PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ya seviyeli tartisalim ya da savasalim!!!

11-01-2005, 17:59
Ya seviyeli tartisalim ya da savasalim
Ama isterseniz muabbet bile edebiliriz
selemlar
[/img]

ngcoskun
11-01-2005, 18:07
bizle seviyeli tartışıyorduk ama savaşmayı siz seçtiniz.neden?

11-01-2005, 18:12
ne seviyesi???????
baksana nerelere getirdiniz tartismalari
o küfürlü yazilarinizi kontrol edin öyleyse.....
beynimi son hücrelerine kadar savasacagim sizinle....
selamlar

n0thing
11-01-2005, 18:13
Ateist arkadaşlar ağır sözler söylüyor ama müslüman arkadaşlar da onlardan geri durmuyor.

Kimin ilk önce saygısızlık yaptığı önemli değil ama sonuçta iki taraf da hakaret ediyor.

11-01-2005, 18:20
geri git takip et bakalim kim baslatmis
bak kardesim bu böyle sürer gider
ya pes diyelim tertemiz küfürsüz baslayalim
ne dersiniz ???
ya da size benzer devam ederiz

n0thing
11-01-2005, 18:24
Diyelim ki sen değil de başka biri başlatmış, devam ettirmek senin erdemliliğine yakışır mı?

11-01-2005, 18:27
oooo
birden erdemlige dem vurdunuz ne oldu
inananlar erdemli mi oluyor birden , ne oldu???

n0thing
11-01-2005, 18:28
Erdemliliği inananlar ve inanmayanlar diye ayıran mı var?

ngcoskun
11-01-2005, 18:30
neden herşeyi uzatıyorsun.neden herşeye saldırı dili ile cevap veriyorsun.geri git sen bak asıl .olayları başlatan sızıntıdır.ona yandaşı olanda siz.siz hakaret ederken bi armut mu toplayacaktık.
hem bu tartışmalar 2 gün bitmişti tekrar başlattınız.neden rahat durmuyor sonra da saygı bekliyorsunuz.

11-01-2005, 19:45
ben den söylemesi
ya düzgün tartisiriz ya da yumruklasiriz.
aslinda hayatimda kimseye yumruk ya da tokat atmadim ama burada yaparim
Saygilarla

kul
12-01-2005, 11:43
bu forum yüzlerce kişi tarafından okunuyor...
dolayısı ile size biri hakarette bulunmuş ise altta kalmak istemiyorsunuz...
kim ister?
sizde karşılık verme gereği duyuyorsunuz...
evet aslında yapmamak, sakince cevap vermek gerekir ve bu bir erdemdir..
ama olmuyor...
adam size kallavi bir şekilde döşenince sessiz kalamıyorsunuz...
kanımca tek yapılması gereken her kim kendisine hakaret edilmeden hakarete başlamışsa ister ateist ister müslüman olsun tüm forum üyelerinin o arkadaşa tepki göstermesidir...
fakat tepki göstermek, hakaret edene hakaret etmek demek değildir...
herkes o arkadaşın hakaretlerini tasvip etmediğini iki satır belirtirse, eğer hakaret eden toptan sapıtmamışsa haddini bilecektir...
kimse çoğunluğu karşısına almak istemez...
bu tarz bir "çoğunluk" olmak temennisiyle...

ella
15-01-2005, 20:11
Merhaba,
Ahmet arkadaşımızın tartışma ve savaş ikilemine katılmadığımı ifade edeyim. Bir Kuran talebesi olarak böyle bir ikilemin dışında üçüncü bir seçeneğinde olduğunu hatırlatmak istiyorum. O da kötülüge güzellikle karsilik vermektir.
Bu forumdaki yazılarımda kimseye hakaret etmedim. Bana hakaret edilse de, aynı üslubla karşılık vermedim. Hakaret edenleri de kendisini Müslüman olarak sıfatlandırsa da eleştirdim. ( aynı tavrı buradaki ateizm savunan arkadaşlardan göremedim. Küfürbaz insanlara destek vererek çifte standart gösterdiler. Bu onların kendi içinde ne derece tutarsız olduklarının bir göstergesi oldu aslında.)
Burada da Kuran’ı savunmak düşüncesiyle foruma katılan arkadaşların, karşılarındaki kişiler kendilerine hakaret etseler de onlara kendi üsluplarıyla tartışmamalarını tavsiye etmek istiyorum. Allah Kuran’da insanlara güzel söz söylenmesini emretmektedir.

17/53- Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.

Bu güzel söz söyleme tavrı olumsuz durumlarda da geçerlidir.

25/63- O Rahman (olan Allah)ın kulları, yeryüzü üzerinde alçak gönüllü olarak yürürler ve cahiller kendileriyle muhatap oldukları zaman "Selam" derler.
28:55 Boş sözleri işittiklerinde ondan yüz çevirirler ve, "Bizim işimiz bize, sizin işiniz size. Size selam (barış) olsun. Biz cahillerle uğraşmak istemeyiz," derler.

Hakaret eden, iftira eden yada yalan yazanlar olabilir ki, bu tarz bir çok örnek var. Fakat bu durumda bile yapılacak en doğru davranış, gerçeği açıklamak ve çirkin üsluba karşılık vermemektir. Allah İbrahim Suresinde kötü ve güzel sözü şöyle anlatıyor:

14:24 Görmez misin ki ALLAH güzel bir sözü güzel bir ağaca benzetir: Kökü sabit, dalları ise göktedir.
14:25 Rabbinin izniyle her mevsim meyvelerini verir. Öğüt almaları için ALLAH insanlara böyle örnekler verir.
14:26 Kötü bir söz de, yerden koparılmış köksüz kötü bir ağaç gibidir.

Bazı durumlarda gerçekten son derece çirkin iftiralarla ve küfürlerle karşılaşılabilir. Bu durumda sinirlenip kötü söz söyleme hakkına kimse sahip değildir. Allah bir mümin özelliğini şöyle bildiriyor:

3/134- Onlar, bollukta da, darlıkta da infak edenler, öfkelerini yenenler ve insanlar (daki hakların)dan bağışlama ile (vaz) geçenlerdir. Allah, iyilik yapanları sever.

Bu forumda yazı yazan Müslüman arkadaşların niyeti dinin anlatılmasıdır. Ama bir dinin anlatılması ve onun gerçeklerinin savunulması, din dışı yöntemlerle olabilir mi? Din insanlara güzel ahlakı, güzel söz söylemeyi vaaz ederken, tam tersi bir tavırla bu gerçeklerin anlatılmaya çalışılması doğru mudur? Burada sorulması gereken nokta budur. Makevelllist bir yaklaşımla bir amaca ulaşmak için her yol mubah görmek yanlış bir tavır olur düşüncesindeyim. Çünkü ulaşılması gereken güzel ahlakken, bu ahlak dışı bir tavırla anlatılabilir mi?
O yüzden ya uygun bir üslup ile tartışılır yada hakaret eden olduğunda ona onun çirkin üslubuyla karşılık vermek yerine selam denir. En doğru davranış bu olacaktır.
Sevgiler.

20-01-2005, 22:12
sevgili ella
bun sana yaziyorum.
Savasmayi umarim kanli yada küfürlü algilaamassinizdir.
Bunu sadece konuya ilgiyi cekmek icin yazdim. Dikkat ettiysen ilk yazim da neye deyiniyorum. Kanimin son damlasi degil, beynimin son hücresine kadar.....Bundan ne demek istendigimi anliyorsunuzdur...
Bazen kizdigim anlar olup sert lesmisimdir ama bu hic bir sekilde kisisel olmamistir. Hatta yeri geldiginde özür dilemesini de bilmisimdir... Neyse ...
Güzel bayramlar....