PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinsel İnancımdan Kurtuluş Hikayem

Al-ilah
12-10-2010, 00:54
Ben dinsel inancımdan şöyle kurtuldum annem babam 5 vakit namaz kılan insanlar 13 -14 yaşıma kadar onların dinsel baskıları altında yaşadım namaz kıl yaz olunca hacıya hocaya git yatmadan dua et gibi saçma sapan şeyler ......
7.sınıftayken beni sevmeyen tek hoca din dersi hocasıydı çünkü her sorumla onu kitliyor ve cevap eremez hale getiriyordum bu noktada şuna değinicem allaha inanan insanların bazı şeyleri kendilerininde gördüğü halde kendi kendilerini o allah denen yüce varlık korkusuyla kandırıyorlar örneğin şu
Birgün hocaya sorduğum soru şu neden dünya bir anda değilde 6 günde yaratıldı yoksa allahın buna yetecek gücü yok muydu bunu münasıp bi dille hocaya sordum bana dediği cevap şuyduİ; "ALLAH'IN BİR BİLDİĞİ VARDIR." dediğim gibi insanlar bazı şleyleri gördükleri halde kendilerini küçüklükten beri benimsedikleri bu sözle kandırıyorlar neyse benim hikayeme geri dönelim sürekli evdeki kuranın türkçesini okuyup bir anlam çıkarmaya çalışıyordum ama herşey okadar anlamsızdıki sorular birdi bin oldu..... en sonunda çaplı bir araştırmaya girmemye karar verdim ama içimde hala bir allah korkusuv vardı o sıralar iyice araştırdım kitapla rokudum ve aradan biraz vakit geçince yani 15 yaşıma geldiğimde gözüm iyice açılmaya başladı ama hala içimde bir allah korkusu var ya varsa ya ozaman ne olacak dedim sonra biraz ara verdim yakaşık 7-8 ay kadar sonra tekrar araştırıyordum (bu ara verdiğim sırada ateistim tabi) turan dursun.com la karşılaştım 16 yaşımda ve artık özgür düm ne muhammet denen ne olduğu belli olmayan bir krallık kuran aradan binlerce yıl geçtiği halde hatırlanan o adam artık bir hiçti benim için allah ise zaten görünmeyen bir varlık o na nasıl inanayım ki kuran ise muhammet denen o adamın kendi krallığı menfatine yazmış olduğu saçma sapan bir kitap işte böyle bu yazıyı buraya yazmamın nedeni nedeni asıl bölümüne yazma yetkimin olmaması

evrensel-insan
12-10-2010, 01:00
Saygideger Al-Ilah;

Sende herkes gibi, sana verilen degerleri koruma/kollama v.s. yerine; sorgulamanin yararlarini gormussun. 10 mesaj kotasini doldurdugunda, yoneticiler, bu basligi gereken yere tasirlar.

Saygilarimla;
evrensel-insan

hackercesur
12-10-2010, 14:49
hmm. meşhur al-ilah sizmisiniz ?

Tanışmak isterim doğrusu :)

Hoşgeldiniz...

vartor
12-10-2010, 16:37
Alilahsizlar arasina hos geldin al-ilah:)

SonAkbaba
12-10-2010, 22:24
Bu 6 gün olayı aslında Mezopotamyadaki bir dini kabule dayanıyor diye hatırlıyorum. Hoca en basıt cevabı seçmiş anlaşılan :) gerçi içinden de ne güzel cevap verdim diye de övünmüştür. Hep öyle oluyor çünkü. Soru sorarsın cevap verirler, saçma maçma önemli olan cevap vermek :) ağzımdan çıkanı kulağım duyuyor mu diye sormak yok adamlarda.

Al-ilah
13-10-2010, 00:40
aslında bir etken daha var gerçekleri görmemde doğrusu en büyük etken o yüzdeleme yaparsak yüzde 90 abim sayesinde gözüm açıldı abim olmasaydı bugün şuan hala allaha dua ediyor muhammedi anıyordum burdan abime Teşekkür Etmek İsterim :)

ozgur_beyin
13-10-2010, 00:43
aslında bir etken daha var gerçekleri görmemde doğrusu en büyük etken o yüzdeleme yaparsak yüzde 90 abim sayesinde gözüm açıldı abim olmasaydı bugün şuan hala allaha dua ediyor muhammedi anıyordum burdan abime Teşekkür Etmek İsterim :)

sevgili ay tanrısı hoş geldin abine ne kadar teşekkür etsen azdır

spartacus
13-10-2010, 13:22
Sevgili Al-İlah hoşgeldin..

Öncelikle biraz geriye gittiğimizde, zaten isimlendirmelerin, adlandırmaların, modellemelerin kaynağına da varmış oluyoruz.

Bir çok tanrısal ve dinsel terimlerin kaynağı Sümer, Hindistan, Mısır adlandırmalarıdır.

Örneğin bu gün uzakdoğuda Tao vardır, bu Türklerde Teo dur, eski yunan'da The dir(the-ist-teist). Zaten Teo-loji(tanrı bilimi) söyleminin kaynağı budur :)

Tabi Türklerin ortadoğudan yayılan ve bir zamanlar çok çeşitli kabileler halinde yaşayan arapların, bir din eliyle ve karşılığında cenneti, hurileri ve hiç bir şeye yoksunluk çekmeyeceklerini bahşettiği ölümü göze almış orduları ile(burada güç fiziki ifade edilemez) etrafı yağmalamaya başlaması sonrası, zorla müslümanlaştırıldığı içindir ki, terimlerde(söylem olarak) değişmiştir.

İlu, İl, El, Al, Ul, Teo, Tao, The, Tengri, Tanrı hepside aynı şeydir, aynı anlamdadır.

İl-lah, El-lah, Ul-lah, Al-lah bunlarda aynı anlamdadır. Yüce(ilah)-Tanrı(El, İl, Al, Ul) anlamındadır.

Yani bu gün Tanrı demek El(Al, Ul, il) demektir, dilimize geçmiş hali ile Al-ilah, Ul-ilah. Şu şekilde de de ifade edilebilir, Yüce Teo...

zaten dinler her türlü inancın özünü bozma, onu insanlar üzerinde bir kullanım aracı haline getirme, bir istismar sürecidir. Artık anlamlar yoktur sembolizm vardır. Zaten putların bile çıkış sebebi bu sembolcülük değil mi?

Al-ilah
19-10-2010, 02:07
sevgili ay tanrısı hoş geldin abine ne kadar teşekkür etsen azdır

Evet öyle Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim Bundan Sonra Bu Forumdayım Turan Dursun'u Hep Beraber bu Forumda Yaşatıcaz..

SwearToGod
02-11-2010, 22:21
bende yazmak istiyorum fakat olmuyor?