PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Niye Bazı İnsanlar Kötü Bazıları İyi?

sorogren
20-05-2006, 20:36
hepsinin menbai bir, ama kisilikleri *farkli farkli niye ?ben bilmiyorum.

sorogren
20-05-2006, 21:19
kendi iradeleriyle iyiligi veya kotulugu seciyorlar.
iyiligi secenlerin kotuluk tanimina kotulugu secenler katilmiyor herhalde.kotuluk de nisbi ve degisken demekki.

FutureX
04-06-2006, 16:55
Insanın yetişmesini mutasyonlara benzetirim. Bir sekilde iyilige yonelenler yasama olumlu katkılarda bulunuyorlar ve yasam seruveninde bu kimseler kotulere galip gelebilirlerse yasam hiç olmadıgı kadar ozgur olacaktır.

Kişilik olusumu bilimsel olarak incelenmekte ve bazı acıklamalarda bulunulmaktadır. *Bazı cevre sartlarında yetisen cocukların bırakın duzgun bir karaktere ulasmalarını biyolojik olarak da gelişimleri tamamlanamıyor. Oyleki beyin bile olgunlasamıyor bu cocuklarda, ornegin bazı aileler cocugunu evde kilitli tutyorlar, konusmuyorlar ve kimseyle konusturtmuyorlar ve bu cocukların beyin gelişimi tamamlanamıyor. *Bir de zaten kişilik olusumu uzum uzume baka bakadır, ozgur irade denen sey tamamıyla gecerli degildir.

Iyilik ve kotuluk kavramına da şimdilik deginmek istemiyorum, aslında su an uzun uzun yazasım yok, o yuzden beni maruz gorurseniz sevinirim, ama en basta soylemiş olduklarım belki de bir iki ip cu olabilir.

Saygılarımla...

K.C.
05-06-2006, 08:57
Birkaç gün önce çocuklarla beşinci boyut'u seyrediyoruz. Şunu da belirteyim çocuklarımı Allah korkusuyla değil, Allah sevgisiyle yetiştirmeye gayret ediyorum. Dizide bir kadın fakir birine yardım ediyor. O yardım esnasında kızını okuldan almak için geç kalıyor ve okulun önüne gittiği gibi kızının trafik kazasında ölümünü görüyor. Kızımın ilk dediği şey; "Ama bu kadın iyilik yapmıştı niçin çocuğu öldü?" iyiliğe karşı iyilik bulunacağını biliyordu çocuk. Hiçbir şey diyemedim. Aklımdan 'imtihan' diye geçirebildim sadece, üzüntüyle. Sonra çocuğu ölen o kadın bir yetimhane kızını evlat edindi. Buna da ayrıca hayret ettim ki evlat edinmek İslamiyet'te yasaklanmıştır ama dini kanal bu yasağa uymayan bir olguyu örnek ve ibretlik olsun diye yayımlıyor.

Niye iyi ve kötü insanlar var. Üstteki arkadaş yetiştirilme tarzına değinmiş. Evet, psikologlar da aynı şeyi söylüyor. Yanında pek çok sebebi de sayıyorlar. Çocukluktaki kötü tecrübeler, çevre etkisi şu bu... Yine bir yerde gelip tıkanıyor uzmanlar ve "bu insanın hamurunda" var diyorlar.

LAİLAHEİLLALLAH
06-12-2009, 04:33
Allah İnsanlari yaratmiŞtir ve onlari İrade vermİŞtİr.saĞa yada sola gİtmek İnsanlarin elİnde

arsenic
06-12-2009, 06:04
Çünkü çıkar ilişkilerin dayalı bir sistemde yaşıyoruz. Bu sistemi de dinle koruyorlar. Onun içinde kimse birşey diyemiyor. Dinin savunduğu sistem, paranın ve gücün en üst değer olduğu sistemdir. Halbuki koloniler halinde yaşıyorsak en üst değer ahlak ve insanlık olmalı.

LAİLAHEİLLALLAH
08-12-2009, 01:48
Çünkü çıkar ilişkilerin dayalı bir sistemde yaşıyoruz. Bu sistemi de dinle koruyorlar. Onun içinde kimse birşey diyemiyor. Dinin savunduğu sistem, paranın ve gücün en üst değer olduğu sistemdir. Halbuki koloniler halinde yaşıyorsak en üst değer ahlak ve insanlık olmalı.

islam'ın bazı çevrelerde çıkar için kullanıldığı konusunda senle hem fikirim.
ama bazı insanların dini kötüye kullanması,dinin olmadığı veya dinin aslının bu olduğu anlamına gelmez

arsenic
08-12-2009, 03:40
islam'ın bazı çevrelerde çıkar için kullanıldığı konusunda senle hem fikirim.
ama bazı insanların dini kötüye kullanması,dinin olmadığı veya dinin aslının bu olduğu anlamına gelmez
Ben bazı insanlara göre değil, Kuran ve sahih hadislere dayanarak konuşuyorum.

LAİLAHEİLLALLAH
09-12-2009, 21:18
Ben bazı insanlara göre değil, Kuran ve sahih hadislere dayanarak konuşuyorum.

o hadis ve ayetleri söylede bizde bilelim o zaman

AerA
10-12-2009, 00:15
Allah İnsanlari yaratmiŞtir ve onlari İrade vermİŞtİr.saĞa yada sola gİtmek İnsanlarin elİnde

Allah iradesinin yanında ,cüzzi bir irade ile hareket ederek yine allahın yarattığı sağ veya solu tercih etmek saçmalıkdır.Hele bu sağ ve solunda allah tarafından yaratılmış olması ve bize sadece seçme tanınması (oynamıyorum diyemezsin) iki kat saçmalıktır.

"Allah istediğini doğru yola koyar ,istediğini saptırır" gibi gök(!)ten inme ayet varken hangi iradenle hangi yolu seçeceksin yahu.Bu nasıl bir bunalım durumu ,bu nasıl bir cinnet halidir.

İnanmak ,doğru yola (!) girmek isteyeni bile saptıran ("Allah istediğini doğru yola koyar ,istediğini saptırır") Allah fikri ,nasıl bir fikirsizliğin ürünüdür?

LeveL
10-12-2009, 01:12
Acaba bir önceki iletimi silebilir misiniz? O simdi gönderecek oldugum iletinin editlenmemis halidirde =D.

Insanlarin iyi veya kötü olmasinda en büyük etken elbette cevredir. Nasil bir ortamda, hangi sartlar altinda yetistigi cok önemlidir. Bu yüzden „kötülük“ yapanlari direkt olarak suclamak ne kadar dogru tartisilir.
Ben bir arkadasimdan örnek vererek devam edecegim. Ailesi kendisi henüz 10lu yaslarin basindayken ayrilmis. Henüz 20lerinde fakat cogu kisiye cok zarari dokunmustur. Her an, herseye köstek olur. Aslinda cok yalniz fakat kendisini öyle degilmis gibi gösteriyor. Cok hircin. Asi. Aslinda ona mutlak kötü bile diyebilir miyiz bilmiyorum.
Nedenlerini ise sunlar ile iliskilendirebiliriz:
Ailesinin ayri olmasinin yani sira kiskanclik, haset, psikolojik bozukluklar, bireysel cikarlar, sevgisizlik, kötülük yapmaktan zevk almak vs. Bu listeyi dahada uzatabiliriz.

LAİLAHEİLLALLAH
10-12-2009, 01:58
Acaba bir önceki iletimi silebilir misiniz? O simdi gönderecek oldugum iletinin editlenmemis halidirde =D.

Insanlarin iyi veya kötü olmasinda en büyük etken elbette cevredir. Nasil bir ortamda, hangi sartlar altinda yetistigi cok önemlidir. Bu yüzden „kötülük“ yapanlari direkt olarak suclamak ne kadar dogru tartisilir.
Ben bir arkadasimdan örnek vererek devam edecegim. Ailesi kendisi henüz 10lu yaslarin basindayken ayrilmis. Henüz 20lerinde fakat cogu kisiye cok zarari dokunmustur. Her an, herseye köstek olur. Aslinda cok yalniz fakat kendisini öyle degilmis gibi gösteriyor. Cok hircin. Asi. Aslinda ona mutlak kötü bile diyebilir miyiz bilmiyorum.
Nedenlerini ise sunlar ile iliskilendirebiliriz:
Ailesinin ayri olmasinin yani sira kiskanclik, haset, psikolojik bozukluklar, bireysel cikarlar, sevgisizlik, kötülük yapmaktan zevk almak vs. Bu listeyi
dahada uzatabiliriz.

untmamak gerekir ki allah insanları evlatlarından da sorguya çekecek.

al bundy
10-12-2009, 02:09
Nahl (93)
Allah dileseydi, sizi tek bir ümmet yapardı. Fakat O, dilediğini saptırır, dilediğini de doğru yola iletir. Yapmakta olduğunuz şeylerden mutlaka sorguya çekileceksiniz.

Fatır (8)
Kötü ameli kendisine süslü gösterilip de onu güzel gören kimse, ameli iyi olan kimse gibi mi olacaktır? Şüphesiz Allah dilediğini saptırır, dilediğini hidayete erdirir. (Ey Muhammed!) Onlar için duyduğun üzüntüler yüzünden kendini helak etme! Şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla bilendir.

Zümer (23)
Allah sözün en güzelini; âyetleri, (güzellikte) birbirine benzeyen ve (hükümleri, öğütleri, kıssaları) tekrarlanan bir kitap olarak indirmiştir. Rablerinden korkanların derileri (vücutları) ondan dolayı gerginleşir. Sonra derileri de (vücutları da) kalpleri de Allah'ın zikrine karşı yumuşar. İşte bu Kur'an Allah'ın hidayet rehberidir. Onunla dilediğini doğru yola iletir. Allah kimi saptırırsa artık onun için hiçbir yol gösterici yoktur.

Müddessir
(31) Biz, cehennemin görevlilerini ancak meleklerden kıldık. Onların sayısını inkar edenler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin olarak bilsinler, iman edenlerin imanı artsın, kendilerine kitap verilenler ve mü'minler şüpheye düşmesin, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ile kâfirler, "Allah örnek olarak bununla neyi anlatmak istedi" desinler. İşte böyle. Allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir. Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır.

SULTAN
10-12-2009, 11:59
YAHU NE ALAKASI VAR???????????

Burada esas aranması gereken nokta yaratıcısının olacakları tamamen bilmesidir.bu nedenle bize oluşturcağı senaryo ne değişik olursa olsun aynı sonuca çıkar.....

tıpkı bir sorunun farklı yapım şekilleri olması gibidir........

saygıalrımla SULTAN.....

al bundy
10-12-2009, 12:21
YAHU NE ALAKASI VAR???????????

Burada esas aranması gereken nokta yaratıcısının olacakları tamamen bilmesidir.bu nedenle bize oluşturcağı senaryo ne değişik olursa olsun aynı sonuca çıkar.....

tıpkı bir sorunun farklı yapım şekilleri olması gibidir........

saygıalrımla SULTAN.....

Asıl senin dediğinin ne alakası var? Ne yazmaya çalışıyorsun? İlkokul çocukları bile senden daha anlaşılır yazar.

Allah açık açık bazılarınızı saptıracağım, kötü yola düşüreceğim diyor işte, sorunun cevabı bu kadar basit.

SULTAN
10-12-2009, 12:26
ANLAMA GAYRETİ GÇSTERMEYEN ARKADAŞLARA CEVAPLAR...................

yaratıcının nasıl bir hayat çizdiği mühim değildir sonuşta nereye gidiceğidir.aynı kişi bin farklı şekilde sınav olur ama sonuş aynıdır..dahada anlamak istemiyorsan ne diyeyim(!)

evet kasıtlı olarak kafir yapar çünkü o öyle olucaktır zaten........öfff ben senle ne diye konuşuyorum yahu.......

al bundy
10-12-2009, 12:49
ANLAMA GAYRETİ GÇSTERMEYEN ARKADAŞLARA CEVAPLAR...................

yaratıcının nasıl bir hayat çizdiği mühim değildir sonuşta nereye gidiceğidir.aynı kişi bin farklı şekilde sınav olur ama sonuş aynıdır..dahada anlamak istemiyorsan ne diyeyim(!)

evet kasıtlı olarak kafir yapar çünkü o öyle olucaktır zaten........öfff ben senle ne diye konuşuyorum yahu.......

Hem yaratıcının çizdiği hayat diyorsun, hem de sınav diyorsun. Bu ne çelişki?

Senin de katıldığın gibi kötülük de Allahın isteği ve sayesinde gerçekleşiyor, Allah saptırıyor.

LeveL
10-12-2009, 16:53
al bundy, bence bosuna ugrasma onlarin gözüne ne kadar bu ayetleri sokarsan sok, anlamazlar..

1. De ki: Rab, bizi anlamayanlardan, gözleri görmeyenlerden, kulaklari duymayanlardan etmesin.
2. Sacma ve celiski dolu olan seyleri pervarsizca savunanlardan korusun.
3. Allah'a sirk kosma korkusu ile aklini calistirmayanlari islah etsin.

uydurdum ayeti 1-3.

vartor
10-12-2009, 17:32
Allah diledigini saptirir diyorsa ayet, daha neyin munasakasini yaparsiniz anlamam Diledigine uflemisse , dilenen ne yapabilir? allahin emrine karsi konulmaz!

LAİLAHEİLLALLAH
11-12-2009, 16:25
Allah diledigini saptirir diyorsa ayet, daha neyin munasakasini yaparsiniz anlamam Diledigine uflemisse , dilenen ne yapabilir? allahin emrine karsi konulmaz!

Onlara şu kimsenin haberini de oku: Biz ona âyetlerimizi vermiştik. Ama o bundan sıyrılıp çıktı. Sonra şeytan onu peşine taktı; böylece azgının biri olup çıktı.
Dileseydik, onu âyetlerimizle yüceltirdik. Lâkin o yere saplandı ve heveslerinin peşine düştü.
A’râf Sûresi

allahın ayetlerinden sıyrılın sonra allah bızı neden saptırdı dıyın

vartor
11-12-2009, 18:23
Dileseydik, onu âyetlerimizle yüceltirdik.
Gayet acik bir sekilde, dilemedigimizden seytana yoneldiler anliyorum ben.Bu kadar basit birsey anlasilmaz mi? hem diledigimi diledigim sekilde yaratirim de, sonra da yok diledigim sekili, ufacik kulum degistirebilir de. Hangisi dogru? Demek insanin allaha kafa tutabiilecegini, onun cizdigi yoldan cikabilecegine inaniyorsun? Hani herseye kadir olan oydu? Bir karar verseniz de biz de ona gore elestirseydik su kafanizda yarattiginiz allah adindaki tanriyi..

Bizi neden saptirdi diyenimiz yok zaten de, sizler neden kafayi bu ici bos, ancak 1400 yil oncesi insanlarin deger verebilecegi sacmaliklara tanri sozu dediginize sasiyoruz sadece..Uyanin 21'inci asirdayiz, millet nelerle ugrasiyor, siz ayetlerle....

LAİLAHEİLLALLAH
11-12-2009, 19:50
Gayet acik bir sekilde, dilemedigimizden seytana yoneldiler anliyorum ben.Bu kadar basit birsey anlasilmaz mi? hem diledigimi diledigim sekilde yaratirim de, sonra da yok diledigim sekili, ufacik kulum degistirebilir de. Hangisi dogru? Demek insanin allaha kafa tutabiilecegini, onun cizdigi yoldan cikabilecegine inaniyorsun? Hani herseye kadir olan oydu? Bir karar verseniz de biz de ona gore elestirseydik su kafanizda yarattiginiz allah adindaki tanriyi..

Bizi neden saptirdi diyenimiz yok zaten de, sizler neden kafayi bu ici bos, ancak 1400 yil oncesi insanlarin deger verebilecegi sacmaliklara tanri sozu dediginize sasiyoruz sadece..Uyanin 21'inci asirdayiz, millet nelerle ugrasiyor, siz ayetlerle....

Eğer biz onu başka dilde bir Kur’an yapsaydık onlar mutlaka, “Onun âyetleri genişçe açıklanmalı değil miydi? Başka dilde bir kitap ve Arap bir peygamber öyle mi?” derlerdi. De ki: “O, inananlar için bir hidayet ve şifâdır. İnanmayanların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur’an onlara kapalı ve anlaşılmaz gelir. (Sanki) onlara uzak bir yerden sesleniliyor (da anlamıyorlar).”

sanki burda senden bahsediyorlar.

LAİLAHEİLLALLAH
11-12-2009, 19:53
anlaşılmayacak bir şey yok

allah insana irade vermiştir.insan iyi,yada doğru olmayı kendi seçer.bir kul kötü olmayı seçtikten sonra allah cc buyuruyor ki dileseydim iman ederlerdi.

naper
11-12-2009, 20:06
lahahahahah ha;
arkadaşım en az 7-8 yerde daha aynı şeyi yazmışsın.aynı yanıtları alıyorsun.inatla yazmaya devam ediyorsun.bu ısrarın sonunda "ya bu herif sussunda,tek biz de inanalım" falan diyeceğimizi sanıyorsun heralde.
senin allahın dilesin ben de iman edeyim,arkadaşlarda görsün!varsa
atma yahu din kardeşiyiz:bounce:

AerA
11-12-2009, 20:09
anlaşılmayacak bir şey yok
allah insana irade vermiştir.insan iyi,yada doğru olmayı kendi seçer.bir kul kötü olmayı seçtikten sonra allah cc buyuruyor ki dileseydim iman ederlerdi.

"Dileseydim iman ederdi" ,işte teolojik Allahın gerçek yüzü.
Dileseydin be rabbim(!).
Dileseydin be Allahım(!)
Dileseydin de bu kötülük olmasaydı Dünyada.Hem her kötülüğün sorumlususun hem ibadet beklersin kullarından.Dileseydin keşke be yavrum.Bir "OL" deseydin de "OL"saydık.

LAİLAHEİLLALLAH
11-12-2009, 20:12
lahahahahah ha;
arkadaşım en az 7-8 yerde daha aynı şeyi yazmışsın.aynı yanıtları alıyorsun.inatla yazmaya devam ediyorsun.bu ısrarın sonunda "ya bu herif sussunda,tek biz de inanalım" falan diyeceğimizi sanıyorsun heralde.

müdessir/31 seni anlatıyor.

LAİLAHEİLLALLAH
11-12-2009, 20:14
lahahahahah ha;

laf kalabılığı yapıyorsunuz,farklı kelimelerle aynı soruyu soruyorsunuz,cvp vermek 10 saniyemi almıyor

naper
11-12-2009, 20:15
müdessir/31 seni anlatıyor.

bak yaa.kesin yani,müdessir 31 beni anlatıyor.bende onca yıldır kendimi anlamadım,bir açıp okuyayım...

naper
11-12-2009, 20:18
"Biz, cehennemin görevlilerini ancak meleklerden kıldık. Onların sayısını inkâr edenler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin olarak bilsinler, iman edenlerin imanı artsın, kendilerine kitap verilenler ve mü’minler şüpheye düşmesin, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ile kâfirler, “Allah, örnek olarak bununla neyi anlatmak istedi” desinler. İşte böyle. Allah, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir. Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır."

müdessir 31 buymuış.yalnız lellelleh haklı...aynı beni anlatıyor.melek gibi adamımdır.:bounce:çok pis ateş yakarım birde.dost meclislerinde hep mangal bana kalır.

AerA
11-12-2009, 20:20
senin dine bakış açını anlayamadım.bıraz anlatsana.

Hemen aşağıda ,imza olarak kullanıyorum.

LAİLAHEİLLALLAH
11-12-2009, 20:24
"Biz, cehennemin görevlilerini ancak meleklerden kıldık. Onların sayısını inkâr edenler için bir imtihan vesilesi yaptık ki kendilerine kitap verilenler kesin olarak bilsinler, iman edenlerin imanı artsın, kendilerine kitap verilenler ve mü’minler şüpheye düşmesin, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ile kâfirler, “Allah, örnek olarak bununla neyi anlatmak istedi” desinler. İşte böyle. Allah, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir. Rabbinin ordularını ancak kendisi bilir. Bu, insanlar için ancak bir uyarıdır."

müdessir 31 buymuış.yalnız lellelleh haklı...aynı beni anlatıyor.melek gibi adamımdır.:bounce:çok pis ateş yakarım birde.dost meclislerinde hep mangal bana kalır.

ateş yine sana kalacak merak etme.

naper
11-12-2009, 20:30
ateş yine sana kalacak merak etme.
sağol lellelleh.görüyorum ki efendin seni gelişmiş yetkilerle donatmış..

ateş bana kalsın ben bu angaryadan memnunum da,rakı var mı rakı...

AerA
11-12-2009, 20:30
yani klasık;hücreyi oluşturan maddeler tesadüfen bir araya geldi ilk canlı hücre oluştu sonra vs.

bu mu

Tesadüf ve raslantı cehaleti gizlemeye yönelik kılıftır.İstenilen bileşimde DNA sentezlemeyi başardık ,yarın daha fazlası olacak.

LAİLAHEİLLALLAH
11-12-2009, 20:36
neyse bugunluk bu kadar yeter

AerA
11-12-2009, 20:53
tesafüf,rastlantıyı ben yazmadım darvinizmle ilgili bir belgeselde duymuştum.yani böyle tanımlanıyor.
not;anca klonlama yaparsınız.

20 yıl önce o klonlamada yoktu.20 yıl sonra laboratuarda senden bir tane yaratacağız ve sen ,bizi Tanrı belleyip bize 5 vakit namaz kılacaksınız, desem eminim ki "Dine Saldırı Var" dersin.

Bu örneği vermekten bıktım ama ne yapayım ;
Jules Verne "Denizler Altında 20000 Fersah" ve "Aya Yolculuk (1865)" kitabını yazdığında kaç kişi dalga geçti ,aptalca hayaller olduğunu söyledi acaba?Keşke onlar bugün yaşasalardı da bir "USS Philadelphia" (A.B.D. Nükleer denizaltısı) yı ,bir Eagle 'ı (20 Ağustos 1969'da Neil Armstrong ve Buzz Aldrin 'i aya indiren modül.) ,bir Sojourner 'ı (1997 yılında Mars'a inen küçük mekanik sevimli dostumuz) görselerdi.UTANIRLARMIYDI SENCE?

arsenic
11-12-2009, 23:46
o hadis ve ayetleri söylede bizde bilelim o zaman
Okumadın mı Kuranı hiç? İslamda fuhuş da vardır, faizde. Göstermelik yasaklar konulmuş, gerisi serbest. İslam faizi yasaklamıştır, ama anaparacılık olan kapitalist sistemi meşrulaştırmıştır. Kapitalizm ile, faizciliğin hiçbir farkı yoktur. İkiside anapara üzerinden para kazanırsın. Emeğe gerek yoktur. İslamda kölelik serbesttir, kadın köleler ile zina serbesttir. Bu direkt fuhuştur zaten. Kadını satın alırsın. Cinsel ihtiyaçların için kullanırsın. Mut'a nikahında ise herşey bariz. O da tam genelev mantığı fuhuştur.

Dinler, insanlar ahlakı aramasınlar diye, bir ahlak üst sınırı olarak insanlara dikte edilmiştir. Akabinde şartlandırılmış bir ahlak oluşturulmuştur ki insan ahlakı aramasın diye. Dolayısı ile, dinler aracılığı ile kötülüklerin temeli korunmuştur ki insanları kendi çıkarlarına çalıştırabilsinler. Kötülük yer yüzünden silinseydi kimse kimseyi böyle kullanamazdı. Ahlakı arayan bir insanın kalesini içeriden fethetmişlerdir kısaca...

LAİLAHEİLLALLAH
12-12-2009, 20:28
Okumadın mı Kuranı hiç? İslamda fuhuş da vardır, faizde. Göstermelik yasaklar konulmuş, gerisi serbest. İslam faizi yasaklamıştır, ama anaparacılık olan kapitalist sistemi meşrulaştırmıştır. Kapitalizm ile, faizciliğin hiçbir farkı yoktur. İkiside anapara üzerinden para kazanırsın. Emeğe gerek yoktur. İslamda kölelik serbesttir, kadın köleler ile zina serbesttir. Bu direkt fuhuştur zaten. Kadını satın alırsın. Cinsel ihtiyaçların için kullanırsın. Mut'a nikahında ise herşey bariz. O da tam genelev mantığı fuhuştur.

Dinler, insanlar ahlakı aramasınlar diye, bir ahlak üst sınırı olarak insanlara dikte edilmiştir. Akabinde şartlandırılmış bir ahlak oluşturulmuştur ki insan ahlakı aramasın diye. Dolayısı ile, dinler aracılığı ile kötülüklerin temeli korunmuştur ki insanları kendi çıkarlarına çalıştırabilsinler. Kötülük yer yüzünden silinseydi kimse kimseyi böyle kullanamazdı. Ahlakı arayan bir insanın kalesini içeriden fethetmişlerdir kısaca...

islamda faizin olmadığını görmen için veda hutbesini okuman yeterli,cariyelik ve kölelik sistemine gelince bunlar dönemin şartlarının gereğiydi.

ayrıca ilk önce köleyi ve cariyeyi azad etmek tavsiye ediliyor.

AerA
12-12-2009, 21:30
hayallere devam(durmak yok yola devam)

1875 yılında ki "Aya Yolculuk" hayali 1969 da gerçekleşti.
Bugünün hayali de yarın gerçekleşir.Yeter ki engel koyanlar çıkmasın.

Birde Jules Verne örneği ortada iken hayal diyebilenler varya.O üzer insanlığı.

arsenic
13-12-2009, 10:06
islamda faizin olmadığını görmen için veda hutbesini okuman yeterli,cariyelik ve kölelik sistemine gelince bunlar dönemin şartlarının gereğiydi.

ayrıca ilk önce köleyi ve cariyeyi azad etmek tavsiye ediliyor.

Sen hayatında hiç kitap okumadın mı? Veya okuma yazmayı bildiğine eminmisin? Ben orada faizi yasakladı ama faizciliğin aynisi olan kapitalizmi serbest bıraktı dedim. Görüntüde faizi yasaklamış. Bunu anlatıyorum. Kapitalizm faizcilik değildir diye girmen gerekir konuya. Ama giremezsin. Çünkü hiçbir farkı yok :).

Kölelik ve cariyelik mevzuna gelince. Bana köleliğin ve cariyeliğin kötü birşey olduğuna dair bir tane hadis gösterebilirmisin? Alkolü nasıl yasakladıysa, köleliği ve cariyeliğide yasaklayabilirdi. Ama bırak yasaklamayı, islam ticari hukukunda yer alıyor :). Yani at, eşek, deve, inek nasılsa, o insanlarda o değerde.

LAİLAHEİLLALLAH
05-01-2010, 19:51
Sen hayatında hiç kitap okumadın mı? Veya okuma yazmayı bildiğine eminmisin? Ben orada faizi yasakladı ama faizciliğin aynisi olan kapitalizmi serbest bıraktı dedim. Görüntüde faizi yasaklamış. Bunu anlatıyorum. Kapitalizm faizcilik değildir diye girmen gerekir konuya. Ama giremezsin. Çünkü hiçbir farkı yok :).

Kölelik ve cariyelik mevzuna gelince. Bana köleliğin ve cariyeliğin kötü birşey olduğuna dair bir tane hadis gösterebilirmisin? Alkolü nasıl yasakladıysa, köleliği ve cariyeliğide yasaklayabilirdi. Ama bırak yasaklamayı, islam ticari hukukunda yer alıyor :). Yani at, eşek, deve, inek nasılsa, o insanlarda o değerde.

kimin kitap okumadığı gayet açık.bir kere kapitalizm,sanayi devriminden sonra ortaya çıkmıştır.o dönemde bırak kapitalist sistemi,kapitalizmin adı bile yoktu.
kölelik sistemini eleştiriyorsun da kölelik sanki islamiyet'in icadı.
sizin (haşa)allah diye taptığınız avrupalı,amerikalı kişiler insanları gemiye bindirip bindirip,oraya buraya götürüyorlardı bundanda bahsetsene biraz.avrupada,abd de kaç tane siyahi var bak bakalım.

hem merak ettim söyle bakalım hz muhammed(sav);nerede ne zaman;
'faiz yasaktır,ama kapitalizm serbesttir'demiştir veya ima etmiştir.

yafes_
15-01-2010, 03:00
arkadaş aya ayak basmaktan bahsetmişsin de senin gibi bilimsel bir adam nasıl olurda gerçekleri takip edemez. amerikalıların aya çıktığının kocaman bir yalan olduğunu gözünden kaçırır. amerika halkı bile inanmıyor artık bu yalanlara. sizin gibi bilim aşığı bir adama(!) hiç yakıştıramadım doğrusu:) sizin bilimselliğiniz ve gerçekleri görmeniz bu kdardır işte. adamlar dünyaya korku salmak için yalanlar uyduruyor sizde araştırmadan inanıyorsunuz. keşke Kuran'ı böyle saçma sapan inceleyip saçma deliller bulana kadar amerikanın yalanlarını da bi araştırsanız.

Allah'ın herşeyi bilmesine gelince. Allah sana hayat, akıl ve irade vermiştir. sen bunarla kendine bir kader çizersin. Tanrı sadece senin nasıl yaşayacağını bilir. senin hayatın önceden yazılmış ve sen yazıldığı gibi yaşamazsın. sen dilediğin gibi yaşarsın Allah bunları bilir ve kaderine yazar. anladın mı şimdi. eğer ki Allah'ın istediğini yaşasaydın sen burda bu düşünceleri yazabilir miydin. sen yaptığın birşeyin sana zarar vermesini istermisin? ki zarar da veremezsin ya Allah'a.

güneşinzaptıyakın
15-01-2010, 14:23
arkadaş aya ayak basmaktan bahsetmişsin de senin gibi bilimsel bir adam nasıl olurda gerçekleri takip edemez. amerikalıların aya çıktığının kocaman bir yalan olduğunu gözünden kaçırır. amerika halkı bile inanmıyor artık bu yalanlara. ............................. ''Toplam 6 tane jeofizik gözlemevi kuran astronotlar, 360 kg ağırlığında kaya ve diğer maddeleri dünyaya getirdiler.''

Aya Yolculuk hakkında ansiklopedik bilgi (http://www.turkcebilgi.com/aya_yolculuk/ansiklopedi#ixzz0cg8UrgOB)

Bu 360 kilo Aytaşından o dönemde tüm ülkelere bir miktar verdiler, gene o dönemde bu ülkeler kendilerine iletilen bu aytaşlarını her türlü incelemeden geçirerek tahlil ettiler ve müzelerinde sergilemeye başladılar, bizdede Ankara'da yanılmıyorsam Etnografya Müzesi (http://www.turandursun.com/wiki/Ankara_Etnografya_M%C3%BCzesi) nde sergileniyor...

İşin bilimsel boyutuna gelecek olursak bu 360 kilo aytaşı ne işe yarar anlarız, aytaşı denilen ve ayyüzeyinin muhteviyatı içinden olan (tıpı yeryüzündeki taş ve kayalar gibi) bu taşlar bildiğimiz göktaşları gibi kendiliğiden ve sık sık ve özellikle bu miktarda yeryüzüne düşmezler, çok enderde olsa çok küçük boyutlarda ve miktarlarda yeryüzünde bulunabiliyor.

güneşinzaptıyakın
15-01-2010, 14:33
Bu yüzden getirilen taşlar ve tüm yeryüzü ülkelerinin bilim adamlarının oy birliği ile bu taşların Ay'a ait olduğu tescillidir, ayrıca toprak numuneleri vardırki kendiliğinden yeryüzüne gelmeleri imkansızdır, bu miktarda taş ve toprak örneği getirmek ise başlı başına bir finansman ve teknolojik birikim gerektirir, tamamıyle hava geçirmez kaplarda tranferi yapılan bu taş ve toprak örnekleri bize ay hakkında fikir verir.

İşin bir diğer yönü ise, bu taşların sadece ay ortamına özgü bir takım özellikler gösteriyor olmasıdır, ay atmosferi ile yeryüzü atfosferinden kaynaklanan kimyasal reaksiyon farklılıkları başta olmak üzere bir çok veri nedeniyle bir taşa bakarak ay yüzeyindenmi yoksa yeryüzündemi olduğunu anlayabiliriz, bu diğer gezegenler ve uyduları içinde geçerlidir, gene aynı şekilde farklı durumlarda farklı reaksiyon gösteren elementler vasıtası ilede madde hakkında bir çok fikre sahip olabiliriz, tüm saydıklarım basit ansiklopedik bilgilerdir asla derin bilgiler içeren uzmanlık seviyesindeki bilgiler değildir, lise mezunu her bireyin bilmesi gereken düzeydedir.

Jeoloji günümüzde çok büyük bir ilerleme kaydetmiştir, artık çok büyük sondalar ve yatırımlar gerektirmeden yerüstünden yapılan tahlillerle madenler bulunabilmektedir, ayrıca tüm maddeler ışık dalga boylarına bakılarak her türlü tahlil neticesinde tespit edilebilmektedir evren içerisinde.

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım...

sidarta_kalyani
02-02-2010, 22:46

YANİ DİYOSUN HERKES SEÇİMİNİ KENDİ YAPAR! BAKALIM KURANDA ÖLE DİYORMU?
"... Şüphe yokki Allah dilediğini Sapıklığa ... sevk eder " ( rad 27 )
" Şüphesiz Allah dilediğini saptırır, dilediğinide doğru yola eriştirir. " ( Nahl 36/93)
DAHA Bİ SÜRÜ AYET GÖSTERE BİLİRM AMA İKİ TANESİ YETERDE ARTAR!!!

irsArtvin
18-02-2010, 02:31
Allah satranç oyuncusudur.. Şahı yemek için.. piyonlara ihtiyacı vardır.. Piyon olmak, piyonların zaten kaderidir. Önemli olan Tanrının Piyonumusun, Şeytanın Piyonu Mu?.. Tanrı en baştan beyaz taşları kendine seçmiş ve siyah taşları şeytana vermiştir. Yani onun safındakiler en başından bellidir. Ve her hamlede, yediği her piyonda artık kendi askeri.. kendi kuludur.. Yani şeytanla tanrının oynadığı satrançta.. hangi safta olacağını belirlemek sana düşmez.. Ama bilinen tek gerçek var ki..Tanrı mutlak galiptir.. Enide sonunda onun olacaksın..

Sevgili sampacino;

Tanrı, neden kendi yarattığı bir mahlukat ile böyle bir oyun oynasın ?

Bu oyundaki piyon görevini üstlenen insanın suçu nedir ? Yani ben piyon olmak istemem ama siz istiyorsanız o başka tabii.

Bu oyunda olma gibi bir zorundalığım yok. Neden birilerinin savaşında ben zararlı ya da karlı çıkıyorum. Tabii dünya üzerinde milyarlarca insanın gayrimüslim olduğu gerçeğini göz önüne alacak olursak genel olarak insanlık zararlı çıkar.

Böyle bir Tanrı, başka hangi oyunları oynar ya da sever ? :eyebrows:

güneşinzaptıyakın
18-02-2010, 11:46
Sevgili sampacino;

Tanrı, neden kendi yarattığı bir mahlukat ile böyle bir oyun oynasın ?

Bu oyundaki piyon görevini üstlenen insanın suçu nedir ? Yani ben piyon olmak istemem ama siz istiyorsanız o başka tabii.

Bu oyunda olma gibi bir zorundalığım yok. Neden birilerinin savaşında ben zararlı ya da karlı çıkıyorum. Tabii dünya üzerinde milyarlarca insanın gayrimüslim olduğu gerçeğini göz önüne alacak olursak genel olarak insanlık zararlı çıkar.

Böyle bir Tanrı, başka hangi oyunları oynar ya da sever ? :eyebrows:
Okeye dördüncü arıyoruz, hamdi abinin kavedeyiz :D

Bu gün itibari ile bu İslam tanrısı yaklaşık olarak 5 milyar piyon yaratmış, bu piyonlar kendi istekleri dışında sırf bir tanrı istiyor diye piyon olmuş, sonucunda ise birde sonsuz cehennem azabı var ki yandı külliyen bu piyonlar. Ne kadar zalim bir tanrıdır bu? sadece satranç oynamak için 5 milyar piyon yaratıyor! birde briç, kanasta vb. oyunlarıda biliyorsa yandı külliyen İnsanlar...

Nova
21-02-2010, 03:29
http://www.youtube.com/watch?v=KdTdz-KryLs

UlulElbab
21-02-2010, 05:20
Elden gelen birşey yok.. Tanrı öyle istiyor .. Biz öyle yaratmış. Domuz olmak, domuzun kaderidir. Piyon olmak, Piyonun Kaderidir. Sen ne kadar, ben piyon olmam diyorsanda.. Sen hep piyon kalacaksın.. bende öyle..bütün insanlık öyle..
Allah istediğini yapmakta özgürdür.. diyelim sen allahsın ve insanları oyun oynamak ve can sıkıntısını yenmek için yarattın.. sana kim karışır ki.. bu onun bileceği iştir..

Piyon olmanında bir adabı,bir raconu var:)
Hangi karede olduğuna göre değer biçilir...Karşı tarafın son hanesine ulaşan piyon Vezire veya stratejinin gerektidiği Taşa dönüşür...
Bir bakıma vezirde olur rezilde...

Ben son kerteye ulaşmış bir Piyon için çok defalar iki kale veya Fillerimi feda ettiğimi hatırlıyorum...
Kader nedir? Bu başlığın konusu değil ama,kaderin ne olduğunu bilmeden Piyonun kaderini anatmak abesle iştigal değilmidir? Üstelik muhtemelen hayatında hiç Satranç oynamamış birileri için...
:brushteeth:
Dostlarıma Sevgi ve Saygılarımla...

ebutalha
28-05-2010, 03:21
aslında anlamamak için kendinizi programlamışsınız.çoğu ateist cvplardaki ''Allah isteğini doğru yola iletir,istediğini saptırır,,ayetlerine takılmışsınız.buna açıklama getirelim.

bu ayetlerden sizin anladığınız '' ben doğru yolu bulmak istiyorum ama Allah (haşa) izin vermiyor,,çünkü siz öyle görmek istiyorsunuz.böyle bişeye öncelikle kendiniz inanıyor musunuz?merak ettim doğrusu.Allah sana akıl vermiş,neyin doğru,neyin yanlış olduğunuda bildirmiş.bunu yerine getirip-getirmemek tamamiyle sana kalmış.

Eğer sen Allah'ın emirlerini yerine getirmeye çalışıyorsan,Allah seni doğru yola iletir,buna hiçbir canlı karşı koyamaz,ama sen kötüye yönelmişsen hiçbir canlı Allah'ın izniyle doğru yola döndüremez.ayetin manası böyle.

doğru yada yanlış yola yönelmek;Allah'ın isteği ve senin niyetinle oluyor.mesela kader mahkumu diye yanlış bir tabir kullanılıyor dilimizde.ben şimdi sabaha karşı hırsızlık için bir eve giriyorum (kendi irademle) evsahibi çıkıyor karşıma,onu öldürüyorum (kendi irademle) sonra kaçmaya başlıyorum.kaçarken araba çalıyorum(kendi irademle),mesafeyi açmak için.sonra yakalanıyorum ve cezaevine giriyorum.bunların hepsini Allah diledi diye mi yoksa ben kendi isteğimle mi yapıyorum?

neden çalışıyorsun?geçimini sağlamak için.neden yemek yiyorsun?açlığını bastırmak için.neden uyuyorsun?uykusuzluğunu gidermek için.yani amaçsız bir işin yok.peki dünyaya geliş amacın ne? amacı olmayan bir insan yada canlı-cansız bişey varmı?biraz düşünün isterseniz

ulpian
28-05-2010, 03:31
sayın ebutalha,

Kuran, sizin bu düşüncenizi, birçok ayetinde, açık bir dille yalanlıyor (http://www.dinelestirisi.com/islam-elestirisi/kurandaki-kordugum-kader-ve-kaza-meselesi/).

Ama bu ayetleri bir an için bir bırakalım. Daha temel bir soruyu açıklayın bize:

Allan, herşeyi bilen, herşeye gücü yeten olarak, henüz benim ruhumu yaratırken, benim ateist olacağımı biliyordu. Üstelik beni/ruhumu ateist olmayacak şekilde yaratmaya da gücü yetiyordu. Ama o şekilde değil, bu şekilde yarattı...

Doğru değil mi?

saygılarımla

think
30-05-2010, 14:16
peki ebutalha bir insan neden kötü yola sapar sence. yani insanlar doğuştan kötü ve iyimidir yoksa doğdukları andan itibaren diğer insanlardan aldıkları terbiye ve ahlaklamı bir kişiliğe sahip olur. Bir insan neden katil olur ebutlha yada neden bir tecavüzcü bunları hiç düşündünmü. Yapılan bir araştırmaya göre seri katillerin arasında %90 varan bir ortak yön bulunmuş. nedir o ortak yön: kötü aile geçmişi. özellikle babadan çok şiddet gören çocuklar içlerine çok kapanık oluyorlar. ve insanlara karşı bir kinleri oluyor ki bu normaldr çünkü daha küçük yaştan itibaren korku ve şiddetle tanışan birey kendini savunmaya alıyor. muhammed bunu biliyordu ebutalha bu yüzden bu tip ayetler yazdı. bu arada şu yazdıklarımla cehennemin olmadığını kanıtlamış oluyorum :)

malesef dinler insanın insanı anlamasında büyük bir engel. çünkü işin kolayına kaçıyorlar ve diyorlarki " ya zaten şeytan onları ektilemiş vs. onlardan adam olmaz artık" bu dünyada her şeyin bir nedeni var ebutalha. yapılması gereken tek şey sorunların üzerinde iyice düşünmek.

minyatur
16-06-2010, 13:59
"Allah istediğini doğru yola koyar ,istediğini saptırır" o halde sapanda suc yok..

Sorgulayıcı
31-07-2010, 22:45
Müslümanların bir de insi şeytan( insan şeytan) diye bir terimleri vardır. Ayrımcılığın daniskasıdır.

hackercesur
31-07-2010, 23:43
Allah bir oyun oynuyor bizlerde bu oyunun günahsız bir parçasıyız...

Hangi akla hizmet yapıyor bunları hiç bilmiyorum. (kimsede cevap veremez...)

Düşünsene allahsın. Meleklerin var. Birgün canın sıkılıyor. Ademi yaratıyorsun. Hem de çamurdan. Pehhhhhhhhhhhhhhh

Sonra melekleri çağırıyosun ve bakın yeni marifetim diz çökün len bunun önünde diyorsun.

Biri diz çökmüyor diye onu cennetten kovuyorsun.

(Şeytan ateş daha üstün diye diz çökmüyor.)

Sonra o kovulmuş senle pazarlık ediyor diye tüm kişisel egonu masum insanlardan çıkartıyorsun....

Eyyy kuranın allahı
Sana hesap soracagım... Nerdesin ?
Neden beni yarattın. Ben mi istedim olmayı ????

Neden yarattığın insana ölümü yaşatıyorsun ???

Sadistmisin ? Psikopatmısın ?

Yarattığın o cehenneme giresin de çıkmayasın....

Bak yeterince mükemmel degilsin. Bana inansın ve tapsın diye Yarattığın insan sana karşı geliyor... ve senden daha mantıklı düşünüyor.
Sen degilsin mükemmel olan benim. Hemde O 6000 ayetle anlatamadığını bir çift sözle anlatabilecek kadar mükemmel...

Eyy insanlar neyin doğru neyin yanlış olduğunu aklınızla biliyorsunuz... Hayatı, insanları ve doğayı sevin. Savaşmayın... Çünkü yarattığım hayat sevgiyi hakediyor...

Saygılar.

Ali_
03-08-2010, 02:33
İnsan doğduğunda beyaz bir kağıt gibidir tertemizdir..Yaşadığı çevre örnek aldığı insanlar ailesi o kişinin iyi yada kötü olmasını belirler.Beşeri faktörler dışında insanın iradeside bu hususta çok önemlidir.İnsanı insan yapan şey iradesidir Allah insanı diğer canlılardan farklı olarak akıl ve irade sahibi olarak yaratmıştır.Bundan dolayıda iyiyi seçip seçmemek insana kalmış birşeydir,nasıl ki ders çalışan bir öğrenci bunun karşılığını iyi bir notla alırsa bu dünyada sevap işleyen insanlar da bunun mükhafatını cennet olarak alırlar.Bu dünyayı okul gibi düşünelim ders çalışmamak serbest fakat bunun sonucu sınıfta kalmak

Nova
03-08-2010, 02:46
İnsan doğduğunda beyaz bir kağıt gibidir tertemizdir..Yaşadığı çevre örnek aldığı insanlar ailesi o kişinin iyi yada kötü olmasını belirler.Beşeri faktörler dışında insanın iradeside bu hususta çok önemlidir.İnsanı insan yapan şey iradesidir Allah insanı diğer canlılardan farklı olarak akıl ve irade sahibi olarak yaratmıştır.Bundan dolayıda iyiyi seçip seçmemek insana kalmış birşeydir,nasıl ki ders çalışan bir öğrenci bunun karşılığını iyi bir notla alırsa bu dünyada sevap işleyen insanlar da bunun mükhafatını cennet olarak alırlar.Bu dünyayı okul gibi düşünelim ders çalışmamak serbest fakat bunun sonucu sınıfta kalmak

Sevgili Ali, forumlarımıza hoşgeldiniz :)

Bu sizin bahsettiğiniz, tüccar mantığı olmuyormu, yada ne kadar ekmek o kadar köfte :)

Başlığın mesajlarını bir daha okuyalım isterseniz.

Sevgi ve saygılarımla, Nova.

Ali_
03-08-2010, 03:19
hepsinin menbai bir, ama kisilikleri *farkli farkli niye ?ben bilmiyorum.

Sayın Nova ben sadece bu soruya cevap verdim :) ne kadar ekmek o kadar köfte mantığına gelince doğrudur uykusundan feda edip ibadet eden bir insanla rahatını düşünen insan bir olmaması gerekir bunun aksi çalışmadan para kazanmak istemeye benzer,neyse konuyu saptırmayalım :) Kötü insan herşeyden önce kendisine kötülük eden insandır

Nova
03-08-2010, 03:39
... Kötü insan herşeyden önce kendisine kötülük eden insandır

Buradan kastınız nedir, ve kötülüğün tanımını yapmanız mümkünmüdür?

Sanırım mutlak doğru diye birşeyin varolmadığını biliyor ve buna göre fikirlerimizi bildiriyoruz.

think
03-08-2010, 04:20
ali kendin diosnki "örnek aldığı insanlar ailesi o kişinin iyi yada kötü olmasını belirler" ee tmm işte meselede bu. yani bi insan kötüyse bunun sorumlusu kim. ceheneme kim gidecek kötülüğü yapanmı yaptıranmı ??

Ali_
03-08-2010, 16:29
ali kendin diosnki "örnek aldığı insanlar ailesi o kişinin iyi yada kötü olmasını belirler" ee tmm işte meselede bu. yani bi insan kötüyse bunun sorumlusu kim. ceheneme kim gidecek kötülüğü yapanmı yaptıranmı
??

Kötülüğü yaptıran zaten kötü bir insandır.Kötülüğü yapan ise iradesine tutsak olmuştur.İnsan kötü olduysa bunun sorumlusu kendisidir.Zina günahtır,zinaya teşvik edecek şekilde bir kadının açık giyinmeside günahtır.

Ali_
03-08-2010, 16:37
Buradan kastınız nedir, ve kötülüğün tanımını yapmanız mümkünmüdür?

Sanırım mutlak doğru diye birşeyin varolmadığını biliyor ve buna göre fikirlerimizi bildiriyoruz.

İslam dininde alkollü içecekler haramdır.Peki insan bunu içmezse ne kaybeder ? Hiç birşey kaybetmez,peki içerse ne kazanır Siroz,akciğer kanseri,Alzheimer gibi hastalıklar..Dikkat edilirse dinde kötü olarak görülen şeyler insanın bizzat kendisine zararlı olan şeylerdir.Yani kötü biri herşeyden herkesden önce kendisine zarar verir.Mutlak kötü vardır bunun en iyi örneği ise hırsızlıktır,hırsızlığı yapan dışındaki herkes tarafından kötü olarak görülür.

axial
04-08-2010, 11:52
Kötülüğü yaptıran zaten kötü bir insandır.Kötülüğü yapan ise iradesine tutsak olmuştur.İnsan kötü olduysa bunun sorumlusu kendisidir.Zina günahtır,zinaya teşvik edecek şekilde bir kadının açık giyinmeside günahtır.

Zina neden kötüdür. İki kişinin kendi istekleri ile beraber olmasında ne gibi bir sakınca vardır? Tecavüz deseniz amenna ama kuranda tecavüzle ilgli tek satır geçmezken zina haram kılınmıştır.

Neva
04-08-2010, 13:16
İslam dininde alkollü içecekler haramdır.Peki insan bunu içmezse ne kaybeder ? Hiç birşey kaybetmez,peki içerse ne kazanır Siroz,akciğer kanseri,Alzheimer gibi hastalıklar..Dikkat edilirse dinde kötü olarak görülen şeyler insanın bizzat kendisine zararlı olan şeylerdir.Yani kötü biri herşeyden herkesden önce kendisine zarar verir.Mutlak kötü vardır bunun en iyi örneği ise hırsızlıktır,hırsızlığı yapan dışındaki herkes tarafından kötü olarak görülür.

Sayin Ali ;

-Islamda alkol haramsa, suuru kaybetmeyecek(sarhos olmamis haldeyken) denli alkol alimiyla, namaza nicin izin verilmistir? Bu bir celiski degil midir?

-Baklava calan cocukla, vergi kaciran isadami totalde tipik iki hirsizdir. Tek fark biri hapise gider, digeri serbest dolasabilir.

Su halde, isadaminin fabrikasinda calisan insana gore isadami kotu mudur?
Bunu bildigi halde isini birakmayan calisan kisi, mutlak kotuye ornek gosterilebilir mi?

Ali_
04-08-2010, 19:21
Zina neden kötüdür. İki kişinin kendi istekleri ile beraber olmasında ne gibi bir sakınca vardır? Tecavüz deseniz amenna ama kuranda tecavüzle ilgli tek satır geçmezken zina haram kılınmıştır.

Tecavüzü bırakın namuslu bir kadına iftira en büyük günahlardandır

Peygamberimiz, namuslu kadınlara iftira etmeyi, insanı helak edici günahlardan saymış, şöyle buyurmuştur:
"İnsanı mahveden yedi şeyden kaçının."
-Ey Allah'ın elçisi, bu yedi şey nedir? diye sorduklarında, Peygamberimiz:
"Allah'a ortak koşmak, sihir yapmak, Allah'ın, öldürülmesini haram kıldığı bir kimseyi haksız yere öldürmek, yetim malı yemek, faiz yemek, düşmana hücum anında savaştan kaçmak, namuslu kendi halinde olan mü'min kadınlara zina iftirası yapmaktır" buyurdu. (Buhari, Tıb, 48; Müslim, İman, 38)
Günahsız yere insanların azab çekmesine ve huzursuz olmasına sebep olmak ne kötü bir davranıştır.

Ayrıca Zinanın kötülüğüne gelince Zina topluma zarar veren en büyük kötülüklerdendir.Sizce her önüne gelenin birbiriyle yatması iyi bir şey midir ? Ben size dinle alakalı olmayan bir soru sorayım: Sizin evlenceğiniz kadın binlerce erkekle yatmış olsa kendi isteğiyle böyle birşey olmasını istermiydiniz ? Böyle bir insanın çocuğunuzun annesi olmasını istermiydiniz?

Ali_
04-08-2010, 19:42
Sayin Ali ;

-Islamda alkol haramsa, suuru kaybetmeyecek(sarhos olmamis haldeyken) denli alkol alimiyla, namaza nicin izin verilmistir? Bu bir celiski degil midir?

-Baklava calan cocukla, vergi kaciran isadami totalde tipik iki hirsizdir. Tek fark biri hapise gider, digeri serbest dolasabilir.

Su halde, isadaminin fabrikasinda calisan insana gore isadami kotu mudur?
Bunu bildigi halde isini birakmayan calisan kisi, mutlak kotuye ornek gosterilebilir mi?

-İslamda alkollü namazı bırakın alkollü içecekler her koşulda haram kılınmıştır.Yani alkol kullanan biri günaha girer.Bundan dolayı hafif alkol alarak namaz kılan biri içki içtiği için günaha girer.Namazdan sevap kazanırmı orası Allah'ın takdirine kalmış bir durumdur.

-.Hırsızlık yaparken yakalanan insan önce bu dünyada sonrada ahirette cezasını çeker.Serbest dolaşan kişi ise bunun cezasını ahirette çeker.

-Burada kötülüğü yapan suçu işleyen kişidir yani vergi kaçırandır.Bunu bilen işçi ister şikayet eder ister etmez o kişinin vicdanı ile alakalı bir durum.Bence onun yaptığıda kötüdür bilipte şikayet etmemesi bu ülkede yaşayan birsürü insanın hakkını yemesi demektir buda kötü bir davranıştır.

micropin
09-08-2010, 22:44
aynı ortamda ve şartlarda yetişen iki kardeşten biri iyi diğeri kötü olabiliyorsa hemde bu daha çocukken anlaşılıyorsa burada genlerden gelen birşeyler vardır.