Orijinalini görmek için tıklayınız : eğer elinizde deliliniz varsa ortaya koyun evrimciler
ferdogan
03-08-2006, 19:00
3-5 tane *arafosil varsa *ortaya koyun *evrimciler. ama nerde *yokki nerde o fosiller
ferdogan
03-08-2006, 19:03
Darwinciler Tartışmadan Kaçtı
Geçtiğimiz ay ABD`deki Evrim mahkemesine İslam dünyasını temsilen katılan Araştırmacı-Yazar Mustafa Akyol Ceviz Kabuğu programında `Yaratılış Gerçeğini` anlattı. Hiçbir evrimci profesörün canlı yayına katılmaması dikkat çekti. Bilim dünyası yüzlerce yıldır `Yeryüzünde yaşam nasıl başladı?` sorusuna cevap arıyor. Özellikle ABD`De Yaratılışçı bilim adamları tarafından organize edilen `Akıllı Tasarım` (Inteligent Dizayn) hareketi evrimcilerin tüm iddialarını ortadan kaldırıyor. Ülkemizde ise geçtiğimiz hafta Radikal Yazarı İsmet Berkan`ın başlattığı tartışma giderek büyüyor. Konunun dünyadaki en önemli uzmanlarından biri olan Araştırmacı-Yazar Mustafa Akyol, tüm dünyada yayınladığı makaleleri, katıldığı tartışma programları ile tanınıyor. Türkiye, cumartesi akşamı, evrim teorisinin açmazlarını Mustafa Akyol`dan dinledi. Programa telefonla katılan evrimci Profesörler, Akyol`un getirdiği deliller karşısında çaresiz kaldılar. Programa hiçbir Evrimci bilim adamı katılmadı
deli_cevat
03-08-2006, 19:03
liop abimin hobilerinden biri senin gibilerle uğraşmak az bekle fosilin feriştahını görürsün kardeşim
ferdogan
03-08-2006, 19:04
Günümüzde dünyaca ünlü birçok bilim adamı canlıların bilinçli bir tasarım ile diğer bir deyişle Allah tarafından yaratıldığını kabul etmektedir. Araştırmacı Yazar Mustafa Akyol`un konuk olarak katıldığı Ceviz Kabuğu programında evrim teorisi tüm yönleriyle masaya yatırıldı. ABD`nin Kansas eyaletinde geçtiğimiz ay başlayan evrim mahkemesinde İslam dünyasını temsilen bilirkişi olarak katılan Mustafa Akyol, yaratılışın bilimsel bir gerçek olduğunu söyledi. Programın sunucusu Hulki Cevizoğlu ise, `bir hafta boyunca Mustafa Akyol ile canlı yayında bu konuyu tartışacak bilim adamı aradıklarını, ancak hiçbir evrimcinin yayına çıkmak istemediğini` söyledi. Programa telefonla katılan evrimci Profesörlere başarı ile cevap veren Mustafa Akyol, evrimci bilim adamlarıyla istenilen herhangi bir tv kanalında tartışma yapabileceğini söyledi.
deli_cevat
03-08-2006, 19:05
hey koçum hey bu forumun derinlikleri hy sitelerinden yapılan copy pastelerin sahibini rezil ettiği örneklerle dolu
ferdogan
03-08-2006, 19:07
İSPAT ÇOK FAZLA *AMA YAZMAK UZUN *SÜRER.
Yaklaşık 5 saat süren programa telefonla katılan Prof. Dr. Cevat Babuna, evrenin yaratılışını ortaya koyan big bang teorisinin kanıtlanmasıyla evrim teorisinin tüm iddialarının ortadan kalktığını söyledi. Prof. Babuna, artık modern bilimin yaratılışın bilimsel bir gerçek olduğunu tasdik ettiğini söyledi. Programın sonunda Radikal Gazetesi Yayın Yönetmeni İsmet Berkan`ın `Yaratılışı savunan makaleleri gazetemde yayınlanmasına izin veremem` şeklindeki sözlerini eleştiren Hulki Cevizoğlu, bu tartışmaların karşılıklı hoşgörü ve tolerans çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.
deli_cevat
03-08-2006, 19:12
muuuuuuuuuuuhahahaahahahahaha
artık öldürdün beni ulan sen jinekoloktan evrim öğrenmeye kalkarsan sonu bu olur tabi
Prof. Dr. Cevat Babuna 1950 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. İhtisasını A.B.D'de Chicago Üniversitesi ve Northwestern Üniversitesinde Kadın Hastalıkları ve Doğum üzerine yapmıştır. 1960 senesinde İstanbul Tıp Fakültesinde akademik kariyerine başlamış, 1965'te doçent, 1970'te Profesör olmuştur. Kadın Hastalıkları Anabilim dalı Başkanlığı, İstanbul Jinekoloji Derneği Başkanlığı ve Türkiye Jinekoloji Derneği Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Halen 150 ülkenin üyesi bulunduğu Uluslararası Jinekoloji Federasyonu FIGO'nun icra komitesi üyeliğini yapmaktadır.
puahahahahaahhahahahahahahha :lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol:
ferdogan
03-08-2006, 19:21
EEE *PEKİ *BÖYLE Bİ bilim adamına inanmamak olurmu ABD bile yok evrim diyor. *
hepsi diyor adı üstünde teori
deli_cevat
03-08-2006, 19:21
hem bing bang nası oluyomuş da yaradılışı destekliyomuş bak onu da anlamadım şimdi babunaya telefon mu bağlasak tabi kadınlardan vakit bulabilirse :D
ferdogan
03-08-2006, 19:23
geçen gün yolda giderken *anket yaptım. ve sordum *evrim e inanıyormusunuz.0 kişi inanıyor.işte artık kimse kalmadı
deli_cevat
03-08-2006, 19:26
kardeş adam jinekolog ayrıca kimsenin evrim yok dediği felan yok bana hy sitelerinden copy paste yapcağına burda hy sitelerinden gelen iddiaların çöküşünü izle kaç tane rezil olan var haberin yok en son
"yerli evrimcile yenilgiyi itiraf etti" isimli bi başlık hy nin ne kadar alçak bir şekilde cümlenin tercümesinin bozup yarısı koyduğunu gösterdi bizlere
şunu tekrar söyliyim kimsenin evrim yok dediği felan yok
ayrıca teori demek gerçekliği deney veya gözlemlerle kanıtlanmış ancak tam olarak tamamlanmamış veya tam olarak tüm çevrelerce kabul görmemiş düşüncedir arkadaşım
sevgiler saygılar
ferdogan
03-08-2006, 19:35
ya ben sana ne diyorum sen ne yazıyosun.hani fosil nerede inananlar nerde
kimse yok kalmadı.neden yeni evrimciler piyasada *gözükmüyor.
açıklabana şunları
Nebraska Adamı" diye tanıttıkları diş, bir domuza ait çıktı!
İskandinav bilim adamı Søren L ovtrup ise Darwinism: The Refutation of a Myth adlı kitabında bu konuda şöyle demektedir:
"Sanırım herkes, bir bilim dalının tamamının yanlış bir teoriye bağımlı hale gelmesinin çok büyük bir şanssızlık olacağını kabul edecektir. Ancak biyolojide yaşanan şey tam da budur: Uzun bir zamandır insanlar evrimsel konuları Darwinistik kavramlarla tartışıyor, "adaptasyon", "seleksiyon basıncı" ya da "doğal seleksiyon" gibi kavramlarla. Sonra da bu tartışmalarla doğal olayların açıklanmasına katkıda bulunduklarını sanıyorlar. Ama gerçekte hiçbir katkı sağlamıyorlar... İnanıyorum ki, Darwinizm efsanesi bir gün bilim tarihindeki en büyük aldanış olarak tanımlanacaktır
deli_cevat
03-08-2006, 19:38
yahu kardeşim sen hala bana hy sitelerinden copy paste yapıyosun bide yaradılışı bilimsel temeller üzerine oturtmaya çalışıyosun
ANLA ARTIK ANLA *HARUN YAHYA SİTELERİ BAŞTAN AŞAĞI YALAN
deli_cevat
03-08-2006, 19:40
biyolojiden adam gibi anlayanlar,marksistler,meteryalistler,ateistler,di nsizler bazı dinliler,bazı müslümanlar,bazı hıristiyanlar ve daha bilimum insanlar evrime inanıyo ki inanmasa bile bu evrimin yalan olduğunu kanıtlamaz
ferdogan
03-08-2006, 19:42
gel cevat beynini nefsini artık *bırak. kalbinle *hareketet ve *islama dön senin *yararına olur
ferdogan
03-08-2006, 19:44
Ferdoğan,
Mesajını sildim. Bu sitede kalıcı olmak istiyorsan saygılı olmayı öğren. Ezkamo.
ferdogan
03-08-2006, 19:47
Bundan 70 yıl öncesine dek, evrimciler "kara canlılarının atası" saydıkları bir balık fosiline sahiptiler. Ancak bilimsel gelişmeler, bu balık hakkındaki tüm evrimci iddiaları sona erdirdi.
Balıklar ile amfibiyenler arasında hiçbir ara form fosili olmadığı, bugün evrimcilerin de itiraf ettiği bir gerçektir. Ama bundan 50 yıl öncesine kadar Coelacanth adı verilen bir balık fosili, birçok evrimci kaynakta çok kesin bir ara-geçiş formu olarak tanıtılıyordu.
*
Evrimciler yaşı 410 milyon yıl olarak hesaplanan Coelacanth'ın ilkel bir akciğere, gelişmiş bir beyne, karadan çıkmaya hazır bir dolaşım ve sindirim sistemine,hatta ilkel bir yürüme şekline sahip bir ara-geçiş formu olduğunu iddia ediyorlardı. Bu evrimci yorumlar 1930'lu yılların sonuna kadar bütün bilim çevrelerinde tartışmasız kabul edildi. *
sonuç olarak evrim finiş
deli_cevat
03-08-2006, 19:52
arkadaşım daha önce söyledim benu mustalık gazasına makul ve mantıklı bir cevap werildiği gün müslüman olcam
deli_cevat
03-08-2006, 19:56
evrime inanan *kafirdir
kimsenin inancına yorum bile yapamazsın haddini bil
ayrıca harun yahya sitelerinden copy paste yapmaya devam edersen sende rezil olcaksın seni uyarıyorum
exclusive
03-08-2006, 20:20
Babuna bu işin uzmanıymış yaa... :D
Bu arada daha dünya üzerinde yaşamın nasıl oluştuğu teoride kalırken bundan çooook çoook daha önce gerçekleştiği iddia edilen ve kainatın nasıl oluştuğu sorusuna cevap veren "bigbang teorisi" ispatlanmış ha?..
Tabi Babuba doğrusunu bilir. Adam prof. olmuş nede olsa.. :D
deli_cevat
03-08-2006, 20:25
abi işin ilginç yanı bide bing bang kullanarak adam yaradılışı da ispatlamış yaradılışı bilimsel olarak ele alıp 1 soru sorsan şangur şungur göçecek elimizde kalacak
painkiller
03-08-2006, 22:25
ferdogan kardeşim,
bu sitenin sayfaları aynen deli cevatın söylediği gibi harun yahya sitelerinden alıntı yapıp rezil olan ve özür dileyenlerle dolu...sıra sendeymiş...allah büyüktür umudu kesme...
demek ABD evrim yok diyor ha...harun yahya sitelerinden mi öğrendin sen canım ciğerim bunu...bak sana ne diyeceğim google a gir kitzmiller yaz ve harun yahya yüzünden rezil olanların arasına katıl...
KİTZMİLLER DAVASI İLE AMERİKAN OKULLARINDA AKILLI TASARIM YA DA YARADILIŞ TEORİLERİNİN GÖSTERİLMESİ HERHANGİ BİR KANIT BULUNAMAMASI DOLAYISIYLA YASAKLANMIŞTIR...
canım ciğerim hani diyorsun ya bilim adamları tartışmaya girmiyorlar diye...valla ben hayatını evrim bilimine adamış bi insan olsam televizyonda jinekologlarla (ben de tıp öğrencisiyim) tartışarak o bilgilere yazık etmem bu bir...
daha önemlisi geçenlerde bir arkadaşın bir harun yahya sitesinden alıntı yaptı...
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3846&start=0
adresinde görebileceğin üzere rezil oldu ve özür diledi...eğer evrim bilimini araştıranlar televizyonlarda fink atıp tartışmıyorsa sebebi müslümanların daha önce dünyanın her tarafında ve türkiye de yaptığı gibi insanları öldürmeleridir...turan dursun da onun için toplanıyoruz biz...SENİN HARUN YAHYA SİTELERİNDE BULACAĞIN BİLGİLERİN TAMAMI İSTİSNASIZ TAMAMI YALAN İFTİRA SAPTIRMA VE GERÇEK DIŞIDIR...bu iki...
ve belki de en önemlisi bilim televizyon programlarında cahilllerle tartışarak değil üniversitelerde bu işe yıllarını vererek tartışarak şüphe ederek yapılır...artık doğruluğu kesinlik kazanmış ve tüm dünya üniversitelerince resmi görüş olarak kabul edilmiş evrimin tv programlarında sabit görüşlü teslim olmuş cahillere anlatılmasına gerek yoktur...zira evrim ile yaradılışçıların bilimsel savaşı bitmiş evrimcilerin evrim gerçekleşme mekanizmaları hakkındaki kendi tartışmaları safhasına geçilmiştir...bu konuda geçen aylarda odtü ye gelen douglas futuyma yı izleyebilmiş olmanı dilerdim...bu üç...
yazık harun yahya sitelerinden alıntılarınla o üzücü ve kaçınılmaz sonuçla karşılaşmak üzeresin...bu arada geçiş formu istemiştin:archaeopterix
Sevgili Ferdoğan,
Aramıza hoşgeldin ama boş geldin. Durup durup yine evrim sakızını getirmişin. Bezdik valla.
Güncel haberleri de izlemiyorsun. Daha birkaç ay öncesinde sudan karaya geçişin ara formlarından olan bir fosil bulundu. bilim dünyası çalkalandı resmen. Cumhuriyet Bilim ve Teknoloji degisi bu olaya geniş sayfalar ayırdı... sen gelmişin 70 yıl once bulunan fosil şudur budur diye yazmışın.
aktüel'i 70 yıl önceki gazetelerden falan mı izliyorsun.
Ferdoğan,
"zaman yaratılmış mıdır?" başlığında Ibni Haldun'un 1377 yılında yazdığı mukaddime ktabından küçük bir alıntı yaptım. İbn-i Haldun daha 1377 de evrimden bahsetmiş. Asıl konu şu Ferdoğan: 1377 de bile bunları söyleyebilen bir bilim adamı yetiştirebilen islam, nasıl oluyor da 2006 yılında bu kadar bağnaz oluyor. Nasıl oluyor da bu kadar bilim karşıtı oluyor?
Tartışacaksak bunu tartışalım. Evrim tartışılacak değil öğrenilecek bir konu. Bilmiyorsan git belli başlı üniversitelerin sitesine gir oradan öğren.
Elimde bir delil var. Karşı apartmana hafiften siyahi bir aile taşındı. Bundan daha iyi delilmi olur?
Ara geçiş formu arayacağına biraz gözünü açta etrafına bak....
exclusive
04-08-2006, 03:09
deli_cevat, big bang teorisi papalık bilim akademisinin büyük umutlar bağladığı ve elindeki tüm hristiyan fizikçileri bu alana yönelttiği bir teoridir. Ancak bundan önce 5 defa imkansız olduğu kanıtlanmış oldukça sıkıntılı bir teoridir. Günümüzdeki 6. big bang teorisine de fazla bir ömür biçilmiyor. Hatta Eric Lerner adlı bi evrenbilimci "big bang never happened" (büyük patlama asla olmadı) adlı kitabında bu patlama teorisinin temelden yanlış bir teori olduğuna dair deliller öne sürüyor.
Şu an için "büyük patlama" evrenin oluşumuna dair tek varsayım ama zamanla bu durum değişebilir. Bekleyip göreceğiz...
Yukarısı konu başlığıyla alakalı olmadı o yüzden özür diliyorum. Şimdi konuya dönüp fosiller meselesine geliyorum..
4 ayaklı bir kara memelisinden balinaya geçiş sürecinde yer alan pek çok fosil bulunmuştur. Hiçbiri sahte değildir ve bu türlere ait devasa fosiller dünyanın hemen hemen bütün büyük müzelerinde mevcuttur.
Ben evrim teorisinin fosillerle kanıtlanacağını sanmıyorum. Dünyadaki tüm fosiller bulunup çıkarılsa bile bu evrim teorisini güçlendirmekten başka bir işe yaramaz.
Ancak 500 milyon yıldan daha yaşlı bir memeli fosili bulunursa (ki asla öyle bişey olmayacaktır) o zaman evrim teorisi harbiden çöker çünkü o dönemde en gelişmiş, en karmaşık canlılar bitkiler ve basit omurgasızlardır. O dönem için evrimin son noktasıdır bu canlılar ve ilk memeli çoooook uzun bir evrim sürecinden daha geçtikten sonra ortaya çıkacaktır. Yani böyle tek bir fosilin varlığı bile evrim teorisini iptal etmek için yeterlidir.
Neticede bence asıl fosil araması gerekenler evrimciler değil yaratılışcılardır. Eğer iddiaları doğruysa bulacakları tek fosille evrim teorisini çökertmeyi başarabilirler...
sodomo--
04-08-2006, 04:26
deli_cevat, big bang teorisi papalık bilim akademisinin büyük umutlar bağladığı ve elindeki tüm hristiyan fizikçileri bu alana yönelttiği bir teoridir. Ancak bundan önce 5 defa imkansız olduğu kanıtlanmış oldukça sıkıntılı bir teoridir. Günümüzdeki 6. big bang teorisine de fazla bir ömür biçilmiyor. Hatta Eric Lerner adlı bi evrenbilimci "big bang never happened" (büyük patlama asla olmadı) adlı kitabında bu patlama teorisinin temelden yanlış bir teori olduğuna dair deliller öne sürüyor.
Şu an için "büyük patlama" evrenin oluşumuna dair tek varsayım ama zamanla bu durum değişebilir. Bekleyip göreceğiz
Ex, bak üzüyorsun beni. Güzel kardeşim Big Bang bugün için en güçlü bilimsel teori durumundadır ve hatta tartışılmaz bile (yani evrim teorisinden bile daha güçlü bir bilimsel teoridir).
Bak sana NASA'nın web sitesini tavsiye edeceğim.
http://map.gsfc.nasa.gov/m_uni.html
veya http://www.umich.edu/~gs265/bigbang.htm
eğer Türkçe bir site istersen *http://www.bigbang.ws *(ki burada konu dört dörtlük açıklanmıştır)
Üstelik Papalık Bilim Akademisi ile konunun ne ilgis var ki ? Yani bu adamlar sahte bir teori mi piyasaya sürdülerde bütün bilim dünyasını kandırdılar ? Komik olma Ex...
Zannedersem Hubble teleskobu ile mi çekilmişti tam hatırlamıyorum ama Discoveryde Big Bang'e yakın bir zamana kadar gözlem yapılmıştı ve o koca koca galaksiler'in Big Bang sonrası doğuşunu bile izlemiş ve çok etkilenmiştim. Bir noktadan galaksiler adeta mantar gibi çıkıyordu.
Recently, NASA has made some astounding discoveries which lend themselves to the proof of the Big Bang theory. Most importantly, astronomers using the Astro-2 observatory were able to confirm one of the requirements for the foundation of the universe through the Big Bang. In June, 1995, scientists were able to detect primordial helium, such as deuterium, in the far reaches of the universe. These findings are consistent with an important aspect of the Big Bang theory that a mixture of hydrogen and helium was created at the beginning of the universe.
Neyse verdiğim linkleri (özellikle Türkçe olanı) mutlaka okumalısın.
sodomo--
04-08-2006, 04:45
Bak bu linkte ( www.astro.ucla.edu/~wright/lerner_errors.html ) Eric Lerner'in "big bang never happened" isimli kitabının nasıl hatalarla dolu olduğunu detaylı ve teknik bilgilerle işlemiş ve hatta diyor ki 1991 yılında bile yani Eric Lerner bu kitabı yazdığı zamanda bile onun tezlerini yanlışlayacak bilgiler mevcutmuş.
1. The existence of superclusters of galaxies and structures like the "Great Wall" which would take too long to form from the "perfectly homogeneous" Big Bang.
2. The need for dark matter and observations showing no dark matter.
3. The FIRAS CMB spectrum is a "too perfect" blackbody.
Are these criticisms correct? No, and they were known to be incorrect in 1991 when Lerner wrote his book.
En iyisi kendin bir göz gezdir ama oldukça teknik bilgi gerektiriyor fazla derine dalma Ex kardeş.
http://www.astro.ucla.edu/~wright/lerner_errors.html
exclusive
04-08-2006, 05:38
Sodomo kardeşim big bang teorisi benim ancak çok üstün körü, yüzeysel bir biçimde inceleyebileceğim bir teori.
Bu teoriyi ciddi bir biçimde anlaya anlaya takip etmem, hatta "şurası olmamış, burası çok mantıklı olmuş" gibi yorumlarda bulunmam mevcut bilgi birikimimi çok aşacak bir olaydır.
Ben ancak bu konuyla yakından ilgilenen kişilerin, halkın anlayabilmesi için basitleştirerek yazdıkları yazıları takip edebilirim. Bunu da sadece merakımdan yaparım.
Konu hakkında farklı yorumlar olduğunu biliyorum sadece. Bu teorinin çok ateşli savunucuları olduğu kadar aynı şiddette karşı çıkanların da bulunduğunu biliyorum.
Bir de olayın ideolojik bir boyutunun bulunduğunu biliyorum. Ben "bu teoriyi papalık bilim akademisi uydurdu" demedim, sadece bu teori ilk ortaya atıldığında katolik kilisesi bu teoriyi çok sevdiğini en yetkili ağızdan ilan etti ve bu teori üzerine çalışacak hristiyan bilim adamlarına sponsor olmaya karar verdi diyorum.
Buna ekstra bir yorum katmak gerek diyorsan bence "teoriyi kilise uydurdu" yerine şöyle bir yorum çok daha uygun olur:
Katolik kilisesinin en büyük rahatsızlıklarından biri bilimin ve dinin yollarının ayrılmış olmasıydı ve bu durum kiliseye güç kaybettiriyordu. Big Bang teorisi ise kiliseye uzun zamandır özlemini duyduğu, bilimde yeniden dine (hiç olmassa tanrı görüşüne) yer verilmesi için bir umut kaynağı oldu ve bunun üstüne giderek kiliseye yeniden güç kazandırma şansını sonuna kadar zorlamaları gerektiğine karar verdiler.
Ayrıca teorinin bundan önce 5 defa imkansız çıktığını ve yeniden düzenlendiğini biliyorum. Bu zaten bilinen bişey ama bundan sonra ne olur onu bilemem. Sonuçta kahin değilim.
Neticede benim şüpheyle bakmayı yeğlediğim ve "bekleyip görelim" dediğim bir teori. Neden bu kadar karşı çıktığını anlamadım. Ben "teori çöktü" de demedim "ispatlandı" da demedim. Zaten bunu diyecek kişi de ben değilim. Ben sadece "ispatlanana kadar şüpheyle bakacağım bir teori" diyorum...
Sen bu teorinin eksik yanlarını ve güçlü yanlarını tartıp güçlü yanlarının daha ağır bastığını, hatta teorinin çok güçlü olduğunu söyleyebilecek kadar bilgiliysen karşında saygıyla eğilirim. Demekki konuyla yakından ilgilenen, gerekli bilgi birikimine de yeteri kadar sahip bir kişisin.
Özellikle evrim teorisi hakkında da bilgili olman ve bu iki teoriyi karşılaştırıp hangisinin daha güçlü olduğunu saptayacak durumda olman beni daha da etkiledi.
Arkadaşlar,
Big bang teorisi ile evrim teorisi arasındaki ilişki şu şekilde kurulabilir.
Evrim teorisini anlatmak için "big bang" den başlayabiliriz :) Ama bence dinleyicileri bayar hatta uyutur ve kimse dinlemez. Kimsenin dinlemediği konuşma yapılmış olur mu olmaz mı onu sodomo bilir artık :)
Ama evrim ile big bang çelişkiden bahsetmek mümkün değil.
Big bang ile igili bir iki siteyi dolaşmıştım. Sanırım sodomo'nun verdiği sitelerden en az birini (nasa ile ilgili olanını) da dolaştım. Bigbang ile ilgili sorunların bir kısmına hakim sayılabilirim.
Aslında benim kişisel olarak big-bang ile en ufak bir sorunum yok. hiçbir bilim adamının da sorunu olmaması lazım. Sadece big bang olayına doğaüstü anlamlar katmaya çalışanların "külliyatlı" miktarda sorunları var.
Yani "Bundan 20 milyar ışık yılı öncesinde hiçbirşey yoktu *big bang ile herşey oldu. bunu yapan da allahtır" şeklinde bakarsanız çuvallarsınız.
Sorun 1:
Bildiğiniz gibi yıldızların bizim gezegenimiz veya galaksimiz veya samanyolundan uzaklaşma hızı ve uzaklığı o yıldızlardan gelen ışık incelenerek belirleniyor. Yapılan olçümlerde 20 milyar ışık yılından daha uzakta yıldızlara veya yıldız sistemleri saptanmış. Eğer big bang başlangıç ise bu mümkün olamaz tabi.
sorun 2:
Evrendeki ağır metal oranı/miktarı big bang ile açıklanamayacak kadar fazla.
Çözüm: Demek ki big bang bir doğa ama önemli bir doğa olayı. bigbang olmadan önce de evren vardı. Bak hiç sorun kalmadı. İnsanlar rahatlıkla big bang i incleyebilir bilgilerini arttırabiliriler.
"Evrimciler" ne demek ilk once onu anlayalim.
Yeni bir din mi bu?
Dinciler deyince, bir dine, bir kitaba, bir peygambere, bir tanriya, veya pekcok tanrilara,koru korune inan bir insan toplulugu dusunulur. Evrim, nasil bir inanctir bir arastiralim.
*Tanrisi yok, peygamberi yok, ceza veya mukafat vaadi yok, iyi ,kotu ahlak kurallari ,yok.
*Neden inanir bir insan evrime? Cevabi inanmak kelimesinde gizli galiba. Evrim teorisiyle yakindan uzaktan ilgisi ve bilgisi olmayanlar, "inanmak " kelimesini gorunce, bunun da baska bir dini inanc sistemi oldugunu zannediyorlar. Kendi inanclariyla mukayese ederek ayni, koru korune inanma olayi oldugu sonucunu cikariyorlar.
*Bircoklarinin,evrime yaptiklari saldiriyi, ayni bizlerin dinlere yaptigimiz elestiri sekline benzettigimden cikariyorum bu sonucu.
deli_cevat
04-08-2006, 07:21
abi küçüklüğümden beri tübitak yayınlarını takip ederim ve bildiğim kadarı ile big bang bir teoriden öte ancak burda asıl sorulması gereken soru big bang ile yaradılış nası ispatlanıyo ne alaka :?:
exclusive
04-08-2006, 07:27
Arkadaşlar Big Bang tartışması için ayrı başlık açtım...
http://www.turandursun.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3975
liopleurodon
04-08-2006, 08:49
Hımm.. Fosil nerede..? Gel buraya göstereyim sana, münasip yerine takarız, gider herkese gösterirsin...
Birincisi sen araform diye bir zımbırtı uyduruyorsun, ama evrim teorisi, doğal seleksiyon diyor. Bu doğal seleksiyon denen meret ise, senin araform dediğin türden canlıların varolmasını imkansız kılıyor. Yani, evrim teorisine göre araform dediğin ucubelerin olmaması gerekiyor.
Bu halde tiktaalik veya *Umoonasaurus demoscyllus gibi fosillere burun kıvırırsınız. Derler ki bunlara "mozaik canlı".. Var mı böyle bir şey, sizin araform dediğiniz şey tam olarak bu değil mi?
Bir diğer hususta şu. Big bang teorisi kanıtlanmadı. Bilakis, resmen çürütüldü. Çünkü, ufuk problemi gibi sorunları vardır. Bu yüzden, inflation teorisi gibi yeni teoriler ortaya konmakta. Dahası, big bang teorisi bir tanrının varlığı ihtiyacını ortaya koymaz..
ABD evrim yok demiyor. Tam tersine evrim var diyor. Hemde mahkeme kararıyla. Neyse, evrim hukukçuların işi değildir. Ama sana bir kaç şeyden bahsedeyim. Bugün ABD'de evrime itiraz eden hiç bir biyoloji ihtisasından bilim adamı yoktur. Evet, bir kişi bile yoktur. İçlerinden Evrimini tanrının himayesinde gerçekleştiğini söyleyen çok insan vardır ama "Evrim yoktur" diyen yoktur. Peki sen bu yalanları nasıl söyleyebiliyorsun? Evrim teorisi ile evrim aynı şey değildir. Tıpkı yerçekimi teorisi ile, yerçekiminin aynı şey olmadığı gibi. Evrim bir veridir, bir gözlem sonucu olan gerçektir. Evrim toerisi ise bu gerçeğin mekanizmalarını izaha çalışır. Sizin haliniz, dünya yuvarlaktır diyenlerle uğraşan, dalga geçen soytarılara benzemektedir.
Sana soracağım soru şudur. Bak, aşağıda insan türüne ait öncül ve kardeş türlerin bir listesi var.
Years ago Species Discovered Remarks
5.8–5.2 million Ardipithecus ramidus kadabba 1997–1998 in Alayla, Ethiopia May be oldest known human ancestor. About the size of modern chimpanzees, or 4 ft tall standing. May have walked upright
c. 4.4 million Ardipithecus ramidus
ramidus 1994 in Aramis, Ethiopia Similar to A. ramidus kadabba
c. 4.2 million Australopithecus
anamensis 1995, two sites at Lake Turkana in Kenya: Kanapoi and Allia Bay Possible ancestor of A. afarensis (Lucy). Walked upright
c. 3.2 million Australopithecus
afarensis 1974 at Hadar in the Afar triangle of eastern Ethiopia; Laetoli, Tanzania Nicknamed “Lucy.” Her skeleton was 3.5 ft (100 cm) tall. Had apelike skull. Walked fully upright. Lived in family groups throughout eastern Africa
c. 2.5 million Australopithecus
africanus 1924 at Taung, northern Cape Province, South Africa Descendant of “Lucy.” Lived in social groups
c. 2 million Australopithecus
robustus 1938 in Kromdraai, South Africa Was related to A. africanus
c. 2 million Homo habilis (“skillful”
or “handy man”) 1960 in Olduvai Gorge, Tanzania First brain enlargement; is believed to have used stone tools
c. 1.8 million Homo erectus (“upright
man”) 1891 at Trinil, Java, Indonesia Brain size twice that of australopithecine species. “Java Man” may have been a direct ancestor of Homo sapiens or instead developed on a separate evolutionary track. He is the first hominid to use fire and the hand ax
c. 195,000 Homo sapiens sapiens
(“knowing or wise man”) Discovered in 1964 (dated 2005) at Omo Kibish, Ethiopia The Omo skull fossils are the oldest known anatomically modern humans
Bu listede, ne nebraska adamı dediğin şey, ne piltdown adamı filan hiç bir zaman yer almadı. Şimdi, söylermisin, bu fosillere bir itirazın var mı? H.Y. motor dediği çıtırları satmaktan anlar, foislden filan anlamaz. Kadın üzerine ihtisas yapmış İyi bir pazarlamacı olarak, neyin neresini saklaması, neresini boyaması, neresini açıp, neresini kapatması gerektiğini bilir. Bilim adamları ise, böyle şeylerle uğraşmaz. Gerçeği çırılçıplak önünüze koyar. Bu yüzden de beğenmez, iğrenirisiniz. Ama bilimin işi, sizi afyonlamak değil, gerçeği ortaya koymaktır..
deli_cevat
04-08-2006, 09:20
ferdoğan ben sana dedim ama sen kaşındın fosillerinle mutlu mutlu yaşa artık :D
hamiyoda
09-03-2009, 20:26
Ben biraz geç kaldım ama çok güldüm bu '' ferdogan'' öldümü , yoksa hala yaşıyor ve bu sitede takılıyormu ?
Ama en çok ''geçen yolda giderken anket yaptım sorusuna çok güldüm''
Abi gerçekten sende herkes gibi oksijen tüketiyormusun ?