PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2.5 Yılın Sonucu Olarak : ÖZGÜRLÜK

siparisci
21-09-2010, 18:13
Merhabalar,

bir kaç ay öncesine kadar müslüman olarak, ateist arkadaşlarla baya bir cenk etmişliğim var .) Eski mesajlarımı isteyen sorgulatabilir, hiç de utanmıyorum, silmiyorum.

Daha sonra yine bu kategoride kendimi deiste yakın bir modern müslüman (kavramlar uymayınca yeni bir kavram çıkarttım .)olarak ilan etmiştim. Tanrı'yı reddedemeyeceğimi ama dini reddettiğimi, bu kitabın(ların) bir şekilde değiştirildiğini, belli bir amaç için kullanıldığını(larını) dile getirmiştim. Gerçi yine metafizik öğeler kafamı kurcalamıştı uzun süre lâkin sonunda kendimi nihayet çok özgür hissediyorum.

Evet artık ateistim. Bunu hiç korkmadan, "ya varsa" gibi "bir umut" gibi kalıplaşmış bilinçaltı baskılarını hiç düşünmeden özgürce dile getirebiliyorum.

Çelişkileri, basitliği, aleladeliği görüp topyekün başımdan attım. Küçüklükten beridir baskıyı, korkuyu, karanlığı görmüşüm sadece. Fıtrat dedikleri şeyin sadece psikolojik bir sığınma olduğunu şimdileri anlıyorum. Tanrı'ya hiç ihtiyacım yok, onun bana olduğunu söyleseler de.

Kur'anı değil araştırmak, Türkçe'sini bile okumayı düşünmediğim bu dönemde, bana, yolumda ışık tutan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Eğer bir cennet varsa, burda tüm vaktini aydınlık için harcayan saygıdeğer Ulpian ve gibileri alınmalı :) Kendisine de özel teşekkürlerimi bu vesile ile iletiyorum.

Saygılar, sevgiler.

Not : Bu başlığı, forumdaki tartışmalarım sonucu eski mesajlarımı aratıp zafer kazanmış gibi "bunlar ne" diye özel mesaj atan arkadaşlar için açtım.

KızıL
21-09-2010, 18:26
sevgili siparişçi seni kutluyorum kendiniz özgür hissetmene çok sevindim.. daha cesur daha bilimsel ve daha özgür bir gelecek seni beklıyor...

AerA
21-09-2010, 19:06
İçten açıklamanız için teşekkürler.

evrensel-insan
21-09-2010, 22:34
Saygideger siparisci;

Bir kisinin, kendi degerlerini sorgulayarak ve kendi degerlerini kendisi olusturarak ve de bunun bilincinde ve farkinda olarak "ben buyum" diyebiliyorsa, bu hem onun bir birey oldugunun, hem de ne oldugunu sadece dile getirmeyi degil; ayni zamanda izah edebilmeyi de beraberinde getirir. Bu da bireyin, kararliligi ve kendisine guveni demektir. Seni bu cabandan dolayi kutluyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Nova
21-09-2010, 22:40
Sevgili Siparisci, sizin özgürlüğünüz bizim özgürlüğümüzdür, samimi açıklamanız için kutlar size yeni hayatınızda ve özgür bakışınızda mutlu ve sağlıklı bir yaşam dilerim.

İvan Karamazov
21-09-2010, 23:07
sevgili siparisci hoşgeldin... aramızdan ayrılmamanı ümit ediyorum :)

´´asanda , hasanda ´´
23-09-2010, 09:58
sayın siparişçi..

bir insanın ben buyum diyerek, bir yaratıcıyı reddetmesi bence akılalmaz.

ayrıca..modern müslüman- deist kavranı bana göre çelişkili.

hatta ve hatta deist-ateist..biribirinden çok uzak..

deistken ateist olmak , yaratıcıyı reddetmeksize tek bi soru?

bu dünyayı, yıldızıları, gezegenleri , insanları, hayvanları..kim yarattı? yaratıcısı kim ?

bende bir deistim ama aklım bir yaratıcın yok olduğunu almıyor. zaten alamazda..ateist olmak çok farklı bişey..sonsuz bi boşluk...

ama deist olmak inanaın çook ama çook farklı

saygılarımla..

Mentor
23-09-2010, 13:54
emre1994 "sonsuz boşluk" ifadesiyle kesinlikle doğru söylüyor.

Saçma sapan hurafelerden, coğrafyadan coğrafyaya değişen milyarlarca çeşit goblin, cin masalından, bütün ayetleri kendine çalışan peygamberlerden, savaş mitleri dinlerden, yetmiş bin çeşit ileri sapık kuklacı tanrıdan kurtulunca hakikaten insanın kafası "boşalıyor". Ondan sonra o boşluğa dolduruyorsun analitik düşünceyi, bilimsel veriyi bomba gibi adam oluyorsun. E kolay değil tabi...

Tebrik ederim siparişçi. Bu travmadan ve özellikle fıtrat, kader hezeyanından kurtulabilmene sevindim. Gerçek dünyaya hoşgeldin.

Deep Impact
24-09-2010, 21:04
Yakında İslam'a geri dönersiniz.. Böyle temeli olmadan, iki ayda, kitabı bile okumadan değişiveren fikirler kalıcı değildir.

´´asanda , hasanda ´´
24-09-2010, 22:25
sayın deep impact...

islamı ben hala anlamıyorum..

ben korku içinde yaşamak istemiyorum..

cennet - cehennem kavramrı.. hayatımda gördüğüm en saçma şey... kim gitmişte cennete cehenneme biz gidelim..dur ya tabi tabi muhammed gitmişti demi..allahıda görmüştü..bunu nasıll unuturum..vay be...

gerçekten vayy be...,,

saygılarımla

Deep Impact
25-09-2010, 11:47
sayın deep impact...

islamı ben hala anlamıyorum..

ben korku içinde yaşamak istemiyorum..

cennet - cehennem kavramrı.. hayatımda gördüğüm en saçma şey... kim gitmişte cennete cehenneme biz gidelim..dur ya tabi tabi muhammed gitmişti demi..allahıda görmüştü..bunu nasıll unuturum..vay be...

gerçekten vayy be...,,

saygılarımla

Sevgili emre, ben de Müslüman değilim. Ancak inançsızlığın, sağlam temellere dayanması gerektiğini söylüyorum. Çünkü inanç çok önemli, sert bir konu. Muhakkak, belki sen de, İslam'a geri dönüş olur eğer temelleri sağlam değilse.

vartor
25-09-2010, 16:08
Hurafelerden, tehditlerden, sacma, celiski dolu bir yaratici fikrinden uzak, bazen aci da olsa, gercege hos geldin sevgili siparisci. Olmayan tanrilara kul edip, insandan nefret ettiren, baba ogulu birbirine dusman eden, elcisinin elinde kilic kelle ucurdugu, anti humanist bir dinin etkilerinden kurtulmak, korkularini yenebilmek buyuk bir cesaret gerektirir. Bunu yapabildigin icin ayrica tebrik ederim.

hackercesur
26-09-2010, 07:01
Özgürlüğe hoşgeldin siparişci :wave:

Seni bu Cesur düşüncelerin ve açıklamaların için kutluyorum.

Saygılar...

´´asanda , hasanda ´´
26-09-2010, 14:47
Sayın DeepImpact:

İnançsızlığının sağlşam temellere dayanmasını greketiğini söylüyorsunuz.

Zaten insan akıllıdır, düşünenedir, bilendir.

Bunun için ben düşünürken zaten inançsızlığımı sağlam temellere aldım.

Bu yaratıcı için geçerli değil.

Birkaç bozuk insanın yüzyıllardan beri süregeldiği bir romanı devam ettirmesi gerçekten üzücü.Başta kim ´´MUHAMMED´´

ExEgoist
26-09-2010, 14:57
Yakında İslam'a geri dönersiniz.. Böyle temeli olmadan, iki ayda, kitabı bile okumadan değişiveren fikirler kalıcı değildir.

Bu ilk Sipariş değil.

Son Siparişde olmayacak...

Yine Sayın Siparişcinin tercihine saygı duyuyorum.UlulElbab olarak daha önce kendisine ilettiğim gibi...
Özel mesajlarına dilediği hızla geri dönüş yapamadığım için özürdiliyorum...
O dönem sayın Ulpianın beni süresiz denetime almasından dolayı her konuda görüş bildirmem mümkün değildi...
Onaylanmayan mesajlarım yayınlanmıyordu...
Çok sevdiğim nickimi kapattırmak ve yenisi ile devam etmek tek çözümdü...
Sayın Siparişci,hepimiz kendi sorumluluklarımız ile yüzleşeceğiz.

Kısacası bu bir tercih ve sorgulamanın neticesidir.Saygı duyarım.
Sorgulamanın insan nefes aldığı müddetce devam ettiği bilinci ile...

selam.

semihgencayla
03-10-2010, 05:07
Merhabalar,

bir kaç ay öncesine kadar müslüman olarak, ateist arkadaşlarla baya bir cenk etmişliğim var .) Eski mesajlarımı isteyen sorgulatabilir, hiç de utanmıyorum, silmiyorum.

Daha sonra yine bu kategoride kendimi deiste yakın bir modern müslüman (kavramlar uymayınca yeni bir kavram çıkarttım .)olarak ilan etmiştim. Tanrı'yı reddedemeyeceğimi ama dini reddettiğimi, bu kitabın(ların) bir şekilde değiştirildiğini, belli bir amaç için kullanıldığını(larını) dile getirmiştim. Gerçi yine metafizik öğeler kafamı kurcalamıştı uzun süre lâkin sonunda kendimi nihayet çok özgür hissediyorum.

Evet artık ateistim. Bunu hiç korkmadan, "ya varsa" gibi "bir umut" gibi kalıplaşmış bilinçaltı baskılarını hiç düşünmeden özgürce dile getirebiliyorum.

Çelişkileri, basitliği, aleladeliği görüp topyekün başımdan attım. Küçüklükten beridir baskıyı, korkuyu, karanlığı görmüşüm sadece. Fıtrat dedikleri şeyin sadece psikolojik bir sığınma olduğunu şimdileri anlıyorum. Tanrı'ya hiç ihtiyacım yok, onun bana olduğunu söyleseler de.

Kur'anı değil araştırmak, Türkçe'sini bile okumayı düşünmediğim bu dönemde, bana, yolumda ışık tutan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Eğer bir cennet varsa, burda tüm vaktini aydınlık için harcayan saygıdeğer Ulpian ve gibileri alınmalı :) Kendisine de özel teşekkürlerimi bu vesile ile iletiyorum.

Saygılar, sevgiler.

Not : Bu başlığı, forumdaki tartışmalarım sonucu eski mesajlarımı aratıp zafer kazanmış gibi "bunlar ne" diye özel mesaj atan arkadaşlar için açtım.

Sizin adiniza uzuldugumu belirtmeden gecemedim

Scream
03-10-2010, 05:15
Evet artık ateistim. Bunu hiç korkmadan, "ya varsa" gibi "bir umut" gibi kalıplaşmış bilinçaltı baskılarını hiç düşünmeden özgürce dile getirebiliyorum
.
.

aman alllahıım Şu rahatlıga ne demeli :shocked:

calvuss
14-10-2010, 08:22
Aklını kullanıbilen her birey sonunda yalan ile gerçeği mutlaka ayıracaktır.Aramıza hoşgeldin siparişci.

spartacus
14-10-2010, 09:48
sayın siparişçi..

bu dünyayı, yıldızıları, gezegenleri , insanları, hayvanları..kim yarattı? yaratıcısı kim ?

bende bir deistim ama aklım bir yaratıcın yok olduğunu almıyor. zaten alamazda..ateist olmak çok farklı bişey..sonsuz bi boşluk...

Sevgili Emre1994

Boşluğu insan yaratır sonra kendisi doldurur... Yani yaklaşacaksak buradan yaklaşalım, doldurduğunuz değil yarattığınız boşlukdan.
Siz önce şöyle başlar iseniz, her şey yaratılmalı, hiç bir şey yoktu, her şey yaratıldı, yaratılmıştır, yokdan var edilmiştir, bir yaratıcı bunu yapmıştır derseniz, sonra da envai çeşit tanrı üretip ona yaptırıp her şeyi bir oldu bittiye getiriseniz, o boşluğu kendiniz yaratmış olursunuz.

Birincisi kendinizden çok fazla emin bir şekilde hiç bir şey yoktu neden çünkü yaratılmaya muhtaçtı derseniz, hiç bir şeyin yokluğu yaratılmaya muhtaç değilde, bir şeylerin varlığı neden muhtaç olsun(bunlar farklı değil ki, türdeş şeyler, yapışık ikizler).

Bir kez yaratım ekseninden bakarsanız illa bir tanrı yaratmak zorunda kalırsınız. Yaratım gözü ile baktığınızda yaratılmamış hiç bir şey olası değildir, tanrı bile.

İki ay mı, başlık 2,5 yıl diyor...

Adına inanç deyip ardından insanın kendi kendine ve düşüncesine, mantığına, aklına gem vurmasını devamla sonra adına din denenlerin gem vurduğu insan üzerinde her an her konuda her daim hükmedici roller almasını kaldırması, üstelikde bizzat bu duruma maruz kalırken bunu başarması büyük bir adımdır. O adım Siparisci'ye ait ben de kutluyorum...

İnsan inancında özgür olabilmeli, her ne kadar dinler bir akbaba gibi insan inancının üzerine çullanmış ise dahi, kişi inancı ile inancını kullananları iyi analiz edebilmelidir. En doğrusu ve saygını nedir, tabiki inancın kullanılmıyor olmasıdır. İnancın sembole ihtiyacı yoksada dinler her şeyi sembolleştirip insanı sembollere(kendine, komuta merkezine) tapar hale getirdiğinde saygınlığı kalmayan malesef inanç olmaktadır. Yoksa insan adımlarını hiç bir zorlama ve zor yoluyla değil, özgür iradesi ile atabilmelidir, bu ileride olabilir, yana da geriyede konu inanç oldu mu zorlama olmamalıdır.

Buradan çıkan sonuç, insan eylemleri ve düşüncesinden sorumludur, haliyle dayatılmış, korkutularak, ödül vererek, eziyet ederek yada eziyet edeceğini söyleyerek oluşturulan düşüncelere uyup, uymadığı konusunda kişinin hesap vereceğini düşünmek mantıklı ve anlamlı değildir.

saroz
14-10-2010, 17:22
Sevgili Siparişçi, aramıza hoşgeldin. Cesur açıklamandan ve açık yürekli ifadelerinden dolayı takdir ettiğimi söylemeliyim. Çok zor ve sancılı bir süreçten zaferle çıktığın cümlelerinden anlaşılıyor.

Saygı ve sevgilerimle :)

Jek
16-10-2010, 02:02
tanrı varsa a-da-let-siz bunu inkar edemezsiniz arkadaşlar.

SwearToGod
02-11-2010, 22:14
haklısın. eğer bir cennet varsa. biz orada olacağız :) çünkü biz insanız. yinede diğerlerinide seviyoruz ! kedi köpek bile sevilir.

ışıkhızı
05-11-2010, 17:39
Aera dostum, komik olma, kurtulamamışsın işte bal gibi ortada, ne de ben bu sitedeki birçok insanın gerçek anlamda ''özgür'' olduğuna inanırım ne de kendim için ''özgürlüğü'' ağzıma alırım.

koskocaman okyanusa bile bakarken, sınırda görebildiğin ufuk çizgisi varken, limitlerin dışına çıkmak hangi insanoğluna tabi olmuş, inanamam..

şu an velhasıl hala insanlar sözüm ona ''ilerlemek'' için çabalıyorlarsa, bu çabayı onlara veren tanrı düşüncesidir, mükemmel olmak, mükemmele ulaşmak, takdir edilmek, var olmak işte, tüm hücrelerinde, ben de varım, bakın nasıl canlıyım demek.. Haa tanrı yok madem sizin düşünce sisteminizde, ne bileyim devlet vardır, ırkınız vardır, diliniz vardır, aileniz vardır, çocuğunuz vardır,''demokrasi'' vardır, komünism vardır, sağ vardır, sol vardır, Darwin vardır, pasteur vardır, picasso vardır, leonardo vardır, Beethoven vardır, çiçek sevgisi vardır, doğa sevgisi vardır, sevgiliye sevgi, anaya sevgi, sorumluluk, bilgi, aşk vardır, mümkün değildir ki tanrı yerini başka birşeyle doldurmuş olmasın..

düşünce sistemini çözemedim. çözemem de, belki kimbilir tamamıyla mutasyon geçirmiş olmam lazım, ya da ceset-tabi eğer cesedin ben ölüyüm diyecek bilinci var ise, o da ayrı hikaye- lakin kendimi vericiye yönlendirilmiş kocaman bir çanak anteninden farklı görmem için nedenim yok, ne ben, ne de siz, eğer ki hayalimin ürünü değil iseniz, farklı farklı düşünelim.. ne de herhangibir insanı tahayyül edemem ki o insan düşüncelerindeki zıtlıklardan başı bozuk saçmalardan nasibini almamış olsun ..

uzun lafın kısası, dost, birşeyin hareket ediyor olması için iki ayrı noktaya gerek vardır, ve bu noktalar birbirine zıt yerlerde olmak zorundadır, tek bir yerde duramazsın şu an tanrıya inanmıyorsan çoktan başka birşeyle doldurdun onu

sadebiri
05-11-2010, 20:27
sayın siparişçi

sizin adınıza üzüldüm demeden geçmek isterdim ama malesef gönlüm buna el vermiyor..

yaklaşık 5 yıldır bende araştırma içinde olmama rağman ister sanal ortamda isterse gerçekte yaşamış olduğum deneyimlerimde ufacık bir kuruntu bile yapmadım.çook yakın bir arkadaşım var ateist kendisi.hernekadar ben bu konularda fazla sesimi yükseltmesemde ara sıra tartışmalarımız olmuyor değil tabi.daha çok arkadaşım baskın taraf oluyor.ben ne desem ne etsem bişe anlatamıyorum ve daha fazla konuşmamın bir yararı olmayacağı kanısına varıyorum ve pes diyorum.şimdi aynı durum sizin içinde geçerli.o kadar güzel açıklıkla anlatmışsınız ki,diyecek bişey kalmamış.

yeni özgürlüğünüzde yeni ufuklarınızda ve hayacanlarınızda(bana göre yeni heyecandan başka bişe değil) size başarılar dilerim.

AerA
06-11-2010, 00:17
Aera dostum, komik olma, kurtulamamışsın işte bal gibi ortada, ne de ben bu sitedeki birçok insanın gerçek anlamda ''özgür'' olduğuna inanırım ne de kendim için ''özgürlüğü'' ağzıma alırım.

Sayın ışıkhızı ;

Konu bütününde her hangi bir şey/olgudan kurtulup/kurtulmama hakkında en ufak bir söylemim olmamışken, siz ne demeye çalışmışsınız anlamadım...

Hal böyle iken ;

Kurtulamadığım ve bal gibi ortada olan nedir?

Kendinizi ve/veya fikirlerinizi birşeylerle biryere prangalamış olabilirsiniz ama her kez sizin gibi prangalı mı ki şahsımın özgürlük kavramı hakkında kompozisyon yazıyorsunuz?

Şahsınız adına kendi ağzınıza almadığınız her türlü fikirden başkalarınıda soyutlamak sizin birine karşı boynunuzun borcumu?

koskocaman okyanusa bile bakarken, sınırda görebildiğin ufuk çizgisi varken, limitlerin dışına çıkmak hangi insanoğluna tabi olmuş, inanamam..

İnanmayınız o zaman efendi. Kaldı ki bu limit, neye/kime göre bir limit? Sizin limitleriniz sizi, okyanusun limitleri okyanusu ilgilendirirken beni bu konuya dahil etmek nereden esti aklınıza?

şu an velhasıl hala insanlar sözüm ona ''ilerlemek'' için çabalıyorlarsa, bu çabayı onlara veren tanrı düşüncesidir, mükemmel olmak, mükemmele ulaşmak, takdir edilmek, var olmak işte, tüm hücrelerinde, ben de varım, bakın nasıl canlıyım demek.. Haa tanrı yok madem sizin düşünce sisteminizde, ne bileyim devlet vardır, ırkınız vardır, diliniz vardır, aileniz vardır, çocuğunuz vardır,''demokrasi'' vardır, komünism vardır, sağ vardır, sol vardır, Darwin vardır, pasteur vardır, picasso vardır, leonardo vardır, Beethoven vardır, çiçek sevgisi vardır, doğa sevgisi vardır, sevgiliye sevgi, anaya sevgi, sorumluluk, bilgi, aşk vardır, mümkün değildir ki tanrı yerini başka birşeyle doldurmuş olmasın..

İnsanlığın ilerlemek için çabalaması Tanrının gayreti ise, Bangladeşin geri kalmışlığıda mı Tanrının yediği bir herze?

Mükemmel insan türünün soyutlamalarından biridir ve lanet olsun ki sınırı yoktur. Oysaki siz bir yukarıda sınırdan dem vurmuşsunuz. Bu ne lahana bu ne perhiz...

Tanrının bende yeri yokki, yerini bir şey doldursun/boş bırakmış olsun. Benim İNANÇ ile işim olmaz. Ben BİLMEYE bakarım. Siz Tanrıyı biliyormusunuz? HAYIR... 3-4 yaşında bir çocuk Tanrı hakkında ne biliyorsa cilt cilt kitap okumuş bir Din Adamıda ancak o kadarını biliyordur. Bu komik değilde nedir? Siz, ben, 3-4 yaşında bir çocuk, Papa, insanlığın kalanı hep o kadar biliyoruz Tanrıyı... Ne kadar, SIFIR... :) Kusura bakma ama boş lafa karnım tok.:rapture:

düşünce sistemini çözemedim. çözemem de, belki kimbilir tamamıyla mutasyon geçirmiş olmam lazım, ya da ceset-tabi eğer cesedin ben ölüyüm diyecek bilinci var ise, o da ayrı hikaye- lakin kendimi vericiye yönlendirilmiş kocaman bir çanak anteninden farklı görmem için nedenim yok, ne ben, ne de siz, eğer ki hayalimin ürünü değil iseniz, farklı farklı düşünelim.. ne de herhangibir insanı tahayyül edemem ki o insan düşüncelerindeki zıtlıklardan başı bozuk saçmalardan nasibini almamış olsun

Benim düşünce siztemimi çözüpte ne yapacaksınız ki? Tanrınız iki tane fazladan hurimi verecek? Yada ne bileyim, ne işinize yarayacak? Ayrıca ben sizi hiç düşünmedim, hatta sizin gibide düşünmedim...istediğiniz başı bozuk saçmaya, olmadı Antik Çağ Mitlerine inanabilirsiniz. İnanmaktan kolay ne var Dünya'da? Sahi ne var....

uzun lafın kısası, dost, birşeyin hareket ediyor olması için iki ayrı noktaya gerek vardır, ve bu noktalar birbirine zıt yerlerde olmak zorundadır, tek bir yerde duramazsın şu an tanrıya inanmıyorsan çoktan başka birşeyle doldurdun onu

Tanrıya inanmanın bir hareket olduğunu ilk kez sizinle sizde duydum. Kaldı ki soyut bir şeye yapılan "inanma soyutlamasının" hareket ettiğinide.

Lakin kurduğunuz cümle yanlış. Hareketin olabilmesi için hareket vektörü doğrultusunda yer değişimi olmalıdır. Bu yer değişiminde adı geçen iki yer ZIT olmak zorunda değildir, kaldı ki ZIT NOKTA nedir, neyi referans alarak zıt deriz hareket için?

ZIT kelimesinin anlamı ile FARKLI kelimesinin anlamını birbirine karıştırmışsınız ya, hadi hayırlısı.

İnsanoğlu son 6000 yılda 20000 in üzerinde Tanrı kurgulamışken (Marjorie Leach - A Guide to the Gods) sizce ben hangisinin yerini ne ile doldurdum? Hep denilmekte ya "insanoğlu düşünebilen bir varlık" diye. Lütfen hakkımda bir şey söylemeden, bir çıkarıma varmadan önce bir düşünün...

vartor
06-11-2010, 00:30
Inanmak huzur verici olabilir: gercegi fark etmek, insana hakettigi degeri vermek de mutluluk verir.
Esas yaraticinin insan oldugunu bilmek, onun bu dunyayi cennete cevirebilecegine de inanmaktir.
Tanrilarin yapamadigini bir gun yapacaktir insanoglu.
Sozde 124 bin peygamber yollamis da ne basarabilmis ki yaratici? en son olarak da elinde kilici, kelle ucuran bir elci.
Insanliga dostluk degil, senden olmayani oldur diyerek, nifak getirmis olmasi icin mi sukrediyorsunuz?. Aci ve sefalete goz yuman, kendinden olmayani, sanki o yaratmamis gibi oldurulmesini mubah goren bir tanri, heyecan vermiyor bir cogumuza....Onun icin ya varsa diye degil, kesinlikle var olamaz diye dusunuyoruz dinlerin tanrisini.

ışıkhızı
06-11-2010, 15:52
Aera, dostum yapma, etme, eyleme, beni amacıma bu kadar hızlı ulaştırmış olman, gayet tabi fantastik birşey, ama bu durumun facia diyebileceğimiz bir diğer kısmı var ki o da; yazdıklarımın tek bir satırını anlamamışsın, kulağa çok klişe gelecek ama, ne derler bilirsin (bu amerikanvari konuşma şekli karnımı ağrıtsa da amaca uygun :) ), senin benim yazdıklarımı anlaman için, ne bileyim kırk fırın ekmek mi derler, bir kuzu çevirme mi derler, işte o kadar büyük bir lokmayı yutup, sindirmen lazım.

Lakin dostum, beni sakın yanlış anlama, tamamen can sıkıntımdan kaynaklı bir sataşma hissine karşılık vermen beni onurlandırdı :)

AerA
06-11-2010, 20:43
Aera, dostum yapma, etme, eyleme, beni amacıma bu kadar hızlı ulaştırmış olman, gayet tabi fantastik birşey, ama bu durumun facia diyebileceğimiz bir diğer kısmı var ki o da; yazdıklarımın tek bir satırını anlamamışsın, kulağa çok klişe gelecek ama, ne derler bilirsin (bu amerikanvari konuşma şekli karnımı ağrıtsa da amaca uygun :) ), senin benim yazdıklarımı anlaman için, ne bileyim kırk fırın ekmek mi derler, bir kuzu çevirme mi derler, işte o kadar büyük bir lokmayı yutup, sindirmen lazım.

Lakin dostum, beni sakın yanlış anlama, tamamen can sıkıntımdan kaynaklı bir sataşma hissine karşılık vermen beni onurlandırdı :)

Sevgili dostum ;

Alakasız bir yerde, alakasız bir şekilde beni bir konuya çekmişsiniz. Bende nacizhane fikirlerimi dile getirdim. Kaldı ki Tek bir cümlemde şahsınıza karşı bir sataşma yoktur.

Ama bana derseniz ki "Kırk Fırın Ekmek Yemelisin", ben sataşırım. Niye yemeliyim? Hayali arkadaşlarım olsun, DELİLİĞİN toplumsal olarak kabul gördüğü, adına DİN denilen, biçimi ile yaşamak için mi?

Bence siz kırk fırın ekmek yiyin diyeceğim ama, siz yemişsiniz yiyeceğinizi. Arabın biri atmış önünüze bir kaç Tanrısal kırıntı, hakkında hiçbir şey bilmeden kırıntı edebiyatı yapıyorsunuz...

Kusura bakmayınız...

Esen Kalınız.

TANRICI
22-01-2011, 18:54
Teist arkadaşlar kusuruma bakmasın ama teist olarak Tanrıya inanmanızdansa inanmamanıza sevindim..Ancak dinlerle yaratıcıyı aynı kefeye koymamak gerekir...Daha kesin yargılara varabilecek kadar bilmiyoruz...Yani en bilimsel yaklaşım şimdilik agnostik düşünce oluyor..Ateist ve Deist olmak ise daha çok duygusal nedenlere bağlı...

TurkceRap
03-02-2011, 14:41
sayın siparişçi..

ama deist olmak inanaın çook ama çook farklı

saygılarımla..

Dostum Sanırım, Hala daha önceki inancının izlerini taaşıyorsun ya da Deizm'in ne olduğundan habersizsin.

Deizm, Agnostisizm,Ateizm, Bunların üçü de hale hazırda var olan organizwe dinlere karşı aynı çizgidedir.

Üçü de dinleri red eder.

Ben de bir Deist'im, Bir yaratıcının varlığına inanıyorum, fakat, dinleri kabul etmiyorum.

ardamert
03-02-2011, 14:56
ben inanıyordum aslında.
artık tanrıya'da inanmıyorum.
yani inanmak istemiyorum.
bu acılar dünyada var olduğu için.

ardamert
03-02-2011, 14:57
yani olmasımı gerekiyor
acı olmasa mutluluk olmazmı
bilmiyorum bende artık neye inanacağımı bilmiyorum aslında.