PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DİN YOKTU ...ZATEN HİÇ OLMADI....


alibaba
19-01-2005, 06:31
ATEİST TAYFASI, DİYORUM Kİ, ZATEN DİN YOK, KANDIRMACA, AMA YARATAN VAR, BUNU TARTIŞMAYA VAR MISINIZ?
HADİ BAKALIM ÇEKİN KILÇLARINIZI.
BANA YARATANIN OLMADIĞINI İSPATLAYANA ÖMRÜM BOYUNCA BEDAVA ÇALIŞMAYANA HAZIRIM, İSPATLAYAMAZSA.......O BANA ÇALIŞACAK..

SEVGİYLE VE DAİMA BARIŞIK KALMAK ÜMİDİYLE...
ALİBABA

ngcoskun
19-01-2005, 12:31
SELAM ALİBABA
SEN KENDİNE KALİFİYE VE AZ MAAŞLI BİR ELEMAN ARIYORSAN BULURUZ O KOLAY .BÖYLE YOLLARA BAŞVURMA YANİ BUNU İÇİN. :D

NEYSE ŞAKA BİR YANA.....DAHA ÖNCEDE YAZDIK BU KONULARI VE DEDİK Kİ OLMAYAN ŞEY İSPATLANMAZ.VAR OLAN ŞEY VARLIĞINI İSBAT ETMEK ZORUNDADIR....
BANA ALLAH, YARATAN, EVRENİN SAHİBİ ADI HERNEYSE VARLIĞINI İSBAT EDEMEMİŞTİR.ÇOK DA KONUŞMUŞUMDUR O''NLA AMA NAFİLE.BİR ARA GİTMİŞ ARAPLARA GÖRÜNMÜŞ O DA GÖRÜNMEK DEĞİL YA ONDAN SONRA SAKLAMIŞ KENDİNİ.NEDEN???
"NE GEREK VAR.MADEM VARSIN BEN BURDAYIM DİYECEK NE YAPTIN BANA.KALDI Kİ GÖNDERDİĞİN İDDİA EDİLEN KİTAPLAR BİLE BENİ SENDEN DAHA Bİ UZAKLAŞTIRDI.MADEM VARSIN BUNA NEDEN DUR DEMEDİN DE BENİ SENDEN ETTİN " DEMEZLER Mİ ADAMA.BU ACİZLİK NİYE.!

SELAMLAR, SEVGİLER.

n0thing
19-01-2005, 16:03
İnançlılar işledikleri suçların hesabını Allaha veya yaratıcıya veriyor biz ise vicdanımıza veriyoruz.

Burdan yola çıkarsak insan hayalinde oluşan bir düşüncenin varlığı ispatlanamaz. Bende diyebilirim ki benim bir yaratıcım var ve sizin yaratıcınızı yok edebilecek güce sahip. Şimdi bunun aksini ispat edin dersem ne kadar doğru olur? Bunun aksini ispat edemezsiniz değil mi? Eee ispat edemiyorsunuz diye bu doğru mudur?

Şimdi yaratıcı düşüncesinin hayal ürünü olduğunu nerden çıkardın diye soracak olursanız. Tarihten bu yana gelen dinleri, yaratıcıları biliyoruz.İnsanın korktuğunda nasıl birilerinden yardım/destek almak gereğini hissettiğini biliyoruz. Sorunun üstesinden gelmek yerine yaratıcıya sığınmak insanoğlu için daha kolay bir iç rahatlama olmuştur.

19-01-2005, 19:12
GORUYORSUN ALIBABA

BEN BUNLARA KALAYI BASMAYAYIMDA KIME BASAYIM, AMA KENDIMI ZAPT EDIYOR VEDE KALAYI BASMIYORUM

ADAM VICDAN DIYOR, SUCUMU ORAYA BASTIRIYORUM DIYOR, SEN TUZA DERIMI BASTIRIYORSUN BRE DINGIL.

YANI ANLAYACAGIN BUNLARDAN ADAM OLMAZ, ZIRA LAF DINLEME HUYLARI YOK. SENIN O ABI DEDIGIN HACI YA TAM 4-DEFA ELESTIRI ILE KUFUR AYNI DEGILDIR, YAZILARINA DIKKAT ET DEDIM, ADAM BENI ONU KONTROL ETMEYE CALISMAKLA SUCLADI

YANI ADAM DIYORKI BEN ELSTIRI ALTINDA ISTEDIGIMI DERIM, ISTE BUNLAR BOYLE INSANLAR ALIBABA.

BU ARADA BENIM IMAN UZERINE BIR YAZIM VAR, ZATEN DINDAR OLUNMADAN ONCE IMAN ETMEK GEREKTIGINI BELIRTTIM ORADA ESAS OLANIN IMAN ETMEK OLDUGUNU SOYLEDIM, DININ UISE BIR BESIN DEPOSU OLDUGUNU SOYLEDIM, AMA DIN OLMADANDA IMAN DENEN VUCUDUN AYAKTA KALAMAYACAGINI IMAN DENEN VUCUDUN DINDEN BESLENMESI GEREKTIGINI BELIRTTIM

O YUZDEN ALIBABA, HERKIMKI AYAKLARI KOKAN BIRI YUZUNDEN ALLAHA OLAN INANCINI YITIRMISSE O ZAVALLIDIR DERIM BEN, ALLAHA OLAN BAG BASKA BIR BESER SEBEBI ILE KOPMAMALI.

KIRKIT

n0thing
19-01-2005, 19:38
Sanırım Hacıya öfkeni kusamadın kendine destek arıyorsun abibabadan.

19-01-2005, 19:48
İnançlılar işledikleri suçların hesabını Allaha veya yaratıcıya veriyor biz ise vicdanımıza veriyoruz.

"Tiz vurun kellesini!" (Saka saka :wink: )

Ben bir inanan olarak Allah''tan cok vicdanima hesap veririm.Cunki dogal ortamlarda vicdan kavrami yoktur.Guclu ustun gelir ve zayifi ezer,hatta yok eder.Buda doganin kanunudur.Ayni cinsten varliklar bile bu kanunu uygular.Hatta insanlardan bile bu kanunu uygulayanlar vardir ve biz bunu yapanlari suclu olarak goruyoruz.Ateizmin savundugu Evrim Teorisine gore bunlar gayet dogaldir.

Birazcik dinlere bakis acimizi degistirelim.Mesela dinin adam oldurmeye bakis acisi kotumudur.Yada yetim hakkini korumaya bakis acisi guzel degilmidir.Paylasim konularinda bazi bazlar dinde yokmudur.Hirsizligi,dolandiriciligi,bosna ve deprem paralarinin hesabini soracagi dinin bizlere vermis oldugu bazi deger yargilari degilmidir.

Bence ateistlerde varolan bir cok deger yargilarinin kaynagi dindir.Yani vicdanin kavraminin kaynagi dindir.

Dusununki insanligin varolusundan bu yana hic bir din ortaya cikmadi.O zaman dunyanin hali ne olurdu?

Birde bakis acimizi uc gunlugune degistirelim.Mesela nukleer enerji ile elektrik uretip insanliga faydali olabilirsiniz yada bomba yapip binlerce insani ayni anda oldurebilirsiniz.

Ateistlerin dine bakis acisi nukleer bomba gibidir.Bunu bide elektrik enerjisine cevirelim.

Bir diger konu ise olmayan bir seyin ispati.Ben size su molekulunde bol miktarda helyum atomu vardir desem nasil cevap verirsiniz.Su molekulunde helyum atomunun olmamasini ispatlayamiyacakmisiniz.Bence olmayan seylerin olmadigi ispatlanabilir.Su molekulunun hidrojen ve oksijenden olustugu bilimsel bir ispattir.Teori degildir.

Maddenin baslangicina onyargisiz bakalim.Yani ben bu konuya inanan olarak degilde siradan bir gozlemci olarak bakiyorum.Bigbang maddenin nasil varoldugunu aciklamaz.Sadece ozgul kutle ve cekim kuvveti agirlikli bir teoridir.(Buradan big bang''i kucumsedigim sonucu cikmasin lutfen.)

Bu durumda maddenin baslangici hakkinda iki ihtimal ortaya cikiyor.

1-Madde sonsuz gecmisten bu yana vardir.O yaratilmamistir.Dogmamistir,dogurmamistir.Onun gecmisini anlamak bizim aklimiz cercevesinde mumkun degildir.Sonsuz bir gecmise sahip oldugu icin yapilacak bilimsel arastirmalar her zaman sonsuzlugun yaninda sifira esit olacaktir.Sonsuz sayida bin bang ve benzeri olaylar olma ihtimali oldugu icin one atilak her teori yetersiz olacaktir.Hic bir zaman sonsuz gecmise gidemeyecegimiz icin bir on kabulumuz olacak."Madde buyuktur,onu tasavvur etmek imkansizdir.O sonsuz bir gecmise ve sonsuz bir gelecege sahiptir."

Maddenin sonsuz gecmisini ve sonsuz gelecegini aciklamak imkansiz hale gelecek ve bilim bu konuda sonsuza kadar tikanacaktir.

2-Maddeyi sonsuz ilime sahip olan dogmamis dogurulmamis ve bizim aklimizla tasavvur edemeyecegimiz ustun bir varlik belli bir denge ve kurallar icinde yaratmistir.Maddenin baslangici ve sonu vardir.Ve bu yaratici madde ve canlilik hakkinda dusunmemizi veya bilimsel arastirmalar yapmamizi istiyor.Maddenin baslangici ve sonu oldugu icin bilimsel arastirmalarin onu acilmis olur.

Bu iki ihtimaldede sonsuzluk,ustunluk,yatilmamis olmak soz konusu.Ben bu iki ihtimalden ikincisini daha mantikli buluyorum.

ella
20-01-2005, 01:15
Merhaba Yeni,
Evrenin sonlu olduğunu gösteren bir başka şeyde Entropidir. Entorpi sistemlerin bozulma ölçüsüdür. Her sistem sürekli bozulmaya gider. Örneğin güneş sürekli helyum’u hidrojene dönüştürerek varlığını sürdürür ama bu dönüşüm esnasında sürekli kütlesini kaybeder. Sonuçta belli bir eşiğe geldiğinde güneş paylayarak yok olacaktır.
Evreni ayakta tutan enerji dönüşümüdür. Yani ısının bir yerden diğer yere akışı, yıldızlar, sistemler, takım yıldızlarını, galaksileri ayakta tutar. Entori arttıkça yani bu ısı değişimi sürekli meydana geldikçe sistemler daha çok bozulmaya gidecektir. Bunun içinde bir eşik vardır. Artık evren de ısı akışı olmadığında yıldızları dolayısıyla sitemleri ve galaksileri ayakta tutan güçte ortadan kalkacaktır. Bu evrenin kendi içine çöküşü ve bigbangin tersi bir durumu oluşturur. Evren mutlaka bir gün bu sonu yaşayacaktır.
Şimdi eğer evren sonsuzdan beri var olması bilimsel açıdan imkansızdır. Entorpi bunun olmayacağını söyler. Eğer sonsuzdan beri var olsaydı, entropi yani sistemin bozulma oranı öyle bir noktaya gelecekti ki evren şimdiye kadar çoktan kendi içine çökmüş olacaktı. Oysa şu anda evren ayakta ve ilk patlamanın etkisiyle genişlemektedir.
Bu açıdan termodinamik kanunları da evrenin başının ve sonunun olduğunu bizlere söyler.
Coşkun’un olmayan şey ispatlanmaz sözüne gelince, başı ve sonu olan bir evrende yaşıyoruz. Böyle bir evrenin olması bile felsefik olarak bir yaratıcı fikrini ortaya atar. Ayrıca evrende var olan tasarım da bir yaratıcının açık bir göstergesidir. Tasarımdan öte hep söylediğim bir başka şey de canlılıktaki bilgidir. Her hücremizde DNA gibi bir bilgi bankası taşıyoruz.
Ateist forumlarda takip etmeye çalıştım. Antony Flew’un Allah inancını kabul etmesini hep alayla karşıladılar. Oysa o çok önemli bir gerekçeyi söylüyordu. DNA’nın evrimsel bir süreç içinde oluşamayacağını ve bu bilgi karşısında bir yaratıcıyı kabul ettiğini açıkladı. Sadece o değil, ilk DNA’yı modelleyen Frencis Crick’te böyle bir bilginin evrimle oluşamayacağını itiraf edenlerden.
Eğer bir yaratıcı için kendinizce delil arıyorsanız sadece DNA’nın yapısını incelemeniz yeterlidir.
Bilgi tasarımdan öte bir kavramdır. Doğada hiçbir mekanizma ne kompleks tasarımlara sahip canlılar ve sistemleri yaratabilir ne de DNA örneğinde olduğu gibi bilgi üretebilir. Tasarım ve bilgi bir aklın ürünüdür.
Bu tarz bir çok örneğin eğer insan samimi bir kalple düşünüp bakarsa çevresinde görebilir. İnsanlardan bu yaratılış harikalarını görmelerine rağmen inkar edenler olacaktır. Ben bunun da Allah’ın varlığının bir delili olarak görüyorum. Bu dünya hayatı bir imtihan yeridir. İman ne zeka ile ne de çok fazla bilmekle ilgili bir şeydir. Ayetin ifadesiyle ancak temiz akıl sahipleri sadece düşünüp öğüt alırlar.
Selamlar.

n0thing
20-01-2005, 17:50
Şunu savunmuyorum: Müslümanlar vicdanlarına hesap vermez.

Ancak inançlılar için tek gerçek terazi, hesap günü, yüzleşme ahiret zamanı olur. Biz, bu kendimizle yüzleşmeyi yapıp yolumuza devam ediyoruz ancak inançlılar vicdanlarıyla yüzleştikten sonra olay burda bitmez onlar için yaratıcının yapacağı yargılama da önemlidir.Hatta en önemlisi yaratıcıya verecekleri hesaptır. İnançlı, vicdanıyla yüzleşmezse öteki dünyada yanacağını bilir bundan dolayı kötü bir şey yapmışsa bunu telafi etmeye çalışır.Bunun nedeni dediğim gibi öteki dünyada azap çekmemek içindir. Mesela bir inançlı, başkasının kalbini kırdığında yaptığı hatayı düzeltmeye çalışır. Bu hatayı telafi etmesinin nedeni gerçekten hümanist yanı olduğu için mi yoksa öteki dünyada yanmamak için midir? Bencil olan insanoğlu nasıl toplumsal yasaları bencilliğinden dolayı oluşturduysa yine bencilliğinden dolayı öteki dünyada yanmamak isteyecektir.

Bu dünyada din kavramı oluşmasaydı anarşizm hotlardı. İnanan insan zor zamanlarında yaratıcıya sığınmak yerine kendi kanunlarına göre oynardı. Bu da diğer halklar için yıkım olurdu.

Suyun içinde helyumun olup olmadığı ispatlanabilir çünkü su bizde mevcut bir madde. Onu analiz edebiliriz ancak yaratıcının hiçbir şeyi elimizde yok. Bazıları şey diyebilir: Tüm kainat var işte bundan iyi ispat mı olur?

Tüm kainat elimizde var ama bu yaratıcının var olduğuna dair bize kayda değer bir kanıt sunmuyor. Sadece bazı şeyleri bilmediğimiz için bunu bizden üstün biri yapmış olmalı sonucuna varıyoruz.

Big Bang teorisini savunan müslümanlar neden kitaplarında olan bu mucizeyi bilimsel olarak kanıtlandıktan sonra avaz avaz bağırmaya başladılar? Kuran bilimsel verilere yol gösterici midir yoksa bilimsel verilere kendini adapte eden bir mahsul müdür?

alibaba
21-01-2005, 07:10
YA, İNANIN Kİ HEPİNİZ KUCAKLANMAYA HAZIR HARİKA İNSANLARSINIZ....
SİZLERİ SEVİYORUM, TÜM İNSANLARI DA......
DARWİN...GÖÇTÜ..
BİG BANG...EFENDİM..NEYDİ?
BAYRAMIN 1. GÜNÜ GEÇTİ SAAT SABAH 5.30 ..
MEMLEKET MANZARALARI: ALLAH YOLUNDA KURBAN KESMEK İÇİN SAVAŞIRKEN, ÇANAKKALE MANZARALARI........
OFFF.GÜLEYİM Mİ, AĞLAYIM MI?
İNANANLAR, NE LEN BU? BU MANZARADA ATEİSTLERE MAHÇUP UZ...
ATEİSTLER, BU GÜN AÇ İNSANLAR İÇİN NE YAPTINIZ?
MÜHENDİS DEĞİLİM,ELLA GİBİ YAZAMAM, DOKTOR DEĞİLİM, HACI GİBİ ANALİZ YAPAMAM, AMA HALKTANIM, VE OKUDUM, İMANINA KADAR OKUDUM, SOKAKTAKİ GERÇEĞİ BİLİYORUM, ..
NOTHİNG,ELLA, COSKUN, YENİ, HACI, VE BİDAHA COSKUN;
EĞER BENİ İKNA EDEMEZSENİZ SOKAĞI EDEMEZSİNİZ..SONUÇ BU...
HAA..HALK OKUMADI...AMA ONUN SAĞDUYUSU VAR..BU NE DEMEK, BEN VE BENİM GİBİLER( İNANIN SİZDEN ÇOKUZ) HALKIN SAĞDUYUSU...

EVET NOTHİNG, BİZ VİCDANIMIZLA BAŞBAŞAYIZ.BEN AYRİYETEN YARATANIMLA HERGECE VİCDAN+HESAP YAPIYORUM, BEN MUTLUYUM, AMA BİR YARATAN VARETTİĞİM İÇİN DEĞİL, O ZATEN HEP ORADAYDI VE BEN ONU KEŞFETTİĞİM İÇİN. YOKSA EXTRA BİR VAZİFE BENİM İÇİN DE AĞIR OLUR.
MAZOHİST DEĞİLİM, AMA İÇİMDEKİ TANRIYLA YÜZLEŞMEK VİCDAN ARTI BİR MUHABBETE YOLAÇMASINA RAĞMEN BENİ KUTSUYOR, SEN BUNA HALA VE DOĞRUDUR VİCDAN DİYEBİLİRSİN.. BEN EXTRADAN YARATANIMLA BAŞBAŞAYIM DİYEBİLİYORUM.

ŞİMDİ ASLOLAN ASIL SORU? TABİİ Kİ BUNU TARTIŞMAK İÇİN YARATANDA HEMFİKİR OLMAMIZ LAZIM, YOKSA OLMAYAN BİR YARATANIN DİNİNİ BEN DE KABUL ETMEM.
YARATAN VAR MI YOK MU?
YARATAN VARSA DİNLER NEDİR? ŞİMDİ YARATAN BİRİ YADA BİRİLERİYLE İRTİBATA GEÇMEYE KALKSA, PEYGAMBERLER GİBİ,
BU MİLLET ONA MECZUP MU DER YOKSA PEYGAMBER Mİ, TABİİ Kİ DİN MUHABBETİNDE OLDUĞU GİBİ SON PEYGAMBER OLAYINI DA BİLMEKTEYİM,
1500 SENE ÖNCE GELEN BİRİNİ "PEYGAMBER, KUTSAL," İLAN EDEBİLEN BİZLER, NEDEN 1500 SENE SONRA BİRİLERİNE VAHİY GELMEYECEĞİNE İNANABİLİYORUZ? YANİ, BİZ FİKİR DEĞİŞTİREBİLİRİZ, YARATAN DEĞİŞTİRMEZ..YAHU, YILLAR İÇİNDE 100 KÜSUR PEYGAMBER DENEMİŞ YARATAN VARKEN, BİZ MİYİZ ŞİMDİ RACON KESECEK?
BU SORUM ATEİSTLERE DEĞİL, İNANANLARA, 1500 SENE ÖNCE GELENE İNANIYORSUNUZ DA, ŞİMDİ GELENLERİ REDDETMENİN MANTIĞI NEDİR..
BİZ BU SAATE ELBETTE PEYGAMBER TÜRETEMEYİZ, AMA 1500 SENE ÖNCESİNE YAZILAN VAHİYLERE DEĞİL DE TEVATÜRE TAPINMAYI SEÇİYORUZ DA, NEDEN BU SAATTE KONUŞULDU DİYENİ REDDEDİYORUZ?
1500 SENE ÖNCE GELENLERİ DAHA KİTAPTA OKUMADAN, HURAFEDEN BELLEMEYİ SEÇENLERLE NASIL UĞRAŞACAĞIZ.
BENCE ÖNCE KURANI DOĞRU ANLAYACAĞIZ...
ASMA KESMEYİ BIRAKACAĞIZ.
HURAFELERİ KATLEDECEĞİZ.
VE SONRA TEKRAR KONUŞMAYI SEÇECEĞİZ.
DİN ÜSTÜNE KAFAMIZDA KILIÇ SALLAYANLARA DA.......SİKTİR LEN DİYEBİLECEĞİZ.
BİZ O ZAMAN YAŞARIZ.ONLAR DA O ZAMAN ÖLECEKLER.

HERKESE SELAM

SEVGİYLE VE DAİMA BARIŞIK KALMAK ÜMİDİYLE...
ALİBABA

21-01-2005, 20:02
Merhaba nOthing

Ben olayi birde farkli bir yonden degerlendirmek istiyorum.Farkli yon su:Ateistlerin kafasindaki standart musluman tanimi nasildir?
Aylardir bu forumu takip eden bir insan olarak ateistlerin kafasindaki musluman tipini hemen hemen anlamis bulunmaktayim.
Uzun sakallari vardir bunlarin.Paraya daha cok taparlar.Namustan bahsedip arada baska kadinlarla isi gotururler.Kendi foyalari meydana cikmasin diye bilimi redderler.Ulkesini bir kac kurus ugruna satarlar.Zavalli insanlarin saf duygularindan faydalanip onlari somururler.Ve daha soylediginiz bir cok olumsuz seyler.......

Sanirim bu tanim ateistlerin musluman tanimina uymaktadir.

Unutulmamasi gereken ve gozden kacan cok onemli bir nokta var.Biz sizlerin anlattiginiz bu tip muslumanlara "munafik" diyoruz.Onlari sevmiyoruz.Onlari muslumanligin ve insanligin onundeki en buyuk engeller olarak goruyoruz.

Daha once bu forumda yazdigim bir hikayeyi buraya yapistiriyorum.Once buradaki muslumana bakis acimizi belirtelim ve daha sonra diger yazilarina bilgim dahilinde cavap vermeye calisacagim.



"Cocuk baklava calmis.Yillarca hapis yemis.Adam kirasini odeyememis ev sahibini oldurmus.Yetim sokakta buyumus kapkacci olmus.Tinerci olmus.
Zavalli asik parasi olmadigi icin sevdigi kizi alamamis intihar etmis.Okula gidememis bizim zavalli ferhat.Oysa hepimizden akilliydi.Karisini opmeyi unutmus.Ona bir hediye alamamis bir gun.Parasizlik askin icine etmis.Ruhu bozulmus.Is yok yok surunuyor zavalli.Umit''in bir gozu gormuyor,agliyor garip anasi!"ah! diyor zavalli birazcik param olsa actirsam oglumun gozunu,bak yasitlari evlendi nede guzel bakisiyorlar sevgilileriyle,ah oglum,Umit''im ne vardida hastalandin oglum,bilmiyormuydun fakirligin alin yazimiz oldugunu."Hasta oglu oglu Umit''ten baska umidi yoktu gariban ananin.Umit sevemez,Umit''in sevme hakki yok.Cunki ,cunki onun "bize oy vermezseniz size cennet yok"diyen kahpe akrabalari yok!

Rasim hoca imamdir.Sakalinin uzerindeki pilav taneleri ve koy yagi izlerinden baska gorunur bir kusuru yoktur.Hacca gitti.Mutlu oldu.Dayanamadi yine gitti.Daha cok mutlu oldu.Cenaze namazindan sonra aldigi para cok azdi.Sonra mevlutten sonra aldigi para dahada azdi.Yetmiyordu.zor durumdaydi mubarek.Hacca gidecek parasi yoktu.Diktigi binalari satamazdi.Olmazdi boyle bir sey.Birazcik daha para olsaydi hem hacca gedecekti,hemde son yaptirdigi dairelerin taksitlerini odeyecekti.
Bu ara isler kesat.Olen falan yok.Umit girdi devreye.Cirkin Umit.Sakalida gur degildi.Zaten tiras olmasina gerek yoktu.O kor gozuyle her zaman cirkindi,cirkin umit.Platonik bir ask yasiyordu dinsiz.Haddini bilmeden uzaktan sevmisti.Kor gozu yetmiyormus gibi umutsuz anasini kaybetti Umit.Namaz kilindi,topraga verildi anasi.Kuran okundu.Herkes dagildi.Rasim hoca bekliyordu,ayrilmamisti oralardan,sanki birseyler eksikti.O eksik sey Umit''in evindeydi.
Anasinin yillardir biriktirdigi minik bir para Umit''in umuduydu.Belki bir gun ,belki birazcik daha para olsaydi Umit''in gozunu actirabilecekti.Ama yooook.Rasim hoca bekliyordu.Dayanamadi "hadi Umit,hadi kardesim getir artik su parayi.Alti ustu bir kac milyon".
Dayanamadi Umit.Cirkin olmasi yetmiyormus gibi birde onurluydu.Onurluydu Umit.Cikardi verdi parayi.Verdi umidini.Verdi umidini.Verdi umidini.Kahrolasi Umit.Cirkin Umit.Allah belani versin Umit.
Ne vardi hic yasamasaydin.Ne vardi sevmeseydin,asik olmasaydin Umit.


Zavalli Umit.Zavalli onurlu"

22-01-2005, 01:40
max muller derki:DIN AKIL VE MANTIKTAN BAGIMSIZ,DAHA DOGRUSU AKIL VE MANTIGA RAGMEN,FARKLI ISIMLER VE FARKLI KISVELER ALTINDA INSANIN SONSUZ VE BAKI OLANI ANLAYABILMESINE OLANAK SAGLAYAN ZIHINSEL BIR MELEKTIR.BU MELEKE OLMAKSIZIN HICBIR DIN ,HATTA PUT VE FETISLERE TAPINILAN AN ALT SEVIYEDEKI PUTPERESTLIK DAHI GELISEMEZDI.NITEKIM YALNIZCA DIKKATLE DINLESEK DAHI TUM DINLERDE RUH FISILTISINI,KAVRANILAMAZ OLANI KAVRAMA MUCADELESINI,DILE GETIRILEMEZ OLANIN DILE GETIRILISINI,SONSUZLUGA ÖZLEMI,TANRI SEVGISINI DUYABILIRIZ.

NEREDE KARSIMIZA CIKARSA CIKSIN DININ DAIMA KUTSAL BIR HEDEFI VARDIR.BIR DINDEKI TANRI KAVRAMI TAMLIKTAN UZAK VE HATTA COCUKSU BILE OLSA,MUTLAKA INSAN RUHUNUN O ZAMAN DILIMINDE ULASABILECEGI VE IDRAK EDEBILECEGI MUKEMMELLESME VE TAMAMLANMA IDAELINI IFADE EDER.

MEVCUT OLAN HER MITOLOJI,INSANIN EVRENIN GIZEMLERINI ACIKLAMAYA YÖNELIK EN ESKI CABALARININ URUNU OLARAK KARSIMIZA CIKAR.BU GIZEMLER GÖKYUZUNE,GUNESE,GEZEGENLERE,RUZGARLARA VE BULUTLARA,YAZ VE KISA,GECE VE GUNDUZE VE KULTURLE ISLENMEMIS TOPLULUKLARIN BASIT HAYAL GUCLERINE UYGUN DOGAUSTU BIR ÖNEM YUKLENEN FARKLI UNSURLARDAKI FENOMENLERE AITTIR.

22-01-2005, 01:49
BIR MIT BIR KAVRAMLA,BIR FIKIRLE BASLAR.ZIHIN BUNUN VUCUT BULABILECEGI,BURUNEBILECEGI SOMUT SEYLER BULUR,MITLER,ILKEL INSANIN DOGACILIGIN ETKISI ALTINDA KENDISINE SEYLERI TANITACAK
YOLLAR BULMASIDIR.

ILK DINLERDE SÖYLE ANLATIR:

BIR BAKIMA HER DIN,BASLANGICINDA DOGRU DINDIR;BUNLARIN HERBIRI O ZAMANIN DILIYLE,O CAGIN NESILLERININ DUYGU VE DUSUNCELERIYLE UYUM SAGLAYABILMESI MUMKUN YEGANE DINLERDI.
BU YUZDEN BIZIM ICIN ASIKAR SACMALIKLAR,HATA VE YANILGILAR ICEREN ESKI DINLERI YORUMLARKEN COK HOSGÖRULU OLMAMIZ GERKIR.INSANLARIN DUYGU VE DUSUNCELERINI BIRSEKILDE IFADE ETTIGINI GÖSTEREN TUM BULGULAR PARALELINDE,BU INSANLARIN BIR DINI OLDUGU,KORKU VE UMIT VEYA TÖVBE KAVRAMLARINI VE TANRILARINA BUYUK BIR SAYGI VE ULULAMAYI ICERDIGINI DE BULGULUYORUZ.

22-01-2005, 02:03
ILKEL INSANLARIN DININE,DEYIM YERINDEYSE,GÖNULLE YAKLASMALI,ÖZUNE BAKMALI VE ONUN DAMARLARINDA NASIL AKTIGINI HISSEDEBILMELIYIZ.KENDIMIZI BIR SEMPATI VE ANLAYIS ICINDE BU KADIM INSANLARIN ARASINDA DUSUNMELI,ONLARIN ILAHI VE DUALARINI DINLEMELI,AYIN VE TÖRENLERINE TANIK OLMALIYIZ.DINSEL IDAELLERINI TANIMAYA CABALAMIYIZ.THALES HER YERIN TANRILARLA DOLU OLDUGUNU SÖYLERKEN,BUDA MUTLAK VARLIGIN(supreme being)DISINDA BASKA TANRILAR OLMADIGINI BEYAN EDERKEN,HERIKISI DE KENDI DINSEL KAATLERINI IFADE EDIYORLARDI.

BIR DININ DIS GÖRUNUMU;YABANCILARA SUNULDUGU HALIYLE COK SIK OLARAK YANILTICI OLABILIR.BAZI DINSIZ YAZARLARA BAKACAK OLURSAK,HRISTIYANLIK DINI EN BASLANGICTAKI VE EN SAF GUNLERINDE HAYVANLARA TAPMAYI ICERIYORDU.

-------------------------------------------------------------------------
KONU HAKKINDA BILGISI YADA ARASTIRMALARI OLAN SEVGILI ARKADASLAR
GÖRUSLERINIZI ALABILIRMIYIM BU EN SON PARAGRAF HAKKINDA.
BENIM ICIN ÖNEMLI PLEASE.

MUHAMMEDI GECMEK VE DAHA ESKILERE GITMEK ISTIYORUM KI DEDIGI GIBI MAX MULLERIN ANLAMAYA CALISMAK ISTIYORUM,BIR ADIM GERI ATARAK.SONRA BASKA ADIM SONRA ÖBURU DERKEN,ATEIST OLUYORMUSUM :lol:
TESEKKURLER.

n0thing
22-01-2005, 15:49
Yeni


Münafık diye tanımladığınız insanlar çoğunlukta diye düşünüyorum.Komünizmi kötülerler, komünistlerin karılarını bile ortaklaşa kullanacaklarını söylerler ama kendileri mahalledeki kadınların kıçlarına bakıp, gizli orgazm yaşarlar. Eğer Mevlana, Yunus Emre gibi bir müslümanlık yaşansa islam alemi bugün yobaz olmazdı.Demek ki bu gibi müslümanlar çoğunlukta olmadığı için hala dar kalıplar içinde yaşamlarını sürdürüyor sizin münafık dediğiniz çoğunluk.

Belki şey diyebilirsiniz: Neden genelleme yapıyorsun?

Ama genellememek elde mi? Çevremize bakalım.Dünyadaki müslüman çoğunluğun yaşadığı coğrafyanın ahlaki durumuna bakalım.Müslüman coğrafyasının kadına bakışını, insan hakları konusundaki tutumlarına bakalım. Şimdi böyle ortamda çıkıp islam aleminde erdemli insanlar çoğunlukta demek ne kadar gerçekçi olur ki?

Sizin münafık diye nitelendirdiklerinizden kurtulmanız lazım.

23-01-2005, 04:53
tahmin etmemisdim buraya uye olmadan önce.
ama simdi forum hakkinda tam fikir sahibi oldum,buyuk bir fiaskosunuz.

nedenmi ben musliman degilim ama tanri tanirim,buraya herturlu din ve tanrilardan bilgi alisverisi yapmak icin uye olmustum ama sizin musliman ve muhammed haricinde baska bir bilginiz yokmus.

hangi topigi acsam islam,islam ve hic sasirmiyorum artik gene islam.

bu kadarmi bir insan saplanir bu dine yaaa lutfen yani.
butun derdiniz muslimanlar,neden hickimse diger dinleri ve yuzlerce tanrilari ve buna inananlarin hakkinda tartismiyor.

turkiye nufuslu ve musliman dininden geldiginiz ve sonradan o din yalanmis diyemi hep onunla ugrasiyorsunuz,

uzuluyorum bu sitenin ateistlerine,ataturk logolu arkadas haric ismi ngcoskun olmali.
oda annesini rahat biraktigi icin,ve saniyorum ileride tanri ya inanacak gibi bir his dogurdu icimde.vicdan=tanri´dir benim icin.
haci denen arkadas umarim sevdigin,, bu dine inanan insanlara yakinlarina bu sanal ortamda konustugun gibi konusup onlari uzmuyorsundur.

imzami bir daha oku lutfen.
ve insanlari rahat birakin artik neye isterse ona inanir yani,sizide onlarin inandigi icin acima hakkini kimse vermiyor,
hak istenmez alinirmis ama sizin hicbirseyde hakkiniz yokki verende olmadigi icin alamaz ve sonucundada uzulemezsiniz.
kendizi kandirmis olursunuz.

ben musliman degilim ama sizden daha saygiliyim musliman ve diger inancli olan hatta ateist insanlara.

eger diger dinler ve tanrilarinlanlada ilgeliniyorsaniz lutfen yazin fikirlerinizi.

evet hristiyanlik dini en baslarda hayvanlara tapiyorlarmiydi sorum.

ama yok diep sen bu soruyu yanlis yerde soruyorsun, git hristiyanlara sor,biz muslimanlarla ve onun yazariyla ugrasiyoruz derseniz,
aaaaaaaaaaaa hic sasirmamis olurum zaten,admin birkere neyi ne zaman nasil yazacagini bilmiyorki.

anyway haci how is your sex life.muhammedinkini ögrendik seninki kaldi.
evlimisin bekarmi,cocugun varmi,homo musun,kiz arkasin varmi.
aileniz genismi,nerelisin,para durumunuz nasil.zengin bir hatun bulsan evlenirmisin.fobilerin varmi. hobilerin nelerdir.
eger cinsiyetin erkek ise,kadinlar hakkinda hobilerin varmidir,mesela am yalarmisin.iki tane kadin ile beraber olmak istermiydin,yada oldunmu hic.
homo isen,ne zaman anladin homosexsuel oldugunu.
yada metrosexsuelmisin.
kadin ise cinsiyetin,iki erkek ile beraber oldunmu hic.
bekaretini ne zaman,kime verdin.hoslandinmi ilk seferinde yada cok mu acidi.
eger senin fikirlerini kabul etmemi bekliyorsan,
muslimanlar ve peygamberleri hakkindaki yazilarindan dolayi seni de kendime öncu olarak gördugum icin senin de,hayatini bilmek isterim.

simdilik bunlar sevgili haci ,ilerideki zamanlarda gene bazi sorularim olacak size.ama ilk önce hristiyanlar ilk dönemlerde hayvanlara taparlarmiydi ve neden nasil taparlardi.

görusmek uzere
saygilar

n0thing
23-01-2005, 15:51
Neden mi islamı seçiyoruz? Dünyada en fazla nüfusa sahip dinlerden olduğu için.En büyük teşkilatlı dinlerden biri olduğu için. Diğer nedeni ise bu ülkede ve dünyada büyük nüfuzu olduğu için.

23-01-2005, 19:58
Merhaba nOthing

Munafiklara bakis acimiz gorundugu kadariyla ayni.Ateist arkadaslarimla bulustugumuz bir cok ortak nokta var.Bana gore insanlari ateizme iten en buyuk nedenlerden biride dinin insan hayatina faydadan cok zarar vermesi.Insanlarin bir dine mensup olmasi icin 100% Tanrinin varligina inanmalari sart degildir.Nitekim dinin insan hayatina kattigi olgular inanmadigi halde insanin dini yasamasina olanak veriyor.Yani inanmasaniz bile bir sekilde dini yasiyorsunuz.Bayram tatilleri vb.

Peki munafiklarin coklugu dinin kotu olmasinin bir gostergesimidir?Demokrasinin yasandigi bir cok ulke vardir.Avrupadaki demokrasi insanlarin hayatini gayet guzel bir sekilde duzenledigi halde guney amerikadaki yada bazi asya ulkelerindeki demokrasinin sadece ismi vardir.Simdi demokrasiyle yonetildigi halde anti-demokratik yasayan bu ulkelerde suc demokrasininmidir yoksa insanlarin demokrasiyi ozumseyememelerimidir?

Bir dinin mensubu bir insan eger dinini kendisi ve yaraticisi arasindaki bir bag olarak algilayip ona gore ibadetlerini yaparsa bence hicbir sorun kalmaz.Mantikli olmadigi halde hayatimiza renk katan o kadar cok sey varki(dogum gunu,evlilik yildonumu vb...) dinde bunlardan biri olsun.

Ancak din adi altinda insanlarin kandirilmasi sorununu nasil cozecegiz.Insanlarin kandirilmasi konusunda dini isin icinden cikarirsak eminimki kotu insanlar farkli sekillerde insanlari kandirmaya devam edeceklerdir.Bence din,demokrasi ve daha bir cok sistemin gerektigi gibi yasanamamasinin nedeni kotulerin coklugu ve zayiflarin bilgisizligidir.

Egitim herseyden once gelir.Bir omur boyu Fatiha suresini okudugu halde anlamini bilmeyen insanlarin coklugu dinden degil yeterince egitim gorememelerinden kaynaklanir.Konulari toparlayamama gibi bir ozelligim vardir ama sanirim ne demek istedigimi anlamissindir.

Yaratici konusuna gelince.Yaratici olmadigi fikrine goturen nedenler yaraticiya inanmadiginiz zaman madde icin gecerli oluyor.Ben yaraticiya musluman oldugum icin degil onu hissettigim icin inaniyorum.Muslumanlikta varolan bir cok celiski ayri bir sorun yaraticinin olup olmamasi ayri bir sorun.Muhammed gercekten Allah''in elcisimidir,muslumanlik gercek bir dinmidir bilemem.Ama Allah''in yada bir yaraticinin varligini kesin kabul ediyorum.Yukarida bahsettigim madde ve yaratici uzerine yaptigim karsilastirmayi gozden kacirdin her halde.Tabi bu benim mantigim.Herkes icin ayni olmasi gerekmiyor.


1-Madde sonsuz gecmisten bu yana vardir.O yaratilmamistir.Dogmamistir,dogurmamistir.Onun gecmisini anlamak bizim aklimiz cercevesinde mumkun degildir.Sonsuz bir gecmise sahip oldugu icin yapilacak bilimsel arastirmalar her zaman sonsuzlugun yaninda sifira esit olacaktir.Sonsuz sayida bin bang ve benzeri olaylar olma ihtimali oldugu icin one atilak her teori yetersiz olacaktir.Hic bir zaman sonsuz gecmise gidemeyecegimiz icin bir on kabulumuz olacak."Madde buyuktur,onu tasavvur etmek imkansizdir.O sonsuz bir gecmise ve sonsuz bir gelecege sahiptir."

Maddenin sonsuz gecmisini ve sonsuz gelecegini aciklamak imkansiz hale gelecek ve bilim bu konuda sonsuza kadar tikanacaktir.

2-Maddeyi sonsuz ilime sahip olan dogmamis dogurulmamis ve bizim aklimizla tasavvur edemeyecegimiz ustun bir varlik belli bir denge ve kurallar icinde yaratmistir.Maddenin baslangici ve sonu vardir.Ve bu yaratici madde ve canlilik hakkinda dusunmemizi veya bilimsel arastirmalar yapmamizi istiyor.Maddenin baslangici ve sonu oldugu icin bilimsel arastirmalarin onu acilmis olur.

Bu iki ihtimaldede sonsuzluk,ustunluk,yatilmamis olmak soz konusu.Ben bu iki ihtimalden ikincisini daha mantikli buluyorum

Gribe yakalandigim icin fazla yazamiyorum.Tekrar tartismak umidiyle simdilik hosca kal.

n0thing
23-01-2005, 20:44
Yeni

İnsanlarada yaratıcı kavramının oluşmasının nedeni bilgisizlikten kaynaklanıyor. Günümüzde gördüğümüz hayret edici şeylere ``yaratıcı yapmıştır`` etiketini yapıştırıyoruz.

Evet dini yaşıyoruz ama bunda toplumsal baskı büyük etken. Münafıkların çokluğu elbet dinin kötü olmasının nedeni değildir.Hiç değilse her zaman.

Dini ortadan kaldıramayız.Çünkü insanda öyle bir düşünce var ki ``yaratıcı var ve bizle bağı olacaktır elbet`` diye düşünüyorlar.Bunu değiştirebileceğimiz düşünmüyorum. Dimağlarında yaratıcı bizi yarattıysa elbet iletişim kuracaktır düşüncesi oluşmuş. Eğer dinleri dışlayıp deist olun desek böyle bir şey onlar için ölüm demek.Yaratıcı var ama bizle iletişimde değil diye yine bir boşluğa düşeceklerdir. İnsanoğlu boşluğa düşmek istemediği için buna da karşı geleceklerdir.


Güzel bir konuya değindin, yaratıcıyı hissettiğim için ona inanıyorum, dedin. Eğer yaratıcı hissiyatı göreceli ise burda sorun oluşur. Dünyada birtakım insanlar yaratıcıyı hissederken, birtakım insanlar da yaratıcıyı hissetmiyor.Şimdi öznel bir hissetmeden evrensel bir doğru( yaratıcı ) nasıl çıkaracağız?


O yazdığın maddenin başlangıcı konusundaki seçeneklerden neden ikincisini tercih ediyorsun? Bana sorarsan sıfırdan başlamalısın.Ancak sen sıfırdan başlamıyorsun, yaratıcı vardır düşüncesiyle başlıyorsun.


Yaratıcı olduğu düşüncesine varılmasaydı din olmayacaktı, din olmasaydı yaratıcı kavramı oluşmayacaktı. Yani dini atarak yaratıcı vardır demek bence doğru değil bunların ikisini birbirinden ayırmak anlamsız diye düşünüyorum çünkü çıkış noktaları aynı.

alibaba
24-01-2005, 05:13
SELAM ARKADAŞLAR,
HEPİNİZİN GEÇMİŞ BAYRAMI KUTLU OLSUN.
DEĞİŞİK TELLERDEN VURACAĞIM.
BU FORUMDA İNANILMAZ BİLGİLER SAHİBİ OLUYORUM, BAZEN DE BİR O KADAR ÖFKELENİYORUM.
FARKINDA MISINIZ, BEN BİLİMSEL OLMAK YERİNE İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ YAZMAYI TERCİH ETMEDEYİM.
BURADA MÜSLÜMANA KÜFÜR EDİLİYOR, MÜSLÜMAN GEÇİNEN DE DAHA BİR KÜFÜRLE CEVAPLIYOR.
BAZI SAYGIN ARKADAŞLAR DA O SALVOLAR ARASINDA KENDİLERİNCE BİLİMSELLİKLERİNİ BOZMAYIP KENDİ ARALARINDA YAZIŞMAYA İNANILMAZ GÜZELLİKTE DEVAM ETMEYE ÇALIŞIYORLAR.
KENDİMCE ÇIKARDIĞIM SONUÇLAR VAR, TAKİP ETTİĞİM KONULAR VAR..
1: ATEİSTLER GENELDE OKUMUŞ BİLİMSEL İNSANLAR, SONRA ATEİST OLMUŞLAR. BİR ZAMANLAR NE OLDUKLARINI ŞİMDİ KÜFÜRLE ANIYORLAR.
2:İNANMIŞLAR GENELDE OKUMAMIŞ,( BU TAHSİL DEMEK DEĞİL) HURAFE DİNCİLİĞİ YAPIYORLAR. ( AHMET, MESAJINI YENİ OKUDUM, SEN BU SINIFTA DEĞİLSİN.)
3:3. ŞAHISLAR BAZI FIRSATLARI KOLLAYIP ARADA BELDEN AŞAĞI ÇALIŞIYORLAR, HER İKİ TARAFTAN.
4:DIEP, HOŞGELDİN, AMA DAHA İLK MSG.LARINDA SALLANDIN, ELBETTE O KİTAPLARI OKUYUP HALA İNANÇLI İNSANLAR VAR.. CHURCWALL İN HAKKINDA VE DAHASINI KONUŞURUZ. MSG.LARIMA GÖZ GEZDİR, BİRŞEYLER BULACAKSIN.
5. NOTHİNG VE YENİ, ARADA KALMAK BAZEN İYİDİR, KUVVETLİ OLDUĞUNU HİSSETTİĞİN ANDA DAMARLARINDA ÇARPAN KAN ZATEN SANA YÖN VERİR.( BUNA NABIZ DERLER, BAZILARI HEYECAN DA DER, VE BİR KEZ GEREKTİĞİNDE ÇARPMAYA BAŞLAR , LAFLAR DÖKÜLÜR DUDAKLARDAN, ONDAN SONRASI OKUN YAYDAN ÇIKMASIDIR, İKİNİZ DE OKUMUŞ SAYGIN TARTIŞAN KARDEŞLERİMSİNİZ, MUHABBETLE TAKİP EDİYORUM YAZDIKLARINIZI.)
6: İLK KEZ KAFE KISMINI OKUDUM, ADAM ŞİİR YAZMIŞ, ÖBÜRÜ KÜFRETMİŞ, DİĞERLERİ SÜNGÜ TAK MUHABBETİ..NASI KAFEYSE.
7: ADAM ŞİMDİ BANA DA, SİZLERE SULANDIĞIMI SÖYLEYEBİLİR, OHHA DİYECEĞİM AMA, OKUDUM, NASIL ÜZÜLDÜM ANLATAMAM. GALİBA BERENT Dİ İSMİ, HOCAM, SIKI ADAMSIN, BALIK MUHABBETİN ÇOK GÜZELDİ.. SEN BÖYLE HEP TAKIL VE ANLAT ALLAHAŞKINA, NE DERLERSE DESİNLER..
8:BURAYI TESADÜFEN BULDUM SAYIN CEM, NE KADAR SAYGILISIN HER YAZDIĞINDA, AMA TANINMAN VE BU TARTIŞMALARI YAYMAN LAZIM SANIYORUM. MUHABBET 8-10 KİŞİ ARASINDA GİDİP GELMEDE, HACI ABİ PİS PİS GÜLMESE, ELLA GÜZEL GÜZEL CEVAPLAR YAZMASA, NOTHİNG ,YENİ İNANARAK KATILMASA OYUN BİTER. NGCOSKUN BU KADAR SİNİRİ ALINMIŞLARI OYNAMASA, PERDELER İNER..
9:VE ALİBABA, GENE ARTNİYETSİZ BİRŞEY DER, BU KÜFÜRLERE TAHAMMÜLÜM YOK, HAYATIM KÜFÜRLER İÇİNDE GEÇTİ, AMA .....

BU DİN TARTIŞILACAK, YA DOĞRU BULUNACAK, YA DA HER KES BİR GÜN ATEİST OLACAK.AMA KÜFÜRLE DEĞİL, BELDEN AŞAĞI DEĞİL.

BİR SORU SORMADIM, BAŞLIK AÇTIM, "DİN YOKTU, ZATEN DE HİÇ OLMADI" DİYE, AMA KONULAR DİĞER BAŞLIKLARDAN DA GELEREK, NERELERE GİTTİ.

BEN MUHAMMEDİN TANIĞI DEĞİLDİM, HACI ABİ SEN ORDA MIYDIN, ALAY ETTİĞİN HADİSLERE HAKLI OLARAK PİS PİS GÜLERKEN NELERE DAYANARAK MUHAMMEDİN IRZINA GEÇMEYE ÇALIŞMAKTASIN, O ZAMAN O NE İDÜĞÜ BELİRSİZ HADİSLERE SİPER OLAN MÜSLÜMAN SANA KÜFREDERSE NE DİYEBİLİRSİN?

CEM, TABİİ Kİ YENİDEN BİR KURAN TEFSİRİ YAZABİLİRSİNİZ, VE HATTA,
ÇALIŞIRSINIZ, YENİDEN BİR KURAN BİLE YAZABİLİRSİNİZ. KİM ALIKOYABİLİR. BURDA OLDUĞU GİBİ 20-30 MUHABBETÇİYİ BULMADIKTAN SONRA ADINIZ TARİHE BİR GURUP ANTİDİNFANATİĞİ BİLE GEÇMEDİKTEN SONRA..OLAY BU MUDUR, PERDE KAPANSIN, UNUTULSUN MUDUR? SİZ ATEİST OLARAK EYÜPSULTAN DA KARI, KOCA, SERVET DİLEYEN, ZUHURAT BABAYA CÜZDAN SÜRTEN, FIRSATINI BULSA BİLMEM NEYİNİ SÜRTECEK KADAR DİNBAZLARI BÖYLE Mİ İKNA EDECEKSİNİZ?

BENCE BU MEMLEKETTE ÖZÜNÜ ARAYAN İNSAN ÇOK. GELİN İNSANLARA, YIĞINLARA BİRŞEYLER ANLATIN, KÜFRETMEDEN, CEHALETE DÜŞMEDEN, İNTİKAM DÜŞÜNMEDEN, AMA ANLATIN, DİN NEDİR, ALLAH NEDİR, YARADAN NEDİR, DÜŞÜNDÜRÜN İNSANLARI KARDEŞİM, ZOR..ÇOK ZOR. AMA MANGAL BİLE YAKARKEN İLK ATEŞ ÇOK ÖNEMLİ, SİZ YAKIN, YELLEYEN İNANIN Kİ ÇOK OLUR..

SİZLERİ SEVİYORUM. UNUTMAYIN.

SEVGİYLE VE DAİMA BARIŞIK KALMAK ÜMİDİYLE.

ALİBABA.

alibaba
24-01-2005, 05:50
SEVGİLİ ARKADAŞLAR,

ŞAMANLARI, PUTA TAPANLARI,TÜRKLERİ, ESKİ YUNANLILARI, MISIRLILARI, MAYALARI ( DAHA KISADIR TARİHLERİ) KISACASI 3000 SENE ÖNCESİNE BAKALIM MI?

YAZILI TARİH BİZLERİ 4-5000 YIL ÖNCESİNE GÖTÜRÜR..
DİNLER TARİHİ İSE 2500 SENE ÖNCESİNE..

ESKİ TARİH HEP BİR YARATAN PEŞİNDE KOŞMUŞ, AYA, GÜNEŞE, AĞACA, IRMAĞA, GÜZELE ÇİRKİNE TAPMIŞ...

NEDEN? ÇÜNKÜ ŞEHİRLEŞMEMİŞ. TOPLU YAŞAM DÜZENLERİ YOK. HER AKLI YETEN BU ALEMİN BİR DÜZENİ VAR AMA NERDE DİYEREK OLMUŞ HEPSİ. ÇÜNKÜ, ALEM DÜZENİ O GÜNLERDE DE VARDI.
HÖT DİYENE AL Bİ OK DENMİŞ. AKILLILAR İNSANLARI ALIN LEN SİZE YARATAN DİYEREK BİRŞEYLERE YÖNLENDİRMİŞ.

YARATANIN İZİNİ İÇLERİNDE SÜRENLER DE DAHİL OLMAK ÜZERE TÜM İNSANLAR, ŞAMANİST, AĞACA PUTA, IRMAĞA AYA, YERE GÖĞE , TAPINIR OLMUŞLAR...

SONRA, NASIL BİZ ANA BABA OLARAK ÇOCUKLARA MASAL ANLATIRIZ..( BURAYA DİKKAT ) MASALLAŞMIŞ KAHRAMANLAR TANRI OLMUŞ, KADINA KIZA SARKAR OLMUŞ..( SALYANGOZ, KULAKLARIN ÇINLASIN).

MİTOLOJİ DENMİŞ SONRA BU MASALLARA, HALA DA ANLATILIR OLMUŞ..

BAKIN BİZDE DİNLER NASIL OLUŞUP SONRA NEDEN HURAFE OLUYOR
. LÜTFEN DİKKAT...

"OĞLUM YAPMA SAKIN!!!!"
"BABA NİYE"
"SONRA CEHENNEME GİDERSİN"

"KIZIM, SAKIN RUJ SÜRME"?
"ANNE, SEN SÜRÜYORSUN YA"
"BU YAŞTA RUJ SÜRMEZ KIZ ÇOCUKLARI, YOKSA CEHENNEMDE YANARLAR"
"ANNE CEHENNEM NE"
"ELİNİN KÖRÜ, YANACAKSIN İŞTE"....

KIZIMIZA OĞLUMUZA ANLATAMADIĞIMIZ ŞEYLERİ, KESTİRMEDEN, YANARSIN, BÖYLE YAPARSAN ALLAH SENİ SEVER, ...."ALLAH KİM" SORUSUNA DA KESTİRMEDEN "AKŞAM TIRNAK KESERSEN SENİ YAKAN, AYAK PARMAĞINI GÖSTERİRSEN SENİ ZEBANİLERE VEREN" DEYİP BİÇİMLENDİRİYORUZ, KORKU VEYA BAŞKALDIRMA DA BÖYLE BAŞLIYOR.

ANLATAMIYORUZ....BÖYLESİ RAHATIMIZA GELİYOR.

BİZLERİN KOYAMADIĞI YASALARI ALLAHA KOYDURUYORUZ..

VE BİRİLERİ ÇIKIP, BUNLARI KİTAP HALİNE GETİRİYOR.

BİZ DE BUNA DİN DİYORUZ.

CAMİ ÖNLERİNDE BEDAVA DAĞITIYORLAR, ÇÜNKÜ BİZLERİN ÖYLE DEMELERİ ONLARIN SERVETİNE SERVET KATIYOR....

BUNLARI TOPLUM KATINDA DÜŞÜNÜNCE, TARİKATLAR, MEZHEPLER, DİNLER DOĞUYOR.....

BEN EN AZINDAN BÖYLE DÜŞÜNÜYORUM ARKADAŞLAR..DAHA YAZACAK PEKÇOK ŞEY VAR BELKİ AMA,......

SEVGİYLE DAİMA BARIŞIK KALMA ÜMİDİYLE.

ALİBABA

ngcoskun
24-01-2005, 13:10
SELAM ALİBABA
BU SON YAZINA KATILIYORUM VE BENZER FİKİRLERİ DAHA ÖNCE YAZMIŞTIM.BİRİLERİNİ İKNA EDEMİYORSAK ALLAHI DEVREYE SOKUYORUZ.VE NEDENİNİ SORANLARA SORULMAZ DİYEBİLECEĞİMİZ TEK VARLIK O OLDUĞU İÇİN İŞE YARIYOR.BİRDE AKVARYUMDAN HAYATA İSİMLİ BİR YAZIM VARDI.BİRİLERİ DALGA GEÇSE DE ASLINDA DOĞRU BİR YAZIYDI.OKUMADIYSAN OKUMANI TAVSİYE EDERİM.
SAYGILAR.

25-01-2005, 16:23
Merhaba nOthing

Yaratici varmidir yokmudur,binlerce yildir tartisilir.Kimdir bu yaratici?

Inanki gercekten bir yaratici yoksa ve ben olmayan birseye inaniyorsam kendimi zararda kabul ederim.Sonucta ne Yaraticiyla birebir gorustum nede maddenin baslangicina sahit oldum.Bu durumda yapabilecegim tek sey gozlemlerim dogrultusunda fikir yurutmek.
Uzerinde onemle durmak istedigim bir konuda su:Benim inandigim yaratici illede muslumanlarin Allah''i yada Hristiyanlarin Tanri''si olmak zorunda degildir.Belkide o cok iyi bir bilim adami yada buyuk bir filozof belki bir buyucu yada bir programcidir.Sempatik olabilir,dost olabilir,cana yakin sevimli biride olabilir.Ben zaten yaratici ve dini farkli degerlendiriyorum.Insanlar dini uydurabilirler ama yaratici uyduramazlar.
Bu forumdaki baska bir yazida dile getirmistim.Yaraticiyi kabullenememenin en buyuk nedeni sonsuz olmasidir.Yaraticiyi rededersek maddeye sonsuz sifatini vermek zorunda kaliriz.Maddeyi sonsuz kabul edersek ona yaratici ozelligi vermis oluruz.Yaraticiligin akil ve bilimle olacagini dusunursek maddenin kendisinde bu ozellikleri bulamayiz.Bu durumda benim dusunceme gore bilen ve herseyi yoneten bir yaraticinin olmasi daha mantikli.

Yaraticiyi arama ozelligimiz gayet dogal ve bilimseldir."Nasil oldu,nasil degisti?Nasil geldi?..." gibi sorular bilimin temel taslaridir.Bu anlamda bir yaratici arayisi bana gore bilimseldir.

Ayrica bahsettigin sifir noktasini bulamiyorum.Ben yaklastikca o uzaklasiyor.Sifir noktasi konusunda farkli dusuncelerin varsa burada onlari belirtirsen sevinirim.

Din olmasaydi yaratici olmazdi diyorsun.Ama belirttigim gibi ben din ve yaraticiyi ayri degerlendiriyorum.Bence madde olmasaydi yaratici olmazdi yada yaratici olmasaydi madde olmazdi.

Simdilik benden bu kadar.

ngcoskun
25-01-2005, 16:37
Din olmasaydi yaratici olmazdi diyorsun.Ama belirttigim gibi ben din ve yaraticiyi ayri degerlendiriyorum.Bence madde olmasaydi yaratici olmazdi yada yaratici olmasaydi madde olmazdi.

sevgili arkadaşlar.ben de her zaman şunu söylemişimdir.
allah (yaratıcı) olsaydı dinler olmazdı.Kuran olmazdı.Muhammed böyle cirit atamazdı.

yani eğer bir allah olsaydı bile insan işleriyle bu kadar ilgilenmezdi.benim ona 24 saat tapınmamı istemezdi.buna ihtiyacı olmazdı.benim gibi aciz bir yaratıkla bu kadar uğraşmazdı.bu örnekleri çoğaltabiliriz.......

n0thing
25-01-2005, 18:45
Yeni

İnsanlar neden yaratıcıyı uyduramasın? Diğer foruma yazdığım yazıyı aynen buraya kopyalıyorum.


İnsanlar korktular, hayret ettiler ve bunu biz yapmadığımıza göre bizden üstün biri yapmıştır dediler.

Sonra o üstün şeyi aradılar.

Ve evet en sonunda bir yaratıcı buldular DOĞA.

Yaratıcı ile aramızda bağ olmalı diye düşündüler ve din ortaya çıktı.

Ona hoş görünmek için bir çok şey yaptılar ve böylece din kavramı daha fazla kuvvetlendi.Din bundan sonra bir kültür, bir kanun gibi oldu.

Ne kadar yaratıcıyla aralarındaki bağı güçlendirmek için çabaladılarsa ( kurban kesme, tören yapma ) din o kadar kuvvetlendi.

Öyleydi ya, madem bir yaratıcı var ve bunun doğruları yanlışları da olmalı diye düşündüler.Sonra Tanrının kuralları insanlara bildirildi.Tabi bu arada tüm bunlar olurken din daha da kuvvetleniyordu.




Şimdi biz dini alttan çekip yaratıcıya inanırsak bu iskambil kağıtlarından oluşan kuleye benzemez mi? Yaratıcı ve din kavramı birbirinden ayrılmaz çünkü aynı kökten geliyorlar.İkisi de birbirine bağımlı diye düşünüyorum.Ama sen yaratıcı ile dini ayırıyorsun ve burda uzlaşmıyoruz.


Madde sonsuzdan beri vardı veya tek dokunuşu yaratıcı yaptı ve o her şeyi başlattı laflarını çok iddialı buluyorum. Ortalık şimdilik bulanlık.

hasavci
25-01-2005, 23:03
Degerli arkadaslar,dunyadaki en guclu varlik insan ama en zayif varlikta yine insan.Insanin beyni gelistikce Dunyayi ve evreni iyi taniyor.Diyorlarki Allah dinleri vede en son din ISLAM`i gonderdi.Soyle bir sorgulama yok.Allah diye tanimladiginiz yaratici insan gibi bir varligi yaratiyorsa onu dogarken kendisinin kurallarina mutlak inanacak seviyede yaratirdi.Kalkipta Musevi,Hristiyan,Musluman vs.gibi kullarini kategorize etmezdi.
Nasilki uzakdogudaki dinler kitabi dinlere inananlar icin ZIRVA geliyorsa " Inek`in,Maymun`un,Sican`larin kutsal addelip tapinilmasi gibi" beynigelismis insanlar icinde kitabi dinler "bir anlamda" zirva geliyor.Cunku inaniyoruz dedikleri ALLAH kavramina ters dusuyorlar.
Nedenmi?.Ben musluman ulkede dogdum din hanemde MUSLUMAN yaziyor,Avrupada hiristiyan aileden dogan biride hiristiyan,Amazonlarda oldukca ilkel sartlarda yasayan bir KLAN`daki bir sahista ALLAH kavramini bilmeden erisemedigi her seye tapiyor." NATIONAL GEOGPRAPHIC kanalda defalarca izledik".Derken HAK vaki oluyor ve bizler oluyoruz obur dunyada ben musluman dini kurallarinca degerlen-
diriliyorum,Avrupali hiristiyan dini kurallarinca degerlendiriliyor,peki
amazonda allahi bile tanimayan SAMAN kurallarinca yasamini surduren garip ne yapacak bizlerin odulu CENNET yada CEHENNEM onunki ne olacak bana bunu aciklayacak bir vatandas
varmi?.Oturalim adam gibi tartisalim.Ama safsataya varmadan.Saygilarimla.

EGER YARATICIDAN BEKLENTILERINIZ VARSA O SIZE BEKLEDIGINIZIN EN IYISINI GONDERDI O`NU GOREMIYORSANIZ KARANLIKTA YURUMEYE DEVAM EDECEKSINIZ
. CUNKU O MUSTAFA KEMAL ATATURK.

26-01-2005, 03:05
Selam arkadasim
Bu konuyu fazla genisletmeden, kisaca sunu ifade edecegim
Allah in peygamber göndermedigi bos bir kita olmadigi gibi, icinde peygamber gelmeyen uzun bir dönem de mevcud degildir.
Hemen her devrin insani, az cok bir Peygamberin estirdigi ruzgardan nasibini almistir. Peygamberlerin adinin tamamen unutuldugu ve eserlerini zamanin asindirdigi yerlerde ise, ikinci bir peygamber gönderilinceye kadar, o devre fetret devri denmis ve o devrin insanlarinin azabdan bagislanacagi ifade edilmistir. Yani senin deyiminle SAMAN kurallarinca yasamini sürdüren insanlarin Cehennem i bilmedikleri (eger gercekten haberleri yoksa) icin Cehennemlik te olmalari sözkonusu degil... Dogrusunu Allah bilir...


Selamlar
Ahmet