PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sağlık ve Teknoloji Bölümü

Natan
22-09-2010, 17:25
Merhaba çok değerli yöneticilerim ve foumdaş dostlarım.

TD'de Sağlık ve Teknoloji alanı nasıl olur ?

Bu alanların açılması belki hepimizi geliştirecek,bilinçlendirecektir. Bu şekilde belki non-bilgi ve metafizik kavramlar üzerinde yoğunlaşan tartışmalarda yorulan arkadaşlarımızın soluk alabileceği bir forum alanı daha olmuş olacak.

Gerci cafe , multimedia, tarih-sanat gibi alanlar da mevcut fakat sitenin(siteden yararlanan bireylerin ) gelişimi açısından faydalı olabilir.

Sağlık ve teknoloji alanlarındaki gelişmeler,ilerlemeler,izlenimler ve öneriler yer alırsa güzel paylaşımlara sahne olabiliriz diye düşünüyor ve umut ediyorum.

Bu öneriyi sizlerle de paylaşmak istedim .

Ne düşünüyorsunuz ?

Okuduğunuz için teşekkür ederim .

saygılarımla

AerA
23-09-2010, 01:27
Değerli dostum Natan ;

Forumda daha fazla alt öğe oluşturmak, konuların takibi açısından zor olacaktır gibime geliyor. Çünkü aynı başlığın veya benzerinin hem "Sağlık-Teknoloji" hem "Bilim" bölümüne açılması olasıdır. Kaldı ki oluyor da zaten.

Basit bir örnek, bir türlü üzerimden düşmeyen Termodinamik 2. Yasa ve Evrim konusunu, "Evrim" forumundaki başlığı işaret etsemde, farklı forumlarda defalarca tartıştım. Komik gelecek ama "Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum" bölümünde, ilgili şahısa konu linklerini verdiğim halde, aynı başlıkta tartıştık. İki tane fizik formülü ile argümanlarını çürüttüğüm halde, konu uzadıkça uzadı. Diğer başlıkları okudu ama yine "Dinsel İnançlardan Nasıl Kurtuldum" bölümünde ki başlıkta tartıştı.

Bence "Bilim Forumu" yeterlidir. Sağlık-Teknoloji yi içerisinde inceleyebiliriz. Alt bir başlığa gerek yok.

saygılar ve esen kalınız.

Natan
24-09-2010, 20:23
Görüşünü paylaştığın için teşekkür ederim.
Senden başka yorum yapan olmadı ,onların da
farklı düşündüğünü zannetmiyorum.

Belki haklısın .Fakat bence güzel olurdu.

Neyse . 'Bilim' de devam diyelim o zaman :cheer2:

evrensel-insan
24-09-2010, 20:29
Saygideger natan;

Aslinda "yasam" diye bir baslik olsa, iyi olur. Cunku yasamin hangi konu ve sorunu dile geliyorsa, hep islam ve muslumanlik penceresinden degerlendiriliyor.

Halbuki yasamin, ne oldugu ve yasamin her yonuyle nasil yasanmasi gerektigi, kendi basina ve insanoglunun yasam icin ortaya attigi her konu ve dali iceren bir konu.

Hem kisilerin yasam dan ne algiladiklarini, nasil ve neden oyle yasadiklarini dile getirme acisindan, hem de "nasil ve neden oyle yasanmalidir?" sorusuna, her yazarin, kendi bilgi, bilinc, birikim, deney, gozlem v.s. sini karsilikli bilgi alisverisi olarak dile getirmek ve okurlara sunmak acisindan.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Natan
25-09-2010, 06:07
Bölüm olarak açılması pek mümkün görünmüyor . Bireylerin yaşamı algılayışı yada yaşam tarzları farklılık ve benzerlik gösterebilir. Keşke yaşama dair kendimizi ,bakış açımızı ve gözlemlerimizi anlatabilsek.

Fakat biz anlatmaktan çok dayatmacı bir yanasım sergiliyoruz. Empoze etme temelinde kendi değerlerimizi karşı tarafa yansıttığımız ölçüde amacımızdan aşabiliriz.

Forum üyelerinin yaşama dair gözlemlerini aktarabilmesi için öncelikle istemesi gerekir. Yoğunluk olmadığı zaman bahsi gecen bölüm de ıssız kalacaktır. Doğru mu ? :)

saygılarımla