Orijinalini görmek için tıklayınız : Nasıl Kurtuldum Bu Hastalıktan?
OffSpring
18-01-2011, 19:47
Benim hikayem sizinki kadar ilginç değil.
Bir gün yolda gidiyordum , dedimki kendi kendime yahu ben neden yolda gidiyorum? Kaldırıma çıkıyim.
Nasıl yani dediğinizi hissedebiliyorum , şöyleki.
Sorgulamayı seven bir bireyim.
Teorik olarak sorgulama konusunda kendimi çok ilerde görüyorum.
Bu tanrıyı sorulama meselesi şöyle çıktı.
Hayatımda bir tanrı varmış gibi durmuyordu , üstelik bende böyle durmamasına rağmen sağda bi melek solda bi melek taşıdığıma göremediğim cinler olduğuna falan inanıyordum. Bize çocuklukta verilen herşeyi hayatımda tekrar sorguladım , çünkü biz küçükken öyle olması mantıklı olduğu için değil bize öyle öğretildiği için kabul ederiz.
Bilgilerimiz dış çevreden gelir , öyleyse bende dış çevreden gelen bilgilerin doğruluğunu beynim önderliğinde kontrol etmeliydim.
Kuranı incili tevratı falan okudum hepsi hüsrandı benim için. Hiçbirinde aradığım şeyi bulamadım.
Diğer dinleride inceledim. Aslında insalığa hitap eden şeyler değildi.
Tanrıyı sorguladım ondan sonra.
Bunu sorgulamak bile yanlışlığın farkında olmak demekti aslında.
Evet yıllarca inandığım saçmalığı kendim çürüttüm ve onu ezip geçtim.
Yani , yolda giderken , kaldırıma çıktım.
Kendimizin ve gerçeklerin farkında olmamız ve onları kabul etmemiz gerekiyor...
İşte böyle.
evrensel-insan
18-01-2011, 20:31
Saygideger OffSpring;
çünkü biz küçükken öyle olması mantıklı olduğu için değil bize öyle öğretildiği için kabul ederiz.
Bilgilerimiz dış çevreden gelir , öyleyse bende dış çevreden gelen bilgilerin doğruluğunu beynim önderliğinde kontrol etmeliydim.-OS-
Yukaridaki ifadelerin, algilayan icin, her seyi acikliyor zaten. Bundan sonra da, her konuda araliksiz, sorgulamalarinin devamini dilerim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
OffSpring
18-01-2011, 20:45
Saygideger evrensel-insan (http://www.turandursun.com/forumlar/member.php?u=4887);
Temenniniz için teşekkür ederim.
Aslında ben buna farkımız diyorum. -bizi attan ottan ayıran fark , düşünebilmek- Eğer bir beynimiz olmasa gerçekten ottan farkımızı ayırt edemezdik.
Demekki bu farkın kullanılması gerek.
Saygılar.
Evet yıllarca inandığım saçmalığı kendim çürüttüm ve onu ezip geçtim.
Kişinin zihniyle çelişen düşünceleri aydınlığa kavuşturması ne güzel ..
Ağzınıza sağlık ..
Çok güzel anlatmışsınız ..
OffSpring
18-01-2011, 22:03
Ağzınıza sağlık ..
Teşekkür ediyorum , aslında siz güzel anlamışsınızdır.
Ben ne kadar anlatsamda karşımdaki anlamadıktan sonra anlamsız olurdu.
Anladığınız için teşekkürler.
Ağzınıza sağlık ..
Aynen katılıyorum.
Aslinda genelde cocuklar hep sorar; neden, nicinlerin ardi arkasi kesilmez; ne olur da bu sorgulama kabule donusur bilen var mi? korkutulmamiz mi, yoksa masallarin bize de hos gelmesi mi kabullenmeyi getirir?
Ben hic durmadim ve hala sorguluyorum, oyle asi bir karakterim de yok.; hicbirseyi verildigi gibi kabul edemedim. Ancak cogunlugun ateist, agnostic oldugu bu sitede bile, uzun muddet sorgulamadan iman edenlerin agirlikta oldugu bir gercek.
Sevgili offSpring, kaldirima ciktigina sevindim:), umarim yoldan gecen birkac kisiyi de kaldirima cekebilir, insanliga bir katkida daha bulunursun.
OffSpring
19-01-2011, 00:27
Aslinda genelde cocuklar hep sorar; neden, nicinlerin ardi arkasi kesilmez; ne olur da bu sorgulama kabule donusur bilen var mi? korkutulmamiz mi, yoksa masallarin bize de hos gelmesi mi kabullenmeyi getirir?
Ben hic durmadim ve hala sorguluyorum, oyle asi bir karakterim de yok.; hicbirseyi verildigi gibi kabul edemedim. Ancak cogunlugun ateist, agnostic oldugu bu sitede bile, uzun muddet sorgulamadan iman edenlerin agirlikta oldugu bir gercek.
Sana şöyle söyliyim ,
Dünya dönüyormu ? Diye şüphe ettiğim oldu , gidip araştırdım falan ya bilim adamlarıda yalan söylüyorsa diye.
Ama benimki hastalıklı bi takıntı değil sadece hobi gibi birşey birşeylerin ardına düşmek.
Ve bu bu yolla inanmaktan ... bilmek çizgisine giriyorum.
Bugün birçok insana dünyanın döndüğünü kanıtla desem bön bön yüzüme bakabilir , ama ben kanıtlarım hemde parmağımla tek bir noktayı göstererek.
Yani dinlerdede böyledir şüpheden gerçeğe ->
Sevgili offSpring, kaldirima ciktigina sevindim:), umarim yoldan gecen birkac kisiyi de kaldirima cekebilir, insanliga bir katkida daha bulunursun.
10 tane falan ateist kazandırdım bence birini ateist yapmak inanılmaz güç birşey.
Çünkü insanlar önyargılarını düzenlerken düşündüklerini zannediyorlar.
Müslümanlar reelde böyle değiller ya , resmen tırtlar.
Çünkü insanlar önyargılarını düzenlerken düşündüklerini zannediyorlar.
Müslümanlar reelde böyle değiller ya , resmen tırtlar.
Korkuyorlar çünkü ..Gerçeklerle yüzleşmekten korkuyorlar ..Kendilerinden bihaberken zihinlerine yerleştirilen düşüncelerin yanlış çıkmasından korkuyorlar ..
Başka bir deyişle ; araştırıp ,,öğrenerek 'dinden imandan çıkmaktan' korkuyorlar ..=)
Zora ,,zorluğa ,,düşüncelerinin yanlış olması ihtimaline dahi gelemez birçok insan ..Körü körüne inanarak ,,övüne övüne anlatırlar anca ..
Peh ..
Bu "sorgulamak" kavramını nedense ateistler yanında bodyguard köpeği gibi taşımayı adet edinmiş, dünyada sorgulayıp din değiştiren müslüman olan binlerce insan da var. Yani ben sorguladım ateist oldum demek marifet değil, sorgulayıp din değiştiren dine giren insanlar da var.
Istabula gelmeden önce duymusdum Insanlar kaldirimda degil yolda yürüyor ! Sasirdim birazda güldüm ama ben gelince pekde farkli degilmisim !!
Yollar hep yokus kaldirimlar ise cok yüksek birde asiri sicak ooo habire in cik in cik olmuyor !! Burdaki kaldirimlar maximum 15 cm yüksek ! Trdekiler nerdeyse yarim metre
OffSpring
24-01-2011, 18:38
Istabula gelmeden önce duymusdum Insanlar kaldirimda degil yolda yürüyor ! Sasirdim birazda güldüm ama ben gelince pekde farkli degilmisim !!
Yollar hep yokus kaldirimlar ise cok yüksek birde asiri sicak ooo habire in cik in cik olmuyor !! Burdaki kaldirimlar maximum 15 cm yüksek ! Trdekiler nerdeyse yarim metre
Güzel türkiyemde güzel mantıkla yapılan kaldırımlar böyle oluyor...
Bu "sorgulamak" kavramını nedense ateistler yanında bodyguard köpeği gibi taşımayı adet edinmiş, dünyada sorgulayıp din değiştiren müslüman olan binlerce insan da var. Yani ben sorguladım ateist oldum demek marifet değil, sorgulayıp din değiştiren dine giren insanlar da var.
Sen düşünmekle kafandaki önyargıları düzenlemeyi karıştırıyorsun heralde ?
Sorgulama işi düşünerek yapılır , tanrının varlığına düşünerek delil bulmuş birisi varsa getir az konuşalım...
Tanrının varlığını düşünerek bulan ve bu ateizm hastalığından kurtulan binlerce insan var. O insanları bu foruma getiremeyeceğime göre iddianın sonuçsuz kalacağını biliyorsun, ofsayttan gol atmaya çalışarak bir yere varamazsınız söyleyeyim.
bobby_rush
26-01-2011, 00:29
Değişik bi hikaye ama "Diğer dinleride inceledim. Aslında insalığa hitap eden şeyler değildi." bu kısmı tam anlayamadım.
kızılsüvari
26-01-2011, 11:12
Marx'ın dediği gibi; Üretim araçlarına sahip sınıf, aynı zamanda kendi dünya görüşünü de alt sınıflara pompalar. Böylece proletarya kendi çıkarının nerede olduğunu göremez, düzeni değiştirme şansının olmadığını düşünür.
Bu örneği din içinde söyleyebiliriz, bize empoze edilen adına din denilen tutarsızlık abidesi yazılardan, kurtulmanın zor olmasının nedeni bu örnekle açıklanabilir ama biz sorgulamayı bilen insanlar için bu durumdan arınmak zor olmadı...
OffSpring
12-05-2011, 00:03
Değişik bi hikaye ama "Diğer dinleride inceledim. Aslında insalığa hitap eden şeyler değildi." bu kısmı tam anlayamadım.
Dinler insanlıga hitap eden şeyler değildir. İnsanların içgüdüleri ile çelişir.
Tanrının varlığını düşünerek bulan ve bu ateizm hastalığından kurtulan binlerce insan var. O insanları bu foruma getiremeyeceğime göre iddianın sonuçsuz kalacağını biliyorsun, ofsayttan gol atmaya çalışarak bir yere varamazsınız söyleyeyim.
Kırmızı kartlısın ne ofsaytı? Niye getiremiyorsun öyle bir insanı ? Getirde konuşalım nasıl yakalanmış bu hastalığa belki tedavisi vardır.
Hep bu tarz kafadan atmalarınız var.
Düşünerek bulmuş , tanrının olduguna delilim var gibi gibi...
Delilik bu yaptığınız.
Sadece konuşmak boş konuşmak burada ben bilimsel tabanlı nesnel deliller beklerim.
DusunenAdam
17-05-2011, 23:37
Ateizmden kurtulan binlerce insanda gördüğüm tek argüman "Bu mükemmel düzen tek başına olamaz." dı. Yani metafiziki şeyleri sorgulayarak ancak bu argümanı buluyorlar. Sorguladığı şeylerden mantıklı argümanlar bulupta ilahi inanca dönen kimseyi görmedim.
darkmasturbater
26-05-2011, 01:49
sana bir sorgulama örneği allah neden dünyaya maymun koyuyor.insanlarla taşak geçmek için mi?
neden eşsiz güzellikte müthiş yarattığı canlıların %99.9'unun soyunu tüketmiş?haşa onların adapte olamayıp yok olma gibi bi durumları yok.çünkü müthiş canlılar.
kuran'da neden ay güneş yıldız üçlemesinden başka kelime kullanılmaz?acaba o zamanlar galaxi, nebula, pulsar, quesar, karadelik bilinmediği için mi?
kuran'da neden zülkarneyn dünyanın ucuna gitti denilmiştir?biz biliyoruz ki dünya düz değil.o zman dünyanın ucu neresi?