PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dinlerden Özgürlük Grubu - Denetimdeki Üye

Bilge Engin
23-12-2010, 15:07
Merhabalar

Aslında burada yazmaya başladığım süre içerisinde sadece forum kurallarını gözden geçirmiş ve ara ara kurallar çizgisinin üzerinde yürüsem de kurallara uygun yazmaya çalışmışımdır.

Son günlerde yeni tüzüğün açıklanmasıyla tüzüğü de inceleme fırsatım oldu.

Ayrıca üyelik tanımları, gruplar ve gruplara üye olma ile ilgili şartlar da dikkatimi çekti.

Örn: DOG üyesi olmak için üslubun önemine vurgu yapılmıştı.

Bugün forumdaki konuları incelerken bir arkadaş dikkatimi çekti.

http://65.18.198.4/forumlar/member.php?u=341

Bu kişi tam olarak sebebini bilmememe karşın denetimdeki bir üye. Büyük ihtimal ile üslup ile ilgili bir sıkıntı yaşamıştır diye düşünüyorum. Ama aynı zamanda DOG üyesi.

bu biraz tezat değil mi?

Ayrıca geçenlerde bir başka üye de dikkatimi çekmişti. En so 2006 da aktif olmuş ama o da DOG üyesiydi. bu durum da standart bir uygulama mı yoksa gözden mi kaçmış?

Saygılar

tensiz.denek
23-12-2010, 15:36
DÖG üyeliğinin bugün itibariyle bir zamanaşımı yok. Şu an bir DÖG üyesi kendisi gruptan çıkmadıkça veya yetkili bir organ tarafından gruptan çıkartılmadıkça herzaman DÖG de kalıyor.
Üslub sadece DÖG üyeleri için değil bütün üyeler için önemlidir. Hangi grupta bulunuyor olusa olsun, üslubunu bozan bir üye moderasyon tarafından denetime alınabilir.

Bilge Engin
23-12-2010, 15:47
Sevgili Tensiz.denek

Bu durumda DOG üyesi olacağı süre içerisinde üslubu düzgün olan birisi, DOG üyesi olduktan sonra üslubunu bozsa ve bu yüzden denetime alınsa DOG üyeliği devam edebiliyor mu?

sargon
23-12-2010, 15:56
Bayagi tesadüf olmus Bilge Engin :) Tam siteye karsi iki yandan saldirinin sürdügü bir dönemde ilginc bir üye bulmussun.

Aman parmagini bastigin yerden hic kaldirma.

Arkadaslar, bu oyunlari biraksaniz diyorum artik. unbe, cok caliskan üye olarak radyo faaliyeti yapmak ister, bir baskasi ilginc durumlar bulur, aciklama bekler.

Adam mi kandiriyorsunuz, oyun mu oynuyorsunuz. Gerekli aciklamalari yaptik. Bu siteye tekrar ayni tezgahi ceviremezsiniz. Bizi ugrastirmayin artik.

tensiz.denek
23-12-2010, 16:00
Sevgili Tensiz.denek

Bu durumda DOG üyesi olacağı süre içerisinde üslubu düzgün olan birisi, DOG üyesi olduktan sonra üslubunu bozsa ve bu yüzden denetime alınsa DOG üyeliği devam edebiliyor mu?
Evet böyle bir durumda DÖG üyeliği devam ediyor. Fakat ardarda üslub bozuklukları üyenin siteden süresiz uzaklaştırılmasına neden olabilir.
tüzüğümüz burada, detayları oradan inceleyebilirsin:
http://www.turandursun.com/tuzugumuz/site-tuzugumuz
Saygılar,

Bilge Engin
23-12-2010, 16:14
Ah Be Sayın Sargon

Genç siviller başlığında sizin yazınıza tepki gösterdiğim için beni yaftalıyorsunuz ya sizi tebrik ederim.

Sevgili spartacus'e de daha önce iletmiştim size de ileteyim, bu site benim için çok değerli, çünkü fikirlerimi özgürce yazbildiğim bir site. Dinlerden özgür olan fikirlerimi savunduğum bir site.

Hatta o üye de nereden gözüme takıldı söyleyeyim. Tensiz.deneğin inançlarımdan nasıl kurtuldum başlığındaki yazısını okudum. Bir roman yazarı kadar güzel bir üslubu vardı. Çok beğendiğim için son yazdığı diğer konulara da bakmak istedim. o sırada gözüme takıldı.

Aklıma takılan soruları bir daha sormayacağım. Siteyi istediğiniz gibi yönetiniz, istediğiniz tüzük maddesine uygun, istediğinize aykırı hareket ediniz, kısacası ne yaparsanız yapınız bundan sonra gözüme takılan hiç bir sıkıntıyı dile getirmeyeceğim.

Benim yazılarımı bir yıpratma olarak algılıyorsanız, bundan sonra içiniz rahat olsun.

Saygılar

Bilge Engin
23-12-2010, 16:16
Açıklamalarınız çin teşekkürler Tensiz.denek

dilaver
23-12-2010, 16:42
http://65.18.198.4/forumlar/member.php?u=341 (http://65.18.198.4/forumlar/member.php?u=341)

Mutezile aynı zamanda kıdemli üye idi ve meclis üyesi idi. Denetime girmesi için kıdemi ve meclis üyeligi DK kararı mucibince kaldırıldı ama DÖ üyeligi devam etti. Tüm üyeliklerinin bir seferde kaldırılması gibi bir zorunlulugumuz da yoktu o zamanlar.

saygılarımla

Bilge Engin
23-12-2010, 17:04
Bilgilendirmeniz için teşekkürler sevgili Dilaver.

axial
23-12-2010, 17:41
Sayın bilge engin mutezile de aynen sizin yaptığınız gibi yönetimi biraz kıllandırmaya başlamıştı ki bütün patırtı oradan çıktı zaten, yönetimden alınması denetime alınması kıdeminin düşürülmesi falan bu döneme rastlar ki arkasından da büyü tasfiye çalışması başlamıştı. Aman diyorum sitede kalmak istiyorsanız fazla yöneticilere bulaşmayın yoksa her an denetime girebilirsiniz daha da kötüsü huzur bozucu yılan faşist ulusalcı gibi yaftaları da yiyebilirsiniz.

Bilge Engin
23-12-2010, 18:03
daha da kötüsü huzur bozucu yılan faşist ulusalcı gibi yaftaları da yiyebilirsiniz.

Adam mi kandiriyorsunuz, oyun mu oynuyorsunuz. Gerekli aciklamalari yaptik. Bu siteye tekrar ayni tezgahi ceviremezsiniz. Bizi ugrastirmayin artik.

Sevgili Axial

Sanıyorum haklısınız. Daha önce olmuş olayların hiçbiri hakkında bilgim olmamasına, genç siviller başlığı altında yazı yazıncaya kadar hiç bir siyasi görüş, duruş ile ilgili fikir beyan etmememe karşın gördüğünüz gibi benim de bir yaftam var artık.

Yazacağım şeyler Sayın Sargon'u kızdırabilir. Çünkü gerçekten de kırmak istedi ve bunu başardı da.

Neyse bundan sonra elimden geldiğince İslam ve Evrim başlıkları haricinde yazmamaya çalışacağım. Kavgam non-teist baskıcı yöneticilerle değil, baskıcı yobaz gerici teistlerle. Her halükarda baskı altındayız ama ne yapalım. yetmişli yıllardan beri böyle yaşıyoruz, her tepkimizde kafamıza vuruluyor. En azından burada kafamı sopaların altında tutmayacağım.

Saygılar

Not: Sayın Sargon lütfen konuyu kaldırınız ya da kilitleyiniz. Benim yazımın altında sizleri sıkıntıya sokacak yazıların devam etmesini istemiyorum. Keşke böyle soruları sorup cevap alacağımız bir yönetim paneliniz olsa. Bu şekilde bu herkes tarafından görülmez ve sizler tarafından yanlış anlaşılmaz

vartor
23-12-2010, 20:23
Sevgili bilge engin, o halde bilmediginiz konular hakkinda fikir beyan etmeyiniz ki yanlis anlasilmayasiniz.
Hicbir forumda olmayan tahammul bu sitede oldugu icin istediklerini yazabiliyor bazi uyelerimiz. Merak ediyorsaniz eski olan biteni buyrun arastirin, bazi uyelerin nasil tahrik edici basliklar actigini da gormuyor degilsiniz herhalde?

spartacus
23-12-2010, 20:39
Sevgili Bilge Engin

ilgili bölüm aşağıdaki linkdedir.

http://www.turandursun.com/forumlar/misc.php?do=forms

Buradan forumlarla ilgili Forum yönetimine bildirimde bulunabilirsiniz..

yakında o bölümde de bazı değişiklikler yapılacak, yani organizasyon değişikliğine uygun hale getirilecektir, Şimdilik Forum Yönetimine Dilekçe kısmını kullanabiliriz.

onurmusa
02-01-2011, 21:30
Bu nedir ya?

Sevgili Bilge Engin gayet doğal, mantıklı, zaman zaman benim de aklıma takılan bir soru sormuş. Adamı bir idam etmediğiniz kalmış!

Arkadaslar, bu oyunlari biraksaniz diyorum artik. unbe, cok caliskan üye olarak radyo faaliyeti yapmak ister, bir baskasi ilginc durumlar bulur, aciklama bekler.

Tüh ya! Tam siteyi ele geçirecektik fark ettiler, görüyor musun?

Bizim bu hayattaki yegane gayemiz, TD sitesine tezgah kurmak. Manyağız biz. Siteyi ele geçirip 24 saat Kur'an okutacağız anasayfada.

İnsanın yaptığı işi olduğundan fazla önemli sanması böyle bir şey herhalde!

Bir de biz ulusalcılara "paranoya yapmayın" derler. Yahu adam "bir üye hem dög üyesi hem de denetimde, bu nasıl oluyor" demiş. Siteyi ele geçirmekle suçlanmış! Yok artık!

Bilge Engin
03-01-2011, 16:19
Bu nedir ya?

Sevgili Bilge Engin gayet doğal, mantıklı, zaman zaman benim de aklıma takılan bir soru sormuş. Adamı bir idam etmediğiniz kalmış!

Bizim bu hayattaki yegane gayemiz, TD sitesine tezgah kurmak. Manyağız biz. Siteyi ele geçirip 24 saat Kur'an okutacağız anasayfada.

Bir de biz ulusalcılara "paranoya yapmayın" derler. Yahu adam "bir üye hem dög üyesi hem de denetimde, bu nasıl oluyor" demiş. Siteyi ele geçirmekle suçlanmış! Yok artık!

Daha da özür gelmedi. Neyse Sevgili Onurmusa 4-5 kişi harici yönetime güvenim sarsıldı. Bu beni rahatsız etmiyor artık, suçlamayı yapanları da bu durum rahatsız etmiyor. Dolayısıyla sıkıntı yok :))

onurmusa
03-01-2011, 18:22
Daha da özür gelmedi. Neyse Sevgili Onurmusa 4-5 kişi harici yönetime güvenim sarsıldı. Bu beni rahatsız etmiyor artık, suçlamayı yapanları da bu durum rahatsız etmiyor. Dolayısıyla sıkıntı yok :))

Sevgili Bilge Engin;

Ben de sonraki mesajlarda bir özür bekledim açıkçası. Çünkü en hafif ifadeyle "yanlış anlama" olmuş, ayıp edilmiş sana karşı.

Neyse du bakalım gelir belki.

ferda
03-01-2011, 18:28

Degerli onurmusa,
bu site yönetiminde sizde olsaydınız?
Bir cümlede içinde bulundugunuz yönetime kürt milliyetçisi,türk milliyetçisi,fetullah sempatizanı,akp taraftarı denilseydi sizin haleti ruhiyeniz nasıl olurdu?meseleye bir de böyle bakmanızı öneririm.

onurmusa
03-01-2011, 19:48
Degerli onurmusa,
bu site yönetiminde sizde olsaydınız?
Bir cümlede içinde bulundugunuz yönetime kürt milliyetçisi,türk milliyetçisi,fetullah sempatizanı,akp taraftarı denilseydi sizin haleti ruhiyeniz nasıl olurdu?meseleye bir de böyle bakmanızı öneririm.

Sevgili ferda;

5 yıldır siteyi takip ediyorum. 2 yıldır da üyesiyim.

Sitede pkk ve Gülen hakkında, Atatürk hakkında yöneticiler(hatta sitenin sahibi) tarafından yazılan öyle şeylerle karşılaştık ki isterseniz açmayalım hiç o konuyu.

"Sitenin adı değiştirilmelidir" başlığında paylaştık o sözlerin bir kısmını. Dileyen oradan bakabilir bu sözlere ve sözler üzerine dönen tartışmalara.

ferda
03-01-2011, 20:27
o yazıları takip ettim muhterem

Fetullah efendinin,akp nin,Atatürkün hz. Muhammedinde abdullah öcalanın da bu sitede dokunulmazlıgın kaldırıldıgını biliyorsunuz.

tek bir cümlede şöyle deniliyor site yönetimi için
kürt milliyetçisi,türk milliyetçisi,fetullah sempatizanı,akp taraftarı

insaf be kardeşim...

önemli not; Muhammed peygambere hz. dedigim için beni müslüman zannetmeyin!!!:nono:

Mentor
03-01-2011, 21:25
Yönetimde ki bazı insanların kendi yaptıkları "haksız yaftalamayı" görmezlikten gelmesiyle, ülkenin genelinde karşı karşıya olduğumuz durum aynı aslında, bu insanlar gerçekten "haksızlık yaptıklarına inanmıyorlar" ve tenkit edenleri, bir şeylerden rahatsız olanları yönetimi yahut oluşumun "temel mentalitesini imha etmeye", "bozmaya çalışmakla" suçluyorlar.

Kast sistemine, feodal düzene, egemen hiyerarşisine karşı çıkarken kendi uyguladıkları sistemin sorgulanamaz, yeniden gözden geçirilemez, üzerinde düşünülemez olduğunu düşünüyorlar. Onların gözünü kapayan temel ön yargı da buradan çıkıyor zaten.

Henüz internet topluluğu sevk ve idaresinde, temel demokratik değerlere ulaşamamış insanların yüz yıl evvelindeki sistemleri enine boyuna tartışması, yermesi, koşulları değerlendirmesi ve bunu demokratik ya da değil olarak değerlendirmesi ne kadar da manidar değil mi?

Teoride herşeyi demokratik olarak çözüp, yoluna koyduğunu sanan zihniyet, maalesef iş mini, pratik ve somut örnekleri çözümlemeye geldiğinde çöküp yerini birden, korumacı, diktatör bir yapıya terk ediyor.

Biz de böylece savunduğu değerli kimin daha iyi algıladığını ve içselleştirdiğini görmüş oluyoruz.

Sangre
03-01-2011, 22:48
Forumlardaki üyeler her hangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan, istedikleri gibi düşüncelerini ifade edebiliyorken, bu rahatlık durumunun sonunda yöneticilerin 'siyasi düşüncelerine', takındıkları tavırlarına vs. yönelmesi, bence anlaşılabilir bir durum.

Site uzun süredir saldırı altındayken, aynı zamanda sitede 'yeniden yapılanma' faaliyeti devam ediyorken, bu da yetmezmiş gibi aynı dönemde belirli üyeler tarafından eski meselelerin gün yüzüne çıkarılması ve extra olarak bu durumun yöneticileri yorması, bunun sonucu olarak da yöneticilerin buna tavır alması da gayet anlaşılabilir bir durum bence.

Bu iki durumda, her iki kesimin de karşı tarafa empati ile yaklaşması tek çözümdür yoludur aslında.

Ama konu kapanmışken, yine bazı üyelerin 10 gün önceki konuları, mevzuları tekrar gündeme getirmesi, bunun üzerinden eleştirilere devam etmeleri vs. gibi durumların anlaşılabilir olduğunu düşünmüyorum.

Mentor
04-01-2011, 00:19
Mesele, kişilerin konumları itibariyle farklı algılanıyor ve dolayısıyla farklı ortaya konmaya çalışılıyor.

Sitenin uzun süre saldırı altında olup olmaması, yönetim kadarosundan kaç kişiyi bağlayan bir durumdur? Bu işin defans kısmını üstlenmiş yönetici arkadaşlar sipere yatıp saldırganlara ateş etmiyorlar öyle değil mi? Yani bu bir savaş değil. Öyleyse saldırı konusunu "buhran devrindeyiz" gibi betimleyip, "herkes bu dönemde üzerimize geliyor" yaygarası yapmak, birilerini neredeyse "kötü anımızı bekleyen hainler" olarak yaftalamak içi boş bir argümandan başka bir şey değildir. Nitekim benim gözlemleyebildiğim kadarıyla yönetim kadrosundan yalnızca bir kaç kişi (spartacus, sargon ve bir iki üye) somut olarak mesai ve zaman harcadılar. Geride kalan yönetim kadrosu büyük ihtimalle ve gayet normal bir şekilde işine gücüne baktı. Başka ne olabilir di ki? Hiç.

Sitenin yönetim kadrosu ya da yönetim içindeki tek tek kişiler kendilerini üyelerden farklı ya da benzer bir konumda, zeminde, fikirde, ideoloji de ya da anlayışta görmekte özgürdürler. Lakin biri kalkar, her muhalif sesi aynı sepete atıp "işte kirli olanlar" olarak yaftalarsa, işin rengi değişir. Burada yönetimin tüzel bir kişi olarak demokratik algısı ya da bu tüzel kişiliğin yönetimindeki zaaflardan çok, bu tüzel kişiliği oluşturan kişilerin yani kadroların varsayılan demokrasi algısını sorgulamak gerekir. Neden? Çünkü somut hayatta farklı bir şey yapmıyoruz.

Sürekli ve tekrar vurguluyorum, insanların apaçık sistemleri, kararları, yönetimleri tenkit etmesi, yermesi ve eleştirmesi yüzeysel seviyede hep yapılan bir şeydir. Fakat iş sistemi tasarlamaya, onarmaya ya da yönetmeye geldiğinde, tenkitçiler pratikte yerdikleri zihniyetle paralel idare gösteriyorsa burada ciddi sorunlar var demektir. Bu, savunulan değerlerin tam idrakinde olunmadığı ve aslında o değerlerden tam emin olunmadığı anlamına gelir.

Örneklemeyi bunun üzerinden sürdürmek istememin sebebi de budur aslında. Neden?

Her muhalif üyeyi ulusalcılığı, atatürkçülüğü, milliyetçiliği yaymaya çalışan bozguncu olarak lanse ederseniz, içsel bir sorun yaşıyorsunuz demektir. Bunun örneğini henüz yaşadık ve görüldüğü gibi yaşamaya devam ediyoruz. Bazı arkadaşlar yaptıkları ve söylediklerinin hala ne anlama geldiğinin ayrımında değiller ve "kör gözüne parmağım" bir yönetim defansı ortaya koyuyorlar. Burada istenen el-cevap kötüleme değil, varsa mantıklı bir gerekçe ile gerekçelendirilmiş bir savunma sunulmasıdır.

"Efendim sizi şu şu nedenle bozguncu ve kurulu düzenimizin haksız muhalifi görüyoruz." dediğinizde bunun oturduğu zemin sağlam olmalı. Ha sen "ben her istediğime ulusalcı, saldırgan, yönetimi ele geçirmeye çalışan adam derim arkadaş, yanlış yaparsam da geriye dönmek gibi bir zorunluluk hissetmiyorum" dersen orası ayrıca bir tartışma konusudur.

Ortada hiç ilgisi olmadığı halde birileriyle aynı kefede değerlendirilmiş bir kaç üye var. Ve hala bu insanlar aklanmış değiller. Birilerinin "bu üyelerimiz aslında şöyle şöyle değildir, haksızlık etmişiz" anonsu yapmasını değil, yönetimin bazı şeyleri tekrar gözden geçirdiğini okumak istiyoruz. Bunu okyabilelim ki ileride yine bunlarla karşılaşmayacağımız bir demokratik ortama kavuşabilelim. Ve belki bir gün gerekirse bu sorun için ortaya konmuş çözüme dönüp bakabilelim ve sistemi ona göre tamir edebilelim. İnanç bu ya hani bu şekilde içsel bir hukuk mevzuatı oluşturur, bunu tüzüğümüze oturturuz. Elbette biz değil o devirdeki yönetim kadrosu.

onurmusa
24-01-2011, 06:59
Jiro'nun iki mesajına da baştan sona katılıyorum. İkisinin de altına imzamı atıyorum.

Özetle arkadaşlar, ben yoruldum bu sitede "siteyi ele geçiremezsiniz, izin vermeyiz!" nutukları dinlemekten. Yahu site kurmak istesem gider kurarım. Hem web tasarım hem de internet reklamcılığı konusunda hayli deneyimim var. Siteyi niye ele geçirmeye çalışalım? Dünyamız bu site üzerine dönmüyor yahu.

Hem "site üzerine düşünceler" diye başlık açmışsınız hem de "ya bu üye hem dög üyesi hem de denetimde, nasıl oluyor bu anlayamadım" diyen bir üyemize "siteyi ele geçiremeyeceksiniz!" diyorsunuz!

Ama konu kapanmışken, yine bazı üyelerin 10 gün önceki konuları, mevzuları tekrar gündeme getirmesi, bunun üzerinden eleştirilere devam etmeleri vs. gibi durumların anlaşılabilir olduğunu düşünmüyorum.

Bu iğneleme bana. Çünkü üzerinden 10 gün geçmiş bir tartışmaya yorum yapan benim. Nitekim şimdi de üzerinden 20 gün geçmiş bir mesaja cevap veriyorum.

Burası bir forum. Değil mi? Bir chat odası değil. Burada bir başlığa, üzerinden yıllar bile geçse yorum yapabiliriz. Forumlar zaten bunun için vardır. Konunun açılmasının üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin her katılımcı fikirlerini paylaşabilsin diye. Forumda bazı konuların üzerinden 5 yıl geçmiş, 5 yıldır konu hala tartışılıyor. Aylarca yazı girilmemiş, sonra birden tartışma alevlenmiş oluyor, değil mi?

Ben de bu foruma bazen birkaç hafta aradan sonra girdiğim için tartışmalara geç katılabiliyorum. Bunda bile bir art niyet aramak "paranoya" belirtisi değil de nedir?