PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu sitede müslümanları rencide etmek yasak mı?

AL-İLAH
06-06-2011, 14:39
Aşağıdaki uyarıyla karşılaştım arkadaşlar, beni aydınlatırsanız memnun olurum.

Kullandıgınız nick bizim için bir anlam ifade etmese de inananlar nezdinde rencide edicidir. 48 saat içerisinde nickinizi degiştirmezseniz tarafımızdan degiştirilecektir. Lütfen anlayışlı olunuz.

lgili başlık : http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7092

saygılarımla

Nick değiştirmek sorun değil de burada tam olarak kural nedir onu anlamak istiyorum. Müslümanları yada herhangi bir inanırı rencide edici nick alamıyor muyuz, yazdıklarımız da bu kural dahilinde mi, dahil değilse niye değil? Yada rencide etmekten kasıt nedir, bunun sınırlarını neye göre belirliyoruz?

_melek_
06-06-2011, 14:51
Sayın Dilaver ve diğer yöneticiler bu hassas davranışınızdan ötürü teşekkür ediyorum galiba bu formu be sebepten ötürü seviyorum.Tüm yönetici arkadaşlara saygılar sunuyorum..:)
Başlığa bakta çıldırma müslümanları rencide edemeyecekmiyiz size varya hiç bir şey söyleyemiyorum rencide etmek için mi geldiniz buraya yazık size hemde çok yazık..

darkmasturbater
06-06-2011, 14:54
sadece ölen tanrıların nicklerini alabiliyoruz.yaşayanların nicklerini alamazsın.zeus, thor, amon fln takıl Allah kardeş.

AL-İLAH
06-06-2011, 14:58
Başlığa bakta çıldırma müslümanları rencide edemeyecekmiyiz size varya hiç bir şey söyleyemiyorum rencide etmek için mi geldiniz buraya yazık size hemde çok yazık..
Burası farkındaysan ateist bir forum, her köşesinde allahı yerden yere vuran aşağılayıcı iletilerle dolu ve siz bunlardan rencide olmuyorsunuz da birisi allah nickini aldı diye mi çıldırıyorsunuz?

_melek_
06-06-2011, 15:04
Burası farkındaysan ateist bir forum, her köşesinde allahı yerden yere vuran aşağılayıcı iletilerle dolu ve siz bunlardan rencide olmuyorsunuz da birisi allah nickini aldı diye mi çıldırıyorsunuz?
Yok hayır ne Allah hakkında yapılan eleştirilerden nede sizin nickinizden rencide olmuyorum.
Ateist olupta aynı zamanda bu formun yöneticileri olan arkadaşların göstermiş olduğu hassasiyete şaşırıp teşekkür etmek gereği duydum.Gerçektende takdir edilecek bir davranış.
Siz ise bunun karşısında ne gariptir ki rencide edemeyecekmiyiz müslümanları diyorsunuz her toplulukta çürük elmalar olurmuş ya hoş görmek gerek..

AL-İLAH
06-06-2011, 15:09
Yok hayır ne Allah hakkında yapılan eleştirilerden nede sizin nickinizden rencide olmuyorum.
Ateist olupta aynı zamanda bu formun yöneticileri olan arkadaşların göstermiş olduğu hassasiyete şaşırıp teşekkür etmek gereği duydum.Gerçektende takdir edilecek bir davranış.

Davranışı taktir ettiğinize göre, sorumu kendi üzerinize almak yerine rencide olanlar için cevaplayabilirdiniz. Neden yazılanlar değilde nickler engellenmeli?

Siz ise bunun karşısında ne gariptir ki rencide edemeyecekmiyiz müslümanları diyorsunuz her toplulukta çürük elmalar olurmuş ya hoş görmek gerek..
Rencide etmek yönetimin tabiri, ben aslında ''allah nickini alamayacak mıyız'' sorusunun sahibiyim(:

berguzar
06-06-2011, 16:25
Bu sitede her tür düşünce masaya yatırılır ve ameliyat edilir. Bu sitede her tür düşünce her tür diğer düşünce sahipleri tarafından eleştirilir/tartışılır/bölüşülür/paylaşılır.

Bu sitede birkaç şeyle beraber, düşünce sahibinin düşüncesi ve kendisi rencide edilmez, aşağılanmaz, küçültülmez.

Eleştirmeyi rencide etmek olarak mı algılıyorsunuz?

Ben bir müslümanım ve bu sitedeyim. Burada insanlarla düşüncelerimi tartışmaktan da gayet büyük keyif alıyorum. Çünkü bu minvalde tartışabildiğim insanların insanlık temel çıtasında buluştuğunu gözlemliyorum.

Siz illede bir inanırı rencide etmek istiyorsanız, eminim çok yakın çevrenizde bunlardan vardır. Onlardan başlayın, yetmezse ben buradayım, sizin rencide ederken keyif almanıza yardımcı olacağıma namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum!!!

AL-İLAH
06-06-2011, 17:16
Ben bir müslümanım ve bu sitedeyim. !
Nickimden rencide oluyor musun arkadaşım?(:

Yergin
06-06-2011, 17:37
Nickimden rencide oluyor musun arkadaşım?(:

Sanırım siz öncelikle

http://www.turandursun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=678&Itemid=134

bulunduğunuz sitenin tüzüğünü, kurallarını okumalı, daha sonrasında ise başlıkta yazdığınız müslümanları rencide etmek yasak mı ifadeniz için, önce kendi içinizde daha sonrasında ise dilerseniz burada bizlere açıklamasını yapmalısınız.

Saygılar

dilaver
06-06-2011, 20:58
Sayın üye

Unuttugum bir hususu hatırlattıgınız iyi oldu. Bu sitede sizden önce de nick olarak ALLAH ismini almaya çalışanlar oldu ancak tavrımız hep aynı oldu. Milyonlarca insanın taptıgı bir varlıgı nick olarak edinmek onları küçük düşürmeye çalışmak izin verecegimiz bir tavır degildir. Ayrıca bu sitede kimsenin kmseyi rencide etmemesine çalıştık. Bu konunun pek de tartışılacak bir yanı yok. Site tüzügümüz bu konuda açık ve sarihtir.

Nickiniz tarafımdam AL-İLAH olarak degiştirildi. Şifreniz aynıdır. Bundan sonra gereken degişiklikleri yapmak size kalmıştır. Ancak aynı tavrınıza izin verilemez. Keyfiyet sizindir.

saygılarımla

redyellow
06-06-2011, 22:58
Sayın dilaver nickli yöneticiye hassaten teşekkürlerimi sunuyorum, bir müslüman olarak, bir inanan olarak gösterilen bu hassasiyet beni çok memnun etti.

Aynı hassasiyetin yazılan yazılarda da gösterilmesi talebimi iletiyorum.

Her türlü eleştiriye vs. evet ama RENCİDE edici, hakaret içeren, alay içeren, seviyesiz yazılara da yer verilmemelidir.

Tekrar teşekkürlerimle.

antika
06-06-2011, 23:07
Sayın dilaver nickli yöneticiye hassaten teşekkürlerimi sunuyorum, bir müslüman olarak, bir inanan olarak gösterilen bu hassasiyet beni çok memnun etti.

Aynı hassasiyetin yazılan yazılarda da gösterilmesi talebimi iletiyorum.

Her türlü eleştiriye vs. evet ama RENCİDE edici, hakaret içeren, alay içeren, seviyesiz yazılara da yer verilmemelidir.

Tekrar teşekkürlerimle.

Sevgili redyellow,din kitaplarinda inanmiyan veya az sapmis insanlarin onurunu yerlebir eden ayetler olmasina ragmen ben genede inanan(herhangi bir inanca)insanlarin gururlariyla oynanmasini tasvip etmiyorum,bizim savasimiz zaten insanin onuru ugruna,bunun icin canini vermis ve herzaman canini verecek insanlarimiz var,insanin onuru ugruna milyonlar karsilik beklemeden canini verdi ve bize düsen onlarin savasina sahip cikmak,bu insanlar inananlarinda inanmiyanlarinda icinde var ortak nokta insanlik onuru.

redyellow
06-06-2011, 23:23
hokitoki:

ayetler vs. diyerek laf çarptırmanıza gerek yoktu:)

O bölümü görmeden okudum yazınızı, teşekkürler.

antika
06-06-2011, 23:33
hokitoki:

ayetler vs. diyerek laf çarptırmanıza gerek yoktu:)

O bölümü görmeden okudum yazınızı, teşekkürler.

Sevgili redyellow,tanri fikri gercekden cok tehlikeli, buna cok akillica yaklasmamiz lazim,,bununla öldürülebiliniyor ,yasatilabiliniyorda,ne yazikki öldürmek herzaman öne geliyor.

Romantikomunist
06-06-2011, 23:36
Sayın site yöneticileri. "Allah" nickli üye arkadaşa haksızlık yapıyorsunuz. Birincisi o kişiye sormadan değiştirmemeliydiniz üye ismini. O kişinin de fikrini sorup değiştirmeliydiniz. İkincisi "Allah" ismi ile değil de Fettah, Alim, Mümin vb isimler ile birisi üye olsa, siz o kişilerden de üye isminin değiştirilmesini talep edecek misiniz ? Bu söylediğim isimler de Allah'ın diğer isimlerinden bir-kaç tanesidir. Ona bakacak olursak "Muhammed" ismi ile de "İsa" ismi ile de "Davud" ismi ile de üyelik olmasın. Hatta çocuklara bu isimler konulmasın. Yanlış yapıyorsun diye bir kabalık etmek istemiyorum site yöneticileri. Sadece ortadaki yanlışlığı düzeltmek için çırpınıyorum. Allah ismi de aynı, alim, mümin vb isimler de Allah ismidir ve Allah anlamına gelir. Onlar da aynıdır. Mesele isimleri mi değiştirmek, yoksa anlamlarını mı değiştirmek ? Bence işe buradan başlamalısınız. Ben arkadaşın Allah nickli üye isminin verilmesini sadece talep ediyorum.
(http://allahisimleri.org/esma.php?esma_id=31&KeepThis=true&TB_iframe=true&height=500&width=454)

redyellow
06-06-2011, 23:46
Sevgili redyellow,tanri fikri gercekden cok tehlikeli, buna cok akillica yaklasmamiz lazim,,bununla öldürülebiliniyor ,yasatilabiliniyorda,ne yazikki öldürmek herzaman öne geliyor.

Hayır tehlikeli değil, ben akıllıca yanaşıyorum, inanıyorum hiç bir tehlikesini görmedim.

kendimi bildim bileli şeriatçıyımdır ama şu ana kadar kimseyi de öldürmedim, hatta emin olun ben tavuk bile kesmedim şu ana kadar!

antika
07-06-2011, 00:19
Hayır tehlikeli değil, ben akıllıca yanaşıyorum, inanıyorum hiç bir tehlikesini görmedim.

kendimi bildim bileli şeriatçıyımdır ama şu ana kadar kimseyi de öldürmedim, hatta emin olun ben tavuk bile kesmedim şu ana kadar!

Ozaman siz seriatci deyilsiniz,(olabilirsinizde cünkü islamin iki yüzü var,biri tura biri yazi)seriata inaniyorsaniz,kesin hükümler var ve siz onlari reddedemezsiniz bunu yaparsaniz dinden cikmis olursunuz ama önemli deyil o zamanda baska ayetlerden faydalanabilirsiniz,dediyim gibi kuranda care tükenmez.saygilar sunar selamlar ederim insallah kafama topuz vuracak siz olursunuz,en azindan kimse görmeden biraz kiyak gecersiniz.

redyellow
07-06-2011, 00:27
topuz nerden çıktı yahu:)

yucemanitu
07-06-2011, 00:38
İyi de "Gaffur Cabbar, Kadir, Kerim..." Bu isimleri millet çocuğuna ad olarak veriyor. Ve yanılmıyorsam bunlar da Allah'ın isimleri ayrıca Allah= Al İlah değişen ne var ki şimdi? Eğer bu üyemizin nickinin tüzüğe aykırı olduğuna ikna olursam ben de Kızılderililerin tanrısına seslenen nickimi değiştireceğim.

Romantikomunist
07-06-2011, 00:42
Evet, ben de inanmıyorum. Ve bu yanlışlığın düzeltilmesini tekar talep ediyorum.

antika
07-06-2011, 00:45
topuz nerden çıktı yahu:)

Cehennemdeki iskencelerin bir cesidiymis,ben kafaya topuza alisigimda,,,,,.....

AL-İLAH
08-06-2011, 00:27
Sayın üye

Unuttugum bir hususu hatırlattıgınız iyi oldu. Bu sitede sizden önce de nick olarak ALLAH ismini almaya çalışanlar oldu ancak tavrımız hep aynı oldu. Milyonlarca insanın taptıgı bir varlıgı nick olarak edinmek onları küçük düşürmeye çalışmak izin verecegimiz bir tavır degildir. Ayrıca bu sitede kimsenin kmseyi rencide etmemesine çalıştık. Bu konunun pek de tartışılacak bir yanı yok. Site tüzügümüz bu konuda açık ve sarihtir.

Nickiniz tarafımdam AL-İLAH olarak degiştirildi. Şifreniz aynıdır. Bundan sonra gereken degişiklikleri yapmak size kalmıştır. Ancak aynı tavrınıza izin verilemez. Keyfiyet sizindir.

saygılarımla
Sayın dilaver, nick değişikliğinin benim açımdan sorun olmadığını ilk mesajımda belirtmiştim, bu kuralın içeriğini anlamak için konuyu açtım ve diğer üyelerin yazdıklarına bakılırsa benim gibi anlam veremeyen çok, sizden bunun izahını alabilir miyiz yada tüzüğünüzün ilgili yerini alıntılar mısınız?

Yazılarımızda hiçbir alay ve aşağılama olmadan sadece almış olduğumuz bir nick ile müslümanlarla nasıl alay etmiş oluyoruz? Değiştirdiğiniz nick de pekala müslümanları rencide edebilir, bunun kıstası nedir?

Bu sitede ALLAH için ........denilirken müslümanlar rencide edilmiyor muydu? Eğer rencide olacaklar diye basit bir nick bile engelleniyorsa; muhammedin ....., katil vs oluşundan tutunda allahın sadistliğine kadar her rencide edici şeyin bu sitede asla yazılmaması gerekmez mi? Ne tartışılacak o zaman burada? Ateist bir sitede böyle bir kurala hiçbir anlam veremedim açıkçası, anlayan varsa beri gelsin(:

redyellow
08-06-2011, 00:43
Cehennemdeki iskencelerin bir cesidiymis,ben kafaya topuza alisigimda,,,,,.....

ne zaman gidip döndünüz cehennemden? :)

frodo
08-06-2011, 00:59
İslam Dinine veya Başka Bir Dine, Onun "Peygamberine" Hakaret Etmeyiniz Bu sitenin dinlere karşı bir site olması, ateist veya din karşıtı üyelerimizin İslam'a, Muhammed'e veya başka dinlere hakaret etme serbestisini getirmez. Eleştirmek ve hakaret etmek farklı şeylerdir. Saygı temelinde dinlerin eleştirilmesinden yanayız. Dinlere hakaret içeren yazılara sitemizde yer verilmeyecektir. Böyle yazılar tarafımızdan silinecektir.

Bu tüzüğümüzden bir bölüm. Her üyemizin bu metni okuduğunu ve kabul ederek üyelik aldığını varsaymamak için bir nedenimiz yok. Dahası her yeni üyeye bir hoşgeldiniz mesajı göndererek benzer uyarıları tekrar hatırlatıyoruz.

Turan Dursun Sitesi forumlarının diğer din karşıtı sitelerden farklı olduğu yönlerden birisi de bu. Sadece bizim bir tercihimiz de değil. İsmini taşıdığımız Turan Dursun'un genel çizgisi de böyledir. Yani hiçbir yazısında hakaret, küfür yoktur. Aksine tüm dinsel tabulara meydan okurken şaşılacak denli sağduyulu ve özenli bir dil kullanır.

Bu minvalde Al-İlah nickli arkadaşın son iletisinde düzeltmeler yapılacaktır. Ve arkadaşımızdan o ifadelerin hangi iletilerde olduğunu bildirmesini de rica ediyoruz.

İyi forumlar.

AL-İLAH
08-06-2011, 02:00
Bu tüzüğümüzden bir bölüm. Her üyemizin bu metni okuduğunu ve kabul ederek üyelik aldığını varsaymamak için bir nedenimiz yok. Dahası her yeni üyeye bir hoşgeldiniz mesajı göndererek benzer uyarıları tekrar hatırlatıyoruz.

Alıntıladığınız kısmı okudum ve Allah nickini alarak tüzüğünüzü nasıl çiğnediğimi hala anlamış değilim, hiçbir iletimde hakaret ve aşağılama da yoktur.

Turan Dursun Sitesi forumlarının diğer din karşıtı sitelerden farklı olduğu yönlerden birisi de bu. Sadece bizim bir tercihimiz de değil. İsmini taşıdığımız Turan Dursun'un genel çizgisi de böyledir. Yani hiçbir yazısında hakaret, küfür yoktur. Aksine tüm dinsel tabulara meydan okurken şaşılacak denli sağduyulu ve özenli bir dil kullanır.
Bu minvalde Al-İlah nickli arkadaşın son iletisinde düzeltmeler yapılacaktır. Ve arkadaşımızdan o ifadelerin hangi iletilerde olduğunu bildirmesini de rica ediyoruz.
Google dan aratarak rahatlıkla bulunabilir, sizin gözünüzden kaçmıştır olabilirde ben şunu anlamıyorum; muhammed 8 yaşında küçük bir kızla evlenmiştir denilebilir ama s.byancı denemez, şu kadar kişiyi öldürmüştür denilebilir ama katil denemez, allahın şöyle böyle azap çeşitleri vardır denebilir ama sadist denemez mi demek istiyorsunuz?! Bu kelimeleri kullanmadığımızda müslümanlar rencide olmuyorlar mı yani?!

Ateistlerin de rencide olduğu sıfatlar vardır, onları da engelliyor musunuz?(:

_melek_
08-06-2011, 20:38
Sevgili yücemanitu başlığa dikkatli bakın lütfen ben tartışmak filan istemiyorum şu an kimseyide savunmuyorum sorun bence Allah nciki alıp almaması değil sorun bu nicki rencide etmek amaçlı almış olması bunun kanıtı ise açtığı başlık.
"Müslümanları rencide etmek yasak mı?" burada içindekini çıkarmış arkadaş.
Rencide etmek hakaret etmek kavramlarını seçimiş daha neyi savunuyorssunuz ki bence yönetici arkadaşlar işlerini gayet iyi yapıyorlar gerek bu konuda gerekse diğer hususlarda bir ateist formu olmasına rağmen insanları kendi adıma da konuşuyorum buraya çeken adaletli bir yönetici ekibinin olmasıdır.Bu yöneticiler takdir edilir tahkir değil.
Selametle kalın..

AL-İLAH
09-06-2011, 00:26
Sevgili yücemanitu başlığa dikkatli bakın lütfen ben tartışmak filan istemiyorum şu an kimseyide savunmuyorum sorun bence Allah nciki alıp almaması değil sorun bu nicki rencide etmek amaçlı almış olması bunun kanıtı ise açtığı başlık.
"Müslümanları rencide etmek yasak mı?" burada içindekini çıkarmış arkadaş.
Rencide etmek hakaret etmek kavramlarını seçmiş daha neyi savunuyorssunuz
Size bunun cevabını birinci sayfada verdim, gerçekten anlayamıyor musunuz yoksa anlamazlıktan mı geliyorsunuz? Hakaret etmek kavramını dile getirmediğim halde bununla itham ettiğinize göre, ikinci seçenek daha uygun görünüyor sizin için...

Konuyu açarken ilk mesajımda açıkça belirttiğim gibi, allah nickini almamın müslümanları ''rencide etmek'' anlamına geldiğini savunan bir yönetim var ve ben de buna gönderme yapan ironik bir soru soruyorum sadece...
Yani asıl sorduğum şey allah nickini niye alamayacağımızdı, ne gariptir ki siz bu nicki almanın rencide edici olmadığını savunduğunuz halde, yönetimi bu davranışından ötürü taktir ettiniz, ilginç insanlarsınız vesselam...

Yergin
09-06-2011, 08:55
yucemanitu,

Müslümanları yada herhangi bir inanırı rencide edici nick alamıyor muyuz, yazdıklarımız da bu kural dahilinde mi, dahil değilse niye değil?

Sizin gibi eski bir üyenin ve eğer yanlış hatırlıyor isem düzeltin lütfen site yönetiminde de bir ara bulunmuş birisi olarak burada böyle davranmanıza anlam veremedim.

Şimdi yanlış anlamadı isem, kişi ALLAh isminde üyelik açıyor. Sonrasında kendisine üye isminin değiştirilmesi gerektiği müslümanları rencide edebileceği söyleniyor ve üye de böyle bir başlık açıyor. Burası ateist bir forum, burada müslümanları rencide etmek yasak mı? ki diye...

Herşey çok açık değil mi?

Rencide edici bir ifade olduğunu düşünmüyorum bence diyebilir iken müslümanları rencide etmek yasak mı diye sorması yapılan değişikliğin doğru olduğunu gösterir bence.

Saygılar

_melek_
09-06-2011, 09:30
Size bunun cevabını birinci sayfada verdim, gerçekten anlayamıyor musunuz yoksa anlamazlıktan mı geliyorsunuz? Hakaret etmek kavramını dile getirmediğim halde bununla itham ettiğinize göre, ikinci seçenek daha uygun görünüyor sizin için...

Konuyu açarken ilk mesajımda açıkça belirttiğim gibi, allah nickini almamın müslümanları ''rencide etmek'' anlamına geldiğini savunan bir yönetim var ve ben de buna gönderme yapan ironik bir soru soruyorum sadece...
Yani asıl sorduğum şey allah nickini niye alamayacağımızdı, ne gariptir ki siz bu nicki almanın rencide edici olmadığını savunduğunuz halde, yönetimi bu davranışından ötürü taktir ettiniz, ilginç insanlarsınız vesselam...
Allah nickini almak neden rencide ediyor olsun veya Allah ncikini neden alamıyoruz gibi bir başlık açmak yerine rencide etmek yasak mı demişsiniz halen pişkin pişkin neyin savunmasını yapıyorsunuz pes diyorum başka da bir şey demiyorum size.
Ayrıca madem yöneticilere göndermeydi bu neden özelden konuşmak yerine başlık hemde böyle bir başlık açtınız amacınızı ortaya koymuşsunuz savunma yapacak durumda değilsiniz lütfen.

vartor
09-06-2011, 17:34
Allah nikinden rencide olacak, alinacak, kiskanacak tek bir varlik var ise, o da allah'in kendisi olmalidir.:) O sesini cikarmiyor ise, digerlerinin disardan gazel okumalari bence yersizdir. Bir yoneticinin ise, tuzugumuze aykiri buldugu bir durumu duzeltmesi, yetkileri dahilindedir. Yanlislik, haksizlik yapildigini dusunen bir uye, sikayetini foruma degil, polemik yaratmamasi icin, bir dilekce ile, yonetime ulastirmasi bence en dogrusu olacaktir.

freut
09-06-2011, 18:56
yönetimin allah nickini degistirmesini taktirle karsiliyorum,özgürlük var diye her sey yapmak zorunda degiliz.inanmasakta baskalarin duygulariyla oynayamayiz selamlar.

antika
09-06-2011, 19:23
Aydinlik mücadelesi ciddi ve kutsal bir mücadeledir bu mücadelede bence seviye düsürülmemelidir,seviyesiz insani kimse ciddiye almaz.Dogruda olsa yanlisda olsa allah milyonlarin kutsali,ona saygi duymak zorunda deyiliz ama bu mücadelede atilan her adima dikkat etmek zorundayiz aksi halde bir ileri bir geri vakit kaybederiz.
Sözde akilcilara sasiyorum ,cocuk gibi bir allah nikinde diretiyorsunuz,untmayin bu siteye her ugrayan dinci mutlaka aydinlanacak birilerini getirecekdir,unlar aydinlanacak insanlara ulasmak icin bir köprü,onlara iyi davranin.saygilarimla

antika
09-06-2011, 20:08
Allah nikli üye sitede islamci biriyle tartisacak,,,,,ne bekliyecek?,,,
karsidaki insanin ,sayin allah veya sevgili allah diye hitab etmesinimi???,,
Akilcilar sizlersiniz ama akili kullanan ne hikmetse dinleri kullananlar,,bu ne yaman celiski?,,,...ben siradan bir üye olarak allaha hakaretde edebilirim ama siz aydinlik savascilari her adima dikkat etmek zorundasiniz,,,burda cok serefli bir insanin adini kullaniyorsunuz ve bunada dikkat edin.

spartacus
09-06-2011, 21:03
İnsanları rencide etmek ne olursa olsun hoş bir tutum olmasa gerek. Tabi başkasının yanlışı bizim doğrumuz değilse, başkasının yanlışınıda sürdürmek ya da uygulamak yine doğru bir sonuca ulaşmamızı sağlamaz. zaten biz dinleri ne için eleştiriyoruz?

Başlık rencide olarak açılmış, başka türlü değerlendirebilseydik daha anlamlı olabilirdi. Bir teati yapma şansımız olabilirdi... Bu anlamda Müslümanları diye ayırmadan, kim olursa olsun rencide etmenin hoş bir davranış olmayacağı konusunda karar kılabilmemiz gerekir. Bu bir nick-isim, içerik ya da fikir konusu değil ki... Karıştırmayalım..

Neyse konuyu bence büyütmeyelim;

Sevgili Al-İlah dilersen kendine hepimizin de, hitap edebileceği bir nick belirleyebilirsin... Şahsen ben sana Allah diye hitap etmeyi tercih etmiyorum mantığıma ters düşüyor, uyuşamıyorum bu isimle. (o isim, mitolojik bir kahraman olana kadar da sanırım uyuşamayacağım, gerçi El-İlah, Al-İlah bu konuma çoktan erişti Allah ise henüz değil)

Buradan, Allah isminin kullanımına bile karşı çıkacak düzeyde sansür işliyor gibi anlamsız sonuçlar çıkartılmasın, hatda şu da çıakrtılmasın, şahsen ben dileyen kendisine Allah demiş, dileyen ne istiyorsa o isimi seçmiş hiç bir sorun görmüyorum, bu şahsen kısmıdır, yalnız bir platformda olduğumuzu unutmayalım, salt kişisel ya da kişilere göre yargılar oluşturamayız. Sitenin misyonuda sloganıda nettir, amaç üzüm yemektir...

yucemanitu
09-06-2011, 21:40
Aydinlik mücadelesi ciddi ve kutsal bir mücadeledir bu mücadelede bence seviye düsürülmemelidir,seviyesiz insani kimse ciddiye almaz.Dogruda olsa yanlisda olsa allah milyonlarin kutsali,ona saygi duymak zorunda deyiliz ama bu mücadelede atilan her adima dikkat etmek zorundayiz aksi halde bir ileri bir geri vakit kaybederiz.
Sözde akilcilara sasiyorum ,cocuk gibi bir allah nikinde diretiyorsunuz,untmayin bu siteye her ugrayan dinci mutlaka aydinlanacak birilerini getirecekdir,unlar aydinlanacak insanlara ulasmak icin bir köprü,onlara iyi davranin.saygilarimla

Terbiyesizleşmeyin, "çocuk" ve "seviyesiz" ithamlarınızı aynen iade ederim alın güle güle kullanın. Başkasına seviye dersi vs. verirken siz hakaret ediyorsunuz.

the supernova
09-06-2011, 22:24
Rencide etmek doğru değil ama yalan olduğunu bildiğimiz birşeye de sizler inanıyorsunuz diye saygı beklemeyin.

Yani saçma bir savunma yapmışsın.

AL-İLAH
10-06-2011, 00:38
Allah nickini almak neden rencide ediyor olsun veya Allah ncikini neden alamıyoruz gibi bir başlık açmak yerine rencide etmek yasak mı demişsiniz halen pişkin pişkin neyin savunmasını yapıyorsunuz pes diyorum başka da bir şey demiyorum size.

Başlık rencide olarak açılmış, başka türlü değerlendirebilseydik daha anlamlı olabilirdi. Bir teati yapma şansımız olabilirdi... Bu anlamda Müslümanları diye ayırmadan, kim olursa olsun rencide etmenin hoş bir davranış olmayacağı konusunda karar kılabilmemiz gerekir. Bu bir nick-isim, içerik ya da fikir konusu değil ki... Karıştırmayalım..

Şurada yazışma fırsatı bulduğum birkaç günde anladım ki, bu sitede konu içeriğine bakılmaksızın sadece başlıktan yola çıkılarak fikir üretme hastalığı var. Zahmet edip ilk mesajımı okumuş olsalardı, rencide etmek tabirinin yönetime ait olduğunu ve benim de bunu ironik bir şekilde başlık olarak kullandığımı anlamış olmaları gerekirdi...

Ne demişim ben konuyu açarken ilk paragrafta;
Aşağıdaki uyarıyla karşılaştım arkadaşlar, beni aydınlatırsanız memnun olurum.
Bunun üstüne ''nick değiştirmem gerektiğiyle'' ilgili uyarı mesajını alıntılamışım değil mi? Yani bu uyarı, müslümanları rencide edici herhangi bir yazım için yapılmamış, sadece allah nickini almam mevzu bahis edilmiş. Demek ki konunun müslümanları aşağılayıp onlara hakaret etmekle hiçbir alakası yokmuş, Allah nickini almayı ''rencide etmek'' olarak niteleyen yönetime karşı, onların tabirini ironi babında kullanarak bir başlık atılmış o kadar.

Ardından şu soruları sorarak;
Nick değiştirmek sorun değil de burada tam olarak kural nedir onu anlamak istiyorum. Müslümanları yada herhangi bir inanırı rencide edici nick alamıyor muyuz, yazdıklarımız da bu kural dahilinde mi, dahil değilse niye değil? Yada rencide etmekten kasıt nedir, bunun sınırlarını neye göre belirliyoruz?
Allah nickini almak rencide ediciyse, islam karşıtı hiçbirşeyin yazılamayacağını tartışmaya çalışıyorum görüldüğü gibi, müslümanlara hakaret edip aşağılama onlara küfür etme gibi bir amacı, bu iletimden nasıl çıkarıyorsunuz hayret valla(:

AL-İLAH
10-06-2011, 00:47
Al-İlah nickli arkadaşın değiştirilmeden önce kullandığı nicki neydi bilmiyorum ama, şahsen 'Allah' nickini almış bir üyenin Müslümanları rencide ettiğini sanmıyorum.

Gerçi 'Müslümanları rencide etmek' olarak tanımlanan ifadenin tarafımızca kullanılmasının doğru olduğunu da düşünmüyorum.. Çünkü bu ifade çok geniş bir şekilde tanımlanabilecek bir ifade.. Örneğin, ''Allah yok, Din yalan'' yazmak dahi Müslümanların büyük bir kısmını rencide edebiliyor.. Dolayısıyla 'rencide etmek' ifadesiyle bir takım yaptırımlar uygulanmasını doğru bulmuyorum.. Bir ifade çok geniş bir alanı kapsıyorsa, içi boş demektir.

Bu ifadenin yerine; 'Müslümanlara küfür veya hakaret etmek, alay etmek, küçük düşürücü/alaycı ifadelerde bulunmak' gibi daha anlaşılabilir tanımlar getirilirse, görece ve yine de yoruma açık olsa da yaptırımların alanı da daha rahat anlaşılabilir.

Nick konusunda, 'Allah' nasıl bir anlam ifade ediyorsa, 'Zeus' veya 'Thor' nicki de o şekilde bir anlam ifade eder.. Bir kesime (Müslümanlara) özel bir alan belirleyip, o alana hiçbir şekilde dokunulmaması gerektiğini ifade etmek doğru bir yaklaşım olmaz.. Bir Yahudiye, Hrıstiyana, Pagana, Şamana nasıl bir özel alan belirliyorsak, Müslümanlara da aynı şekilde belirlememiz gerekir diye düşünüyorum.
Tüm olay budur işte(:

Allah nicki umurumda bile değil, siteye üye olurken ilk aklıma gelen şeyi yazmıştım, bu uyarıyı almaya bir anlam veremediğim için de bir açıklama istedim hepsi bu(:

spartacus
10-06-2011, 02:27
Şurada yazışma fırsatı bulduğum birkaç günde anladım ki, bu sitede konu içeriğine bakılmaksızın sadece başlıktan yola çıkılarak fikir üretme hastalığı var. Zahmet edip ilk mesajımı okumuş olsalardı, rencide etmek tabirinin yönetime ait olduğunu ve benim de bunu ironik bir şekilde başlık olarak kullandığımı anlamış olmaları gerekirdi...

Ne demişim ben konuyu açarken ilk paragrafta;

Bunun üstüne ''nick değiştirmem gerektiğiyle'' ilgili uyarı mesajını alıntılamışım değil mi? Yani bu uyarı, müslümanları rencide edici herhangi bir yazım için yapılmamış, sadece allah nickini almam mevzu bahis edilmiş. Demek ki konunun müslümanları aşağılayıp onlara hakaret etmekle hiçbir alakası yokmuş, Allah nickini almayı ''rencide etmek'' olarak niteleyen yönetime karşı, onların tabirini ironi babında kullanarak bir başlık atılmış o kadar.

Ardından şu soruları sorarak;

Allah nickini almak rencide ediciyse, islam karşıtı hiçbirşeyin yazılamayacağını tartışmaya çalışıyorum görüldüğü gibi, müslümanlara hakaret edip aşağılama onlara küfür etme gibi bir amacı, bu iletimden nasıl çıkarıyorsunuz hayret valla(:

Başlığı(ilk başından), yazdıklarını bir kaç kez okumuştum zaten. Bu kadar erken tahlillerde bulunman, üstelikde bir kaç gün içinde bunu başarman konusunda illa analizlere mi girmeli? Açtığın başlığı bir daha oku.... "Müslümanları rencide etmek yasak mı?" oysa sana sunulan bir gerekçedir, bir şeyin gerekçesi ayrı bir şeydir, oradan yola çıkıp üstelikde kişi merkezli genellemeler başka bir şey. ilk paragrafımda zaten ne demek istediğimi açıklamamış mıyım? Oturalım gerekçeyi tartışalım, neden başlığı "Allah Nickini almak Müslümanları rencide eder mi diye açmadın?" Umarım kişisel yaklaşımını bir kenara bırakırızda, gerekçe üzerinden ele alırız.. benim teati ile kastım budur, mesleyi mi tartışalım, yoksa kişisel genellemelerle kişileri mi tartışalım?

? Bir kaç gün değil, bir kaç hafta da dahi bu kadar basit genellemeler yapma şansına sahip olamayız. İslam karşıtı hiç bir şey yazılamaz dediğin sitede bir kaç gün değil, bir kaç yılını vermen gerekir ki, din karşıtı binlerce yazıları inceleyip, okuyabilesin. Amaç din karşıtlığı mıdır peki? Bu kadar basit ve yüzeysel midir? defalarca tekrarlamaya gerek yok, dinlerden özgürlük demek dinlerden özgürlük demektir ve dünya senden, benden ibaret değil ki, ben zaten dinlerden özgürüm! madem toplum, kitle, insan kaygısı taşımayacağız, bizim derdimiz ne? heleki bu sitede? hem dinlerden özgürlük, hem toplumsal aydınlanmaya olabildiğince katkı, hem de dinlerden özgür insanları bir araya getirme çabasıdır, dinlerden özgür olmayanlarlada, birlikde özgürleşme çabasıdır. Bu çaba olmadan nasıl özgürleşilecek?! Bu inciterek, ya da ötekileştirerek yapılabilir mi? Böyle bir amaç, gaye güdebilir miyiz ki, bu noktadan yargı oluşturalım? amaç üzüm yemek... yoksa bana kalsa diye genellemeler yapmak değil, bana kalsa(yani platform ve ayrımsız belirli bir kitleye hitap eden, seslenen bir alanda kişiye göre yargı oluşturma şansımız olsa), zaten bir sakınca görmüyorum demiştim! yani belkide biz olumsuz bir eleştiri yapıyoruzdur, eksik yaklaşım sergiliyoruzdur, ama bu demek değilki oturup siteyi tartışalım, hemen 3 ayaklıları kurup, dara çekilelim? ne alaka? Beni ikna et, ama topyekün biçimde buradan siteye giydirmek için bu tür şeyleri kullanmayalım, burada ayrımız, gayrımız mı var!?

Dilediğin kategoride, dilediğin biçimde dilediğince din eleştirisi yapabilirsin, yapılmış onca başlıkdan dilediğini seçip, fikrini belirtebilir, görüşünü açabilir, başlıkları tazeleyebilirsin, yapamadığımız, eksik bıraktığımız konu olduysa da yenisini açabilirsin, burası bir platform, yazı kurullu, editörlü, sabit yazarlı bir yer değil ki, üstelik hepimizde gönüllü insanlarız... Bunu yapamayacağını(din eleştirisi ya da dinsel konularda fikrini söyleyemeyeceğini) düşünen tek bir tane kişi var mı? varsa bu başlığa ilk fırsatda ben 50 adet başlık linki vereceğim! Bekliyorum... (Madem Allah nicki umrunda değildi(o zaman bu b aşlıkda tartışmalıdır, zaten tartışmlı bir giriş ve genellemelere dönüştü), din eleştirisi yapılamaz demektesin buyur birlikde bakalım!)

Katibe Bartleby
10-06-2011, 10:44
Bence yönetimin tavrı çok yerinde, çok düzgün.
Güzel yapmışlar, ben beğendim.

AL-İLAH
13-06-2011, 11:43
Evet ben hala ortalarda bir açıklama falan göremiyorum, allah nickini alarak tüzüğünüze nasıl aykırı davranmış oluyorum, bu nicki alarak müslümanlar rencide ediliyorsa bunun kıstası nedir, aynı şey kullandığımız avatar ve yazdığımız iletiler için de geçerli mi, değilse niye???

@spartacus ben burada din eleştirisi yapılamıyor demedim, allah nickini almak ''rencide etmek'' olarak değerlendirilirse, bu minvalde hiç bir din eleştirisi yapılamaz dedim, yazdıklarımı iyi okumuyorsun demekki...

spartacus
13-06-2011, 19:58
Evet ben hala ortalarda bir açıklama falan göremiyorum, allah nickini alarak tüzüğünüze nasıl aykırı davranmış oluyorum, bu nicki alarak müslümanlar rencide ediliyorsa bunun kıstası nedir, aynı şey kullandığımız avatar ve yazdığımız iletiler için de geçerli mi, değilse niye???

Zaten açıklaması içinde... Neyi ele alacağımıza karar verelim. "Rencide eder mi etmez mi?" Bu bir hassasiyet durumu nihai bir hedef-amaç değil ki..

@spartacus ben burada din eleştirisi yapılamıyor demedim, allah nickini almak ''rencide etmek'' olarak değerlendirilirse, bu minvalde hiç bir din eleştirisi yapılamaz dedim, yazdıklarımı iyi okumuyorsun demekki...

Gayet iyi okumuşum işte, eskiden de bazı kriterlere hassasiyet gösterildiği dile getirilmiş, bu da onlardan birisidir denmiş. Kaldı ki şimdi, şu an dilediğin başlıkda(ki zaten yapılıyor) din eleştirisi yapabileceğinde beyan edilmiş.... yani pratik ne bizi, ne de varmak istediğimiz noktayı olumlamıyor, olumlayıcı veri sunmuyor, yaptığımız bir genelleme ve çıkış noktası ile uyuşmuyor(yani sitede din eleştirilemez, Allah ismi kullanılamaz, inancı eleştirilemez denmiyor, temsil düzeyinde bir hassasiyet durumu söz konusu ve bu hassasiyetinde salt bizden değil, hitap edilen kitle-sorumluluk, entelektüel sorumluluk bağından da kaynaklandığı ve hangi durumda sorun teşkil etmediği de dile getiriliyor. )

Ateyiz
25-06-2011, 17:49
Allah nickine izin verilmemesi çok ilginç...

Müslümanımsı sözler bunlar.Kutsal mücadele ?

Ben dincileri aşağılama tepkisini gayet normal buluyorum.Bu şekilde olmasını elbette istemeyiz ama taliban zihniyetinde bir insanla 4 kadın almak insani midir diye tartışma yapmak abesle iştigaldir.

Önce tüm "kutsal" değerlerini sıradanlaştırmanız gerekir ki bu aşağılama ile olur.

Ekşi olsun incisözlük olsun bu sıradanlaştırma işini gayet güzel görüyorlar.Sıradanlaştırma fonksiyonu diğer sitelere bırakılmalı burası ciddi olmalı evet ama allah nickini almak ne saygısızlık ne de aşağılamadır.