PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İSLAM DAHA BAŞINDAN SAPTIRILMIŞ OLABİLİR Mİ?


haci
15-01-2005, 21:55
BALIK BAŞTAN KOKARMIŞ!

Muhammed’in yaymaya çalıştığı din günümüz İslam’ı olmayabilir mi? Günümüzde İslam üç ayrı elemandan oluşmuştur. Kur’an, hadis ve sünnet. Muhammed’in yaymaya çalıştığı dinde Kur’an’dan başka referans kaynağı yoktur. Çünkü hadisler ve sünnet Muhammed’le başlayan ama, ancak O’nun ölümünden sonra ve başkaları tarafından İslam’a dahil edilerek yürürlüğe sokulan İslam dışı elemanlardır. Bu durumda bugün pratik edilen İslam, Muhammed’in yaymaya çalıştığı İslam olmayabilir!

Rehber olarak yalnız Kur’an’ın alındığı, hadis ve sünnetle ilgisi olmayan bir din var mıdır? Varsa eğer o din İslam değildir. Hanif dini olmalıdır. Bu din al-Lah’ı ilah kabul eden monoteist bir dindir. Eski bir arap dinidir. İbrahim’den geldiği rivayet edilir. Muhammed’in İslam olarak yaymaya çalıştığı din aslında Hanif dini olarak kabul edilebilir mi? Yoksa Muhammed’in bütün yaptığı bu dinin ismini değiştirmek mi olmuştur?

Harun Yahya’nın yazılarından yaptığım bir çıkarsamaya göre şimdiki Müslüman’lar Muhammed’in dinini değil, kendi akıllarına göre uydurdukları bir dini izlemektedirler. Harun Yahya’ya inananlar bu konuda ne düşünüyorlar acaba?

HACI

Bir Türk
16-01-2005, 01:12
çok mantıklı.... :wink: (gülümseler arasında başparmağın yukarı uzatıldığı ve elin yumruk haline getirildiği "çok güzel" manasındaki işaret olsa onu kullanırdım :D )

16-01-2005, 01:24
Dünya bir devrim bekliyor... Büyük bir İslâm devrimini bekleniyor

explorer
16-01-2005, 01:47
kuran zaman aşımını doldurmuştur.
bunun en büyük kanıtı insanların ve bilgili gecinenlerin dini yaşamalarındaki ve yorumlarındaki tuttarsızlıktır.

Din, Bilim ve Akıl karşısındada son çırpınışlarını verdiğini söylemek isterim.

Önümüzdeki yüzyılda tamamen yeryüzünden silinecek ve tarih kitaplarında ilkel inanclar bölümündeki yerini alacaktır.

explorer

16-01-2005, 02:14
Ben Ünlü ateistler müzesinin olma ihtimalini daha fazla görüyor. Kitaplara gecmiyecek kadar da degerini kaybedecekler.

:P :P

16-01-2005, 02:19
Günümüzde dine ilginin ortadan kalktığını söylerken, bir başka bakımdan dine ihtiyaç doğduğunu da unutmamak gerek. Kainatın ve insan varoluşunun manası sorusundan çıkan dini ihtiyaç günümüzde daha da artmıştır. Kainatın bir bilmece oluşu ve meseleleri üzerindeki şuur, tarihin hiçbir döneminde bugünkü gibi büyük olmamıştır. Öte yandan, insanın bugünkü toplum hayatının ekonomik, siyasi ve kültürel meseleleri üzerine açık bir tutum takınması da hiçbir zaman bu kadar beklenmemiştir. dine ihtiyaçlarla kuşkucu tutum arasındaki zıtlık, bugünkü insanın hayatında gerginlik meydana getiriyor. Hayatın manasının bilinmemesi ve hayattaki güvensizlik yeni meseleler çıkarıyor

haci
16-01-2005, 02:27
Hayatın anlamını neden bilmiyorsunuz?
Hayatın belli bir anlamı yoktur. Tabii sizin ona verdiğiniz anlam dışında bir anlamı yoktur..
Hayata bir anlam vermiyor musunuz?
Ben veriyorum...
Bana göre o anlam nedir biliyor musunuz?
Bilmiyorsunuz!!! Keh keh kehhhhhhh

HACI

16-01-2005, 02:56
Hayatin anlamini tabi ki biliyoruz haci kehkehh

sen meseleyi anlayamadin galiba...
bir daha oku...
anlamassan bir daha
bir daha

anlamassan, tekrar sor... Ben senin anliyacagin gibi yazarim...

Kötü niyetim yok Haci amca...
selamlar

haci
16-01-2005, 03:19
Ben yaşamın anlamı yok demedim ki!
Yazımı tekrar okuyun.. Anlayana kadar..Tekrar tekrar..
Kötü bir niyetim yok..
Keeeeeeh keh kehhhhhhhhhhhhhhhhhhh