PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Küçük İskender

Natan
25-02-2011, 15:23
Keskin söz ve şiirlerini takip etmeye çalıştığım bi marjinal adam Küçük İskender. Asıl adı bu değil tabii .Derman İskender Över , İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde beş yıl öğrenim gördükten sonra kendi isteğiyle bu bölümü bırakıp ,İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nde de üç yıl kadar devam etti.

http://4.bp.blogspot.com/_75RMce-9o-A/S97mTyBIuaI/AAAAAAAAANw/zWu_tVXb9cA/s1600/k%C3%BC%C3%A7%C3%BCk.jpg

Dikkatimi çeken bazı sözlerini paylaşmak isterim .

"..çünkü ben sevdim mi herşeyi ağlatmak isterim
en başta da anlamlı nesneleri.."

''Yanlış adrese gönderilmiş bir mektup gibihttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif ne
olur iade et kendime beni.''

"ben burdaki ateşi ordaki buz için yaktım!"

”karpuz seçerken gösterdiğimiz özenin yarısını sevgili seçerken de gösterseydik,
bu kadar kelek aşklar yaşamazdık.”

Bana 'benden iyisini bulamazsın' diyen sevgilim: Ne gemiler yaktım ben, kıçı kırık bir sandalın lafı mı olur.."

"sen bir defa olsun “seni seviyorum” yalanını at ;
melekler günahını bana yazsın olur mu ? "

”nasıl bittiyse bundan öncekiler.. bu da biter..bite bite bende biterim..olur biter”

”sana, senli masalımı anlatmamı ister misin?
bir vardın, bir yoktun.

-en çok YOKtun!

-evvel zamanların, şimdiki zamanlarımın kalburundan aktı gitti..

ve sen zamanla ‘HİÇ’ oldun.”

”ben sana uyandım,sen başkaları ile uyurken…!”

“en basit yalanları gözümün içine bakarak söyleyen aptallar tanıdım. inandığımı sandılar; bense onların kuş kadar akılları ve cahil cesaretlerine hayrandım.”

”olur ya gökten üç elma düşerse, üçü de sana girsin!”

”bizim gibiler yüksek gerilim hattında flört ederler..”

”erkek şöyle düşünür: “isterse başkasını sevsin,
yeter ki sevişmesin.” kadında cümle tersine döner:

“isterse başkasıylasevişsin, yeter ki sevmesin.” çünkü kadına göre vücudun merkezi yürek, erkeğe göre etek. erkek eteği paylaşamaz, kadın yüreği.”

”b grubu kan bankasıydım sana.. seninse SIFIR’dı kan grubun..
tek farkımız buydu işte..’sadece’ sen herkese VERiyordun…”

”kalp imaninin, kaçinci sarti ayirdi bizi..
ben 5vakit ‘sen’ kilarken, sen bu ask’a abdestsiz mi basladin sevgili…”

”ekmeğime hoşçakal sürdün ya sen, ben şimdi “aşk” karınla sana, ne şiirler yazarım”

Kimilerine göre fazlaca terbiyesiz kimilerine göre olması gerektiği kadar cesur ve dürüst.Kişilik tahlili yapmak bana yakışmaz elbet ama bu adamın okunması gerektiğini düşünüyorum.

Siz ne dersiniz ?

Saygılarımla