PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaninatın başlangıcı var mı yoksa yok mu?

liquid
20-07-2006, 11:31
Dinle barışık olmayan anlayışa göre kainatın bir başı, başlangıcı yoktu. 20. y.y’lın ilk yarılarına kadar evrenin, zaman içerisinde sabit olduğu düşüncesi hakimdi. Ancak, 20. yy.’lın başında bu anlayış kökten değişikliğe uğradı. Anlaşıldığı üzere, kainat sürekli genişliyordu ve kainatın bir başı vardı.

Dr. Hubble’dan sonra analaşıldı ki, kainatta, yıldızlar ada ada kümeleştiği, koloniler hailinde toplandığı bir düzen vardı. Bir galaksiden snra öbür galaksi başlıyordu. İki galaksi arasında boşluk vardı ve bu boşlukta çok nadiren yıldız bulunuyordu. Dr. Hubble’ın teleskop başında yaptığı gözlemlerde galaksilerin birbirinden gittikçe uzaklaştığı tespit edildi. Daha uzaktaki galaksiler ise bizden daha da hızlı uzaklaşıyordu. Bu uzaklaşma ve kaçıştan elde edilen veriler ile evrenin genişlediği yorumu yapıldı.

Gearge Gamov, kainatın bir patlama ile (Big bang) oluşması durumunda, patlamadan arta kalan ve kainatın her yanında homojen şekilde bulunması gereken bir radyasyon’dan bahsediyordu. Big Bang teorileri, kainatın tahminen 15 milyar önce yoktan yaratıldığına işaret ediyordu.. Ancak, bunu ispatlanması içinde, o zamandan kalma bir radyasyoun şahitliği çok önemliydi. Yapılan hesappplamalar, evrenin ilk safhalarından arta kalan radyasyonun, bugün halen sıfırın altında 270 dereceye tekabül eden m,krodalga radyasyonu halinde bütün uzayı doldurması gerektiğini belirtmişti.

1965 yılinda Penzias ve Wilson adlı 2 elektronik muhendisi uzaya fırlatılan ECHO adli b,r yapay uydu ile ilgili bir haberleşme projesi üzerinde çalışırlarken, elektronikte, radyo ve sinyal teknolojisinde ilk kez rastlanan farklı bir dalga boylu bir ışın türüile karşılaştılar. Bu parazit farklı bir dalga boyunu varlığına işaret ediyordu. Halbuki normal şartlar altında peyklerden gelen frakens bantlarında böyle bir parazit olmamalıydı. Haftalar boyunca bu parazite bir çare aradılar. Gelen parazitin temsil ettiği dalga boyu 5.7 cm’^yi gösteriyordu. Gamow, daha önceki çalışmalarında kaianatın yaratılışından kalama radasyonun 5 derecelik mutlak sıcaklığa denk geleceğini belirtmişti. Bu çalışmadan etkilenen 2 astronom Big Bang’in ilk zamanlarındaki yüksek sıcaklığın zamanımıza kadar uzanana bir kalıntısını araştırıyoprlardı. Bu sıcaklığın uzayda belli bri dalga boyu ile temsil edildiğini düşünüyorlardı. Yaptıkları teaorik hesaplamalarda 7 derecelik bir mutlak sıcaklık çıkardılar. Ancak gözlem yolu ile de bunun onanmasını bekliyorlardı. İşte bu sırada Penzias ve Wilson’un ortayua çıkardıkları radyayon ve dalga boyu ile ilgili sonuölarda yayımlanmıştı. Ancak, bu iki mühendis, bu radyasyonun ünlü astranom G. Gamov ve diğer astranomların hesaplama yolu ile buldukları zamanımızdan 15 milyar önceki ilk yaratılış anından kalan küçük enerjinin bir parçası olduğpunu bilmiyorlardı. Bunu büyük patlamanın deneysel ispatı anlamına geldiğinin kesinlikle farkında değildiler. Penzias ve Wilson daha sonra KOZMİK RADYASYON olarak adlandırılan bu buluşları ile 1978 de Nobel fizik ödülü kazandılar.

Buradki bu konu ile ilgilenen arkadaşlardan şunu öğrenmek istiyorum. Yukarıda, benim artaştırmalarım sonuz-cunda edindiğim bilgilere, ters olan yeni bilimsel gelişmler var mı günümüzde? Beni aydınlatırsanız memnun olurum. Sevgiler.

aldostu
20-07-2006, 17:39
Kaninatın başlangıcı var mı yoksa yok mu?

Kainatın sonunundan bahsedebiliyor muyuz?

Bir sebeple sonu olacak diye iddia ediyoruz.

Büyük patlama,bir büyük çöküşle sonuçlanabilir.

Demek ki kainatın,şekli tartışılabilecek bir sonu olacak.

Sonu olan her şeyin bir başlangıcı vardır.

Her başlangıcın da bir başlatıcısı.

O hepimizin bir parçası olduğumuz kudrettir.

Siz ona ister Hz.Musa'nın Yahve'si deyin,ister Hz.İsa'nın babası,
ister Hz.Muhammedin nurundan tüm kainatı yaratan Allah.
Veya bir başkasının -tesadüf'ü- veya tabiat kanunu ...

Adını koymak bazen gururumuza dokunsa da..
Başlangıç ve başlatan var.
Çünki ben varım.

Sevgilerimle…

İyiliklerde görüşmek üzere.. Gönül kırdıysak affola..
Bütün dostlarıma selam ederim... (Dost olmayanlarıma da...)
***********….*************….***********….********* ****….*****
Her şey Tanrı 'dan sudur etmiştir (oluşmuştur). Ruhun tek amacı, oluştuğu Tanrı 'ya dönmektir. Bunun da yolu tek evrensel yasa olan evrim/tekamül den geçmektir.

hiramusta
20-07-2006, 17:44
Hareket eden herşeyin,hareketinin bir başlangıcı ve onu harekete geçiren bir güç vardır.Yanlış mıyım Aldostu hocam?

aldostu
20-07-2006, 17:46
Benzer şeyleri söylüyoruz sevgili dostum.

sodomo--
20-07-2006, 18:18
Sevgili Aldostu ne kadar da özlemişim seni, Cemali, Pante'yi bir de Sargon ( ne oldu bugünlerde o da yok )
Şimdilik şeriatçılarla ve materyalistlerle uğraşıyorum (allah bana bu görevi verdi :) o yüzden sizinle bağlantım koptu kusura bakmayın ama en kısa sürede muhabbete devam ederiz.

Adını koymak bazen gururumuza dokunsa da..
Başlangıç ve başlatan var.
Çünki ben varım.

Bu "ben" önemli bir farkındalık ve sen bu farkındalığı sağlamışsın kutluyorum.
Önümüzdeki günlerde "ben" üzerine çok ciddi ve dolu dolu fikirler beyan edeceğim.
Bir de "sonsuzluk" üzerine,
Ve de "hiçlik/yokluk" üzerine,
"Bilinç" üzerine,
Sonrada "Tanrı" üzerine
Ve o da yetmedi Aşk üzerine,

Yani edebiyat falan değil ciddi ciddi düşünce denemeleri olacak bunlar...

Yani öyle dincilerin de materyalistlerin de gençlerin beyinlerini sulandırmalarını seyredecek değilim bunu bir görev adlediyorum...

Sevgiyle kal...

aldostu
20-07-2006, 18:33
Sevgili Dostum,

tartışmaları bırak.
onlar işin çerezi.

Sen yaz..
Allah aşkına yaz..
Yaratan aşkına yaz..
Yaşatan aşkına yaz.

Yaz Dostum yaz..
Sen gönülden yazınca güzel yazıyorsun.
Bak Chat'den çıkışta siteden de çıkarken senin cevabı gördüm ve
2 dakikalığına geri döndüm.

Sevgili Sodomo Aldostunun gönlünü hoş edecek şeyler yazmıştır diye..

Yanılmamışım.

Allah razı olsun güzellikleri görenden,gösterenden,anlatandan.
Sen gönül pınarının sazını çal..
Kulağı hasret olan hemen kıpırdanır.

Kedilerde mırıldanırsa kızma,darılma..

Sodomo'yu severim.
Gerçeği görenlerdendir.
Ne mutlu ona ve onu duyana.

Sevgilerimle aziz Dostum.

NedimYilmaz
20-07-2006, 18:33
"Hiçbir şey yoktan var olamaz" anlayışını düşüncemle pekiştireririm. Var olan gelişir ve evrimleşir.

Günümüz bilim adamları Big bang teorisinden bahsediyorlar. Bu tartışılan bir tez olmasına şu bir gerçek. Big Bang ile birlikte evren "Yoktan Var" olmadı. Çok küçük olan enerji, patlamayla birlikte çok büyük enerjiye dönüşmüştür. Ortada var olma söz konusu değildir. Bazı arkadaşlarım "O enerji nasıl oluştu" diyebilirler. Bu sorunun cevabını dinlerde değil, bilimde aramalıyız. Olduğumuzla yetinmek, kuruntuları savunmaktan çok daha erdemli bir harekettir.

sodomo--
20-07-2006, 19:35
Sn. NedimYılmaz, hoşgeldiniz... Umarım fikirlerinizi bir devamlılık içinde sunarsınız ve uzun süreli bir fikir/bilgi alışverişinde bulunuruz.

deli_cevat
20-07-2006, 19:54
şimdi biz warız garanti Allah yarattı
kuş uçuyo Allah uçurdu
deve hastalanıyo Allah hasta etti bulaşıcı hastalık olmaz "La advâ"... Yani: "Hastalığın bulaşması olmaz" ya da "bulaşıcı
hastalık yok". (Bkz. Buhâri, Kitabu't- Tıb / 19,25,43-46; Tecrîd, ha*
dis no: 1927; Müslim, Kitabu's, Selâm / 111 - 116, hadis no: 2224-
2225 ve öteki hadis kitaplan.)
adamı öldürüyo islamcılar Allah'ın emri yerine geldi

ism@
08-10-2008, 16:08
http://www.mucizeler.com/bolumler/01_surekligenisle.htm

sayın ism@

Alıntı yapacaksanız link olarak vermeniz yeterlidir. Bize sizin düşünceleriniz lazım. Ayrıca bunlar defalarca asıldı.
Son olarak uzun alıntılar site tüzügümüze göre yasaktır.

saygılarımla

dilaver