PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meseja Erisim "Sorunu"

evrensel-insan
03-10-2010, 07:30
Saygideger yoneticiler;

Su an ana sayfada, mesaj yazili gozukuyor. Baslikta mesajin 45. sayfada oldugu gozukuyor. Fakat "ne hikmetse" 45. sayfaya erisim saglanamiyor. 45. sayfaya tiklayinca, tekrar 44. sayfa cikiyor.

Bahsedilen mesaj, felsefe/psikoloji bolumundeki "Ateizm/Materyalizm ve İdealizm Bir Derin Uyku ve Uyku Mahmurluğudur." baligi ve yazilipta cikmayan, erisilemeyen mesaj, 441 nolu mesaj (paslicivi lakapli arkadasin mesaji). Mesajin siteye, erisim saati; 05.15 -GMT-

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
03-10-2010, 07:50
Saygideger yoneticiler;

Paslicivi lakapli arkadasimizin, erisilemeyen mesajinin "tum mesajlari gosterir" linkinde cikan kismini buraya alintiliyorum.

Bugün, 05:15
Cevaplar: 439 Ateizm/Materyalizm ve İdealizm Bir Derin Uyku ve Uyku Mahmurluğudur..
Görüntüleme: 5.163 Mesajı Gönderen paslıçivi
sevgili e.i.. verdiğin link maalesef açılmıyor,...

sevgili e.i.. verdiğin link maalesef açılmıyor, artık yarın sabah okur cevaplarım.. ya da sen açabiliyorsan copy/paste yapabilirsin ordaki yazıları..

kişlerin varolan durumlarını kendi...

Ayricas verdigim link, bende aciliyor. Onun neden acamadigini da algilamis degilim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
03-10-2010, 08:09
Saygideger yoneticiler;

Durumu paslicivi lakapli arkadasa bildirmek icin, ayni basliga yazdigim mesaji yollayinca; benim mesajim ile birlikte, arkadasin da mesaji, benim mesajimdan once cikti. Su anda baslikta.

Yalniz, bu durumun neden kaynaklandigini ve en azindan verdigim linki, arkadasin neden acamadini da sorun olarak ele alabilirsiniz. Umarim, bu mesaja erisim sorunu, bir daha yasanmaz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

spartacus
03-10-2010, 12:03
Sevgili Evrensel-İnsan

Anlattıklarından bir sorun çözümleyemedim. Yani ne açılamayan link neresidir çözemedim, ne de zaman olarak önce yazılmış bir yazının sonra görünmesini çözemedim...

Açılmayan linki buraya yazarsanız inceleyebiliriz.

İkincisi bir başlık da Hızlı Cevap kullanırsanız, o başlık güncellenmemiş olabilir. Aklıma gelenlerden bir tanesi bu ve örneğin;

Her sayfa da 10 Mesaj gösteriliyor olsun ve siz 6 nolu sayfadasınız 11 nolu mesajı yazıyorsunuz ve tam da o sayfadasınız (6 nolu sayfa). O anda hızlı cevabı kullandığınızı ve cevabınızı yazdığınızı düşünün. Siz sayfayı yenileyene kadar (yani browser refresh) o yazınız tamda o 10 nolu yazının altında görülebilir. Aslında yazınız orada değildir(6 nolu sayfa), o ekranda olduğunuz için siz orada görüyorsunuz, artık yeni bir linkde ve sayfa:7 de görülecektir. tekrar konuya girdiğiniz de ise kendi yazınızı sonraki sayfanın ilk yazısı olarak görebilirsiniz. (tabi link de değişmiştir, eski link, abcd.com/sayfano=6 iken yeni link sayfano=7 olur.

Yani kısaca, hızlı cevap modu ile cevap verdiğinizde adres satırınızdaki link değişmez(bir cevap yazarken deneyebilirsiniz), siz de o sayfada gösterilme sınırını aşan 11 nolu yazıyı yazdı iseniz, haliyle adres satırındaki linkde yazınızı bulamazsınız, artık yazınız bir sonraki sayafa da 1 nolu yazı olmuştur.

spartacus
03-10-2010, 12:41
Sevgili Evrensel.

Link açılıyor, misafir olarak da denedim, yani sorun görünmüyor, yetki kısıtlaması da yok...

iternetdeyiz, ve sonuçda veriler kilometrelerce kablo ile taşınıyor, internet her zaman bizim hızımıza yetişemeyebilir, cırt 2 sn kopukluk oldu, hatlarda parazit oldu, tamda üstüne adres satırından link yazıldı açması bekleniyor, link açılmayabilir, bu tür sayfa sorunları yaşanabilir, hat da kopabilir, tarayıcı kilitlenebilir, hatlar sağlam iken insanın hatlarında parazitler:doh: olabilir, çok yönlü..
:bounce::bounce::bounce:

Gecenin geç saati, kronolojiniz, (kabaca hesap ettim, 18 saat uyumamışsın :yawn:) saate uyum sağlamamış, hehe...

evrensel-insan
03-10-2010, 18:48
Saygideger spartacus;

Ben sorunun, yani paslicivi arkadasin mesajinin, ben mesaj yazdiktan sonra ortaya ciktigini izah ettim. Ayrica, link benden degil, paslicividen acilmiyor. Bu arada sitenin beni kayittan silmedigini de bildirmistim. Yani siteye direk baglaniyorum. lakabimi ve sifremi yazmadan.

Senin anliyacagin, siteden cikamiyorum. Oyuzden cikmis oldugum zamanda bile sitede gozukuyor olabilirim.

Benim tahminim, dunku olayda, gene zamanlama hatasi oldu. Yani, mesaj atildi ve atildigi zaman sitede belirene kadar, mesaj ana sayfada gozuktu, fakat baslikta cikmadi. Daha sonra, benim mesajim ile birlikte ve benim mesajimdan once cikti.

Ilgili linkteki mesajimi okursan anlarsin. Konuyu haber vermek icin mesaj attim. Mesajimla birlikte paslicivinin mesajini da gorunce, ayni mesajimda duzenleme yaptim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA
03-10-2010, 19:30
Bu arada sitenin beni kayittan silmedigini de bildirmistim. Yani siteye direk baglaniyorum. lakabimi ve sifremi yazmadan.

Senin anliyacagin, siteden cikamiyorum. Oyuzden cikmis oldugum zamanda bile sitede gozukuyor olabilirim.

Saygıdeğer evrensel-insan ;

Kullandığınız web tarayıcısını (internet explorer, safari, firefox v.b.) belirtirseniz eğer, bir kaç ayar ile sizide giriş yapan ve çıkış yapan bir kullanıcı yapabiliriz.

esen Kalınız

evrensel-insan
03-10-2010, 19:52
Saygideger AerA;

Internet Explorer.

Saygilarimla;
evrensel-insan

AerA
03-10-2010, 19:53
Saygideger AerA;

Internet Explorer.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sayın evrensel-insan ;

Özel mesaj ile dönüş yapacağım.

Saygılar

spartacus
03-10-2010, 20:13
Sevgili Evrensel

paslicivi'nin mesajı diğer sayfanın ilk mesajı...

Siteden Çıkış yap seçeneği ile çıkarsan sorun kalmaz. Girişde ise beni hatırla seçeneğini işaretlemezsen bu yeterli... Yine de kişisel bilgisayarında böyle kullanmanı tavsiye ederim, yazıların arasında oturumun sonlanıp yazdıklarını kaybedebilirsin...

Sen çıktığın halde online gözükmen ise, 5-10 dk ile sınırlı, internetden çıktın, 5 dk sonra siteden de düşersin... Sorun yok, dert etme, böyle kullan daha pratik...

Mesaj, veritabanına gitmiş ise zamanlama hatası diye bir şey olası değil, şu nedenle değil;

Görüntülediğimiz, bu sayfaları sadece görüntüden ibaret olarak varsayın. yani her şey görüntüden ibaret, görüntünün içeriği ise veritabanı dediğimiz, tüm verilerin kaydedildiği (basit notdefteri dosyaları gibi düşünün) bir veritabanından alınıyor. Oradan çekilip süslenerek, görüntüde ilgili veriler, ilgili yerlerde gösteriliyor...

gece yarısısının tam ortası sistem otomatik yedekleme yapıyor, ama mesaj saatlerinize baktığımda o zamanı geçeli 3 saat olmuş. Bundan kaynaklanamaz. Hiç denk gelmedim, sizin bu sıkıntılarınızı gördüm ama onuda tam anlayamadım. Yani olasılığı neredendir çözemiyorum.

Forum Anasayfasının altında, en altda "Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:03" şeklinde bir yazı var, onu kontrol edebilirsiniz...

Mesala bendekine göre, saat 20:03 demiş, yani server saati ise, 17:03 demektir bu. Sitedeki tüm zamanlar evrensel saat olan, server saatine tabidir, belirleyici olan odur.

Eğer saatleriniz uyuşmuyorsa profilden bulunduğunuz yerel saat dilimini de ayarlayabilirsiniz, mesaj saatlerinizi, SERVER saatinin yanılgısına düşmeden kontrol edebilmek için..

evrensel-insan
03-10-2010, 21:21
Saygideger spartacus;

Siteden Çıkış yap seçeneği ile çıkarsan sorun kalmaz.-spartacus-

Ben rahatsiz oldugum icin degil; sorun oldugu icin konuyu dile getirdim. Cikis yaptiktan sonra (ister ustten, ister alttan fark etmiyor), cookiler silindi demesine ragmen, kayittan dusemiyorum.

Bu arada "site de zamanlama hatasi" basligini okursan, zamanlama hatasinin ne oldugunu dahanet algilarsin. Ben gozlem olarak detayli acikladim. Benim saatim, ile site saati arasi iki saat, yani benim saatim GMT saati. Su an saat 19.16 GMT, site saati de 19.14 3 dakikalik bir fark var. Bu fark hic olmadigi gibi, bazan yarim saate kadar cikiyor ve zamanlama hatasi bu yarim saati, gece 02.10-02.40 sulari GMT arasi zamanlama hatasi olarak geciyor. Yani bu yarim saatte, sitenin mesajlar, ve mesaj listesi bolumune giremiyorsun ve mesaj yazarsan da son mesajdan once cikiyor.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=17937

Saygilarimla;
ev rensel-insan

spartacus
04-10-2010, 00:23
Sevgili Evrensel

Cookieler'i manuel olarak temizleyebilirseniz, yararı olabilir. Site üzerinden silinemiyor demek ki.. Bir bunu deneyelim, Internet Explorer üzerinden cookiler'i silelim..

Teknik olarak daha önce yapılmış, yeni bir kaç yapılan değişiklikler var, o yüzden tekrar aynı sorunlarınız devam edecek mi bir kontrol etmemiz gerekiyor.

Arama yaparken yine aynı zamanlama hatasını alıyor musunuz? 5 sn yerine 760 sn beklemen gerekiyor diyor mu? o tür mesaj sorunları, sizin bu sorunu dile getimenizle başlamıştı sanırım. mantıken de öyle olmalı, çünkü o durumda siz bir mesaj yazdığınızda, dakika farkınız ne ise, o kadar gecikme ile devam ediyordunuz.

Şu an da SERVER saati tam tamına TR(+3) saati ile uyumlu ve geri yada ileri gitme durumu da yaşanmıyor, siz de kontrol ederseniz, bir zaman belirleyin ve forumun en altındaki saati tespit edin, 10-12 saat sonra tekrar bakın, fark olacak mı?

evrensel-insan
04-10-2010, 00:30
Saygideger spartacus;

Dedigin temizligi, AerA arkadasla birlikte yaptik. Sonuc ayni. Siteye direk sifresiz erisim sagliyorum.

Gerci ben bundan sikayetci degilim. Beni "zahmetten kurtariyor." Yalniz bilmedigim, sitede olmadigim zaman; kayitli gozukup, gozukmedigim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
04-10-2010, 00:33
Saygideger spartacus;

Son zamanlarda zamanlamaya dikkat etmedim, ya da zamanlama hatasi oldugu sure de mesaj atmadim. Oyuzden, bir sey diyemeyecegim.

Aslinda bu aksam bir deneyebilirim. Su an fark 2 dakikaya indi. Daha onceki mesajimda 3 dakika olarak belirtmistim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

spartacus
04-10-2010, 00:41
Sevgili Eİ

Server saati dünya saati ile uyumlu, dakika olarak birebir, kontrolleri yaptım... Evrensel saat de saat farkı oluyorya, dakikalar hep aynı oluyor, o yüzden kontrol edebiliyorum kolayca.

Buradan Sizde inceleyebilirsiniz. (http://www.worldtimezone.com/time/wtzstandard.php?listsw=capitals&sorttb=CountryID&forma=12h)

yalnız sitenin altındaki saat şöyle, aktif değil, tam siz siteyi atıyorum, 10:02:58 de güncellemişsinizdir, siz bakana kadar 2 sn geçti ise, 1 dk geride görünür. Bir kaç kez denemek lazım... ve bence 2 dk fark sorun değil, PC saatinizi site saati ile aynı yapın bence, zorlanmayın denemeler için(yukarıdaki linkden de kontrolünüz kolaylaşır).

Birde, Cookie temizliğini de yapalım, daha sağlıklı olur.

evrensel-insan
04-10-2010, 00:49
Saygideger spartacus;

Sorun olan 2-3 dak. fark degil; bu farkin oldugu ve yarim saata kadar ciktigi ve de 2.10-2.40 GMT arasi, onde giden site saatinin durusa gecmesi ve yarim saatlik onde olusunu normal saat ile esitlemesi ve bu anda olusan zamanlama hatasi.

Verdigim linki okuduysan, ben bu saat farklarini detayli bir sekilde izah ettim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

spartacus
04-10-2010, 00:55
Okudum, evvelcede okumuştum ama tekrar denemek gerekiyor. Sorun birebir aynı sorun olmayabilir, server saatimiz değişti çünkü...

evrensel-insan
04-10-2010, 01:34
Saygideger spartacus;

Tamam, bu aksam ayni saatlerde denerim. Eger zamanlama hatasi olursa da, ilgili baslikta bildiririm.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
11-10-2010, 20:06
Saygideger yoneticiler;

Basligin konusu ayni sorun su an tekrar giundemde.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21794&page=2

Yukaridaki baslikta, ikinci sayfaya ve gonderilen 11 nolu mesaja erismek mumkun degil. Tahminim, yeni bir mesaj uzerine yazilana kadar da, 11 nolu mesaj, ana sayfada ve linkte 2. sayfa olarak gorundugu halde, 11 nolu 2. sayfanin ilk mesajina erisim mumkun olmayacak.

Yeni bir mesaj yazilipta, linkteki11 nolu mesaja ve 2. sayfaya erisim saglainca, bu mesaji guncelleyecegim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
11-10-2010, 20:52
Saygideger yoneticiler;

Bir mesaj onceki linkteki, 11. mesaj ve 2. sayfa, atilan 12. mesaj ile birlikte cikti. 11. mesaja ve 2. sayfaya eriim saglandi.

Saygilarimla;
evrensel-insan