Orijinalini görmek için tıklayınız : Demokratsak Şamaroğlanı da Değiliz
yucemanitu
10-09-2010, 20:08
+ olarak Kızılbaşlar ile ilgili bir kitap okumuştum. Tozlu raflarımı kurcaladığımda yine bulurum. Mum söndü olayı bir yana iğrenç psikopat ilişkileri biz bunlarda gördük.
Aleviliğin kökeninde olmadığına inanmak isterim.
Şu yukarıdaki pisliği yazan üye ceza almamıştı.
Bakalım bugün de başka biri ne yapmış:
Yada Adres Wer Ben Gelıyım Senı Gene Yalwartıyım Farketmez Yanı
Böyle yapana ceza verilmeli bence çünkü ensest suçlamaları ve tehditler artmaya başladı. Bu arada Cosmoz "Müslümanlarla kavga edeceksen siteyi alet etme" diye zırvalayan dilaver'in şerrinden korusun.
Bu konudan ben de SON DERECE RAHATSIZIM.
Rahatsızlığımı bir kaç defa dile getirmiştim fakat bu söylenenleri "eleştiri " kapsamında değerlendirmemiz gerektiği cevabını almıştım.
Bu tür ifadelerin neresi "eleştiri" ?? Biz sanırım eleştiri nedir bilmiyoruz. Bu sonuca vardım.
Moderatörlerin ,alevilerin bu şekilde aşağılanmasına ve onlara iftira atılmasına neden ses çıkarmadığını yada YETERSİZ müdehale lerine akıl sır erdiremedim.
Moderasyon ekibi bu işi ağırdan alıyor ve YETERSİZ müdehalede bulunuyor.
Beni en çok üzen şey ise bu iğrenç mesajları , moderatör ekibinin "ELEŞTİRİ " kapsamında değerlendirmesi.
Alevilere hakaret edilmesi sizin de hoşunuza gitmiyor biliyorum ama yeter artık !!!
Siz Moderatörsünüz . Bu davranışlarınıza ben dayanamıyorum. Her nekadar dayanmaya calışsam da.
saygılarımla
natan
Bu konudan ben de SON DERECE RAHATSIZIM.
Rahatsızlığımı bir kaç defa dile getirmiştim fakat bu söylenenleri "eleştiri " kapsamında değerlendirmemiz gerektiği cevabını almıştım.
Bu tür ifadelerin neresi "eleştiri" ?? Biz sanırım eleştiri nedir bilmiyoruz. Bu sonuca vardım.
Moderatörlerin ,alevilerin bu şekilde aşağılanmasına ve onlara iftira atılmasına neden ses çıkarmadığını yada YETERSİZ müdehale lerine akıl sır erdiremedim.
Moderasyon ekibi bu işi ağırdan alıyor ve YETERSİZ müdehalede bulunuyor.
Beni en çok üzen şey ise bu iğrenç mesajları , moderatör ekibinin "ELEŞTİRİ " kapsamında değerlendirmesi.
Alevilere hakaret edilmesi sizin de hoşunuza gitmiyor biliyorum ama yeter artık !!!
Siz Moderatörsünüz . Bu davranışlarınıza ben dayanamıyorum. Her nekadar dayanmaya calışsam da.
saygılarımla
natan
Not: Bu tür söylemlerin yer aldığı mesajları yönetime şikayet etmek isterseniz ( gereği yapılır mı bilmiyorum ) mesajın sağ üst köşesinde bulunan " ! " işaretine tıklayıp şikayette bulunabilirsiniz.
sevgili dostlar bu mesajların şikayetleri benim tarafımdan görülmedi! ve inanıyorum ki diğer arkadaşlar tarafından da görülmemiştir yada bir yoğunlukta arada kaynamıştır!!
yapmayın lütfen ne yani bilerek mi ellemıyoruz?? böyle mi düşünüyoruz??
natan ne demek istedin gereği yapılırmı bilmıyorum derken??
yanlış olan neye müdahale etmedik!!
yiğidi öldürün ama hakkını verin!!!
benim anne tarafım alevi ya!!!
bu yazılanlar iftira ve iğrenç lütfen şikayet edin!!
Abiler, burada yazmaktansa ! düğmesine tıklayabilirsiniz, bu zor değil.
Alevilik eleştirilebilir ama bu inanca sahip insanların şahit olmadığımız uygulamaları hakarete çevirilip yayımlanamaz, buna bende karşıyım.
Natan, bunu seninle bir daha tartışmayacağım. Verdiğin karar ile ilgili sana cevabımı, Ovidius ile olan öm tarfiğinde yanıtladım.
Aynısını tekrar savunuyorum.
Alevilikte islamın uzantısıdır ve eleştirilebilir.
Alevi olmalarından dolayı insanlara hakaret edilmesine bende karşıyım.
Basın düğmeye, tespiti yapalım, gereği ne ise yapılır.
! 'e basarsın, gereken yapılmaz ise o zaman bana istediğini de bilader.
Ben mod değilken bile hangi mod ne zaman online oluyor diye bakar şikayetlerimi öm den atardım herkes şahittir.
Yani bir iş yapmak istersen, yaparsın.
Ama olayın kırılma noktası şudu;, seni rahatsız eden sitemidir-yoksa yazan mesajmıdır..bunu bilelim.
Kimse kusura bakmasın.
evrensel-insan
11-09-2010, 02:50
Saygideger arkadaslar;
Alevi hak ve ozgurluklerini korumak icin; alevi olmak da gerekmez. Farklarin farkina varan; kendi farkini nasil hak ve ozgurluk olarak koruyorsa, kendisinde olmayan farki da korumalidir. Cunku kendi farkinin hak ve ozgurlugunun korunabilmesi, onun kendinde olmayan farklarin hak ve ozgurlugunun de korunabilmesine baglidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
güneşinzaptıyakın
11-09-2010, 04:34
Herşey bir umursamazıkla başladı...
Oligarşik cunta egemen oldu, küfür ve baskı rejimden sayıldı...
Ağır abilerin şerri vakayı-hayrıyeden sayılıyor malesef...
Çok uzun zamandır siteye girmiyorum ama girdiğimde gördüğüm faşizmin siteye hakim olduğu yönündedir...
Koltuk derdi sadece koltuk sevdalılarını germiyor malesef, tüm yalakaları dahil saldırdıkları camiayıda rahatsız ediyor...
Özgür ifadeye uzanan her türlü yaptırımı kınıyorum...
Dün siyasi mesajlar aracılığıyla küfrü meşru kılan zihniyet ve belli kesimi tasviye eden zihniyet bu gün meşru kıldığı küfür aracılığıyla belli bir kesimi tasviye etmeye çalışıyor, benim kafadan siteden atılacak kişi olmam bir yana, muhalefeti susturan oligarşik cuntayı hala görmeyen çakma komünistleri buradan uyarıyorum dün ulusalcılardı yarın sizsiniz kapının önüne konulacak olanlar...
nasıl yani.
Ulusalcılar kapı önüne kondudan kasıt nedir. Sitede böyle şeyler mi oluyor . Bu duyuduklarım site hakkında heveslerimi bir parça aşağı indirdi doğrusu. Üst yönetim bu konuyu açıklasın lütfen. Yoksa yapılmak istenen liberal bir site mi?
evrensel-insan
11-09-2010, 05:05
Saygideger gunesinzaptiyakin;
Çok uzun zamandır siteye girmiyorum ama girdiğimde gördüğüm faşizmin siteye hakim olduğu yönündedir.-gzy-
Yukaridaki cumleni, ve koyulastirdigim kismini, daha cok netlestirebilir misin?
Bu algiya nasil vardin?
Saygilarimla;
evrensel-insan
nasıl yani.
Ulusalcılar kapı önüne kondudan kasıt nedir. Sitede böyle şeyler mi oluyor . Bu duyuduklarım site hakkında heveslerimi bir parça aşağı indirdi doğrusu. Üst yönetim bu konuyu açıklasın lütfen. Yoksa yapılmak istenen liberal bir site mi?
Yapılmak istenen sitenin çizgisinin liberalleşmesi felan değildir. Ben öyle düşünmüyorum.
Natan, bunu seninle bir daha tartışmayacağım. Verdiğin karar ile ilgili sana cevabımı, Ovidius ile olan öm tarfiğinde yanıtladım.
Aynısını tekrar savunuyorum.
Alevilikte islamın uzantısıdır ve eleştirilebilir.
Ben de sizinle bu konuda bir daha tartışmayacağım. Rahatsız da etmeyeceğim fakat şunu da söyleyeyim ki eleştiri başka bir şeydir ,aşağılamak başka bir şeydir. Buna dikkat ederseniz çok memnun olurum. / teşekkürler
yapmayın lütfen ne yani bilerek mi ellemıyoruz?? böyle mi düşünüyoruz??
natan ne demek istedin gereği yapılırmı bilmıyorum derken??
yanlış olan neye müdahale etmedik!!
yiğidi öldürün ama hakkını verin!!!
Bu olayı genellemeyelim. Bu konuda yetersiz müdehalede bulunduğunuzu söylüyorum. Daha önce bir kaç defa sayın naper'in mesajlarını şikayet etmiştim. Kimse dikkate almadı yada müdehale gerektirecek nitelikte görmedi . Halbuki bazı üyelerimiz bundan rahatsız olmuştu.
Bunu dile getirmek istiyorum.
Alevi hak ve ozgurluklerini korumak icin; alevi olmak da gerekmez. Farklarin farkina varan; kendi farkini nasil hak ve ozgurluk olarak koruyorsa, kendisinde olmayan farki da korumalidir.
Teşekkür ederim
Normalde GZY'nin yazısına hiçbir cevap vermezdim fakat axial'ın yazısını görünce 3-5 cümle yazmak istedim.
Sevgili GZY, bazı şikayetlerin olabilir, doğaldır ve belki bazılarında haklısındır da. Ancak bu rahatsızlıklarını dile getiriş biçimin, olayları olduğundan çok farklı gösterme merakın maalesef geçmişten beri var. Ve seninle uyum içinde çalışamamamızın en büyük nedeni buydu. Oysa ki başlarda iyi gidiyor ve iyi anlaşıyorduk. Ancak bazı isteklerinin ve düşüncelerinin taraftar bulmaması, kişileri faşist, oligarşik, çakma komünist olarak tanımlama merakını doğurdu ve çözüm yerine sürekli olarak kavgaya odaklandın. Ve görüldüğü üzere buna devam ediyorsun.
Bunları tartışma yerinin burası olmadığını ve hala moderatör olsaydın benzer bir mesajı saniyede buradan kaldıracağını çok iyi biliyorsun. Burası yeri veya değil, onu da geçtim, meseleyi ele alış biçimin ve burada yansıtma tarzın çoğunlukla gerçeklere dayanmıyor. Keşke bu kavgacı tutumun olmasaydı ve sakince konuşabilseydik (sana bunu daha önceki birebir sohbetlerimizde de iletmiş fakat yine buna cevap alamamıştım).
Sitemizin çok ciddi sorunları olduğu bir dönemden geçtiğimiz doğrudur. Problemlerimizin neler olduğu ve nasıl aşılacağı konusunda konuşuyor, bazen birbirimize kızıyor ve hatta istemeyerek bile olsa birbirimizin kalbini kırıyoruz. Ancak kimse kimseyi hedef almadı. Ama sen birilerini hedef alarak olaya yaklaşmak istiyorsun. Ve bu ne geçmişte ne de şimdi ihtiyacımız olan şey değil.
BU sitede hepimizin payı var, hepimiz katkılar yaptık, Bu topluca bizim eserimiz ve bunu yeniden istediğimiz noktaya getireceğiz. Ama sorunlarımız dışında suni gündemler yaratma çaban, maalesef ki buna katkı sağlamıyor, bunu bilesin.
Sana en derin saygılarımı gönderiyorum.
Ama olayın kırılma noktası şudu;, seni rahatsız eden sitemidir-yoksa yazan mesajmıdır..bunu bilelim. - Nova
Siteden neden rahatsız olayım ? Neden böyle düşüneyim ? Ben siteden rahatsız değilim. Sizden de.
Turan Dursun sitesi Türkiyede karanlıkta parlayan bir fenerdir, aydınlığa açılan bir kapı. Bir incidir. Forumun da ötesinde ailedir. Fakat bazıları "eleştireceğim" diyerek işin cılkını çıkarmaktadır. Eleştirmeyi bilmemektedir.
Alevilik İslamiyetten bağımsız değildir fakat bugünkü islamla da pek alakalı değil. İçeriği yada felsefesi İslamiyetle yakından uzaktan ilgili değildir. İsteyen eleştirebilir fakat hakaret etmek aşağılamak için yazılan bazı yazıları eleştiri kapsamında değerlendirmeniz üzücü.
Değiştirdiğiniz o meşhur yazı niçin yazılmıştı ? Eleştirmek için mi ? Hayır!! Kendisi şuan burda bile değil. Aktif olmayan bir üye ama nelere sebebiyet verdi görün.
Siteden yada sizden rahatsızlık duymadığımı ifade etmek için bu ikinci yazıyı yazdım.
bir daha da yazmayacağım.
saygılarımla
Sevgili Natan,
Farkettiysen, o başlıkta ( http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13893&page=3 ) ilgili - gerekli kısımlar düzenlendi ve mesajın gerisine dokunulmadı.
Şimdi mesajı silsek; sansürcü oluyoruz..
Mesajı silmesek; bu başlıkta yaşananlar gerçekleşiyor.
O zaman ne yapıcaz sevgili natan, meclise dilekçe yazıcaz, eğer hak iddia ediyorsak "ben oynamıyorum" demiycez ve oturup o hakkı savunucaz.
Şimdi sansürcü olmayı istemiyorum, cunta oluyoruz..
Müdahale etmekten nefret ediyorum, makasçı-çevir kazı yanmasıncı oluyoruz..
İyi ifade edemediğimin kanısındayın ve tektrarlıyorum:
"Alevilik, islamın bir uzantısıdır. Bütün dinler-uzantıları-mezhepleri-uygulamları-allahları-kitapları-ümmetleri-melekleri-zart ları zurt ları eleştirilebilir.
Ne zamanki iş hakarete dökülür, o zaman ifadeler düzenlenir.. fikir beyan etmek isteyen kimseye engel koyamayız, sadece tüzüğe ihlal olan yerlerini düzenleriz.
Eğer ifadeden rahatsız olan var ise savunmasını yazsın ve yollasın. İftira atan adamın sözlerini; yazdıklarınla yedir ona, "mod işini yapmıyor" demek en kolay kaçış kısımıdır.
Moderatörlük taraflar arası dengeyi sağlamaktır, elde sopa dolaşmak değil.
Bu yüzden modluk her iki taraftan da taşlanabilmektedir.
Eğer ortada bir dava var ise, oturup savunmak gerek, mücadelesini vermek gerek.
Ben bunun mücadelesini vermeye çalışıyorum, herkesten aynı gücü-aynı istikrarı göstermesi beklenemez, ama en azından sırtını dönmemesi beklenir.
Yaz dönem dolayısıyla ve herkesin işleri olmasından dolayı iştirak azalabilir, bu normaldir.
Bunun çözümünü yazsıda bahsettim, birkez daha tekrarlamak istemiyorum.
Sevgi ve saygılarımla, nova.
İlgi ile takip ediyorum GYZ nin yazdığı gibi ulusalcıların siteden atılırken burda olmayan isimler,tüm bunların nasıl gerçekleştiği v.b hakkında fikri olmayan kişiler çoktan olayları yalan olarak nitelemeye başlamış.Sanki herkez herşeyi biliyorda hüküm veriyor
en sade şekilde ; evrensele soralım o kadar insan niye gitti? cevap verebilecek mi sizce??
neyse ilgi ile takip ediyorum bakalım sonu nereye gidecek -gerçi silinecek ya :) -neyse
Kimse siteden atilmadi.
Site'nin kurulusundan beri kendi menfaatlerine uymadigini gorup de ayrilan komunistler, nihilistler, muslumanlar, hristiyan, illiyetci, milliyetci, ulusalci, hatta liberaller oldu ve olacaktir. byspy de bunu yasamis biri olarak, durust olmayan bir yorumda bulunmus.
Arkadaslar, biz bir aileyiz, aramizda farkli goruslerde kardeslerimiz her zaman oldu ve olacaktir. Zaten o farklilik ve hur dusunceye olan saygimizdir bizleri digerlerine ustun kilan.
Hepimiz ayni kaliptan cikmis gibi ayni seyleri soyleyip yazsaydik, inanin bir kisi kalmazdi bu sitede.
Birseyler dogru gelmiyorsa kendimize, bir suclu arayacagimiza, ozelestiri yapabilsek, daha da bir sarilacagiz birbirimize. Zayifliklarimiz kendiliginden yok olacak, daha da bir guclenecegiz; Insan oldugumuzu, hepimizin birbirimize benzedigini, icinde bulundugumuz toplumun bizleri sekillendirdigi gercegini fark edebilecegiz.
evrensel-insan
11-09-2010, 20:26
Saygideger byspy;
en sade şekilde ; evrensele soralım o kadar insan niye gitti? cevap verebilecek mi sizce??-byspy-
Benim algima gore, bir kisi biryerden; umdugunu bulamadigina karar verince gider. Bu da ya vermek istedigini verememek, ya da almak istedigini alamamaktir.
Benim hic bir ozelliklede, dini, tanrisal ve milli bir tarafim olmadigi icin ve dile gelen tarafli dusunceleri de, sadece bir sorun ve bu sorunun resmini vermek icin, yanitladigim icin, benim ve evrensel-insan'in tarafi yoktur. Taraf; kendi turum ve birimdir.
Olaya taraf acisindan bakarsak, hic bir zaman site yonetiminde ve site modlugunda zaten bir gorevim olmadi, o yuzden "perde arkasinda" neler olup bittigini, hangi grubun ve neden siteye "agirligini koymak istedigini v.s. bilemem.
Benim bildigim ve gozlemledigim, sitenin siari olan her dusunceye yer veriliyor olmasinin bir istikrar kazanmis olmasidir.
Olaya bir taraftan bakildiginda, ister istemez ve bilinc alti olarak, kisi; kendi algisinca kendi tarafini savunmadigini dusundugu yonetimi otomatikman, elestirecektir. Bunun da nedeni gayet aciktir. Sonucta bir taraftir ve herseye tarafindan bakmakta ve tarafinin duygusalligini arzulamaktadir. Bunun kisi tarafindan olmadigina karar verilmesi, o kisiyi git gide daha duygusal yapar ve yazi dil ve uslubunu degistirir, bu degisim; site ve kisi acisindan olumsuz gelisir ve bir an gelir, kisi bu duygusalligina yenilerek, ayrilir.
Bu ornegi, TC den verebiliriz. 2000 lere kadar, laik musluman ya da degil, herkes memnunken, baskalari memnun degildi. Tarih bu memnuniyet dengesini tam simetrik olarak degistirdi.
Bunun anlami da, iktidarda kim varsa; onun politikasini benimseyenler icin bir sorun yokken, benimsemeyenler icin sorun vardir. Iste bu toplumsal kisilik sahibi TC vatandaslarinda, her zaman biz ve oteki ayrimini getirir.
Bu ornegi, hem siteye,m hem de toplumun bulundugu her yere tasiyabilirsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
basitrasin
11-09-2010, 21:08
Herkese Selam.
Turan Dursun sitesini ve moderasyonu nu oldukça demokratik buluyorum. Düşünceleri nedeniyle hakarete uğramak hemen hemen her sitede mümkün. Burada önemli olan hakaret kimden gelirse gelsin tarafsız şekilde cezasının kesilmesi. Bunun aksi yapılırsa emin olun birçok kişi siteyi terkeder.
Bir örnek vermek istiyorum:
Bundan bir süre önce Ateistplatform sitesini Google da arayıp bulmuştum. Üye olup yine basitrasin adıyla yazılar yazmaya başladım. Olumlu bulduğum bazı gelişmeleri desteklediğim için moderatörler ve site yöneticileri tarafından hakarete uğradım. Yılmadım yazılarıma devam ettim. Adımı Anti-Cuntacı olarak değiştirdim. Bir süre sonra gördüm ki. Site yönetimi ve moderatörler kendilerince makul olmayan görüşlere hakaretler sansür uygulamaları yaptıkları bir sitede moderatörler dışında kimse kalmıyor. Üyeler FomAt zamanı geldi diyip siteyi terkediyor.
Eğer kuş uçmaz kervan geçmez bir site olmak istemiyorsak şimdiki gibi hakaret eden kim olursa olsun aynı şekilde cezalandırılmaya devam edilmeli.
Saygılarımla.
spartacus
11-09-2010, 22:50
Sevgili yücemanitu
İlk verdiğin link bundan 1 yıl önceki zamana tekabül ediyor-ki kendinde zaten cevap vermişsin o ...'e....
Sonraki verdiğinde ise, şu anda moderatör olarak yetişemiyoruz, yetersiz kalıyoruz-ki bu yetersizlik fizikidir!. Fiziki yetersizliklerde hepimizin anlayış göstermesi gerekmiyor mu?
Bu başlığı DÖG de açmak gerekirdi diye düşünüyorum, neyse....
Gelelim çeşit çeşit yönlerden durumdan vazife çıkartma hissine kapılan arkadaşlara....
Örnek vermem gerekirse öncelikle ben bu sitede 5 yılı aşkındır ki bulunuyorum... Ne kimseye hakaret ettim, ne tek bir ceza bırakın cezayı nede tek bir uyarı aldım, nede hakarete maruz kaldım.
Bizler toplum olarak ısrar ediyoruz! Site için değil tüm siteler için söylüyorum, malesef sitenin, hele hele forumların iletişim aracı olduğunu bir türlü kavrayamadık!
Forum insanların fikirlerini ifade etmenin, paylaşmanın aracı konumunda. Yani bir iletişim aracıdır FORUM. Forumlarda geçerli olan insanların fikirleridir, fikir ve düşünceleri ifade açısından kıstaslar ise basittir ve site kuralları, tüzük de yer alır. Tüm bu kurallar KISTAS dır, kişilerin fikir ve görüşlerine etki edemezler, sunmanın biçimiyle ilgilidir. Mesala site kurallarında herhangi bir konuda üyeler böyle düşünmek zorundadır gibi ibareler bulunmaz. İşin özü, uzatmak da anlamsız, İletişim Aracı olduğunu kavradığımızda, belirleyici olanın kişiler ve kişilerin görüşleri olduğunu kavrayacağız ve akabinde kavranması gereken ise fikir ve görüşlere(aksi olmadıkça-ne fikir ne görüş değilse-) ket vuramayacağımız yada vurma eğiliminde olmamamız gerektiğidir. Dolayısıyla bu tarz forumlarda, kişilerin görüşlerinde Site Yönetimi belirleyici değildir.
Her fırsatda forumlarda görüş ayrılıklarını(ki gayet doğal) siteye yada site yönetimine karşı bir zayıflatma unsuru olarak görenlere her daim kaygı ile bakmışımdır. Niyetler pratiğe bu şekilde yansıyor olsa da, bir üst paragraf da ifade ettiğim biçimiyle amaçsız ve anlamsız bir uğraş halini almaktadır. İnsanlar arası iletişimde insanı bırakıp aracı dövmek sanırım bize has bir olgu.
Toplumsal yapımız her girdiğimiz yerde bölme, parçalama üzerine kurulu. Birlikte hareket etme duyguları zayıf bir toplumuz. Bunun altında yatan en önemli şey ise YANDAŞ hastalığımızdır. Bu hastalık bizlere çocukluktan aşılanıp, gündelik siyasi ve sosyal ilişkilerimizle pekiştirilen bir hastalıktır. her gittiğimiz yerde küçülüyoruz, her girdiğimiz ortam bölünüyor, her şeyi kategorilendirip ötekileştirip, ötekileşiyoruz. Bölünerek azalmaya çoğalıyoruz!
yandaşçı hastalığımızın altındaki en önemli etkenlerden bir tanesi malesef Din'dir. Müm'in ve Kafir, A tarikatı, B tarikatı, a mezhebi, B mezhebi(o kadar çok ve sert ayrımları vardır ki saymakla bitmez) kanımıza öyle bir işlemiştir ki, bu durumun farkına varmış olsak dahi kurtulmak o kadar kolay olmamaktadır. Bir diğer yanı da tabi ki, toplumun bu zaaflarından nemalanan dejenere olmuş siyaset ve siyasetçilerdir!
Eğer bizler hala her kafanın aynı şeyi söylemesini, herkesin aynı düşünmesini bekliyor, istiyorsak, farklı düşünce ve fikirlere tahammülümüz yok ise, herkesin bizlerin Amentüsünü okumasını bekliyorsak, istiyorsak, fikri düzeyde esir, bir başka biçimde kul olmuşuz demektir.
Site ile ilgili sorunları site kuralları ve tüzük temelinde ele alıp eleştirebiliriz, eksik yada fazla gördüklerimiz olabilir, ama bunlar dışında kişilerin ne düşünceleri, ne fikirleri nede dünya görüşlerinden rahatsız olmak durumu hastalıklı bir durumdan öte bir şey taşımaz. Bu site bu güne kadar çok şey başardı, ne zaman ki yandaş hastalıklarımız depreşti, ne zamanki forumlarda tartışılan konularda görüş ayrılıklarını aşırı uç noktalarda tezahür eder olduk, sitede bir yığın yıpratma ve yıpranma sürecini yaşamak zorunda kaldı- devam da ediyor. İşin kısası, ben bir katışımcı olarak kimseden rahatsız değilim, var mı benden rahatsız olan? Sebep, site ile alakası ne olabilir? Bu kadar basit... Siteden doğal rahatsız olan dini kesim ise konumuzun dışında...
Herkese Selam.
Site yönetimi ve moderatörler kendilerince makul olmayan görüşlere hakaretler sansür uygulamaları yaptıkları bir sitede moderatörler dışında kimse kalmıyor. Üyeler FomAt zamanı geldi diyip siteyi terkediyor.
Eğer kuş uçmaz kervan geçmez bir site olmak istemiyorsak şimdiki gibi hakaret eden kim olursa olsun aynı şekilde cezalandırılmaya devam edilmeli.
Saygılarımla.
çok güzel bir şeye değinmişsiniz sayın basitrasin.
evrensel,
Yazdıklarının yazdıklarının doğru yada yanlış olduklarını tartışmayacağım sonuçta kendi düşüncelerin ve saygı duyuyorum.
Olaya bir taraftan bakildiginda, ister istemez ve bilinc alti olarak, kisi; kendi algisinca kendi tarafini savunmadigini dusundugu yonetimi otomatikman, elestirecektir. Bunun da nedeni gayet aciktir. Sonucta bir taraftir ve herseye tarafindan bakmakta ve tarafinin duygusalligini arzulamaktadir. Bunun kisi tarafindan olmadigina karar verilmesi, o kisiyi git gide daha duygusal yapar ve yazi dil ve uslubunu degistirir, bu degisim; site ve kisi acisindan olumsuz gelisir ve bir an gelir, kisi bu duygusalligina yenilerek, ayrilir.
bunu yazmanız söylediğiniz gibi "perde arkası" ' nı bilmiyor oluşundan kaynaklanıyor.Size bir tiyo veriyim;rolleri değiştirin bakın bakalım ne olucak.
Vartor abim benim dürüst olmadığımı düşünüyor,olsun en azından ben söz konusu olaylar olurken de şu anda da her zaman bana doğru geleni söyledim,söyleyeceğim.kısacası susmadım
şimdi kızıl yine yazacak bana :) konuyu hortlatma anlamında bişiler ,yazsın onun kredisi çok bende oda olmadı modlar dan biri siler canım iş mi bu , sevgili evrensel yukarda dediğim gibi roller değişik usta kısa bir zaman öncede bu konu ile alakalı yazışmıştık hiç sorgulamadın mı nerede bu başlık,yazdıklarımız diye?? :)
bakınız yine yönetimden bir arkadaş ters düştü yazdı ,aynen o zamanki gibi ama ısrarcı dinazorlarımız herşey "perde arkasında " olmalı düşüncesinde,olsun bu başlık ta uçar gider başka başlık açılır sonra bir başka daha sonra bir başka daha...böyle uzayıp gidicek
sevgili sparta ,
Ne güzel yazmışsınız,tanınız çok doğru YANDAŞ hastalığı kutuplaşma, ve tabiki KISTASLAR ve bu KISTASLARA uyulması.
biraz nostalji yapalım o halde,söz konusu şeyler zaten bu KISTAS lar ortaya konurken çıkmıştı yani bu durumda ne kıstası diyebilirmiyim?
diğer konu kutuplaşma yada tabiriniz ile yandaşlık ben hatırlıyorum da sırf bu olaylar yüzünden bir grup dahi kurulmuştu özgür demokratlardı sanırım yada bunun gibi bişey ki hala yaşıyor bu grup,evt yandaş hastalığı mevcut o gruba üye olanlar şimdi sitede hangi kademedeler.
bu biraz şey gibi oldu ya hani diyorya taraf olmazsanız bertaraf olursunuz,ama sorak onlara son derece demokratlar değilmi :)
yahu bunu anlamayacak ne var hani birisi istanbula bakar ve ne güzel şehir der diğer ise malum buda bunun gibi senin doğrun demokrat takılman kendini demokrat görmen benim doğrum sa senin taraf olman ulusalcıları uzaklaştırmış olman (üstüne alınana)
saygılar
Sn. Byspy,
bakınız yine yönetimden bir arkadaş ters düştü yazdı
Bu yazınız bana mıdır?
Natan'a mıdır?
Yoksa başkasına ithafen midir?
Sn. Byspy,
Bu yazınız bana mıdır?
Natan'a mıdır?
Yoksa başkasına ithafen midir?
başkasına ithafendir sayın nova,eski yönetici diyim de yeniler alınmasın o halde.
başkasına ithafendir sayın nova,eski yönetici diyim de yeniler alınmasın o halde.
Yanlış anlama olmaması için sordum:)
saygılarımla
evrensel-insan
12-09-2010, 03:24
Saygideger byspy;
Bahsettigin konu radyo konusu olsa gerek. Perde arkasinda, bulunmaktan rahatsizlik duyanlarin, ara sira perdeyi aralamasi ile, biz site yazar kitlesi, bir seyler duyuyoruz. Duydugumuz ne ise de onunla kaliyoruz. Perde de, herhalde bazi seylerin duyulmasini istemedigi icin, perdeyi tekrar kapatiyor, taki bir daha aralanana kadar.
Benim bir tarafim olmadigi icin, rolleri degistiremem, cunku degistirecek taraf bulamam.
Ama; bu perde arkasi olayi, site yonetiminin hangi donemde ve perdeyi aralayan konu ne olursa olsun, biz site yazarlari adina perde arkasini gizleme acisindan, hem demokratik, hem de cagdas degildir.
"sinek ufaktir, ama; mide bulandirir.
Site yoneticilerinin, kendi taraflari cikarinca ve kendi kisisel duygulari temelinde, tuzugu kullandiklari ve perde onundeki yazilari hic bir tuzuk kuralina uymadan, kaldirdiklari ve sahsim adina da simdiye kadar verilmis uyari ve cezalarin, sadece ilgisi olmayan bir ceza maddesine uyarlandigina sahit oldum.
Bunu hem acik acik, hem de om yolu ile "kalici yoneticilere" de ilettim. Tabi mki orali olan da olmadi.
Bu konudaki site yonetimi ve gorevi kisisel tuzuge uydurmayi; ben daha onceki bazi basliklarda da dile getirdim.
Ama; benim bir taraf olmamam, bu mucadelemi ancak bireysel kilmistir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
sevgili evrensel,
ekleyecek çok şey yok yazdıklarınıza bazı şeyleri görmüş olmanız bile gidenler için neden gittikleri hakkında fikir sahibi olmanız için yeterli diye düşünüyorum.
işte tıpkı sizin taraf olmamanız gibi yada size doğru gelmeyen birşeyi söylemeniz gibi bende dahil bir çok insanın yaptığı buydu ama taraf dediğimizde o zaman bile kimsenin hayır demediği aksine savunduğu taraf elbette vardı ki gördüğüm kadarı ile halen var.
saygılarımla
Konu nedir ?
Daha önce üye olan arkadaşların şuanda forumda bulunmama sebebi mi ?
Hayır!. Biz bundan bahsetmiyoruz.
İnsanlar gelir, forumdan yararlanır, uyum sağlar yada sağlamaz. Eğer bu birlikteliği devam ettiremezse gider elbette. Neden gitmesin ?!
Moderatörlerle bunun bir ilgisi yok. Her konuda aynı düşüneceğiz diye bir şey de..
Siz herhangi bir Moderatörden rahatsızlık duyunca forumu mu terk ediceksiniz?
Başkaları ne yaptı bilmiyorum ama bu onları bağlar. Gelmek isterlerse TD forumu burada.
Ben de bazı moderatörlerin yetersiz müdehalede bulunduğunu düşünüyorum. Onlar da benim bazı noktalarda DÖGle bağdaşmadığımı...
Ne yapabiliriz.
Çoğu forum alanlarında şuanda yaptığımız bu imkan dahi yok. Burası TR'de bir öncü
Bazı moderatorlerin yetersizliklerini paylaşırsanız, sitenin bekası için faydalı olur. Sitenin geleceği için faydalı olan şeyleri sizden dinleyelim?
Bu yetersizliğin içinde, "ben oynamıyorum" deyip arkasını dönüp gitmek kimilerine göre kaçmak varmıdır?
Bunu belirtirseniz daha bi sevinirim.
Buyurun dinlemedeyiz sevgili natan.
ps: rahatsız eden şey varsa, mücadelesini verirsin, bırakıp gitmezsin.
Nova , Sen istediğini söyle, istersen al yere çal beni... Ben tartışmayacağım . Çünkü beni anlamıyorsun.
Dostluğumuzun yıpranmaması için susuyorum.
saygılar /sevgiler
natan
Sevgili Natan,
Peki abi dediğin gibi olsun.
Kimseyi yere çaldığım falan yok abi, eğer sen kırdıysam yada yanlış bişey söylediysem özür dilerim senden. Amacım kimseyi incitmek değil, kimseninkide olmamalı.
Sevgilerimle.
Değerli dostum Nova
Anlayışın ve yaklaşımın için teşekkür ederim. Asıl ben seni kırdıysam özür dilerim.
Sanırım ben biraz hassas davrandım o konuda. Fakat şimdi sorsan yine "kaldırılmalıydı derim" benim görüşüm bu. Ne yapalım.
Seni üzmek istemedim. :hug:
sevgiler ve selamlar
spartacus
13-09-2010, 00:18
İlk yazımdan sonra eksik bıraktığımı düşündüğüm bir şey var.
Yandaşçılık hastalığımızın yanında birde kişisel hezeyan dediğimiz bir dışa vurum var. yani hastalığın ileri düzeyde belirtiler verdiği anlardır bunlar.
Aslında her şeyi yerli yerine koyarsak, Yandaşçılık zihniyetimiz artık genlerimize işlemiştir. tabi burada ki ifadem de amacım ne kadar derinlerde olduğunu ifade etmek içindir, biyolojik değildir. her neyse...
Birde aşırı abartıcılığımız vardır -ki bu da malesef diğerleri gibi beşikten mezara aşılanmaktadır, toplumsal bir özelliktir, toplumlara ve kültürlere göre değişkendir bunlar-
Şimdi ilişkiyi netleştirirsek;
1. Yandaşçılık (manevi, ve duygusal)
2. Hezeyan (umulmayan sonuçlar, beklenmeyen durumlar, kabullenilemeyen ötekiler ve etkinlik vs)
3. Abartma
Örnek vereyim;
1.) Aşırı dinci birisi siteye gelir, forumalrdaki yazıları okur! (1 nolu madde ile ifade ettiğim hissiyat harekete geçer)
2. Kişisel hezeyana uğrar ve önce şikayet etmeye başlar. Bir iki forumda yanacaksınız, cehennem kütükleri vs... der, başka forumlarda ise kafir site, bilmem ne sitesi gbi bir yığın yakıştırmalar ile deşarj olmaya çalışır.
3. Abartır, Din Elden Gidiyordur! Eyleme geçer!
Bu sıraladığım 3 madde içeriği ne olursa olsun, böyle bir yol izler....
Benim diyeceğim, Abartmayın! Yani 1,2 maddeleri geçmiş 3 nolu maddeye gelmişsiniz! Demek istediğim anlaşılmış olmalı, olmalı çünkü, bu maddeden sonrası yani 4 nolu madde, ETKİ OLUŞTURMAK maddesidir(üzüm yemek amacı yerini bağcıyı dövmeye dönüşür!), 5 nolu madde ise etki oluşturamadı isek, kendimize etki alanı kurmaktır(kendimzie başka bağ bulmak yada kurmak). Bu yolda bu şekilde işler, her türlü düşünce ve fikirden gerçek örnekler dahi verebilirim, dinci kesimden mesala ateistlere cevaplar gibi forumda işlenmiş konulara üstelik 3-5 başlığa! sırf cevap vermek için! kurulan siteler bile vardır, oysa o başlıklar buradadır ve herkesin fikir ve görüşlerine açıktır, burda durup düşünmek gerekir, dönüp üst paragraflara tekrar bakabiliriz).
Şu andan sonrası için benim diyeceğim, envai çeşit şeyleri sürekli konu edip, sürekli Moderatör, Site Yönetimi vurgularının(negatif), benim açımdan telafisi yukarıdaki maddeleri gözeterek art niyetli ve gerçekçi olunmadığı şeklindedir.
bazı dönemlerde -ki iradeler dışında- istenmeyen başlıklar, yazılar, kabul edemeyeceğimiz içerikler ortaya çıkabilir. Sonuç da forumlarda yazılar denetimden geçmemektedir. haliyle olumsuz her türlü yazı, ancak moderatörün görmesine muhtaçtır. Bu sorunların çözümü için daha önce alınmış tedbirler vardır. nedir? yazıyı şikayet etmek! Nedir? Üyeyi denetime almak ve yazıları yayınlanmadan önce moderatör onayına tabi kılınması vs.....
Bunlar teknik ve idari konulardır! o zaman demek ki, idari sorunlar, herhangi bir görüşün, herhangi bir fikrin kısacası herhangi bir kesimin kendi siyasal yada düşüncesine göre manivela(kaldıraç) yapamayacağı konulardır. Bu kadar basittir ama dönüpde bu tür sorunlara çeşitli senaryolar yazıp kurgular üretiyorsak, en üstte ifade ettiğim 3 madde ve yansımalarına göre durum açıktır...
Yönetimde bulunmuş bir yığın üye oldu, şimdi yada geçmiş de DÖG de bulunan bir çok insan var, perde görebildiler mi? Forumların hiç bir alanında yöneticilerin kendi kişisel dürtülerle hareket ettiğini göremezsiniz, ha şunu görebiliyorum, hezeyanlar yaşayan forum üyeleri var, ve sırf bu yüzden sitede perde varmış gibi, arka kapılarda gizli kapaklı şeyler yapılıyor gibi bir intiba bırakıp, inanmamızı bekliyorlar. Yok öyle bir şey : )
Bütün sorunlar forum alanlarında tanıdığımız düşünce ve görüşlerin ifade edilmesi temelindedir. Bu evrensel bir insan hakkı olarak tanınmasını bırakın, insan tabiatının doğallığında dahi olması gereken bir şeydir. İnsanları susturarak düşüncelere engel olunamaz... ne kadar rahatsız olursak olalım(öyleya çeşitli görüşler ifade hakkı bulunca, çatışma kaçınılmaz olacak-ki olmaması gerekirdi-.), önce altın kural, kimse bizim gibi düşünmek-inanmak zorunda değildir, zaten düşünmeyecektir. İkinci altın kural herkes düşünce ve görüşlerini açıklamak da özgürdür. Yandaşlık hastalığımız ve hezeyanlı depreşimlerimiz, sadece ama sadece kendimizden kaynaklıdır. O sebeple, iletişime, bunun araçlarına(örn:site) neşter atmak yerine, tedaviyi önce kendimizden başlatmalıyız. Çözüm budur.
Bir densizin(daha fazlasıda varda demiyorum) verdiği örneği mesala bakın kısacık ifade edeceğim. Hızır inancı sadece aleviler değil, tüm ortadoğu dinlerinde vardır(Kırklar Cem'ine katılan Hızır ve Hızır öncesi Yakılan Mumlar!). Mum yakma vardır, ne kiliselerle başlar nede sadece aleviler de vardır. Çok uzak bir yerden örnek vermek gerekirse tabi ki, Kızılderililerdir yani Amerika Kıtası. Dinsel ayinlerde ateş yakmak ritüeldendir! İşte ileri düzey hezeyan yaşayan, insanlıktan çıkmış(hayvanların demek dahi hayvana hakaret olacağı) gurabaların, mum söndürme dediği, dinsel ayindeki mum yakılmasıdır. Bu mumları bırakın dinsel ayin, mezarlarda dahi görebilirsiniz. sadece ama sadece aydınlık temsili için, ateş yakılmasıdır ve ritüeldir. İşte bir cehalet örneği ve işte bir hezeyan... Sırf cahil olmak ve ısrarla kalmak için dahi yandaşçılık yeterlidir. Yandaşçılık bizleri sürü olmaya götürür, amaç da zaten budur! (Mesala Dinlerde çok ama çok ileri düzeyde(iliklere kadar) işlenir bu)