PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : bir dergide okudugum haber

M.rted
23-07-2006, 15:53
Aklima simdi bir haber geldi, bir dergide okumusdum, irakli bir asker, yaralanip, bayiliyor, hastanede ayildiginda, karsisinda bir hemsire görüyor, onu bir huri, kendisini de cennette sanip seviniyor, ancak hemsire onun ölmedigini dünyada oldugunu söyleyince, cocuk gibi aglamaya basliyor.

Evet, bu Türkiye´li avrupa´li bir *insan müslüman olsun olmasin inanilmasi cok güc bir haber, sanki bir masal, ama iste araplarin yasadigi islam bu olmasi gerek, saf ve temiz islam, Türkiye ve avrupa´daki islam degisime ugramis, biz de türkiye´deki *islamin gercek öz islam oldugunu saniyoruz, *Atatürk´ün ve arkadaslarinin sayesinde bu degil.

Evet gercek islam´i yasamak isteyenlere bir misir seyahati tavsiye ederim, misir´da arap ülkelerin belki "en modern" devletlerinden biri, duydugum kadari ile sokakda bir kadin görmek, sanki sayisal lotto´yu tutturmak gibi imis.

Şamanist
23-07-2006, 17:53
Mısır yine fena değil. Modenlikte Lübnan'dan sonra Tunus ve Mısır ikinciliği paylaşıyor. Tabi Mısır'ın böyle olmasında orda Hristiyanların çok olması yatıyor. Ama yine de islam hukuku kısmen orda da var. Çok eşlilik var ve kadına miras hakkı epey sınırlı. Türbansız kadınlar az değil.Ancak her mahallede mal gibi bayanlara bakan adamlar var.

sargon
23-07-2006, 19:16
Mısırla ilgili iki kişiyle konuşmuştum. Birisi Kızıldenize giden bir Rus bayan arkadaştı. Kız geldikten sonra Arapların kadınlara ayı gibi bakıp, boyuna laf atmasını ve kadın cinsinden olup da yegane sokaklarda gezen olmalarını uzun zaman anlatıp durdu.

Diğeri ise hastanede yatarken tanıştığım Alman asılllı bi kadındı. Kocası Mısır'lıymış. Yıllardır Mısır'da yaşıyormuş. Aslında hıritiyan olmasına karşın çocuklarıyla ilgili bir takım sorunları Mısır'da çözebilmek için kimliğine "müslüman" diye yazdırmış. Kadın pek geveze bişeydi. Fazla soru sormaya cesaret edemedim. :D

deli_cevat
23-07-2006, 20:46
saf islam nası oluyo hakket saf vahşet saf katliam saf şeriat=terörizm
mi oluyo saflık

meas_0
23-07-2006, 20:50
Aklima simdi bir haber geldi, bir dergide okumusdum,

Derginin adı neydi mürted?

M.rted
23-07-2006, 21:34
Derginin ismi Der Spiegel idi meas, eger almanca biliyorsan ara sira spiegel.de´ye bir bak.

Haberin anlatmak istedigi bir sey var, o askerin hayattan kopuklugu, bütün umutlarini ölümden sonrakine baglamis, umudu, dünya´da bulamadigini, basaramadigini, "öbür dünya´da" sürüm ile kendisinin olmasi, hani karl marx´in bir sözü vardir, "din halkin esraridir" diye, tam iste gercekden, mantikdan, madde´den kopmus bir insan, bir esrarkes gibi.

psikometarapi, demek istedigim Türkiye´deki islam, az da olsa gene hayatin gereksinimleri ve gercekleri ile, yogrulmusdur,mantiksizligini, celiskiligini, kadindüsmanliligini, hayaleperestligini az da olsa kaybetmisdir, *bir alman feylefsof´un dedigi gibi islam dini daha kayniyor, hiristiyan dini gibi sogutlulmamis, umulurki o da olur, etkisini kaybeder.