Orijinalini görmek için tıklayınız : www.hemenpaylas.com/download/...
www.hemenpaylas.com/download/1221607/sonumuz.rar.htm
BU BELGEYİ İZLEYİN.
Sevgili asya, gönderdiğin belgeyi izledim. Şahsi olarak masonları merak ettiğim için özellikle harun yahya ve tayfasının abarttığıı kadar olduklarını merak ettiğim için masonlar hakkında epey araştırma yapmışlığım var zamanında, bi de gizli örgütler her zaman merak cezbedici olduğundan...
Neyse, yazıların haklı olan yönleri var haksız olan yöleri var söyleim istedim. (Gerçi sen benim nu konuşmalardan sonra tekrar farklı bi görev için bu siteye katıldıgımı iddia edebilrsin ama neyse bildiğimi soylemey devam edeim ben.:) )
Öncelikle masonluk bi kardeşlik örgütü olarak kurulmuştur, üyelerinin dinini, ırkını ve mesleğini ayırt etmeden hepsi eşit *statude olmuş, birbirlerine kardeş gözüyel bakmıştır. Evet, masonlar dine karşıdır, ama dinle beraber diğer bütün etiketlere de sınırlara da.. *en azından o zamanlardan beri.. bu özgür düşünce ve kardeşlik örgütü din karşıtı olduğu için gizli olmak zorundaydı kilise baskılarına ve aforoz edilme riskinden dolayı. Zamanının bir çok ünlü politikacısı şairi yazarı bu örgüte üyeydi. tabi bu kadar başarılı insan üye olunca ister istemez örgüt güçlendi ve diğer örgütlerin de tamah ettiği bi güce sahip oldu. *Ve maalesef zamanla amcından saptırıldı. açıkçası su andaki amaçlarından ve ne yaptıklarından pek emin deilim. emin oldugunu iddia eden de yalan soyluordur. Çünkü bu örgüt o kadar kolay amaçlarını dışa vurmaz sanmıorum.
Amerikanın masonic olduguna gelince..
evet, amerika masonic olarak kuruldu. George washington ve arkadaşaları masondu.. ama ilk masonlardan.. Bağımsızlık bildirgesini yazan bu adamlar din ırk ve statu gibi şeylerin boş olduguna inanıolardı. Ve inşa ettikleri bir çok yapıda masonic amblemler vardır. Bu onları din düşmanı yapar islam düşmanı deil. Ancak günümüzd emaalesef Abd kuruluş amacını yansıtmıo.. nereden nereye....
Bi sorum da masonic sembollerden bahsedip birden turkiyenin masonların hedefi oldugunu anlatmış bu slide show ne alaka anlamadım. yani tamam belki amacları oyle ama düşünce o kadar dayanaksız anlatılmış ki ben komplo teorisi seven insan bile gulumsedim.
neyse , şimdilik bu kadar..
painkiller
24-07-2006, 14:20
evet dosyada geçen bilgilerin büyük kısmını ben de araştırmıştım doğru...
masonluğun kökü duvar işçilerine dayanır (masonry) duvar işçileri zamanında toplumun en kültürlü eğitimli elit bir kesimiyken böyle bir yapılanmaya gitmişlerdir daha sonra toplumun özellikle zengin ve eğitimli elit diğer sınıflarına yayılmıştır...
yalnız burada çok ciddi bir yanlış var...masonlar çok inançlı hatta aşırı inançlı kimselerdir dinsiz değillerdir...kökeni özellikle yahudiliğe ve biraz da hristiyanlığa dayanır müslümanlara karşı düşmanca davranırlar ancak amaçları aslında dinidir yani bu insanlar gayet inançlı kişilerdir...burada çok ciddi bir yanlış var...
sevgili painkiller dine karşıdır derken dinin yarattığı ayrımcılığa karşı idiler demek istedim. Tüm insanlığın kardeşliğini savunmuşlar. Bunları eski toplantıların yayınlanan metinlerinde okuyabiliosunuz. Yoksa dinsiz der iken inançları yok demek istemedim yanlış anlaşılacak şekilde yazdım kusura bakmayın. ama diğer verdiğim bilgiler doğrudur.
NedimYilmaz
24-07-2006, 19:26
Siyasal olarak katılıyorum.
painkiller
24-07-2006, 20:28
sevgili merwe,
ben sana değil daha çok slayttaki masonlar dinsizdir vb. yazılara itiraz ettim...
wikipedia da masonlarla ilgili bölüme bence bi bakın tarihsel gelişimi üyeleri vb. hakkında ciddi bilgiler var...
http://en.wikipedia.org/wiki/Freemasonry
üyeler için aranan en önemli özellik
Believe in a Supreme Being
dir...bu nokta önemlidir zira masonlar çalışmalarını mensup oldukları inançlar doğrultusunda yaparlar...
Esas itibari ile masonluk da inanç olduğundan tam bir akılcılık vardır denemez. Ozellikle de içindeki gizemci öğeler göz önünde bulundurulursa. Ritüllere kıdemlere rütbelere simgelere duyulan ihtiyaç daha akılcı bir din yaratma çabasından başkaca bir şey değil bence.