PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HARFLER VE KELİMELERLE OYUNLAR - Kadmiyum

14-01-2005, 03:17
Yunan "Alfavita"sını (Alfabesi) oluşturan harflere 1-9 arasında numaralar verelim.

(Alfa): 1, (Vita): 2, (Gamma): 3, (Delta): 4, (Epsilon): 5, (Zitha): 6, (İta): 7 (Thita): 8, (Yota): 9, (Kappa): 1, (Lambda): 2, (Mi): 3, (Ni): 4, (Ksi): 5, (Omikron): 6, (Pi): 7, (Ro): 8, (Sigma): 9, (Taf): 1, (İpsilon): 2, (Fi): 3, (Hi): 4, (Psi): 5, (Omega): 6

Şimdi Eski Yunanca’daki (ve Modern Yunanca’da da), (ENAS) yani "BİR, BİRLİ” kelimesini alıp kodlayalım: 5-4-1-9. Bu rakamları birbirleriyle toplayalım: 19. Şimdi de, 1 ve 9’u toplayalım: 10. Ve nihayet 1+0=1.

Hadi diyelim ki bu tesâdüf, devam edelim:

Bir de, (DİPLOON) yani “ÇİFT, İKİLİ, DUBLE” kelimesinin üzerinde aynı şeyi deneyelim: 4-9-7-2-6-6-4. Topladığımızda: 38 ediyor. 3+8=11.

Ve nihâyet: 1+1=2. İlgi çekici!

Olabilir, bir de, (TRİTİS) yani “ÜÇLÜ”ye bakalım. 1-8-9-1-2-9. Toplamı: 30. 3+0=3.

Devâm… (TETORA) yani "DÖRTLÜ"ye bakalım. 1-5-1-6-8-1. Toplamı: 22. 2+2=4. Hadi buyur.

Başka kelimelere bakalım:

(THEOS) yani "ALLAH". 8-5-6-9. Toplamı: 28. 2+8=10. 1+0=1. Evet Allah Bir!

Apollon: 1, İli (Madde): 2, İdor (Su): 2, Skepsis (Tefekkür, düşünce): 2, Logos (Bilgi, mantık, kelâm, söz): 8,

Sofia (Hikmet): 1, Dinamis (Kudret-kuvvet): 5, Nomos (Düzen, Nizâm): 1. "2" sayısı ilk çift sayıdır ve biri tâkib eder. Evet Allah Bir, Madde 2, ilk madde “Su”dur anlamını çıkarıyorlar aritmologlar (rakambilimciler). Yine “Arhi” (İlk, başlangıçta olan, en kadim): 2. Yine “Eros” (Câzibe ilkesi): 1, “Nus” (Başlangıç ilkesi, devindirici ilke: 3. Demek ki, diyor aritmologlar “Nus”tan önce iki aşama var: 1-Allah 2-Câzibe ve Madde.

İlginç olan başka birşey: Allah kelimesini Yunanca yazdığımızda: Aëëá÷ olarak yazıyoruz. 1-2-2-1-4: 10. Yani 1.

Olimpos Pantheonu’na da göz atalım:

DİN veya TAN (Zeus ve Dias’ın diğer isimleri): 4-7-4 veya 1-1-4. 15 veya 6. Yani 6

POSEİDON: 5

Apollon: 1

Ermis (Hermes): 5

Aris (Ares): 7

İfestos (Hefaistos): 9

Toplam: 33. Yani 6.

İra (Hera): 7

Athina: 3

Estia (Hestia): 7

Dimitra (Demeter): 4

Artemis: 9

Afroditi: 3

Toplam: 33. Yani: 6. Yani 6 Eril+6 Dişil=12 Olimpos ilâh ve ilâhesi.

Latince’ye de bir bakalım.

A: 1, B. 2, C: 3, D: 4, E: 5, F: 6, G: 7, H: 8, I: 9, L: 1, M: 2, N: 3, O: 4, P: 5, Q: 6, R: 7, S: 8, T: 9, Y: 1.

ABRACADABRA kelimesine bakalım: 30. Yani 3.

Bir piramid yapalım:

ABRACADABRA

BRACADABR

RACADAB

ACADA

CAD

A

Piramidin ikinci sırasındaki BRACADABR: 28. Yani 1. Üçüncü sıradaki RACADAB: 19. Yani 1. Dördüncü sıradaki ACADA: 10 yani 1. Beşinci sıradaki CAD: 8 ve altıncı sıradaki A: 1. Piramidi yukarıdan aşağı doğru topladığımızda: 3-1-1-1-8-1: 15. Yani 1+5=6. Başka türlü toplayalım: 30-28-19-10-8-1: 96. Yani 15. Yani: 6. Piramidin sıra toplamı: 6. Beşinci sıradaki CAD gidişatı bozuyor, zâten bozması da gerekir çünkü işin sırrı orada:

CAD: 8. Buna Latin ve Yunan Simyacıları (sihirbazları) bir de “MYS”i ekliyorlar. “MYS”in karşılığı: 11. CAD:

8-MYS:11=19. Yani 1. Peki neden böyle?

Çünkü günümüzde Elementler tablosunda da yerini alan bir elemente tekâbül ediyor bu kelime: Cadmiyum.

Latinler Cadmys, Yunanlar Kadmos diyorlar ve kelimenin aslı Yunanca ve Çinko anlamına geliyor.

A-B-C-D-R harflerini içeriyor: 1-2-3-4-7: 17. Cadmium’un ayrı bir element olarak keşfedildiği yıl: 1817. Yani: 17. Kimyevî sembolü: Cd, yani: 7, Atom ağırlığı: 112.41, yani 9, Atom sayısı 48, yani 3, Yunan hurufatına göre yazıldığında "...." (Kadmos), yani 24, yani 6. Yoğunluğu: 8.64 g/cm3. Yani 18, yani 9. Erime noktası: 321 derece, yani 6. Deniz suyundaki oranı yaklaşık olarak 0.1 microgram/litre, yani 1. Deniz tortusundaki (çökeltisi) oranı yaklaşık olarak 1 microgram/gr. Yani 1. Yerkabuğundaki oranı 0.1 ilâ 0.5 microgram/gram. Yani 1-5, yani 6. Atmosfer’deki oranı: 0.1 ilâ 5 nanogram/m3. Yani 1-5, yani 6.

Evet, ABRA-CAD-ABRA. İşin sırrı ortadaki “CAD”da. Karşımıza ağırlıklı olarak 1-6-17 sayıları çıkıyor. Yani 24, yani 6.

Bu Kadmiyum mevzunun heyecanlı bölümünü inşallah yakında yazacağım.

16-01-2005, 02:58
Aslinda bunu cafe de yazacaktim ama icinde ALLAH yazili diye buraya koydum.

Önerim: Ayrica fizik matematik bölümler de acin oradaki üstünlümüzü de görün...

Hepiniz öpüldünüz...

explorer
16-01-2005, 11:59
cahil insanların kandırıldıgı ve kuranda mucize olduguna inandırılan yöntemlerden biri matematiksel kelime oyunlarıdır.
alın buda benden bikaç parça örnek
sıkılmamanız için pek fazla vermedim. çünkü ben harun yahya tarzı sapıklarınkinden o kadar sıkıldımkki

11 eylul dünya ticaret merkezine yapılan saldırı

Saldırı yapılan gün 9/11 günüydü 9+1+1= 11

ekim 11 yılın 254. günü , 2+5+4=11

ilk çarpan ucak Amerikan Airlines 11. ucagı idi.

American airlines = AA nın kısaltmasıdır. A ilk harft olarak düşünülürse AA= 11

ilk ucagı kaçıran "Mohamed Atta" 11 harften oluşur.

AA11 uçağında 92 yolcu vardı . 9+2=11

AA11 uçagında 2 pilot 9 çalışan vardı = 11

ikiz kululer yanyana iken 11 rakamı gibi durur

New york city = 11 harftir

New york city amerikaya katılan 11nci eyalet

Mannathan adası 11 ekim 1609 da keşfedildi. keşfedeninde ismi 11 harftir. (Henry Hudson)

"World Trade Center Towers" = 22 harftir 2x11=22

guney kuleye ucak 10:28 de çarptı . 1+2+8=11

İlk itfaye birliği 11 adamını kaybetti

arkadaşlar matematiksel yöntemleri kullanırsan
bikaç tanede bu yalanlarda hikmet arayan cahil bulursam .
11 eylulde bile 1000 lerce mucize bulurum.(örneklerimi çoğaltabilirm.....)

bence size msj vermek için yeterli sanırım..

haci
16-01-2005, 17:24
Delinin pösteki sayması gibi lafı ne kadar güzel!

Keh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

16-01-2005, 19:09
ALLAh yazisinin üzerindede 9 11 var onu unutmussun

ngcoskun
17-01-2005, 13:12
SELAM
matematik bir oyundur.isterseniz matematikte istediğiniz sayıya ulaşabilirsiniz.bunlar tesadüf zırvaları değil formüllerle saptanabilen güzel oyunlardır.matematik güzel birşeydir.ama saçma işler için bu tip konulara alet olabilecek kadar geniştir.

18-01-2005, 02:07
Matematik bir sanattir

isterseniz ayri bir bölüm acin fizik, matemetik, ve kimya icin....

sevinir ve bol bol keser yapistirma yaparim :D

18-01-2005, 02:45
SELAM
matematik bir oyundur.isterseniz matematikte istediğiniz sayıya ulaşabilirsiniz.bunlar tesadüf zırvaları değil formüllerle saptanabilen güzel oyunlardır.matematik güzel birşeydir.ama saçma işler için bu tip konulara alet olabilecek kadar geniştir.

Hadi o zaman bana yukaridaki gibi bir örnek bul...ama oynayarak...
mesela türkce alfabesini ya da ingilizceyi al...hadi göreyim seni ....

:lol:

haci
18-01-2005, 03:32
Size bir soru...

Bir ile birmilyon (1-1.000.000) arasındaki bir sayıyı 20 evet-hayır sorusu ile bilebilir misiniz?

HACI

alibaba
18-01-2005, 04:21
HACI, ÖZLEDİM SENİ ABİ.
NE GÜZEL BİR KONU..
NE GÜZEL YAZILAR..
RAKAMLARLA OYNAMAK GÜZELDİR.
BAZEN HEYECAN VERİR.
İNSANLAR OYNAR, AMA GEÇMİŞİNE DAİR BİB..K BİLMEZLER.
VARMISIN RAKAMLARIN GEÇMİŞİNE İNELİM, NELERDEN NELERE GELMİŞ NUMARALAMA, RAKAMLAR, HESAP YAPMA TEKNİKLERİ.
HADİ HACI. BUNUN DİNLERLE BİR ALAKASI YOK.SIRF BİLGİLENMEK İÇİN..

NEYSE HACI, FORUMUNA UZUN BİR ARADAN SONRA GENE DALDIM, AMA ÇIKMAK NE MÜMKÜN.

SEVİYEYİ BİRKAÇ SEVİYESİZ KENDİ ÇİZGİSİNE ÇEKMEYE ÇALIŞSA DA ( BUNA SENİN BAZI MOD.LARIN DA DAHİL.) HARİKA GİDİYOR, YA BEN DE ATEİST OLACAĞIM SONUNDA, YA DA HEPİNİZİ İNANAN YAPACAĞIM:)))

KONUŞAN MİLLETİMİN TERBİYESİZ OLSA DA BİRGÜN DÜZELECEĞİNE İNANMAKTAYIM....

HOŞÇAKAL ABİ

SEVGİYLE VE DAİMA BARIŞIK KALMAK ÜMİDİYLE.

ALİBABA

18-01-2005, 19:11
alibaba kardes

benim gozumde, allaha kurana peygambere kufur eden adama saygiyla abi diyen birinin, o adamdan zerre kadar farki yoktur.

ateistsen ateistim de, o zaman istersen hacinin ayaklarini op, yok ateist degilde inanansan o zaman degerlerine kufur edene saygiyi bir kenara koy, insan muamelesi bile yapma, taki en azindan inananin degerleine kufur etmeyene kadar.

yani kusura bakma alibaba, sana fazla saygi duyamiyacagim, sana bir degil bircok lamba lazim, al bakalim :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
kirkit

haci
18-01-2005, 19:35
İnsanları inançlarından dolayı eleştirmek ve aşağılamak ne dereceye kadar doğrudur? İnançlar eleştirilebilir ama, onlara inananlar onların masum kurbanlarıdır. Ben sizi Müslüman olduğunuz için eleştirmiyorum. Ben sizin inancınız olan İslam’ı eleştiriyorum. Siz ise beni eleştirmeyi yeğliyorsunuz. Hem beni, hem de bana anlayış gösteren bir insanı.. Demek ki sizler için inanç her şeydir. Bu görüşünüzle siz bir batılı ile, ya da alevi değilseniz, bir alevi ile arkadaşlık yapamazsınız. Çünkü onlarda sizden farklı şeylere inanıyor.
Ne acı
HACI

18-01-2005, 20:46
bir insan bu denli kit beyinli olabilir ve budenli lafi dotunden anlayabilir

bak haci ben demisimki, eger biri benim allahima kitabima peygamberime hakaretlere varan laflarla satasirsa ben ona birak saygi gostermeyi insan muamelesi bile yapmam, vede arkasindan eklemisim demisimki, egerki bu sahis inanmasa bile bu degerlere kufur yada hakaret etmiyorsa o baska demisim.

Ben zaten su an bir bati memleketinde yasiyorum vede tonlarca yabanci arkadasim var dogal olarak, ama onlarin hicbirinden senin agzina ladigin turden laflar duymadim.

sen islami elstirdiginimi saniyorsun, sen elestiri ile hakareti birbirine karistiriyorsun, adamgibi elstiri yap bakalim kimse sana bisey diyecekmi

ama sen elestiri diye bunu yaparsan bende sana asla insan muamelesi yapmam(birak sana saygi duymayi).

O yuzden birkez daha vede net olarak tekrar ediyorum: Benim degerlerimle dalga gecen, hakaret eden aciktan kufur edene insan muamelesi yapmam, hele bide ona saygi duyanada inanan bile olsa saygi duymam.

sozum bu denli acik ve nettir, saga sola cekilip gevretilecek bir hali yoktur, kendi kendine mirildanipta bide slafinin sonuna "ne aci, haci" lafini ekle, evet "haci aci hakkatende", kabiz falanmi oldun canim benim.

alsanada bir lamba, aydinlan, yada okuduklarini tam anlayamiyorsan isik eksikliginden dolayi bu lambayi kullan.

sizler daha surada basitce yazilmis yazilari bile carpitan uckagitci hilebaz, ahlaksiz iken kuranida carpitmak istemeniz kadar dogal olan ne olabilirki.

al, hadi :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
kirkit

haci
18-01-2005, 21:46
Kirkit..
Saygı denen şey karşılıklı olur.. Pek umurumuzda olmadığını bilirsen, belki daha onurlu bir davranış sergilersin.. Senin laflarının altında kalmaz kimse. Ben polemik yapmak istemiyorum. Şu kadarını bil.. Senin inançların beni bağlamaz. Onlar sana ait inançlardır. Eleştirilmelerini isteyip istememen ya da nasıl eleştirmem gerektiği gibi konular senle değil, benle ilgili hususlardır. Sen daha haddini bilmiyorsun. Burası sana göre bir yer olmayabilir. Çünkü sen inandığın değerlerin neden değerli olduğunu bizi ikna edecek kadar açıklayamıyorsun. Sorun sende değilse, inançlarındadır. O zaman onları sorgulamalısın.. Sana senin stilinle karşılık vermek istemiyorum. Sorunu seni karşıma alıp, kişiselleştirmiyorum. Bu şekilde devam edersen, seni ihmal edeceğim. Başka bir şey yapamam.. Nede olsa burası özgür bir forum..
Umarım aklını başına toplar, biraz daha kibar iletiler asarsın..
HACI

18-01-2005, 22:06
haci sen gerizekalimisin ki dediklerimi anlamiyorsun

ben sana elestirme yada soyle elstir demiyorum, ben sana elestiri adi altinda kufur etme, hakaret etme, dalga gecme, asagilama diyorum.

sen hala duduk gibi otuyorsun, kendi bildigini yazip duruyorsun, ben sana bi suru lamba verdim, belki isigin azdirda okuyamayiyorsun tam diye, ama sen gene kendine gore anlamis vede dudugunu otturmussun

BAK GENE YAZIYORUM BU SEFER BUYUK HARFLERLE

BIZ KIMSEYE DINIMI ELESTIRMEYIN DEMIYORUZ, BIZ DIYORUZKI ELESTIRI ADI ALTINDA BIZIM HAYAT KAYNAKLARIMIZA HAKARET VEDE KUFUR ETMEYIN

BUNU ANLAMAYACAK BISEY VARMI HACI, GENE ANLAMADIYSAN SOYLE GENE IZAH EDEYIM.

kirkit

haci
19-01-2005, 00:15
Kirkit...
Korkarım asıl geri zekalı olan sensin. Bana neyi nasıl yapacağım konusunda şart koşuyorsun.. Ben kibarca, suya sabuna dokunmadan eleştireceğim demek. Ve bu eleştiri senin onayından geçecek. Senin tarafından kabul edilecek ve sen bu eleştirileri görünce üzülmeyeceksin. Sinirlenmeyeceksin.
Bunu anlamak bir sorun değil. Bunu benden istemek ve beklemek ise büyük bir sorun..
Ben İslam’ı istediğim gibi eleştiririm. Sen beğenmiyorsan, okumazsın.. Sen benim eleştirileri beğenmezsen ne yaparsın bilemem.. Orası sana kalmış.. Bana saldırır mısın, yoksa hakaret ve küfür mü edersin bilemem. Senin aklına giremem ve senin yapmak istediğin gibi, seni kontrol altına alamam..
Görüyorsun.. Ben seni değil, sen beni anlamıyorsun. Zor bir durumda olduğunu görebiliyorum.. Sinirlerine hakim olmamakla kendine ve inandığın dine zarar veriyorsun. Sen devam et.. Aslında inandığın dinde değer olsaydı, sen böyle olmaz ve her türlü eleştiriye açık olurdun. Ama İslam bu tür eleştirilere hazır değildir. Bazı ateistlerin ve yazarların kelles''ne fetva verildiğini ve bazı aydınların öldürüldüğünü biliyoruz.. Sen de katil olabilirsin. Sende de aşırı heyecan ve kendini kontrol altına alamama, başkalarını tolere edememe durumu var.. Ne demek istediğimi anlayabildiğini sanmıyorum. Sen istediğin gibi davran.. Bana malzeme olmaktan başka bir işe yaramaz, ilerde yapacağın fevri hareketler.
Uyarmadı deme..
HACI

19-01-2005, 00:55
haci hakkatende sen anlayamiyorsun yaw

sen herhangi biseyi istedigin gibi elestirme hakkina sahipsinde kufur etme hakaret etme hakkina sahip degilsin, sen hala bu ikisi arasindaki farki anlayamadin haci, merak etme ben sana dokunamam cunku o zaman omrum boyunca kendimi pis hissederim, o yuzden benden taraf icin rahat olsun.

bak bidaha yaziyorum(bu tehdit falan degil, sen anlamadin diye aydinlatmaya calisiyorum yani), sen herhangi biseyi saygi seviyesini asmamak kaydi ile elbette istedigin gibi elstirebilirsin, ama sen elestiriyorum sanan basligi altinda kufur vede hakaret edemssin, eger sen diyorsanki elstirmek zaten budur, o zaman bende sasna diyorumki sen insanliktan nasibini almamissin.

benim sahsi davranilsarimin islamla ilgisi yoktur, nasilki sen kurugun sikisinca benim dusuncelerim tum ateizmi baglamaz diyorsan(ki haklisin), ayni sekilde benim dusuncelerim islami baglamaz, benim iyi yada kotu olmam, islami iyi yada kotu yapmaz, o yuzden luzumsuz gevezelikler yapma HACI.

sana sen anlaymiyorsun, sen daha buradaki iki basit mevzuyu bile birbirinden ayiramiyorsun, sen nasil olurda dindeki mevzulari birbirinden ayirirsin diyorum, o zamanda surat asiyorsun HACI, sen ne cesit bi adamsin yaw.

Bak kardes bidaha yaziyorum:

Elestiri ESIT DEGILDIR hakaret vede kufure, oyleyse

istedigin gibi elstir

AMA

kufur ve hakaret etme.

Peygamberimize sapik, dinimize sapik vede ahlaksiz, Allahimiza arap putu, kitabimiza col bedevisinin uydurduklari gibi laflar elestiri demek degildir.

NOT: Ben bunlari sen benim istedigim gibi elstir diye yazmiyorum, yada seni kontrol etmeye calismiyorum, sen daha bunu bile anlayamadin hala dudgunu bildigin gibi caliyorsun

ben diyorumki, yaptigin elestiriyi benim sevip sevmem onemli degil, sen benim degerlerime kufur etmeden elstir, simdi bu senin dusunceni kontrol etmekmidir

Hadi gel turkiyeye ve cik meydana ve Ataturku elestiryorum size ne adi altinda kufur et, bakalim, tamam haci ne demek tabii elstirmi diyecekler yoksa seni alip duduk gibi ottureceklermi.

Anladinmi elstiri ne demek kufur etmek ne demek diye.

hala anlamadiysan git bir ogren kardes....

Ama sen benim bu yazdiklarimi hala senin dusuncelerine karsimak olarak anliyor, kapatoyorsun gozlerini ben bildigimi calarim diyorsun, baskada bisey demiyorsun.

Hadi bakalim al sana bi lamba daha :idea:

kirkit