PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ALLAH YOK yazılı tişörtle kamusal alana girersem nolur?

maddeoz
19-07-2006, 15:32
malumunuz, türbanla (ya da herhangibir dini kıyafetle) kamusal alana girememzsiniz.
buna karşı çıkanlar da kişisel hak ve özgürlükleri gösteriyor.
iyi, hoş, güzel de;
peki ya dinsiz vatandalarımızın kişisel hak ve özgürlükleri?
dinsiz bir vatandaş (belki de kendi düşünce yapısının gereği olarak) eğer ki üzerinde kocaman harflerle ''allah yoktur'' yazan bir tişörtle kamusal alana girerse sizce başına ne gibi olyalar gelir? :D

benim aklıma hemen tişörtün parçalanarak, dinsiz vatandaşımızın kapı dışarı edilmesi geliyor.
ayrıca toplanılıp, dayak atma da mümkündür.
polisin aranıp, bir de onardan dayak yenmesi olasılığı var tabi.

bir düşünsenize, halbuki tişört de, türban da, bir fikir sistemininin temsilleri,
biri dinin, diğeri dinsizliğin.
bir de tütbanlı birinin, türbanından dolayı kamusal alanda dayak yediğini, türbanının yırtılarak kapı dışarı edildiğini, türbanından dolayı polisin gelip, bir de karakolda dayak yediğini düşünsenize?!
tişört varken ne kadar da normal görünen tablo, bir anda, olması imkansız, çok absurd ve de çok daha haksız görünüyor!

neyse lafı uzatmayıp, tekrar soralım, tişörtlü arkadaşımızın başına neler gelebilir sizce? :)

19-07-2006, 15:37
biraz daha düsün aradaki farki belki anlarsin

maddeoz
19-07-2006, 15:58
eğer ki benim kutsal kitabım böyle bir şey giymeyi söylüyorsa arada fark yoktur.
hatta *kitabım bu kadar kısa bile olabilir :
ilk kural : dinsizliği tanıtmak görevindir, bu amaçla da üzerinde -yaşadığın ülkenin dilinde- allah'ın olmadığı mesajının yazdığı bir tişört giymelisin.
şüphesiz ki gerçek dinsizliktedir.
bitti.

belki saçma geliyor ama (saçma mı, mesela inanç olunca saçma demelisiniz, ayıp, ayıp) bu da benim inancım.
yoksa eleştiriyor musun?
ama korkmayın, ben benim inancımı eleştirene sizler gibi salıdrıp, şiddeet uygulamam. sadece gülüp geçerim.

(bu cümleleri yazdıktan sonra şimdi ben bile saçmalıklarından dolayı rahatsız oldum ama diğer dinlerin de bundan pek de fazla farkı yok)

19-07-2006, 16:17
Sevgili Maddeöz,
Bence çok güzel bir noktaya parmak basmışsın.Kafe bölümünde bakış açısı diye bir başlık açtım. Umarım okumuşsundur. Bu tür şeyleri ufak bir ayrıntıdır diye okuyup geçmeyelim. Kişinin yaşama bakış açısı bence çok önemli. Gönül isterdi ki her kes inandığı gibi özgürce yaşamalı. Ama bu bakış açısı tek yanlı olmamalı. Düşünüyorum da allah yoktur tişörtüyle gezen birinin başına bu ülkede neler gelmez ki...Aşağılamadan,sataşmadan tutun da dayak ve öldürmeye kadar bu kişinin başına her şey gelir. O türbanı savunanlar elini vicdanlarına koyup *bir de böyle bir şeyi düşünsünler. Eğer vicdanları varsa kafalarına bir şeyler dank eder. Bir de şu noktaya parmak basmak istiyorum. İnsanları da suçlamamak gerekir. Eğitim ve kültür seviyemiz ortada. Eğitim ve kültür seviyesi düşük toplumlarda olaylar o seviye doğrultusunda yorumlanır. Onun içinde bazı şeyleri normal karşılıyorum bir eğitimci olarak. Küçük beyinler düşünceleri tartışmak yerine kişileri tartışırlar...Sevgilerimle...

mep
19-07-2006, 17:31
İşte tam bir türbeye işeme olayı.
allah yok yazılı tişört giyip sokağa çıkacaksın,tanrıyla karşılaşan ateist fıkralarına malzeme olursun.anında kendini allahın huzurunda bulursun hemde üzerinde Allah yok yazılı bi tişörtle.kıvırma payıda kalmamış!! fena bi durum .bu ülkede ramazan ayında sigara içiyo diye insanlara saldıran arkadaşların pek sıcak bakıcaklarını,hatta hiç bakıcaklarını sanmıyorum.yinede bi denemek ,görmek lazım,gerçi deneyen kişinin sonuçlarını görebileceğini sanmıyorum ama bilmiyorum yani!!!.

hiramusta
19-07-2006, 23:26
O tişörtle okula girsen başına ne gelir bilmem ..amma başörtüsüyle okumak isteyen ve buna destek verenlerin hali aşağıdadır.

http://img74.imageshack.us/img74/6303/album23ru0.jpg
http://img266.imageshack.us/img266/6986/album33cn4.jpghttp://image01.yuklet.com/files/4/24ab0be7-album37.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/561/album39fe8.jpghttp://image01.yuklet.com/files/4/51b1e019-album40.jpghttp://img266.imageshack.us/img266/7089/album56dx9.jpghttp://image01.yuklet.com/files/4/53d82ddd-album59.jpghttp://img358.imageshack.us/img358/3355/album64tu6.jpghttp://image01.yuklet.com/files/4/45e03c4c-album65.gif
http://img266.imageshack.us/img266/9673/album66mk4.jpghttp://image01.yuklet.com/files/4/2f6e1f9e-album67.jpghttp://img175.imageshack.us/img175/567/album77lc7.jpg[img]

19-07-2006, 23:31
O tişörtle gezmeye kalkarsan, kamusal bir alan olan karakola sığınıp hayatını kurtarma şansın olabilir.

painkiller
20-07-2006, 00:11
ordakilerin keskin nişancı olma ihtimalini pek zayıf görüyorum klasik dinci gazete ajitasyonu...

diğerlerine gelince zorbalık ve baskıya karşı çıkacağım gibi sabotaja din bezirganlığı sömürücülüğe ve gericiliğe de karşı çıkarım...

bizzat ayetlerinde kafiri gören öldürsün sevaptır yazan bir dini topluma egemen hale getirmeye çalışırsan birileri elbette karşı çıkacak...

mep
20-07-2006, 00:43
tarih 27.06.2006 * *basın'dan.

Fly air'in suudi arabistan'a kiraladığı uçaklarda görev yaparken, riyad'da 'mutava' denilen polis timleri tarafından gözaltına alınan 1 hostes ve 1 host, yoğun çabalar sonucu serbest bırakılmalarının ardından istanbul'a döndü. geçtiğimiz günlerde suudi havayolları tarafından kiralanan 2 uçak, ekipleri ile birlikte suudi havayolları adına arabistan'da uçmaya başlamıştı. alınan bilgiye göre, uçaklarda hizmet veren kabin ekipleri, uçuştan sonra birlikte yemeğe gitmişti. suudi arabistan kanunları gereği bayanlara ve erkeklere ayrılan özel bölmelerde yemek yenilmesi gerektiği öğrenilirken, bayan ve erkeklerin beraber oturabilecekleri yerde yemek yiyen hostes ve host, suudi arabistan'da 'mutava' diye adlandırılan polis timleri tarafından gözaltına almıştı. durumdan haberdar olan suudi havayolları ile fly air, personelin salıverilmesi için yoğun temaslara başlamış, konuyla ilgili olarak riyad büyükelçiliği'ne de bilgi verilmişti. hostes ile host, yoğun çabalar sonucunda serbest bırakılmıştı. serbest bırakılan rengin kepeci isimli hostes ve mahmut emin isimli host, suudi havayolları'nın tarifeli uçağıyla dün saat 20.15'te istanbul'a geldi. atatürk havalimanı'nda şirket yetkilileri tarafından karşılanan mahmut emin ve rengin kepeci, basın mensuplarının sorularını cevapladı. mahmut emin, "ekip olarak olay anında 4 erkek, 1 bayan olmak üzere 5 kişiydik. riyad'da bir lokantada yemek yiyorduk. suudi arabistan'da bayanların tek başına dışarı çıkması, dolaşması yasak olduğu için ben de arkadaşımla birlikte aile kısmında oturdum. ekibin diğer üyeleri erkeler bölümündeydi. daha sonra biz yemek yerken onların dini polisleri geldi. bizden pasaport istediler. biz de verdik. daha sonra bizi gözaltına aldılar. orada bir bayanla oturabilmek için akraba olmak gerekiyor. biz akraba olmadığımız için bizi gözaltına aldılar.

* * Sokağa tek başlarına çıkmalarına bile izin vermeyecek bir siyasal sistemin,başörtülerini sembol haline getirmesine öncelikle tepki göstermeliydiler.O siyasal sistem onlara başörtüsü özgürlüğünü verir.tek özgürlükleride başlarını örtmek olur. tek başına sokağa bile çıkamaz ama özgürce başörtüsü takabilirler

hiramusta
20-07-2006, 17:54
Bir başörtüsü haberi...taze ve sıcak;

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=172520

NedimYilmaz
20-07-2006, 18:11
Norveçte olsak, hiç bir şey olmaz. Orada İnançsız olanlar "Tanrı yoktur" diye bağırabiliyorlar.

Fakat iş Türkiye'ye gelince dinsel bağnazlık kendini gösterebiliyor. İçki yasaklayan rektörler bile var ülkemizde ona varacağa kadar..

sodomo--
20-07-2006, 18:40
Hiramusta hem isitsmar, hem mazlum edebiyatı...Fotoğraf kareleri hiç birşeyi ispatlamaz öyle bir iki fotoğrafa bakarak böyle sonuçlar çıkartamazsın. Ordaki polislerin derdi türban falan değil onlar kendilerine verilen görevi yapıyorlar o da "izinsiz gösteriye" müdahale etme görevi ki bu sadece türban eylemlerinde değil bütün izinsiz gösterilerde aynıdır. Şimdi sanki hiç "izinli türban eylemi" olmamış gibi veya türban konusu yeterince savunulamamış, buna izin verilmemiş gibi "mazlum edebiyatı" yaparak sempati toplamaya çalışmak zaten bir alışkanlık oldu. Kardeşim 6-7 yaşındaki kızlara bile türban takan sizleriniz, İstanbul daki kadınların *neredeyse %70'i türban takıyor (kim bilir diğer illerde durum nasıl) memleketi Suudi Arabistana çevirdiniz, devlet kurumlarını ele geçirdiniz, hükümette sizler varsınız bu da yetmiyor alttan alta şeriat devleti kurma planları yapıyorsunuz bi de çıkmış mazlum edebiyetı yapın öylemi...Hatırlıyorum bir türban eyleminde "7.4 yetmedi mi" diye pankart bile açtınız. İnsanlar onca acılar çekerken deprem yüzünden siz depremi kafirlere verilmiş bir ceza gibi lanse ettiniz. Hatta "türban bizim namusumuzdur" diyerek türban takmayanlara "namussuz" dediniz daha neler neler... "Saçının bir teli bile gözükürse 70 bin sene yanarsın" diyerek genç kızları korkutup türbanın içine sokun sonrada "türban bizim namusumuz " deyin iyi be...

Sizi Allah ıslah etsin daha ne diyeyim.

hiramusta
20-07-2006, 18:46
Nedim kardeş,mesela Marks ve avatarında göstermiş olduğun Darwin o sakallarıyla güzelim vatanımızda *kamu alanlarına girmek isteseler kapıdan içeri alınmazlardı.Ne kadar nahoş ve utanç verici bir durum değil mi?

NedimYilmaz
20-07-2006, 18:52
Türban konusu 30 yıl önce Türkiye'nin derdi değildi, İran İslam devrimini yaşadı, ardından Lübnan yolu ile ülkemize girdi. Oysa şimdi biliniyorki sıkmabaşın inançla hiçbir alakası yoktur. Ülkeyi bu yolla bölenler utansın. Cumhuriyet kadını şimdi oldu türbanlı kadın. Kına yaksınlar ülkeyi böyle yapanlar.

20-07-2006, 18:58
1980 öncesi neden böyle bir sorun yoktu? Ya da bu ölçekte bir sorun yoktu peki? O dönemden önce üniversitelerde okuyanlar "dinsiz" mi idiler? Tesettür'ün bu format ile ortaya çıkması yeni bir olay, 20 yıllık bir mazisi var.

Tesettür konusunda bu duyarlılığı gösteren arkadaşlar, acaba zorunlu Din Kültürü ve Ahlak dersi konusunda da aynı duyarlılığı göstermekte mi? Örneğin, bu derste neden din (ağırlıkla Sunni İslam) anlatılmak yerine, karşıt görüşler de öğrencilere sunulmuyor? Diyelim ki derslerin müfredatına İslam (sunni yorumu) ile birlikte Şii ve Alevi yorumlarını, ek olarak İlhan Arsel ve Turan Dursun'un yorumlarını eklesek? Bunu da savunur mu "inanç özgürlüğü"nü savunan arkadaşlar? TRT'de İslam'ı anlatan/öven programların yanında yaşıyor olsa idi Turan Dursun'un da program yapması gerektiğini savunurlar mı?

Bir dinin toplumda baskın olmasından dolayı, laik bir devletin izlemesi gereken politika, o dinin dışında kalanları korumaktır. Devlet de, belki birçok hatalı yaklaşım içerse de bunu yapmaya çalışmaktadır.

not: Bu arada, bu başlığı "Laiklik" forumuna taşıyorum. Sanırım oraya daha uygun.

neutrino

mep
20-07-2006, 18:58
Bir başörtüsü haberi...taze ve sıcak;

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=172520

* Başörtüsü olayının başörtülü insanları çoğaltarak (özellikle öğrenci) siyasal bir simge yapılma *çabalarına bir örnek haber,sıcak sıcak!

* * * * * ÖĞRENCİLERE TUZAK! EV SORUNU OLAN ÜNİVERSİTELİ * * * *
* *YA *TARİKATA YA FUHUŞA DÜŞÜYOR.

* * *Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur: "Barınma sorunu olan öğrenciler ya tarikatların ya da kadın satıcılarının eline düşüyor. Güzel dairelere yerleştiriliyor, ceplerine harçlık konuyor. Biz buna karşı öğrencileri ailelerin yanına yerleştireceğiz."

*sınıfta kalması ya da alttan dersi olması halinde yurttan atıldığını hatırlatan Pur, "Sonra bu çocuklar ev bulmaya çalışıyor. Edirnekapı'nın arka mahallesinde gecekonduda üç-beş arkadaş ev tutuyor. Oradan Göztepe'ye okula geliyor. Ne kadar dayanabilir çocuk bu sefilliğe?" diye sordu. Öğrencileri tarikatların kıskacından kurtarmanın mümkün olduğunu söyleyen Pur, şöyle devam etti: "Tak rozeti, al bayrağı, bir de şiir oku Atatürkçüsün. Ama sen bir yurt yap, çocukların barınma parasını ver o zaman Atatürkçü olursun. Hangi parayla hangi evi tutacak bu çocuklar? 100 milyon bile gelmiyor çoğuna ailelerinden. Atatürkçülük karşı devrimciler nasıl örgütleniyorlarsa, öyle davranıp, bu çocuklara sahip çıkmaktır." Tarikatların her üniversitede olduğu gibi Marmara Üniversitesi'nde de özellikle burs, barınma ve harçlık konusunda çok etkili olduklarını belirten Pur, tarikata girmiş öğrencileri tanımakta zorlanmadıklarını şöyle aktardı: "Kızlardaki değişim çok kolay izleniyor. Çünkü hemen türban takıyorlar. Ama erkeklerdeki değişimi fark etmek daha zor. Mesela kravat takmıyorlar, daha bol pantolon giyiyorlar." * * * * * PERVİN KAPLAN/SABAH

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *www.haberturk.com

hiramusta abi'me saygılarımla.insanların başörtülerine değil,başörtüsü'nü kendilerine malzeme yapanlara,bilerek yada bilmeyerek bu oyunun bir parçası olanlara tepkimiz var.
Annemde başını örter ama başı örtülsün diye örter bayrak olsun diye değil.sevgilerimle

NedimYilmaz
20-07-2006, 18:59
Nedim kardeş,mesela Marks ve avatarında göstermiş olduğun Darwin o sakallarıyla güzelim vatanımızda kamu alanlarına girmek isteseler kapıdan içeri alınmazlardı.Ne kadar nahoş ve utanç verici bir durum değil mi?
Marx ve Darwin bir dinin savunucuları değildir. Bir akımın savunucularıdır. Bir kişi Che T-shirti ile girebiliyor ya da evrim t-shirtiyle istediği gibi dolaşabiliyor üniversitelerde.

SadaEKE
27-07-2006, 14:25
ya benim anlayamadıım sıkma başa özgürlük diyorlar. benim ablamda kapanmaya kalktı sonra başka bi şeyden doktora gitti doktor (hem de islamcı bi hastanenin sıkmabaş doktoru) beynine yeterince oksijen gitmiyor dedi:D işte bu yüzden bu arkadaşlar sıkmabaşı özgürlük olarak görüyorlar:D:D:D

subzero
01-08-2006, 21:53
malumunuz, türbanla (ya da herhangibir dini kıyafetle) kamusal alana girememzsiniz.
buna karşı çıkanlar da kişisel hak ve özgürlükleri gösteriyor.
iyi, hoş, güzel de;
peki ya dinsiz vatandalarımızın kişisel hak ve özgürlükleri?
dinsiz bir vatandaş (belki de kendi düşünce yapısının gereği olarak) eğer ki üzerinde kocaman harflerle ''allah yoktur'' yazan bir tişörtle kamusal alana girerse sizce başına ne gibi olyalar gelir? :D

benim aklıma hemen tişörtün parçalanarak, dinsiz vatandaşımızın kapı dışarı edilmesi geliyor.
ayrıca toplanılıp, dayak atma da mümkündür.
polisin aranıp, bir de onardan dayak yenmesi olasılığı var tabi.

bir düşünsenize, halbuki tişört de, türban da, bir fikir sistemininin temsilleri,
biri dinin, diğeri dinsizliğin.
bir de tütbanlı birinin, türbanından dolayı kamusal alanda dayak yediğini, türbanının yırtılarak kapı dışarı edildiğini, türbanından dolayı polisin gelip, bir de karakolda dayak yediğini düşünsenize?!
tişört varken ne kadar da normal görünen tablo, bir anda, olması imkansız, çok absurd ve de çok daha haksız görünüyor!

neyse lafı uzatmayıp, tekrar soralım, tişörtlü arkadaşımızın başına neler gelebilir sizce? :)

Bence bahsettiğin durumlar eşit değil. Türbanlı kız sana "Allah var" diyor gibi mi geliyor? Yani türban takan birisini propaganda yapıyor olarak mı görüyorsun? Bu soruyu eleştirmek amaçlı sormuyorum gerçekten fikrini soruyorum. Kendime sorduğumda da tam cevap veremediğim bir soru. Türban takan bir kız, görünüşüyle fikrini insanlara özendiriyor mu ?

maddeoz
10-08-2006, 20:29
sevgili subzero mesele mesaj vermek falan değil.
mesele dininin gereklerini bire bir uygulamak.
bu da belki benim inancımın gereği.
eğer eleştirmeye kalkarsanız, bu nasıl inanç boyle derseniz, diğer tüm inananlar gibi, sizin dinime hakaret ettiğinizi düşünürüm.
yani bunu bana kendi inancım söylüyor.
bunları da bir tavuktan duydum.
bana geldi, (bu başlığın 3. mesajında yazan ) kısa kitabımı anlattı.
üzgünüm ama bunu yapmak zorundayım.

12-08-2006, 01:41
kızma ama bugün gercekten turbanlı resmi dairelere girilmiyor
buda *inanç sahibi *olan insanlara büyük saygısızlık bence inanç sahbi olan insanlar asla bizim gibi düşünemez ve bu olaylar dinden cok bize palta vuruyor kesim larak buda bizi herzamn geriye atar ileri deyil bırak
öyle tirörtle girmeyide türbansıuzları nasıl okuluna kavusturruz ıonu düşün
ozaman belkide o insanlar biraz bize kinle bakma yerine sempatiyle bakar ve biraz bizim gibi düşünür saygılarımla

turok
12-08-2006, 03:11
Turban konusunda kafalarin karismasina hic gerek yok .
Bu turkiyenin malesef demokrasi ayibidir.
Yasalar onunde cezai sorumluluk yukledigimiz kisilerin siyasi gorus sahibi ve bu siyasi goruslerini yayma,bildirme *ve ifade etme haklari olduguna da kabul etmeliyiz. Bu ifade ozgurlugunu simgelerle de yapabilir Bundan daha normal bir sey olamaz
Kamu alani diye uydurdugumuz garabet otesi seyin ne oldugunu tam aciklayabilen var mi !
Kamu hizmeti veren kisi elbetde simgelerden arinmalidir.ama kamu hizmetini alan kisilere bunu jakoben bir sekilde uygulatmak ... ne olaki!

Turban takdiklari icin unuversite kapisindan cevrilen kizlardan kac tanesi siddet yolu ile ulkeye seriat rejimi getirmeyi amaclayan gizli orgut uyesi olarak tutuklanmistir!

Bir insan islemedigi bir sucdan dolayi sirf siyasi gorusunu ifade edecek sekilde giyiniyor diye vatandasi oldugu ulkenin diger insanlarina taninan haklardan mahrum edilemez.

Turban siyasi simge olarak *jakoben laikciler tarafindan asil kullaniliyor.Turban laikciler tarafindan inanalari ezme,onlara karsi ustunluklerini gosterme onlari asagilam bu ulkede ikinci sinif vatandas olduklarinin,desteklerini siyasi partinin is basina gelse dahi bunu degistiremiyeceklerini gostermek amaciyla kullaniliyor!

Benim fikrim bu. Kimse siddet yolune sapmadikca,acik acik siddeti ovecek soz ve eylemlere girmedikce siyasi gorus ve bu gorusunu simgelemesinden dolayi hak mahrumiyetine ugratilamaz!

beelzbb
16-12-2006, 00:50
maddeoz kanka giyersin tabi kim nedicek ankarada istanbulda giy.Ben giydim kimse bişey demedi valla ankarada üniversitede hem de ya sırtımda kocaman bir ters haç vardı. *:lol: *anti haçlı şovalyesi gibim geziyodum piyasada.Kimsede vay efendim o ne demedi.Arada hıristiyanmısın lan sen diyen kendini bilmezler çıktı ama onlarda zaten black metalden anlamayanlardı.Oluyo yani rahat ol kimse bişey demez de çok komik olur be kanka...Bari ingilizce filan yazsın.Şimdi aklıma hani şu önünde ''Kiss me'' ya da ''Touch me'' yazan tişörtlerle dolaşan hanım kızlar geldi *:lol: *Allah muhafaza :cry: *neyse aman diyim ben gene olmaz heralde ya

white_power
23-12-2006, 17:29
Büyük olasılıkla ilk aşamada tehditkar bakışlara hedef olursun.Sonra ise bu yobaz zihniyetten insanların birkaçı senin hakkında aralarında ortak fikirler beyan ederler.Cihad ruhu gittikçe azgınlaşır.Sonra aralarından bir yada birkaç mücahit sana sataşırlar.Dinsel özgürlük laik ülke filan desen de sopayı yersin.Olacağı bu.Sözde laik özde islami dayatmacı ülkede yaşıyoruz.Bizi laik ülke diyerek kandırıyorlar.Hani nerde laiklik?