PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : din ve özgürlük hakkında savuralım cümlelerimizi

özgür_düsünce
23-07-2006, 19:53
özgürlük hayatta ne kadr çok anlama gelir?dine neden ihtiyaç duyulur....ve bende burada beynimde uçuşan kelimeleri savurmak istedim.bu cevap ne kadr doğru cvplanır kuşkusuz meçhul..bana göre özgürlük gökyüzünde uçmak gibi yeri yerde hissedememek gibi.uçurumdan atlamak üzereyken belimzde ip olması o güvenle uçurumun zevkini tadmak gibi..
* * din de insanların güvenlerini sağlıyor...neden dine insanlar ihtiyaç duyarlar;kendilerini güvende hissetmek bir şeylerden medet ummak,ve hayatta dirençli olmak için burada din ayrımı yapmıyorum genelinden bahsediyorum...ALLAH var mıdır yok mudur yorumuna hiç girmiyorum..
neden din sorusunun kendince nedenlerinin birini yazmak istedim..kendimizi ne kadr güvende hissediyoruz ve ne kadr hayatı uçsuz bucaksız *yaşayabildiğimz gibi yaşıyoruz..

mep
23-07-2006, 20:12
Sevgili özgür düşünce
dinlerden özgürlüğe hoş geldin.
İnananlar için yer yüzünün bir hapisane olduğunu söyleyen hadis ışığında
insanların özgürlüklerine kasteden inanç sisteminin,insanlara vereceği güven değil sadece korku'dur.korktukları yaratıcıya itaat ediyor olduklarını düşünmekse kendileri için bir güven duygusudur.sevgiler

özgür_düsünce
23-07-2006, 22:11
sevgili mephisto
*evet çok haklısın yaratıcıya duydukları korku için itaat ediyor ve bunları yaparken kendilerini güven içinde hissediyorlar.burada güven duygusu devreye giriyor dinde..ama güven duymak kendini hayatta dirençli kılabilmek için dine sığınanların sayısı oldukça çok.