Orijinalini görmek için tıklayınız : Yapmakta olduğum video için çevrilmesi gereken birkaç İngilizce satır
Ascendent
28-03-2011, 18:49
Arkadaşlar aminoasitlerin yapay deneylerle oluşturulmasının ve proteinlerin rasgele oluşumunun imkansızlığı gibi bilinen dinci argümanlarının yanlışlığını ispatlayan bir video hazırlıyorum.
Çeviri işini paylaşıp videonun hazırlanmasında yardımcı olmak isteyen arkadaşlar benimle iletişime geçerlerse sevinirim. kendilerine metni özel mesaj ile yollayabilirim.
Takdir edersiniz ki çevirdiğim metin bazı biyolojik terimler içeriyor dolayısıyla konuya ilgili olan veya artalan bilgisine sahip arkadaşlar varsa onlar için tam biçilmiş kaftan olur. Aklıma direk Taylan geliyor ama onun ingilizce bilip bilmediğinden emin değilim.
Eğer yükü paylaşırsanız ben de direk seslendirmeye ve video yapımına geçip bu akşam bitirmeyi planlıyorum.
Şimdiden teşekkürler!
Not: Metin genel olarak abiyogenezle ilgili ve benim çevirdiğim kısımı çıkarırsak 1636 kelime.
3-5 kişi paylaşsak hemen biter :)
Ascendent
28-03-2011, 20:00
Yardım edebileceğini söyleyenler:
-Astur
Ascendent
30-03-2011, 13:44
Konu günceldir.
ingilizce ve video hazırlama üzerine yeterli bilgim olsa bu tip çalışmalara daima yardımcı olurum ama malasef yok. Fakat video hazırlama tekniği hakkında sağlam videolar veya yazılar önerebilecek olan varsa kendimi geliştirmek isterim. Google'den aratınca binbir çeşit şey çıkıyor, "bilgi kirliliği"...
Ascendent
31-03-2011, 13:55
ingilizce ve video hazırlama üzerine yeterli bilgim olsa bu tip çalışmalara daima yardımcı olurum ama malasef yok. Fakat video hazırlama tekniği hakkında sağlam videolar veya yazılar önerebilecek olan varsa kendimi geliştirmek isterim. Google'den aratınca binbir çeşit şey çıkıyor, "bilgi kirliliği"...
İşin sırrı kullandığın programda. Gerçekten elindeki programlar kadar becerin oluyor. İlk başta basit olarak Windows Movie Maker ve Paint kullanırdım. Sonradan bunlar yetmeyince daha başka program arayışına girdim şu an kullandıklarım Cyberlink Power Director 9 64bit ve Corel Photoimpact X3. Ara sıra Irfanview ve Audioedit Deluxe adlı programlara da ihtiyacım oluyor.
İşin sırrı kullandığın programda. Gerçekten elindeki programlar kadar becerin oluyor. İlk başta basit olarak Windows Movie Maker ve Paint kullanırdım. Sonradan bunlar yetmeyince daha başka program arayışına girdim şu an kullandıklarım Cyberlink Power Director 9 64bit ve Corel Photoimpact X3. Ara sıra Irfanview ve Audioedit Deluxe adlı programlara da ihtiyacım oluyor.
Hımm tamamdır, boş ve ilhamlı(!) .D vakitlerimde bir araştırayım bunları.
Ascendent
03-04-2011, 15:44
ehem... metinler beklenmekte sevgili görev dağıtımı yaptığım arkadaşlar :)
Bugun vaktim olacak; Lisani cok kazik, Kanada dogumlu oglum bile duymamis bazi kelimeleri; ustelik biyoloji mezunu:)
Ceviriyi ozel mesajla yolladim, umarim almissindir, sevgiler.
onursezer
24-05-2011, 22:43
konu güncelse , çalışma hala devam ediyorsa yardımcı olmak isterim
ehem... metinler beklenmekte sevgili görev dağıtımı yaptığım arkadaşlar :)
Tüm metni bana da gönderin please :)
Ascendent
24-05-2011, 23:21
Tüm metni bana da gönderin please :)
Gönderdim. Eğer yetiştirebilirsek seslendirmeyi Firestorm arkadaşımız yapacak.
Gönderdim. Eğer yetiştirebilirsek seslendirmeyi Firestorm arkadaşımız yapacak.
Teşekkürler sayın Ascendent. Mesajınızı aldım. Çeviriler bir kaç gün içinde yapılacak ve size gönderilecek. Videonuzu sabırsızlıkla izlemeyi bekliyoruz.
Merhaba sayın Ascendent,
Çeviri şu an tamamlandı..Bir kısmını burada yayınlıyorum. Makalenin tamamını ise size özel mesajla gönderiyorum. Çalışmalarınızda başarılar ve kolaylıklar..
Yalanlar, Kahrolası Yalanlar, İstatistikler, ve Abiyogenez Hesaplamalarının Olasılığı
İçerik
Giriş, Yaratılışçıların "abiyogenezin imkansızlığı" hesaplamalarındaki sorun nedir
İlkel protoplazmik globül
Yaşam döngüsü miti
Başlangıç seviyesindekiler için sözcük tanımlama ve makromoleküler demet
Uzayda aramalar, veya samanlıkta iğne aramak?
Sonuçlar
Referanslar
Linkler
Giriş
Sıklıkla birileri "şans eseri herhangi bir enzimin oluşması imkansızdır, bu yüzden abiyogenez de imkansızdır" ifadesi ile gelirler. Genellikle astrofizikçi Fred Hoyle'un etkileyici hesaplamasından bahsederler, veya yaşamın istatistiksel olarak imkansız olduğunu kanıtlamak için "Borel Kanunu" denen şeyi gösterirler. Bu insanlar, Fred de dahil olmak üzere, bir veya birden fazla hata yapmaktadırlar.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sözlük
Asil transferaz:
Peptidleri sentezleyen bir enzim veya ribozim
Ligaz:
Bir monomeri bir polimere ekleyen bir ezim veya ribozim, ya da iki kısa polimeri birleştiren enzim.
Monomer:
Bir polimerin herhangi bir alt ünitesi. Bir amino asit bir peptidin veya proteinin monomeridir, bir nükleotid azılnükleotidin veya polinükleotidin monomeridir.
Nükleotid:
Adenin,Guanin,Sitozin ve Urasil.Bunlar azılnükleotidleri veya RNA gibi polinükleotidleri meydana getiren monomerlerdir.
Azılnükleotid:
Nükleotidin alt ünitelerinin kısa bir polimeridir.
Polimeraz:
Monomerleri tanzim ederek polimer oluşturan bir enzim veya ribozimdir. Örneğin, RNA polimeraz tekli nükloetidlerden RNA meydana getirir.
Ribozim:
RNA tarafından yapılan biyolojik bir katalizördür.
Öz Kopyalayıcı:
Küçük alt ünitelerinden aynı veya aynına yakın kopyalar yapabilen bir molekül. En az dört öz kopyalayıcı bilinmektedir