PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bana saçma gelen ve inanamayacağım bir şey

Yılmaz34
31-08-2010, 03:13
Müslümanlara göre, Müslüman olamayan cehenneme, Hıristiyana göre Hıristiyan olmayan cehenneme, Yahudiye görede öyle... Her din kendisinden olmayanı cehenneme yolluyor. Böyle bir olay olabilir mi? İşte ben buradan başladım sorgulamaya

Nova
31-08-2010, 03:58
Eski Yahudilik'te iyi, kötü, ölen bütün insanlar "Şoel" adı verilen bir yere gidecekler, orada kederli bir şekilde varlıklarını sürdürecekler, ruhları da mezarda kalacaktır. Yahudilik'te ahiret inancı konusunda, daha sonraki dönemlerde birtakım gelişmeler olmuş, yeniden dirilme, ebedî hayat, yargılanma, cennet, cehennem vb. inançlar ortaya çıkmıştır.(5) Yahudilik'teki cennet, cehennem, hüküm günü vb. ilgili emirleri Talmud açıklamıştır. Yahudilerin, Müslümanlık ve Hristiyanlık'ta olduğu gibi belli başlı iman esaslarına kavuşmaları filozof Rabbi Moşe ben Maymon (Maymonides (1135-1204)'le mümkün olabilmiştir. O'nun meydana getirdiği günümüze ulaşan inanç sistemi şudur;

1-Allah var olan her şeyi yaratmıştır.
2-Allah birdir.
3- Allah'ın bedeni yoktur, tasvir edilemez.
4- Allah'ın başlangıcı ve sonu yoktur
5- Yalnız Allah'a dua etmeliyiz.
6- Peygamberlerin bütün sözleri doğrudur.
7- Musa, bütün peygamberlerin en büyüğüdür.
8- Elimizdeki Tora, Allah tarafından Musa'ya verilen ve günümüze kadar
değiştirilmeden gelen kitabın aynıdır.
9- Dinimiz ilâhî bir dindir.
10- Allah, insanların bütün hareket ve düşüncelerini bilir.
11- Allah, emirlerine uyanları mükâfatlandırır, uymayanları cezalandırır
. 12- Allah Mesih'i gönderecektir.
13- Ruhum ölümsüzdür. Allah dilediğinde ölüleri diriltecektir.

Alıntıdır: http://dunyadinleri.com/musevilik.html - http://tr.wikipedia.org/wiki/Musevilik

Yahudilikte ilk başta cennet cehennem olayı yokmuş....din upgrade olmuş :)

Lynx
31-08-2010, 04:06
Insanligin kötü bir sekilde eziyet ve zulüm edilmesine kabullenen bir insan ne insan olabilir nede hayirli bir kul !!

Ibadetlerden önce insan insan olmasini ögrenmelidir !

Dinler insana sadece ibadet bicimini getirir !

Tanri inancini asla

Cünkü Tanri inanci olmayan bir insan zaten bir dine mensup olamaz !

Ayrica hic kimse dinini secmemisdir !

Dogup büyüdügün toplumun dini neyse senin dininde o olur ve buda senin icin en dogru olan din olur !

Pekela sana göre senin dinin
Bana göre benim dinim
Ona göre onun dini en dogrusudur

Bunun hangisi dogrudur ozaman ?

Iclerinden bir tanesi dogru olacak ama hangisi ?? Insan bunu hic kabullenemez cünkü dinin kendince bol bol kaniti vardir !! Sen nekadar savunabilirsen onlarda okadar savunur !!

Ama burda dikkat edilmesi gereken tek husus "Ortada bir ayrimcilik oluyor"

Kendi dinindeki insana daha cok deger verip sayip seviyorsun

Diger Insanlarin dinlerini ve emeklerini bosa sayiyorsun ! Sevmiyorsun nefret ve kinde baglayabiliyorsun

Ben buna insanlik diyemem ! Böyle birsey Insanlik olmadigi icin Tanrinin böyle birseye kalkisacagini (cehenneme atacagini ) hic sanmam !

Tanri katinda Ayrim Olmaz ! O yüzden ben herzaman Tanri inancini ve dinleri bir arada tutamiyorum !!

Enerjik
12-09-2010, 05:51
...Yahudilikte ilk başta cennet cehennem olayı yokmuş....din upgrade olmuş :)

Eee... Teknoloji gelişiyor hocam. Bu dini günümüze uydurmak lazım. :)

SwearToGod
02-11-2010, 22:10
Din upgrade olmuş :D Olur. olmaz diye birşey yok. oluyor demekki :D

advertiser53
04-11-2010, 16:33
islamiyetin iman esasları hz peygamber ile var olmuştur..maymonides dediğiniz zat 600 yıl sonra yaşamıştır..eğer bu savı destekleyecek deliliniz varsa getirin..yoksa desteksiz atmayın..kuranda iman esasları çok büyük bir hacme sahiptir ve en ufak bir kuşkuya yer bırakmaz..cennen cehennem anlayışı musevilikte de vardır..bu sonradan icat olmuş falan değildir..ama öncelikle zihinleri parlatmak adına dinlerin serüvenini kısaca yazalım..Allah insanlığa tek bir din göndermiştir o da islamdır..fakat zamanla dinler ve peygamberler uluslar ve kavimler tarafından sahiplenilerek tekillik kazanmışdır..oysa ilahi mesajın muhattabı tüm insanlıktır..hz isa yahudilere gönderilen bir peygamberdir buna karşın yahudiler hz isanın ölümünü istemişlerdir..hz isa dini ve emirleri yahudilere yayamayınca göğe kaldırıldı ve havarileri onun mesajını yaymaya başladılar..yahudilerin de baskılarından kaçarak bugunku anadolu ve ege taraflarında hz isanın mesajları kabul gördü..incilin çok kısa süre içiersinde aramiceden latince ve grekçeye çevrilmesi ile kiataplar tahrifata uğradı...ege ve anadoludaki insanlar pagan felsefesi ile hz isanın mesajlarını harmanlayarak henoteist bir toeloji kurdular ve buna da hristiyanlık dediler..teslis inancı hristiyanlıktan 300 yıl sonra oluşturulmuş bir teolojik temeldir..sayısız inciller iznik konsili ile 4 indirilmiş ve bin yıl sonra thomas aquinas aristo felsefesi il hristiyanlık inancını birleştirmiş ve farklı farklı hristiyanlık yorumları oluşmuş..sonunda hristiyanlığın ciddi reform gerektirdiğini anlayan martin luther calvin gibi aydındar dine sokulan bidatları temizlemek istedilerse de büyük tepki almışlardır..
işte dinlerin ve kutsal kitapların tahrifata (bozulmaya) uğradığı bir dönemden sonra islam dini gelerek tüm dinleri kapsayıcı bir tavır almış 23 yılda inen kuran ile kıyamete kadar sürecek ilahi mesajı insanlara ulaştırmıştır..kuranda bozulma tehlikesi ile karşılaşmış hz ebubekir zamanında iki kapar arasına alınarak korunmuş islamiyetin yayılması ile birlikte hz osman döneminde çoğaltılmıştır.işte o günden bu güne kadar kuran bozulmadan gelmiş ve Allah bunu insanlara bildirmek için "kuranı biz indirdik onu koruyucu olan da biziz" hicr 9 ayetini kurana koymuştur..şimdi teolojik konularına girelim peki diyorsunuz öteki kitaplar bozulurken neden mani olmadı..Allah ilmi sayesinde gelecek ve geçmişi bilendir..bu kitapların da bozulacağını biliyordu fakat buna karşın yeni din ve peygamberler göndererek eskinin hükmünü kaldırılıyordu..fakat kurandan sonra kitap ve peygamber gelmeyeceği için eğer bu kitabın bozulmasına mani olmayacak olsa dünya üzerinde hiç bir kutsal kitabın hükmü kalmazdı ve insanlar dine inanmak için sebep göremezlerdi..ayrıca dinler upgrade olumuş cümlesi doğrudur..m:ö 3000 yılında yaşayan bir insan ile 500 yılında yaşayan insan aynı ilahi mesaja muhattap olsa da sonradan gelen dinler insanların düzeyini dikkate alırlar..

uyar
04-11-2010, 20:56
sevgili advertiser kardeş...

biliyor musun incilde de yazar allah ben bu kitabı koruyacağım diye...
ama becerememiş anlaşılan

m:ö 3000 yılında yaşayan bir insan ile 500 yılında yaşayan insan aynı ilahi mesaja muhattap olsa da sonradan gelen dinler insanların düzeyini dikkate alırlar..

ozaman şimdiki çağa upgrade gerekmez mi?? kuranda sonuçta çöl insanlarına yönelik eski püskü adetler içeriyor..

SwearToGod
04-11-2010, 21:56
islamiyetin iman esasları hz peygamber ile var olmuştur..maymonides dediğiniz zat 600 yıl sonra yaşamıştır..eğer bu savı destekleyecek deliliniz varsa getirin..yoksa desteksiz atmayın..kuranda iman esasları çok büyük bir hacme sahiptir ve en ufak bir kuşkuya yer bırakmaz..cennen cehennem anlayışı musevilikte de vardır..bu sonradan icat olmuş falan değildir..ama öncelikle zihinleri parlatmak adına dinlerin serüvenini kısaca yazalım..Allah insanlığa tek bir din göndermiştir o da islamdır..fakat zamanla dinler ve peygamberler uluslar ve kavimler tarafından sahiplenilerek tekillik kazanmışdır..oysa ilahi mesajın muhattabı tüm insanlıktır..hz isa yahudilere gönderilen bir peygamberdir buna karşın yahudiler hz isanın ölümünü istemişlerdir..hz isa dini ve emirleri yahudilere yayamayınca göğe kaldırıldı ve havarileri onun mesajını yaymaya başladılar..yahudilerin de baskılarından kaçarak bugunku anadolu ve ege taraflarında hz isanın mesajları kabul gördü..incilin çok kısa süre içiersinde aramiceden latince ve grekçeye çevrilmesi ile kiataplar tahrifata uğradı...ege ve anadoludaki insanlar pagan felsefesi ile hz isanın mesajlarını harmanlayarak henoteist bir toeloji kurdular ve buna da hristiyanlık dediler..teslis inancı hristiyanlıktan 300 yıl sonra oluşturulmuş bir teolojik temeldir..sayısız inciller iznik konsili ile 4 indirilmiş ve bin yıl sonra thomas aquinas aristo felsefesi il hristiyanlık inancını birleştirmiş ve farklı farklı hristiyanlık yorumları oluşmuş..sonunda hristiyanlığın ciddi reform gerektirdiğini anlayan martin luther calvin gibi aydındar dine sokulan bidatları temizlemek istedilerse de büyük tepki almışlardır..
işte dinlerin ve kutsal kitapların tahrifata (bozulmaya) uğradığı bir dönemden sonra islam dini gelerek tüm dinleri kapsayıcı bir tavır almış 23 yılda inen kuran ile kıyamete kadar sürecek ilahi mesajı insanlara ulaştırmıştır..kuranda bozulma tehlikesi ile karşılaşmış hz ebubekir zamanında iki kapar arasına alınarak korunmuş islamiyetin yayılması ile birlikte hz osman döneminde çoğaltılmıştır.işte o günden bu güne kadar kuran bozulmadan gelmiş ve Allah bunu insanlara bildirmek için "kuranı biz indirdik onu koruyucu olan da biziz" hicr 9 ayetini kurana koymuştur..şimdi teolojik konularına girelim peki diyorsunuz öteki kitaplar bozulurken neden mani olmadı..Allah ilmi sayesinde gelecek ve geçmişi bilendir..bu kitapların da bozulacağını biliyordu fakat buna karşın yeni din ve peygamberler göndererek eskinin hükmünü kaldırılıyordu..fakat kurandan sonra kitap ve peygamber gelmeyeceği için eğer bu kitabın bozulmasına mani olmayacak olsa dünya üzerinde hiç bir kutsal kitabın hükmü kalmazdı ve insanlar dine inanmak için sebep göremezlerdi..ayrıca dinler upgrade olumuş cümlesi doğrudur..m:ö 3000 yılında yaşayan bir insan ile 500 yılında yaşayan insan aynı ilahi mesaja muhattap olsa da sonradan gelen dinler insanların düzeyini dikkate alırlar..

Tüm bunlar şuan seni yönetenlerin hikayeleri. Onların torunları şuan koyunları yönetmekte yani. İlerde düzelirsin belki bu bir kaç cümleyle.

BU hayat gelmeyi biz istemedik !

Hayata gelip hayvandan bizi ayıran düşünebilme yeteneğimizi kullanarak aptalca masallara inanmayarak cehenneme gitmeyi biz seçmedik !

Ben bir yaratıcı olsaydım, yarattığım şeylerin iyiliklerine kötülüklerine bakmaz ve onların hepsini bir bütün olarak düşünürdüm.
ONLAR *BEN* OLURDU. Ben yarattım çünkü. Onlara böyle bakardım. Onların yaptığı kötü şeyler benim yaptığım kötü şeyler olurdu !

Lütfen git burdan. cennetine git.

advertiser53
06-11-2010, 02:20
sana iki bilimsel örnek verdik afallayıp kaldın..şimdi de kovmaya kalkıyorsun..aslında birinizin aklına "ya tanrı varsa biz mi yanlış yapıyoruz" düşüncesini sokamayacağımdan emin olsam giderdim..ama o cennete sizi de götürmek istiyorum..tüm bunların bwni yönetenlrin hikayesi olduğunu sözlüyorsun ama delilin yok...bana somut delil getir ben de özgürleşeyim ozman...ama yok söyle oldu yok eskiden bööyle oldu demekle olmaz..bilimsel delil getir..tanrının olmadığnı bilimsel olarak kanıtla..bu kadar kesin konuştuğuna göre tanrının olmadığını gerçekten biliyor olmalısın..ölüp dirildin ve öteki tarafta geçekten bir şey olmadığını insanlara anlatıyorsun..ölünce cennnetin olmadığından bu kadar eminsin..peki kanıtın ne..turhan dursunun zırvalıkları mı..bak bu adam ne biyolojiden haberi var..ne astro fizik bilir ne genetikten haberi var..kafasında kurmuş bir şeyler yazmışş..biz onun dediklerini fiziğin önüne mi geçirelim..fiziğin dedikleri masalsa ben bu masallara inanıyorum arkadaş..

bu arada uyar kardeşim incil de de "tanrının kitabı kotuyacağını söylemiş" nerde olduğunu da bi söylerse güzel olacak...

Nova
06-11-2010, 02:46
Sn. Advertiser53,

cennen cehennem anlayışı musevilikte de vardır..bu sonradan icat olmuş falan değildir.

İspat edin.

"Yahudilik'teki cennet, cehennem, hüküm günü vb. ilgili emirleri Talmud açıklamıştır. Yahudilerin, Müslümanlık ve Hristiyanlık'ta olduğu gibi belli başlı iman esaslarına kavuşmaları filozof Rabbi Moşe ben Maymon (Maymonides (1135-1204)'le mümkün olabilmiştir"

İşte kapı, işte sapı.

saygılarımla.

advertiser53
06-11-2010, 03:00
kaynağın ne onu anlamadım..sana musevilikteki ceenet ve cehennem anlayışının talmuddan önce tevratta da geçtiğini hatırlatmak için

(Tevrat'ta geçen ölüler diyarı ifadeleri cehennem anlamında kullanılmaktadır.)
... Dinsizleri titreme aldı: "Herşeyi yiyip bitiren ateşin yanında hangimiz oturabilir? Sonsuza dek sönmeyecek alevin yanında hangimiz yaşayabilir?" diye soruyorlar. (Yeşaya, 33:14)
Dönüşü olmayan yere gitmeden önce, karanlık ve ölüm gölgesi diyarına, zifiri karanlık diyarına, ölüm gölgesi, kargaşa diyarına, aydınlığın karanlığı andırdığı yere (cehenneme). (Eyüp 10:21-22)
... Kimisi sonsuz yaşama (cennete), kimisi utanca ve sonsuz iğrençliğe gönderilecek. (Daniel, 12:3)
Kuraklık ve sıcağın eriyen karı alıp götürdüğü gibi ölüler diyarı (cehennem) da günahlıları alıp götürür. (Eyüp, 24:19)
Bir bulutun dağılıp gitmesi gibi, ölüler diyarına (cehennem) inen bir daha çıkmaz. (Eyüp, 7:9)
Ölüm ve yıkım diyarı insana doymaz... (Süleyman'ın Özdeyişleri, 27:20)
Çünkü bana sevgin büyüktür, canımı ölüler diyarının (cehennemin) derinliklerinden Sen kurtardın. (Mezmurlar, 86:13)
Onlara yüz çevireceğim... ateş onları yine de yakıp yok edecek... (Hezekiel, 15:6)
... Size karşı azabım ateş gibi tutuşup ölüler diyarının(cehennemin) derinliklerine dek yanacak... (Yasa'nın Tekrarı, 32:22)
Bu yüzden doymak bilmeyen ölüler diyarı ağzını ardına kadar açtı... Hepsi alçaltılacak; dize getirilecek, küstah bakışları alçaltılacak. (Yeşaya, 5:14-15)
... Diri diri ölüler diyarına (cehenneme) insinler; çünkü içleri ve evleri kötülük dolu. (Mezmurlar, 55:15)
Rab öldürür de diriltir de, ölüler diyarına (cehenneme) indirir ve çıkarır. (1. Samuel, 2:6)
Sahip oldukları herşeyle birlikte diri diri ölüler diyarına (cehenneme) indiler... (Çölde Sayım, 16:33)
'Yeter' demeyen dört şey vardır: Ölüler diyarı (cehennem) ... (Süleyman'ın Özdeyişleri, 30:15-16)
Budalaların yolu, onların sözünü onaylayanların sonu budur. Sürü gibi ölüler diyarına (cehenneme) sürülecekler. ölüler diyarı onlara konut olacak. Ama Allah beni ölüler diyarının (cehennemin) pençesinden kurtaracak ve yanına (cennetine) alacak. (Mezmurlar, 49:13-15)
Ancak ölüler diyarına, ölüm çukurunun (cehennemin) dibine indirilmiş bulunuyorsun. Seni görenler bakıp bakıp şöyle düşünecekler: "Dünyayı sarsan, ülkeleri titreten, yeryüzünü çöle çeviren, kentleri yerle bir eden, tutsakları evlerine salıvermeyen adam bu mu?" (Yeşaya 14:15-17)

tevrat maymonides denilen zattan 2400 senecik önce de vardı...
kardeş kusura bakma ama sadece sitelerden araklamakla olmuyor..önce bir tevratı oku..tevtatta cennet ve cehennemi görmesem böyle bi şey yazmam..tüm kutsal kitapları okudum ben...

Nova
06-11-2010, 03:57
tüm kutsal kitapları okudum ben...yahu arkadaş, sen önce parantezlerle açıklama yapmak zorunda olmadığın 2 cümle as hele şuraya.

Cehennem (gehinnom) ile ilgili asıl yerleri unutmuşuz hafız :D

Ne güzel demiş bir insan:

"

Din, devletlerin belirlediği bir olgudur, sizin ne düşündüğünüzün hiç önemi yoktur. Bugün bir devlet, ineğe tapacaksınız dedimi olay bitmiştir 100 yıl sonra torunlarınız youtubda kutsal inekleri savunmaya başlar."

http://www.youtube.com/watch?v=B26yo-87jnE&has_verified=1

Ben kuranın salladığı, tevratın uydurduğu, incilin onayladığı bir Dürbüncü (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=18414) ye ihtiyaç yok :)

Teşekkürler.

advertiser53
06-11-2010, 05:22
arkideş yukardaki verilerden anladığın gibi tevratta cehennem ya da gihinnom varmış değimi..demek ki sırtını maymonidese vermeyeceksin..arkandan çekilmi mi yere yapışırsın..gelgelebilm şu din ve dvlet olgusuna..madem ki din devletlerin belirlediği bir olgu o halde biz bir türk devleti olarak neden arapların dinine inanıyoruz kardeş..bizim devlet neden öz milli değerlerden teşekkül edilmiş bir din var etmedi..neden apler tunga öldü mü ıssız ajun kaldı mu diye yad edilen afrasiyabı peygamber olarak bu dinin başına geçirmedi..neden türeyiş ve göç destanını bir kutsal metin olarak sunmadı..kardeş bizim devlet araplara mı çalışıyor..yani bir şey diyorsun ama hani delilin..bunun sen böyle olduğu düşünüyorsun..çünkü okuduğun kitaplar, dinlediğin akademisyenler, girdiğin (ya da arakladığın) siteler sana böyle diyor..sen de bunun doğru olup olmadığı sorgulamıyorsun bile..oysa ben dinin var olup olmadığını yıllarca sorguladım..bu sorduğun soruların hepsini ben de sordum..kuran okumadığın için sallama metin diyorsun ama içindeki verilerin 20 yüzyılda kanıtlanması onun öyle olduğunu göstermiyor..sen doğru dürüst incelemişsin o belli bunu avrupalılar amerikalılar her harfini inceliyor..en ufak bir hata olsa kıyameti koparmazlar mı.

Edit

dini devlet yaratır..iyi..kanıt...????

SwearToGod
06-11-2010, 13:06
arkideş yukardaki verilerden anladığın gibi tevratta cehennem ya da gihinnom varmış değimi..demek ki sırtını maymonidese vermeyeceksin..arkandan çekilmi mi yere yapışırsın..gelgelebilm şu din ve dvlet olgusuna..madem ki din devletlerin belirlediği bir olgu o halde biz bir türk devleti olarak neden arapların dinine inanıyoruz kardeş..bizim devlet neden öz milli değerlerden teşekkül edilmiş bir din var etmedi..neden apler tunga öldü mü ıssız ajun kaldı mu diye yad edilen afrasiyabı peygamber olarak bu dinin başına geçirmedi..neden türeyiş ve göç destanını bir kutsal metin olarak sunmadı..kardeş bizim devlet araplara mı çalışıyor..yani bir şey diyorsun ama hani delilin..bunun sen böyle olduğu düşünüyorsun..çünkü okuduğun kitaplar, dinlediğin akademisyenler, girdiğin (ya da arakladığın) siteler sana böyle diyor..sen de bunun doğru olup olmadığı sorgulamıyorsun bile..oysa ben dinin var olup olmadığını yıllarca sorguladım..bu sorduğun soruların hepsini ben de sordum..kuran okumadığın için sallama metin diyorsun ama içindeki verilerin 20 yüzyılda kanıtlanması onun öyle olduğunu göstermiyor..sen doğru dürüst incelemişsin o belli bunu avrupalılar amerikalılar her harfini inceliyor..en ufak bir hata olsa kıyameti koparmazlar mı.

Edit

dini devlet yaratır..iyi..kanıt...????

Kendini inanılmaz bir şekilde düşürüyorsun :) Günümüzde'ki cehennem senin gibilerin içinde bulunduğu durumdur işte. Ben sana istediğin kadar kanıt verebilirim hemde ne din ne devlet hayatını değiştirecek şeyler gösterebilirim fakat sen değişirsen. Diğerleride yavaşça değişmeye başlar! Evrim geçirmenizi istemiyorum anliyacağın :) cennete gitmenizi istiyorum! Hiçbirşeyi bilmeden patronlarınıza çalışarak bu dünyadan gitmenizi. İyilİğinizi istiyorum. Fazla düşünmemenizi istiyorum. Fakat Allahın yarattığı tüm güzellikleri kafanız karışıncaya kadar düşünmenizi istiyorum. Barbar olmayın istiyorum.
Ve artık dinlerin geçerliliği olmadığı açıklandığında, birbirinizi katlediceksiniz.

Bilimsem konuşuyorum diyorsun. Senin bildiğin bilimle bizden sakladıkları
( bililkderi ) bilim aynımı sanıyorsun sen? İnsanlık bu kadar salak mı kaldı sence?
ilizyoon.

Dünyayı daha güzel bir yer yapmayı istiyorlar. Yeni dünya düzeni... Koyunlar ölür. Tek bir devlet. Tek bir din.(yeni din, mesih gökten gelecek)
Beleşçi insan tayfası ölüp gidecek. Bilgin yoksa ölüp gideceksin. Ya sen yada cocukların. Dinlede bir alakası yok din nedir ki? insanların kuralları... Savunduğun şeyin saçmalığı bile yeter ne kadar geri olduğuna. Hep dini düşünmek nedir mantığın nedir? hayatında daha önemli bir olgu yokmu nedir bu din? komik.

advertiser53
08-11-2010, 00:56
tanrı yoktur diyorsun yaa kanıtla ozaman...getir delilini..
3 tane neden sırala bilimsel olarak..ya da kaç tane istersen..neye dayanıyorsan soyle de biz de bilelim..tanrı yoktur peki kanıt????

AerA
08-11-2010, 01:11
tanrı yoktur diyorsun yaa kanıtla ozaman...getir delilini..
3 tane neden sırala bilimsel olarak..ya da kaç tane istersen..neye dayanıyorsan soyle de biz de bilelim..tanrı yoktur peki kanıt????

Sayın advertiser53 ;

Aslında sizde bende ateistiz. Ben sadece sizden farklı olarak bir fazla Tanrıya daha inanmıyorum.

Hal böyle iken sizin reddetiğiniz diğer Tanrıların "YOK" olduğuna dair bir kanıtınız varmı idi? Yani Zeus'u neden reddettiniz? Zeus'un "YOK" olduğuna dair kanıtınız mı var dı? 3 tane nedeniniz mi vardı, hemde bilimsel?

Lütfen saçmalamayın, benden bir eksik Tanrıyı reddetmiş ateist dostum.

Nova
08-11-2010, 01:34
arkideş yukardaki verilerden anladığın gibi tevratta cehennem ya da gihinnom varmış değimi..demek ki sırtını maymonidese vermeyeceksin..arkandan çekilmi mi yere yapışırsın..gelgelebilm şu din ve dvlet olgusuna..madem ki din devletlerin belirlediği bir olgu o halde biz bir türk devleti olarak neden arapların dinine inanıyoruz kardeş.bizim devlet neden öz milli değerlerden teşekkül edilmiş bir din var etmedi..neden apler tunga öldü mü ıssız ajun kaldı mu diye yad edilen afrasiyabı peygamber olarak bu dinin başına geçirmedi..neden türeyiş ve göç destanını bir kutsal metin olarak sunmadı..kardeş bizim devlet araplara mı çalışıyor..yani bir şey diyorsun ama hani delilin.

Bkz: Türkler zorbalıkla müslüman oldu (murat bardakçı) (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=8898) tıklayınız.

Delile ne hacet, tarih ortada demogojiyi bırakalım ve seviyeli bir şekilde fikirlerimizi paylaşalım.

Bu konu hakkında, islamiyeti herşeyden üstün tuutğunuzdan dolayı b.k sürdürmemenizi anlıyor ve saygıyla karşılıyorum, fakat tarihinize karşı olan bilgisizliğiniz konusunda aynı fikirde değilim.

.bunun sen böyle olduğu düşünüyorsun..çünkü okuduğun kitaplar, dinlediğin akademisyenler, girdiğin (ya da arakladığın) siteler sana böyle diyor.Evet bunları yaparken yanımdaydın ya.

Arkadaşım sen geleceği yada geçmişi yada olmuş olayları görebiliyormusun, forumumuzda bir medyum var..

Bilmediğin ve görmediğin şeyler hakkında "kesin" konuşmaya okadar meyillisinki, medyumluğunuz ta benim hayatımı bile gözlemleyebiliyor ve burada acı acı yüzüme çarpabiliyor :) yazık yahu, hani gaybı allah bilirdi? nasılda hevesli hevesli konuşuyorsun gayb hakkında, neyse.. devam edelim bakalım.

.sen de bunun doğru olup olmadığı sorgulamıyorsun bile.evet sorgulamadığım için kaynaklara sahibim.

Müslümanlardır dinlerini sorgulamayan, ben allahı bile sorgulsmışım bununmu araştırmasını yapmayacam..komik :bounce:

.oysa ben dinin var olup olmadığını yıllarca sorguladım..bu sorduğun soruların hepsini ben de sordum.Eveet kuran okumadığınıda buradan belli oldu..sıradaki.

.kuran okumadığın için sallama metin diyorsun ama içindeki verilerin 20 yüzyılda kanıtlanması onun öyle olduğunu göstermiyor..http://www.mucizeyalanlari.com/

yüzlerce defa vuruldu kafanıza, üstelik allah bile "benden mucize beklemesinler, mucize ile herkes inanır" demiş olmasına rağmen...

sen doğru dürüst incelemişsin o belli bunu avrupalılar amerikalılar her harfini inceliyor..en ufak bir hata olsa kıyameti koparmazlar mı.

EDİT

.dini devlet yaratır..iyi..kanıt...????Hala benim adıma konuşuyor ve yalan söylüyorsun, benim tevrat-incil ve dandirik kurani kerom hakkında yazdığım mesajları okudunmu hızlı çocuk, sen bu hızla arabayı 5. viteste bile kaldırısın ;) sallamanın önde gideni sende. yazdığın yazıların bir tanesinde bile düzgün içerik yok paso demogoji, paso aşağılama, boş tenekeden çok ses çıkar bilirmisin..sen kuranı oku da nasıl bir cacığa sahip çıktığını bil..:car: 5. vites.

allahının varlığını iddi eden sensin, bilirmisin çok basit bir kural vardır:

İddia ispat ile yükümlüdür..

Yorma kendini şeker çocuk.

TUBA
11-05-2011, 20:09
Selam;

Cennet hikayesi tekvin kitabından daha evvel Mısır mitolojisinde vardı.Hatta piramitlerin inşa edilmelerinin tek sebebi cennete çıkan merdivenler olmasıydı.

Ben kuranı okuyana kadar müslüman olanlardandım.Kuranda birtakım hatalar ve çelişkiler olduğunu fakedince araştırma ihtiyacı hissettim.Ve araştırma neticesinde dinlerin kökeninin mitolojilerden geldiğini buldum.İnsanlarımız okumayı ve araştırmayı seven bir toplum olsaydı zaten şimdiye kadar müslüman sayısı epey az olurdu.Sadece müslüman değil dindar geçinen az olurdu.Şahsen ben bir kadın olarak kuranı okuduktan sonra kuranın tanrısının kadınları hiç sevmediğini hatta nefret ettiğini düşünmüştüm.
Şuan kendimi cidden çok daha mutlu hissediyorum.Hiçbir dine tabi değilim ama gene aynı benim.Şimdi sorarım tanrıya , senin için insanın iyilikleri ile kötülükleri önemli değil mi , yoksa önemli olan sadece müslüman olmak mı?Müslüman ol istediğin fışkıyı ye ama yeterki müslüman ol.Şayet bu mantıksa önemli olan cehennemlik olmayı tercih ediyorum.Zaten bana cennette tazecik erkekler yokki.Ah ulen erkek olarak dünyaya gelmek varmış , hem dünyada hem ahirette 2-0 öndesiniz be ya.

Saygılar

crazy_pretty_murat
11-05-2011, 21:09
Selam;

Müslüman ol istediğin fışkıyı ye ama yeterki müslüman ol.Şayet bu mantıksa önemli olan cehennemlik olmayı tercih ediyorum.

Şimdi mutfağa gidin.Aygazda bir sıcak su kaynatın.Bütün vücudunuzu değil,sadece kolunuzu o kaynattığınız sıcak suya koyun.Ama kolunuzu duyduğunuz acıdan dolayı geri çekmeyeceksiniz.5 dakka falan tutun.He bunu yapın ondan sonra gelin bize "Cehennemlik olmayı tercih ediyorum." deyin.Yoksa sizin laf kalabalığı yaptığınızı düşünücez.Daha 2 saniyelik kaynar suda teninizi tutamıyorken,gelipte burda artist artist "cehennemlik olmayı tercih ediyorum." demenin bir anlamı yok.

TUBA
11-05-2011, 21:11
Selam;

Cennet hikayesi tekvin kitabından daha evvel Mısır mitolojisinde vardı.Hatta piramitlerin inşa edilmelerinin tek sebebi cennete çıkan merdivenler olmasıydı.

Ben kuranı okuyana kadar müslüman olanlardandım.Kuranda birtakım hatalar ve çelişkiler olduğunu fakedince araştırma ihtiyacı hissettim.Ve araştırma neticesinde dinlerin kökeninin mitolojilerden geldiğini buldum.İnsanlarımız okumayı ve araştırmayı seven bir toplum olsaydı zaten şimdiye kadar müslüman sayısı epey az olurdu.Sadece müslüman değil dindar geçinen az olurdu.Şahsen ben bir kadın olarak kuranı okuduktan sonra kuranın tanrısının kadınları hiç sevmediğini hatta nefret ettiğini düşünmüştüm.
Şuan kendimi cidden çok daha mutlu hissediyorum.Hiçbir dine tabi değilim ama gene aynı benim.Şimdi sorarım tanrıya , senin için insanın iyilikleri ile kötülükleri önemli değil mi , yoksa önemli olan sadece müslüman olmak mı?Müslüman ol istediğin fışkıyı ye ama yeterki müslüman ol.Şayet bu mantıksa önemli olan cehennemlik olmayı tercih ediyorum.Zaten bana cennette tazecik erkekler yokki.Ah ulen erkek olarak dünyaya gelmek varmış , hem dünyada hem ahirette 2-0 öndesiniz be ya.

Saygılar

TUBA
11-05-2011, 21:36
Selam;

Saygılar

bursali68
12-05-2011, 00:02
Merhaba,

Ve araştırma neticesinde dinlerin kökeninin mitolojilerden geldiğini buldum.

Sn.TUBA,bulduklarınızı bizimle paylaşabilir misiniz...?

Sağlıcakla kalınız...

OffSpring
12-05-2011, 00:05
Müslümanlara göre, Müslüman olamayan cehenneme, Hıristiyana göre Hıristiyan olmayan cehenneme, Yahudiye görede öyle... Her din kendisinden olmayanı cehenneme yolluyor. Böyle bir olay olabilir mi? İşte ben buradan başladım sorgulamaya

Buradan başlamak güzel ancak yetersiz.

Tanrı diye birşeyin var olma imkanının olmadığını anlamak gerek ilk önce.

Yoksa tanrı diye birşey tasarlarsan pek tabiki sadist olma hakkı vardır.Nihayetinde senin kişisel arzularına göre hareket etmek zorunda degildir.

Ama sonsuz bir bilincin olmayacagını anlamak aslında dinsel öğretilere gol atmaktır.

bursali68
12-05-2011, 00:20

Merhaba,

Sn.Yılmaz34,uzun zaman önce yazmışsınız,belki gelir belki gelmezsiniz ancak,yanlış bir bilginiz olduğunu vurgulamak isterim...O da şudur ; Kur'an cenneti sadece müslümanlara has kılmamıştır...:

BAKARA
62. KUŞKUSUZ,i-man edenler ile Yahudi inancının takipçilerinden, Hristiyanlardan ve Sâbiîlerden Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanmış, doğru ve yararlı işler yapmış olanların tümü Rablerinden hak ettikleri mükafatları alacaklardır; ve onlar ne korkacak, ne de üzüleceklerdir.

MAİDE
69. çünkü, iman edenler ve Yahudi itikadına uyanlar ile Sâbiîler ve Hristiyanlardan Allah'a ve Ahiret Günü'ne inanıp, doğru ve yararlı fiillerde bulunanlar ne korkacak, ne de üzüleceklerdir.

HAC
17. Gerçek şu ki,inananlar, Yahudi inancına bağlı olanlar ve Sâbiîler,Hristiyanlar ve Mecusîler ve bir de, Allah'tan başka varlıklara tanrısal nitelikler yakıştıranlar arasındaki hükmü Kıyamet Günü Allah verecektir: çünkü Allah her şeye tanıktır.

Sanırım ne demek istediğimi anlatabildim...Yani bütün müslümanlar cennete diğerleri cehenneme DEĞİL...

Sağlıcakla kalınız...

SHADOWofGODonEARTH
02-07-2011, 18:31
(maide 73)

'' Andolsun, “Allah, üçün üçüncüsüdür” diyenler kâfir oldu. Hâlbuki bir tek ilâhtan başka hiçbir ilâh yoktur. Eğer dediklerinden vazgeçmezlerse, andolsun onlardan inkâr edenlere elbette, elem dolu bir azap dokunacaktır.''

(Ali imran 85)

''Kim İslâm’dan başka bir din ararsa, (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.''

(Ali İmran 19)

Allah katında din, ancak İslâm dinidir. Kendilerine kitap verilenler, bunu adamakıllı bildikten sonra aralarındaki azgınlık ve haddini aşma yüzünden ihtilâfa düştüler ve kim Allah'ın âyetlerine inanmazsa bilsin ki Allah, pek tez hesap görür.

larathian
13-07-2011, 17:39
yahudiler kötü kötü derler ha belki kötü olabilir de , adamlar hiç değilse dünyevi işlerle uğraşıyor ahiret derdinde değiller müslümanlar gibi.. velhasıl dünyayı yönetiyorlar..

oklava
11-10-2011, 10:25
Müslümanlar aşırı egoist kişiler.

Dandelion
26-10-2011, 20:38
Tanrı kimseyle konuşmamıştır; bir aracıyla olsa dahi. Konuşsaydı bir ayrım yapmaz herkesle konuşurdu. Ben bir başkasından daha değersiz değilim, ben de onun yaratığıysam.

Tanrı o günah bu günah demez; o evreni enerji ile yaratmış. Yani evrendeki herşeyin enerjisi var (bilimsel olarak kanıtlıdır, enerji vardır. Buna da hayır yok denmez umarım) Bu sisteme göre kötü enerji kötü enerjiyi iyi enerji iyi enerjiyi topluyor. Yani ne demek, iyilik edersen iyilik gelir kötülük edersen kötülük gelir. Peki neye göre iyilik? Tabi ki evrenin muhteşem düzenini bozmayan ve bizim fiziksel, psikolojik huzurumuzu veren herşey iyi olandır. Tam tersiyse kötü. Böylece yaratıcı yarattığına müdahele bile etmeden kendi hakettiklerini evrenden alabilme düzenini kurmuştur (iylik eden iyllik kötülük eden kötülük bulur). Durağan sandığın maddenin dahi bir enerjisi vardır.

Tanrı kimseyle konuşmamıştır, Tanrı peygamber seçmemiştir. Seçseydi bu günümüzdeki gibi putlaştırmaya, tabulara, özgürlüklere ket vurmaya yol açardı (peygamberler putlaştırılıyor, yasaklar insan haklarına, insan onuruna, eşitliğe bakılmaksızın konuluyor, biri diğerinden elaltından üstün tutuluyor, korku veriliyor- ki korku yaratıcının verdiği zekayı köreltir...)

Tanrı kimseyle konuşmamıştır; bir aracıyla olsa dahi. Öyle olsaydı kadın ve erkeği ayıracak, doğuştan getirdiğimiz özelliklere aykırı kurallar sunmazdı.

Tanrı kimseyle konuşmamıştır, bir aracı olsa dahi. Ki zaten Tanrı'nın biriyle konuşarak insanlarla iletişim kurması mantık dışıdır. O kadar güçlü Tanrı kurallar, yasaklar silsilesi yerine insanlara istediğini yaptırmasını da bilirdi.

Tanrı'nın sınava tutma, cezalarını bazı belirli günlerde ya da günde verme gibi bir ihtiyacı yoktur. Yarattığı evren ve yaratıkları enerji taşır ve bu yolla zaten yaşarken bizler kötülüklerle de karşılaşırız. Ancak buna ceza gözüylede bakılmamalıdır, yaratıcının ceza verme derdi yoktur, tüm yaşadığımız kötülükler insanların AKILLARINI KULLANAMAYIŞINDANDIR...

zokora
28-10-2011, 16:25
sanırım sizler için gerçeği öğrenebilmek için tek çare ölümün gelmesini beklemek,hiç bir şekilde tatmin olamıcaksınız çünki.en azından öleceğinizi biliyorsunuz ama öldükten sonra ne olacağı hakkında en ufak fikriniz yok

vartor
28-10-2011, 16:44
Merak etmene gerek yok, olunce geldigin yere doneceksin, yani hiclige: olay bu kadar basit.

uyar
28-10-2011, 18:10
sanırım sizler için gerçeği öğrenebilmek için tek çare ölümün gelmesini beklemek,hiç bir şekilde tatmin olamıcaksınız çünki.en azından öleceğinizi biliyorsunuz ama öldükten sonra ne olacağı hakkında en ufak fikriniz yok

sanki senin bir fikrin var zokora kardeş... sadece masallar var.. hiç bir bilimsel veri yok elimizde kuran incil vs gibi masal kitaplarının yazdıklarından başka..

zokora
28-10-2011, 19:23
sanki senin bir fikrin var zokora kardeş... sadece masallar var.. hiç bir bilimsel veri yok elimizde kuran incil vs gibi masal kitaplarının yazdıklarından başka..

benim klavuzum kuran olduğu için,öldükten sonra diriltileceğimiz ve hesaba çekileceğimiz güne inanıyorum.Cevabıda kendin verdin zaten ölümle ilgili tek kaynak kutsal kitaplar.bilimsel bir açıklama getirmenizde mümkin değil ölüp tekrar gelmeniz lazım.bazı arkadaşlar gibi kelimeleri süsleyemiyorum pek şairane gelmiyordur belki sizlere ama inandığım değerleri benden daha iyi bilen birçok ateist arkadaş varmış forumda,bana tek yararınızda bu konuda oldu desem yeridir.sizden daha çok araştırmam gerekecek

vartor
29-10-2011, 03:42
Klavuzunu iyi sec bari, kurani secenlerin ne halde olduklari ortada; Allah nedense son kitabini secmeyenlere daha cok kiyak geciyor. Bir kafir addettigin ulkelere bak, bir de utanmadan bu ulkelere kapidan bacadan kapagi atmaya calisan kuran ehlilerine. Gurur da kalmamis, utanma da, bu adamlarda.

uyar
29-10-2011, 18:13
benim klavuzum kuran ....bilimsel bir açıklama getirmenizde mümkin değil ....,bana tek yararınızda ....sizden daha çok araştırmam gerekecek

istediğimiz bu zaten zokora kardeş..

buradaki arkadaşların hemen hepsi ben dahil müslüman ailede doğduk, kulaktan dolma bilgilerle büyüdük ama araştırarak gerçekleri öğrendik.. bilim ise en önemli rehberimiz oldu...

kolay gelsin...

uyar
29-10-2011, 23:33
6- "Sizin dininiz size, benim dinim bana."

ey beki kardeş !!

benim dinsizliğim de bana....... sana ne?

mehmet1965
10-12-2011, 02:01
Tanri anlayisi her toplumda farklilik gosterir.
Tevrat i ve Incil i Ve Kuran i okudum.
Bunu herkese tafsiye ederim. Orada yazilanlari okuyunca tanrinin olmadigina siz de karar verirsiniz.
Tevrat da ornek, Burada tanri tek bir israil toplumuna calisiyor, Misir da yahudi toplumunu soyuyorlar, Musa soyleyerek komsularinda ne kadar degerli seyler alabilirlerse komsularinda almalarini soyluyor. Kisaca soyuyor, savaslarda kadin erkek cocuk hayvan ne varsa oldurulmesini istiyor.
Incil de Isa nin yasami ve tanri ogul ruhul kudus anlatiliyor.
Kuranda Muhammed in yasami ve tevrattaki hikayeler anlatiliyor.
Gunluk yasamda cikan sorunlar hakkinda oneriler yaziyor.
Bazi arkadaslar bizde delil istiyorlar, onlara onerim ilk once bu 3 kitabi satin alip okusun.
Ondan sonra burada dusuncelerini aciklasin.
Yoksa burada yok delil yok yanlis soyluyorsunuz demekle bu isler olmuyor.
Bir de genel olarak hic bir siyasinin etkisi altinda kalmadan, farkli dusunceleri de irdeliyorek sonuca ulasirsiniz, inanirsiniz inanmazsiniz buna siz karar verirsiniz.
Bu site de kimseye baski yapilmiyor, herkes kendi dusuncelerini ve inanislarini anlatmaya calisiyor.
Bunada saygi duyuyoruz, yeter ki bunlar belirli saygi cevresinde olsun.