Orijinalini görmek için tıklayınız : Ben Eşime Nasıl Kıyabilirim ki... :((
hackercesur
27-08-2010, 10:28
2 Bölümde Yazacagım Arkadaşlar. Müslüman gözüyle anlatıyorum. Dikkat !!!
Bölüm I:
Nisa Suresi 3. Ayet: Eğer, yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
Şimdi yukardaki allahın emri olan ayete uyacak olsam. 4 taneye kadar kadın bana helal kılınmıştır. Allah bakabilirseniz alın diyor. Hadi 4 taneyi geçtim. 2 tane bana yeter dedim. Ve karımın üzerine 1 tane daha evlendim. Benim için herşey süper... Sonuçta 1 ekmek fazla tükenmiş problem degil. Fakat ilk eşime nasıl kıyacagım ben ki. :( Onun duyguları düşünceleri kimbilir nasıl olacak. Düşünsenize eşiniz sizin üzerine 2. kocayı almış. Birgün senle yatıyor. Birgün o adamla yatıyor. Siz bu durumu kaldırabilirmisiniz ? Şahsen ben hayatta kaldıramam. Peki benim eşim nasıl kaldırsın. Eşini başka bir kadınla paylaşmayı nasıl kaldırsın. Ben nasıl kıyarım eşimin o haline. Bizim kapı komşumuz 45 li yaşlarda ve çocugu yok diye gitti karısının üstüne evlendi. Ayrı ev tuttu filan. Birgün orda birgün burda kalıyor. Ve karşı komşumuz kadın 2 yılda resmen çöktü. 30 yıllık kocasını başka kadınla paylaşıyor.
Bu ne demek yahu... Şimdiyse kocasından nefret ediyor nerdeyse... Eski sevgisinin urubu yok.
Bölüm II:
Nisa Suresi 34. Ayet: başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.
Yukarıda küçümsenecek birşey yok. Allahın buyrugu var. Kendime bakıyorum 110 kiloluk herkül gibiyim. Eşime bakıyorum 50 kilo... Tek elimle tutup sallasam bıraktıgımda en az 50 metre öteye uçar. Fakat ben ona nasıl kıyabilirim ki... O benim hayat arkadaşım. O benim yaşama sebebim. O benim anlamsız hayatıma anlam veren varlık. Ben onu nasıl dövebilirim ki ? Bir kere vursam ayaga bile kalkamaz 1 hafta komalık olur. Olur olmasına da ben nasıl böyle bir çağdışılıgı yapabilirim ki ? insanlar konuşa konuşa anlaşır denmiyor mu ? Ben eşime yapmasını istemedigim birşeyi söylüyorsam. O da yapmaya devam ediyorsa onu dövmem mi gerekiyor ? Dayak ile adam olsa eşek olurdu. Dayak ile ancak onun nefretini kazanırım. Ötesi olmaz. Atıyorum her dedigimi yapmıyor. Her söyledigime karşı geliyor ve beni hiç dinlemiyorsa bile ben neden döveyim ki... Boşanırım olur biter.
Şimdi soruyorum arkadaşlar...
Ben eşime, can yoldaşıma, hayat arkadaşıma, anlamsız hayatımın anlamına sırf allahın emri diye nasıl kıyarım ?
Tebrik ediyorum. Çok güzel duygu sömürüsü yapıyorsunuz.
Boşanırım olur biter. Nasıl kıyıyorsunuz acaba?
Sayin Yergin,
maalesef bu cevap olmadi. Cünkü durum gayet acik. Duygu sömürüsü yapiyorsun diyerek gecistirilecek bir durum degil.
Kanunlarimizda bu sekilde bir madde olsa, ya birakin onu, duygu sömürüsü yapmayin diyebilir miyiz? Görevimiz bu ilkel maddeyi kaldirmaktir. Ama Allah'in kanunu olunca degistiremiyoruz.
Bölüm I:
Nisa Suresi 3. Ayet: Eğer, yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
Şimdi yukardaki allahın emri olan ayete uyacak olsam. 4 taneye kadar kadın bana helal kılınmıştır. Allah bakabilirseniz alın diyor. Hadi 4 taneyi geçtim. 2 tane bana yeter dedim. Ve karımın üzerine 1 tane daha evlendim. Benim için herşey süper... Sonuçta 1 ekmek fazla tükenmiş problem degil. Fakat ilk eşime nasıl kıyacagım ben ki. :( Onun duyguları düşünceleri kimbilir nasıl olacak. Düşünsenize eşiniz sizin üzerine 2. kocayı almış. Birgün senle yatıyor. Birgün o adamla yatıyor. Siz bu durumu kaldırabilirmisiniz ? Şahsen ben hayatta kaldıramam. Peki benim eşim nasıl kaldırsın. Eşini başka bir kadınla paylaşmayı nasıl kaldırsın. Ben nasıl kıyarım eşimin o haline. Bizim kapı komşumuz 45 li yaşlarda ve çocugu yok diye gitti karısının üstüne evlendi. Ayrı ev tuttu filan. Birgün orda birgün burda kalıyor. Ve karşı komşumuz kadın 2 yılda resmen çöktü. 30 yıllık kocasını başka kadınla paylaşıyor.
Bu ne demek yahu... Şimdiyse kocasından nefret ediyor nerdeyse... Eski sevgisinin urubu yok.
Bölüm II:
Nisa Suresi 34. Ayet: başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür.
Yukarıda küçümsenecek birşey yok. Allahın buyrugu var. Kendime bakıyorum 110 kiloluk herkül gibiyim. Eşime bakıyorum 50 kilo... Tek elimle tutup sallasam bıraktıgımda en az 50 metre öteye uçar. Fakat ben ona nasıl kıyabilirim ki... O benim hayat arkadaşım. O benim yaşama sebebim. O benim anlamsız hayatıma anlam veren varlık. Ben onu nasıl dövebilirim ki ? Bir kere vursam ayaga bile kalkamaz 1 hafta komalık olur. Olur olmasına da ben nasıl böyle bir çağdışılıgı yapabilirim ki ? insanlar konuşa konuşa anlaşır denmiyor mu ? Ben eşime yapmasını istemedigim birşeyi söylüyorsam. O da yapmaya devam ediyorsa onu dövmem mi gerekiyor ? Dayak ile adam olsa eşek olurdu. Dayak ile ancak onun nefretini kazanırım. Ötesi olmaz. Atıyorum her dedigimi yapmıyor. Her söyledigime karşı geliyor ve beni hiç dinlemiyorsa bile ben neden döveyim ki... Boşanırım olur biter.
Ben eşime, can yoldaşıma, hayat arkadaşıma, anlamsız hayatımın anlamına sırf allahın emri diye nasıl kıyarım ?
Sevgili sargon,
Ben bu sitede bir ateist gözü ile mesaj yazmaya kalksam tepki gösterirsiniz değil mi? Veya gösterenler olur değil mi? Ben ateist değilim ki, ateist gözü ile mesaj yazabileyim. Dolayısı ile müslüman olmayan birisi, müslüman gözü ile yazamaz.
Diğer eşin razılığı yok ise nasıl bir başkası ile evlenebiliyormuş? Hem razılığını almadan evleneceksin sonrada aldıktan sonra ben nasıl ilk eşime kıyarım diyeceksin.
Samimi olmayan bir mesaj yazılmış burada. Bence hackercesur çok yanlış yapıyor. Eşinin müslüman olmasını burada kullanıyor ve eşini küçük duruma düşürüyor. Bunu bile yapması, ben eşime bunları nasıl yapabilirim ki demesine terstir.
Tekrar değinmek istiyorum. Bir ateist, müslüman gözü ile yazı yazamaz. Eğer yazar ise yazdığında samimi olamaz.
Saygılarımla
Ama bunlar bizi asil konudan uzaklastiriliyor. Duygusal tepkiler isi baska tarafa cekiyor.
Sorun su: Size göre esimiz razi olursa yada bir sekilde edilirse ikinci, ücüncü es alinabilmeli mi?
"Başkaldırdıklarında" ya da "söz geçiremediğinde" gibi kavramlar saçma bir kere. Kadın esir midir ki başkaldırsın. Geçimsizlik denen bir kavramdan bahsedilebilir. Bazen iki taraf da iyi insanlar olsa da, birbirleriyle uyuşmadıklarını zamanla anlayabilir, yanlış bir evlilik yaptıklarına kanaat getirirler, bu tür durumlarda boşanma iki taraf için de daha hayırlı olur. Dolayısıyla boşanma ile dövme, Yergi kardeşimin ima ettiği gibi aynı kefeye konamaz. Döverek nereye kadar sürdürülebilir ki evlilik.
Nasıl olduğunu anlayamıyorum ancak evlendikten sonra kadın nedense esire dönüşüyor islam ülkelerinde. Buna neyin sebep olduğunu anlayabilmek için sanırım yaşamımıza en çok müdahale eden din ve gelenek göreneklere bakmak gerekiyor. Kur'an'da yazılı bazı ayetler sanırım yanlış anlamaya çok müsait olduğundan, erkek kadını malı gibi sahipleniyor, bu çok tuhaf. Kur'an'da yazılanlar genel-geçer, %100 doğru bile olsa, ayetleri birilerinin yanlış anladığı, (işine geldiği için) yanlış uygulamakta sakınca görmediği gün gibi açık. Bir erkek için 4 kadın almak neden sakıncalı olsun ki. Biz erkekler olarak normalde bunu desteklememiz lazım. Ama yapamıyoruz, çünkü vicdanımız var! Aynı vicdan bunu desteklemeyeceği gibi, mesela evlatlığımızın boşadığı eşi ile evlenmemize de engel olurdu. Öyle ya, bir arkadaşımız bile boşansa onun eşiyle evlenmeyi aklımızdan geçiremeyiz. Evine girip çıktığımız yakın arkadaşımızın kızkardeşine yanlış gözle bakamayız. Evlatlığın eşiyle evlenmek ise şeytan başımızda 24 saat nöbet tutup sabah akşam zorlasa da aklımıza getiremeyiz. Tek derdimiz acaba millet ne der, nasıl tepki gösterir olmazdı. Vicdanımız, gururumuz, haysiyetimiz engel olurdu.
Zaten çok kısa olan bu yaşamı, özellikle belirli kişiler/kitleler/sınıflar/cinsler için "dinamitleyen" birşey kesin var ama bu gerçek "birşeyleri yanlış anlıyor, yanlış yorumlayıp uyguluyor olmak mıdır" ya da "bir yanlışın peşinden gidiyor olmak mı", hala bunu çözmeye çalışıyorum. Yazdıklarımı tekrar okuyunca çözdüğümü görüyorum aslında ama bu çözüme inanmak zor geliyor sanırım. Keşke bir yerlerde yanılmış olsam diyorum.
Tek korkum, ben o bahsettiğim hayatı dinamitlenen kitle içerisindeyken, birilerinin belli şeyleri kullanarak ulaştığı zenginlik içinde, refah içinde hayatı zevki sefa içerisinde geçiriyor olmasıdır. Ne gibi mesela, kafam karıştı : heh islami sermaye mesela. Geçmiştende örnek verebiliriz belki: Şöyle birşey olabilir. Hayatı dinamitlenen kişi kılıçtan geçirilirken, çalışıp didinip elde ettiği malları ganimet, değerli eşi cariye/köle olarak el konan birisi bir yan da, ele geçirdiği ganimetle zenginleşen ve milletin karısını kızını köle/cariyeye dönüştürüp gönül eğlendiren diğer yanda. İşin tuhaf tarafı, eğer ben yanlış anlamıyorsam, hayatı bu dünyada dinamitlenen kişi bu tür durumlarda ahirette de cehenneme gidecek, din adına ele geçen ganimet ve elde edilen köle cariye karışımı kadın yanına kar kalan ancak inanan kişi cennete gidecek. Bu durumda bu forumda islam doğru mudur, yanlış mıdır, sahtemidir, yaratıcı var mıdır yok mudur diye tartışmaktansa, doğru tarafta olmak en mantıklısı gibi görünüyor. Baksanıza, birileri yol/yöntem yanlış da olsa, dünyada da, ahirette de kazanırken, birileri hep kaybetmiş :p Ama yok yapamayız, yanlış yöntemlerle elde edilmiş dünya ve ahiret başarısı/mutluluğu bize ters düşer. Malum vicdan meselesi.
Neyse kafam dumanlı konulardan uzaklaşıyorum yazdıkça. Böyle bir konuda bir kadının rızasını asla alamazsınız. Aldım diyenler kendilerini kandırır. Kadının bir insan olarak doğasında eşini paylaşması gerçeği olamaz. Kadın başka seçeneği yoksa razı olur. Mesela aç kalmamak, baba evine dönmek zorunda kalmamak, çocuklarını üvey anne eline bırakmamak. Bu gerçeği bilerek, o razı olduğunu söylese bile, kendi adıma, ben ona kıyamam. Evlilikte tek kadın, evliliğin gereğini fazlasıyla yerine getirebilir, eş olur, yoldaş olur, aynı yatağı paylaşır, çocuk doğurur vs. Dolayısıyla alınacak ikinci ve daha çok eş, şehvetten başka ne ile açıklanabilir ki? Ben de sırf şehvetim için eşimi üzmem, o razı bile görünse, ben razı olmam.
hackercesur
27-08-2010, 14:04
Nasıl kıyıyorsunuz acaba?
Duygu sömürüsümü degil mi önce git çevrendeki evli kadınlara sor. Hiç uzaga gitme kendi ailendeki evli bir bayana sor. Ablan olabilir annen olabilir. Mesela de ki babam senin üzerine kuma getirse ne hissedersin de...
Getirsin iyi olur diyen varsa ya ben hiçbirşey bilmiyorum demektir. Ya da kadınlar baya bir geniş düşünüyor demektir.
Gelelim kıyma konusuna...
Evet tabiki önce beni dinlemesi için uyarırım. Konuşurum. Gerekirse sert bir ifadeyle konuşurum. Fakat halen aynı hatayı yapıyorsa da boşanmak dayak atmaktan daha medenidir...
Olaylara müslüman gözüyle bakıyorum demek zaten eskiden müslüman oldugumu gösterir. Yani bu sitedeki hemen herkes eskiden müslümanlıga allaha inanmıştır bir dönemde. O yüzdendir ki empati kurabiliyoruz.
Saygılarımla...
faydasızım
27-08-2010, 18:19
ben bu ayete kızgınlıkla bakmam ..ha dedighi dogrudur yanlıştır o ayrı mesele..
bu ayeti okudugumda aklıma ilk gelen bu ayet kadını 2. sınıf insan yapıyordövmek olur mu dan öte acaba kadın bunu yapabilir mi oldu..
yani kadın eşi söz dinlemediginde uyarabilir daha devamn ederse yatakları ayırabilir daha da ileri gider se tanrının erkege sundugu dövme hakkını kadında eşine yapabilir mi oldu...
ama böyle bir şey yok...sebeb basit çünki erkek egemen bir aile yapısını istiyor kuran
ki miras meselesinde de 2 kat hesabı tefsirciler bu sebeple açıklar..
erkek egemen bi yapıda karşı tarafın düşünceleri yalnızca tavsiye ölçüsünde nitelendirilip degerlendirilmiş..
ama günümüzde bu erkek egemen yapının kırıldıgını en azından kırılmaya başlandıgını görüyoruz
demekki ..tanrı ileriyi bilmeden yazmış kitabı ..evrensellik yok...
saygılarımla....
Kemaloğlu
09-09-2010, 00:02
Bölüm I:
Bölüm II:
şimdi öncelikle sana şunu gerçekten anlatmak gerekiyor
o dönem tek eşliliğin yaygın olduğu bir dönem değildi
ve o dönemdeki insanlarda tek eşliyken 1 den fazla evlenmek caizmidir diye sormuyorlar aksine sınırsız evliliğin yapıldığı bir dönemde onu sınırlayan kurallardır.
bunun haricinde 4 kadınla evlenmek emirdir diye birşeyde yok sen yanlış anlamışsın bakabileceksen evlenebilirsin diye birşeyde yok maddi ve manevi adaleti yerine getiriceksen evlenebilirsin diyor eğer bundan korkarsan evlenme diyor zaten
sende evlenmek istemiyorsun zaten senin için bir sorun yok değilmi,sen evlenmek istemiyorsan islam içinde bir sorun yok demektir
nisa 34. ayetindede o dönemde eşler arasındaki ilişkiyi düzenleyen kurallardır
sen eşine kıymak istemiyorsan aranızda bir sorun yok demektir
eğer eşin sana başkaldırıyorsa
ilk önce öğüt verin,sonra yataklarınızı ayırın
şimdi dövmek kelimesi o ayette geçen kelimenin bir anlamıdır o kelimenin uzaklaştırmak ayrılmak anlamlarına geldiğini söyleyebilirim
çünkü h.z muhammedin eşlerine bir fiske dahi vurduğu görülmemiştir.
birde bunlar saatler içerisinde gerçekleşen olaylar değildir haftalar sürebilir
herşeye rağmen bu ayeti tam olarak hayata geçirecek 100 kişiden 1 kişi yoktur ateistlerde dahil buna bende dahil
demekki o dönemde eşi ile arası bozulan hemen karısını dövüyormuydu artık bunu sınırlamıştır.
sen boşuna yorma kendini propagandada yapma
insan_olmak
09-09-2010, 00:13
evet klasik müslüman argümanı :)
o dönem için diye başlar cümle genellikle sayın kemaloğlu
şu an bir müslüman erkek dört kadınla evlenebiliyor mu? evlenemiyor mu?
biz ona bakarız çünkü kuran'ın yasaları kuran'a göre evrenseldir.
sonra ikinci müslüman argümanı :)
''ayetin anlamı öyle değil yanlış çeviriyorlar
darabenin bir sürü anlamı vardır...''
ana dili arapça olan araplar anlayamamışta siz mi anlıyorsunuz?
araplar dövmek olarak anlamışta yanlış mı anlamış?
hadi onuda geçtim bu kitap apaçık değil mi nasıl oluyorda herkes farklı bişey anlıyor?
saygılarımla
Kemaloğlu
09-09-2010, 00:44
evet klasik müslüman argümanı :)
o dönem için diye başlar cümle genellikle sayın kemaloğlu
şu an bir müslüman erkek dört kadınla evlenebiliyor mu? evlenemiyor mu?
biz ona bakarız çünkü kuran'ın yasaları kuran'a göre evrenseldir.
sonra ikinci müslüman argümanı :)
''ayetin anlamı öyle değil yanlış çeviriyorlar
darabenin bir sürü anlamı vardır...''
ana dili arapça olan araplar anlayamamışta siz mi anlıyorsunuz?
araplar dövmek olarak anlamışta yanlış mı anlamış?
hadi onuda geçtim bu kitap apaçık değil mi nasıl oluyorda herkes farklı bişey anlıyor?
saygılarımla
ama sizinkide klasik ateist argümanı olmuyormu
ısrarla dikkatleri bir yere yoğunlaştırmak..........başka yerleri ısrarla görmemek
en önemli yer neresi kendine güvenemiyorsan evlenme diyor her açıdan ama maddi açıdan olsun manevi açıdan olsun
ama burayı ısrarla görmüyorsun
şimdi sen bana sor sen evlenirmisin diye bana sor bana
değil 4 kadın 2 kadınla evlenmek bile benim için eziyettir,böyle birşeyi düşünmek bile bana eziyet.
dünyada evlenen varmı yok bilemem ama erkeğe sorduğun kadar kadınada soracaksın neden evleniyorsun diye
şimdi mesela öteki ayet.....
müslümanlardan hangisi veya insanlardan hangisi öğüt ve yatakları ayırma meselesinde itinalı davranıyorda sonuç alamıyor ve dövmeye geçiyor birde sanki bu sıra gecesi mübarek böyle dakikalar içerinde oluyor
yani 1 dakika öğüt 1 dakikada yatağı ayırırım tamam dövme vakti geldi
şimdi ısrarla 4 kadın ve dövmek kelimesi ama ısrarla.....
beyninizin haritasını çıkarsak yeminle söyleyebilirim bu kelimelerde dalgalar %100 e çıkıyordur ama önemli olan yerlerde 0 a iniyor diyebilirim
birde şunu soralım değerli insan olmak siz böyle bir olayla karşılassanız ne yapardınız diye sorsak
sizin böyle bir olay karşısında nasıl tavır takınacağınızı duysak
bizim için faydalı olmazmı
zira evliliğimiz tehlikede
lütfen değerli fikirlerinizi paylaşırsanız.....
insan_olmak
09-09-2010, 01:08
ama sizinkide klasik ateist argümanı olmuyormu
sanmıyorum nonteist argümanı desek daha doğru olacaktır
sayın kemaloğlu
düşünelim ki bir erkek severek bir kadınla evlendi ve ikinci bir eş istiyor,manevi olarakta maddi olarakta her yönden bunu kaldırabileceğini düşünüyor,eşine sorması gerekir diyorsunuz?diyelim ki sordu
eşi de böyle birşeyi istemediğini söyledi ama adam bundan rahatsız olmadı ve yeni eşler aldı
ayet siz adaletsizlik etmekten korkarsanız diyor,yani kadın ne kadar karşı çıkarsa çıksın ne kadar rahatsız olursa olsun adam adaletli olduğunu düşünüyorsa yeni eşler alabilir.Buda aslında ilk eşin düşüncelerinin hiçbir öneminin olmadığını gösterir
ısrarlar olayı iyimserleştirmeye yumuşatmaya çalışsanızda herşey apaçık ortadadır
geldik dayak olayına,sorular sordum cevap alamadım
çünkü çelişki basit
apaçık kitap ama herkes farklı bişey anlıyor birinin dediği diğerine uymuyor!
hatta o kadar apaçık ki ana dili arapça olan araplar bile yanlış anlıyor biz türkler doğru anlıyoruz!
son olarak sorunuzu anlayamadım daha açık olursanız sevinirim
Saygılarımla
hackercesur
09-09-2010, 09:34
Sonuç:
Ben hayatımı 1400 yıl önceki bilimden uzak arap kitabına göre degil.
21. yüzyılın gereklerine göre yaşıyorum...
Ben 2. eşe karşıyım...
Ben eşimi dövmeye karşıyım...
Ben Kuranın allahına karşıyım...
Ben tüm dinlere karşıyım...
Ben dürüstlüğü, sevgiyi ve insan gibi yaşamayı savunuyorum...
Ben buyum. Varsın ona inanmıyorum diye beni cehenneme atsın...
Çokta Tın
Saygılar
faydasızım
09-09-2010, 09:45
evlenip evlenmemenizin önemi sayın kemaloglu önemli olamn tanrı nın size bu özgürlügü tanımasıdır sorun evrensel bir kitabın yalnızca dönemi n koşullarında hüküm vermesidir..yani hükümsüz ve mantıksız ayetler curcunası çıkıyor ortaya...
saygımla..
Kemaloğlu
10-09-2010, 12:52
Sonuç:
Ben 2. eşe karşıyım...
Çokta Tın
Saygılar
ya kardeşim kafayı bozmuşum demiyorsunda.....
2. eşe karşıysan evlenme hatta hiç evlenme bize ne evlenmek istemeyeni zorla kimse evlendiremez
eşin le aran iyiyse neden dövüceksin eşini manyakmısın sen
ya baştan söylemiyorsunda uğraştırıyorsun bizi
senin tek derdin bu
mesele de bu zaten
bunun dışında geri kalanların hepsi propaganda ve demagoji başkada hiçbirşey değil
ordinaryus
15-09-2010, 16:46
Bence herkes evlilik ve kadın erkek ilişkileri hakkında çeşitli şeyler düşünebilir ama konuşulması tabu olan bir şey var.
Peki bir kadın evli olduğu halde başka bir erkeğe aşık olursa ne olacak? Bizim ülkemizde ve bize benzeyen bazı ülkelerde erkek evli iken başka bir kadına aşık olursa onunla evleniyor.Peki kadın ne olacak? İşte yazılamaya korkulanda bu biliyoruz ki tanıtanımazda olsa biz erkekler bu konuya gelince ataterkil zihniyetimiz hemen hortlayıveriyor.Bende Türkiye de büyüdüm bendede bu zombi ataerkil bir kısım var. Ne var ki ben bunun farkındayım.Farkında olduğum kısım konusundada kendimi eğittim ve eğitmeyede devam ediyorum. aslında tedavi desem daha doğru olur çünkü bu ataerkil düşünce bir hastalıktır.
Devletin ya da dinin dayattığı erkeklik ve evlilik bağını kökünden reddediyorum.
saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
faydasızım
15-09-2010, 18:43
reddiniz onaylandı :music:
AvniSinanoglu
15-09-2010, 23:06
Sonuç:
Ben 2. eşe karşıyım...
Çokta Tın
Saygılar
Fakat sen 1400 senelik kitaba göre degil 2000 senelik kitabin kurallarini uyguluyorsun. Tek eslilik hiristiyanligin temelidir. Kültürlerin ve geleneklerin temellerinde dinler veya ülküler yatar.
O kadar kolay anlayis sekli olsaydi makinadan farkimiz neydi?:sad:
Tanrinin senin can damarindan yakin oldugunu bildigin halde isyan ha, kafir seni...:peep:
hackercesur
15-09-2010, 23:36
Kuranın çağdışı ayetlerini reddetmek kafirlik oluyor.
Evet kafirim... Dinsizim... İmansızım...
Fakat herşeyden önce insanım.
Saygılarımla...
spartacus
16-09-2010, 09:56
Nasıl kıyıyorsunuz acaba?
Tamam duygu sömürüsü mü dedin, o zaman şöyle diyelim...
Ey kadınlar, Eğer, yetim erkekler (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, size helâl olan (başka) erkeklerden ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o erkekler arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (köleler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.
Boşanmak gibi bir şey ile yukarıdaki ayet türdeş alınamaz, bunlar farklı kavramlar... Evlilik halinin halleri...
Artı 4 kadın diye bir sınır da yoktur, adaletli olup, sürdürebileceğiniz kadar kadınla evlenebilirsiniz. Yine de evlilik ardından hem bir miras hemde daha maaliyetli olacağı için, tavsiye cariyelerle yetinmeniz... Bol bol cariye edinin, bunda kuşkusuz zina yoktur.
Din ile inancı karıştırmanın temel dayanağı cehalettir. Din insanların hayatına belirli bir çıkar kesiminin yararına, inançlar üzerinden yaptığı müdahaledir. Yani kısa ve öz, inancın alet edilmesidir. Bu durumu kavrayabilecek dayanaklardan yoksunluk, evcilleştirilmiş insanın çoban iradesine eğdiği baştır.
süper bir yorum,yüreginize saglik:)
cok güzel kisa ve öz özetlemissin.yüregine saglik:))
coscobul
14-10-2010, 23:31
bahsettiğiniz ayette yetimlerle evlenin demiyor evlendirin diyor
bugüne kadar yanlış çevrilen yanlış anlaşılan ayetlerden biridir bu da.
ayetin öncesinde yetimlere iyi davranma malını verme ile alakalı konuşurken bir anda 3er 4er evlenin diyormuş böyle saçmalık olurmu yetimlerin bakımı hakları ile alakalı konuşmayı nasıl evliliği bağlıyorlar kolaylarına geleni yapıyorlar
lafız özü ordaki ayette 3er 4er evlendirin manası var evlenin değil.
bahsettiğiniz ayette yetimlerle evlenin demiyor evlendirin diyor
bugüne kadar yanlış çevrilen yanlış anlaşılan ayetlerden biridir bu da.
ayetin öncesinde yetimlere iyi davranma malını verme ile alakalı konuşurken bir anda 3er 4er evlenin diyormuş böyle saçmalık olurmu yetimlerin bakımı hakları ile alakalı konuşmayı nasıl evliliği bağlıyorlar kolaylarına geleni yapıyorlar
lafız özü ordaki ayette 3er 4er evlendirin manası var evlenin değil.
Haklısınız, tüm islam alemi ve 10 dan fazla çeviri yapılmış..dünyada birtek siz bunun doğrusunu görmüşsünüz..
Din insanın elinde; her yola gelir..hatta gerekirse yanlış bile anlaşılabilir değilmi.
Saygılarımla.
Kiyacaksin öyle bir kiyacaksinki cennete gitmek icin kiyman sart. Alip parca dograyacaksin kiyma makinesinden gecirceksin! Daha sonra cennete gidersin bulundugun yerden 1000-1500 km kuyruk yapmis bakire hurilerin seni sirada bekledigini goreceksin ve orda sana bůyk bir kiyma makinesi vaad edilecek önce bakirelerini alacaksin sonra kiyma makinesine atacaksin malum bir erkegin karisina bu sekilde davranilmasi isteniyorsa.yapacaksin! Nasil olsa soyunu cogaltacak birseyde yok :) Vur gitsin at cöpe misali
cennete gitmek için biraz zalim olmak gerek belliki.. savaşıp kafirleri öldürüceksin, eve gelip karını dövüceksin. cennete gitmek zor derlerdi de inanmazdım.