PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İslam Zorbalıkla Kıskançlığı Bastırır!

Dark_Prince
24-05-2011, 23:44
Seks Tanrıçası Sibel Üresin'in aşağıdaki açıklaması ''Domuz eti kıskançlığı yokeder o yüzden yasaklanmıştır diyen zihniyet,neden hiç erkeğe 4 kadın alma imkanı sunan,kadının kıskanma duygusuna pranga vuran dinî emirlerine birşey demiyor'' sorusunu aklıma getirdi.

Hep erkek açısından bakıldı olaya,şimdi kadın açısından tartışalım bunu.

Aşağıdaki açıklamayı okursanız kadını adeta bir mal gibi düşündüğünü göreceksiniz,o yüzden Kutsal Fahişe yakıştırması yaptım bu kadına.Söyledikleri yenilir yutulur cinsten değil,ona göre kadın erkeği mutlu etmek için herşeyi yapmalıymış,cinsel,manevi hertürlü yönden.Eğer itaat etmezsede dayağı,boşanmayı vb. hakedermiş.Üstelik bunları söyleyen bir kadın!

Domuz eti kıskançlığı yokediyor diye ateş püskürenler,kadının kıskanma duygusuna pranga vuran din emirlerine neden sessiz kalıyorlar?Dikkat edin yokeden demedim,baskı ile dışa vurumunu engelleyen dedim.Kadının kıskançlıktan içi içini yer,nefes alamaz hale gelir yani kıskançlığı aktiftir fakat din kadının duygularını önemsemez.Kur'an'da adaletli davranamazsanız çok eşli olmayın der.Buna göre ilk eş istemezse ikinci bir eş alınamaz:

Nisa=3:Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için daha uygundur.

Fakat bunu kim takar?Çok eşliliğin ne kadar yaygın olduğunu bilyiorsunuz,Muhammed bile takmamıştır ki bunu neden Müslümanlar taksın?Birkaç hadis:

Abdullah İbnu Dinar anlatıyor: "Bir adam İbnu Ömer radıyallahu anhüma'ya büyüğün emmesinden sormuştu. Şu cevabı verdi:"Bir adam Ömer radıyallahu anh'a gelip: "Benim, kendisine temasta bulunduğum bir cariyem vardı. Hanımım bunu önlemeye azmetti ve cariyeyi emzirdi ve bana da: "Sakın ha! Vallahi ben cariyeni emzirdim!" dedi. (Şimdi ne yapmalıyım?" diye) sordu. Babam Ömer ona şöyle cevap verdi:"Hanımını çatlat: Git cariyene temasta bulun. Çünkü (harama sebep olan) emme küçüklükte olan emmedir."Muvatta, Rada' 13, (2, 606).

Bu hadiste adamın karısı istememesine,hatta cariyeyi emzirmesine rağmen Ömer git karını çatlat diyor.

Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselam)'ın zaman zaman birleştiği bir cariyesi vardı. Hz. Aişe ve Hz. Hafsa (radıyallahu anhüma) (cariyeye temasını önlemek için) peşini bırakmadılar. Sonunda Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) bu cariyeyi nefsine haram etti. Bunun üzerine: "Ey Peygamber, sen zevcelerinin hoşnudluğunu arayarak, Allah'ın sana helal kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun?..." diye başlayan Tahrim süresi nazil oldu."

Bu hadiste Muhammed'in karıları istememesine rağmen cariyeyle ilişkiye girdiği,karılarının ısrarına dayanamayıp cariyeyle ilişkiyi kendine yasak ettiği ve bunu üzerine inen ayetle tekrar helal kılındığı anlatılıyor.

Cariyeler sınırsızdır masalını analtmayın bana,sonuçta burada adaletsizlik var mı,var.

Tekrar soruyorum kadınların kıskançlık duygularına zorbalıkla neden pranga vuruyorsunuz?

Haber:

Fatih ve Eyüp belediyesinin muhafazakâr aile danışmanı Sibel Üresin’den şok açıklama!

Fatih, Ümraniye, Bahçelievler, Eyüp gibi birçok belediye ve kurumlar için aile içi iletişim seminerleri veren Sibel Üresin, hem yaşam koçluğu, hem de aile ve evlilik danışmanlığı yapıyor. Özellikle muhafazakâr kesim tarafından iyi tanınıyor. Başakşehir’de ofisi bulunan ve sivri çıkışlarıyla dikkat çeken Üresin, çokeşliliğin yasalaşması gerektiğini savunarak, “Zaten çokeşlilik var. Erkeklerin yüzde 85’i aldatıyor. Bu muhafazakâr kesimde ‘imam nikâhlı eş’, diğer kesimde ‘metres’ adını alıyor” diyor. 35 yaşındaki Üresin, çokeşliliğin neden yasalaşması gerektiğini anlattı:

‘Kadın ortada kalmaz’

“Erkek, bir başkasıyla imam nikâhı yapacağı zaman karısından izin almak zorunda değil. 4’üncü kadına kadar imam nikâhıyla evlenebilir. Ancak 2., 3. ve 4. eşler suiistimal ediliyor. ‘Boş ol’ dendiği zaman kadın ortada kalıyor. Bu nedenle çokeşlilik yasalaşmalı. Yasanın çıkması demek, erkeğin malvarlığına ortak gelmesi demek. Çokeşlilik dinimizde var. Herkes yapamaz ama yapana ‘Niye yaptın?’ diyemezsiniz, şirke girer. Kuran’da var.”

‘Çokeşli olurdum’

“Zengin, kariyerli, parası olan ve cinsel gücü fazla olan erkek çokeşliliği seçebiliyor. Hiçbir kadın fakir bir adamın ikinci karısı olmaz. Erkek, daha cilveli, daha çok gülen, cinsel anlamda kendisini mutlu eden kadına koşuyor. Erkek olsam, çokeşli olurdum.”

‘Erkek için haklı arayış’

“Bir erkek, kadında arkadaşlık, cinsellik, annelik ve ev kadınlığı arar. Bu özellikleri taşımıyorsanız, eşiniz tarafından aldatılmaya hazır olmalısınız. Erkek için bu haklı bir arayıştır. Bir ayrılık yaşaması durumunda yaşayacaklarının tahlilini sağlıklı yapan bir kadın, bence çokeşliliği kurtuluş olarak görmelidir. Boşandığında kaybedecekleri, kazanacaklarından fazla olan kadın, kalmayı tercih ediyor. Çokeşlilikte asıl ağır fatura erkeğe çıkıyor. Madden ve manen zarara uğruyor. Açıkça çokeşli olduğunu itiraf edenleri alkışlıyorum ve kutluyorum.”

‘Çarpık ilişkileri önler’

“Erkek, eşleri arasında gerek maddi, gerekse manevi açıdan adaletli davranmalı. Erkek adaletsizlik yaparsa, kendi cehennemini hazırlamış olur. Örneğin Kanuni Sultan Süleyman, dizide adaleti sağlayamıyor. Çokeşlilik, toplumdaki çarpık ilişkileri ve kızların evde kalma sorunlarının ortadan kalkması noktasında da ciddi rol oynayacaktır.”

‘Kadın itaat eder’

“Dayak ve aldatma bana göre boşanma sebebi değil. Türkiye’deki kadınların yüzde 80’i dilinden dayak yiyor. Yatak odasında mutlu olmayan kadın, her durumda problemlidir. Muhafazakâr kesimde kadın evde daha süslü, daha şık. Ailede mutluluğun sağlanmasının bazı şartları var. Kadın kocasına itaat etmeli. Erkek de karısına Allah’ın emaneti olarak davranmalı.”

http://www.odatv.com/n.php?n=cok-eslilik-yasal-olsun-2405111200

Dark_Prince
25-05-2011, 00:38
Hz. Enes (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselam)'ın zaman zaman birleştiği bir cariyesi vardı. Hz. Aişe ve Hz. Hafsa (radıyallahu anhüma) (cariyeye temasını önlemek için) peşini bırakmadılar. Sonunda Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) bu cariyeyi nefsine haram etti. Bunun üzerine: "Ey Peygamber, sen zevcelerinin hoşnudluğunu arayarak, Allah'ın sana helal kıldığı şeyi niçin kendine haram ediyorsun?..." diye başlayan Tahrim süresi nazil oldu."

Nesai, İşretu'n-Nisa, 4, (7, 71).

Bu hadisin kaynağını unutmuşum yapıştırdım şimdi.Bu hadisler Kuttubi Sitte'de geçmektedir.