PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Kimler On Line" Basligindaki Konu Goruntusu

evrensel-insan
08-10-2010, 00:45
Saygideger yoneticiler;

"Kimler on line" tiklandiginda cikan bilgiler arasinda, bazi yazarlarin, o an okudugu basliklarin goruntusu yerine, sadece "konu okuyor" ibaresi beliriyor. Yani hangi basligi okudugu belirmiyor.

Bu konudaki uygulama nedir?, neden bazi basliklar okunurken, hangi basligin okundugu gorunmekte ve de gorunmemektedir?

Ikinci bir konuda "Arsiv'de bulunuyor" ibaresidir. Bir yazinin Arsive alinmasi, hangi kriterlere gore yapilmaktadir?

Zaman kriterinin gecerli olmadigini gozlemledim. Yani, diyelim "Bir seneden fazla yazilmis basliklar Arsiv'e alinir." icerikli bir uygulama olamaz. Cunku "Arsiv'de bulunuyor" basliginin tarihi bir kac senelik olsa da arsivde olmayabiliyor, ya da tarih olarak eski olmasa da, arsive alinabiliyor.

Bir basligin Arsive alinmasindaki kriter nedir?, basliga gosterilen talep midir?, yani Basligin, tiklanip okunmasi, diger basliklara gore daha mi azdir?, yani bir rating mi soz konusu?

Simdiden gelecek aciklamalar icin, tesekkurler.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Nova
08-10-2010, 01:12
Oradaki "arşiv" kelimesi; okunan yazıların text formatında olduğu ve görsel öğelerin çıkarıldığı anlamına geliyor.

Yoksa koskocaman sitemizin kendisi başlıbaşına bir arşivdir sevgili E. İ.

Saygılarımla.

evrensel-insan
08-10-2010, 01:28
Saygideger nova;

Sagolasin da, ben Arsivin ne oldugunu biliyorum. Sadece, neye gore bazi yazilarin arsiv'de bazilarinin degil oldugunu sordum.:fish:

Yani basliklar neye gore, "Kimler On Line" de, arsiv goruntusunde gozukuyor?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Nova
08-10-2010, 01:51
Genelde gsm şebekesi üzerinden bağlanılıyorsa (wireless-3g modem vs) bu tip bir görünü oluyor sanırsam :)

Ben wireless veya telefonun web dolaşımını kullandığımda-sanırım güç tasarrufundan dolayı- arşiv görünümü ile karşılaşıyorum, ama doğrusunu Spartacus bilir :)

evrensel-insan
08-10-2010, 01:59
Saygideger nova;

Bende ilk mantik yurutumu olarak, okurun; arsivden baglandigini dusundum.:whistle:

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL
08-10-2010, 02:36
birde üyelerin yetkisi omayan bir yeri bir yönetici okuyorsa başlığı söylemıyor konu okuyor demekte..

spartacus
08-10-2010, 09:11
Arşiv dediği forumun özelliğinden kaynaklı, text ve dizinleme formatıdır.
http://www.turandursun.com/forumlar/archive/index.php/f-9.html

Bir başlık seçtik

http://www.turandursun.com/forumlar/archive/index.php/t-21761.html

Örneğin yukarıdaki link... Orjinali Göster linkine tıklarsanız normal foruma dönersiniz. Yani o yazı Arşiv de değil, görünüm text formatı-arşiv modundadır.

Konu Okuyor dediği ve altında başlık olmayanlar ise listeye bakan üyenin yetkileri ile ilgildir.. Çalışma Grupları, Yönetim Forumları, DÖG gibi forumlar bu kapsama girebilir....

evrensel-insan
08-10-2010, 22:18
Saygideger spartacus;

Yani, okuyucu basligi verdigin linkten okuyor, anlamina mi geliyor?, eger oteki likten okusa, baslik arsivde bulunuyor,olarak cikmayacak. Dogru mu anladim?

Saygilarimla;
evrensel-insan

spartacus
09-10-2010, 15:01
Evet doğru anladınız...

Onlar genelde arama motorlarınca indexlenmiş sayfalardan gelen okuyuculardır. Yoksa bizler forumda normal linkleri kullanıyoruz. Konu başlıklarına kolayca erişmek isterseniz tabi, sizde arşivleme seçeneğinden faydalanabilirsiniz. Yapmanız gereken forumun en altında sağdaki Arşiv (http://turandursun.com/forumlar/archive/index.php) linkine tıklamaktır.

evrensel-insan
09-10-2010, 17:42
Saygideger spartacus;

Aciklamalarin icin tesekkurler. Umarim, bu aciklamalar baska yazar arkadaslarinda bilgilenmesine yardimci olacaktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan