PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanrı Olsaydı Deliler Olmazdı

Ebu Leheb
15-01-2005, 02:04
Dinliler, insanların Tanrının kölesi(kulu) olduğunu ve ''yaratılma" gerekçelerinin de tanrıya iman ve ibadet olduğunu düşünürler.

Şimdi biraz cesurca düşünün bakalım. Eğer Tanrı olsaydı bir insan doğuştan veya sonradan deli olur muydu? Bana göre olmazdı. Çünkü, tanrı, düşünme kapasitesi olmayan bir insanı neden yaratsın? Kendine iman ve ibadet edemeyecek bir köleye neden ihtiyaç duysun?

Verceğiniz cevabı biliyorum. Hemen "deliler olmasaydı akıllılıların değeri olmazdı" gibi saçma bir retorik cümlenin arkasına sığınacaksınız. İyi tamam madem deli olmadığı sürece akıllının değeri anlaşılmayacak, o zaman deililerin suçu ne? Biz akıllılıarın değerini anlayalım diye o deliler ve onların ailelerini niye acı çeksin? Adalet bu işin neresinde?

Kişi, deli değil ama gerizekalı, sakat veya çirkin de olabilir. Tanrı niye bu ''eksik'' insanları yaratır? Bu insanlara ve onların ailelerine yazık değilmi?

explorer
15-01-2005, 02:09
buna inançlılar "ibret" diyerek cevap veriyor..

yani bir yarattığını korkutmak için
diğerini kusurlu yaratıyor ve ona gösteriyor

tanrının zevkine bak...
dünya bir sınav yeriyse
sınıfta kalan tanrının taa kendisi
hemde "adelet" dersinden

15-01-2005, 05:34
Beni benle deli ettin ve öldüm.
Beni onunla deli ettin ve yasadim.
Sonra beni benden ve ondan uzaklastirarak deli ettin ve kayboldum.
Sonra beni delilik derecesinde durdurdun ve gecirdigim üc hali sordum.
Sana: Kendimle deli olmam, yok olmaktir.
Seninle deli olmam, hayatta kalmaktir.
Deliligin benden ve senden uzaklasmasi, yorgunluk, bitkinliktir. Sen bütün hallerde bizden daha üstünsün.