PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mistizim-Ezoterizm-Okültizm Forumuna yönelik

VraeL
18-03-2011, 17:54
Mistizim-Ezoterizm-Okültizm konulu, eleştiri temelli bir forum açılmasını öneriyorum.

Türkiyedeki ezoterik-okült-gnostik-mistik-hermetik cemiyetlerden, türkiyedeki bu dallardaki önemli isimlerden, hatta yurt dışındaki kimi ezoterik-okült-mistik-gnostik yapılanmalardan bahsetmeyi ve
bunların iddialarını, savunduklarını, yaşadıklarını iddia ettikleri bir takım okült olaylarını,
bunların yanı sıra internet ortamında veya reel hayatta gezinip duran ruhani gelişim metodları gibi benzer diğer konuları
tamamen bilimsel veriler eşliğinde rasyonel ve objektif olarak, hem mantıksal hem de bilimsel yönden eleştirmeyi ve hatta çürütmeyi planlıyorum.

Bunun yanısıra arada bir ufolar, uzaylılar, rüyalarda geleceği görmek gibi kimi basit konularada yönelik ufak eleştirel yazılar ekleyebilirim.

Bu planıma-isteğime-önerime çok iyi bir örnek olarak daha önce sitede açtığım "bülent kısa ve saçma iddiaları" isimli yazımı örnek gösterebilirim: http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23262

Açılması düşünülürse moderatörlük yapabilir ve forumla ilgilenebilirim. Daha şimdiden bölümün içeriği, yapısı, ne tür konularda başlık açılabileceği ve bölümün açılmasının amaçlarına yönelik yazılarımı kafamda planladım bile.

Saygılarımla

Dark_Prince
19-03-2011, 00:33
3. şıkkı işaretleyemedim dostum,bekar olanlar işaretleyemezler diyede düşünüyorum :D Bence de iyi olur,dinlerle de ilişkili konular bunlar.Örneğin namaz bir meditasyondur,dinlerin anası olan paganizm bu konularla iç içedir.Foruma uyacağını düşünüyorum :)

VraeL
19-03-2011, 23:35
3. şıkkı işaretleyemedim dostum,bekar olanlar işaretleyemezler diyede düşünüyorum :D Bence de iyi olur,dinlerle de ilişkili konular bunlar.Örneğin namaz bir meditasyondur,dinlerin anası olan paganizm bu konularla iç içedir.Foruma uyacağını düşünüyorum :)
sanırım bayan olanlarda işaretleyemeyecek o üçüncü şıkkı .D
Açılırsa gerçekten iyi olur, ses seda yok du bakalım ((.

Dark_Prince
20-03-2011, 01:10
sanırım bayan olanlarda işaretleyemeyecek o üçüncü şıkkı .D
Açılırsa gerçekten iyi olur, ses seda yok du bakalım ((.

aynen dostum :D bekleyek bakalım :)

vartor
20-03-2011, 01:33
Sevgili VraeL,
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=23262 (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23262)
Burada devam edebilirsin, ayrica bir forum acilmasina gerek yok bana kalirsa.
Simdiki gorunumuyle, o kadar cok forum var ki sitede, ilk girenlerin basi donuyordur. Ben bes senedir yazdigim halde alisamadim.

VraeL
20-03-2011, 23:26
Sevgili VraeL,
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=23262 (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=23262)
Burada devam edebilirsin, ayrica bir forum acilmasina gerek yok bana kalirsa.
Simdiki gorunumuyle, o kadar cok forum var ki sitede, ilk girenlerin basi donuyordur. Ben bes senedir yazdigim halde alisamadim.

şimdi orası sadece bülent kısanın iddialarına yönelik bir başlık. türkiyedeki isimlerden sadece bir tanesi o. Tutupta bütün ezoterizmi okültizmi mistisizmi o başlık altında anlatmak anlamsız olur.
Bunun yanı sıra sadece tek bir bölüm eklenicek. "İslam forumu" düşünün.
İslam forumu tek bir forum, fakat altında hadislerden kurana, islamla ilgili mantıksal tezlerden islamı ilgilendiren tarihi olaylara kadar hepsi orada inceleniyor. Bununda onun gibi düşünün.

Tutupta ayrı ayrı mistisizim, ezoterizm şeklinde bölümler çok karıştırır tabiki. Tek bir forum şeklinde "Mistizim-ezoterizm-okültizm vb konular" adı altında çeşitli konular irdelenicek.

evrensel-insan
20-03-2011, 23:28
Saygideger vrael;

Ben de, daha oncce bu konuda bir baslik acmistim.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=21084

Saygilarimla;
evrensel-insan

oksiyus
14-05-2011, 15:48
Açılmasını çok isterim aslında bunun için ankete gerek olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir forumda olmaması eksik .

Saygılarımla..

ateist.bakış
15-05-2011, 15:36
Bu saçmalıklara ait başlık açmak forumun imajını değiştirecek ve cahiller topluluğuna yeni kozlar verecektir.

Zaten ateistleri din düşmanı, terörist, siyonist, iluminati vb oluşumların hizmetkarı insanlar olarak tanıtıyorlar ve söylediklerimizin etkisini bu sayede bilerek azaltıyorlar.

Böyle şeyler açarak iyice aleyhimize malzeme üretmelerini sağlamayın.

Ezoterizm Saçmalığı
Mistisizm Saçmalığı
vs gibi başlıklar açın.

Hatta İslam Forumu diye bir adlandırma bile yanlış bence.
İslam Saçmalığı Forumu olmalı o forumun adı.

Sonuçta İslam İspatlı bir saçmalıktır.

VraeL
15-05-2011, 23:49
Bu saçmalıklara ait başlık açmak forumun imajını değiştirecek ve cahiller topluluğuna yeni kozlar verecektir.

Zaten ateistleri din düşmanı, terörist, siyonist, iluminati vb oluşumların hizmetkarı insanlar olarak tanıtıyorlar ve söylediklerimizin etkisini bu sayede bilerek azaltıyorlar.

Böyle şeyler açarak iyice aleyhimize malzeme üretmelerini sağlamayın.

Ezoterizm Saçmalığı
Mistisizm Saçmalığı
vs gibi başlıklar açın.

Hatta İslam Forumu diye bir adlandırma bile yanlış bence.
İslam Saçmalığı Forumu olmalı o forumun adı.

Sonuçta İslam İspatlı bir saçmalıktır.

Siz "islam forumu" adını "islam saçmalığı" adıyla değiştirerek zaten malzeme üretmelerini sağlamış olmuyor musunuz? Saçmalık gibi bir ismin kullanılması bizleri daha saldırgan, daha sabit kafalı olarak göstermez mi?

Malzeme üretmeye istekli veya meyilli olanlar zaten bu tip konuları işleyen sitelerin adminleri ve moderatörleri oluyorlar. Bu tip sitelerin üyeleri ise sadece okuyup ilgilenmekle kalıyorlar. Fakat sonuç itibari ile beyinleri sulanıyor.
Kısacası bu gibi konuları savunmakla görevli veya savunma potansiyeline sahip çok çok büyük bir cemiyet, toplum, site veya benzeri birşey olmadığı için bahsettiğini şeyin gerçekleşmesi çok zor.

ateist.bakış
16-05-2011, 02:18
Siz "islam forumu" adını "islam saçmalığı" adıyla değiştirerek zaten malzeme üretmelerini sağlamış olmuyor musunuz?

Cepheleşmede, karşı karşıya olmak farklıdır, önde giderken arkadan enseye şaplak, kıça tekme, ayağa çelme farklıdır.

Benim yazdıklarım karşı karşıya getireceğinden sorun yok.

Ancak sizin yaklaşımınız önde giderken enseye şaplak kıça tekme durumu yarattığından büyük sorun oluşturuyor.
Hayatını kaybeden çoğu ateist de bu yüzden hayatlarını kaybettiler.
Önde sırtları dönük yürümekten hayatlarını kaybettiler.

Yüzyüze, karşı karşıya cepheleşme bu yüzden daha önemli.

Ayrıca İslam bir saçmalıktır.
Saçmalığın daniskasıdır hem de.
Tutup da müslümanlara isim beğendirmek zorunda mı hissediyorsun kendini?
Senin bu anlayışlı yaklaşımın neye mal oluyor?

Ateizmin de bir göreceli, tercihe bağlı, seçim yapılabilecek bir unsur olmasına neden oluyor ve bu çok büyük bir bedel.
Çünkü o saçmalıkla yaşayan adam Ateizmi bir renk ve zevk meselesi görüyor.
Sanki hoşuna giden bir tercih gibi.

İslam Saçmalık ise saçmalık dersin.
Saçmalık değil ise müslümanım dersin.

Bu kadar basit.

VraeL
16-05-2011, 20:34
Cepheleşmede, karşı karşıya olmak farklıdır, önde giderken arkadan enseye şaplak, kıça tekme, ayağa çelme farklıdır.

Benim yazdıklarım karşı karşıya getireceğinden sorun yok.

Ancak sizin yaklaşımınız önde giderken enseye şaplak kıça tekme durumu yarattığından büyük sorun oluşturuyor.
Hayatını kaybeden çoğu ateist de bu yüzden hayatlarını kaybettiler.
Önde sırtları dönük yürümekten hayatlarını kaybettiler.

Yüzyüze, karşı karşıya cepheleşme bu yüzden daha önemli.

Ayrıca İslam bir saçmalıktır.
Saçmalığın daniskasıdır hem de.
Tutup da müslümanlara isim beğendirmek zorunda mı hissediyorsun kendini?
Senin bu anlayışlı yaklaşımın neye mal oluyor?

Ateizmin de bir göreceli, tercihe bağlı, seçim yapılabilecek bir unsur olmasına neden oluyor ve bu çok büyük bir bedel.
Çünkü o saçmalıkla yaşayan adam Ateizmi bir renk ve zevk meselesi görüyor.
Sanki hoşuna giden bir tercih gibi.

İslam Saçmalık ise saçmalık dersin.
Saçmalık değil ise müslümanım dersin.

Bu kadar basit.

Yahu evinde oturmuş internetteki bir ezoterizm-gnostisizm sitesinden öğrendiği beyin gücüyle bardak çatlatma veya kaşık bükme metotlarını deneyen 18-21 yaşlarındaki bir genç, biz burada hermetizmi-gnostisizmi-okültizmi bilimsel olarak çürüttük veya çürütmeye çalıştık diye gelip sırtımızdan bizi mi bıçaklayacak?

Türkiyede okültizm alanında böyle bir kitle yok. Son 7 yıldır açılan kimi siteler var sadece. Ufo'dan tutun, aura görme tekniklerine, çakra'dan tutun güç meditasyonlarına kadar farklı farklı "her türlü gizemli" olayı veya metodu paylaşmayı amaç edinmiş siteler mevcut sadece...
Daha fazlası değil. Fakat new age akımının getirdiği paranın büyüklüğü anlaşılınca bu siteler artmaya başladı ve etrafta "nasıl melek çağırırım", "melek dili nedir", "zihin gücüyle nasıl avuçlarımın içinde enerji topu oluşturabilirim" gibi saçma saçma fantaziler kurmaya başlayan genç kesim şekillenmeye başladı.
Amacım bu saçmalıkları çürütmek.

Bunun yanı sıra islam-hristiyanlık-yahudilik vs size göre saçmalık olabilir. Fakat saçmalık dediğiniz şey bugün milyarları yönetmekte, tüm sistemi kontrol etmekte. Tüm gezegeni sarmış bulunmaktadır. Günümüzde new age akımını islama uygulayarak nasıl melekler ile iletişime geçilebileceğini, nasıl melek dili öğrenileceğini, allahın bilmem kaç ışığına nasıl ulaşılabileceğini, islami büyü metodlarının nasıl kullanılacağını ve benzeri bir çok şeyi paylaşayan ne kadar çok site ve tüm bunların etkisinde kalan ne kadar çok genç var farkındamısınız? Saçmalık dediğiniz islamı hadissel, kuransal, mantıksal vb diğer yönlerden eleştirip çürütüyorsak, aynı zamanda ezoterik, bir nevi batinii tarafınıda çürütmeliyiz.

ateist.bakış
16-05-2011, 21:04
Yahu evinde oturmuş internetteki bir ezoterizm-gnostisizm sitesinden öğrendiği beyin gücüyle bardak çatlatma veya kaşık bükme metotlarını deneyen 18-21 yaşlarındaki bir genç, biz burada hermetizmi-gnostisizmi-okültizmi bilimsel olarak çürüttük veya çürütmeye çalıştık diye gelip sırtımızdan bizi mi bıçaklayacak?

Türkiyede okültizm alanında böyle bir kitle yok. Son 7 yıldır açılan kimi siteler var sadece. Ufo'dan tutun, aura görme tekniklerine, çakra'dan tutun güç meditasyonlarına kadar farklı farklı "her türlü gizemli" olayı veya metodu paylaşmayı amaç edinmiş siteler mevcut sadece...
Daha fazlası değil. Fakat new age akımının getirdiği paranın büyüklüğü anlaşılınca bu siteler artmaya başladı ve etrafta "nasıl melek çağırırım", "melek dili nedir", "zihin gücüyle nasıl avuçlarımın içinde enerji topu oluşturabilirim" gibi saçma saçma fantaziler kurmaya başlayan genç kesim şekillenmeye başladı.
Amacım bu saçmalıkları çürütmek.

Hızlı koşamayan ceylanlara motor takalım demek gibi bir şey bu.
O saçmalıklara kapılanlar zaten faydalı bilinç değildir ki.
O adama saçmalık olduğunu anlatarak ağzını yorarsın.

Bunun yanı sıra islam-hristiyanlık-yahudilik vs size göre saçmalık olabilir.

2x2=4'ün sana göresi bana göresi olmazki.
O kadar hasta algısı bozuk insan varsa var.
Milyar da olsalar rahatsızlar, yüz de olsalar rahatsızlar, trilyon da olsalar rahatsızlar. :)

Fakat saçmalık dediğiniz şey bugün milyarları yönetmekte, tüm sistemi kontrol etmekte. Tüm gezegeni sarmış bulunmaktadır. Günümüzde new age akımını islama uygulayarak nasıl melekler ile iletişime geçilebileceğini, nasıl melek dili öğrenileceğini, allahın bilmem kaç ışığına nasıl ulaşılabileceğini, islami büyü metodlarının nasıl kullanılacağını ve benzeri bir çok şeyi paylaşayan ne kadar çok site ve tüm bunların etkisinde kalan ne kadar çok genç var farkındamısınız? Saçmalık dediğiniz islamı hadissel, kuransal, mantıksal vb diğer yönlerden eleştirip çürütüyorsak, aynı zamanda ezoterik, bir nevi batinii tarafınıda çürütmeliyiz.

Bizler aslında sanki islamla mücadele ediyormuşuz gibi falan gözüküyor.
Ve bazen aramızdan bazıları bu düşünceye kendini çok kaptırıyor.

Şunu anlamak zorundasın bence.
Bizler islamla, hristiyanlıkla, musevilikle, budizmle vs mücadele etmiyoruz.

Bizler bu hep birlikte dogma denilen (ben hastalık diyorum) virüsün kapladığı alanlara doğru GENİŞLİYORUZ.

Biz bir panzehir veya karşı aşı, karşı ilaç değil; gerçeğin ta kendisiyiz. Panzehir değiliz ki zehir olmadan bir değerimiz olmasın.
(biz derken seni de pozitif, güçlü ateistten sayarak diyorum yani)

Eğer diyorsan ki Ezoterizm, Hipopotamizm vb şeylere de genişleyip alanlarını ele geçirelim. Tamam derim.
Ama tutup da bizi aşı yapma yani :)

Ama bu çok kolay bir kulvar.
Bu tür şeylerle uğraşınca bizi kayle almayıp yukarıda dediğim gibi bir tercih bir futbol takımı tutma algılıyorlar bu gerçeği.

Haliyle ben de 10 beygir gücüyle ilerlerken senin bu tür karşı tarafa bunun bir seçenek gibi algılanmasını sağlayacı hamlelerinden sonra 20 beygir gücü ile ilerlemem gerekiyor. Daha fazla yakıt harcatıyorsun bana :)

Atılan taş ürkütülen kuşa değmez. :)

OffSpring
16-05-2011, 21:08
Oldu önümüz açık bol keseden sallayalım diye bi bölüm açalım.

Oradada burçları , beyler geçen şöyle oldu mucizemi , rüyam çıktı , incire işedim cin çıktı , hoca üfledi kısmetim açıldı tarzı şeyleri eleştirelim.

VraeL
17-05-2011, 20:22
Hızlı koşamayan ceylanlara motor takalım demek gibi bir şey bu.
O saçmalıklara kapılanlar zaten faydalı bilinç değildir ki.
O adama saçmalık olduğunu anlatarak ağzını yorarsın.

2x2=4'ün sana göresi bana göresi olmazki.
O kadar hasta algısı bozuk insan varsa var.
Milyar da olsalar rahatsızlar, yüz de olsalar rahatsızlar, trilyon da olsalar rahatsızlar. :)

Bizler aslında sanki islamla mücadele ediyormuşuz gibi falan gözüküyor.
Ve bazen aramızdan bazıları bu düşünceye kendini çok kaptırıyor.

Şunu anlamak zorundasın bence.
Bizler islamla, hristiyanlıkla, musevilikle, budizmle vs mücadele etmiyoruz.

Bizler bu hep birlikte dogma denilen (ben hastalık diyorum) virüsün kapladığı alanlara doğru GENİŞLİYORUZ.

Biz bir panzehir veya karşı aşı, karşı ilaç değil; gerçeğin ta kendisiyiz. Panzehir değiliz ki zehir olmadan bir değerimiz olmasın.
(biz derken seni de pozitif, güçlü ateistten sayarak diyorum yani)

Eğer diyorsan ki Ezoterizm, Hipopotamizm vb şeylere de genişleyip alanlarını ele geçirelim. Tamam derim.
Ama tutup da bizi aşı yapma yani :)

Ama bu çok kolay bir kulvar.
Bu tür şeylerle uğraşınca bizi kayle almayıp yukarıda dediğim gibi bir tercih bir futbol takımı tutma algılıyorlar bu gerçeği.

Haliyle ben de 10 beygir gücüyle ilerlerken senin bu tür karşı tarafa bunun bir seçenek gibi algılanmasını sağlayacı hamlelerinden sonra 20 beygir gücü ile ilerlemem gerekiyor. Daha fazla yakıt harcatıyorsun bana :)

Atılan taş ürkütülen kuşa değmez. :)

Genişleme diye tabir ettiğin olay zaten bir mücadeledir. Ortada dindar bir kesim var. Mesela sayıları 70 milyon olsun. Birde ateist kesim var. Mesela sayıları 1 milyon olsun.
Ateist kesim tanrının yokluğunu, dinlerin insanlığın afyonu olduğunu, dinlerin yok edilmesi gerektiğini savunuyor mu? Evet.
Dindar kesimde tam tersini savunuyor mu? Evet.
Ateistler siteler açıp ateist düşünceyi anlatıp yayınnlıyor ve ateist bilim adamları tanrının yokluğuna dair kitaplar çıkartmıyorlar mı?
Peki aynı şeyi dindar kesimde yapıyor mu, yapıyor evet.
O halde bir mücadele var arkadaş.

Ortada saçma birşeyler (din-islam vs) var evet, bu şeylerin birer saçmalık, şizofrenik rahatsızlık, psikolojik karışıklık olduğunu mantıki dayanaklarıyla veya belgesel kanıtlarıyla topluma açık, özellikle internet gibi bir ortamda anlattığın zaman illa ki birilerinde gelişme oluyor. Olmuyor mu? Görüyoruz işte sitede nice üyeler var, şöyleydim böyleydim sitenizle tanıştım değişmeye başladım diye başlık açıp duran... Ağzın veya parmakların yorulur, doğrudur, fakat faydası olacaktır, ki bu sitede bunun faydasını gören ve görmekte olan yüzlerce kişi var hâlâ.

Ayrıca kimseyi aşı yapmayacağız yahu :) Ben tek başıma yeterim zaten forum açılırsa, yeterli alt yapı var merak etme, içlerinde doğdum büyüdüm geliştim. Sen 10 beygir gücünü arttırıp benzin tüketme, litresi olmuş 4 buçuk lira zaten.