Orijinalini görmek için tıklayınız : KADININ HAKKINI EN İYİ İSLAMİYET VERİR
İTTİHAD'I-İSLAM
28-07-2006, 03:49
Arkadaşlar!...Herhangi bir konuyla alakalı bir arkadaşımız bir başlık açıyor ama o başka mecralara kaçıyor.Rica ederim açtığım bu başlık sadece "İslamiyette Kadın Hakları" üzerine tesis edilmiş olsun.Diğer bir ricam da yazılarınızı çok uzatmayın.Bu konu hakkındaki görüşlerimi yazarak,efkar-ı umumiyeye buyrun diyorum...
*Cahiliye dönemi arkada bırakılmış ve o döneme ait her şey artık, ya acı bir teessür ve bir hasretle, ya da müstehzi bir edayla anlatılıyordu. Evet, o dönem anlatılırken ya dudaklar geriye gidiyor, ifadeler tebessüme bürünüyor veya bir iç burkuntusuyla kekeleniyordu. Bir gün yine bâdiyeden gelen bir bedevi, mescidde Allah Rasûlü’ne bazı şeyler anlatmıştı. Ve anlattığı şeyler arasında bir de şu vardı: “Ya Rasûlallah! Ben de kız çocuklarımı kendi ellerimle gömmüştüm” demiş ve devam etmişti: Bunlardan birinde, kızımın elinden tuttum götürdüm; ki kızım, tam da gelişip çarpıcı bir hâl aldığı çağdaydı. Çölde iyice uzaklaşabildiğim kadar uzaklaştım. Sonra da bir yeri, kazma ve kürekle kazmaya başladım. Zavallı gafil çocuk, hiçbir şeyden haberi yoktu. Benimle beraber o da kendi çukurunu kazıyordu. (Adam bunları anlatırken Allah Rasûlü bir bahar bulutu gibi dolmuş ve gözyaşları boşalmaya başlamıştı.) Kazma işi bitince geriye çekildim. Küçük yavru ne olacağından habersiz çukura bakıyordu. Aniden sırtına bir tekme indirdim. Başaşağı kuyuya giderken, “Babacığım babacığım!” diye feryat ediyordu. Allah Rasûlü, hıçkıra hıçkıra ağlayınca sahabei kiram, adama “Rasûlullah’ı ne diye müteessir ediyorsun”, diye itap etmeye başladılar. Evet, işte o zamanki insanların durumu buydu. Kadının hakk-ı hayatı yoktu. Ve Allah Rasûlü böyle bir cemaat içinde zuhur ediyor, her şeyi kendi değerine irca ettiği gibi, kadına da değerlerüstü değer kazandırıyor. Evet, o gün kadın hor görülüyor, irdeleniyor, yedi kapı kovuluyor, baba ona karşı yüzünü ekşitiyor ve yeni doğan kız çocukları babadan saklanıyordu. Vakıa, o gün istatistik bilinmiyordu ve öyle bir istatistik de yapılmamıştır. Ama, yaşayan kadınlar, zannediyorum % 50, babalarına gösterilmeden, kaçırılan kadınlardı. Belki sadece Hz. Ebu Bekir gibi fıtraten selim olarak doğan ve temizliğe açık olan ruhlar çocuklarını öldürmemişlerdi. Bunun dışında gençliğinde müslümanlığı idrak edemeyen pek çok kimse mutlaka bir kız çocuğunun katili bulunuyordu. İşte bu cemaat içinde Allah Rasûlü (sav), kızları en yüksek pâyeye ulaştırıyordu.
Bakın Nesaî’nin Âişe Validemiz’den naklettiği hadise: “Huzur-u risalet penahiye bir kız geldi: “Ya Rasûlallah”, dedi “Babam beni istemediğim halde amcamın oğluyla evlendirdi.” Allah Rasûlü derhal babasını çağırdı: “Kızını, istemediği halde bir başkasıyla evlendirmeye zorlayamazsın” dedi. Adam: “Nasıl emrederseniz ya Rasûlallah” diyerek yaptığından vazgeçti. Zaten, sahabinin başka türlü düşünmesi de mümkün değildi. Adam belki de, kızını vermekle yeğenini bir sıkıntıdan ve zor bir durumdan kurtarmak istiyordu ancak, Allah Rasûlü’nün emri her şeyden üstündü. O, Allah Rasûlüne teslimiyet ifade eden sözlerini bitirince, kız ayağa kalktı ve şöyle dedi:
“Ya Rasûlallah, benim esas maksadım babama muhalefet değildi. Ancak, İslâm’da bunun hükmü nedir? Baba, kızını birine verme hususunda nereye kadar selâhiyet sahibidir? İşte bunu öğrenmek istemiştim ve buraya da bu niyetle gelmiştim.”Dün kuyulara atılan, horlanan, hakir görülen, toprağa gömülen kız, kısa bir zaman sonra Peygamberin huzuruna çıkıyor ve rahatlıkla hakkını arayabiliyordu. Acaba evleneceği kişi hakkında babası ona zor kullanabilir miydi? İşte o, bunu soruyordu. Birkaç sene evvel, böyle bir hâdise olacağı söylenseydi, o günün insanları dinlediğine inanamaz, ya da söyleyenin aklından zoru olduğunu kabul ederdi. Ama, işte, bütün bunlar oluyordu.
Saygılarımla...
Yahu desenize, muhammeten once araplar bayagi kadin sikintisi cekiyormus.
*Masali ne kadar da cok seviyorsunuz?
Kadin kitligi olan herhangi bir ulkede, kiymetinin artmasi beklenir, azalmasi degil. Eger hakikaten butun kiz cocuklarini olduruyor olsalardi, bir kariya on koca duserdi.
Muhammed'in kac karisi, kac cariyesi, kac zamazingosu oldugunu goz onune alacak olursak, o kadar da nadir olmadigini hemen anlariz kadinlarin.
* Sizin iddianiza gore, muslumanlik korumus kadinlari. Muhammed'in peygamberlik doneminden once hic kadin olmamasi gerek ortada. Halbuki, bolluktan, bir degil, 4 kadin alabilme hakkini tanimis muritlerine.
Koru korune inanmayi birakin artik, kafanizi kullanin, kadinlari esir ve erkege hizmet etmekten baska bir hak tanimayan, ikinci sinif insan sayan, hala gunumuzde, ayni sartlara mahkum eden, bir baska dindir muslumanlik.
* Oyle demis ,boyle buyurmus, gibi masal sozcukleriyle avutmayin kendinizi, musluman ulkelere bir goz atinca, gorursunuz kadina verilen degeri.
kadın *islamiyette sadece ve sadece bir *KÖLEdir :(
unutmayınız bunu..
arkadaşım kadın hakları ile alakalı ufak başlıklar altında K.C. arkadaşımızın açtığı biçok başlık var, ve bunlar belirli bi konu üzerinden gidiyor. genelde de konuya baglı kalınıyor. Bence bunu orada daha belirli şekillerde tartışalım. Şimdi ben burada kadının hangi uğradığı haksızlığı eleştireyim, eksik akıllı sayımasını mı, mirastaki adaletsiz payını mı, şahitliğinin bile yarımsayıldığını mı vs. vs.vs. Oyuzden bence biz K.C. arkadaşımızın yaptığı gibi konu konu gidelim. Boşuna yer işgali olmasın.
deli_cevat
28-07-2006, 08:48
Ebu Said el Hudrî anlatıyor:
- "Peygamberle birlikte Benû Mustalık Gazası'na çıktık. Ve Arap tutsaklarından tutsaklar elde ettik. O sırada kadınlar iştahımızı çekti. Bekârlık çok güç gelmişti bize o günlerde. Ve azil yapmak istedik. İs*tiyorduk azil yapmayı Ancak, Peygamber aramızdayken ona sorma*dan nasıl azil yapacağız?' dedik ve gidip peygambere sorduk. Peygam*ber de azil yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur. (Yapabilirsiniz de. Yapmaya bilirsiniz de.) Ama bilin ki, kıyamet gününe değin mey*dana gelecek bir yavru, ne olursa olsun meydana gelir." (Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Itk/13; Tecrîd, hadis no: 1596; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikâh/127, hadis no: 1438; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n-Nikâh/49, hadis no: 2170.)
Kimileri, "azl"in ne demek olduğunu bilmedikleri için bu hadisin anlamını tam olarak anlamamışlardır.
"Azl" (azil), cinsel ilişki sırasında, erkeğin, meniyi, kadının cin*sel organına boşaltmadan çekmesidir. Yani, meniyi kadınlık organının dışına boşaltmak.
Hadiste anlatılanın özeti şu:
Müslümanlar, ellerindeki "tutsak kadınlar"la cinsel ilişkide bu*lunmak istiyorlardı. Ama bir sorunlan vardı: Ya çocuklan olursa? iliş*ki kuracaklan bu kadınlardan çocuk olsun istemiyorlardı. Tecrid "tü-tercim"i Kamil Miras, bu istememeyi, şöyle açıklıyor:
"Bu suretle (yani meniyi dışa boşaltmak biçiminde) esir kadmla-
34
*
ra yaklaşmak istemeleri (şu yüzdendir): Yüklü (gebe) veya evlat anası kadınlar satılamazdı. Halbuki gazilerin paraya ihtiyaçlan bulunduğun*dan satmak istiyorlardı." (Bkz. Diyanet yayınlanndan Tecrîd, 1596
numaralı hadis, not: 1.)
Kısacası: Tutsak kadınlann ırzına geçebilirlerdi "gaziler". Ama bu işi yaptıktan sonra da "çocuk sorunu"yla karşılaşmak istemiyorlar*dı. Çünkü gerektiğinde bu tutsak kadınlan satabilirlerdi. Buna bir en*gel çıkmamalıydı. "Azl"i bunun içki istemiş ve "Peygamber"e danış*mışlardı. Peygamber de temelde bu kadınların ırzlanna geçilmesinde bir sakınca görmüyordu, buna izin veriyordu. "Azl"e gelince. Bunda da bir sakınca bulunmadığını dolaylı olarak belirtiyordu.
(kaynak; Din bu 1. kitap)
sevgili deli_cevat sen bu benu mustalik savasina takildin kaldin , her forumda yaziyorsun ))))
* * *ve islam arkasim,
* Soruyu gelin tersinden soralim , islamda kadinin ne gibi haklari yoktur ? *
* *
* *birde konuyu bu yonden bize aciklayabilirmisiniz
NİSA:
4. Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.
3. Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.
BAKARA:
2.223. Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavuşacaksınız. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele.
(Daha şahitlik ve mirasla ilgili ayetleri almadım)
Hadis No : 5361
Ravi: İbnu Ömer
Tanım: Resulullah (sav) (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek): "Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm" buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın: "Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalatu vesselam: "Ağzınızdan kötü söz çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!" dedi. O kadın tekrar: "Ey Allah'ın Resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?" diye sorunca Aleyhissalatu vesselam açıkladı: "Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tabiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder." *
Kaynak: Buhari, Hayz 6, Zekat 44, İman 21, Küsuf 9, Nikah 88; Müslim, Küsuf 17, (907), İman 132, (79); Nesai
Hadis No : 5674
Ravi: Aişe
Tanım: Bir adam hanımını üç talakla boşadı. Kadınla bir başka adam evlendi, ancak bu adam da kadını temasdan önce boşadı. (Kadın tekrar önceki kocasına dönmek istemişti.) Resulullah (sav)'a bu hususta soruldu. "Hayır! İkincisi kadının balcığından tatmadıkça önceki tadamaz!" buyurdular. *
Kaynak: Buhari, Libas 6, Şehadat 3, Talak 4, 7, 37, Edeb 68; Müslim, Nikah 115, (1433); Muvatta, Nikah 18,
Hadis No : 4083
Ravi: Sehl İbnu Sa'd
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir şeyde (uğursuzluk) olsaydı, bu atta, kadında, meskende olurdu." *
Kaynak: Buhari, Cihad 47, Nikah 17; Müslim, Selam 119, (2226); Muvatta, İsti'zan 21
İTTİHAD'I-İSLAM Arkadaşım,
İslamiyette kadın hakları diye bir başlık açtın ama ben haklarla ilgili bir şey göremedim. Kadın hakları deyince siz onu mu anlıyorsunuz. İslamda miras ve şahitliği de size bırakıyorum. Bir de Araplarda şu cahiliye dönemi ile ilgili kaynak kitabınız var mı? Onu da belirtirseniz memnun olurum.Sevgiyle kalın...
İTTİHAD'I-İSLAM
arkadaşın anlatmak istediğini anladın fakat şunu anlamıytorum islamiyetin kadına vermiş olduğu hakların kıyası nedir.?neyle kıyaslıyor
islamiyetten önceki kadın haklarıyla islamiyetin getirdiği kadın hakları arasındaki iğileştirmeden bahsediliyor.yani kötünün iyisi olduğu söylenmiyor.islamiyetteki kadın haklarını *bulunduğumuz çağdaki yeri nedir nekadar insanidir nekadar adaletlidir bundan neden bahsetmiyorsunuz *hala islami hükümler altında belli bir sınıfa konulamıyan kadınlar 1400 yıl önceki duruma bakıpta şimdiki durumlarına şükürmü etmeleri lazım.?dünya değişiyor ama siz hala 1400 yıllık masallarla insanları uyutmaya devam edin.islamiyette kadın haklarından
bahsetmek için sağlam bir miğdeye tuğla gibi surata ihtiyaç vardır ki bunları anlatırken insanlara yedirmeye çalışırken midesi bulanmasın ve yüzü kızarmasın diye
deli_cevat
29-07-2006, 09:30
sevgili deli_cevat sen bu benu mustalik savasina takildin kaldin , her forumda yaziyorsun ))))
ve islam arkasim,
Soruyu gelin tersinden soralim , islamda kadinin ne gibi haklari yoktur ?
birde konuyu bu yonden bize aciklayabilirmisiniz
abi böyle parlayıp parlayıp çıkanlar belki çok biliyodur belki çok biliyosa belki cevap werir diye küçük bi umut hem burda kadın hakları ile de ilgili güzel oldu böyle parlayıp çıkan herkese yazcam bunu biliyolarsa cvp werirler bilmiyolarsa susup kalırlar
deli_cevat
Bunlara sunulacak malzeme çok. horca kullanabilirsin bitanesiyle yetinme derim ben sana. cevap bekliyorsan bence çok beklersin önlerinde okadar cevap bekleyen hadis ayet varki bir eksikbir fazla onlar için fark etmez at gözlüğüyle koşmaya devam sağa sola çarparak gidiyorlar.
deli_cevat
29-07-2006, 09:59
abi içlerinden en merak ettiğim bu hem bunun ayrı bi anlamı war bende bende bardağı taşıran son damla bu olay
sendede iyi sabır varmış deli_cevat
ama dediğim gibi buna cevap vermiyecekler veremiyecekler
daha öncekilerine vermedikleri gibi bunada cvap veremezler
eğer çok üstlerine gidersen ya söze şöyle başlarlar işte efendim o dönemde o toplumda vs.yada inkar yoluna gideceklerdir.öyle bir hadis yok kardeşim sahih değil ki uydurma zaten yakında hadiste kalmayacak ayette
ibrahim_z
29-07-2006, 11:14
inanamıyorum ya kadın hakkını en iyi islamiyet werir diye başlık açılmış. *onca hadise bu forumda yazanlara karşı da sanki * kız çocuklarını öldürmüyoz işte namuslarınıda koruyoz daa ne istiyonuz şeklinde yazı yazılyo.------komiğime gitti ne deyim cehalet halt safhada *:)
Bu *islamin getirmis oldugu kadin haklari anlayisini nedense hep erkekler over ve savunur. Birde kadinlara sorsak , bakalim cok mu hosutlar , uzerlerine kuma gelmesinden,istemedikleri zamanlarda dahi kocalarinin cinsel tecavuzune maruz kalmakdan,kara kara carsaflara burunup evlere hapis olmakdan.Oz babalarinin miraslarindan yari yariya daha az pay almakdan. Bosanma haklarinin ellerinden alinmasindan.Sokaga atilmalarinin ve kocalari tarafindan bosanmalarinin onlarin iki dudagi arasinda olmasindan.
*
* * * *Neden anadoluda kadinlar kocalarinin kendilerine resmi nikah yapmasini ister , ve resmi nikahda diretir.Madem islamda kadin haklarini oylesine mukemmeldir ki kadinlar asil guvenligi ve garantilerini resmi medeni nikahda ve medeni kanunlarda gorur ve sadece imam nikahi ile yetinmek istemezler.
* * * *Bu formu islamda kadin haklarinini savunan arkadaslarinin kacinin annesi ,kizkardesleri ,kadin akrabalari sadece imam nikahi ile yetinmistir. resmi nikaha gerek gormemistir.
* * * Erkek gozuyle baktigimizda elbetde islam kadini en mukemmel yere yerlestirmistir,erkegin egemenliginin altina !)
* * * Ben bu kadin hakkalarinda musluman kadinlarinda gorusunu ogrenmek isterdim , onlarin gozuyle !
exclusive
30-07-2006, 08:59
İslamın yanına kız çocuklarının diri diri gömülmesini koyup ikisini karşılaştırınca benim gözüme bile islam daha güzel gözüküyor...
Bu karşılaştırmadan ne gibi bir hükme varmalıyız?
1500-1600 sene öncesinin ilkel arap adetleriyle yaşayan, kız çocuğunu diri diri gömen insanlar islamiyete geçseler iyi olur. Hiç olmassa kız çocuklar kurtulur... Ayrıca afrikada hala yamyam kabileleri kaldıysa onlar da islama geçsin, hiç şüphesiz islamiyet onlar için de bir ilerleme sayılır.
hazretimuhabbet
30-07-2006, 09:27
hatice'ye değil, neticeye bakmak gerekirse:
bana şeriatla yönetilen bir ülke gösterin, size kadınının ne halde olduğunu söyleyeyim...
sevgili İTTİHAD'I İSLAM, sanırım yanıtım istediğin kadar kısa, ummadığın kadar tatmin edici olmuştur.. :wink:
deli_cevat
30-07-2006, 10:15
exclusive
abime sonuna kadar katılıyorum köleci toplumdan feodal döneme geçişte islam ileri yönlü bir harekettir ama günümüz modern toplumunda islam çoooooook gerilerde kalmıştır
Peki,
Diyelim ki İslamiyet öncesi bedevi Arap kızları gerçekten toprağa diri diri gömülürlerdi.
Diyelim ki bir erkeğin 4. eşinden sonraki (n)'inci sayıdaki eşi de olabiliyorlardı,
Diyelim ki miras payları da yoktu (Hatice nasıl zengin oldu o muamma),
Diyelim de diyelim, siyasi hakkı yoktu diyelim, ticaret edemezlerdi diyelim, kendi iradeleriyle, kimseden hele ki eşlerinden izin almaksızın dışarı çıkamazlardı diyelim, seyahat özgürlükleri yoktu diyelim, hele ki şahitlikleri yarım bile olsa kat'a kabul olmazdı diyelim,
Diyelim ki Erkekler özgür-cariye ayrımı yapmadan tüm kadınlara sarkıntılık ve taciz ve tecavüz etmek gibi bir huy edinmişler özgür kadınları korumak için onları eve kapatmayı ve siyah kargaya dönüştürecek cilbab'ı giymeyi henüz akıl edememişlerdi vasaire,
Ve diyelim ki İslam; tüm bu haksızlıklara son verip 1400 yıl önceki Arap kadınlarını layık oldukları o en değerli yere oturttu, onlara şimdiye dek sahip olmadıkları hakları, özgürlükleri verdi...
O.K.
Peki, EVRENSEL VE TÜM ZAMANLARA hitap ettiği iddiasında olan BU DİNİN, ARAP BEDEVİSİ KADINLARI DIŞINDA KALAN DÜNYA KADIN NÜFUSUNA KASTI neydi de diğerlerini de aynı seviyeye indirme gereği duydu?
Bu din; tacizden tecavüzden korumak maksadıyla ÖZGÜR KADINLARI KAPATTI, TANINMAZ HALE GETİRDİ. CARİYENİN SUÇU NEYDİ. ONA TACİZ TECAVÜZ SERBESTİSİ Mİ VAR?
Özgür kadınları kapatacağına erkeklerin o tür fiillerine yasaklama getirmek daha kolay ve mantık dahilinde değil mi?
sunu solemek istiyorum hiç bir donem de kadınlar şimdiki kadar kotu duruma dusmedi aşağılanmadı ,toprağa diri diri gomuldukleri zaman da dahil.orneğin reklamlara bakalım buyuk çoğunluğu kadının cinselliğini kullanarak rant sağlıyo.baska bir ornek vermem gerekirse pazarlamacılar genelde kadın seçilir ve iyice boyanıp susleniyo.niye sizce ??işte bu kadınlarda biz çalışıyoruz dye ovunur kendi hayatımızı kendimiz kazanıyoruz derler.halbuki yerdeki paspas kadar değer verilmez onlara sizcede bu boyle değil mi???peki bide irandaki kadınlara bakalım.belki istedikleri gibi giyinemiyolar ama hiç değilse cinselliğiyle değil aklıylaa para kazanıyolar yaşamlarını surduruyolar.cevap bekliyorum ...lutfen araştırın vede *kendi dusunceleriniz olsun biktim aynı yazıları kopyala yapıstır yapanlardan...
hatice'ye değil, neticeye bakmak gerekirse:
bana şeriatla yönetilen bir ülke gösterin, size kadınının ne halde olduğunu söyleyeyim...
sevgili İTTİHAD'I İSLAM, sanırım yanıtım istediğin kadar kısa, ummadığın kadar tatmin edici olmuştur.. :wink:
sana iranı gosteriyorum hakkındaki goruslerin nelerdir paylasırsan sevinirim...kadınının ne halde olduğunu goster bakalım.kadınların kitap okuma alıskanlıklarının bizim ulkeyle kıyasklamasını yap kulturlerinin bizim ulkemizle olan kıyaslamasını yap bakalım ....oradaki kadınlar bizimkiler gibi orgu ormeylemi uğrasıyolar yoksa kitap okumaylamı arastır bakalım...
Kadını cinsel bir obje olarak gören ve kullanan, ona aklından önce kadın gözüyle bakan erkeklerdir değil mi?
Peki kadının bu şekilde görülmemesi için onu hem bedenen kapatmak hem de toplumdan soyutlayarak eve kapatmak mı mantıklı erkeklerin bu bakış açısını değiştirmeye çalışmak mı?
Peygamber dönemi Arap toplumuna baktığımızda sahih hadislerden bize gelen bilgilere baktığımızda Peygamber bile yoldan geçen kadını görünce (ki o kadının açık olduğunu kim iddia edebilir) Zeynep'e gidip uyanan şehvetini söndürmüştür. Savaş esiri kadınlarda şehvetlerini gidermişlerdir.
Önce erkeklerin kafa yapısını değiştirip Bedevi Arap zihniyetinden kurtarmak gerekiyor. Zaten o zihniyette olmayanlar ise kadına yeterince değer veriyor gördüğüm kadarıyla. Özellikle burada kendisini dinlerden soyutlamış arkadaşların ve Bahailiğin kadın haklarını nasıl savunduğunu gördüğümde kadınları cinsel obje olmaktan çıkarmanın ilkel egoları eğitmekten başka yolu olmadığını düşünüyorum. Yol, kesinlikle kadını tanınmaz hale getirme yolu olamaz.
Açık olmak tacize tecavüze sebep olsaydı çıplaklar kamplarında ve yazın plajlarda taciz tevacüz patlaması yaşanması beklenirdi. Plajdaki tacizcilerin kimler olabileceğini bir düşünün.
Bu arada hoş geldiniz papara. :)
deli_cevat
30-07-2006, 15:22
hey koçum hey islam kadın haklarını mı savunuyo orada başı açık gezmek isteyip şeriat yüzünden gezemeyen zibilyonlarca insan var geçen gün başbakan futbol maçlarına kadınlarda girebilsin diye ayrı bi tribün açmak istemiş hemen din uleması namus bekçisi cümbür cemaat toplanmışlar bunun islama aykırı olduğunu söyleyip bumudur şimdi bize örnek gösterdiğin ülke
Bir de şöyle düşünelim;
İman; baskıyla oluşabilecek bir duygu/inanç mı?
Devlet otoritesiyle şeriat hükümlerinin uygulanıyor olması o hükümlerin uygulandığı kişilerin imanlı/inançlı olduklarının göstergesi midir?
Baskıyla yaptırılan ibadetler kişiyi münafık olmaya zorlamaz mı?
Türkiye'de türban sorunu yüzünden okuyamayıp Yurt dışındaki üniversiteleri tercih eden imanlı kızlarımızın kaçta kaçı Üniversite eğitimi için İRAN'ı tercih ediyor?
Şeriat Devleti kendi vatandaşı olan kadınların namuslarından niçin bu kadar şüphede ve güvensiz?
Neden kadınların saçlarından tahrik olma istatistiklerinde en büyük oran İmam-Hatipli erkek öğrencilere ait çıkmıştır?
Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür"(Nisa/4/34)
Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır."(Nisa/3)
Mümin kadınlara da söyle: Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar; namus ve iffetlerini esirgesinler. Görünen kısımları müstesna olmak üzere, zinetlerini teşhir etmesinler. Baş örtülerini, yakalarının üzerine (kadar) örtsünler. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kendi kadınları (mümin kadınlar), ellerinin altında bulunanlar (köleleri), erkeklerden, ailenin kadınına şehvet duymayan hizmetçi vb. tâbi kimseler, yahut henüz kadınların gizli kadınlık hususiyetlerinin farkında olmayan çocuklardan başkasına zinetlerini göstermesinler. Gizlemekte oldukları zinetleri anlaşılsın diye ayaklarını yere vurmasınlar (Dikkatleri üzerine çekecek tarzda yürümesinler). Ey müminler! Hep birden Allah'a tevbe ediniz ki kurtulu?a eresiniz" (24/Nur/31)
Dövmek,üç beş kadınla evlenmek,kadının cinseliğini yok etmek acaba hak mı ola...
Kadın ,din de kadın olduğu için aşağılanır.Fakat soy devam ettirmek için araç olarak görüldüğünde(Anne olması ile) yüceltilir.
hazretimuhabbet
30-07-2006, 22:06
sevgili papara;
çok yakın bir aile dostumuz İran Azerisi..Şu anda Türkiye'de yaşıyorlar; çok üst düzeyde eğitim olanakları ve maddi yeterliliğe sahipler.. Memleketlerine, akrabaları evlerine tuvalet yaptırsınlar, çocuklarını okutsunlar diye gönderdikleri parayı, onlar mahallelerinin şeyhine veriyorlar...
Senin kitap kurdu İranlılar okuduklarını pek kavrayamıyor galiba :lol:
ya da okudukları tek kitap kuran..
sonuca şaşmamalı o halde değil mi?
sindirin sağlıcakla sayın papara... :wink:
bakın ben size iranı savunmuyorum.ama kendi ulkemizle kıyaslama yapıyorum ve iran bizden kat kat ustun durumda.parlamentosunun yarıya yakını kadın hani su seriatla yonetilen ulke...
liopleurodon
10-08-2006, 16:03
İran'ın bizden neresi üstün? Evet, biraz petrolü var, o yüzden daha zengin. Ama neresi üstün?
Parlamentoda bilmem kaç tane kadın üyesi varmışta..
hiç farkında mısın bilmem. İran, hak mezhep değildir. Acaba bunun bir etkisi olmasın mevzu üzerinde?
Ne zenginligi !!
halk fakirlikden kiriliyor.
Eger bir ulkenin tabii zenginlikleri halka yayilmamissa orada duracaksin.
* *Ama zenginlerinin yasantisi bizim sosyetiye parmak isirtir orasi ayri mevzu
painkiller
10-08-2006, 17:02
yahu ne zenginliği iran inanılmaz petrol kaynaklarına rağmen islam devriminden sonraki kadını tamamiyle yok sayan her türlü bilimsel sosyal gelşime kapalı yapısı nedeniyle tam islamın istediği gibi müthiş gelir adaletsizliği olan ve insanların müthiş yoksulluk yaşadığı bir ülkedir...
SUMERIAN
10-08-2006, 18:53
Kadının hakkını en iyi islamiyet verir diyen arkadaşlara soruyorum kendinizle çelişmiyomusunuz Tamam diyelimki islamiyetten önce kız çocukları diri diri gömülüyordu islamiyet hüküm sürdükten sonra bunun önüne geçildi Ama burdan şu sonuç çıkmazmı islamiyetin söylenildiği gibi evrensel bir din olmadığı Nerden mi çıkarıyorum bunu çünkü arap yarım adasında kız çocukları diri diri gömülürken kadınlar bir mal gibi görülürken diğer toplumlarda örneğin kızılderi kabilelerinde doğan çoçuğa ikinci isim olarak(soyadı)annesinin ismi verilirdi ve bu kadınlar reis bile olabilirdi Biraz olsun tarihi araştırırsanız bunun örneklerini görebilirsiniz Niye kuran arap yarım adasıda yazıldı acaba? Neden güney amerikada yazılmadı?Tüm sapkınlığın sapıklığın o zaman orada hüküm sürdüğü içinmi (hala sürmekte)Hasta olmayan yere doktor gitmez tabiki sahteside
istavrit
23-08-2006, 09:40
Kadınlar gittiğinde çok kişi gider,bir ağır işçi bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçivan,bir muhasebeci,
*
*
Bir anne gider
*
Bir dost
*
Bir arkadaş
*
Bir servgili
*
Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde
*
*
Mutfaktaki dolap, perdeler,krem kutularındaki düğmeler, özenle saklanmış küçülmüş giysiler, dolap diplerindeki çanta ve ayakkabılar öksüz ve yetim kalır.
*
*
Sabah karanlığında mutfaktan gelen tıkırtılar susar, yetim kalır tabaklar, suyu unutulur saksıların, teki kalmış eski bardağın anlamını bilen olmaz, balkon sessiz ve yetimdir.
*
Çamaşır asılmaz, koridor kimsesiz.
*
Kapı eşiğindeki "DİKKAT ET" *GİDİNCE ARA duyulmaz..Annesi gitmiştir "GEÇ KALMA" * *YİNE GEL' in
*
*
Ve bir kadın gittiğinde pek çok YETİM bırakmıştır arkasında......................
dini, mezhebi inanci ne olursa olsun kadinlarimizin kiymetini bilelim, hak ettikleri saygiyi ve sevgiyi verelim...onlar bizlerden fazla bir sey istemiyorlar..
agnostic_z
23-08-2006, 15:04
İslamın kadına verdiği mükemmel(!) haklar
1-İki kadının şahitliği bi erkek şahitliğine eşittir.
2-Yalnız başına seyahate çıkamaz.
3-50 derece sıcakta bile tesettür bizim deyimimizle ninja tırtıl olmak,vs vs zaten bunları herkes biliyo uzatmak istemiyorum.Siz en iyisi mi güney sahilimize inin ve insan olmanın herkes gibi plaja gidebilmenin tadını çıkaran binlerce iranlı kadınları görün,hattaa onlara şeriat ve islam hakkında bi iki soru sorun bakalım övgülerle mi yoksa sövgülerle mi bahsediyolar ?
ibrahim_z
23-08-2006, 15:15
bu komik başlığa başka cevap yazmayalım lütfen :D *:D * islamın içinden bir insan bu kelimeyi nasıl kullanır aklım almıyor
Dostlar!
Ben islamcı dostların cahiliye devri dedikleri o döneme inanmıyorum. Sebebine gelince, *Madem o dönemde kadının bi kıymeti harbiyesi yoktu neden putlarını kadın olarak tasvir ettiler lat uzza ve menat birer tanrıçaydı. İnsan değer vermediği bir şeyi neden en kutsal yapsın ki. Ayrıca turok dostunda dediği gibi maalesef bizim kadınların pek sesi çıkmıyor daha doğrusu çıkarılmıyor. Erkek egemen bir kültür, çocuk yaştan itibaren baskı. *Nasıl hakkını savunsunlarki sadece İslamın onlara verdiği haklarla yetinmek zorundalar. Yada zincirlerini kırıp şuan sayıları az olan özgür kadınlara katılamk zorundalar saygılarımla dostça kalın
cahiliye devri muhammetle başlamış bir devrin adıdır gerçekte.
muhammede kafa tutabilmiş ebu cehl bile karısıyla birlikte hareket etmesinden ötürü karısıyla anılmıştır kuranda,kız çocuklarının kuma gömüldüğü,kadının horlandığı hepsi hikayedir,hamza nın yüreğini söktürecek güce bile erişebiliyordu,islam ordularına kafa tutacak,onlarla savaşacak güce bile sahipti kadınlar,gelsinler bir örnek koysunlar kuma gömülmüş kız çocuğuna dair,yada savaşlara bile kocalarıyla katılan cahiliye devri kadınlarıyla, evlere kapattıkları yüzlerini gözlerini kapattıkları
insan değil cinsel ihtiyaçlarını giderecek bir araç olarak değerlendirdikleri asrı saadet kadınları ve günümüz iran arabistan afganistan gibi ülkelerde yaşayan kadınlarla kıyaslasınlar ve dönüp muhammet öncesi cahiliyeydi desinler,insanların inançlarına putlarına saldır kendini kabul ettirmek uğruna arap yarım adsını kana bula ve bunlar öncesi yaşanan sukunetli bir devre cahiliye de,cahiliye muhammetle başlamış günüğmüzde bile kanla,baskıyla,savaşla ve her türlü bağnazlık ve gerilikle süren devrin adıdır asıl.
Vallahi arkadaşlar affınıza sığınarak hepinizi kınıyorum ( konu başlığını açan arkadaş hariç çok değerli olduğu burdan bakınca anlaşılıyor ) Elbetteki müslümanlık kadının hakkını verir hemide en ii bir şekilde. Nasılmı 1 Karnından sıpayı sırtından sıpayı eksik etmeyerek 2 Ayak topukları da görünmeyecek bir şekilde örterek 3 erkeğin 3 adım arkasından yürüterek. Çoğaltırım bu örnekleri zor değil. Şimdi sevgili arkadaşlar burda sizin hak ihlali saydığınız şeylere bakalım *şunuda belirtmeden edemeyeceğim islam dini çok ileri bir dindir nasılmı mesela kadın niye kocasından geride yürür ta o zamandan bu trafik olayının çıkacağı ve böyle keşme keş olacağı belliymiş hani bizim kadınlarımız değerliya değer veriyoruz demişki yahu koca nerde olsa bulunur şu kadıncağız az biraz geriden gitsin araba vuracaksa ona vursun. Örtünme işi ileri görüş işte abi bilir her şeyi bu insanlar deler demiş bu ozonu bu kadınları sıkı sıkı kapatalım ki *yazık cilt kanserinden etkilenmesinler. Burdaki sıpanın *anlamı şu tamamen babasına çeken çocuk. Sıkıysa şimdide dil uzatında göreyim bakayım cahiller topluluğu *:D
Buyrun nazım babadan
Ve kadınlar,
bizim kadınlarımız :
korkunç ve mübarek elleri,
* * * * * * *ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *anamız, avradımız, yârimiz
ve sanki hiç yaşamamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
* * * * * * * * öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve karasabana koşulan
ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * kadınlar,
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * bizim kadınlarımız
şimdi ayın altında
kağnıların ve hartuçların peşinde
harman yerine kehribar başaklı sap çeker gibi
aynı yürek ferahlığı,
aynı yorgun alışkanlık içindeydiler.
Ve on beşlik şarapnelin çeliğinde
* * * * * * * * * * * * * * ince boyunlu çocuklar uyuyordu.
Ve ayın altında kağnılar
* * * * * * * yürüyordu Akşehir üstünden Afyon'a doğru.
dew_genç
04-07-2008, 18:51
kadınların hakkı dayak yemekse,evlerinden kocalarının izni olmadan çıkamamaksa,sosyal hayatlarının olmayışıysa,üzerlerine kumaların gelişini seyretmek ve buna karşı koyamamaksa,bütün hak ve hürriyetlerinin alınmış oluşuysa evet bu konularda kadınların haklarını islam koruyo
Sayın İTTİHADİ-İSLAM kardeş.
Yazınızın başında diyorki:
Cahiliye dönemi arkada bırakılmış ve o döneme ait her şey artık, ya acı bir teessür....
Yav bu CAHİLİYE DÖNEMİ dediğin dönem İslamiyetten önceki dönem mi Yoksa İSLAMİYET le başlayan dönemmi.
Senin CAHİL GEVUR uzaya cıkalı 55 yıl olduü sen halen KARDEŞ KANIYLA kadeh tokusturuyon, kadınlar kızlar eğitimsiz. Müslüman ülkeler dünyanın en geri ve cahil ülkeleri.
BU CAHİLİYE DÖNEMİNE bir açıklık getirsen diyorum.
no_religion
19-07-2008, 19:58
günümüzde islami ülkelerin hangisinde kadın parlementer var??? hangi islami ülkede kadın devlet başkanı var...bırakın ya bu hikayeleri...ordan burdan çekip çekiştiriyorsunuz istediğiniz şekile getiriyorsunuz..harbiden insanı sinir edersiniz siz
schonozatzsche
19-07-2008, 20:08
tabi öyle
Mesela kadının bencilliğini kırar dört kadına bir koca ,paylaşmayı öğrenir
Kocasından dayak yer, Dayanmayı öğrenir
Okula gönderilmez Doğal olmayı öğrenir
Dışarı çıkmaz, evine bağlılığı öğrenir
Çocuk doğurur, Topluma yaranmayı öğrenir
Aşağılanır, egosunu kırmayı öğrenir
Görücüye çıkar, Cinselliği aşmayı öğrenir
Mehir adı altında resmen satılır, Tanrı karşısında önemsiz olmayı öğrenir
Cennette onlara huri yoktur, karşılıksız tanrıyı sevmeyi öğrenir
Mirastan erkeğin payının ancak yarısını alır, Gözütokluğu öğretir
Yani kardeşler islam öğretir.. Kadının aşağılık bir varlık olduğunu öğretir....Muhammedin 20 küsür karısı bunun bir örneği İslam öğretir Uyuşturur...Ahlak adı altında esas ahlaksızlığa neden olur....Uyutur...Uyutur.......Şttt Kimse uyandırmasın... Yoksa insanlık postmodernizme kayar.......
no_religion
19-07-2008, 22:59
tabi öyle
Mesela kadının bencilliğini kırar dört kadına bir koca ,paylaşmayı öğrenir
Kocasından dayak yer, Dayanmayı öğrenir
Okula gönderilmez Doğal olmayı öğrenir
Dışarı çıkmaz, evine bağlılığı öğrenir
Çocuk doğurur, Topluma yaranmayı öğrenir
Aşağılanır, egosunu kırmayı öğrenir
Görücüye çıkar, Cinselliği aşmayı öğrenir
Mehir adı altında resmen satılır, Tanrı karşısında önemsiz olmayı öğrenir
Cennette onlara huri yoktur, karşılıksız tanrıyı sevmeyi öğrenir
Mirastan erkeğin payının ancak yarısını alır, Gözütokluğu öğretir
Yani kardeşler islam öğretir.. Kadının aşağılık bir varlık olduğunu öğretir....Muhammedin 20 küsür karısı bunun bir örneği İslam öğretir Uyuşturur...Ahlak adı altında esas ahlaksızlığa neden olur....Uyutur...Uyutur.......Şttt Kimse uyandırmasın... Yoksa insanlık postmodernizme kayar.......
dostum düşüncelerine katılamamak elde değil..gerçkten cok iyi özetledin...sonra bu kadınlar cıkar kendilerine özgürlüğün ne oldugunu öğreten ATATÜRKü sevmiyoruz derler...ama şeriatçı İRAN yobazını cok seviyoruz derler...gerçekten içler acısı bir durum
no_religion
20-07-2008, 04:35
http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/3205a465764d159281db9397ae33f8352122aad917b14ac52c a300626fa33eb812fd89afec24f43819200 tıklayın da görün islamda kadını!!!
bunasildin
03-08-2008, 14:55
islam kadar , kadını aşağılayan ayaklar altına alan bir din veya görüş yoktur..islam nasıl hak vermiş kadına? erkek kadını dövme hakkına sahipken kadın erkegini dövebiliyor mu? kadın kocasını boşayabilir mi ? erkek ve kadın eşit miras hakkına sahip mi ? erkek isterse 4 kadın alabilir ama kadın nah alır...mümin erkeklere cıbıldak hurilerle alem sözü verilirken , mümin kadınlar evde nakış mı işleyecek ? Biz Türklere zorla islamiyet kabul ettirilmeden önce , kadınlarımız evlerinin baş tacıydı. Sıkardı herhangi birinin karısının üstüne kadın alması..Maalesef güzelim ülkemiz yobazların kıskacına girmekte.
schonozatzsche
04-08-2008, 19:39
İşte size bir çelişki
Muhammed diyor ki Kuran isimli kitabında:D; Gücünüz yeterse dilediğiniz 4-5 kadar kadın alın-Nisa suresiydi sanırım
Ama Muhammed 20 küsur kadınla evlenirken gücü yetiyor muydu?
Hani gücü yeten kadın alırdı
Hani muhammed çok fakirdi
Yoksa Muhammed kadın düşkünümüydü
Aman allahım, zaten Muhammedin hadisi ne diyor; Bana dünyada üç şey sevdirildi...biri kadınlar....
Yoksa muhammed Kuranlamı çelişiyordu
Aman Allahım muhammed kafirmiş:D
kuran kadını,hür ve cariye olarak sınıflamıştır.bu tartışmasız kuran ayetlerinde geçer.gerçi hürü ve cariyeyide müslüman olan ve olmayan diye ikiye ayırmıştır.ayrıca miras,şahitlik,vb konularda kadın herzaman erkeğin gerisindedir.bir bayanın bunları bile bile müslüman olması çok ilginç normalde olmaması gerek ama 5,6,7 yaşlarından itibaren din öğretildiği için,insanlar çağdışı kuralları kabul edebiliyor.ama şu an kuranın insan hayatı üzerinde etkisi hemen hemen hiç yok.zaten kuran, insanın varlık sebebine aykırıdır. 1400yıl önceki insanlar için belki kabul edilebilirdi. ama günümüz insanının kuranı kabul edip hayatında uygulaması imkansızdır...
yucemanitu
06-08-2008, 02:35
Kuran ayetleri ve hadis örnekleri yeteri kadar verilmiş. Bir örnek daha var ki onu da hatırlatmak yerinde olur. Muhammed'in ilk eşi Hatice kervanlara kumanda eden bir tacir kadındı. Dul fakat tekrar evlenmek istiyordu ve arkadaşı Nefise'yi araya sokarak Muhammed'e evlenme teklif etmişti. İslamiyet'ten önce bir kadın hem bir sürü erkeğin patronu oluyor kervanın başında hem de evleneceği erkeği kendi seçiyorsa kızların diri diri toprağa gömüldüğü masalı hiç de inandırıcı değil. Bu arada bir insanın kendi öz evladını sebepsiz yere niye toprağa gömdüğünü de anlamak zor.
Bir deli bir kuyuya taş atmış on akıllı çıkaramamış diye bir laf vardı yanılmıyorsam ,ona benzedik islamda kadın insan sayılmadığı için hakkı makkı zaten yok bence bunu bilen biliyor
Kadının hakkını en iyi islamiyet verirmiş bence yanıt vermeye değmez.O birisi kadınları enayi mi sanıyor.