PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İSLAM''''IN BAŞLANGICI İLE İLGİLİ POLEMİKLER...

haci
18-01-2005, 17:25
Beni öteden beri düşündüren ve yanıtını veremediğim bir soru var. O da dört halifenin nasıl ve kim tarafından eğitildiği.... İkisinin Muhammed’le akraba olması dışında ne gibi özellikleri var bu halifelerin? Nasıl bir eğitimden geçtiler? Kimler tarafından eğitildiler?
Bu soruları sorunca akla bugün pratik edilen İslam’ın ne zaman başladığı geliyor. İslam’ın bu şekilde bir din olmasından kimler sorumludur? Muhammed mi, yoksa ondan sonra gelen halifeler mi?

Devam edecek.....

haci
18-01-2005, 17:51
Bugün pratik edilen İslam’ı Muhammed başlatmış olamaz. Çünkü Muhammed’in başlattığı İslam’ın içeriğinde ve koşulları arasında hadis ve sünnet yoktur. Daha da ötesi Kur’an’da halifelik kurumundan bahsedilmez. Kur’an’a göre insan halifedir. Ama biri ikisi değil, bütün insanlar halifedir. Kur’an Müslüman’lardan Muhammed gibi yaşamalarını emretmez. Çünkü o zaman Muhammed’in ayrıcalıkları ortadan kalkar. Sünnet açıkca sonradan uydurulan bir kavramdır. İdeal bir yaşam tarzı şeklinde lanse edilir ama, aslında yalnız peygamberlerin hakkı olan üstün bir yaşam tarzıdır. Buna Kur’an’da da değinilir. Birkaç ayete göre Muhammed diğer Müslüman’lardan üstün bir insandır. İnsanlar nankördür. Muhammed ise mükemmeldir. Allah ve melekleri bile kendisine salavat eder. İslam’a göre Muhammed Allah’la omuz omuza vererek İslam’ı yaymıştır. Bu durumda onu taklit etmek olan sünnet, Allah’a değilse bile, Muhammed’e eş koşmaktır. Şirk olmalıdır.

HACI

haci
09-03-2005, 16:39
Bu konuyu güncelleyelim...

HACI

Foolhardy
13-03-2005, 18:42
Her ne kedar Muhammed''in yaptıklarını doğru bulmasamda onun çokı zeki bir insan olduğuna inanıyorum.Ancak güzel bir şekilde eğitildiği de açıktır.Şimdi babası olmadığı için bu görevi kim yaptı peki?

İslam dinine göre o doğuştan ayrıcalıklı yaratılmış.Birşey yapmasına ihtiyacı yokmuş.Pek doyurucu bir nitelik taşımıyor aslında.İş bizlere düşüyor.Herzamanki gibi yine biz sorgulayacağız,gerçekleri gözler önüne sereceğiz.
Yıl 700 bilmem kaçlar.Muhammed daha doğmamış.Arabistan kaynıyor.Doğru bir iş neredeyse yok.Ne zengin kesim ne de yoksul halk bundan memnun.Kendi içlerinde de çatışmalar hatsafada.Birinin birşey yapması gerekiyor.
Muhammedin amcası kervancı sürekli geziyor,bigün işine yarayacak önemli bişey duyuyor.Gerçi bu islami kaynaklarda daha değişik söyleniyor ama aslını anlatıyorum:Tanıştığı insan rahip ona kendi kutsal kitaplarında yazan bir bilgi veriyor,dediği şey:Son peygamber bu dönem arasında gelcek.Veriler bunu gösteriyor.İşin ilginç tarafı da kitapta yazanlara göre sizin aranızdan çıkacak bu peygamber.Yani Arap kavminden.Yalnız bir sorun var.Bunu bizim insanlarımız da biliyor.Onu öldürebilirler.Anlatıyor işte,bunu duyan Muhammedin amcasını bir heycan alıyor tabiki.Muhammed babasız kalınca hemen yanına alıyor.Onu öyle bir yetiştiriyorki,herkes hayran kalıyor Muhammed.

Muhammedin diğer yakınları ve amcasının zengin arkadaşları güzelce planlıyorlar işleri.En yüksek mevkilere kendilerini getiriyorlar.Savaş ganimetlerinden en büyük payı alıyorlar.Yani dikdatörlük kuruyorlar.Adı da MUHAMMEDİN KRALLIĞI

El Arabül ?ak ?ak
14-03-2005, 01:33
Foolhardy

Bir fikrin acemi savunucusu usta saldiricisindan tehlikelidir vecizesi dogrultusunda , bir musluman olarak senin gibi ateistlerle gurur duyuyorum.

"Yil 700 bilmem kaclar ve muhammet daha dogmamis..." Oyle mi? Hatirlatayim istersen Hz.Muhammet 571 de dogdu 632 de vefat etti.

"İslam dinine göre o doğuştan ayrıcalıklı yaratılmış.Birşey yapmasına ihtiyacı yokmuş.Pek doyurucu bir nitelik taşımıyor aslında.İş bizlere düşüyor.Herzamanki gibi yine biz sorgulayacağız,gerçekleri gözler önüne sereceğiz." Pek doyurucu bir nitelik tasimiyor tabi. Sen o engin bilginle bizi aydinlat da ogrenelim anam.

Dogru olan bir olayi kafasini gozunu yararak anlatmissin ve deforme ederek kendi iddiana delil yapmissin.

Peygamberin egitimi yoktur ve (ciddi bir)egitimi oldugu yonunde hic bir delil de yoktur. Sozunu ettigin olayin amcasina tek etkisi kervani geri dondurmek olmustur.

"Muhammet babasiz kalinca hemen yanina aliyormus" Muhammetin babasi ne zaman oldu soyler misin? Muhammet kac yasindaydi yani oldugu zaman? (35 falan de , havamizi bulalim)

Allah askina (pardon doga askina falan mi demeliydim) su forumdan cekil de daha bilgili aga babalarin yazsin.

Ben objektif bi muslumanim. Her turlu iddianizi degerlendirip dinimi sorguluyorum ve Allah a sukur inancim her soprgudan guclenerek cikiyor.

Saygilar

Foolhardy
14-03-2005, 16:18
E zeki evlat dikkat edersen muhammedin doğumundan önce bir yıldan bahsediyorum.Muhammedin ne zaman doğduğunu biliyorum.Hatta ben müslümanlıkla ilgili senden 27 kat daha fazla bilgim var.Yıllardır kitap okuyorum ben .Yaşını ikiye katlarım bilgimle.Kiminle dans ettiğine dikkat et.Öyle küçümser nitelikte yazı yazıp kendini savunma yolunu deneme.Çok feci morarırsın,ona göre demedi deme

muhammedin eğitimiyle ilgili demek bişey yok zaten ne varki sizin o boş kutsal kitabınızda.Pardon ama .Doğruya muhammedin hangi karıyla ne zaman yatabileceği var hangisini nasıl sırayla becerebileceği var demi.Ulan dallama sizin kuranda yeni birşey mi var sanki daha namaz bile anlatılmamış.M:Ö3000 lerde sümerlerin yazdığı destanlar alınmış kopyalanmış.En ilkel dinlerin ahlak kuralları bizlere sunulmuş.Muhammed bana kitap indi diyede anca kendine karı almış.Gerçi sen tanıyamamışsan peygamberini ben ne yapayım ama sana acıdım bak al bunu oku muhoyu en güzel bu tanımlıyo:

Her şeyi biliyor bu herif,
Bilmediği şey yok.
Dinden imandan tut,
Yalancı dolmanın yapılışına dek.
Bilmekle de kalmadı,
Eşşek yerine koyup milleti,
Öğretti her şeyi,
Örneğin nasıl abdest edilir,
Gusül abdesti almak için
Ne halt edilir.
Bir kendisi var herşeyi bilen,
Başka bilen yok sanıyor.
Herkes kendini bir bok sanır,
Ama bu herif,
Kendini iki bok sanıyor... :P :P

NAsıl ama işte bu kadar

El Arabül ?ak ?ak
14-03-2005, 17:18
Bilmedigini bilmeyenden korkmak lazım...

Once "700lü yıllar yani muhammet dogmamış" yazıyorsun. Sonra ben sana diyorum ki peygamber 571 de dogdu. Ve sen cevap veriyorsun:

-Muhammetin dogumundan once bir yildan bahsediyorum.

Hay allah!

Demek ki 700 , 571den once geliyor he? İlkokul 2. sınıf seviyesinde matematik okumuş şahsiyet 571 in 700den once geldigini bilir.

Benim bilgimin 27 kat fazlasina sahipmissin. Hayirli olsun. 3de benden koy 30 de istersen.

Ama sen bu derece iflas etmiş bir idrakle , bir kutuphane dolusu kitabi dahi ezberlesen yine arpa boyu yol gidemezsin.

Bi daha Peygambere hakaret etmeyin.

Peygamberimiz zamaninda da ona karsi geldiler. Ve turlu iftiralar attilar. Ama bunlar icerisinde subyanci gibizevk duskunu gibi iftiralar yoktu. Bir düşünün isterseniz.

Ayrica Peygamberimizin , peygamberle evlendiginde dul olmayan tek eşi vardir!

Bunu nasil aciklarsiniz merak ediyorum. Zevk duskun biri olarak ben kari alsam 15-20 yasş arasında alirim. Ne yapayım 40-60 yaş arası bayanlari?

Yoo ama siz değişik bir zevk anlayişi varmis yaşli baynalardan hoşalamiyomuş dersiniz şimdi...

Veya 25 , 57868''dan buyuktur dersiniz.

Saygilar

Foolhardy
15-03-2005, 17:17
Yaptığım hatanın farkına vardım.500 yerine 700 yazmışım.zür dilerim.Ufak bir dalgınlık.Bİlgisizliğimden değil.

Demek muhammed zevk düşkünü değil ha.Al o zaman bunlar ne?

Muhammed'' in Neden Çok Karısı Vardı?

İslamcılara bakarsanız şöyle açıklanabilir:

- "Peygamber", kimi kadınlara "acımıştı" da o nedenle almıştı onları.

Önce bunun hiç olamayacağını, gerçeklerle hiçbir biçimde bağdaşmadığını belirtelim. Yoksul, çaresiz kadın mı toplamıştı Muhammed? Hangisi bu durumdaydı? O çağda, o yörelerde sayılamayacak kadar yoksul, çaresiz kadın vardı. Muhammed onların hangi birini alacaktı? Bu amaca yönelseydi başa çıkabilir miydi? Sonra "yoksul"un "çaresiz"in sorunu çözme yolu; onunla Muhammed'' in evlenmesi miydi?

-"Peygamber", kimileriyle de "siyasi sebeplerle" evlenmişti.

Bunu diyen İslâmcılara şunu sormak gerekir: Muhammed bir "Peygamber" idiyse, böyle "siyasi sebepler"e neden gerek duyuyordu? "Tanrısının" yardımı yeterli değil miydi? Bu yardım yeterli değil miydi de, bir sürü kadın topladı? Hem de bir kesimi genç, körpe... Ve bu kadınları kimseyle evlenmeleri mümkün olmayan birer "ebedî dul" olarak bıraktı kendisinden sonra. Bu kadınlar ondan sonra kimseyle evlenmemeye hükümlüydüler. Çünkü, hepsi de "müminlerin anaları'' olarak Kur''an''a geçirilmişti. (Bkz. Ahzab, ayet: 6.) Bunlardan kimi, Âişe, Cüveyriyye gibi 18-19 yaşında "dul" kalmışlardı. "Çocuk yaşta dullar". İleri sürülen "siyasi sebepler" bunu da mı gerektirmişti?

Muhammed''in çok karı ve cariye almasında, o dönemlerde, Araplarda geçerli olan neydiyse oydu etken: Cinsel istek ve onun gereği. En azından, başta bu geliyordu. "Bir taşla birkaç kuş vurmalar" da oluyordu kuşkusuz. Ama temel etkeni gözden kaçırmamak gerekir.

Islamcılar, "Peygamberimiz nefsani arzularına göre davranmıyordu, hanımları da nefsani arzularla alınmamıştı" diye dursunlar; ayetler, hadisler ve de gerçekler ortada.

Ben böyle azgın,sapık bir insanın yaymaya çalıştığı safsatalara inanamam.Neme lazım adam, anama bacıma bile sulanırdı,şimdi olsaydı.

El Arabül ?ak ?ak
15-03-2005, 18:49
Ne keskin zekan var yahu!

Paragraflarca açoklamadan sonra anladın hatanı demek.

Senin müslüman olmanı beklemek hata olurdu zaten.

Bu kadar basit bir mevzuyu bir kaç günde cozen sen her halde insanlığın en buyuk sistematiklerinden biri olan dini bir kaç yüzyılda kavrardın ki buna da ömrün elvermez.

Turan babandan ezberlediğin martavalları papağan gibi tekrar etme. Ben sana dul olmayan tek eşi Ayşe yazmışım. Açıkla bakalım bunu.

Yalan soyluyorsun.

500 yazacağıma 700 yazmışım diyorsun. Bunu bana verdiğin ilk cevapta yazsan kabul edilebilirdi. Ama ben sana 500 ve 700 un farkını anlatırken sen ısrar ediyordun dogru yazdığına.

Hadi şimdi eline bir meal al

Anlamadığın ilk yeri (buyuk ihtimal baktığın ilk yer olacaktır) yaz buraya "İşte kuranda celişki" diye.

haci
15-03-2005, 19:18
El Arabül Şak Şak

Savınızı birisinin hatalı bir kelimesine dayandırarak mı savunuyorsunuz?
Yoksa savınızın daha güvenilir bir dayanağı var mı?

Muhammed neden 9 yaşındaki bir kızla evlenmiştir? Ve bu evlenme zamanın Arap''lar tarafından kınanmamıştır?

Çünkü zamanın Arap gelenekleri ile bu evlilik bağdaşıyordu. O yüzden Muhammed sübyancı olarak nitelendirilmemiştir.

Ayrıca Muhammed''in çok karılı olması, çok koyun ve davarı olması gibi, çağın gereksinimlerinden biriydi. Zenginlik ve tabii ki peygamberlerlik işareti idi. Ancak bu durum Allah''ın peygamberi olmakla pek bağdaşmıyordu.. Çünkü Muhammed zenginliğe ve dünya yaşamından hoşlanmaya daha büyük bir önem vermiştir. Amacı İslam''ı yaymaktır ama bu İslam Allah''ın değil, kendisinin eseridir.

HACI

El Arabül ?ak ?ak
15-03-2005, 21:30
EL CEVAP:Haci

Bak güzel kardeşim bir kere Hz. Muhammet(s.a.v) Hz. Aişe annemizle evlenirken Hz. Aişe 17-18 yaşlarındaydı 9 yaşındaydı diyenler(ya bu konuyu bilmiyor yada halkımızın aklını karıştırmak için yalan söylüyor)yanlış söylüyor bir kere ikinci konu peygamber efendimizin çok eşliliği
Peygamber efendimizin hanımlarının yaşları hakkında bir bilgi edinmeniz taraftarıyım
Hz. Aişe dışında hiçbir hanımı genç değildir.
Hz. Hatice 40 yaşında(peygamber efendimiz 25 yaşında ilk evliliği)
Hz. Sevde 53 yaşında dul
Hz. Aişe 17-18 yaşlarında(peygamber efendimizle evlenmeden önce cübeyr ile nişanlıydı dini nedenlerden dolayı(cübeyrin müşrik olmasından ötürü)nişan bozulmuş daha sonra peygamber efendimizle evlenmiştir demek ki Hz. Aişe evlenecek yaşta idi)
Hz. Hafsa DUL
Huzeyfe kızı Zeynep 60 yaşında dul
Ümmü Seleme 65 yaşında 4 çocuklu DUL
Cash kızı Zeynep DUL
Ümmü Habibe 55 yaşında DUL
Cüveyriye,Safiye esir
Meymune 2 çocuklu DUL
Mısırlı Mariye cariye
Yukarda peygamber efendimizin hanımlarını ve onların hangi şartlarda peygamber efendimizle evlendiğini yazdım.Burada bu foruma yazı yazan arkadaşlarımdan bir istirhamım var lütfen DÜZGÜN KAYNAKLARDAN yukarıda verdiğim bilgilere baksınlar yanlış bir şey varsa yazsınlar yoksa bu konu hakkında EBEDİYEN SUSSUNLAR.Artık bu forumda peygamber efendimizin hanımları hakkında bir yazı görmek istemiyorum.Lütfen islam dinini daha derinlemesine tartışalım bu forumda
Gibson:HZ. MUHAMMEDİ SEVMEYENLER ONU YETERİNCE TANIMAYANLARDIR.

haci
15-03-2005, 23:03
Ayşe''nin yaşı İslam kaynaklarına göre 9 dur..
Bu yaşı biz uydurmuyoruz.. Ayşenin Muhammed''le evlendiği yaş güveniler hadislere göre 9 dur.
Bu durumda sen doğruyu söylemiyorsun..
Değil mi?

HACI

15-03-2005, 23:36
Sahih-i Buhari''den:
http://www.turandursun.com/images/aise1.jpg

Foolhardy
16-03-2005, 12:02
Arabül şak şak son belge sana kapak olmuştur artık.Size yazılı belge sahih hadis veriyoz,hala saçmalıyonuz.Bu kadar da göz göre göre bir şeye inanılmazki.Körü körüne.Ne diyim sizin gibileri görünce biraz da seviniyorum aslında.Ne kadar doğru birşey yaptığımın farkına vardım.Sana iyi teslimiyetler.Öbür dünyada görüşürüz. :D :D

Ha bu arda papağan gibi tekrarlıyon demişsin,doğru tek ve biz onun yanındayız.

Muho 9 yaşında kızla evlendiğini en yobaz islamcılar bile kabul etti.Direnmeni anlayamıyom.Hatta bu olaydan sonra,islamdaki evlilik fıtratı bile değişti.12 yaşında evlenebilirlik olayı 9''a çekildi.Niye?Çünkü Muho sübyancı gözükmesin diye.

Şimdi sana şunu soruyom senin 9 yaşında kızın olsa birinin koynuna sokabilir misin onu,elinden oyuncakları alıp,kocası olacak adamın penisini tutturur musun :?: :?:

explorer
16-03-2005, 13:08
cem harikasın......
başka bişey demiyorum...

ama bu getidiğin belgeyide yalanlayacak adamlar çıkar merak etme.

onlar için karanlık aydınlıktan daha fazla....

n0thing
16-03-2005, 16:53
Nebe 33`de göğüsleri henüz tomurcuklanmış kızları cennetinde insanlara sunacağını söylemiyor mu? Muhammedin bir çocukla yatması bizi şaşırtmamalı. Çünkü Kuran cennetinde taş gibi hatun değil de göğüsleri tomurcuklanmış kızlar sunuyor.

sheikh
18-03-2005, 17:32
Hz. Peygamber(s.a.v) Hz Aişe''yi 6 yaşında nikahlamış, 9-10 yaşına kadar buluğ çağına girmesini beklemiştir. Arabistan''da sıcak iklim dolayısıyla kızlar ergenliğe çabuk girer, 9-10 yaşları evlilik için normal sayılır. Zira Türkiye''de de 13-14 yaşlarında evlilikler olmaktadır.

-"Ey Aişe! Seni üç gece rüyamda gördüm. Bir melek ipeklere sarmış, bu senin zevcendir, dedi. Ben de yüzünü açtım. Eğer Hak tarafından ise, Allah imza etsin dedim."

Yukarıdaki Hadisi şerif neden Hz Aişe''nin seçildiğini açıklıyor. Sürekli alıntı yaptığınıza göre hadislere inandığınızı düşünüyorum.

Ayrıca belirtmek isterim ki Hz Aişe Peygamber Efendimiz(s.a.v) tarafından "İnsanların bana en sevgilisi Aişe''dir" olarak nitelenmiştir ki bu ona ne kadar çok değer verdiğini gösterir.

Tolga
18-03-2005, 18:09
Öncelikle hoşgeldin,sheikh

Bahsettiğin hadisi aşağı kopyaladım.

-"Ey Aişe! Seni üç gece rüyamda gördüm. Bir melek ipeklere sarmış, bu senin zevcendir, dedi. Ben de yüzünü açtım. Eğer Hak tarafından ise, Allah imza etsin dedim."

Bu hadisi okuyunca insan şunu düşünüyor.Allahın hiç işi güçü yokmu ki 9 yaşınaki bir kızı muhammedle evlendirmek için caba sarfediyor.Ayrıca allahın muhammede böyle bir rüya göstertmesi allahı küçültür.Çünkü 9 yaşındaki bir kızı dedesi yaşında bir adamla evlendirmek ahlaka pek bağdaşmaz.

Son olarak sürekli alıntı yapılmasının sebebi kurandaki bazı olayları daha iyi yorumlamak ve kuranda geçmeyen şeyleri açığa çıkarmaktır.Ve genelde alıntı yapan insanlar sahih hadisleri almaya özen gösterirler.Çünkü doğru olma ihtimali en yüksek olan onlardır.

n0thing
19-03-2005, 20:41
Olayı iklime değil neye bağlarsanız bağlayın yine de 9 yaşındaki bir kızla evlenilmez.Çocuk daha biyolojik gelişimini tamamlayamamış ama siz olsun büyük görünüyor ya yeter mantığıyla olaya yaklaşıyorsunuz.

dmxads
19-03-2005, 22:05
Adam; kızı hatta torunu sayılacak yaştaki kızı koynuna almış.... Hala savunmaya çalışıyorlar... Böyle bi adamı hala nasıl seviyorlar bi türlü anlamıyorum.....

Sevgiyle yuğrulmamışsa yüreğin
Tekkede, manastırda eremezsin.
Bir kez gerçekten sevdin mi dünyada
Cennetin, cehennemin üstündesin.

ÖMER HAYYAM

http://www.dosthane.de/omerhayyam.html ..... Ömer Hayyam ın şiirleriyle ilgilenenler için....... Saygılar..........

Creator
19-03-2005, 22:49
islamda ister bilgi sahibi alim olun, isterseniz cahil olun ama zenginseniz ve reklaminizi iyi yaparsaniz basbakanda olursunuz, mucize yaratanda,
üfürükcüde olursunuz.

arkanizdan cahil sürüsü eksilmez. yeteneklerinizden siz usansanizda, onlar sizi ilah yapar, usanmazlar...

söyle bir baktigimizda güya materyalist görünmeyen bir sürü düzenbaz milletvekillerine, haci hocalara, üfürükcülere, bilim adami adnan hocaya, amerikada hic bir seyim yok diyen fetullaha kadar varabilirsiniz.

gercekten bu insanlarin bir tahsili varmi? nasil ünleniyorlar?

yasadigim almanyada para toplaniyor bilmem ne ermisin oglunu milletvekiliyapmak icin, demekki bilgi, tahsil, ögrenim bazen hic bir ise yaramiyor...

saygilar...