Orijinalini görmek için tıklayınız : Meryem Ana'nın bakireliğinin ispatı var mı?
Merhaba arkadaşlar,
Odada sohbet ediyoduk. Bi sohbette Hz. İsa'nın Meryem anasının bakire olduğu söylendi.
Merak ettik araştırdık, ancak böyle bir ispat bulamadık...
Yani Meryem Ana'sının bakire olduğu nasıl bilinmiştir, kim anlamıştır, hangi yöntemler kullanılmıştır?
Bunu merak ediyoruz hristiyan kaynaklarından da araştıralım bir bakalım...
liopleurodon
04-08-2006, 11:25
Basitçe yapmışlardır. Tutmuş, bir güzel üstünden geçmişlerdir, kan çıkmışsa, bakire diyerek tescil edivermişlerdir.
exclusive
04-08-2006, 11:29
Ya tescilli bakire bile olsa bu biriyle ilişkiye girmediğini kanıtlamaz ki. Esnek kızlık zarı olabilir mesela...
Bence bilinemedi Meryem hanım İsa bey doğduğunda bakireliğini kaybetti. çünkü ben Meryem hanımın hamileliğinide eski insanlar birlikte yaşarken aynı yerlerde yıkanılıyordu zannedersem böyle bir durumda sipermlerden bir kaçı Sn Merhem hanımın yumurtasıyla birleşip hamilelik gerçekleşmiş olabilir. Ve böyel bir durum o toplumda da hoş karşılanmayacağı için Sn Meryem hanım durumu kurtarmak için bu yola baş vurmuş olabilir
exclusive
04-08-2006, 11:35
Ya bi durumu kurtarma çabası var bence de ama o kadar masum bi açıklamayla olacak şey değil. Yani kazara olacak iş değil bu...
sorogren
04-08-2006, 11:43
yazdıklarınızın bilimsel değil,ideolojik olduğunu bildiğimiz için tek söyleyeceğim şey 2000 yıl önce ölmüş bir bayan hakkında bu iftiralarınız ayıp oluyor.
iftira çünkü,ispatı yok.ve de hiç ispatlanamaz.
sadece o zamanın yahudilerinin bazılarının iftirası.
aslında ideolojiniz uğruna aslında nasıl da bilimden uzak olabileceğiniz görülüyor böylece.
sitenin hanımları nerede.
kc
billur
merve
ve kardeşi
bakın 2000 yıl önce vefat eden bir bayana ne deniyor.o bayanın çocuğum babasız doğrudan Allahtan demesi ispatsız olabilir amma bilim henüz son noktasına gelemediğine göre en fazla,
"bu bayanın söyledikleri günümüzün sınırlı bilgileirne göre bizim çözebileceğimiz bir olay değil" diyebilirsiniz.
yoksa,üstünden geçmişlerdir,altından çıkmışlardır gibi adi ve aşağılık laflar bir bayan hakkında söylenmemeli.
işte bu açık ve ispatsız iftiradır ki,kazf denir ve had cezası vardır.
namuz bazı insanlar için önemlidir ve böyle kendini savunacak halde olamayan kişiler için namussuzluk isnad etmek çok ağır bir suçtur.
liopleurodon
04-08-2006, 11:52
Ya git biraderim ya.. Bu kadar dallamalık yeter.. Bilim son noktaya gelememişte.. Bilim gereken noktaya geldi merak etme. Bir kadından, bir erkek doğmaz olağandışı yoldan.. Konuyu bilimsel olarak bu açıdan ele alabilirsiniz sadece. Öte tarafı mucize olur, o zamanda zaten bilimin işi olmaz.
Tarihte tecavüze uğrayan ilk bayan o değildir, merak etmeyesin. Dahası zina dediğiniz haltı işleyen ilk veya tek kadında o değildir. Ama, kimle düzüştüğünü açıklamamak uğruna, ahanda bu bebeyi tanrı koydu rahmime diyebilecek kadar uyanık bir tip olduğu, bunu yutturabilmiş tek tip olduğu kesindir..
exclusive
04-08-2006, 11:55
Ben derim kardeşim. Koskoca allah bu kadını kendi çocuğunun annesi yapmışsa namusunu korumak da allaha düşer. Ayşe'nin namusuna laf edilince hemen ayetleri peş peşe dizip "iftiradır bu" demesini biliyorsa Meryemi de aynı hassasiyetle korusun o zaman. Evet ayet bekliyorum... Yok gelmiyosa da o zaman Meryem birisiyle bişeyler yapmış ve üstüne de bu yalanı uydurmuş demektir.
sorogren
04-08-2006, 12:01
hafız değilim.ayetlere bak bulursun da,sana birşey ifade etmez ki,ayet.
hembiz de Allahın oğlu diye birşey yok.
"Ben derim kardeşim"
sen dersen bence yanlış bir deyiş şekli.
Liop abicim keşke fikirlerini ilk yazında bu kadar açıkça yazmasaydın...
Ayıp oldu...
Ama bir iddia atıyorsa hristiyanlar, ve bunu müslümanlar da onaylıyorsa bir olayı olmalı ki bunu atsınlar...
liopleurodon
04-08-2006, 12:52
Ne olayı olacak? Bir şeyler olmuş. Pek bilinmez bizim buralarda. Bir üç kral mevzusu vardır..
İran tarafında yaşayan üç kral bir kehanetin takibine kendilerini adarlar. Buna göre jüpiter koç burcuna girince, yeni bir peygamber gelecektir. Bu olay, isanın doğumuna yakın bir zamanda gerçekleşir. Bunlarda yola düşerler, Jüpiteri takip ederek devrin kudüsü civarına gelirler. Burada bir süre oyalanırlar ve kurtarıcının yıldızı olan jüpiteri beklerler. Jüpiter çıkınca onu izleyerek bir kasabaya ulaşırlar. Sorarlar, şu günlerde doğan bir çocuk varmıdır diye. İsa'yı bulurlar, ama o da piçtir.
Sonuçta onun tanrının hediyesi olduğunu filan söylerler. Hediyeler verirler vs. ve isa'nın peygamberlik yolculuğu böyle başlar. O bebekkenden itibaren peygambersin oğlum teranesiyle büyütülür.
İlerde bu din yayılınca, bir kaç sorun çıkar. Mesela, Magdelenalı meryem. Mesela, İsa'nın piç olduğu sorunu.. Mesela, yahuda neden isa'yı şikayet etti? Bunları izah etmeye çalışan çeşitli hikayeler vs. üzerine yazıtlar oluşur. Malum bu yazıtlara incil denmektedir. 400 yıl sonra, ahanda diyerek iznik konseyi bunların çoğunu yakar, yokeder..
İşte olay böyle bir iştir. İsa'nın hayatı ile ilgili çok fazla bir kaynak yoktur. Öğreti daha ön plana çıkarılır. Ama, isa'yı peygamber yapan üç kral, istemeden de olsa, meryemi kutsal bakire yapmıştır.
sayın *Liop
düşüncelerinize saygım var fakat
Basitçe yapmışlardır. Tutmuş, bir güzel üstünden geçmişlerdir, kan çıkmışsa, bakire diyerek tescil edivermişlerdir.
bu sözü size hiç yakıştıramadım..
üslubunuz çok ağır bu konuda...
biraz daha dikkatli yazarsanız sevinirim
saygılarımla..
liopleurodon
04-08-2006, 13:44
Doğru söyleyeni, dokuz köyden kovarlarmış.. *:oops:
Dostum her doğru her yerde söylenmez kii :(
sayın Liop
yanlış anlamayın ama Hz. Meryem in o dönemde ne yaptığını kimse bilemez.Ben derim Allah tarafından hidayet gelmiştir .Siz dersiniz hayır başına bir iş gelmiştir..
yani işin içinden çıkamayız gibime geliyor..
Doğru söyleyeni, dokuz köyden kovarlarmış
unutmayınız ki sayılar ve köyler 9 ile sınırlı değildir :)
mutlaka sizi de kabul edecek köyler vardır :)
saygılarımla..
sorogren
04-08-2006, 14:06
bakırköye nerden gidiliyo?
liopleurodon
04-08-2006, 14:19
İki şeyi bir ayıralım önce..
Meryemin bakire olduğunu nasıl anlarsınız? Yıl 2000 yıl öncesi. Bana uygulanabilir başka bir yol gösterebiliyor musunuz?
Diğer husus ise, Meryem'in isa'ya nasıl hamile kaldığı?
Soru kendi abes. Böyle bir soruya cevapla uğraşmak bile abes aslında. O devirde, hiç kimsenin, bu çatlağın babası kim ola ki diye düşündüğünü sanmıyorum. Bu yüzden zaten babasına dair bir kayıt yok.
Olaydan yüzlerce yıl sonra, birileri İsa'yı tanrılaştırıyor, ama babasına dair bir kayıt yok. Bu durumda bir şeyler yapmak lazım.. en çıkar yolu, kutsal bakire hikayesi ile buluyorlar. İşte mesele bu. Belki İsa'nın babası ölmüştü. Belki bir fahişeydi. Belki bir tecavüze maruz kaldı. Belki daha başka bir şey..
Buradaki lafları aşağılayıcı olarak düşünmeyin. O devirde ve o topraklarda fahişelik sıradan bir olguydu. Bunlar spekülasyondan ötesi olamaz.
Bilinen tek "bilimsel" sonuç şudur. Bir kadın, hiç bir şekilde, bir erkek olmadan, erkek çocuk doğuramaz. Bir ihtimal, küçük ama olası bir ihtimal, mayoz sorunu nedeniyle bir yumurta 46 kromozomla ortaya çıkabilir. Bu durumda meryem kendinin bir kopyasını doğurur, bir erkek değil. Ama bu ihtimalde olası değildir, yumurtanın 46 kromozomla ortalıkta bulunması pek makul değildir.
Diyorlar ki, Tanrı faktörü. Geçiniz. Bu kadar bariz bir mucize ortaya koyan tanrının bu kadar sığ bir olayla ortya çıkacağını düşünmek hiç akıl karı değil. Burak'a bindirip, bir melekler ordusu ile dünyaya yollasa daha az mucizevi olurdu.
sorogren
04-08-2006, 14:29
annesine fahişe vs diyorsun da çocuğun suçu ne. ona da çatlak diyorsun ey çatlak profesör.
Sayın Liop
tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır ve tatlı dil insanın kalbini çeken bir mıknatıs gibidir sizce üslubunuz nasıl?
saygılarımla..
liopleurodon
04-08-2006, 14:33
Yılanı deliğinden çıkarmak isteyen kim ki? Yılanın deliğinde kalması herkes için daha hayırlıdır şüphesiz..
Daha isa'nın yaşayıp yaşamadığı bile meçhulken uğraştığımız şeylere bir bakın. Sonra da la havle çeken insanın buna nasıl cevap vereceğine...
Soruya bak: "Meryemin bakire olduğu nasıl anlaşılır?" Bu soru mudur, sorun mudur yani?
Biz bir mucize iddiasını aydınlatmaya çalışmıştık...
Anlaşılan bu da 'peygamber masalı' olarak kalacak...
Ancak ispatlanamaması Hz. İsa için pek iyi olmadı malum ona üç harfli bir sıfat verildi...
liopleurodon
04-08-2006, 15:10
Devrin roma kayıtlarında, İsa "çatlağın" biri olarak anılır. Bu kayıtlarda kendinden sonrasına aittir. Kelime karşılığı değil, anlam olarak..
Dahası, fahişe, piç, zina gibi kavramlar sizin babınızda çirkin olabilir.. Ama benim nezdimde pek anlam ifade etmezler. Hiç kimseyi babası ile anasının nikahı yüüznden yargılama keyfiyetim olamaz..
DreiMalAli
04-08-2006, 15:26
Ülen Jayjay.
Alacagin olsun senin.
Konu hakkinda baslik acacagim dedin de... Inanmamistim.
:)
Arkadaslar! Sorun benden kaynaklaniyor.
Sohbet sirasinda laf Meryem'in bakire cocuk dogurmasi olayina geldiginde...
Hamile bir kadinin bakire oldugunu nasil anlamislar yav diye basladim...
Bunu anlamanin tek caresi, kadinin cinsel organindan girip kontrol etmek. Baska caresi yok!
Ille de cinsel iliski olmasi gerekmiyor. He hangi bir sey sokarak kontrol edilebilir. Ben sohbette "parmaklama" kelimesini kullanmistim.
E! Peki bur cirkefligi hangi dürzü yapti da anladi Meryem'in bakire(!) oldugunu?
Hadi yapti diyelim.
Peki bu yaptigi igrencligi hangi yüzle, nasil anlatti/acikladi cevreye?
Hadi anlatti diyelim.
Peki bu cevre buna nasil inandi da Meryem'i bakire kabul etti?
Yoksa o cevre halkinin hepsi mi ayni yöntemi uygulayarak tasdik ettiler bu igrencligi?
Yoksa o cevrede cinsel iliskiye girmeden, babasiz cocuk dünyaya getirmek olagan bir sey miydi?
Eger bu kadar igrenclik hakikaten yapildi ise...
Sormasi ayip olsun: Kutsal Bakirelik'in nerede kaldi simdi?
Yav Meryemin ne haltlar karistirarak ya da basina ne gelipde *o cocugu Dünyaya getirdigini elbette bilemeyiz. Sanirim; hic bir zaman da bilemiyecegiz.
Ama hem cinsel iliskiye girmeden cocuk o l m a z !
Sahi!
Meryem'in yasadigina dair her hangi ciddi bir kayit var mi?
Sevgiler
DreiMalAli
04-08-2006, 15:37
Brian'in hayati filmini seyreden var mi icinizde?
(Monty Python's Life of Brian)
Brian Isa ile ayni sehirde ve ayni gün Dünyaya geliyor.
Liopleurodonun bahsettigi o üc kahin önce Brian'i kutsal varlik diye ziyaret edip dogum yapmis annesine hediyeleri veriyor, kutsuyor ve gidiyorlar.
Tam kapidan ciktiklarinda komsu bir evin catisi üzerinde kutsal isigi görünce yanlis evde olduklarini anliyor. Alelacele hemen Brian'a verdikleri hediyeleri kaptiklari gibi, Brian'in annesi küfürü bassa da bu üclüyü kalaylasa da, toz oluyorlar.
Güzel ve matrak bir filmdi. Tavsiye ederim.
:D
Sevgiler
Arkadaşlar ya, bir bayan olarak, eger Meryem İsa'yı babasız doğurduysa, onun arkasındayım. Helal olsun kadına, babasız yetiştirdiği çocuk dünyanın kaderinde etkin bir rol oynamış.
Nasıl hamile kaldıysa kalmış, tecavuz, rızayla ilşki, kaza sonucu, mucize farketmiyor benim için. Çünkü hiç kimse hiçbir iddiayı ispatlayamaz.
Sonuç ne olursa olsun, bir kadının öyle bir zamanda böyle bir evladı topluma kabul ettirebilmiş. Helal olsun..
Ya merwe bak liop açıkladı...
Bu İsa bebeliğinden beri sen büyüyünce peygamber olacan masalıyla uyutulmuş :)
Sonra da çıkıp "zamanı geldi, haydi ya allah, bismillahirahmanirrahim" demiş olmaya karar vermiş ...
Sonrası malum... kül olmuş...
Eğer bu adamı yakmasalardı bu kadar bişi olmazdı...
Ne olursa olsun, eğer ki İsa var olduysa, ve babası belirsiz iken, bu kadar saygıyı hak etmişse, anasına da ona da bravo!
liopleurodon
04-08-2006, 16:15
Yaşarken saygı filan hakettiği yok. Aslen doğru dürüst bir öğreti ortaya koyduğu da yok. Koyduğu öğreti, Romanın parçalanmaya başladığı, bir tür feodalizmin doğduğu bir devre denk geliyor, asıl şansı bu.
Bugün hristiyan öğretisinin yaratılış vs. hususları Tevrat'tan, dolayısıyla eski sümer, babil ve mısır hikayelerinden gelir. Hristiyanlığı ayıran, iblis, teslis, ibadet gibi öğeler, şu kutsal şarap vs. mevzusu ise, paganlardan araktır.
İsa olarak nitelenen birinin yaşayıp yaşamadığı da meçhuldür. Fakat yaşadıysa bile, yaşadığı dönemde derin saygıyı hakedecek hiç bir şey yapamadığı, hatta saygı görmek bir yana itilip kakıldığı söylenebilir. Bu dinin doğuşundan sonra, asıl püf noktası olan, öbür dünyada cennetin herkes için olduğu kavramı, zayfılayan otoriteyle birlikte ezilen kitleler için bir umut kapısı olur. Devamında hükümdarlar bu dini otoritelerinin sağlamlığı için sahiplenirler.
Hal bu kadar açıkken, gidip birde İsa'nın anası kimdi, babası kimdi diye sorgulamak abesle iştigaldir. biraz kafası çalışan, babası bilinemediği, hatta anası bile bilinemediği için, anasının varlığının zorunlu olması, isanın tanrı seviyesinde bir mefhum olması gibi nedenlerle, anasını yüceltmesi ile başladığını anlaması kolaydır. Düşünün, bir tanrı yarısı, Tanrının bir parçası. Ve bir anadan doğmuş. Anadan doğan birisi nasıl olurda tanrı olur?
Mevzu tahminen önce, anadan doğdu ama, tanrı onu o anaya aşıladı gibi başladı. Sonrasında böyle olunca, Meryem'in mahremiyeti sorgulanır oldu. Akabinde, bu baba sorununa çözüm, Meryem'in bakireliğini iddia edip, İsa'nın doğrudan Tanrının oğlu olduğunu iddia etmek olarak kaldı.
Benzer bir hal, islam içinde geçerlidir. Hadis budur diyebilmek adına, Muhammed olmadık şekilde yüceltilir. böylece, muhammedin hal ve hareketleri sözde vahiyden öne çıkarılır. O kadar ki, Muammet olmasa kainat bile yaratılmazmış.. Adem Havva ve Cennetten kovulma hikayesi ne oldu öyleyse? Böyle çelişkiler adam boyu ortadadır, ama görmek istemezler.
Tartışılacak şey, İsa kimdir, yani, hristiyan öğretisi nasıl başlamıştır olabilir. Meryemin cinsel hayatını sorgulamak, 2000 yıl sonrası için son derece abestir.
Wala benim daha çok merak etiğim isa'nın tanrısı neden böyle bir doğum şekliyle peygamberini yollamış ta peygamberinin "p.ç" olup olmadığını sorgulattırmıştır bizlere?
Hz.Muhammed gibi ya da diğer peygamberler gibi doğa kurallarına göre gönderseydi de bunca soru işaretini aklımıza takmasaydı.
Hııı diyosanız ki "seni sorguya çekiyor !" o zaman
Ben bu sınav sistemini 'protesto' ediyorum !!!
İsyanım var!
:)
exclusive
04-08-2006, 20:42
Arkadaşlar bu konuda düşünülmesi gereken bir başka şey de İsa'dan kalan bazı şeylerin kutsal emanet denilerek sıkı koruma altında tutulduğu.
Günümüz bilim adamları İsa ya ait bu emanetlerden kurumuş kan, kıl, tüy, deri vs. örneklerini incelemek üzere çok talepte bulunmuşlar ancak vatikan vermemiş...
Eğer bu örnekler incelenebilirse sadece isa hakkında bazı gerçekler aydınlatılmakla kalmayacak. İsa'nın babası hakkında da pek çok genetik bilgi elde edilebilecekmiş. Mesela allahın kan grubu neydi, allahın gözleri ne renk gibi pek çok soruya cevap verilebilecekmiş...
sorogren
05-08-2006, 00:59
jayjayim'
bu soruda imtihanin 5milyon sorusundan biri.
burada da kime saga kimi sola gidecek.
insanlar insan sayisi adedince dereceye sahip olabilecekleri icin ahirette boyle imtihanin sorusu coktur.belki milyarlarca defa ikileme dusecez her an ki dusuncelerimizde mesela,ve bu ikilemden hep ikiye ayrilacaz.
boylece tum insanlar tek tek kendi derecelerini alacaklar.herkes farkli.
sonra da limit altinda kalanlar yine dercelerine gore bodrum katinda komurlukte hapsedilecek,limit ustu olanlar da teras katinda gokyuzune dogru banklarda oturacaklar.
sistem bu inanmazsan sorun yok.cunki imtihan yok demektir.
inannirsan da durum bu.geregine bakacaksin.
ebedi bir hayatta L.don ile beraber ayni mahallede yasadigini dusunsene.cildirirsin.
birak herkes derecesini bulsun.layigina gitsin.
dostlar bir arada olsun.dusmanlar ayri kalsin.
bu imtihani sen istemedin.kimse istemezdi direk cennete gidecek olsaydik.
amma direk cehennem gosterilse idi bize evvelden'hemen imtihan isterdik ki,kurtulma sansimiz olsun.
exclusive
05-08-2006, 01:17
O zaman ufak bi tüyoyla tüm sorulara doğru cevap verip bu imtihanı rahatça geçeriz...
Size en saçma gelen şıkkı işaretleyin!
Exclusive şöyle bir şey de var:
Topkapı sarayı müdürü, milliyet gazetesi ile yaptığı bir röportajda bizdeki 'kutsal emananet' sanılan eşyaların aslında gerçek olmadığını söyledi ve ekledi: "Avrupada da böyle emanetler var, ancak onlar bunların bilimselliğini araştırmış ve bunların gerçek olmadığını anlamışlar."
Yani gerek bizdeki gerek avrupadaki "kutsal emanetler" sanıldığı gibi peygamberlere ait değil.
Ancak topkapı sarayı müdürünün bahsettiği emanetler İsa'ya mı ait onu tam olarak bilemeyeceğim.
Sor ve biliyorsak Öğretelimn aibicim
Bu konu da said-i kürdi hocamızın açıklaması var mıdır?
Ayrıca liopreudon ile girdiğiniz tartışmada sana biraz haksızlık yapıldığını düşünüp geçen odada ezkamo abimle tartıştım.
Ama bak sen yine liopreudon'a laf atmışsın burada.
Oldu mu?
deli_cevat
05-08-2006, 10:12
ebedi bir hayatta L.don ile beraber ayni mahallede yasadigini dusunsene.cildirirsin.
birak herkes derecesini bulsun.layigina gitsin.
sorogren abicim bak yanlış yapıyosun yapma etme tutma bak sataşıyon liop abime ondan sora bissürü başlık açıyon abim
Arkadaşlar ya, bir bayan olarak, eger Meryem İsa'yı babasız doğurduysa, onun arkasındayım. Helal olsun kadına, babasız yetiştirdiği çocuk dünyanın kaderinde etkin bir rol oynamış.
Nasıl hamile kaldıysa kalmış, tecavuz, rızayla ilşki, kaza sonucu, mucize farketmiyor benim için. Çünkü hiç kimse hiçbir iddiayı ispatlayamaz.
Sonuç ne olursa olsun, bir kadının öyle bir zamanda böyle bir evladı topluma kabul ettirebilmiş. Helal olsun..
Merwe biz dinlerden özgürlük diyoruz. Senin bu lafın doğru mu?
Ne olduğu, nasıl olduğu, kim yada kimlerden olduğu belli olmayan bir doğum var ortada...
Sen gidip de bu olayın kahramanını kutluyorsun.İsa olmasaydı belki islam da olmazdı merwe. İlahi dinlerin başımıza açtığına bir baksana. Şu tarihi katliamlara bir baksana.
Arkadaşlar bir dini (islamı) yererken, başka bir dine sempati uyandırmayalım.
Dikkat edelim lütfen...
sorogren
05-08-2006, 14:40
jayjayim ve cevatim ben ikiyuzlu degilim;kuzu postu giymis kurt da degilim,kalbimden gecen dilimden cikar.
simdi ben L.don ile ayni mahallede oturmayi istemek zorundamiyim.
birakin cennette bari istediklerimle beraber olayim.kime ne bundan.
ben sadrazam veya kral felan degilim ki,cok yuksek sahsiyetim olsun da,bir insani kendime layik gormemeklik gibi bir durum olarak hakaret olsun.ben sade ve basit bir insanim.dostlarimi da kendim secerim.hepsi bu.
siz ikiniz gelin.baskasini sevmemi beklemeyin benden.
o mkutsal emanetlerden bahsetmissin.
bence o emanetlerin buyuk bir kismi sahte.
sadece fikrim budur,ispatim felan yok.bence hakikilerini sattilar birileri ve kalanlar sahte.
amma onlarin bir kudsiyeti yok zaten,kimse gidip de o emanetler kutsal diye bir fayda da ummuyor.olsa da olur olmasa da.
deli_cevat
05-08-2006, 15:18
abi tamam bundan sora size birbirinize sataşmayın diyenin 2 gözü önüne aksın *:lol: *:lol:
liopleurodon
07-08-2006, 08:27
Sorogren, cennettede kaçamıycan bir yere elimden. Sivri dişlerim bir yerini koparmak için hep hazır ve nazır olacak. Hiç merak etme..
Cennette malum ölüm yok ya; ben senin bir yerini koparıp sindirirken, hemen, tekrar yemem için yeniden çıkacak orası. Hiç kaygılanma...
Hiç demeki, senin ne işin var cennette.. Dünya bir imtihan dünyası. Tanrı, insan olamayacak kadar beyin fukaralarını ayıklamak için dünyayı kullanıyor. Sizler bu fukaralık ile cennete bizim yüzüm suyumuz hürmetine, tıpkı dünyadaki gibi bizim maskaramız olasınız diye gideceksiniz.
Budur yani mesele...
Ben bu konuyu biraz daha araştırdım ancak hristiyan sitelerde konu ile ilgili önemli daha doğrusu bilindik bilgilerden başka birşey bulamadım.
http://kutsalkitaplar.net/ANLATILMAYANLAR:Kuran_Tevrat_Zebur_incil_bilmedikl eriniz_mp3_ile_dinle_e-book_olarak_download_yap/index.php?option=com_content&task=view&id=6183&Itemid=611
Bu sitede daha düzgün olarak olayı anlatmışlar ve hristiyanlığın çelişkilerini ortaya koymuşlar.
''isa'nın bakire birinden doğduğu'' ile inanç Kitabı Mukaddes denilen yazmaların kendisiylede çelişkilidir. Her ne kadar İsa'nın bakire Meryem'den doğduğu ile ilgili '' Joseph '' fin Meryem ile, İsa doğduktan sonraya kadar ilişkiye girmediği belirtilsede (Matt. 1:24-25, 1:18, 20) aynı zamanda, yine incil'de İsa'nın '' Joseph '' fin oğlu olduğu belirtilmektedir.(John 1:45, 6:42, Luke 2:27, 41, 4:22, Luke 2:33,43 , Matt. 13:55, Luke 3:23) Ayrıca İsa'nın normal bir doğuma tabi olduğunu belirten cümlelerede raslamaktayız. Her ne kadar kutsal ruh'un el attığı doğumu normal karşılamayı kabul edemesekte.
'' İkinci ana problem '' in '' Joseph '' in İsa'nın babası olduğunun belirtilmesiyle görmekteyiz. Matthew (1-16) 'daki soy ağacına baktığımızda '' Joseph '' in '' David '' in soyundan geldiğini görmekteyiz. Bu soy ağaçlarına daha önce yapılan kehanetlerde dolayı (Jer. 23:5, 2 Sam. 7:12-13, Psalms 89:3-4, 132:11). ihtiyaç olduğundan, bu soy ağaçlarının daha önce yapılan kehanete uyması gerekmektedir. Fakat irsi olarak (Rom. 1:2-4, 9:5) '' Joseph '' İsa'nın babası olamaz, ve İsa'da '' David '' in soyundan olamaz. (2 Tim. 2:8, Acts 13:23, Rev. 22:16) şayet İsa bakire birinden doğduysa Hıristiyanların iki inanıçtan birini terketmeleri lazımdır. Seçenekleri, İsa'nın bakire birindenmi doğduğu veya bahsedilen kehanetlerdeki insanın İsa olduğu. Kitabı Mukaddes'de verilen soy ağaçlarına göre İsa nasıl '' David '' in irsi soyundan olabilir, '' Joseph '' irsi olarak İsa'nın babası olmadığına göre. İsa'nın bakire birinden doğduğuna inanmak incildeki İsa'nın soy ağacına göre '' David '' den geldiğinin inkarı iken. Çünkü İsa'nın bakire birinden doğduğu görüşü soy ağacındaki, yaratılmaya çalışılan bağlantıyı yok etmiştir.
Soy ağacından ortaya çıkan problemleri incil'de düzeltmeye çalışmışlarsada ortaya daha büyük karmaşa çıkmıştır. Ortaya çıkan ana problemler (Luke 3:23) 'e göre İsa irsi olarak '' David '' in soyundandır ve kehanetlerdeki kişinin kendisi olduğuna yeterli delildir. Fakat bu delilde ortaya çıkan problem '' Joseph '' in irsi olarak '' David '' in soyundan olması (Luke 1:27, 2:4) ile Meryem'in akrabası '' Elizabeth '' den: '' Elizabeth '' in '' ' 'Aaron'' kızı olduğundan dolayı Judah '' ın soyuna bağlantısı olmasıdır (Luke 1:5). İşin ilginç tarafı Meryem'den '' Luke 3:23 '' deki soyağacında bahsedilmemesidir. Meryem soyağacına '' Matthew 1 '' ilginç bir vaziyette girsede eldeki bulgular '' Joseph '' in soyuna işaret etmektedir.
Meselenin önemli tarafı, eski ve yeni antlaşma denilen Kitabı Mukaddes'de kadınların soyağacına katılmadığını görmekteyiz. Kitabı Mukaddes mantığına göre kadınların bu konuda önemi yoktur. Her ne kadar '' Luke 3:23 '' e baksakda orada da bunun aksini görememekteyiz. İncil'in mantığına göre kadınların erkeklerle eşit olmadığı kesin bir dille belirtilmiştir.
'' Üçüncü ana problem, Bakire doğum gerçekmi '' yine İsa'nın bir bakireden değil fakat bir kadından doğmasının belirtilmesinden dolayı Kitabı Mukaddes'den karşımıza çıkmakta. Çünkü Kitabı Mukaddes bir çok yerde kadından olan birinin temiz olmayacağından bahsedip (Job 25:4, 14:4, Job 15:14), ayrıca doğumdan sonraki yedi gün içinde doğum yapan kadına dokunanın temiz olamayacağından bahsetmekte (Lev. 15:19). Meryem'in temizlenmesi gerekmektedir (Luke 2:22) ve eski antlaşmadaki kanunlara göre (Lev. 12:2). Kabul edilmesi zor olan, İsa'nın doğumdan sonraki yedi gün içinde annesiyle olabilecek temasın olamadığıdır.
Çünkü Hıristiyan inanca göre Meryem'de bizler gibi irsi günahın etkisinde olmalıdır ve buda onun herhangi birinden daha fazla temiz olmadığını gösterir. Ortaya çıkan bu problemi gören Katolikler 1854'de Meryem'e özel bir konum vererek sorunu çözme yoluna gitmişlerdir. Fakat bunuda kabullenmek imkansız görünmekte çünkü Hıristiyan inanca göre Meryem nasıl olmuşturda irsi günahın kapsamında olan bir anne ve babadan günahsız olarak meydana gelmiştir. Yine Meryem'i günahsız kabul etmemize Kitabı Mukaddes'in kendisi müsade etmemektedir. Luke:1_46-47 Meryem de şöyle dedi:«Canım Rab'bi yüceltir;ruhum, Kurtarıcım Tanrı sayesinde sevinçle coşar.
Burada ortaya çıkan şayet Meryem günahsız, kutsal, ve Tanrının anasıysa, neden bir kurtarıcıya ihtiyaç duymaktadır. Hıristiyanlığa göre, yanlızca günahkarların kurtarıcıya ihtiyacı vardır.
Gal 4:4 Ama zaman dolunca Tanrı, Yasa altında olanları özgürlüğe kavuşturmak için kadından doğan, Yasa altında doğan öz Oğlunu gönderdi.
Görüldüğü gibi elimizdeki Kitabı Mukaddes sayılan bu yazmalar İsa'nın doğumunu bakireden değil fakat kadından doğan biri olarak tanımlamaktadır. Gal 4:4 ...kadından doğan, ...öz Oğlunu gönderdi. Burada kullanılan kelime '' gune {goo-nay'} '' dur. Bu kelimenin diğer kullanıldığı yerlerdeki anlamına bakmak sanırım ortaya çıkabilecek şüpheleri ortadan kaldıracaktır.
Mat. 5:32 ...karısını ...
Mat. 11:11 ...kadından doğanlar arasında, Vaftizci Yahya'dan ...
Mat. 15:22 ...Kenanlı bir kadın İsa'ya gelip,..
Mat. 22:28 ...kadın bu yedi kardeşten hangisinin karısı olacak?...
Luka:7-39 ...bu kadının kim ve ne tür bir kadın olduğunu, günahkâr biri olduğunu anlardı» dedi.
Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür. Örneklerimize baktığımızda '' gune {goo-nay'} '' kelimesinin genelde, kadınlar ve karısı olarak çevrildiğini görmekteyiz.
Gal 4:4 ...kadından doğan, ...öz Oğlunu gönderdi.
Mat. 5:32 ...karısını ...Boşanmış bir kadınla ... boşanmış bir kadın olarakda tercüme edilmiş
Mat. 15:22 ...bir kadın ...Kızım cine tutsak,... çocuğu olan bir kadın
Mat. 22:28 ...kadın bu yedi kardeşten hangisinin karısı olacak?... yedi kere evlenmiş bir kadın ve hatta
Luka:7-39 ...kadının kim ve ne tür bir kadın olduğunu, günahkâr biri olduğunu anlardı» dedi. zina yapmış bir kadın olarakda yapılan tercümenin Greekçe kökeni '' gune {goo-nay'} '' kelimesidir.
Muhakkak Hıristiyan kardeşlerim bu kelimede de bakire anlamı olmasada buna bu anlamı yüklemeye çalışacaklardır. ve Gal 4:4 ...kadından doğan, ...öz Oğlunu gönderdi. burada geçen '' kadından doğan, '' ı bakireden doğan olarak çevirebilirler, şimdiye kadar yapmamış olmalarını tebrik ederim. Fakat böyle bir hataya düşerlerse Gal 4:4 'de geçen '' gune {goo-nay'} '' kelimesini bakire olarak tercüme ederlerse Mat. 11:11'de geçen aynı kelimeyide bakire olarak neden tercüme yapmamış olacaklarını sorarım. Mat. 11:11 'de bulunan '' gune {goo-nay'} '' kelimeside bakire olarak çevrilmiş olsa bu sefer Yahya'da bakire birinden doğmuş olacaktır.
Mat. 11:11 ...kadından doğanlar arasında, Vaftizci Yahya'dan ...
Kısaca İsa'nın elimizdeki Kitabı Mukaddes sayılan bu yazmalara göre bakire olmayan bir kadından doğduğunun belirtilmesini düzeltmeleri pekde kolay olmayacak sanırım.
'' dördüncü problem '' bakire doğumla ilgili '' Isa 7:14 '' de geçen, İsa'nın geleceğini belirtilen onun bir kızdan yani bakireden doğacağını belirten kahanette ortaya çıkmaktadır.
Isa 7:14 Bundan ötürü Rab'bin kendisi size bir belirti verecek: İşte, erden kız gebe kalıp bir erkek çocuk doğuracak ve adını İmmanuel koyacak.
Söylenmiş olduğu varsayılan bu alıntıdan '' erden kız gebe kalıp bir erkek çocuk doğuracak ve adını İmmanuel koyacak. '' bu cümlede kullanılan İbranice '' almah {al-maw'}'' kelimesine erden kız kısaca bakire anlamı verip, bu kehaneti İsa'ya uygulamaya çalışmak, kehanetleri İsa'ya uygulamaya çalışma çalışmasından başka birşey değildir. Kitabı Mukaddes çevirmenlerinin bu cümlede geçen '' almah {al-maw'}'' kelimesine erden kız anlamı vermeleri bu çalışmanın bir ürünüdür. Meselenin ilginç boyutu ise yine bu kelimeye çevirmenler tarafından diğer yerlerde bu anlam verilmemiştir.
Pro 30:19 ... genç kızla tuttuğu yol.
Gen 24:43 ...gelen kızlardan birine,...
Exd 2:8 ...Kız gidip bebeğin annesini çağırdı.
Psa 68:25 ...çalan genç kızlar.
Bu yazmalarda '' almah {al-maw'}'' kelimesinin evli olmayan evlilik çağına gelmiş olan genç kızları ifade ettiği açıktır. Şayet '' Isa 7:14 '' da geçen kehanetde kehanetde bulunan peygamber gebe kalacak kızın bakire olduğunu belirtmeye çalışmış ise kullanacağı kelimeyide ona göre seçmesi gerekmektedir. Yine bu çevirmenler tarafından bakire kelimesinin İbranice karşılığının '' bathuwliym {beth-oo-leem'}'' kelimesi olduğunu görmekteyiz.
Lev 21:13 Başkâhinin evleneceği kadın bakire olmalıdır.
Lev 21:13'de bakire anlamı verilen kelimenin ise İsa hakkında bulunulmuş kehanet sayılan '' Isa 7:14 '' da geçen '' almah {al-maw'}'' kelimesi olmadığını görmekteyiz. Yine bu çevirmenler tarafından '' bathuwliym {beth-oo-leem'}'' kelimesine verdikleri anlamdan bu kelimenin anladığımız anlamda bakire anlamına geldiğini rahatlıkla görebilmekteyiz.
Jdg 11:38 ...kızlığıma ağlayayım."
Deu 22:15 ...kızlarının erden olduğuna ilişkin ...
Deu 22:20 ... kızın erden olduğuna ilişkin bir kanıt bulunamazsa,
Deu 22:16-17 ...'Şimdi kızımı suçluyor, onun erden olmadığını söylüyor. İşte kızımın erden olduğunun kanıtı!' Sonra anne-baba kızlarının erden olduğunu kanıtlayan yatak çarşafını ileri gelenlerin önüne serip gösterecekler.
'' bathuwliym {beth-oo-leem'}'' kelimesinin anladığımız anlamda bakire anlamına geldiğini yine bu çeviriler isbatlamaktadır. Özellikle Deu 22:16-17'de geçen açıklamada bunun kanıtıdır. Çevirmenlerin bakire anlamına gelebilecek bu kelimeye Türkçe karşılık olarak verdikleri kelime '' erden '' olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine aynı çevirmenler tarafından Isa 7:14 ....erden kız gebe kalıp bir erkek çocuk doğuracak ... diye geçen bu kehanetde cümleye '' erden '' kelimesi eklenmişsede yine kendi çevirilerine göre bu kelimenin İbranice karşılığı olan '' bathuwliym {beth-oo-leem'}'' kelimesi bu cümlede bulunmamaktadır.
Bu çeviri oyunları, eski antlaşmada geçen kehanetleri İsa'ya uydurmaya çalışmaktan başka birşey değildir. '' Isa 7:14 '' de yapılan bu kelime oyunu bunun isbatıdır. Ayrıca '' Isa 7:14 '' da geçen '' İmmanuel '' adıda '' Matta 1:22-23 '' den başka yerde geçmemektedir. Buda bu eski kehaneti İsa'ya uydurmaya çalışanların çalışmasından başka bir şey değildir. Kitabı Mukaddes sayılan bu yazmalarda bahsedilen yerden başka yerde de İsa'ya '' İmmanuel '' diye hitap eden olmamıştır.
Ortada olan gerçek kendi çevirilerine göre Isa 7:14 ....erden kız gebe kalıp bir erkek çocuk doğuracak ... olan cümlede kendilerinin anladığı anlamda da bakire sözü yoktur, fakat tercümelerdeki amaç doğrultusunda bu anlam cümleye pompalanmıştır. Kısaca Isa 7:14 '' da geçen kehanet bir bakirenin yapacağı doğumu değil evlilik çağına gelmiş bir kızın yapacağı doğumu belirtmektedir.
'' diğer bir problem '' ise bazı Hıristiyanların İsa'nın doğumundan sonrada Meryem'in bakire kaldığını belirtmeleridir. Fakat İncil'e göre İsa'nın erkek ve kızkardeşleri olması böyle bir teze inanmamızı mümkün kılmamaktadır. Tabi bu kardeşlerinde bakire bir doğumdan ortaya geldiğini savunuluyorsa mesele değişebilir ki böyle bir savunmada yoktur. Kitabı Mukaddes'e göre İsa'nın kız ve erkek kardeşleri olduğunu Kitabı Mukaddes'in (Matt. 13:55-56, Mark 6:3, Gal. 1:15, Luke 8:19, John 2:12, 7:3-5, 7:10, Acts 1:14), ilgili bölümlerinde okumaktayız. İsa'nın Meryem'in ilk Oğlu olduğu belirtilmekte, şayet başkaca oğulları olmamışsa neden ilki olduğu belirtmiştirki. (Luke 2:7) ayrıca '' Joseph '' in İsa doğana kadar Meryem'e dokunmadığı belirtilmişken diğer çocuklarında İsa gibi doğduğunu savunmak saçmalık olur.
Matt. 13:55 «Marangozun oğlu değil mi bu? Annesinin adı Meryem değil mi? Yakup, Yusuf, Simun ve Yahuda O'nun kardeşleri değil mi?
Matt. 13:56 Kızkardeşlerinin hepsi aramızda yaşamıyor mu? O halde O'nun bütün bu yaptıkları nereden geliyor?»
Matt. 13:55'de ve Matt. 13:56'da geçen açıklamada İsa'nın Kitabı Mukaddes'e göre erkek kardeşleri ve kız kardeşleri olduğunun belirtildiğini rahatça görebilmekteyiz.
'' Bahsettiğimiz problemlerin dışında oluşan problemler '' oluşmaktadır. Şayet '' Joseph '' soyağacında bahsedildiği gibi İsa'nın babasıysa, İsa'nın doğduğunda '' Joseph '' ile Meryem'in nişanlı fakat evli olmamasından dolayı, onu yasadışı doğan biri konumuna düşürmektedir. Luke 2:5
Ayrıca Jeremiah 22:30 'da geçen kehanete göre, lanetlenen Yekonya'nın soyundan gelenler '' David '' in tahtına oturamayacak. Fakat Matthew 1:12 'ye baktığımızda '' Joseph '' in Yekonya'nın soyundan geldiği görülmekte.
Jeremiah 22:28 Bu mu Yehoyakin? Bu hor görülmüş kırık çömlek,Kimsenin istemediği kap?Neden kendisi de çocukları da Bilmedikleri bir ülkeye atıldılar?
Jeremiah 22:30 RAB diyor ki:"Bu adamı çocuksuz,Ömrünce başarısız biri olarak yazın.Çünkü soyundan gelen hiç kimse başarılı olmayacak,Soyundan gelen hiç kimse Davut'un tahtında oturamayacak,Yahuda'da bir daha krallık etmeyecek."
Bunun yanında, eski antlaşmaya göre bir çok kişi daha mucize kabilinde doğmuştur. Örneğin Sarah ihtiyar yaşta Issac'ı doğurmuştur. Sarah'ın bu konuyu bizzat Rab'bin kendisiyle konuştuğuda belirtilmektedir. Ayrıca '' Hannah '' Tanrı tarafından kısırlaştırılmışken '' Samuel '' i ve diğer çocuklarını doğurması var (1 Sam. 1:5, 2:21). Bunlardan da önemlisi İsa'nın doğumuna benzeyen başka bir doğum daha mevcuttur İncilde, o da Yahya'nın doğumudur.
Luka:1-13 Melek ona, «Korkma, Zekeriya» dedi, «duan kabul edildi. Karın Elizabet sana bir oğul doğuracak, onun adını Yahya koyacaksın.
Luka:1-14 Sevinip coşacaksın. Birçokları da onun doğumuna sevinecek.
Luka:1-15 O, Rab'bin gözünde büyük olacak. Hiç şarap ve içki içmeyecek; daha annesinin rahmindeyken Kutsal Ruh'la dolacak.
İsa'nın bakire olmayan birinden yani bir kadından doğduğuna olan delili yine Kitabı Mukaddes'in kendisinde bulmaktayız.
Gal.4: 4-5 Ama zaman dolunca Tanrı, Yasa altında olanları özgürlüğe kavuşturmak için kadından doğan, Yasa altında doğan öz Oğlu'nu gönderdi. Öyle ki, bizler oğulluk hakkını alalım.
Elimizdeki delillere göre İsa'nın bakire birinden doğduğuna Kitabı Mukaddes tartışmasız yorumlar getirememektedir. Kitabın kendisiyle olan çelişkisi bu konuda da karşımıza çıkmaktadır. Bu konuda Hıristiyanların en güvenli başvuru kaynağı yine Kuran'dır.
Ali İmran Suresi 42.Ayet Melekler şöyle demişlerdi: "Ey meryem, Şüphesiz Allah seni süzüp seçti, seni tertemiz yarattı ve seni alemin kadınlarına üstün kıldı!
Ali İmran Suresi 47.Ayet meryem: "Ey Rabbim, bana bir beşer dokunmamışken, nasıl çocuğum olur?" dedi. Allah: "Öyle, Allah ne dilerse yaratır, O, birşeyi dilediğinde, yalnızca ona " Ol " der, o da hemen oluverir." buyurdu.
meryem ana sonsuza dek bakire mi kal dı ?
Kutsal Kitaba dayanarak Meryem‘in yalnızca Mesih‘in doğuşuna kadar bakire kaldığını fakat Mesih‘in doğumundan sonra Meryem‘in aynen diğer insanlar gibi Yusuf ile beraber normal bir karı-koca yaşamına sahip olup hatta bunun sonucunda birçok çocukları bile olduğunu görürüz.bizzat melek cebrail Yusuf‘a ‘ Meryem‘i kendine karı olarak alamaktan karkma‘ (Mat.1:20) diyerek açıkça Meryem ve Yusuf‘un normal bir aile yaşamı sürdürmesinde bir sakınca olmadığını belirtmiştir.
‘Meryem‘i eş olarak yanına aldı. Ne var ki, Meryem oğlunu doğuruncaya dek Yusuf onunla birleşmedi‘ (Mat.1:24-25) yani meryem yusufla evlenebilirdi buna müsade vardı. ve enlendilerde.
İncil‘in birçok yerinde İsa‘nın kardeş ve kızkardeşlerinden söz edilir ve hatta isimleri sıralanır:
‘Meryem'in oğlu, Yakup, Yose, Yahuda ve Simun'un kardeşi olan marangoz değil mi bu? Kızkardeşleri burada, aramızda yaşamıyor mu?" Ve gücenip O'nu reddettiler.‘.
‘Birisi İsa'ya, "Bak" dedi, "annenle kardeşlerin dışarıda duruyor, seninle konuşmak istiyorlar." İsa, kendisiyle konuşana şu karşılığı verdi: "Kimdir annem, kimdir kardeşlerim?" Eliyle öğrencilerini göstererek, "İşte annem, işte kardeşlerim!" dedi. "Göklerdeki Babamın isteğini kim yerine getirirse, kardeşim, kızkardeşim ve annem odur."(Mat. 12:46-50).
Bundan sonra İsa, annesi, kardeşleri ve öğrencileri Kafernahum‘a inerek orada birkaç gün kaldılar‘(Yu.2:12;Eiçi 1:14).
gayet anlaşılır biçimde kutsal kitap metinleri bize meryemin sonsuza dek bakire kalmadığını gösteriyor!!
hackercesur
16-07-2010, 13:11
Meryem'in hikayesi;
Kutsal Kaynak: kur(may)an
Şimdi 2000 yıl önce fakir bir ailenin tek kızıdır meryem. Genç yaşta anasını ve babasını kaybeder. Geçimini evlere temizlige giderek yapmaktadır. Bu sırada gittigi evlerden birinde evin zengin oglu tarafından tecavüze ugrar. Regl günü geçince şüphelenir ve
sonra kızlık testi için doktora gider. Doktor da o gün karısını yeni kaybettigi için sıkıntılıdır. Test yapmadan direk bakirelik raporu verir.
Meryem de bu raporu millete göstererek kendinin kutsal bakire oldugunu anlatır durur.
Bir başka kutsal kaynakta ise şöyle geçmektedir...
Diğer kısımlar aynı... Yine birgün yorucu geçen temizliğin ardından eve dönmektedir. Hava kararmıştır meryem ise yorgunluktan ve susuzluktan bayılmak üzeredir. Sonra biri yanına yaklaşır ve susayan meryeme şarap ikram eder. Şarabı içen meryem artık azmıştır ve geceyi o adamda geçirir.
Biraz abartmış olabilirim fakat Meryem Bakire degildi. Kısacası budur.
Aslında İnciller ve Hristiyan öğretisi Hollywood filimlerinde bile bulubilecek şeyler taşıdığından çok beğenilmiştir. Mesela acı, ızdırap, kan, şiddet, özellikle şiddet ki İsanın çarmıha gerilmeden işkencelere maruz kaldığı Hristiyan öğretisinde geniş bir yer tutar. Passion of the Christ filminin %98 lik bölümünde şiddet vardır ve film çok tutmuştur. Ayrıca özel efektler gerektiren uçma sahneleri, mucizevi kurtuluşlar ve hep iyinin kazanması.
Fakat İsa hikayesinin beğenilir olmasındaki en büyük etken, Hollywood'un insanlara veremediği tek şeyde gizlidir. BAKİRE.
Çarmıh Yolcusu
16-07-2010, 18:44
AreA konuşurken haddini bilde konuş olur mu? Birilerinin inandığına bu şekilde hakaret edemzssin. İnanmıyorsan delil göstereceksin. Gösteremiyorsan SUSACAKSIN. Bu bir. İkincisi, senin Ateist diye inandığın sözde alimler neden İncil karşıtı bir tek kitap yazamıyor neden güçlü sağlam delillerle incili çürütemiyor? Hala dah sizler maymunlarla ilgilenin. Senin o pek methettiğin Darwin acı çekerek geberdi. Kusmuğunda boğuldu. Hangi maymun Darwin amcanızı kurtarabildi.
AreA konuşurken haddini bilde konuş olur mu? Birilerinin inandığına bu şekilde hakaret edemzssin. İnanmıyorsan delil göstereceksin. Gösteremiyorsan SUSACAKSIN. Bu bir. İkincisi, senin Ateist diye inandığın sözde alimler neden İncil karşıtı bir tek kitap yazamıyor neden güçlü sağlam delillerle incili çürütemiyor? Hala dah sizler maymunlarla ilgilenin. Senin o pek methettiğin Darwin acı çekerek geberdi. Kusmuğunda boğuldu. Hangi maymun Darwin amcanızı kurtarabildi.
Bu sitede DİN ELEŞTİRİLİR.
Şahışlara hakaret edilmez.
İncil karşıtı kitap mı? İncilin kendisi İncile karşıt. Mormonluk bir non-teism değil, yada diğer tuhaf mezhepleriniz. Senin eski ahit dediğine başka biri Kitabı Mukaddesin ayrılmazı diyor. ve istersen milyonlarca kitap var bu yönde. Hatta Rootting Christ diye bir grup bile var.
Ayrıca Darwin benim amcam değil, ama senin Crusadorların benim amcamı öldürdü? Hemde sizin gibi Mithra'ya, Osiris'e tapmadığı için. Tüm çok tanrılı dinler birer birer Tanrılarını kaybedip, tek Tanrılı oldu. Seninkini de insanlık unutacak bir süre sonra..
Pardon zaten Mark ilk İncili yazarken bir 40 yıl kadar unutmuştu değil mi?
Çarmıh Yolcusu
16-07-2010, 19:09
AreA halin içler acısı. Ayrıca eleştirebilirsin ama HAKARET EDEMEZSİN. Bu bir. İkincisi Kutsal Kitabın kendisine karşı olduğunu ıspat edebilir misin? Mormonlar gibi sapkın bir tarikatı örnek vermen, senin hiçbir şekilde araştırmadığını, sadece kulaktan dolma bilghilerle gelip, sağa sola çamur attığını gösterir. Evet Eski Ahit ve İncil bir bütündür bu bir gerçek.Eski Ahit ile Yeni Ahidi ayıramazssın. Banane Mitra'dan Osirirden. Senin amcan kimmiş de bu bahsettiklerin senin amcanı öldürmüş. AreA sen bence geldiğin yere MAYMUNLAR CEHENNEMİ'ne geri dön arkadaşım. Saçma sapan, apır sapır (Zekeriya Beyaz'ın lafı severim komik adamdır), ipe sapa gelmez saçmalıklarınla ve iğrenç hakaretlerinle bir yere varabileceğinimi sanıyorsun!? Ama biliyor musun? Sen ve senin gibiler ile İslamcılar bu şekilde davrandıkça bizler daha çok seviniyoruz. Neden mi? Çünkü bu konuda Mesih der ki: "Benim yüzümden insanlar size sövüp zulmettikleri, yalan yere size karşı her türlü kötü sözü söyledikleri zaman ne mutlu size! Sevinin, sevinçle coşun! Çünkü göklerdeki ödülünüz büyüktür. Sizden önce yaşayan peygamberlere de böyle zulmettiler (Matta 5:11-12.).
Gülüyorum size sayın çarmıh yolcusu..
Avukat eşliğinde Pavlustan tek dinin Christianism ve tek mezhebininde sizinki olduğuna dair kağıt almışsınız gibi.
Hakaret içeren bir tek cümle sergilenebilirmiki yazdıklarımdan?
Mormonlar hakkında fikrim olması araştırma eksikliğimden değil mi?
Yahudilerde İsa öğretileri için ipe sapa gelmez demez mi?
esen kalınız.
Kısaca:
Hz. Meryem... saf bir bakiredir. o nun hamile kalması şöyledir. allah bir özel sperm create etmişdir. bu sperm meryem in vücuduna rahim bölgesine bir ameliyat ile yerleştirilmişdir.
((tıpkı: tevratta: "allah adem üzerine derin uyku getirdi.." cümlesi gibi, ameliyat etmeden önce narkoz gibi bişeyle uyutma işlemi))
bugün bu yöntem tüp bebek olarak bilinmektedir. tek fark var, buradaki sperm bir "doner"den yani başka bir insandan alınmamışdır. özel olarak dna sı sentezlenmiş, ve o şekilde create edilmişdir.
böylece hz. isa doğmuşdur. özel sperm çünkü; bundaki dna kodu özel bir dizilimle maniple edilmiş bir dna dır. belli özellikler "hz. isa" da olsun diye bu yapılmışdır.
bundan ötesi yalandır...
saygılarımla....
Kısaca:
Hz. Meryem... saf bir bakiredir. o nun hamile kalması şöyledir. allah bir özel sperm create etmişdir. bu sperm meryem in vücuduna rahim bölgesine bir ameliyat ile yerleştirilmişdir.
((tıpkı: tevratta: "allah adem üzerine derin uyku getirdi.." cümlesi gibi, ameliyat etmeden önce narkoz gibi bişeyle uyutma işlemi))
bugün bu yöntem tüp bebek olarak bilinmektedir. tek fark var, buradaki sperm bir "doner"den yani başka bir insandan alınmamışdır. özel olarak dna sı sentezlenmiş, ve o şekilde create edilmişdir.
böylece hz. isa doğmuşdur. özel sperm çünkü; bundaki dna kodu özel bir dizilimle maniple edilmiş bir dna dır. belli özellikler "hz. isa" da olsun diye bu yapılmışdır.
bundan ötesi yalandır...
saygılarımla....
Bu kadar şeyi size söyleten bronz çağından kalma bir kitap değil mi?
Nasıl emin olursunuz bu kadar?
Birde, kendi dininizi bitirdinizde Christos'un anneciğinin bekareti üzerine mi fikir beyan edersiniz.
O dna nasıl bir dnaymış ki belli özellikler sadece İsada olsun diye yaratılmış. Sen hiç su üstünde yürüme, ölüleri diriltme kodu diye bir şey duydunmu be insanoğlu?
Önce Termodinamik, şimdi bakire Meryem...
yarın hangi konuda fikir beyan edeceksiniz ve forumda neşe kaynağımız olacaksınız merakla beklenmekte.
Ayrıca bak Termodinamik Evrim teorisi ile çakışmazmış, Harun Bey kandırmış sizi. http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19631
sayın aera,
konudan konuya atlamanız harika, saldırmanızda yandan yandan. önden deneyemiorsunuz. konuyla ilgili konusun, bu dediklerim imkansız mı geldi bilimsel olarak. sadece onları açıklayamadınızda bunlaramı saldırdınız.
eminiz, çünkü "inanç"lıyız. boş yaşamıoruz.
kuranda meryem geçmiormu ? islama göre: isa da musa da nuh da peygamberdir.
biz onlarada inanıoruz... cunku zaten hepsini gönderen aynı tek bir tanrı...
hz. meryem e selam olsun, isaya musaya nuh a da selam olsun...
öldükten sonra dirilmeye inanan herkese selam olsun..
saygılarımla
ayrıca allah bu tür ameliyat operasyonlarını ilk defa yapmıyor,,,,,
benim bildiklerim;
- tevratta, "allah adem üzerine derin uyku getirdi," ve kaburga kemiğinden bir parça aldı..
- muhammed çocukken oynarken, o nu insan şeklindeki melekler aldı ve göğsünü, kalbini açdılar, kısaca ameliyat ettiler..
- meryem de benzer bir olaydır...
ben hepsine inanıorum, tevrata da incilede kurana da...
zaten ameliyatlar hergün olmuyormu, artık insanlar da yavaş yavaş bu işe girdiler, atan bir kalbi göğüsden atarken çıkarıp dışarı alıp sonra tekrar montaj etmiorlarmı...
bu bir mucizemi?
doktor "mehmet öz" böyle ameliyat yapmadımı ? ee mucizemi yapdı ?
allah, bu üstün bilgisiyle üç adet ameliyatını söylüor, sizde olamaz diorsunuz,, halbuki günümüzde binlerce ameliyat var..
neyi tartışıyoruz, bu anlatılanlar "olabilir olamaz" mı ? yoksa "olmuşdur olmamışdır" mı ?
ilk önce dedinizki "meryem babasız hamile kalamaz, bu imkansız," yani "olamaz" noktasından bakdınız. şimdide diorsunuz ki "siz ordamıydınız bunu bir kitapta yazdığı içinmi söylüorsunuz" yani "olmamışdır" noktasından bakdınız...
lütfen kırmızı yazıyla yazan soruya cevap verir misiniz ?
saygılarımla
neyse bu hafta bu kadar herkese saygılar ;)
kimseyi kırmak istemem, amacım kırmak değil, sevmek, güsellikleri paylaşmak...
kişisel hatalarımı mazur görünüz,,
ben sadece fikirlerimi beyan etmekteyim..
ben sizin sorularınıza kafamda verebildiğim cevaplar ölçüsünde allaha inanıorum demektir. ve sizde bana cevap verebildiğiniz ölçüde "allah yokdur" inancınızda sağlamsınız, bu şekilde birbirimize yardım etmiş oluyoruz..
yoksa kimseden, sizden nefret etmiorum, beni daha çok allah yaklaştırdığınız için ve fikirlerime eksik yada yanlış bularak benim düşünmemi sağladığınız için...
hepinize teşekkür ederim..
saygılarımla...
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 12:29
Gülüyorum size sayın çarmıh yolcusu..
Avukat eşliğinde Pavlustan tek dinin Christianism ve tek mezhebininde sizinki olduğuna dair kağıt almışsınız gibi.
Hakaret içeren bir tek cümle sergilenebilirmiki yazdıklarımdan?
Mormonlar hakkında fikrim olması araştırma eksikliğimden değil mi?
Yahudilerde İsa öğretileri için ipe sapa gelmez demez mi?
esen kalınız.
Sevgili arkadaşım. Burada sana bazı şeyleri detaylı şekilde yazmam gerekece. Gerek Mormonlar ve gerekse Katoliklik ile Hristiyanlığın arasındakı farkları gerek tarihsel, gerek bilimsel gereksede Kutsal Kitap bakış açısı ile ama ne var ki, burada çok uzun olacağı için bunları size burada yazmam mümkün değil. Zira başka nasıl size bunları gönderebilirim bilmiyorum.
Sevgili arkadaşım. Burada sana bazı şeyleri detaylı şekilde yazmam gerekece. Gerek Mormonlar ve gerekse Katoliklik ile Hristiyanlığın arasındakı farkları gerek tarihsel, gerek bilimsel gereksede Kutsal Kitap bakış açısı ile ama ne var ki, burada çok uzun olacağı için bunları size burada yazmam mümkün değil. Zira başka nasıl size bunları gönderebilirim bilmiyorum.
Aşağı yukarı ne yazacağınızı tahmin edebiliyorum. Mormonlar sapık bir tarikat, Katolikler, Roma'da keyfen şekillendirilmiş bir meshep üyeleri ve İsa hakkında ne bilebilirler ki, Protestanlar sırf Roma Kilisesine karşıt olması için kurulmuş kilisenin üyeleri, ................ hepiniz birbirinizi yalanlarken kimin söylediğine güvenilir ki?
Bana bunları nasıl mı gönderirsiniz, çok basit, kimileri gibi amacınız "Dinden Ekmek Yemek" değilse kargo ile, ücret talep etmeden.
Saygılar.
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 13:48
AreA seninle daha fazla konuşmam mümkün değil. Sen önce kendi önyargılarını yık oldu mu ufaklık. Çünkü hiçbir şekilde öyle yazmayacaktım daha doğrusu. Ayrıca benim dinler ile işim olmaz bu bir, ikincisi ise dinden amacım ekmek yemekse senin söylediğin gibi neden onlarca, yüzlerce gelen İncil hakkında bilgi isteyen, öğrenmek isteyen insanlara cevap vereyim? Ama normaldir. Olaya hala daha İslami realiteden baktığınızdan dolayı bunları anlayamıyorsunuz. Zira ben size başka yl derken, mail adresi'nden öz etmiştim. Eğer bizim amacımız inancımızdan para kazanmak olsa idi, İslamcılar gibi ypardık. Onlar nasıl cami avlularında ticaret ytapıyorsa Kuran satıyorsa, biz de bunlara benzer şeyler yapardık. Ama bizim inancımızda ASLA böyle bir şey yoktur. Çünkü İsa bile Yahudilerde de varolan buna benzer olayları red etmiş ve tapınakta kurulan pazarı dağıtarak BENİM İBADETHANELERİM ASLA TİCARETHANE OLMAYACAK demiştir. Ama ben size yine de bir iyilik yapacağım ve bunlarla ilgili bahsettiğim konular ile ilgili bilgi için san özel mesaj olarak link göndereceğim. Oradan okursun.
AreA seninle daha fazla konuşmam mümkün değil. Sen önce kendi önyargılarını yık oldu mu ufaklık. Çünkü hiçbir şekilde öyle yazmayacaktım daha doğrusu. Ayrıca benim dinler ile işim olmaz bu bir, ikincisi ise dinden amacım ekmek yemekse senin söylediğin gibi neden onlarca, yüzlerce gelen İncil hakkında bilgi isteyen, öğrenmek isteyen insanlara cevap vereyim? Ama normaldir. Olaya hala daha İslami realiteden baktığınızdan dolayı bunları anlayamıyorsunuz. Zira ben size başka yl derken, mail adresi'nden öz etmiştim. Eğer bizim amacımız inancımızdan para kazanmak olsa idi, İslamcılar gibi ypardık. Onlar nasıl cami avlularında ticaret ytapıyorsa Kuran satıyorsa, biz de bunlara benzer şeyler yapardık. Ama bizim inancımızda ASLA böyle bir şey yoktur. Çünkü İsa bile Yahudilerde de varolan buna benzer olayları red etmiş ve tapınakta kurulan pazarı dağıtarak BENİM İBADETHANELERİM ASLA TİCARETHANE OLMAYACAK demiştir. Ama ben size yine de bir iyilik yapacağım ve bunlarla ilgili bahsettiğim konular ile ilgili bilgi için san özel mesaj olarak link göndereceğim. Oradan okursun.
Sayın Gündelik Ekmeğimiz;
Emin olunuzki sizin yaşınızda çocuğum vardır.
"İslami realiteden bakmak" beni tanımlamıyor. Kusura bakmayın yardımcı olamıyacağım.
"Okursun" değil "okursunuz"
Saygılar
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 14:29
Bendenizin yaşında çocuğunuz varsa eğer, sizin 60'lı yaşlarda falan olmanız gerekiyor. Kaldı ki, cevap veremediğiniz noktalarda, basit demogojiler yapmanız inan çok enteresan. Psikolojide "algıda seçicilik" denilen bir olgu vardır. Sadece işinize geln (her zaman yaptığın gibi), tarafı görmişsün. Sizlerin sorunuda bu işte. Olayın bütünü ile ilgilenmez, yanlızca içi su dolu bardağın nasıl bir şekle sahip olduğuna bakarsınız. Orada bulunan "hala daha" cümlesini neden görmezden geliyorsun.Ayrıca bana söyle. Bu zamana kadar Kutsal Kitabı tam manası ile baştan sona okudun mu ve Kutsal Kitap ile ilgili bilimsel ve tarihsel argümanları inceledin mi? Hoş benim size gönderdiğim linkleri bile okumak işinize gelmeyecektir. Einstein'in da dediği gibi, "Önyargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zor."
Sayın Gündelik Ekmeğimiz ;
Kutsal kitabın tamamını okudum, fakat şunu belirtmek isterim ki "tam manası" ile değil.
Takdir edersiniz ki sizler, manaları konusunda birbirinizle çelişir görülürken, ben "tam manası" için İsa'yı beklemeyi tercih ederim. Oda tabiiki gelirse.
Esen kalınız.
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 14:48
Tam manası ile okumadığınız bir kiştap hakkında iftiralar atmanız gerçekten çok üzücü. Tipik İslamcı mantalitesi sizde de mevcut. Önce okuyun araştırın sonra karşıma gelin oldu mu aradaşım. Bir kitap hakkında yorum yapacaksan, önce etraflıca bilgi sahibi olmalısın. Sen ağacın kökü yerine ona aşılanmaya çalışılan dallar ile alakalısın. bBak aşılanmış demiyorum AŞILANMAYA ÇALIŞILAN dallarla diyorum. Bizler manaları ile çelişmiyoruz. Zira Tanrı Ruhu aracılığpı ile zaten manasını içeriğini bize açıyor. O yüzden zaten VAR OLANA DSAHA ÇOK VERİLECEK deniyor. Siz algılamak istemiyorsanız kabul etmiyorsanız Tanrı ne yapsın. Sözü ortada ama red ediliyorsa Tanrının suçu ne?
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 15:22
Ne oldu ayrıca iftirayamı başladın. Bunlar gayet normal şeyler. Bana iftirlar atmanız bizim doğruluğumuzun ispatıdır. Sen daha benim sana gösterdiğim delillere yorum ve açıklama getiremeyip, hala daha kendi doğru bildiklerini dayatma çabasındasın. Sen kalk tam manası ile okumadığın bir kitap hakkında yorum yap sonra birileri sana bir şey derse kız. Bu çifte standart değilde nedir? Daha sen anti-tez üretmeye çalıştığüın konunun özündeki bilgiye sahip değilsin. Ama normal. Meyve veren ağaç taşlanır.
Sevgili forum üyeleri ;
Yukarıdaki ileti şahsıma Özel Mesaj yolu ile gelmiş olup sadece paylaşmak için yayınladım.
Mesajda tüzüğümüzü ihlal eden bir durum var ise gerekenin yapılması hususunda bir ricada bulunsam kızmazsınız herhalde.
Saygılar ve esenlikle kalınız.
Cemaatinizin artmasını istiyorsanız uslubunuza bir çeki düzen vermenizi salık veririm.
Unutmayınız ki "Tatlı Dil Yılanı Deliğinden Çıkarır". Hangi yılanı mı? Bronz Çağı efsanelerindeki konuşan yılanı.
Bir iki gün önce banada bir Hristiyan üye "şebek" dedi. Forum gereğini yaptı ve mesaj silindi. Dikkat çekmek istediğim şu,
Hristiyanlarla tartışma içinde bu çok sık yaşanmakta. Yani bir süre sonra cevapsız kalındığında küfür edilmekte.
Oysa etik ahlak ilkelerini sözde kutsal metinlerden almayan dinsiz yazarlarda buna raslamıyoruz. Aksine Tanrı Allah vs. dillerinden düşürmeyenler bir hırçın bir ağzı bozuk ibret alınmaya değer türden.
Bu iki şahısta sözde Mesihi ve Kutsal Ruhla yeniden doğmuşlar, kilise üyeleri yani Mesih'in bedeninin parçaları. Tövbe etmişler, vaftiz olmuşlar suyla arınmış ve yeni hayata başlamışlar. Bedenleri ağır bir bedel uğruna satın alınmışlar ve bedenlerinde ruhsal çarmıhın izlerini taşıyorlar.
Kendilerini bu dünyaya öldürmüşler vs vs vs. Daha çok uzatabilirim.
Yani bu mudur? Mesih benzeri olmak bu ise ben şebek oğulu şebeğim.
Birilerinin bana okumadığım (ki okudum) bir kitap hakkında kalkıpta nato kafa nato mermer demez ki.. Zannedersem bu sadece size mahsus bir şey olsa gerek.
Neyse, esenlikler sizinle olsun.
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 15:45
Okuyup da adam akıllı okumadığınızı kendiniz deklare ettiniz. Ortaya iddialar atıyorsanız önce konunun özü olan argümanı iyice araştırmalısınız. Sadecew varsayımlarla yola çıkılmaz. Ama inanmayanlar sadece varsayımlarla hareket edşyorlar. agnostik. Evet şu bir gerçerk ki bizler vaftiz olduk lakin sadece vaftiz olduk diyerek Tanrısallaşmıyoruz. Her insanda olduğu gibi benliksel ve insansal doğamız halen mevcut. Sizin vaftizden ne anladığınızla alaklı. İnsanoğlu vaftiz oldu diye öfkelenemez mi? Çünkü İsa bile bu imansız kuşağa başka belirti gösterilmeyecek dedi. İsa bile neden incire agacına lanet ettiğini okuyunuz. Neden Toması karşısına dikilip ımansızo lma imanlı ol demesinin nedenine bakınız. Ama sizler İncile iman etmediğinizden imcilde yazanları sadece idrakiniz yettiği kadar algılıyorsunuz. O nedenle TANRI OLANA DAHA ÇOK VERİLECEK diyor.
Öfkelenmek ayrı bir şeydir, ağzından çııkanı kulağı duymamak ayrı.
Fevri bir davranış sergilemektesin. Oysaki bağışlayıcı olmanız ve herşeyden önce "kendinizi kaybetmemeniz" gerekmekte. Ayrıca ;
Everyone who speaks a word against the "Son of Man" will be forgiven. Luke 12:10
Gibi bir durum varken davranışlarınızı anlamıyorum. Beni yargılamak sizemi düştü.
Adam akıllı okumaya, gelince iki Hristiyan din adamı bile yan yana gelince bablar üzerinde anlaşamıyorken adam akıllı nasıl okunur bu kitap?
Esen Kalınız.
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 16:12
Hristiyan din adamı olmaz burada daha düşüyorsun. Olaylara Katoliksel mantalitede bakmayınız. Katoliklik ile Hristiyanlık ayrıdır. Bizler ASLA HİÇBİR DİNE ve DİNSEL ÖĞRETİYE inanmıyoruz. Bizlerin inancı DİNDENDE ÖTE bir inanç. Kalkıp katoliklerin düşünceleri vatikandaki yaşlı amcanın ne söyledşiği beni asla bağlamaz. Beni bağlayan yegane şey TANRIM MESİH İSA ve KUTSAL KİTAP'tır. Önce Kutsal Kitabı referans alırım.
Kaldı ki ben nerede KUTSAL RUH'a hakjaret ettim açıklar mısınız? Luka 12:10 daki ayeti bna söylüyorsunuz. Ruhlara inanmayan sizlerin, bir ruh ilealakalı ayet göstermeside enteresan
Siz bana hakaret eder ve yargılarsınız, oysaki Luke 12:10 açıkca "İsa" nın ardından konuşanların bile bağışlanacağını yazarken, bana karşı siz kendinizi teolojik sınıflandırmada hepsinin üstüne çıkarırsınız. Yazdığım yeri bile anlamış babın devamında ki cümleden bahsediyorsunuz. Yoksa sizde kitabı sadece Türkçe tercümesinden okuyabilenlerden misiniz?
Esenlikler
Hristiyan din adamı olmaz burada daha düşüyorsun. Olaylara Katoliksel mantalitede bakmayınız. Katoliklik ile Hristiyanlık ayrıdır. Bizler ASLA HİÇBİR DİNE ve DİNSEL ÖĞRETİYE inanmıyoruz. Bizlerin inancı DİNDENDE ÖTE bir inanç. Kalkıp katoliklerin düşünceleri vatikandaki yaşlı amcanın ne söyledşiği beni asla bağlamaz. Beni bağlayan yegane şey TANRIM MESİH İSA ve KUTSAL KİTAP'tır. Önce Kutsal Kitabı referans alırım.
Kaldı ki ben nerede KUTSAL RUH'a hakjaret ettim açıklar mısınız? Luka 12:10 daki ayeti bna söylüyorsunuz. Ruhlara inanmayan sizlerin, bir ruh ilealakalı ayet göstermeside enteresan
Eğer hakaret etmeyecekseniz bir konu açacağım size.
Anladığım kadarı ile reformistsiniz.
"sadece Kutsal Kitap" sola sını kabul ediyorsunuz ve episkopal kiliseyi kabul etmiyorsunuz, doğrumu?
Ardından "Kanon" nedir ve nasıl oluştu bilginiz nedir?
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 16:29
5 Kimden korkmanız gerektiğini size açıklayayım: Kişiyi öldürdükten sonra cehenneme atma yetkisine sahip olan Tanrı'dan korkun. Evet, size söylüyorum, O'ndan korkun. 6 Beş serçe iki meteliğe satılmıyor mu? Ama bunlardan bir teki bile Tanrı katında unutulmuş değildir. 7 Nitekim başınızdaki bütün saçlar bile sayılıdır. Korkmayın, siz birçok serçeden daha değerlisiniz.
8 “Size şunu söyleyeyim, insanların önünde beni açıkça kabul eden herkesi, İnsanoğlu da Tanrı'nın melekleri önünde açıkça kabul edecek. 9 Ama kim beni insanlar önünde inkâr ederse, kendisi de Tanrı'nın melekleri önünde inkâr edilecek. 10 İnsanoğlu'na karşı bir söz söyleyen herkes bağışlanacak. Oysa Kutsal Ruh'a küfreden bağışlanmayacaktır.
11 “Sizi havra topluluklarının, yöneticilerin ve yetkililerin önüne çıkardıklarında, ‘Kendimizi neyle, nasıl savunacağız?’ ya da, ‘Ne söyleyeceğiz?’ diye kaygılanmayın. 12 Kutsal Ruh o anda size ne söylemeniz gerektiğini öğretecektir.”
Özellikle bunu yazdım. Tabiki de babin devamından söz edeceğim. Sizin gibi kitabın ayetlerini kesip biçip işime geldiği gibi eğip bükemem. Yukarıyada masusdan 10. ayetten önce ve sonralarını da yazdım. Kutsdal kitabı okuyacaksanız ADAM gibi okuyun ya da hiç okumayın.
Özellikle bunu yazdım. Tabiki de babin devamından söz edeceğim. Sizin gibi kitabın ayetlerini kesip biçip işime geldiği gibi eğip bükemem. Yukarıyada masusdan 10. ayetten önce ve sonralarını da yazdım. Kutsdal kitabı okuyacaksanız ADAM gibi okuyun ya da hiç okumayın.
Sayın Gündelik Ekmeğimiz;
Cidden yazık size, buradaki "Son of Man" deyimi cidden bir çıkmazda gibi, Son of Man 'e İsa dahil mi, değil mi? Çünkü bağışlanmayacak tek günah Kutsal Ruhu inkar etmek. Yada Luke 12:10 yanılıyor.
Adam gibi okumak, ilginç...
Esenlikler.
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 17:33
Ben ASLA KUTSAL RUHU inkar etmiyorum. Benim neye istinaden Kutsal Ruh'u inkarettiğimi söyleyebilişrsiniz ki. Ama siz (...) hala daha yanlış öğreti ve saçma sapan sözümona kanıt dediğiniz paçavrlarla karşımdasınız. Sizin yaptığınızın Yahudi din bilginlerinden hiçbir farkı yok. Hala daha neye istinaden kutsal ruhu red ettiğimi söyleyebilirsiniz?
Ben ASLA KUTSAL RUHU inkar etmiyorum. Benim neye istinaden Kutsal Ruh'u inkarettiğimi söyleyebilişrsiniz ki. [(...), hala daha yanlış öğreti ve saçma sapan sözümona kanıt dediğiniz paçavrlarla karşımdasınız. Sizin yaptığınızın Yahudi din bilginlerinden hiçbir farkı yok. Hala daha neye istinaden kutsal ruhu red ettiğimi söyleyebilirsiniz?
Kutsal Ruhu reddettiğinizi ben hiç söylemedim.
Siz kendiniz uydurdunuz şimdi sorguluyorsunuz.?
Özetliyeyim ;
Kutsal Ruhu inkar kesin kez bağışlanmamaktır. Doğru mu? Doğru (Luke' ya göre)
Bunun yanı sıra "Son of Man" e karşı söylenecek her söz bağışlanacaktır. Doğru mu? Doğru.
Burada bir problem çıkıyor "Son of Man" e terimine İsa dahil mi değil mi. Bu yüzden bir yazımda "Son of Man" diye yazdım diğerinde İsa diye yazdım. anlatmak istedim ki "bak kimlerin kimlerin arkasından konuşuluyormuşta Tanrı bağışlıyormuş, siz bana gereksiz yere neden hakaret ediyorsunuz. Kimsenin göremediği ama size malum olan bir hatamı buldu iseniz eğer, tanrınız kadar bağışlayıcı olunuz.Hakarete meyil etmeyiniz."
Yani size Kutsal Ruhu inkar ediyor demedim ben. Nereden çıkarıyorsunuz.
Ayrıca halen hakaret ediyorsunuz. (...) v.b. ifadeler yakışıyormu İncil Babları çıkan o ağzınıza.
Esen Kalın, saygılı kalın...
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 18:13
Bu benim değil sen vew senin gibilere Mesih'imin söylediği sözdür. Ben yineMesih'in sözünü ifşa ettim. Kaldı ki türkçe yazışılan bir site de ingilizce yazmak ayrı bir ukalalıktır. Ben Tanrı'm kadar bağışlayıcı olamıyorum malesef zira ben sıradan bir insanım. Ayetleri kesip biçip, eğip bükerek kendinizi cahil haklılığı göstermeniz bir inanlı olarak benim canımı sıkar. Kaldı ki Kutsal Kitap da Mesih bile Bu İmansız kuşağa Yunusun belirtisinden başka bir belirti gösterilmeyecek demiştir.
Ayetleri kesip biçip, eğip bükerek kendinizi cahil haklılığı göstermeniz bir inanlı olarak benim canımı sıkar.
Ayetleri eğip bükmedim, sadece bir tanesini yazdım ve hakaret etmemeniz, bağışlayıcı olmanız gerektiği ile ilgili bölümü sergiledim.
Esen Kalınız.
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 18:32
Evet eğip büktünüz. Lukayı örnek gösterek benim haksız olduğumu savundunuz. Evet Mesih'in arkasından konuşanlar bağışlanacak ama sizin gibi HAKARET EDENLER ve hala daha üç maymunu (bu bir tabirdir yanlızca) oynayanlar ASLA BAĞIŞLANMAYACAK. Çünkü zaten İncilinde dediği gibi "ONLAR YARGININ GAZABI ALTINDADIR" diyor. Sizler zaten yargının gazabı altındasınız.
Yargının gazabı altına beni almadan önce beni ikna etmesi gerekmez mi?
Belli ki kuşkularım var ve inanmıyorum, cevaplanacak sorularım var ve cevap alamıyorum.
Sonsuz erdem sahibi olduğu söyleyen Tanrı bir cevabı kimden esirger?
Ayrıca Mesihin varlığına inanmıyorum ki ben hakaret edeyim. Doğmamış çocuğa elbise dikmediğim gibi, yaşadığına inanmadığım bir Mesihe neden hakaret edeyim?
Beni gerçek ötesi konuları ile hiç bir Din etkileyemedi. Hiç biri tatmin edici bir cevap veremedi ise bu benim suçum mu? Cevaplar Tanrıda ise benden neden esirger.
Gündelik Ekmeğimiz
17-07-2010, 19:20
Evet senin suçun. Çünkü Sende akılolanb bir şeyi kullanmaman Tanrı'nın değil senin suçun. Çünkü araştırmıyorsun. Bilmiyorsun. Sadece işine gelen suırf eleştirmek ve kulp takmak için öte - beri yazıları okumuşsun hepsi bu. Ama Hristiyan tarihi, Hristiyanlık teolojisi hakkında hiçbir şey okumamışsın iki. Okumadığın tam olarak bilmediğin bir şeye inanmazsın tabiki de. Materyalist zırvalıkların gelip geçici zevkleri içinde ancak (...) gibi mutlu olursunuz heğsi bu. Dünyasal hayatın geçici zevkleri ile ancak tabiri caiz ise (...) bir zevk alırsınıuz o kadar.
Evet senin suçun. Çünkü Sende akılolanb bir şeyi kullanmaman Tanrı'nın değil senin suçun. Çünkü araştırmıyorsun. Bilmiyorsun. Sadece işine gelen suırf eleştirmek ve kulp takmak için öte - beri yazıları okumuşsun hepsi bu. Ama Hristiyan tarihi, Hristiyanlık teolojisi hakkında hiçbir şey okumamışsın iki. Okumadığın tam olarak bilmediğin bir şeye inanmazsın tabiki de. Materyalist zırvalıkların gelip geçici zevkleri içinde ancak (...) gibi mutlu olursunuz heğsi bu. Dünyasal hayatın geçici zevkleri ile ancak tabiri caiz ise (...) bir zevk alırsınıuz o kadar.
Sayın AerA,
Görüldüğü üzre bu sefer sahiden işiniz zor...... :)
Hakikatten [COLOR=darkgreen]"Allah yardımcınız" olsun.....
Kim bilir, belki de sizi imana getirecek yöntem budur, ...... :)
Saygılarımla
Felsefeci 87
18-07-2010, 13:29
Tahmin ettiğim kadarıyla siz hristiyanforum üyelerinden birisiniz. Ordaki kendini bilmez adminlerde, insanları bu şekilde yargılar ve onlara demediklerini bırakmazlar. Siz de o kişilerden birisiniz. Ayrıca, eğer bir Tanrı varsa herşeyin sorumlusu o, olmalıdır.. Ayrıca birçok hristiyan tanıdığım var, konuşmaları ve üsluplarıyla çok mütavazi ve saygılılar. Sizin yazılarınızı okuyorum, tamamen nefret ve kabul edememezlik mevcut. Hiçbir şeyi alttan almıyorsunuz, Hristiyan arkadaşlarımın bir çoğu, (inanmasam bile) incil'e dayandırdıkları hoşgörü ve sevgi açısından insanlara yaklaşıyorlar. Ama siz ve o hristiyanforum'da bulunanlar, tamamen tanrı kesilmiş onu bunu yargılıyorsunuz. Siz, kimsiniz ki insanları yargılayabiliyor ve onlar hakkında hüküm verebiliyorsunuz. Önce siz kendinize bakın.. Ondan sonra ahkam kesin...
Gündelik Ekmeğimiz
18-07-2010, 19:30
Tahmin ettiğim kadarıyla siz hristiyanforum üyelerinden birisiniz. Ordaki kendini bilmez adminlerde, insanları bu şekilde yargılar ve onlara demediklerini bırakmazlar. Siz de o kişilerden birisiniz. Ayrıca, eğer bir Tanrı varsa herşeyin sorumlusu o, olmalıdır.. Ayrıca birçok hristiyan tanıdığım var, konuşmaları ve üsluplarıyla çok mütavazi ve saygılılar. Sizin yazılarınızı okuyorum, tamamen nefret ve kabul edememezlik mevcut. Hiçbir şeyi alttan almıyorsunuz, Hristiyan arkadaşlarımın bir çoğu, (inanmasam bile) incil'e dayandırdıkları hoşgörü ve sevgi açısından insanlara yaklaşıyorlar. Ama siz ve o hristiyanforum'da bulunanlar, tamamen tanrı kesilmiş onu bunu yargılıyorsunuz. Siz, kimsiniz ki insanları yargılayabiliyor ve onlar hakkında hüküm verebiliyorsunuz. Önce siz kendinize bakın.. Ondan sonra ahkam kesin...
Günah çamuruna bulanmış birinin üzerinden bu lekeyi söküp atması öyle zordur ki. Kendi akılsızlığını, kendi beceriksizliğini, başkalarına yüklemek işin en kolay yolu. 1Madem dünyayı yarattın, sorumlulukta senin!" demek ancak, kendi körlüğünü görmeyenlerin yapacağı bir şey. Kusura bakma da neden alttan alayım? Eğer benim iman ettiğim kitap hakkında ileri geri konuşuluyorsa, ayetleri çarpıtılıyorsa ASLA ALTTAN ALMAM. Hristiyanforumdaki kardeşleri eleştireceğinize, ilk önce kendinize bakın. İsa der ki: "Neden karşındaki kişinin gözündeki çöpü görürsün de, kendi gözündeki merteği görmezsin! Önce kendi gözündeki merteği çıkart ki, karşındaki kişinin gözündeki çöpü daha iyi görebilesin." demiştir. Sizin gözünüzdeki mertek, gözünüzü kör etmiş ve bu yüzden hiçbir şey görmüyorsunuz. Yanlızca, karşınızdakini eleştiriyorsunuz.
Gündelik Ekmeğimiz
18-07-2010, 19:37
Sayın AerA,
Görüldüğü üzre bu sefer sahiden işiniz zor...... :)
Hakikatten "Allah yardımcınız" olsun.....
Kim bilir, belki de sizi imana getirecek yöntem budur, ...... :)
Saygılarımla
Tam bir YŞ'den beklenebilecek bir cevap. Sen benim imanımı sorgulayamassın. Senin haddine değil bu. Sen önce düştüğün çukurdan kurtul sonra karşıma gel. Yehova Şahitleri'nin geçmişi çamur ve iğrençlikle dolu. Sahte peygamberliklerinizle, halkı kandırmaya çalışıyorsunuz. Ama bak Kutsal Kitap sahte peygamberliklerle ilgili ne diyor? Yanlış öğretişle ilgili ne diyor. Senin iddia ettiğin o "eşdeğerlik" konusunu, bu gün kilieye gelen, Hristiyan teolojisi üzerine uzman ve bu konuda ders veren, profesöre anlattım, adam gülmekten gözünden yaş geldi ve dedi ki: "Bunu kim anlattı sana? Yehova Şahidi mi?" dedi. Ben de "evet" dedim. Adam "hiç şaşırmadım. Normaldir. Yıllardan beri böyle yanlış öğretilerle halkı kandırıyorlar" dedi. Bunları diyen şahıs, İskoçya da ileri Hristiyan teolojisi ve Hristiyan İlahiyatı konusunda ders veren 65 yaşında bir profesör.
Felsefeci 87
18-07-2010, 19:53
Günah çamuruna bulanmış birinin üzerinden bu lekeyi söküp atması öyle zordur ki. Kendi akılsızlığını, kendi beceriksizliğini, başkalarına yüklemek işin en kolay yolu. 1Madem dünyayı yarattın, sorumlulukta senin!" demek ancak, kendi körlüğünü görmeyenlerin yapacağı bir şey. Kusura bakma da neden alttan alayım? Eğer benim iman ettiğim kitap hakkında ileri geri konuşuluyorsa, ayetleri çarpıtılıyorsa ASLA ALTTAN ALMAM. Hristiyanforumdaki kardeşleri eleştireceğinize, ilk önce kendinize bakın. İsa der ki: "Neden karşındaki kişinin gözündeki çöpü görürsün de, kendi gözündeki merteği görmezsin! Önce kendi gözündeki merteği çıkart ki, karşındaki kişinin gözündeki çöpü daha iyi görebilesin." demiştir. Sizin gözünüzdeki mertek, gözünüzü kör etmiş ve bu yüzden hiçbir şey görmüyorsunuz. Yanlızca, karşınızdakini eleştiriyorsunuz.
Ama siz, imanlı olmanıza rağmen insanlara ters davranışlar sergiliyorsunuz. Peki, önce siz kendi gözünüzdeki merteği görmeden niye insanlara çamur içindesiniz diyorsunuz. Siz imanlı olmuşsunuz ama, insan olamamışsınız. Kusura bakmayın ama durum bunu göstermektedir. Ayrıca eğer bir Tanrı varsa, herşeyin sorumlusu elbette ki o'dur. Düşünsenize; Tanrı eğer herşeyi biliyorsa, ezelden ebede kadar herşey onun bilgisi dahilindeyse, sizin imanlı olacağınızı ve benim de günah içinde kalacağımı bilmektedir. Bunu bile bile, bana ve diğer insanlara müdahalede bulunmuyorsa bu onun kabahatidir. Çünkü ben, kendi isteğimle bu dünyaya gelmedim, kendi isteğimle günah çukuruna düşmedim. Bir Tanrı varsa; günahı da yaratan ve insanların bu duruma gelmesine izin veren de o'dur. Niye bunu görmemezlikten geliyor..
Gündelik Ekmeğimiz
18-07-2010, 20:11
Ama siz, imanlı olmanıza rağmen insanlara ters davranışlar sergiliyorsunuz. Peki, önce siz kendi gözünüzdeki merteği görmeden niye insanlara çamur içindesiniz diyorsunuz. Siz imanlı olmuşsunuz ama, insan olamamışsınız. Kusura bakmayın ama durum bunu göstermektedir. Ayrıca eğer bir Tanrı varsa, herşeyin sorumlusu elbette ki o'dur. Düşünsenize; Tanrı eğer herşeyi biliyorsa, ezelden ebede kadar herşey onun bilgisi dahilindeyse, sizin imanlı olacağınızı ve benim de günah içinde kalacağımı bilmektedir. Bunu bile bile, bana ve diğer insanlara müdahalede bulunmuyorsa bu onun kabahatidir. Çünkü ben, kendi isteğimle bu dünyaya gelmedim, kendi isteğimle günah çukuruna düşmedim. Bir Tanrı varsa; günahı da yaratan ve insanların bu duruma gelmesine izin veren de o'dur. Niye bunu görmemezlikten geliyor..
Felsefeci, zamanında benim sorduğum soruları soruyorsun.Ama sonuçta ne oldu? Bir imanlıoldum. Ama sen dikenler içine düşen bir tohumsun ve boğulmuşsun. Daha yaşın küçük.Bunları kalkıp da zamnında kilise pastörüne de sorabilirdin ama senin yüreğindeki çürüklük bütün heryerine yayılmış. Sen kafatasının içindeki organın ne işe yaradığını bilmiyor ya da farkında değilsen Tanrı san ne yapsın ki.Tanrı insana özgür irade vermiş. Aslında müdahelede bulunuyor ama nasırlaşan yürekleriniz ve körleşen gözlerinizle bunu hissedemiyor ve göremiyorsunuz. Senin günahlı oluşunu görmezlikten gelmiyor canım. Ama ne diyor? Arayın bulacaksınız. Kapı çalana açılır" diyor. Sen aramıyorsan, suç Tanrının değil senindir. Sen günaha giden geniş yolu seçti isen Tanrı sana ne yapsın ki. Önüne çarmıa Mesihi koymuş buna rağmen sen günahı seçiyorsan daha çok bedelini ödemeye mahkumsun.
Felsefeci 87
18-07-2010, 20:18
Lidya'nın yüreğini açan, Saul'un gözlerini açan Tanrı, benim nasırlaşan yüreğimi açamıyor mu? Kusura bakma ama ben bu sorulardan öte, eleştirip sorgulamasını öğrendim.. Düşünsene; senin oğlun var diyelim, gözlerinin önünde diyor ki; ''Baba, benim bir özgür iradem var, ve elimdeki benzini üstüme döküp, diğer elimdeki çakmakla kendimi yakacağım, bana lütfen müdahale etme'' Sen o durumda ne yaparsın? Kendi gücün ve kuvvetin varken, oğlunun gözlerinin önünde cayır cayır yanmasını ister misin? Bu vahşete nasıl tanıklık edebilirsin? Aynı şey, senin inandığın Tanrın için de geçerli değil mi? Madem bu kadar sorular sormuşsun zamanında, bu soruya cevabın var mı?
Gündelik Ekmeğimiz
18-07-2010, 20:27
Evet. Pavlus'u bile Kör edip, üç gün sonra gözlerini açan da İsa Mesih. Hem de İsa Mesih'e inanları kılıçtan geçiren, nerde görürse öldüren, Yahudilik hakkında üst düzey bilgiye sahip olan Pavlus'un gözlerini açan ve sonra Mesih yolunda gitmesini sağlaynda Rab.Ama şu da bir gerçek ki, dikenler arasında yok olan tohumlar için Rab hiçbir şey yapmaz. Çünkü yok olup gitmiştir.
Bu başlık kısa sürede 1521 izlemeye ulaşmış. Bence kilise çok akıllı, işini biliyor hatta hepsi birer Dr.Freud mübarekler. :pray2: :angel:
felsefeci_87 verdiği örnekle tarhe geçmiş, çünkü saçma olduğunu düşünmekteyim:
o örnek o şekilde değil,
burada aklı yerinde bir insanın serbest bırakıldığında kendini yaratana inanıp inanmayacağından bahsediliyor. bu tıpkı türkiyede iken bizi kurtaran önderimiz "atatürk" e hakaret gibi. sıkıysa hakaret et bakalım. diorum. yada gercekden "türk"sen mesela senin bayrağına küfr eden birine "oo ii yapdın, senin fikrinde bu olabilir" de. işde aynı şey tanrı için geçerlidir. sen tanrıya ben seni sallamıorum de. ee o da sana "önemli deil" mi desin. vakdiniz var o vakde kadar serbestsiniz.. iradenizlede sözlerinizlede yaptıklarınızla da free takılabilirsiniz...
-------------------------------
ayrıca burda meryem ile konu vardı o na ne oldu ?
meryem ana nın ameliyat oldugunu söylüorum. ve bu sekilde rahminde hamile kaldığını.. buna ne diorsunuz ?
- olabilir,,, - olamaz,, ....... - olabilir belki ama olmamışdır delil yok .... vs. vs..
cevap yokmu ?
saygılarımla............
ahanda buldum işde,,,
daha da artık konuşmayın bence: kandınlar babasız hamile kalamazmışşşşmışmışmışş...
bunu söleyenler vardı aranızda.. alın okuyun:
-------------------
Bilim adamları, kemik iliğinden olgunlaşmamış sperm hücreleri elde etti. Bu hücrelerin tam olarak gelişmiş spermlere dönüştürülmesi halinde, erkeklerde kısırlık tedavisi için önemli bir adım atılmış olacak. Ancak bu gelişmenin etik tartışmalara yol açan bir yanı daha var. Zira, bu gerçekleşirse gelecekte kadınların erkekten alınan sperme gerek duymadan hamile kalması mümkün olabilecek ve yöntem erkekleri çocuk yapmada devre dışı bırakabilecek...
Almanya’da yürütülen kök hücre çalışmalarında, kısırlık tedavisi için önemli bir adım atıldı. BBC ve Daily Mail’in internet sitelerindeki habere göre, Göttingen ve Münster üniversiteleri ile Hannover Tıp Okulundan araştırmacılar, kemik iliğinden alınan kök hücrelerin, testislerde bulunan ve spermleri oluşturan hücrelerin benzerlerine dönüşmesini sağladı.
Bu olgunlaşmamış sperm hücrelerinin, tam gelişmiş spermelere dönüştürülebilmesi halinde, kısır ya da kemoterapi sonucu sperm üretemeyen erkekler için umut ışığı doğacak.
Araştırmanın çok tartışılan bir yanı da var. Zira, bu yöntemle kadınlar da teorik olarak erkeklere ihtiyaç duymaksızın çocuk yapabilecek.
--------------
tamamı kaynak: http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/405440.asp
bilimsel ilimsel dinsel...
saygılarımla
nihilist
19-07-2010, 12:03
''meryem ana nın ameliyat oldugunu söylüorum. ve bu sekilde rahminde hamile kaldığını.. buna ne diorsunuz ?
- olabilir,,, - olamaz,, ....... - olabilir belki ama olmamışdır delil yok .... vs. vs..
cevap yokmu ?
saygılarımla............ http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/buttons/quote.gif (http://www.turandursun.com/forumlar/newreply.php?do=newreply&p=320304)
meryem ananı ameliyat edenin kim olduğunu da söylesene axzel.ortada bir operasyon olduğu doğru.ancak mahiyeti belirsiz.
acaba ameliyat sırasında kabeye mi yoksa kuduse mi döndürmüştür ameliyatı gerçekleştiren doktor bey.
ne dersin.
hani kıbleye karşı hesabı.
sana mahiyetini bildirmememişlermi,, tüh yaa,, çok ayıp,, tanrı emin ol içinde çok büyük pişmanlık duymuşdur,, o nu affedebilecekmisin,, neyse ya öbür tarafta haşmetinle onunla bu konuyu tartışırsın,, belki seni ikna eder,, cunku ikna edici olabileceğini düşünmekteyim,, ben ve meryem anamda orda olacaiz, ve ben sahitlik ederim merak etme sen...
ayrıca sana daha önceden bilmediğin ama şiddetle sorduğun bu "kıbleyemi, kabeyemi.." sorularınada yanıt alırsın,, hatta video olarak gösterilecekdir.
bugunlerde biraz trafik younda,, tanrı sana melek gönderemior,,...
ama merak etme, tekrar dirildiğimizde en ünlü "zebani"lerini sırf senin için görevlendireceğinden %100 emin olabilirsin...
saygılarımla
nihilist
19-07-2010, 13:54
şu anlattıklarının gerçek olmasını ne çok isterdin değil mi?!
züğürt tesellisi dedikleri bu olsa gerek.
o ünlü zebanilerini belki allahın kutsal bakirelere ayırmıştır ne dersin.
hani pek muttaki olanlara , bi tarafları yeni tomurcuklanmış huriler ayarlayan rabbin,
pek muttaki hanımlara da bi tarafları dalbudaklanmış zebaniler ayarlamak istemiş olabilir.
bize ise ateş vadediyor.
yani giren çıkan yok.
ateşten korkup sizin ruh hastası tanrınıza tapınmaktansa paşa paşa gider yanarım.
Demirden korksa idik trene binmezdik.
Ateşten korksa idik ekmeği icat etmezdik.
İnsanın korkularını yenmesi gerek diye düşünüyorum, en başta dinlerden, tabulardan kaynaklanan korkularını. Özgürce tartışılabilmeli her şey. Sorgulanmalı. Oysaki inanan kişi korkar sorgulamaktan, ya "Allah Baba Taş Yaparsa" diye.
Esen kalınız.
korkum sadece öbür dünyada, bakamamak suratına "allah"ın..
beni yaratan, bu karmaşık ve düzenli hayat ekosistemini kuran, düzenleyen, her yaptığının üstün yüksek bir bilimle açıklanabildiği, allah...
beni korkutan ateş, ceza değil, ben "allah ın rızası" nı ararım.. sevgisini, dostlugunu,
sizse öldünüzmü öleceksiniz... toz olcaksınız... ve dirilmeyeceksinizde...
tekrar dirilmek.. o kadar bilim dışı ki.. nasıl olabilir ki,,,
biz bilmiorsak yada bilemiorsak bunun dışında bişi olmasıda imkansızdır.
bak işde elimi havaya kaldırıorum.. hadi engel olsaya allah.. olamadı işde.. o zaman allah yok..
altmış yıl hepsi topu topu.. kesinlikle dirilmeyeceğiz ve sorgulanmayacağız..
hayatta mutlu olun, işde yaşamınız sonuna kadar felan,
sora biri sizi diriltirse, şey beni uyandırmasanıza dersiniz :)
çünkü yani bilimsel açıdan bu imkansız,
allah arş-ı ala, cennet, felan..
siz cenneti de şey zannediorsunuz zaten alis in harikalar diyarı gibi bi yer. masalsı...
allah, kitap, kuran, melek, cennet, cehennem, hep eskilerin masalları.. giden mi var gören mi, hem yutubda yada cnn de izlemediniz.. science dergisindede okumadınız..
saygılar..
nihilist
19-07-2010, 15:55
sayın axzel
allahın suratına bakamamak diye bir korkunda olmasın.
çünkü böyle bişey yok.
rahat ol.
sadece şartlı refleks bu.
daha doğduğunda kulağına ezan fısıldadılar, büyüdün evde okulda işyerinde yolda otobüste hep bu korkuyu binlerce kez empoze ettiler sana.
dostum bunları bizden önceki insanlar uydurdu.
bir kez inandırıldınmı vazgeçilmez ve mutlak doğruymuş gibi algılarsın.
ama bir kez sorguladın mı herşeyin aslında ne kadar sahte olduğunu görürsün ve nasılda inandırılmışım diye kendine kızarsın.
yaşam ölüme verilmiş bir aradır, hepsi bu.
mesele bilim değil.
mesele gerçek ve yalan.
yalan bir dönemin aklına göre tutarlılaştırılmış ve kendi içinde sürekli evrimleşmiş.
afrikadaki bir yerli kabilesindeki şamanı düşünsene.
tuhaf bir ayin ortasında bir takım hareketler yapıyor ve sekr halinde kimsenin görmediği ama kendisinin gördüğünü iddia ettiği bir güçle iletiştiğini iddia ediyor.
bu eski bir geleneğin ürettiği eski bir meslek.
peygamberlerde o şamanların daha evrimleşmiş ve modernize olmuş biçimleri.
ve hep aynı söylenceler.
herşeyi yarattığı iddia edilen bir tanrı ama çocuksu tutarsız biraz faşist ama bizi seviyor.
o kadar seviyor ki hem bizden saklanıyor ve bulamazsak sonsuza kadar cehenneme atıyor falan.
yahu basit bi numara bu.
insanın zaafları üzerine kurulu.
insan ölmekten korkuyor.
ölüp yokolmaktan korkuyor.
ölüp yokolmayıp ceza görmekten ise daha çok korkuyor.
alıştırılıp korkutularak bu basit numarayı yemek zorunda bırakılıyoruz.
sorgulamaya kalktığımızda ise çok daha basit aklileştirmelerle, işi kitabına uydurmalarla aklımızın isyanı bastırılıyor.
sen akıllı bi adama benziyosun.
aklını özgür bırak.
din yalandır.
yalanla köleleştirilmektir.
afyondur.
afyonla uyutulmaktır.
seni beni uyutup dünyada cenneti yaşayanlar var.
onlar dünyayı senden ve benden çalabilmek için ahireti ve allahı icat ettiler.
yeme bu basit tezgahı.
korkum sadece öbür dünyada, bakamamak suratına "allah"ın..
beni yaratan, bu karmaşık ve düzenli hayat ekosistemini kuran, düzenleyen, her yaptığının üstün yüksek bir bilimle açıklanabildiği, allah...
beni korkutan ateş, ceza değil, ben "allah ın rızası" nı ararım.. sevgisini, dostlugunu,
..
Bu saydıkların belki mantıklı şeyler olabilir senin açından. Ama bunlar için dine, kurana, incile ne gerek var. Allah neden sizden 5 vakit takla atmanızı hayvan kesmenizi falan istesin. Egosunu mu tatmin ediyor. Bunlara ne ihtiyacı var.
Çarmıh Yolcusu
20-07-2010, 16:55
Bu saydıkların belki mantıklı şeyler olabilir senin açından. Ama bunlar için dine, kurana, incile ne gerek var. Allah neden sizden 5 vakit takla atmanızı hayvan kesmenizi falan istesin. Egosunu mu tatmin ediyor. Bunlara ne ihtiyacı var.
Yüce Tanrı'nın tabiki de bunlara ihtiyacı yok ama insanoğlu'nun var. Allah bunları kendisi için değil, insanın kendisi için istemiştir.Çünkü insandır günhkar olan ve günah işleyen. İnsandır günahları kirli bir adet bezi gibi daima gözünün önünde olup da hala fark etmeyen.
onların hepsi bizim için,, doktor bir ilaç verince,, o ilaçları bize vermekle biz kazanırız...
neyse cehennemde boşuna yaratılmadıya... odun lazım sonuçda..
saygılar....
Çarmıh Yolcusu
20-07-2010, 19:08
onların hepsi bizim için,, doktor bir ilaç verince,, o ilaçları bize vermekle biz kazanırız...
neyse cehennemde boşuna yaratılmadıya... odun lazım sonuçda..
saygılar....
Bu düşünce tarzın son derece yanlış. Zira Tanrı, insanların kurtulmasını istiyor ve bu nedenle Mesih İsa'yı bize gönderdi. Çünkü İncil-i Şerif de Allah buyuruyor ki "Herkes günah işledi ve Allah'ın inayetinden mahrum kaldı" diye buyurmaktadır. Allah, Mesih'in bedeninde tecelli ederek yeryüzüne kurtuluş getirmek istemiştir. Şu da bir gerçek ki İncil-i Şerif de Mesih İsa zaten sahte peygamberlerden bahsetmektedir. Muhammed de bu sahte peygamberlerden biridir.
Birincisi konuyla alakasız ama değinmek isterim. Bütün insanlar Tanrı'nın oğludur. Ne yapıyor Tanrı? 'Şu benim oğlum olsun.' mu diyor? Ya da yarattığı bir insanla cinsel ilişkiyemi giriyor? Mantıkla her insan Tanrı'nın çocuğudur.
İkincisi, Meryem'in bakireliğini kim denemiş bilmiyorum. Ama o dönemde cahil çok olduğundan, 'o bakire dokunmayın' deyip herkeste inanmış olabilir.
Sonunakadarİslam
30-10-2010, 20:08
Kardeşim delimisiniz ya ? Gerçekten bu yazılarınızı okurken iğrendim.Onlar sıradan bir insanmıydı ? Meryem ana veya hz. isa ile ahmet mehmet aynımı ?
Kardeşim delimisiniz ya ? Gerçekten bu yazılarınızı okurken iğrendim.Onlar sıradan bir insanmıydı ? Meryem ana veya hz. isa ile ahmet mehmet aynımı ?
ne farkları var???? sahiden meryemi allahın hamile bıraktığına mı inanıyorsun??? bu kadar saf mısın??
Sonunakadarİslam
30-10-2010, 20:50
Allah bırakmadı kardeşim.Melekler bıraktı.Ayrıca meleklerin bırakmadığını nereden biliyorsun ? Senin kanıtın yok.Fakat bizim var .
ozgur_beyin
30-10-2010, 23:29
Allah bırakmadı kardeşim.Melekler bıraktı.Ayrıca meleklerin bırakmadığını nereden biliyorsun ? Senin kanıtın yok.Fakat bizim var .
ne oldu doktora götürüp bakirelik testimi yaptırdınız hamileyken:attention:
ne oldu doktora götürüp bakirelik testimi yaptırdınız hamileyken:attention:
meryemle melek mi cinsel ilişkide bulunmuş yani diyorsun?? bu masala da inanıyorsun demek.. hani kırmızı şapkalı kız masalı gibi
SonAkbaba
01-11-2010, 00:08
Senin kanıtın yok.Fakat bizim var .
Sevgili sonunakadarislam;
Din üzerine tartışırken kalkıp ta dinde varolan bir şeyi yine kanıt olarak gösteremezsin. Bu saçma olur. Misal
- Kuranı tanrı gönderdi.
- kanıtın ne
- çünkü muhammed peygambere indi
- ?!?!
insanoğlu insan
01-11-2010, 13:38
sanırım bakıre idi ne olmuşkı yanı
rakıbalık
01-11-2010, 20:15
sanırım bakıre idi ne olmuşkı yanı
muhim bişi olmamış, sadece bakireyken babasız oğlan doğurunca, dünyanın dörtte biri(attım)'nin kutsallaştırdığı din doğmuş. arkadaşlarda ufacık hadiseyi büyütüyor.
Olayın bilimsel olmadığını inanırları da kabul ediyor. Bu konuya açıklık getireceğini umdukları bir kavram, mucize sanırım.
Meryem'in bakire doğumu(!) mucize sözcüğüyle açıklanabilir mi?
Mucize nedir peki ? Olması mümkün olmayan yada doğa yasalarına ters bir durum, en basitinden. Peki,bu aşamada ,zamanın koşullarına göre gercekleşmesi mümkün olmayan şey ileride gercekleşebiir mi?
Örneğin biri karşımıza gelip ;
" Eğer söylenseydi, Bilgisayar 300,400 yıl önce imkansız hatta deli saçması olarak görülürdü, ama şimdi bak gündelik bir araç haline dönüştü." derse ...:)
Teistlerin konuya yaklaşımı üç aşağı beş yukarı bu yönde.
Peki buna ne dersiniz dostlar
batıda tartışılan (!) ve de gülüp geçilen birşey daha var... acaba isanın kaç kromozomu vardı???
bilindiği gibi insanda olan 46 kromozomun 23ü anneden 23ü babadan gelir... eğer babasızsa isa 23 kromozomlu muydu bu durumda ceninden nasıl insana dönüşebildi.. 1 tanesinde bile sorun olsa mütasyonların işe yaramadığını iddia eden yaradılışçılar tamamen mütasyon harikası olan isayı nasıl izah ederler???
eğer yukarıdaki dindar arkadaşın dediği gibi melekten meryem hamile kaldıysa demek 23 kromozom ondan almış??? ozaman acaba meleklerde de insanlar gibi 46 kromozom mu var acaba.... veya isa hibrit bir mahluk mu acaba???..
bir kere saçma bir hipotez kurulursa işte böyle saçma sapan sorulara boğuluyor insan....
Roma egemenliğindeki yahuda eyaletinde binlerce lejyon askeri ve bakire meryem.. masalın devamını siz getirin.
Ecce homo
osqelicious
29-12-2010, 05:44
Kromozom sayılarına mı takıldınız? Yoksa Y kromozomunun nereden geldiğine mi?
Peki şunu hiç düşündünüz mü : Tanrı insanı yaratmadan önce hiç kromozomu var mıydı? Y kromozomu diye bir şey var mıydı ? Bir evreni yoktan var eden tanrı eminim bir kadının rahminde bir spermi de var edebilir.
Bu konuda Hıristiyanların en güvenli başvuru kaynağı yine Kuran'dır.
Ali İmran Suresi 42.Ayet Melekler şöyle demişlerdi: "Ey meryem, Şüphesiz Allah seni süzüp seçti, seni tertemiz yarattı ve seni alemin kadınlarına üstün kıldı!
Ali İmran Suresi 47.Ayet meryem: "Ey Rabbim, bana bir beşer dokunmamışken, nasıl çocuğum olur?" dedi. Allah: "Öyle, Allah ne dilerse yaratır, O, birşeyi dilediğinde, yalnızca ona " Ol " der, o da hemen oluverir." buyurdu.
evet bu önemli asqelicious....
öyle yoktan varolma masalını bir kenara koyarsak... yarım kromozom sayısı (sadece Y eksik değil) 46nın yarısı yok..... mitoz bölünme olsa o zaman da XX yani kadın olması gerek isanın....güvenilir kaynak kuran da çuvallıyor burada... :D
acaba meryem taşıyıcı annelik mi yaptı.. gbi bir soru da gündemegeliyor ayrıca (o da başka bir tartışma)
eğer 23 kromozom bir melekten geldiyse ozaman da hibrit bir varlık isa ....
böyle birsürü mantık dışı aptalca sorularla boğuşup duruluyor işte bu din denilen illet yüzünden...
Her şeyi laboratuar bilimleri ile anlamaya/açıklamaya çalışınca olan bu. Biri Meryem'e ameliyat yaptırır diğeri iffetine dil uzatır.
Biraz tarihe bakınız.
Meryem'in tapınağa adanmış biri olması en önemli ipucudur. Başka bir isim aramadan onu rahibe diye isimlendirebiliriz. Tanrının eşi sayılan bir rahibe. İşin ayrıntıları epeyce varsa da çok uzatmayacağım. Başka yerde de anlatmıştım.
Meryem'in oğlu, annesi adanmış biri olduğundan Tanrı'nın oğlu sayıldı. O zamanın toplum birimlerine göre ünvanı buydu zaten.
Bu yazdığım öyle büyük bir sır değil zaten. Bileni çoktur.
Diğer bir kaç peygamberin daha eşinin kısır olduğunun söylenmesi de bundandır. Doğurdukları çocuklar tanrının çocuğu kabul ediliyordu. Kadınlar kısır değildi. Eşine çocuk veremiyordu sadece.
Bu sebeple kutsal kitaplarda yazılanlar çoğunlukla uydurma değildir, sadece biz orda yazılanları kültür, dil ve adetler değiştiğinden anlayamıyoruz o kadar. Elbette insanların yazdığı kitaplardır bunlar. Sonradan öyle olduğuna inanılsa da oluştukları esnada hiç biri olağanüstü hadiseler olarak yaşanmamışlardır.
“Tanrı’nın annesini kutsal sayma fikrinin yayılması .... paganların kiliseye akın etmesiyle hızlandı .O zamana kadar binlerce yıl boyunca dindarlıklarını 'büyük ana' Tanrıça ve 'kutsal bakire' tapınması yoluyla göstermiş ve yine aynı yolla dinsel anlayışlarını geliştirmişlerdi"
(The New Encyclopcedia Britannica )
YOLCULUKLAR
31-12-2010, 10:31
Peki şunu hiç düşündünüz mü : Tanrı insanı yaratmadan önce hiç kromozomu var mıydı? Y kromozomu diye bir şey var mıydı ? Bir evreni yoktan var eden tanrı eminim bir kadının rahminde bir spermi de var edebilir.
Bu konuda Hıristiyanların en güvenli başvuru kaynağı yine Kuran'dır.
Çok özür dilerim ama sormadan edemicem, size kim söyledi Hristiyanların başvuru kaynağının Kuran olduğunu?
Meryem'in bakireliğinin ispatının olmaması çok normal. İsa'nın Meryem nezdinde bilinir olması için Meryem'in en azından ilk adım olarak hamile kalmış olması gerekiyordu. Burada Meryem iki şey yapabilirdi ki bunlardan biri karnı büyüdüğünde koşup etraftaki tüm kadınlara kendini kontrol ettirtmesi ve bakire olduğunu tasdik ettirtmesi olurdu. Peki bu nerede yazacaktı? İncil'de. Bir diğer yol Meryem'in koşup Romalı yetkilere bakire olduğu halde hamile kaldığını söylemesi ve bunu kayıt altına aldırmak istediğini söylemesiydi ki sizce bu mantıklı mı?
2010 yılında bile bunu yapmak hiç akıl karı görünmüyor. Bugün aynı olay yaşansa doktor hiç şaşırmayacak ve malum zar yırtılmadan kürtaj bile yapabileceğini söyleyecektir. Üstelik diyelim ki bu durum kayıt altında tutulmuş olsun. Bu kayıt elimize ulaşmamız olabilir. Bugün Atatürkün tam doğum gününü bilmiyoruz ama hiç birimiz aslında Atatürkün doğmadığını düşünmüyor.
Bize Meryem'in varlığını haber veren kaynak bu konuda güvenilir kabul edilmiyorsa o kaynağın Meryemin bekareti hakkındaki ifadesinin doğruluğunu tartışmaya gerek yok. Bu kişilerin tümü gerçekliklerini bu kaynak sayesinde kazanıyorlar. Asıl sorulması gereken soru bu değil, asıl soru şu; Müjdenin doğruluğuna inanıyor muyum? Bir gün bir ateist sanırım bir yazardan alıntı yaparak bir müslümana şu soruyu sormuştu; Kuranda İbrahim ile Nemrut mücadelesi anlatılıyor. Eğer Nemrut orada ben güneşi doğudan getiriyorum senin Rabbinde batıdan getirsin deseydi ne olacaktı?
Anlaşılması gereken en önemli şey Nemrut ile İbrahim'in, bu konuşmayla mücadelenin ancak Kuran'ın gerçekliği kadar gerçek olduğuydu. Bu gerçeklikte Nemrut o sözü söyleyemezdi.
Bu sitede pek çok önemli tartışma var ama aslında hepsini tek bir başlıkta toplayabiliriz; Kutsal Kitapların yazıldıkları andan günümüze gelene kadar ki sağlamlığı değil içeriksel sağlamlığı konusunda delil nedir? Bu soruya konuda delil bekleyenler ve delil beklemeyenler olarak bakar ve kapatırız. Ben bugün Meryem'in bakire olduğuna odada bir başka kişinin olduğuna dair bilgimden daha fazla güveniyorum. Bu konuda delilim var mı? Tanrıya inanmayan biri için doğrudan herhangi bir delilim yok. Bu konu birine saçma gelebilir mi? Tanrısal hakikatler sıradan insanlara saçma gelebilir mi? Evet.
1.Ko.2: 14 "Çünkü bunlar ona saçma gelir..."
Son mesele de kromozomlar hakkında. Meryem'in rahmi konusunu konuşmaya başladığımız anda bu rahmin varlığı konusunda bir pencere açmış oluyoruz. Beynimizde bu rahmin varlığı konusunda bir gerçeklik oluşturuyoruz. Somut bir olay değil çünkü bu pencereye Tanrı'yı da koymak zorundayız. Fazla bir şey değil en fazla bu rahmin gerçekliği kadar. Meryem'in rahmi konusu Tanrı'dan ayrı değerlendirilemez çünkü bu rahmin iddiası ve önemi Tanrının varlığı ile anlam buluyor. Eğer Tanrı yoksa rahme düşünsel anlamda bile bir gerçeklik vermeye gerek yok. Ben bu rahmi hayal ederken, üzerine konuşurken Tanrı'dan ayırıyorsam bir saati akrebi olmadan satmaya çalışmama benzer. Halbuki saatin işlevi anlamını diğer tüm aksan + akrep ile buluyor.
Eğer Meryem'in rahmi ve Tanrıyı aynı anda bir kareye yerleştiriyorsanız kromozomlar hallolmuştur. Buradaki sorun kurguda Meryem'in rahminin oluşturulması ama kurgusal bile olsa Tanrının oluşturulmaması. Eğer Tanrıyı denkleme dahil etmeyeceksek rahmi niye koyduk?
Bu rahim gerçekliğini Tanrıyla sağlamak zorunda. Tanrı'yı düşünceye katmazsak rahmi düşünmeye gerek yok. Saati akreple düşünmek zorundayız, işlevinin hakikatini tüm parçaların düşünülmesiyle oluşur.
Meryem-ana- adında bir kadın yaşadıysa ve gercekten de İsa adında birini bakireliğinde doğurduysa bu mucizevi yada anlaşılmaz olayı din dışı kaynaklar da ( yada tanıkların ifadesi ) bildiriyor olurdu.
Fakat İncil'in dışında hiç bir Yahudi yada Roma kaynağında böyle bir bilgiye rastlanmaz.Bu konuları araştıran insanlar bize "bakire doğum"un Hristiyanlık öncesinde de pek çok coğrafyada var olan bir MİT/ EFSANE olduğunu söylüyor. Bu vargı bir olgudur, bilimsel-tarihsel bir tesbittir.
Meryem-ana pek çok yönüyle Romanın Koruyucusu Vesta-ana gibidir .
Yada Maya , İsis , Devaki analar gibi .
Hepsi de mucizevi doğumlara karışmış ; tanrı,yarı tanrıları doğurmuş kutsal kadınlardır. Koruyucu bir kimliğinin yanı sıra doğurdukları çocuklar da tıpkı İsa gibi ulvidir; hikmetlidir,kudretlidir,kutsaldır ,tanrısaldır...
Vaftiz olan ve öldükten sonra yeniden dirilen tanrı HİKAYELERİ yaygın bir inanıştır. İsa denilen adamın da pek çok konuda aynı tiplemeyi oynadığı ortada.Hem de İsa'dan önce var olan inanışlar bunlar.
Demekki bir kopya zinciri var ve İsa bu zincirin son halkalarından.
Saygılarımla
Yani eğer bir Roma kaynağında bir kadının bakire doğurduğu ve bunun mucize olduğu yazsa kabul edecektiniz öyle mi?
Yani eğer bir Roma kaynağında bir kadının bakire doğurduğu ve bunun mucize olduğu yazsa kabul edecektiniz öyle mi?
Söylediğim yada vermek istediğim mesaj bu DEĞİLdir.Beyan ettiğiniz şekilde anladıysanız yanlış anlaşılma var demektir. Bu ya benim ifade ediş şeklimden yada sizin söylediklerimi algılayamadığınızdan kaynaklanıyor sanırım.
İsa adında birini bakireyken doğuran bir meryem söylencesi sadece İncilde geçiyor.Oysa o coğrafyada pek çok tarihçi vardı. Hangi tarihçiler buna tanıklık etmiştir ? Bunun cevabını verir misiniz ?
Saygılarımla
Ben bu konuda cevabı yukarıda verdim zaten. İncil'in hiç bir yerinde Meryem'in 'ben bakire olduğum halde doğurdum ey Sezar' diyerek Romaya koştuğuna dair bir kayıt yok. Bunu yapması için herhangi bir sebepte yok. Kaldı ki İsa bir yemlikte doğdu, sarayın kayıt bölümünde değil! Ve Kutsal Kitabın söylediğine göre Meryem "...bütün bu sözleri derin derin düşünerek yüreğinde saklıyordu." (Luk.2: 19)
Şimdi farzetmelere geçelim. Bir tarihi kaynakta 'Bakire bir kadın doğurdu' yazıyor olsaydı bu durum kesinlikle bakire bir kadının doğurduğu anlamına gelir miydi?
Demek ki Meryem (eğer yalancıysa) bir ekip kurarak bir tarihçiyi kandırsa yada bir kaç tarihçi Meryem'in lehine yalan atsa yada herhangi bir şekilde yanılsalar sizin Hristiyan olmanız için yeterli koşullar sağlanacaktı. Tarihçilerin dürüstlüğü üzerine kurulu bir inancınız varsa size bazı tarihi kaynaklardan çok ilginç mucize kayıtları gösterebilirim. İlla Hristiyanlıkla ilgili olmasına gerek yok. 2 yüzyıl önceki tarihi olaylar hakkında bile tarihi kayıtlara güvenilirlik sizin 2 bin yıl öncesine biçtiğiniz kadar sert biçimde sağlanamadı. Talmudda İsa hakkında sihir yaptığına yönelik ifadeler var. Bunu sırf Talmudda geçtiği için kabul etmek zorunda değilsiniz. Aslında bu konuda sizin lehinize konuştuğum bile söylenebilir!
Tarihi kayıtlarda dezenformasyonu sıfırlayabileceğimiz bir an yok. Bazı meseleler bilindiği halde kaydedilmemiş olabilir, yanlış yada eksik kaydedilmiş olabilir. Bazende mesele bilinmediği için kaydedilmemiş olabilir.
Açıkçası ben tarihçilere sizin kadar güvenmiyorum. Çünkü pek çok tarihçi pek çok yalan atmış olabilir yada yanılmış olabilirler.
Benim dini hiç bir dogmaya inanmam ve bu inançlara göre yaşam biçimimi düzenlemem,ibadet etmem ..mümkün değildir.
Olayı İNANIP ,İNANMAMA düzleminde değerlendirmeyiniz.
Ben "şöyle yada böyle olsaydı inanırdım" demiyorum. Dediğim şey şu:
Meryem adında bir kadın var. Bu kadın bakireyken bir çocuk doğuruyor. Bu olayın tanıkları kimlerdir?
Kim biliyor İsa'nın bakire bir kızdan doğduğunu ?
Bu bilgi temelinde değerlendirilemez de zaten. Ancak "inanç" olarak kalır ki inanç insanlar için hiç bir şey ifade etmez.
Yukarıda örneğini de verdim. Bu olay bir halk inanışıdır , hikayedir , efsanedir.
saygılarımla
O zaman mesele yok zaten. İstediğiniz kanıtta bir kanıt değil çünkü. Yani tarihi kayıt olsa ne farkeder ki? Şimdi biz incelemiştik Meryem bakire değildi diyen bir kayıt çıksa ben yine bakire olduğuna inanmaya devam edeceğim, tam tersi bir kayıt çıksa siz yine inanmamaya devam edeceksiniz.
Çünkü bir tarihçiyi kandırıp herşey yazdırılmış olabilir. Tarihçilerin her şart altında mutlaka doğruyu yazacağına dair bir kural yok.
Ben Meryem'in bakire olduğunun bilimsel metodlarla ispat edildiğini ve tartışmaya kapalı olduğunu söyleyen biri olduğunu sanmıyorum. Bu bir inançtır. Ve bir inanç olduğu için böyle kanıtlar aramaya çalışmak doğru değildir. Çünkü bu kadar eski kayıtlarda tarihçiler öyle şeyler yazmış olabilirler ki bunların doğruluğunu sizde kabul edemezsiniz. Mesela bir tarihçi Bahaullah'ın bir mucizesini gördüğünü yazsa ben bunu delil kabul etmem. Eğer delil kabul etmeyeceksem neden isteyeyim? Yani bir tarihçi bundan bahsetse bu bir halk hikayesi olmayacak mı?
Ama bu konuda ısrar etmeyide yersiz buluyorum.
Son olarak; inanç benim için çok şey ifade ediyor. Sizin için etmemesi beni ilgilendirmez :)
Meryem isanın annesi değil eşidir . Fatma ile Ali gibi , Süleyman ile belkıs gibi . Eş derken maddi eşi değil isanın göksel annesi ,arzsal eşidir . Ahmet ile İbrahim , rahman ile rahim gibi
Eğer tarihte Hz. İsa'nın doğumu ile ilgili hiçbir erkeğin "Meryem ile ben ilişkiye girdim" dediği yazmıyorsa ve bunun üzerine de Hz. İsa bu kadar kutsal kitaplara girecek kadar mucizeler yapan biri olmuşsa bu Hz. Meryem olayının bir muzice olmasına apaçık bir kanıt olarak öne sürülebilir.
Şimdi site yöneticilerine sesleniyorum
Adam Bir dini inanışın önemli bir şahsiyetine küfür ediyor siz bu mesajı silmiyor ve orda tutuyorsunuz bu EDIT burda bulunmaya devam ediyor....
BU SİTE BAYAĞI Bİ SİTE SANIRIM
inanç insanlar için hiç bir şey ifade etmez.
bir arkadaşım var ona 5.000 tl borç verdim ama bana geri vereceğine İNANIYORUM...
Hayatın çok aşaması inançla ilgildir arkadaş
Siz sanırım 18 yaş ve altı yaş gurubundasınız hayatta öğrenmeniz gereken çok şey var...
Şimdi site yöneticilerine sesleniyorum
Adam Bir dini inanışın önemli bir şahsiyetine küfür ediyor siz bu mesajı silmiyor ve orda tutuyorsunuz bu EDIT burda bulunmaya devam ediyor....
BU SİTE BAYAĞI Bİ SİTE SANIRIM
Sayin Legend ;
Ortada bir kufur etme olayi yoktur. Bakirelige iliskin bir soruya verilen bir yanit vardir.
Halihazirda bakireligin ispati kan'la yapilmaktadir halk arasinda. Bu da bir gorustur neticede..
Inanmayan birisi icin kutsal kitap kelaminin ispat kabul edilmesini beklemek tutarli bir yaklasim degildir.
Fakat sizin Meryem'in bakire olusuna dair kutsal kitap disinda ispatiniz, belgeniz varsa gormeyi arzu ederiz. Biz de bilgi sahibi olmus oluruz.
Bu site bayagi bir site degildir. Sahsinizin, uyelerin kisiselliklerine dair, kufur etme hakki yoktur.
sayın legend
şimdi ben, hristiyanlıtaki kutsal bakire miti ile,
sümerlerdeki tapınak fahişeleri/kutsal fahişeler miti arasında evrimsel bir paralellik kursam ve bunu yazıya döksem siz bunun hakaret olduğunu mu iddia edeceksiniz.
'Tutmuş, bir güzel üstünden geçmişlerdir'
Ne kadar ilmi bir yanıt değil mi? İnsan biraz utanır.
Tasdikleyende lafı eden gibidir.
bir arkadaşım var ona 5.000 tl borç verdim ama bana geri vereceğine İNANIYORUM...
Hayatın çok aşaması inançla ilgildir arkadaş
Siz sanırım 18 yaş ve altı yaş gurubundasınız hayatta öğrenmeniz gereken çok şey var...
İnsanları güldürmek yerine iyi bir cevabınız varsa paylaşın lütfen. Yaşla ilgili geyikleri geçeli çok oluyor. Akademik diyebileceğimiz, tutarlı bir teolojik yanıtınız var mı? Bakınız ben bir soru sordum: Matta yada Yuhana incil'ini kim yazdı? Kaynaklarıyla gösterebilir misiniz?
Bu soruya cevap vermek isterseniz buyrun tartışalım.
Hristiyanlığın savunucusu ünlü yazar JoS Dowell, gemişte gerçekleştiğini öne sürdüğü tüm mücizelerin bilimsel metotla değil, tarihsel araştırma teknikleriyle doğrulanması gerektiğini idda ediyor. Tarih biliminin araştırma teknikleriyle herhangi bir olayın gerçekleşip gerçekleşmediğini kolaylıkla anlayabiliriz. Bu ölçüt mucizeler için de kullanıldığında tüm gerçekler çok net görülebilecekmiş. Fakat yazaın iddasını kanıtlaması gerekmektedir. Tarihsel araştırma yöntemlerine göre Meryem'in gaibten çocuk doğurması kanıtlanabilir mi?
2000 yıl önce bir kadının gaipten ( hristiyanlara göre Kutsal Ruhun gölgesiyle) bir çocuk doğurduğunu nasıl kanıtlarsınız? Anlamak istemedikleri nokta da burasıdır; bu olgu ne bilimseldir ne de tarihseldir. Düşünsel olarak tarihsel bir yönü olsa da gerçekleşen bir eylem olması mümkün değildir. Bugün bilim bize bunu göstermektedir. Ancak gaipten, hiç yoktan bir kadının hamile kalması, herhangi bir spermin yumurtayla döllenmesi düşünülemez.
İsa'nın su üzerinde yürüdüğü, bir kaç ekmek ve balıkla binlerce kişiyi doyurduğu, ölüleri dirilttiği, havalara uçup birden kaybolduğu, gibi akılalmaz iddaları tarihsel düzlemde ele alamayız. Ancak görgü tanıklarını işin içine karıştırırsak sanki düğüm biraz olsun çözülür.
Meryem'in babasız çocuk doğurduğunu gören tarafsız gözlemciler var mıdır? Yok. Daha doğrusu İsa'nın Meryemden doğduğu da şüpheyle yaklaşılması gereken bir başka konudur. İsa'nın incilerde verilen soy kütüğü de çelişkilerle örülüdür. Eski antlaşma'da beklenen mesih'in "davut'un soyundan" geleceği yazılıdır. İsa'nın da Davut'un soyundan gelmesi gerekirdi. ki bu mümkün olmamıştır. İsa'yı Davutla ilişkilendirmek için Yusuf faktörünü araya sıkıştırmışlardır.
Eğer isa mucizevi bir şekilde doğmuşsa o halde neden Yusuf'u devreye sokuyorlar? Yusuf diyelim ki Davut'un kan bağından geliyor. İsa'nın da üvey babası olduğunu farzedelim. Karşımıza eski antlaşma problemi ıkıyor; eski antlaşmada bir kişinin bir adamın soyundan olması için kan bağının olması gerekliydi. Kan bağı olmaksızın soya dahil edilmezdi. İsa'nın, 600 karısı bulunan ve kardeşine sarkıntılık eden süleyman 'la nasıl bir ilişkisi olabilir? Süleyman, eski antlaşma'da Kral (peygamber) Davut'un oğludur.
Yine Meryem'e dönecek olursak, Onun hakkında üretilen efsaneleri saymakla bitiremeyiz. Sözde mucizelerinden tutun da göklere utuğundan, Cennete bu şekilde geçtiğinden mesela. Meryem'in göğe uçtuğuna dair kaynak var mıdır peki? Katoliklerin temel inançlarından birisi de Meryem'in doğal olarak ölmediği, bir süre sonra tıpkı İsa gibi göğe yükseldiği inanışıdır. Bu inanış, dördüncü yüzyıl ve sonralarında toplanan konsüllerde (sinod) alınan bir karardır. Pek çok din adamının bir araya toplanıp, tartışması, oy çokluğuyla almış olduğu bir kararın kutsal, esinleme yada gerçek olduğu nasıl düşünülebilir!
Aynı şekilde İsa'nın Meryem denilen kadından babasız olarak doğduğu söylentisi efsane kapsamında değerlendirilmelidir. Nitekim halkın uydurduğu efsaneleri incelerseniz, pagan coğrafyasında pek çok "ana"larla karşılaşırsınız. Daha önceki mesajımda bu kutsal bakirelerden bir kaçına örnek vermiştim. Siz de bazılarını bilirsiniz. Ancak bu konuda yetersiz bilgiye ve dar perspektife sahip hristiyan arkadaşlarımız bu olguları anlamakta zorlanıyorlar.
Sperm ve yumurta olmadan çocuk nasıl doğabilir?
Yumurta var, sperm yoksa döllenme nasıl gerçekleşecek.
Şayet sperm de varsa DNA kime ait?
Peki mucizenin gerçekten gerçekleşmiş olduğunu nasıl bilebiliriz?
Bu olaya şahit olan kimse yoktur. Peki binlerce kişinin bir kaç ekmek ve balıkla doyduğuna dar kanıt var mıdır? Hani sık sık derler " eğer gerçekleşmeseydi, tüm İsrail reddederdi dirilişi. Düşmanlar bile bir şey diyememiştir" Halbuki tüm israil'in tanık olması gerekirdi bir kaç ekmek ve balıkla binlerce kişinin mucizevi bir şekilde doyduğuna. Bu konudan bahseden tarihçi, yazıt belge var mıdır? Cevap HAYIR!
Cevabın neden hayır olduğunu biz biliyoruz çünkü gerçekleşmedi!. Peki Hristiyanlar nasıl kanıtlayabilirler bu mücizenin gerçekleştiğini? Sık sık görgü tanıklarının ifadesine yönlendiren hristiyanlar samimi davransınlar ve görgü tanıklarının ifadesini ortaya koysunlar. Sonuçta Tüm israil'in tanık olduğu söylenen olaylardan bahsedilmekte.
saygılarımla
Matta yada Yuhana incil'ini kim yazdı? Kaynaklarıyla gösterebilir misiniz?
Bu soruya cevap vermek isterseniz buyrun tartışalım.
Özelli,kle Yuhanna ya atfedilen incilin Yuhanna tarafından yazılmamış olma olasılığı yüksektir...
FAKAT BUNDA TARİHSEL GERÇEKLİK ANLAMINDA HİÇ BİR TEHDİT YOKTUR HRİSTYANLIK İÇİN.
Çünkü Kutsal kitap dediğimiz bu incili Tanrı göndermemiştir...İNSANLAR YAZMIŞTIR...
Önemli olan genel olarak diğer incillerle tutarlı olmasıdır...
Farklı yerlerde farklı zamanlarda yazılmasına karşın aynı şeylerden bahsedilmesi
O yazıların ya tek bir kaynaktan çıktığını gösterir ya da herkezin bildiği gerçekleri yansıtır.
Kutsal kitap alın incil girişinde ve kitabın sonunda isadan sonra 100. yy ve 200. yüzyıl zamanlarına ait incil sayfalarının örnekleri mevcuttur ve bu yazıların aynısı şu an modern incillerde de mevcuttur.
İNCİL KİTABI VEYA YAZILARI BİZE SADECE İSAYI TANITAN KİTAPLARDIR %100 tutarlılık beklemek mantıksızdır çünkü herkez birbirinden habersiz sonraki nesillere aktarmak için yazmıştır...
Yuhanna incil büyük ihtimal yuhanna tarafından yazılmamıştır MUTLU OLDUN MU ;)
sayın legend
şimdi ben, hristiyanlıtaki kutsal bakire miti ile,
sümerlerdeki tapınak fahişeleri/kutsal fahişeler miti arasında evrimsel bir paralellik kursam ve bunu yazıya döksem siz bunun hakaret olduğunu mu iddia edeceksiniz.
Siz konuyu anlamadınız; Önemli olan sizin inanıp inanmamanız değil ki inanmadığınız için bu kadar rahat konuşuyorsunuz onda bi sorun yok SAYGI DUYARIM
Ama benim bahsettiğim şey buna inanan insanlara SAYGI DUYULMASI olaya değil
Sayın Natan şu an iş yerinde olduğum için yazdığınız uzun yazıyı okuyamadım
okuyunca cevap vericem
Hristiyanlığın savunucusu ünlü yazar JoS Dowell, gemişte gerçekleştiğini öne sürdüğü tüm mücizelerin bilimsel metotla değil, tarihsel araştırma teknikleriyle doğrulanması gerektiğini idda ediyor. Tarih biliminin araştırma teknikleriyle herhangi bir olayın gerçekleşip gerçekleşmediğini kolaylıkla anlayabiliriz. Bu ölçüt mucizeler için de kullanıldığında tüm gerçekler çok net görülebilecekmiş. Fakat yazaın iddasını kanıtlaması gerekmektedir. Tarihsel araştırma yöntemlerine göre Meryem'in gaibten çocuk doğurması kanıtlanabilir mi?
2000 yıl önce bir kadının gaipten ( hristiyanlara göre Kutsal Ruhun gölgesiyle) bir çocuk doğurduğunu nasıl kanıtlarsınız? Anlamak istemedikleri nokta da burasıdır; bu olgu ne bilimseldir ne de tarihseldir. Düşünsel olarak tarihsel bir yönü olsa da gerçekleşen bir eylem olması mümkün değildir. Bugün bilim bize bunu göstermektedir. Ancak gaipten, hiç yoktan bir kadının hamile kalması, herhangi bir spermin yumurtayla döllenmesi düşünülemez.
İsa'nın su üzerinde yürüdüğü, bir kaç ekmek ve balıkla binlerce kişiyi doyurduğu, ölüleri dirilttiği, havalara uçup birden kaybolduğu, gibi akılalmaz iddaları tarihsel düzlemde ele alamayız. Ancak görgü tanıklarını işin içine karıştırırsak sanki düğüm biraz olsun çözülür.
Meryem'in babasız çocuk doğurduğunu gören tarafsız gözlemciler var mıdır? Yok. Daha doğrusu İsa'nın Meryemden doğduğu da şüpheyle yaklaşılması gereken bir başka konudur. İsa'nın incilerde verilen soy kütüğü de çelişkilerle örülüdür. Eski antlaşma'da beklenen mesih'in "davut'un soyundan" geleceği yazılıdır. İsa'nın da Davut'un soyundan gelmesi gerekirdi. ki bu mümkün olmamıştır. İsa'yı Davutla ilişkilendirmek için Yusuf faktörünü araya sıkıştırmışlardır.
Eğer isa mucizevi bir şekilde doğmuşsa o halde neden Yusuf'u devreye sokuyorlar? Yusuf diyelim ki Davut'un kan bağından geliyor. İsa'nın da üvey babası olduğunu farzedelim. Karşımıza eski antlaşma problemi ıkıyor; eski antlaşmada bir kişinin bir adamın soyundan olması için kan bağının olması gerekliydi. Kan bağı olmaksızın soya dahil edilmezdi. İsa'nın, 600 karısı bulunan ve kardeşine sarkıntılık eden süleyman 'la nasıl bir ilişkisi olabilir? Süleyman, eski antlaşma'da Kral (peygamber) Davut'un oğludur.
Yine Meryem'e dönecek olursak, Onun hakkında üretilen efsaneleri saymakla bitiremeyiz. Sözde mucizelerinden tutun da göklere utuğundan, Cennete bu şekilde geçtiğinden mesela. Meryem'in göğe uçtuğuna dair kaynak var mıdır peki? Katoliklerin temel inançlarından birisi de Meryem'in doğal olarak ölmediği, bir süre sonra tıpkı İsa gibi göğe yükseldiği inanışıdır. Bu inanış, dördüncü yüzyıl ve sonralarında toplanan konsüllerde (sinod) alınan bir karardır. Pek çok din adamının bir araya toplanıp, tartışması, oy çokluğuyla almış olduğu bir kararın kutsal, esinleme yada gerçek olduğu nasıl düşünülebilir!
Aynı şekilde İsa'nın Meryem denilen kadından babasız olarak doğduğu söylentisi efsane kapsamında değerlendirilmelidir. Nitekim halkın uydurduğu efsaneleri incelerseniz, pagan coğrafyasında pek çok "ana"larla karşılaşırsınız. Daha önceki mesajımda bu kutsal bakirelerden bir kaçına örnek vermiştim. Siz de bazılarını bilirsiniz. Ancak bu konuda yetersiz bilgiye ve dar perspektife sahip hristiyan arkadaşlarımız bu olguları anlamakta zorlanıyorlar.
Sperm ve yumurta olmadan çocuk nasıl doğabilir?
Yumurta var, sperm yoksa döllenme nasıl gerçekleşecek.
Şayet sperm de varsa DNA kime ait?
Peki mucizenin gerçekten gerçekleşmiş olduğunu nasıl bilebiliriz?
Bu olaya şahit olan kimse yoktur. Peki binlerce kişinin bir kaç ekmek ve balıkla doyduğuna dar kanıt var mıdır? Hani sık sık derler " eğer gerçekleşmeseydi, tüm İsrail reddederdi dirilişi. Düşmanlar bile bir şey diyememiştir" Halbuki tüm israil'in tanık olması gerekirdi bir kaç ekmek ve balıkla binlerce kişinin mucizevi bir şekilde doyduğuna. Bu konudan bahseden tarihçi, yazıt belge var mıdır? Cevap HAYIR!
Cevabın neden hayır olduğunu biz biliyoruz çünkü gerçekleşmedi!. Peki Hristiyanlar nasıl kanıtlayabilirler bu mücizenin gerçekleştiğini? Sık sık görgü tanıklarının ifadesine yönlendiren hristiyanlar samimi davransınlar ve görgü tanıklarının ifadesini ortaya koysunlar. Sonuçta Tüm israil'in tanık olduğu söylenen olaylardan bahsedilmekte.
saygılarımla
Sayın Natan..
Bir çok doğru noktaya değinmişsiniz...
Mesih in davut soyundan gelmesi gerektiği inancı yüzünden incil yazarları bir soy ağacı çıkarıyorlar ama eksiklikler var. Tutarsızlık demeyelim. Belki biraz bilgisizlik var. Ama sorun var bunu kabul ediyorum.
Meryemin bakire doğumu ve ölümü hımm.. Hemen hemen hiç bilgim yok. Bu nedenle hiç bişey yazamam. Nasıl bilgim olabilir ki kim görmüş :)
Fakat sizin bilmeni gereken birşey var.
İncil yazarları, İsa nın havariileri İsa ölüp dirilene kadar ona İ-NAN-MA-DI-LAR...
İnanmadılar. İncil yazarları diri isa yı gördüğünde inandılar ve onu tevrat taki mesih kehanetlerine uydurmak için bireaz abartarak belki veya biraz zorlama da olsa soy kütüğünü uydurmak için uğraşmışlar...
TEKRAR EDİYORUM İNCİL KUTSAL BİR KİTAPTIR AMA KURAN -I KERİM MANTIĞINDA GÖKTEN İNMİŞ BİR KİTAP DEĞİLDİR. EKSİKLİKLERİ VARDIR.
AMA BİZE GÖRE ABARTISI VEYA KÖTÜ NİYETLİ BİR YANLIŞI YOKTUR.
Çünkü İncil yazarları İsa ya ölüp dirildikten sonra inandıkları için taşları İsa gittikten sonra oturtmaya çalıştılar.
Bir bakıma zorlama adaptasyon olabilir.
Anlamanız gerken şudur; HAvarileri bile İsa ya inanmadılar ve kim olduğunu anlamadılar. (İsa incilde sorar :; siz benim kim olduğumu düşünüyorsunuz? Cevap verir havari : Sen yaşayan Tanrının sevgili oğlusun) :)
Yukardaki incil yazısında anlamanız gereken şey ise şu: İNCİL İSA GİTTİKTEN ÇOK SONRALARI YAZILDI O AN İSA YANLARINDAYKEN OĞLU OLDUĞUNU BİLMİYORLARDI DOLAYISIYLA ORADA ÖYLE BİR KONUŞMA HİÇ BİR ZAMAN GEÇMEMMİŞ OLABİLİR İNCİLDE YAZILDIĞI GİBİ.
İncil yazarı sonradan Tanrının oğlu olduğunu belirtmek için yazmış olabilir.
BİLEMİYORUZ. İNANIYORUZ.
Ne demek istediğimi anladınız mı? BİLMİYORUM :)
İnanın çok zor konular ve konuşulması için çok ciddi eğitime ihtiyaç vardır...
sayın legend
neden inanıyorsunuz.
yanlış anlamayın sorgulamıyorum.
ama inanmak insan hayatına sonradan giren bir seçim.
hiç kimse inanarak doğmuyor.
bir şekilde inanmayı sonradan seçiyor, tercih ediyor.
sizin inanmanızın sebebi ne.
Sayın Khaos bu konu ya stigmat akonusunda biraz değinir olduk. Ordana devam eebiliriz.
Bu konu uzun uzun samimiyetle düşünülmesi gereke bir konudur. Malesef o kadar zor bir sorudur ki şu an neden inandığımı bilmiyorum desem benimle dalga geçersiniz.
Hayır. Ben neden inandığımı biliyorum ama anlatmak uzun sürecek.
Kısa başlıklar altında yazayım:
1: Hristiyan bir ailede doğup müslüman bir ülkede doğup büyümenin bana sağladığı bilgi zenginliği ile karşılaştrıma yapma şansı
2: Almış olduğumuz ciddi eğitimin mantık taşlarını oturtmasında yeterli gelmesi (Sizin için mantıklı gelmiyor çünkü eğitim almadınız)
3: Çocukluğumdan beri "beyin yıkaması" diye tabir edilen olayın iyi niyetli olarak uygulanması
5: Kiliseden her zaman fayda görmem hiç bir zaman kötülük görmemem...
6: Gerçekten sanıldığı gibi insanlar olmaması (İyi niyetliler ve Türkiye de söylendiği gibi veya dışlandığı gibi kötü bir faaliyetleri yok) ÇOK SAMİMİLER ve kötü hiç bir şey aşılanmıyor...
ve
7: En önemlisi: Yaşamdaki tecrübelerimden inanıyorum...
Uzun bir konu sağlam cevap vermek ciddi bir düşünme gerektirir. Kendini tanıma gerektirir. Uzun uzadıya zaman içinde konuşmaya devam edebiliriz.
Ama siz noktasal sorularınızla beni yönlendirirseniz daha iyi cevap verebiliim.
Saygılar...
.
Sonuçta Tüm israil'in tanık olduğu söylenen olaylardan bahsedilmekte.
saygılarımla
Sayın natan. Türkiye gibi rahat bir ülkede kan göz yaşı olmadan modern bir dünya da yaşıyorsunuz.
Özgürlük var...
Şimdi ben sanırım stigmata konusundaydı bir şey söylemiştim.
Şöyle demiştim havarileri bile inanmadılar ve İsa yı inkar ettiler..
İsa yakalandığında o güne kadar hep çevresinde bulunan öğrencileri çil yavrusu gibi kaçıp onu inkar ettiler. İsa yı yanlız bıraktılar.
Ki bu insanlar İsa nın yapmış olduğu mucizelere tanık olan insanlardandı.
Onlar neden İsa yı inkar etti öldürüldüğünde isa?
Tüm İsrailin tanık olduğu olaylar da neden tanıklık yok sorunuzun cevabını aldınız mı?
KORKU...
Ama İsa yı tekrar diri gördüklerinde cesaretleri arttı.
İsa nın diriliş olayını neden ört bas edemedi yahudiler?
Çok güçlüydüler özellikle ferisiler yahudi din bilginleri ve güçlü rahipleri.
neden ört bas edemedi?
ÇÜNKÜ ÖRT BAS ETMEYE KANITLARI YOKTU.
Durduramadılar bu söylentiyi. Çünkü onlar da İsa nın cesedini bulamadılar. İsa nın cesedi mezarının başında bekleyen roma lı askerlere rağmen ve yahudilerin bu konu üzerinde özellikle durmalarına rağmen cesedini bulamadılar.
Halk gördü ama korkuyordu. Nasıl ki havarileri korkmuştu...
Yahudilerin musa nın eski yasasına inanmaya devam eden halkın İsa hakkında olumsuz şeyler söylemeleri veya İsa nın dirilişine tanıklık etmemeleri sizce normal değil mi?
Ben beşiktaşlıysam neden galatasaray ın daha iyi olduğunu söyliyim?
İsa öğrencilerini özellikle seçti. Her hangi birileri en yakın öğrencileri değildi.
Yahudiler İsa nın yalancı olduğunu söylediler ve tanıklık etmediler peygamberliği hakkında (veya Tanrı oğlu)
Çünkü İsa her defasında Eski yasa da ısrar eden ve halkı kullanan ve çok nüfuslu din bilginleri ve ferisilerle her defasında kavga ediyordu. Onları sözleriyle yerin dibine sokuyordu. Bu insanlar da İsa ya gıcık kaptı.
İsa direk Yahudilere şunu söylüyordu "SİZDEN ALINDI BAŞKALARINA VERİLİYOR"
eH BU SÖZLERİ DUYAN YAHUDİ DİN BİLGİNLERİ ÇİLEDEN ÇIKTI.
Ülkemizin doğusunda aşiretler vardır bilir misiniz? ağa bi laf söyler aşiretin üyeleri adeta koyun gibi hep bir ağızdan aşiret ağamız ne derse haklıdır der ve hep bir ağızdan "meeeee" meeeeee " derler.
Yahudi toplumu kapalı bir toplumdur. Halk özgür değildir ve başlarında ağaları vardı..
Daha açıklayıcı oldu mu?