Orijinalini görmek için tıklayınız : Allah "Yok" Demek
Bu atheistlerin savunduklari Tanri yoktur mantigi,tanrinin var olmadigini degil,onun varligini inkar etmek dir.
yani "Allah yoktur" derken bile onun bir nevi var oldugunu kabul ediyorlar.
ngcoskun
14-01-2005, 14:46
birşeyin yok olduğunu söyleyebilmek için bir başkasının o şey hakkında var demesi gerekir ki siz zaten bunu yapıyorsunuz. allah var diyorsunuz ve biz de yok diyoruz.bundan daha basit ve bundan daha anlaşılır birşey olamaz.
kaldı ki yazdığın yazının hiçbir anlamı yok.
Gergedan
14-01-2005, 15:16
Selamlar ReS;
İyi bir soru sormuşun, lakin ben buna daha önceden cevap yazmışdım. O yazım unutulduğuna göre tekrar yazmam gerekecek.
Ben de senin gibi düşünüyorum, yani Tanrı yoktur diyerek en azından öyle bir imgenin var olduğu bilinciyle hareket ediyoruz, ya da varolma olasılığıyla.
Fakat şöyle düşünsene; doğumundan itibaren dinsel ritüellerin baskısı ve yaşamın her alanında dinlerin izleri olan bir dünyada doğan birisi, kabul etse de etmese de Tanrı denen varlığı bir şekilde kabul etmiş oluyor (inanmak ya da inanmamak değil, varlığını kabul etmek!). İstese de bundan kaçamaz çünkü öyle bir toplumda yetişmiş. Neticede kişi ne kadar çaba gösterirse göstersin toplumun genel yapısından çok fazla uzaklaşamaz, daima ondan izler taşır, geldiği toplumu yansıtır.
Peki buna bakarak o zaman Tanrı kavramı insanlık tarihi boyunca yer edinecek diyebilir miyiz? Kesinlikle hayır. Şu anda bile inanmayanların sayısı geçmişle kıyaslandığında akıl almaz boyutlarda. Bilimlerin gericiliği, dogmaları yara yara ilerlediği bir gelecekte bu sayının katlanarak artacağını söylemek kahinlik değil.
İşte ileride bu durum öyle bir noktaya gelecek ki artık yaşamsal olguları açıklamak için Tanrı kavramına ihtiyaç kalmayacak, çünkü ona gerek olmayacak. Yeni doğan bir çocuğa dünyanın ve insanlığın oluşumu bilimsel olarak açıklanabilecek. Doğa olaylarını bir sebebi olduğu ve bu sebeplerinde otodinamizm ya da özgüç denilen fiziksel kavramlar olduğu kolayca öğretilebilecek. Bunun gibi yüzlerce sorunun cevabına dinlere gerek kalmadan ulaşabilecekler.
Tüm bunların sonucunda artık dinler dünyadan yok olup gidecek, ve onun karşıtı olan ateizm de. Yani ne zaman dinler ortadan kalkar, o zaman ateizm de onunla beraber tarihin tozlu raflarında yerini alır.
Kısaca dinler ortadan kalkana kadar ateizm Tanrı denen varlığı, nesnel olmasa da olgusal olarak kabul etmek zorundadır, benim için çok acı olsa da!
Ejderha vardır ancak hayallerde ve filmlerde.
Yaratıcı kavramı bizim için de böyledir.
Ebu Leheb
14-01-2005, 17:36
van gölü canavarı yoktur dediğimizde van gölü canavarının olduğunu mu söylüyoruz yani? sen daha yok kelimesinin "var" anlamına geldiğini iddia edecek kadar türkçe bilgisinden ve düşünme kapasitesinden yoksunsun.