PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : T.Dursun keşke ateist değilde deist olsaymış

Yılmaz34
13-09-2010, 11:40
Yada yanılıyor muyum arkadaşlar. Turan Dursun'un tanrıyı kabul ettiğine dair bilgiler var mı? Umarım vardır. Gerçi alemlerin Tanrısı dinlerin tanrısından farklıdır, kendisine inanmasa bile bir kuluna azap etmez.

spartacus
13-09-2010, 16:32
Sevgili Yılmaz34

Bana sorarsanız bunun çok da önemi olmamalı... İnsan ürünleriyledir, bunların önüne geçecek her şey, diğerini gölgeler... Turan Dursun için sadece din değil, dinin siyasi ve çıkarsal işleyişi ve çarkın nasıl döndüğünü Din Bu serilerinde açıkca ifade etmişken, yine inançlar ve her türlü tabular açısından da aynı duruşu sergilemiştir. Yani Tanrı bir tabudur... Bu bilinçde herhangi bir tabuya inancın yada gerekliliğinin anlamsız olduğu mantıklı olsa gerek.

Şu son yazdığınız ise hem eleştiriye açık hemde mantıksal sorunu vardır.

"Gerçi alemlerin Tanrısı dinlerin tanrısından farklıdır, kendisine inanmasa bile bir kuluna azap etmez."

Bir Tanrı inancı olduktan sonra sorulacak soru "ne malum?" dur....

Söylediğiniz söz bir kesinlikle bitiyor. Yani ne bir varsayım nede bir inanı değil, bir yargı hali taşıyor.

Bir kuluna azap etmez mi? Etmemeli mi? Etmiyor olmalı mı? Bunun bize göresi anlamlı olur mu?

İşlevsellik açısından Tanrı gereksiz olandır, çünkü işlev sonsuz bir kısır döngüye takılı kalır, gereksizlik halini alır... Tanrı adına bize kalan sadece hayal gücümüzdür.

faydasızım
13-09-2010, 18:33
alemlerin tanrısı ile dinlerin tanrısı aynıdır...

ikisi de tanrı olmayı bilmez...

KızıL
13-09-2010, 19:35
tanrıya inandığına dair bir bulgu yoktur...

Natan
14-09-2010, 00:07
Karanlığın ,tabuların, dini dogmaların üzerine cesaretle giden Turan Dursun
ateisttir .

Deizm ise bir idealist hiledir.

saygılarımla

AvniSinanoglu
14-09-2010, 01:34
Yada yanılıyor muyum arkadaşlar. Turan Dursun'un tanrıyı kabul ettiğine dair bilgiler var mı? Umarım vardır. Gerçi alemlerin Tanrısı dinlerin tanrısından farklıdır, kendisine inanmasa bile bir kuluna azap etmez.
Cogu kez fark ettim Turan Dursun un kaynaklari genellikle batili müslüman olmiyan Islam bilginlerinden aldigidir ve tabiki yerli kaynaklardan. Neden bir Salman Rüşdi gibi uluslararasi ün e kavusamadi halen anlamadim. Bu soruyu sordugumuzda cogu kez cok asiri derece propagandist yaklasimi oldugunu söyliyenlerde var. Sizce ünlü olamamasi neye bagli?
Turan Dursun benim kanaatimce mesleginden bunaldigi icin ülküsünden intikam aldi.

Nova
14-09-2010, 02:02
Sizce ünlü olamamasi neye bagli?

Turan Dursun benim kanaatimce mesleginden bunaldigi icin ülküsünden intikam aldi.

Ünlü olmaması ünlü olmaya çalışmamasına bağlı.

Ünlü olmak kişinin kendi eylemi değildir, biraz edilgen bir durumdur. Bu arada TD bayaa da ünlüdür, siz ünlü olarak görmek istemiyorsanız o ayrı. Onun adına ithafen açılmış bir sitedesiniz.

Bi şarkıcı şarkı söyler, bir prodüktör onu alır ve ünlü yapar, şarkıcı para kazanmaz, ama prodüksüyon parayı götürür ;) TD üüzerinden kar edemediler, ama kuran üzerinden edilen karın miktarını ne siz nede ben ölçebiliriz.

saygılarımla.

KızıL
14-09-2010, 03:53
ünlü olmak ne demektir??
ünlü olmak istemek yada ünlü olunca mı işini iyi yapmaktır??

ünlü bugün lady gaga dır 8 dalda mtv ödüllerini aldı giydiği kıyafeti gören oldumu??
çiğ etten kıyafet ayağında kafasında her yerinde et vardı :s

sevgili turan dursun iyiki ünlü olmadı...

maksadınız tanınmaksa yeterince tanınıyor emin olun..

faydasızım
14-09-2010, 13:55
ünlülük kavramı öznell bir kavram dır..

herkesin bilmesine ve aşırı derecede ün yapması gereksiz arayan bilmek isteyen arar ögrenir..ki bilen araştıran din sorgulamasına giren bi çok insan için TD ünlüdür..

spartacus
14-09-2010, 15:04
yanlış bakış açısı...

Turan Dursun'un kaynakları bizzat Kur'an ve Müslüman kaynaklardır. Geriye kalan arkeolojik-sosyolojik, bilimsel kaynaklar ise islami yönetimlerde gelişmediği içindir. (zaten bize kur'an başkası gerekmez diyen bir anlayışdan ne beklerdiniz?)

AvniSinanonglu, sallayacaksanız doluya sallayın....

AvniSinanoglu
14-09-2010, 21:25
yanlış bakış açısı...

Turan Dursun'un kaynakları bizzat Kur'an ve Müslüman kaynaklardır. Geriye kalan arkeolojik-sosyolojik, bilimsel kaynaklar ise islami yönetimlerde gelişmediği içindir. (zaten bize kur'an başkası gerekmez diyen bir anlayışdan ne beklerdiniz?)

AvniSinanonglu, sallayacaksanız doluya sallayın....

Sapartakus Turan Dursun Türkiye disinda taninmis bir isim degil onu anlatmaya calistim, sallamak manasinda degil sebebi ne olabilir soru isareti seklinde:nono:

Kemaloğlu
14-09-2010, 21:49
alemlerin Tanrısı dinlerin tanrısından farklıdır, kendisine inanmasa bile bir kuluna azap etmez.[/QUOTE]

neden kendi kendine bir tanrı kavramı oluşturuyorsun

sana göre tanrı kendisine inanılmasa bile bir kişiye azap etmez sen öyle diyorsun

Şimdi gerçekten var diyelim biz öyle inanıyoruz

yarattığı kişi kendisine ısrarla inanmıyor

ve "olmayan" o Allaha karşı ömrü boyunca küfür ediyor

şimdi tanrı bunun öldükten sonra yok edecek

iyi olan bir kulunuda yok edecek

bebekleri bile doğramaktan çekinmeyen insanlara

öldükten sonra azap etmeyecek

sen öyle diyorsun

yok edecek

ömrünü iyiliklerle geçirmiş bir insanıda yok edecek

Hani sen nasıl öyle bir tanrıyı kabul edemiyorsun ya

bende böyle bir tanrıyı kabul edemiyorum