PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kel bayanlar ve türban

01-08-2006, 12:59
öncelikle şunu belirteyim her düşünceye saygım var
lütfen başlıktan dolayı yanlış anlaşılmasın

ben inanıyorum ki Allah'ın nezdinde kadın erkek yoktur
İNSAN vardır ve dolayısıyla kadının bir saç telinden rahatsız olan erkek
kendi aczini ortaya koyuyordur..
şöyle düşünelim Allah herşeyi bildiğine göre ilerki zamanlarda insanlara arasında çıkacak olan
bu tür anlaşmazlıklara karşı neden böyle bir düşünce getirmiş olabilir..Kulları birbirine düşsün diye mi.. pek sanmıyorum.

kısacası *Allah isteseydi bayanları Kel yaratırdı ve sorun da kalmazdı
bence türban olayı politik ve saf inançlı kişilerin inancının istismar edilmesidir.

o zaman bende derim ki" erkeklerin saç telinden rahatsız oluyorum , onlarda türban taksın".

01-08-2006, 15:11
Sevgili Billur,
Bence çok haklısın. Her kadının sorması gereken bir soru. Düşünen ve sorgulayan her kadın *böyle bir tanrı anlayışını mutlaka sorgulamalıdır. Kadını bir cinsel obje gören ve erkeğin kölesi haline getirip istediği kadar kadınla evlenmesini öngören bu tanrı anlayışı ortaya konulmalı.Onun adalet anlayışı ortaya konulmalı.Daha doğrusu adaletsizliği ortaya konulmalı.Ortaya konulmalı ki kadınlarımız *tanrının gözünde ne olduklarını anlayabilmeliler.

Sen şimdi bir kadın olarak tanrı katında suçlu durumdasın. Bu söylemlerin tanrıya bir isyandır. Onun katında eksik bir insan olarak erkeklere kafa tutman suçtur. Onun gözünde bir tarla olarak evinin kadını olup erkeğinin kulu kölesi olman gerekir.

Erkeği kadından üstün gören kadını aklen ve dinen eksik yaratık olarak değerlendiren bu tanrı anlayışından hangi adaletten söz edilebilir. Böyle bir adalet olabilir mi? Adaletli bir tanrı yarattığı bu cinsler arasında ayrım yapar mı? Çünkü ikisi de insandır. Birbirini tamamlayan iki eşit parça gibidirler.Adalet anlayışı bunu gerektirir.

Türban tespitine tamamen katılıyorum. Siyasal islamın sembolu başlığımda bu konuyu zaten ele almıştım. Ve tek üzüldüğüm nokta da kadınların bilinçsiz bir şekilde kendilerini bunlara alet etmeleri. Bir erkek olarak bu sorgulamana hak veriyorum. Sorgulamaya devam et arkadaşım. Sizler böyle kendinizi savunmadığınız sürece erkeğin kulu kölesi olmak zorundasınız. Bu köleliğe dur demek tamamen sizlere bağlı.

Çağdaş insan hiç bir kadının saç telinden rahatsız olmaz. Kadını cinsel obje olarak görmez. Rahatsız olanlar böyle düşünmeyenlerdir. Onlar böyle düşünmedikleri için kadını türbana ve çarşafa mahkum etmişlerdir. Ve üzüldüğüm bir nokta da bu çağda böyle safsatalarla zamanımızı boşa geçirdiğimizdir. Ama tek teselli noktam Atatürk Türkiye'sinde böyle düşünenlerin azınlıkta olması.Sevgilerimle...

01-08-2006, 16:32
değerli hocam
yazınız çok güzel çok teşekkür ederim öncelikle :)

demek istediğim şuydu aslında;
sonsuz olan kainatı yarattığı söylenen Allah'ın
yarattığı kulunun saç teline takılıp kalacağını hiç sanmıyorum..

saygılarımla...

ben_ahhmak
01-08-2006, 16:45
billur islam kadınların örtünmesini erkeklerdeki nefisten dolayı emreder. bir bayan neden vücudunu göstersin ya da göstermesin ki? ben kadınıma ve çocuğuma veya anneme değer veriyorum ve hiçbir erkek onlar hakkında kötü düşünmesin istiyorum (cinsel anlamda). bu ince çizgiyi herkes anlayamazki.

01-08-2006, 16:52
sayın ahhmakktoran

bayanlarda insan unutmayınız
erkekde olan nefis onda vardır
neden Allah ayrım yapıyor o zaman?

ben kadınıma ve çocuğuma veya anneme değer veriyorum ve kapanmasını kimse içinden kötü düşünmesin istiyorum.

ben anlamadım burayı
kimse içinden kötü düşünmesin istiyorum
bu ne demek?
kötülük sadece içten mi düşünülür yani eğer böyle ise en kötüsü budur zaten ikiyüzlülük gibi..

bu ince çizgiyi herkes anlayamazki.
belli ki sizde henüz anlayamamışsınız "kadınıma"kelimesi ile bunu beyan etmişsiniz zaten
kadınınız size ait olabilir ama , o siz değilsiniz bunuda unutmayın...

ömer hayyam
01-08-2006, 16:55
Ezkamo hocam ben müslümankende düşünüyodum şimdide *ya madem sacının telini göstermek günah ve madem bunlar da o malum emre uyarak örtüyolar başını günaha girmemek içinpeki ama niye çoğunun bacağı falan açık valla bence saÇTANSA BACAKLARINI KAPATSALAR DAHA SAMİMİ OLURLAR BİLMİYOM VALLA

İçin temiz olmadıksan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tespih, post, seccade güzel;
Ama Tanrı kanar mı bunlara?
( a işte bunların kide bir kandırmacamıdır nedir anlamadım ki)

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:00
billur arkadaşım ben cinsel anlamda söyledim. kadınlarda nefsin olmadığını söyleyen yok. fakat erkek bu konuda daha farklı.Yaratılıştan gelen bir olay. İstediğiniz erkeğede sorabilirsiniz... Ayrıca islamda bir zormala yoktur. Dileyen örtünür dileyen açılır.bu beni ilgilendirmez.

01-08-2006, 17:07
sayın ahhmakktoran

Yaratılıştan gelen bir olaydiye yazmışsınız
ama bu olay o kadar basit bir olay değil
buna sığınmayınız lütfen...

hiçbir erkek onlar hakkında kötü düşünmesin istiyorum
bunu eğer gerçekten böyle düşünüyorsanız
erkekleri eğitiniz
kadınları örtmekle bu iş bitmez..

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:09
neden o kadar erkekler uğraşacağıma benden olan hanımımın örtünmesini istemeyeyim?

01-08-2006, 17:13
tabii her zaman ki gibi kolayı seçiniz...

nede olsa Allah size akıl vermiş değil mi?

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:15
billur islam kolaylaştırıcı bir dindir. Allah kullarına zülmetmez...

eranuse
01-08-2006, 17:15
ahhmakktoran;

İstediğin kadar ört kardeşim, istersen çuvala sok. Bu cinsel duyguları *bastırmak için çare değildir. Azmış bir adamı durduramazsın.

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:17
hayır durdurursun o adam benim hanımımı veya kardeşimi görmesin yeter... Siz bunu nasıl yorumlarsınız bilemem... çağ dışılık mesela..

01-08-2006, 17:17
Allah kullarına zülmetmez
çok doğru bence etmez
zaten zulmü *insanlar birbirlerine fazlası ile yaptıkları için
Allah gerek kalmıyor..

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:18
zaten zulmü *insanlar birbirlerine fazlası ile yaptıkları için

size katılmamak elde değil. dünyanın şu halinden sonra...

ömer hayyam
01-08-2006, 17:19
Ahhmaktoron kardeşim ne demek islam da zorlama yoktur yapmayın kardeşim lütfen senin *hiç islam ülkelerinden haberin yokmu şimdi burda ne yobazlıklar yapıldığını tek tek saydırma bana şimdi gidip baNA DİNDE ZORLAMA YOKTUR DİYE BİR AYET GETİRME SAKIN *GETİRME SANA *valla rezil olursun getireceğim ayetlerle

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:26
inanmak kişinin elindedir. Rabbim müslümansan örtün diyor.ben diyorumki Rabbim bize zülmetmeyecekse bunu söylüyorsa kapanmakta bir hayır vardır. ben kapanma konusunu bu şekilde yorumluyorum. ayrıca diğer ülkeler demişsiniz. cahil insan çok efendim lütfen cahillerin yaptığını bana söylemeyiniz.

01-08-2006, 17:29
Rabbiniz acaba neden böyle söylemiş olabilir sayın ahhmakktoran
hiç düşündünüz mü?
yoksa öyle dedi diye hooop hemen kabul mu ettiniz herşeyi?

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:32
billur olaya benim açımdan bakınca şükür ediyorum. sizin açınızdan bakıncada gülüyorum. beni yarattığına inandığım birinin sözünü nasıl kabul etmem?

exclusive
01-08-2006, 17:37
Zaten kadının saçından tahrik olabilen bir kimse erkek saçından da rahatlıkla tahrik olabilir. Saç cinsiyete göre farklılık gösteren bişey değil ki. Erkekte de kadında da aynı.

01-08-2006, 17:38
siz gülmenize devam ediniz sayın ahhmakktoran
son gülen iyi gülermiş ...

yarattığına inandığım birinin
sizce o yani Allah "biri" mi?

belkide benimdir haa nerdesiniz?

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:40
Biz onu BİR olarak biliriz.

eranuse
01-08-2006, 17:42
hayır durdurursun o adam benim hanımımı veya kardeşimi görmesin yeter... Siz bunu nasıl yorumlarsınız bilemem... çağ dışılık mesela..

Evet arkadaşım bu devirde bu uygulama çağ dışıdır.

01-08-2006, 17:43
neyin BİR i olarak bilirsiniz peki?

yaa bu biraz kişisele döndü
tüm diğer forumcu arkadaşlardan özür diliyorum kendi adıma :(

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:43
işte biz bunun çağdaşlığına bakmayız arkadaşım.

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:45
arkadaşım O bizim için BİR ve TEK dir. O herşeyin yaratıcısıdır.

01-08-2006, 17:47
işinize nasıl gelirse öyle olayları değerlendiriyorsunuz
bravo doğrusu
çağdaşlık uygulanmayalı epey değişmiş desenize
buysa kalsın çağdaşlık gerek yok zaten..

eranuse
01-08-2006, 17:49
işte biz bunun çağdaşlığına bakmayız arkadaşım.

Evet arkadaşım bakmadığınız için de, müslüman toplumlar bir adım ilerleyememişler bu vakte kadar.. Maşallahla inşallahla olmuyor bu işler.

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:49
arkadaşım eskilerde bilmem bilirmisinizde. Çağdaş dediğiniz Avrupa ülkerinden Fransa dışkısını bile temizlemiyordu. Burdan diyeceğim çağdaşlık evrensel bir olay değildir. Çağdaşlık bizim için bir ifade değildir. biz temiz olmayı yeğleriz. Örtünmemiz temiz olacak. Pis olmak bir münine yakışmaz.

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:51
eranuse maşallah veya inaşallah diyip yerinde oturan kişileri zaten savunmuyorum. Bilim ve İlimde ilerlememiz bizim görevimiz. Bu olacakta inşallah. Müslümanla bilimle her zamankinden daha iç içe siz inanmasanızda.

01-08-2006, 17:54
sayın ahhmakktoran
bir kere pislik sadece dışda olmaz
elbise ile ten ile olacak iş değil
o olayın fiziki yönü

siz önce iç temizlikten bahsediniz
yürek temizliğinden
akıl temizliğinden...
bunlar olmadan gerisi koca bir yalannn...
sadece kendinizi kandırırsın hepsi o

eranuse
01-08-2006, 17:54
eranuse maşallah veya inaşallah diyip yerinde oturan kişileri zaten savunmuyorum. Bilim ve İlimde ilerlememiz bizim görevimiz. Bu olacakta inşallah. Müslümanla bilimle her zamankinden daha iç içe siz inanmasanızda.

Örnek verirmisin kardeşim hangi konularda iç içe...

ben_ahhmak
01-08-2006, 17:57
mesela nur cemaatinden bir örnek vermek istiyorum. O insanlar okuma ve öğretme savaşçıları gibidirler. Bir üniversite için deli gibi çalışırlar. Bildiklerini saklamaz ve geliştirirler. Pek çok örnek verilebilir. Onların arasında birçok bilimadamı da bulunmaktadır.

eranuse
01-08-2006, 18:06
mesela nur cemaatinden bir örnek vermek istiyorum. O insanlar okuma ve öğretme savaşçıları gibidirler. Bir üniversite için deli gibi çalışırlar. Bildiklerini saklamaz ve geliştirirler. Pek çok örnek verilebilir. Onların arasında birçok bilimadamı da bulunmaktadır.

Kardeşim, nur cemaati, bilimsel öğretiden çok dinsel öğreti aşılayan bir grup. *Birde müslümanlıkta neden bu kadar cemaat var ? Aslında geri kalmışlığın sebeblerinden biri de bu cemaatlaşma gruplaşma diyebilirim.

ben_ahhmak
01-08-2006, 18:08
kardeşim tanımadığın ortada. istersen tartışma bitsin. karalamayla tartışma olmaz. tanıyorsanız bu cemati devam edelim.

eranuse
01-08-2006, 18:20
Bilgim yok değil nur cemaati hakkında. Ama benim bildiklerimin dışında bilmediklerim varsa aç bir topic anlat nur cemaatini bizde öğrenelim. Nedir bu cemaat ne iş yapar amacı nedir öğrenelim. Kim bilir bakarsın bizde bu cemaate katılırız. Hadi samimi olarak aydınlat bizi yada beni...

01-08-2006, 18:58
değerli hocam
yazınız çok güzel çok teşekkür ederim öncelikle :)

demek istediğim şuydu aslında;
sonsuz olan kainatı yarattığı söylenen Allah'ın
yarattığı kulunun saç teline takılıp kalacağını hiç sanmıyorum..

saygılarımla...

Sevgili Billur,

Bizim düşündüğümüz allah semavi dinlerdeki allah. Nedense bu allahı kabullenmeyenler kendi düşünceleri doğrultusunda bir allah anlayışları geliştiriyor. Bunlara da deist, agnostik, panteist v.b deniliyor. Senin burda gündeme getirdiğin kuranın allahı.Senin saç teline takılan da bu allah. Kabul etsen de etmesen de bu allah. Yazımda onun için bu allahın kadınlar hakkındaki düşüncelerini temel aldım. Kadınları örtünmeye de zorlayan bu allah. Bu gerçeği görmende yarar görüyorum. Tamam ben seni anlıyorum. Ama kuranın allahı düşündüğün anlamdaki allah değil ki. Senin böyle düşünmen de bu gerçeği değiştirmeyecektir. Sevgiyle kal...

01-08-2006, 19:29
Ezkamo hocam ben müslümankende düşünüyodum şimdide ya madem sacının telini göstermek günah ve madem bunlar da o malum emre uyarak örtüyolar başını günaha girmemek içinpeki ama niye çoğunun bacağı falan açık valla bence saÇTANSA BACAKLARINI KAPATSALAR DAHA SAMİMİ OLURLAR BİLMİYOM VALLA

İçin temiz olmadıksan sonra
Hacı hoca olmuşsun, kaç para!
Hırka, tespih, post, seccade güzel;
Ama Tanrı kanar mı bunlara?
( a işte bunların kide bir kandırmacamıdır nedir anlamadım ki)

Sevgili Hayyam,
Çağdaş düşünen bayanların başları da bacakları da açıktır. Bu bayanlara başı ve bacağı açık diye saldıran mı oldu? Asıl ülke olarak bizim sorunumuz eğitimsizlik ve bunun sonucu olarak gelen cehalet. Adam diyor ki erkeğin nefsi. Ya kadının nefsi yok mu. Kadın da insan değil mi. Güya kadını kapatmakla erkeğin nefsinden kadını korumuş oluyor. Şimdi açık gezen kadınlar erkeğin nefsinden korunmamış mı oluyorlar. Şöyle bir zihniyet olur mu? Kadını örtmek ve kadını eve hapsetmek kadına güvenmemektir. Bunun temelinde erkeğin egosunu tatmin etme olayı vardır. Kıskançlık vardır.
Adam on küsür kadınla evlenmiş. Bir sürü de cariye...Bunların kapanmasını istemiş ve resmen onları kapatmış. Tüm bunlar orta çağda yaşanıyor. Biz de kalkmışız orta çağdaki bu yaşam tarzını günümüzde uygulamaya kalkıyoruz. Bu bir ilkelliktir. Bu çağ dışılıktır. Olay bundan ibarettir. Allah böyle istedi diye biz de bunu uyguluyoruz demek bu gerçeği ortadan kaldıramaz.
Sonuç olarak kadın erkek eşit olmalıdır. İkisi de insandır. İnsanlar arasında ayırım yapmak yapmak yanlıştır.Çağdaş uygar bir insan olmak bunu gerektirir.

01-08-2006, 20:13
yahu g.akıllılar akıl edemiyormusunuz ki allah kadının başının kapalı olmasını isteseydi havva yı kapalı yaratırdı

hani nerde bilim nerde insan hakları kadın hakları
işte siz bunu akıl edemiyorsunuz gerici toplumun cahil olmaya kararlı müritleri !!!

ömer hayyam
01-08-2006, 20:43
(mesela nur cemaatinden bir örnek vermek istiyorum. O insanlar okuma ve öğretme savaşçıları gibidirler. Bir üniversite için deli gibi çalışırlar. Bildiklerini saklamaz ve geliştirirler. Pek çok örnek verilebilir. Onların arasında birçok bilimadamı da bulunmaktadır)
*

bu ne kardesim ya bizamanlar nurcu olmasam hayır inanacam hem sana bişey diyeyim mi yaptıkları sadece beyin yıkamak *yaz okumalarına hiç katıldınmı bazen bir ay dışarı çıkmadan kitap okurlar gece gündüz baska hiç biişle meşgul olmazlar böylelikle de beyinleri yıkanır sonra bu adamlar önemli yerlere gelselerde beyinlerinin yıkandığı gerceği değişirmi kardeşim

01-08-2006, 20:48
aynen abi

:)

subzero
01-08-2006, 21:48
öncelikle şunu belirteyim her düşünceye saygım var
lütfen başlıktan dolayı yanlış anlaşılmasın

ben inanıyorum ki Allah'ın nezdinde kadın erkek yoktur
İNSAN vardır ve dolayısıyla kadının bir saç telinden rahatsız olan erkek
kendi aczini ortaya koyuyordur..
şöyle düşünelim Allah herşeyi bildiğine göre ilerki zamanlarda insanlara arasında çıkacak olan
bu tür anlaşmazlıklara karşı neden böyle bir düşünce getirmiş olabilir..Kulları birbirine düşsün diye mi.. pek sanmıyorum.

kısacası *Allah isteseydi bayanları Kel yaratırdı ve sorun da kalmazdı
bence türban olayı politik ve saf inançlı kişilerin inancının istismar edilmesidir.

o zaman bende derim ki" erkeklerin saç telinden rahatsız oluyorum , onlarda türban taksın".

İslamda, önemli olan bunun biri sınav olması.

Aynı mantıkla, Allah neden domuzu yarattı da diyebiliriz. Önemli olan senin nefsini ve şeytanı yenerek domuzu yememen, içkiyi içmeden, zinadan uzak durman. Bunların insanın canının çekeceği şeyler olduğu kabul edilir, kendini tutabilen iyi kul olur.

Bana mantıklı geliyor mu, hayır.
Ben sınav olmayı seçtim mi? Beni yaratırken bana mı sordu? Neden hiç istemediğim bi şekilde dünyaya yollanıyorum ve şunları yaparsan ödül verecem, eğer yapmazsan, hele varlığıma inanmazsan sonsuza kadar ateşte yakacam diyen bir Allahla muhatap oluyorum? Hiç de mantıklı gelmiyor. Bir çok cevap okudum islam önderlerinden ama hiç biri tatmin etmedi, çok yetersiz ve insanın aklına hakaret eden mantık yürütmeler.

Kısacası Tanrı var mı yok mu emin değilim ama varsa da Allah gibi bir varlık olmayacağını düşünüyorum.

02-08-2006, 08:57
Değerli Hocam Ezkamo

Ama kuranın allahı düşündüğün anlamdaki allah değil ki

evet kesinlikle bu benim düşündüğüm Allah değil
benim düşündüğüm Allah her zaman iyinin,doğrunun,güzelin,adaletin,güçsüzün v.s.yanında olan Allahtır.
Dolayısıyla da benim Kuranda ki Allah'a inanmam mümkün değil
bir yaratıcı olsa bile bu Kurandaki değil..

Bu gerçeği görmende yarar görüyorum
hocam zaten gerçeği gördükten sonra şüphelerim katlanarak artmaya devam ediyor :)

saygılarımla

sorogren
02-08-2006, 09:35
billur *hanım,
"evet kesinlikle bu benim düşündüğüm Allah değil
benim düşündüğüm Allah her zaman iyinin,doğrunun,güzelin,adaletin,güçsüzün v.s.yanında olan Allahtır.
Dolayısıyla da benim Kuranda ki Allah'a inanmam mümkün değil
bir yaratıcı olsa bile bu Kurandaki değil.. "

Allah sizin istediğiniz gibidir.Amma siz herşeyi kendi görüş alanınız olan 60 70 senede veya insanlık tarihi olan 7000 senede görmek istiyorsunuz.
umumi dert ve felaketler içinde hususi yardımlar yaşayanlar tarafından zaten bilinmektedir.
amma sizin kasdettiğiniz umumi adalet ve rahmete bu dünyanın kabiliyeti yetmez.burada bu insanlarla adalet olmaz.ancakzorla olur.yani insan iradesini iptal edesiniz.herkes robot olur.o zaman herkes programına göre yaşar.Allah ne derse o olur.insanda irade kalmaz.
bu ise şu dünya ve kainatın tamamen değişip bir başka düzen kurulmasıyla olur.ki o zamanda iradesizliği ve sabitliği ne kadar beğeniriz bilemiyorum.
Amma Allah şeriatıyla zulmu yasaklamış bir de irademizi iptal etmesine gerekyok.
adalet bu dünyada ve rahmet tam olmamaküzere dünya kurulduğu için de bir ahiret kurulmuş.orada sizin dedikleriniz tahakkuk edecek.kötüler bir yana iyilerbir yana.
eğer ayrılmazsakorası da dünya gibiolur.zira irade orada da iptal edilmiyor.fakat kötü hasletler insan fıtratından çıkarılıyor.zaten kötülük yapmak için sebep de yok zira rekabet ve yarış yapmak için imkanların sınırlılığı söz konusu değil.
tabii ki ahireti siz gösterecek halim yok.Amma kur'anı ve Allahı eleştiriyorsunuz madem sistem budur.yani Allah nazarında 60 sene çok uzun değil.7000 sene de çok uzun değil.yani zaman mevhumu ve kısıtlamaları yok.o halde henüz mazlumun intikamı alınmadıysa daha zaman bitmedi.insan hayatında 60 senelik bir hayat önemli fakat sonsuz bir hayata kıyaslayınca bir önemi de kalmıyor.dolayısıyla hangi dinden olursaolsun sadeceinsan olmaları gördükleri zulmun karşılığını almalarını gerektirir.zalimin de cezasını çekmesi kimolursa olsun.zamanı gelince gerçekleşir.
yoksa sizin dediğiniz gibi olsaydı kimse dindar olmazdı zaten.
ayrıca Allah sizin dediğiniz gibiolsaydı,bu kadar *kainatı yapmaya veya insana ve canlılara nimet vermeye gerek yoktu.yapardı bir kazan hepimizi kavurur dururdu.hatta kazana da gerek yok.hepimizi ateş topu yapar.yanar dururduk.böyle elmaya portakala ne gerek vardı.bunlar rahmet işareti,onların yerine kepçe kepçe kaynar katran içer dururduk.
amma böyle yapılmamış,içimize sevgi,şefkat saygı aşılanmış,bunların bir madeni ve menşei yok biliyorsun dünyada bunlar doğrudan Allah tarafından sebepsiz verilmiş bize.sevgiyi verenin sevgiye bilmemesi ve sevmemesi düşünülebilir mi.

02-08-2006, 10:26
sayın sorogren

Amma siz herşeyi kendi görüş alanınız olan 60 70 senede veya insanlık tarihi olan 7000 senede görmek istiyorsunuz.

1400 yıldır açık seçik ortada görülenleri elbette 60-70 yılla sınırlandıramayız.Ama herşeyide "Allah öyle istedi,Allah ne derse o olur"şekline sokarsak işimiz zor demektir.

bizler bu hayatta misafirsek eğer,evsahibi hiçde misafirperver değil...

sevgiyi verenin sevgiye bilmemesi ve sevmemesi düşünülebilir mi.
bize sevgiyi veren nedense herkese aynı muameleyi yapmıyor,Lübnan'da ölen çocukları sevmiyor mu yoksa?

subzero
02-08-2006, 11:06
Allah varsa niye yeryüzünde kötü şeyler oluyor demek ki Allah yok argümanı *bence basit bir argümandır. sorularlaislamiyet.com da falan güzel cevaplar vardı. Tanrıya inansam da inanmasam da bu argüman bana mantıksız geliyor tabi naçizane görüşüm.

sorogren arkadaş, bir kaç mesaj üstteki sorularıma bir cevabın var mı? varsa duymak isterim, senin bu konudaki düşüncen ne şekilde?

kuvvaci
02-08-2006, 13:20
Ya dostlar ben hiç bir erkek görmedim ki kadının saçından etkilensin hadi gözlerinden etkileneni anlarım, dudaklarından etkileneni anlarım, ne bileyim yüzünden etkileneni anlarım ama saçından etkileneni kafam almıyor kimse kusura bakmasın. Haa inancın gereği burkayıda anlarım o senin inancındır derim ama kadın saçını türban hapishanesine hapsetmeyi kabullenemiyorum. Tamamen politik benim saf müslümanımda bal gibi bunu yutuyor. Zaten nur suresi 30-31 ayetler ziynet eşyalarını örtsünler demekte ha kadının saçı onların ziynetimidir bence dikert saçlarınızı örtün deyip bu trtışmalarıda yaptırmasaydı daha iyi olurdu ama akıl vermek bize düşmez *niye dolaylı yönden anlattı onuda anlamış değilim. Hadi kadınların saçlarını örterek erkeklerden koruduk diyelim ya kapalı bayanlardan etkilenen erkekleri ne yapacağız onları nasıl koruyacağız ki

02-08-2006, 13:23
ya kapalı bayanlardan etkilenen erkekleri ne yapacağız onları nasıl koruyacağız ki :D

iyi bir tesbit Kuvvaci arkadaşım
sağolasın..

K.C.
02-08-2006, 16:06
kuvvaci,
ziynet eşyaları değil o ayetteki, ziynetler. Yani görünmesi caiz olmayan süsler. Kadının vücudundaki el ayak ve yüz haricinde kalan organların hepsi ziynet olarak yorumlanıyor. Kıymetli yerlerdir dirsekler, kulaklar, ense...

Baş örtüsü ayrı ayet, tüm örtünme ayrı ayette. Gerçi baş örtüsü hiçbir ayette yok ama 'örtülerinizi göğüsünüze salınız' türündeki cümleyle baş örtüsü anlaşılmış Arap kadınları da zaten Yahudilikten gelen bir gelenek veya inançla başlarını örttükleri örtülerle dekoltelerini de örtmeye çağırılmışlardır.
Dış giysilerin farz kılınmasının amacı da özgür ile cariyeyi görünüş olarak birbirinden ayırmaktır. Özgür kadınlar CARİYE ZANNEDİLİP TACİZE-TECAVÜZE UĞRAMASINLAR DİYE kapatılmışlar. Cariyelere serbest. Müslüman da olsalar Cariyeler örtünme açısından hür. Çünkü onların tacize tecavüze uğramalarıyla duyguları incinmez, vücut bütünlükleri bozulmaz, kişilik hakları ihlal edilmez. Zaten köle dediğin nedir ki?

İşin bence ilginç olan kısmı, hür kadınlara böylesi kısıtlamalar getirilirken özellikle bu hususta erkeklerin uyarılmamış olması. Hür-cariye ayrımı yapmak yerine erkeklere kesin bir yasaklama getirilmiş olsaydı keşke. :(

Irz korumakla ilgili ayet mi yoksa bu ayet mi önce indi o sıra da önemli gerçi.

sorogren
02-08-2006, 22:37
subzero,
"Bana mantıklı geliyor mu, hayır.
Ben sınav olmayı seçtim mi? Beni yaratırken bana mı sordu? "

===seni yaratirken sana sorulmali mi idi.farzet o soru simdi soruluyor.cevabini ver ve uygula o zaman.seni tutan yok.===

"Neden hiç istemediğim bi şekilde dünyaya yollanıyorum ve şunları yaparsan ödül verecem, eğer yapmazsan, hele varlığıma inanmazsan sonsuza kadar ateşte yakacam diyen bir Allahla muhatap oluyorum? "

====e iste muhatap degilsin ya.kafa tuttuguna gore oyle bir muhatapligin yok.sence sen sadece Allahin varligina inanmamakla kaliyormusun,fazlasi yok mu yani,bir bak bakalim kendine ve yazdiklarina ve yazacaklarina.====

"Hiç de mantıklı gelmiyor. Bir çok cevap okudum islam önderlerinden ama hiç biri tatmin etmedi, çok yetersiz ve insanın aklına hakaret eden mantık yürütmeler. "

=====senin mantigin ne kadardir bilemeyiz.aklin da az mi cok mu onu da bilemeyiz.tek bildigimiz bu isler kisisel akil ve mantik kapasiteleriyle degerlendirilmez.aklinin ve mantiginin son ileri noktada oldugunu iddia etmiyorsan eger.ayrica bazi seylerin cozum yeri akil degil,kalp ve vicdandir.sen yarali bir kucuk kedicige merhamet gosterirken calisan aklin degil kalbindir.vicdanindir.bu iki latifen olmasa aklin ne yapacak o yavrucuga.hicbir sey.bosa zaman ve para kaybi diye hukmedecek.amma bak merhametin ugruna zamanini harciyorsun ve belki parani da harciyorsun.aklina zit olsa da.=======

"Kısacası Tanrı var mı yok mu emin değilim ama varsa da Allah gibi bir varlık olmayacağını düşünüyorum. "

========merak etme buradaki cogu senin gibi.yalniz tek yanlisiniz olcme ve degerlendirme hatalarinizdir.Allahi hiristiyan misyoner sitelerinden (ki burasida ayni yontemi uyguluyor) ogrendiginiz kadar ve kendi aleminizde olusturdugunuz mefhum kadar biliyorsunuz sonra da kendi fikrinizin mahsulune kendiniz kafa tutuyorsunuz.sence insani zeka var olabilecegini umdugu bir yaraticiyi tum vasiflariyla dogru tahmin edebilir mi.yani kafadan atma metodu da denilen felsefik yaklasimlarla gercek tutturulabilir mi.bence bu konuda hayir.bir kere hafsalamiz almaz ,kucucuk terazimizle o hakikati tartamayiz.tek care Ondan gelen haberlerden Onu tanimaya calismaktir.=========

deli_cevat
02-08-2006, 22:45
ah abicim ah liop abime kızıyosun sende dozunu azaltıp benzer bi ulsuba giriyosun

Allahi hiristiyan misyoner sitelerinden (ki burasida ayni yontemi uyguluyor) ogrendiginiz kadar ve kendi aleminizde olusturdugunuz mefhum kadar biliyorsunuz

demişsin turan dursun'un yazılarından hangisinin kaynağı misyonerler veya hayal gücüdür al işte ben benu mustalık gazasını her gelene sunuyom sen dahip bi tane mantıklı cevap yok heralde bediuzzaman bi risale yazmamış bu konu ile ilgili
sevgiler saygılar

sorogren
02-08-2006, 23:00
cevatim istersen internetteki sitelere ki,bir cogu gerek yazilariyla ve gerekse fotograflariyla burada da link verildi katilimcilar tarafindan bir bak bakalim yazilanlar aynen burada soylenenlerle ayni degil mi.
hangimiz internet yokken bu kadar cok elestirebiliyorduk ve elestirecek materyaller bulabiliyorduk.sen durduk yerde beni mustalik meselesine nereden taktin kafayi.
td yazdiklarina bir bak bir de internette ingilizce turkce misyoner sitelere bir bak bakalim.
ya onlar td dan ogreniyor veya td'lar onlardan ogreniyor.senin babanin dedenin beni mustalik diye birseyden haberi varmiydi.yoktu.
buralarda yazilan islami elestiriler zaten peygamber zamanindan beri o zamanin yahudi ve dinsizlerince naklediliyordu.o zamanki iftiralar o kanallardan simdiye uzandi.
yoksa musluman toplumda o iftiralar nakledilmedikleri icin yaygin degil.musluman topluma nereden geliyor bu fikirler.

bu *beni mustalik meselesini kendi aleminde fazla buyuttun bence,
5 saturlik bir nakilden ki,yarim satiri peygamberin cevabini naklediyor.
yani hadisi anlatan kendi alemindeki sorunun cevabini naklediyor amma o sorunun *peygambere oyle mi soruldugu belli degil.cunki mesele azille ilgili.diger meseleyi anlatma bahsi degil.azili anlatirken *gecmistekji bir olayi sahit tutmak istiyor hepsi o.
ayrica alinan izinden sonrasi o hadiste degil.benim sana yazdigim ikinci hadiste anlatiliyor ki,esirler saliverilmis.
hadislerde td nun ve misyonerlerin iddia ettigi senin de okuyup fikir sahibi oldugun sekliyle bir olay olmamis.
ayrica gercekten toptan cariye meselesini merak ediyorsan bunun caresi bu sorulari bu ateist sitede ki yuzde 99 ateiste degil,yine tum diger hadislere ve fikih kitaplarina bakarak komple meseleyi ele almandir.5 satirlik *hadise bakip devamindakini dikkate almamak ve varolan komple bir sistemi gozardi etmek bence senin ilerideki yasaminda gelisecek bilimsel kisiligine katki saglamaz.

Deus
03-08-2006, 00:32
Erkekler bukadar acizmi ? Su tuvalete attigimiz saclarin ne büyük cazibesi varki erkekler hemen delirme seanslarina geciyor.

Simdi kapananlarida görüyoruz daracik bir pantolon beyaz bir bulüz ayaklar görünüyor yok olmadi böyle simdi diyecegimki ayak fetisistleri ne yapsin ayaklari cibil cibil görünce tahrik olacaklar.:D

Ya güldürmeyin beni.Türban kadina vurulan bir zincirden ileri birsey degildir.Bence suc erkeklerin gözünde, en iyisi hepsinin gözünü oymak :D

bas kapaninca cinsel güdüler azaliyormu acaba.Hersey insanin icinde

03-08-2006, 02:21
(Sorogren)
========merak etme buradaki cogu senin gibi.yalniz tek yanlisiniz olcme ve degerlendirme hatalarinizdir.Allahi hiristiyan misyoner sitelerinden (ki burasida ayni yontemi uyguluyor) ogrendiginiz kadar ve kendi aleminizde olusturdugunuz mefhum kadar biliyorsunuz sonra da kendi fikrinizin mahsulune kendiniz kafa tutuyorsunuz...

Sevgili Sorogren,

Kardeşim bu sitenin adı Turan Dursun sitesi. Artık bir zahmet bunu anlayıver.Ben seni uyarmaktan bıktım artık. Kardeşim burası hiristiyan misyoner sitesiyse ne işin var burada. Seni zorla tutan mı var. Geleni misyonerlikle suçluyorsun. O yetmedi şimdi de siteye dil uzatmaya başladın.

Arkadaşım. Biz eleştirilere açığız. Eleştirinin bir dayanağı olmalı. Çamur at izi kalsın yöntemiyle eleştiri olmaz. Şimdi seni bu iddianı kanıtlamaya davet ediyorum. Ya kanıtla ya da özür dile. Yeter artık. Bu kadar da olmaz...

sorogren
03-08-2006, 09:37
hocam,yazılarımı büyük bir merak ve dikkatle okuduğun için teşekkür ederim.sanırım en sadık okuyucularımdan birisin.sağol.

hocam burasının td sitesi olduğunu 1999 yılından beri biliyorum.öncesini bilmem.amma neyi nasıl anlayacağım benim sorunumdur.zoraki sizin anlamamı istediklerinizi anlayacak halim yok.sizler 1400 sene önce vefat etmiş ve şu anda kendilerini savunacak durumda olmayan insanlar hakkında devamlı kendi anladıklarınızı ifade ediyorsunuz.ben hiç değilse kendini savunacak durumda olanlara konuşuyorum ki,işte siz hemen tepki verdiniz.
hocam herkesi öğrenciniz gibi görmekten ve de öğrencilerinizin sizin karşınızdaki pozisyonu gibi size cevap vermemelerini beklemekten ve eleştirilmemek beklentinizden vazgeçiniz.
sizden başka yöneticilerin de eleştirilerini duymak isterim kendimle ilgili.
siz pano yöneticisisiniz.bu sitenin sahibi değilsiniz.sahibine vekaletiniz ancak onun size verdiği yetkilerle sınırlıdır.yetkilerinizi açıklayınız.sizin bana böyle hesap sorma yetkiniz var mı.var sa cevap vereyi sorularınıza yoksa beni sorgulamayınız.
sodomo nun da yazım kuralları işle ilgili endişelerini dikkate alarak
parantez içinde ki (ki burası da aynı yöntemi uyguluyor) ifadesi bu sitede var olan yöntem ve tarzın malım kişi ve sitelerdekine benzediğini ifade eder.bu sitenin onlardan biri olduğunu ifade etmez.
bu sitenin onlardan biri olduğunu ifade etmek isteyen kişi,parantez içine almadan "ki bu td sitesi de onlardan biri" gibi birşey yazardı.
tdk yazım kılavuzlarını ve sodomonun topicini bir daha gözden geçirmenizi rica edecem.
ayrıca sizden mümkün oldukça nereleri nasıl ve hangi formatta yazacağıma dair yönetmelikleri de rica edecem.benimbir görüş üretmeme ve ifade etmemegerek yok madem,sizinkileri yazalım.

ben bu sitede kimseye doğrudan misyoner demedim.
ben hep yöntemlerle ilgili yazdım.
toplam muhatabım da 2 veya 3 kişi idi.
fikirlerim değişmiş de değildir.

sizi,seven,sayan, amma velakin sizden şikayetci olan dostunuz sorogren.

03-08-2006, 16:13
Sorogren,
Benim yaşam felsefem dürüstlük üzerinedir. Dürüstlüğüne inanmadığım insanlarla muhatap olmam söz konusu olamaz. Ve durumunu görüşmek üzere yönetime bildirdim. Alınacak karar sana iletilecektir...

agnostic_z
17-08-2006, 18:54
Merhaba arkadaşlar forma yeni katıldım ve bundan sonra da burda düşüncelerimizi karşılıklı paylaşıcaz.Burda bi arkadaşımın defeatle islamı ve yanlış kurallarını savundunu gördüm.Eskiden sıkı bi müslüman olan ben,islamı bölesine sıkı bi şekilde savunan arkadaşlarımıza güzel bi cevabım olcak.Onların islamı bölesine savunmalarının nedeni ulu önder Atatürk'ün dinin ve şeriatın kafasını ezmesi,dinin ortadan kalkmasa bile hiç deilse ılımlı olmasıdır.Şu an türkiye de İSLAM YOK! Sadece modernlik ve islamın bi sentezi var.İSLAM=ŞERİAT.Zaten dindeki hükümler milyon yıl da geçse üstünde soru sorulamaz ve değiştirilemez bunları zaten herkes az çok biliyo uzatmak istemiyorum.Yani türkiye de rahat ve insan gibi yaşayıp ta islamı savunan arkadaşları şeriatın insanları inim inim inlettiği geri kalmış bi irana ya da bi afganistana gönderelim bakalım daha bize islamı savunuyo mu :D Hey erkek olan kardeşim, cumaya gitmeyince kafanda odunlar kırılsın,sevgilinle edebli edebli gezerken gelsin zina yapıyo diye hapse atsınlar seni vs vs çünkü yaz yaz bitmez Hey bayan arkadaşım şu anda arıcıların arı sokmasını önlemek için giydikleri kıyafet gibi bi kıyafet(BURKA) giysen,gölgede 45 derece sıcakta simsiyah çarşaf yün çorapla gezsen,insan yerine bile konmasan vs diyecem çünkü kadınlara yapılanı yazmak için ömür yetmez sen bana kalkıp ta islamı savun da göreyim seni.Size tavsiyem hiç deilse gidip göremeseniz bile şeriat ülkelerinde yaşayan insanlarla internet yolundan iletişim kurun gerçeği görün ;)

istavrit
17-08-2006, 19:11
ezkamo hocam,

sorogren bu siteye gelen en klass musluman arkadaslardan biridir..

yazi dili, saygisi takdire sayandir...

keske butun muslumanlar kendisi gibi olsa..

bizde kendimize baska ugrasilar bulurduk...

bana gore diger muslumanlarin ornek almasi gerekecek kadar reformist biridir, zaman zamam sinirlari zorlasada..

o kadar catlak su kacirmaz hocam..

bizlerde cokmu mukemmeliz!