Orijinalini görmek için tıklayınız : Sansür
Violadagamba
03-08-2011, 22:59
Hangi kelime ve terimlerin forumlarda kullanılmasının yasak olduğuna dair bir liste yayınlanması gerekmektedir. Zira çok keyfî disiplin uygulamaları söz konusu. Herkes sitedeki sansürün sınırlarını bilirse yazılarını ona göre yazar.
"Keyfi disiplin uygulaması" - Violadagamba
Keyfi yaptırım mı uyguladık?
Lütfen dilekçe yazın ve bu çirkin ithamınızı kanıtlayın.
Diyelim ki tanımadığınız bir veya birkaç kişi ile bir masanın etrafında ciddiye aldığınız bir konuda tartışıyorsunuz. Masadaki herkesin tartışılan konuda kendince olgunlaştırdığı bir görüşü var ve tavizsiz savunuyor. Ve hayali masamızda kimse kimseyi gözünü korkutarak sindirebilecek durumda değil. Eşitler arasında bir tartışma.
Nasıl bir dil kullanırdınız ? Kullanmayacağınız kelime ve terimler ne ise TD forumlarında kullanılmasından hoşnut olmadığımız kelimeler ve üslûp tam da onlardır. Unutmayın bizler o hayali masanın kavgasız gürültüsüz yaşamasını isteyen mekan sahipleriyiz.
İyi forumlar.
Violadagamba
03-08-2011, 23:31
Örneğin ben birisine Kürtçü dediğimde -ki PKK'ya övgüler düzen birisi örneğin- hakaret olarak algılanıp bütün yazım silinebiliyor ve ceza alıyorum.
Ya da kıç yazdığımda bütün yazım silinebiliyor ve ceza puanı alıyorum.
Ama başkaları bana faşist dediğinde, bana küfrettiğinde, Atatürk'e hakaret ettiğinde, Türk adı üzerinden hakaret ettiğinde, "Kıçınızdaki donu alacağız!" diye tehditler savurduğunda muhatap şikâyet ederse ilgili kısımlar cımbızla ve kısmen sansüre uğruyor.
Hangi kelimelerin yasak olduğunu ve hangi koşullarda yazıların kısmen ya da bütünüyle sansüre uğratılacağını site yönetimi net bir şekilde listelerse kimse hayal kırıklığına uğramaz. Demek istediğim bu.
Tekraren soruyorum: Sansür konusu olan kelime ve terimler hangileridir; ve hangi koşullarda yazılar kısmen ya da tamamen sansüre uğrar? Sansür listesi yapılır ve tüzüğe eklenirse keyfî uygulamalar söz konusu olmaz.
Tekraren yazıyorum bir daha da yazmam. Yukarıda yazdıklarınıza benzer ifadeleri o içeren ama tam zıt görüşlere sahip şikayetler de alıyoruz. Bunca zamandır anlatamadı isek muhtemelen hata bizdedir ama bir daha söyleyip konuyu bitireyim:
Neyi savunduğunuzla zerrece ilgilenmiyoruz ama nasıl savunduğunuz bizim için önemli.
Bu şikayetinize neden olan başlıkta ceza alan sadece siz değilsiniz.
Biraz da kendi hatalarınıza odaklanın.
Violadagamba
03-08-2011, 23:43
Sitenin gelişimi için başka bir öneride bulunayım o zaman:
Bırakın herkes istediğini yazsın. Yani tüzükte değişikliğe gidin.
Benim önerim bu tarzda anlayışı olan siteleri bulmanızdır. Biz hayali masamızı korumaya
devam edeceğiz.
İyi forumlar.
Violadagamba
03-08-2011, 23:51
Benim önerim bu tarzda anlayışı olan siteleri bulmanızdır. Biz hayali masamızı korumaya
devam edeceğiz.
İyi forumlar.
Yetmez ama evet demokrasisi yani... Anlıyorum... Yine de tüzüğünüzü gözden geçirmenizi öneririm; yetmez ama evetçi zihniyete pek sempati duyan yok.
Sansür kötüdür.
Sayın üye;
Yazdıklarınızın yeri bu başlık değildir. Öncelikle size dilekçe yazmanızı önermiştim. Anak ciddiye almıyorsunuz. Sizin iddanıza göre, karşı tarafın kelime düzeyinde mesajlarını editlerken sizin tüm iletinizi kaldırıyoruz. Bakınız yanlış bilgi vermeyiniz. Diğer iki üyenin de bazıiletilerinin tamamını kaldırdık. Ki ne yapılması gerekiyorsa o yapıldı. Ancak bu şekilde zan altında bırakmadılar bizi.
Kendi yazdıklarınızı da ölçün, tartın. Bu başlıkta ben de sizin kişiselleştirme çabanıza girmeyeceğim.
istatistik
04-08-2011, 00:07
Karşılıklı hakaretlerden oluşan konuşmalar ile bir tartışma ya da fikir alışverişi yaşanamayacağı görüşündeyim. Silinen mesajların %90'ı hakaret içerikli oldukları için siliniyor. Kişilerin hakarete varacak ifadeler kullanmadan da düşüncelerini anlatmaları pekala mümkündür. Böylelikle okuyan diğer kişilerin okuduklarından keyif almaları sağlanacaktır.
Violadagamba
04-08-2011, 00:14
Karşılıklı hakaretlerden oluşan konuşmalar ile bir tartışma ya da fikir alışverişi yaşanamayacağı görüşündeyim. Silinen mesajların %90'ı hakaret içerikli oldukları için siliniyor. Kişilerin hakarete varacak ifadeler kullanmadan da düşüncelerini anlatmaları pekala mümkündür. Böylelikle okuyan diğer kişilerin okuduklarından keyif almaları sağlanacaktır.
Bazılarının küfürlerinin tehditlerinin önemli bir kısmı korunurken diğerlerinin bütün yazılarının silinmesi kabul edilemez.
Sansürün sınırlarını tanımlamakta fayda var ve zarurî.
Tanımlayamıyorsanız; sansürü kaldırın. Sansür kötüdür; sansür Ilımlı İslâm demokrasisidir.
yucemanitu
04-08-2011, 00:59
Yanlış anlamayın, kimseyi savunuyor ya da suçluyor değilim; ( zaten tartışılan olayı tam olarak bilmediğim için bunu yapamam ) ama neden şikayet etmek yerine durumu karşılıklı konuşmak tartışmak isteyene "hayır, forumda konuşma sadece şikayet et" diyorsunuz? Yani dinlerin kutsalların eleştirildiği, Allah'ın eleştirildiği bir sitede bırakın moderasyon da eleştirilsin; ha uymak zorunda mısınız, eleştiren kişinin dediğini yapmak zorunda mısınız kesinlikle değilsiniz. Kendinizi savunun, doğru bildiğinizi yapın ama hemen kişiyi susturmaya yönelmeyin. Bırakın insanlar biraz eleştirsinler velev ki haksız olsun, siz de eleştirene haksız olduğunu söyler anlatırsınız. En despot, sitelerde bile zaman zaman moderasyonla ilgili eleştiriler tartışmalar oluyor. Bir eleştiri ille de düşmanlık değildir, insan elbette hata yapar yahu eleştiren de hatalı olabilir moderasyon da hatalı olabilir insanlar hata yapar bundan doğal ne var? Biz hatasız insan olmaz diyoruz. Allah'ın Amerikalısı da "Error is human being." diyor. Arkadaşlar, dostlar gerçekten bu thaf yasak siteye yakışmıyor.
bursali68
04-08-2011, 01:19
Merhaba,
Site yönetimini biraz anlamak gerektiğini düşünüyorum...Hangi yönden " hukuki " yönden...
Her yazışmanın-fikrin-konuşmanın sınırsız / sansürsüz olduğu bir sitenin eninde sonunda yasal yönden davalardan başını kaldıramaz duruma gelmesi de söz konusudur...İstediğini söyleyen söylediğiyle kalacak ya sonrası...Site yönetimi bunu niçin engellemediğini anlatabilir mi yargı önünde...Olur mu olur çıkar birileri bu yönde şikayette bulunur...Emin olun o hakaret içeren cümleleri yazanların ruhu duymaz neler olup bittiğinden...Ama o zor yolu bir de yaşayan site yönetimine sormak gerek...Gerçekten işleri zor....
Dolayısı ile ben bu açıdan yaklaşıyorum konuya ve site yönetiminin elinden geldiğince dengeyi sağlamaya , en azından kişisel hakaret-rencide edici söz-cümle veya söylemlere engel olmaya çalıştıklarını düşünüyorum...
Sansürü savunmuyorum ama bir kişinin özgürlüğü de diğerinin özgürlüğünü ihlal etmemeli...Her iki anlaşamayan tartışmayı hakaret falsolarına döndürmüş tarafları serbest bıraktıklarında o zaman fikirlerden ziyade " küfür-hakaret " platformuna dönüşmüş olur ki bence bu kabul edilemez bir durumdur...
Fikir ve düşünceler değil , hakaret içeren tartışmalar / cümleler süzgeçten geçirilmeli ki bunun yapılmaya çalışıldığını düşünüyorum...Ancak bu zor ve ince bir çizgidir,her ne kadar kolay gözükse de...
Sağlıcakla kalınız...
Violadagamba
04-08-2011, 01:55
Merhaba,
Site yönetimini biraz anlamak gerektiğini düşünüyorum...Hangi yönden " hukuki " yönden...
Her yazışmanın-fikrin-konuşmanın sınırsız / sansürsüz olduğu bir sitenin eninde sonunda yasal yönden davalardan başını kaldıramaz duruma gelmesi de söz konusudur...İstediğini söyleyen söylediğiyle kalacak ya sonrası...Site yönetimi bunu niçin engellemediğini anlatabilir mi yargı önünde...Olur mu olur çıkar birileri bu yönde şikayette bulunur...Emin olun o hakaret içeren cümleleri yazanların ruhu duymaz neler olup bittiğinden...Ama o zor yolu bir de yaşayan site yönetimine sormak gerek...Gerçekten işleri zor....
Dolayısı ile ben bu açıdan yaklaşıyorum konuya ve site yönetiminin elinden geldiğince dengeyi sağlamaya , en azından kişisel hakaret-rencide edici söz-cümle veya söylemlere engel olmaya çalıştıklarını düşünüyorum...
Sansürü savunmuyorum ama bir kişinin özgürlüğü de diğerinin özgürlüğünü ihlal etmemeli...Her iki anlaşamayan tartışmayı hakaret falsolarına döndürmüş tarafları serbest bıraktıklarında o zaman fikirlerden ziyade " küfür-hakaret " platformuna dönüşmüş olur ki bence bu kabul edilemez bir durumdur...
Fikir ve düşünceler değil , hakaret içeren tartışmalar / cümleler süzgeçten geçirilmeli ki bunun yapılmaya çalışıldığını düşünüyorum...Ancak bu zor ve ince bir çizgidir,her ne kadar kolay gözükse de...
Sağlıcakla kalınız...
Ne demiştim? Yetmez ama evet demokrasisi... Site yurt dışından yayın yaptığı için kimse dava filan açmaz. Zaten 22 Ağustostan sonra da buraya girebileceğimizi sanmıyorum; site işte o zaman ileri demokrasiyle yüzleşecek.
Vakit gazetesi gibi yayın organlarının yaptığı üzere doğrudan birisine zarar veren, birilerini adıyla adresiyle hedef gösteren yazılara ve uluslar arası hukukça da ortak mücadele edilmesi gereken korkunç suçların (Pedofili, snuff videolar, işkence vs) o suçlara katkı sağlayacak şekilde övülmesine ve felâket zamanlarında ilgili ülkenin çıkarları gereği sınırlı ya da tam sansür uygulamak dışında sansür kötüdür.
Site uyguladığı sansürü yeniden tanımlamalı ve herkes ona göre davranmalıdır.
bursali68
04-08-2011, 02:01
Merhaba,
Ne demiştim? Yetmez ama evet demokrasisi... Site yurt dışından yayın yaptığı için kimse dava filan açmaz. Zaten 22 Ağustostan sonra da buraya girebileceğimizi sanmıyorum; site işte o zaman ileri demokrasiyle yüzleşecek.
Sn.Violadagamba,herkesin gayet doğal yaptığı gibi ben de görüşümü sunmuşum...Ama sanırım sizi rahatsız eden bir şey söyledim...Bu size karşı rahatsızlık veren cümlemi gösterebilir misiniz...???
Bekliyorum arkadaşım...
Sağlıcakla kalınız...
Violadagamba
04-08-2011, 02:09
Merhaba,
Sn.Violadagamba,herkesin gayet doğal yaptığı gibi ben de görüşümü sunmuşum...Ama sanırım sizi rahatsız eden bir şey söyledim...Bu size karşı rahatsızlık veren cümlemi gösterebilir misiniz...???
Bekliyorum arkadaşım...
Sağlıcakla kalınız...
Sayın Bursalı68,
Size hakaret etmedim. Sitedeki sansür hakkında site yöneticilerinin yetmez ama evetçi diye tanımladığım algılamaları ile sizin gibi bir müminin algılamasının nasıl da çakıştığını açıklamaya çalıştım.
Sitedeki birçok kişiye göre ben bir faşistim. Ama sansüre karşıyım. En fazla 2 sayfalık bir metinle sansürün sınırları tanımlanabilir.
Ama site yönetimi tıpkı siz demokrat müminler gibi muğlak bir sansür tanımı yapıp tıpkı siz müminler gibi pofuduk tavşan kılığında konuyu geçiştiriyor.
bursali68
04-08-2011, 02:26
Merhaba,
Size hakaret etmedim. Sitedeki sansür hakkında site yöneticilerinin yetmez ama evetçi diye tanımladığım algılamaları ile sizin gibi bir müminin algılamasının nasıl da çakıştığını açıklamaya çalıştım.
Sn.Violadagamba,ben de zaten bana hakaret etmişsiniz demedim...Benden alıntı yapınca nedenini sordum,mutlaka rahatsızlık hissettiğiniz birşeyler yazmış olabileceğimi düşündüm...
Ama sanırım yanılmışım...Sorun sadece sizin yanılmanızmış...Bakınız bu çakışmayla eşleştirdiğiniz ben ne demişim...;
Sansürü savunmuyorum ama bir kişinin özgürlüğü de diğerinin özgürlüğünü ihlal etmemeli...
Özgürlük sınırı ,bir başkasının özgürlüğünün sınırına kadardır...Bunun neresi " yetmez ama evetçi " bir zihniyet...???
Sitedeki birçok kişiye göre ben bir faşistim. Ama sansüre karşıyım. En fazla 2 sayfalık bir metinle sansürün sınırları tanımlanabilir.
Bu söylediğinize ters bir cümlem var mı...???
Ama site yönetimi tıpkı siz demokrat müminler gibi muğlak bir sansür tanımı yapıp tıpkı siz müminler gibi pofuduk tavşan kılığında konuyu geçiştiriyor.
Ancak böyle kafanıza göre tanımlama-niteleme ve pervasızca sarfettiğiniz sözlerden dolayı başınız dertten kurtulmaz...İnsan ne ederse kendine edermiş...Anlıyorum ki siz de kendinize ediyorsunuz...Şu yukarıdaki tabiriniz yakışık mıdır...??? İşte herkesin herkese kafasına göre söyleyeceği sözlere bir örnek sundunuz...Bu kadar rahat yazabildiyseniz bu alaycı nitelemeyi , niçin şikayet ediyorsunuz ki...Tutarsızsınız gibi geldi...
Şimdiki yazınıza bakınca , mümkünse site yönetiminin yazıları " daha da didik didik " etmelerini öneriyorum...!!!
Sağlıcakla kalınız...
Violadagamba
04-08-2011, 02:37
Özgürlük sınırı ,bir başkasının özgürlüğünün sınırına kadardır...Bunun neresi " yetmez ama evetçi " bir zihniyet...???
Beyefendi,
Dedikleriniz boştur; zira burada kimsenin yazdığı kimsenin özgürlüğüne halel getirmemektedir.
Şimdiki yazınıza bakınca , mümkünse site yönetiminin yazıları " daha da didik didik " etmelerini öneriyorum...!!!
Pofuduk tavşanmış gibi tanımlamalar yaptığınızı söylemek sizi neden bu kadar dehşete gark etti ve yazdıklarımın didik didik edilerek sansür edilmesini önermenize neden oldu?
DEDİĞİM DE BU!:
Sansür kötüdür! Kimse "Pofuduk tavşan gibi", kıç, Kürtçü, faşist, Türkçü, "Allah belânızı versin!", "Çilek severim", "Atatürk deccaldi!", "Şeriat istiyorum!", "Çiş pipiden çıkar" ve sair sarfettiği lafların bahanesiyle kendini ifade etmekten men edilemez! Yetmez ama evet demokratı bile olsanız AYIPTIR...
bursali68
04-08-2011, 02:50
Merhaba,
Pofuduk tavşanmış gibi tanımlamalar yaptığınızı söylemek sizi neden bu kadar dehşete gark etti ve yazdıklarımın didik didik edilerek sansür edilmesini önermenize neden oldu?
Hiç kimsenin hiç kimseye " nedensiz " kendisine bu yönde bir müdahale olmaksızın bu tarz yazma hakkı yoktur da o yüzden...
Bakınız benim ilk mesajıma....;
- Sizin şahsınıza pervasızca,alaycı bir cümlem var mı...
Bakınız ikinci mesajıma...;
Bunlar olmadığı halde bir de dönün kendi yazdıklarınıza bir daha bakın...Sizin insanlarla bir sorununuz mu var...???
Rahatsızlık verenden rahatsız olunur...Yazım tarzınız , hitap tarzınız son derece rahatsız edici...Bundan daha başka bir neden mi olur...
İnsanların kendini ifade etmesi men edilemez ( teorik ) ama siz PERVASIZCA ve alaycı bir tavır ve edayla yazarsınız ( pratik/gerçekleşen )...Ve buna da ÖZGÜRLÜK dersiniz , engellenirse de SANSÜR narası atarsınız öyle mi...??? Döneceksin önce size ne yazılmış , siz ne yazmışsınız,ona bakacaksınız...Teorikte söyleminiz güzel ancak pratikte diptesiniz...!!! Önce hatayı kendinizde arayın,hata üreteceğinize...
Sağlıcakla kalınız...
Violadagamba
04-08-2011, 03:07
Merhaba,
Hiç kimsenin hiç kimseye " nedensiz " kendisine bu yönde bir müdahale olmaksızın bu tarz yazma hakkı yoktur da o yüzden...
Bakınız benim ilk mesajıma....;
Bakınız ikinci mesajıma...;
Bunlar olmadığı halde bir de dönün kendi yazdıklarınıza bir daha bakın...Sizin insanlarla bir sorununuz mu var...???
Rahatsızlık verenden rahatsız olunur...Yazım tarzınız , hitap tarzınız son derece rahatsız edici...Bundan daha başka bir neden mi olur...
İnsanların kendini ifade etmesi men edilemez ( teorik ) ama siz PERVASIZCA ve alaycı bir tavır ve edayla yazarsınız ( pratik/gerçekleşen )...Ve buna da ÖZGÜRLÜK dersiniz , engellenirse de SANSÜR narası atarsınız öyle mi...??? Döneceksin önce size ne yazılmış , siz ne yazmışsınız,ona bakacaksınız...Teorikte söyleminiz güzel ancak pratikte diptesiniz...!!! Önce hatayı kendinizde arayın,hata üreteceğinize...
Sağlıcakla kalınız...
Sayın Site Yönetimi,
Sansür uygulamanızın mantığı aynen Sayın Bursalı68'in yukarıdaki haletiruhiyyesindeki gibi. İlk başta "Pofuduk tavşan" misali "Demokrasi, hak, hukuk" ardından da "Sen bana nasıl pofuduk tavşan benzetmesi yaparsın?!" diyip cezalar vermek; siteden atmak gibi talepler dillendirmek.
SANSÜR KÖTÜDÜR.
Birleşik Krallık, Fransa, Danimarka, ABD ve benzer ülkelerin sansürle ilgili uygulamalarını okuyun; ona binaen 2 sayfalık kat'î sınırları olan tanımınızı yapın ve o sınırlı sansürü uygulayın. İleri demokrat müminler ve BDP'liler örneklerindeki mini ölçekli Tayyipler gibi davranmayın.
bursali68
04-08-2011, 09:16
Merhaba,
Komik olduğunuzu sanıyorsunuz değil mi...Ama sizin insanlarla dialoğunuzda bir sorun var...
Yazımı size yazmadığım halde , hatta kimsenin şahsına değil sadece " sansür-yazı slinmesi..." v.b konudaki fikrimi yazdığım halde , sizin kişiselleştirerek " pervasızca / alaycı " yazmakta kendinizi hak sahibi görmeniz , sonrada " sansür yasak " edilsin narası atmanız sizin garip/tuhaflığınızdır...
Daha çooook bu konuları " saplantı " haline getirirsiniz diye düşünüyorum...
Yoksa sen diyorsun ki " ben istediğimi yazarım "...Hayır yazamazsın...Fikrini yaz , yazarkende " zikrinde dikkatli " davran...Hiç kimse foruma sizin gibi konuşma özürlülerden garip garip sözler işitmek girmiyor,fikir ve düşüncelerini aktarmak için giriyor...Büyüyün artık...
Sağlıcakla kalınız...
Violadagamba
04-08-2011, 10:30
Yoksa sen diyorsun ki " ben istediğimi yazarım "...Hayır yazamazsın...Fikrini yaz , yazarkende " zikrinde dikkatli " davran...Hiç kimse foruma sizin gibi konuşma özürlülerden garip garip sözler işitmek girmiyor,fikir ve düşüncelerini aktarmak için giriyor...Büyüyün artık...
Sayın site yönetimi,
İşte sitenin işleyişinde bu ve paralel zihniyetten arınmak için sınırları net bir sansür tanımı yapılmak zorunda ki herkes istediğini yazabilsin.
Politika forumları sitemizin düzey olarak dip yaptığı alanlar olmaktan bir türlü kurtulamadı.
Başlık temizlenecek ve TD forumlarında olduklarını unutanlara hatırlatılacak.
Violadagamba
06-08-2011, 00:55
Politika forumları sitemizin düzey olarak dip yaptığı alanlar olmaktan bir türlü kurtulamadı.
Başlık temizlenecek ve TD forumlarında olduklarını unutanlara hatırlatılacak.
İki zıt görüşten insanlar o kadar yazı yazdı ve içini döktü, neden o yazıları siliyorsunuz?
Violadagamba
06-08-2011, 01:05
Onlar görüş müydü ?
Evet. Gayet uzun cümlelerle ve gramere uygun bir biçimde yazılmış metinlerdi. Sadece "Def' etmek" veya "Kovmak" yerine "..... etmek" lafı kullanılıyordu.
Epey sinirlendiğim yazılara karşın bu yazıların silinmesine daha fazla sinirlendiğimi yazmak durumundayım.
Bir "...."i bahane ederek yazıları silmek kötüdür. SANSÜR KÖTÜDÜR. Sanki buralarda cinayet işliyoruz, mafyatik faaliyet yürütüyoruz; yazı yazıyoruz yahu!
Vio eğer sabrımı denemeye niyetliysen pek sabırlı sayılmam.
Anlamak neden bu kadar zor: TD forumlarında bu düzeyde iletilere izin vermedik vermememeye de kararlıyız.
Bizim yoğurt yeme şeklimiz bu. Değiştirme niyetinde de değiliz. Yeterince açık mı ?
Violadagamba
06-08-2011, 01:14
Anlamak neden bu kadar zor: TD forumlarında bu düzeyde iletilere izin vermedik vermememeye de kararlıyız.
Bizim yoğurt yeme şeklimiz bu. Değiştirme niyetinde de değiliz. Yeterince açık mı ?
Gayet açık. Muhafazakâr demokrat bir sitesiniz. Elleh sizleri başımızdan ehsih etmesin... Ellerinize sağlıh, yazıları ne gaden de gozel silip millete edep orgetiyörsünüz...
Ama bu kadar fazla da yoğurt yemeyin; obez olmuşsunuz...
Ötesini zorlamayacağım.
Violadagamba
06-08-2011, 01:22
Artık sabrınızı zorlamıyorum... Da madem rahatsız olduğunuz şey "..." idi neden bütün "..."leri sansürlemek yerine onca yazıyı sildiniz?
HİÇ HOŞ DEĞİL.
istatistik
06-08-2011, 14:06
Şahsi görüşüm, düşünceleri açıklamak ile hakaret etmek arasındaki farka dikkat edilmesi gerektğigir. Herkes bir takım şeylere sinirlenebilir ya da çileden çıkabilir. Ancak bu pek çok kişinin ortak olarak paylaştığı kamuya açık bir alanda hakaret olarak değerlendirilebilecek kelimeler kullanılmasına bahane olarak kullanılmamalıdır.
Forum kuralları açıktır. Bu hoşunuza gitmeyebilir ve değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Bu da demokratik bir haktır. Ancak değişim gerçekleştirilmediği sürece kuralların ihlal edilmemesi gereklidir.
Bu kuralların uygulanıp uygulanmadığını denetlemek sorumluluğu yöneticilerde. Ancak yöneticilerin de tek işi gün boyunca forumu takip etmek değil. herkes bu işi gönüllü bir şekilde yapmakta. Bunu da kendi zamanlarından ayırabildikleri kısımları burada harcayarak yapıyorlar. Durum böyle iken her mesjı tek tek okuyup kurallara aykırı yerleri değiştirmeye çalışmaya kimsenin zamanı yetmez. Bu nedenle de çoğu zaman mesajlar olduğu gibi kaldırılır. Ayrıca bu uygulama, yaptırımların daha etkili olmasına da yarar. Bu durumdan çok şikayetçi olan arkadaşlarımıza kurallara biraz daha dikkat etmelerini önerebilirim. Böylelikle kendi yazdıkları da boşa gitmemiş olur.
Violadagamba
06-08-2011, 14:19
Şahsi görüşüm, düşünceleri açıklamak ile hakaret etmek arasındaki farka dikkat edilmesi gerektğigir. Herkes bir takım şeylere sinirlenebilir ya da çileden çıkabilir. Ancak bu pek çok kişinin ortak olarak paylaştığı kamuya açık bir alanda hakaret olarak değerlendirilebilecek kelimeler kullanılmasına bahane olarak kullanılmamalıdır.
Forum kuralları açıktır. Bu hoşunuza gitmeyebilir ve değiştirilmesini talep edebilirsiniz. Bu da demokratik bir haktır. Ancak değişim gerçekleştirilmediği sürece kuralların ihlal edilmemesi gereklidir.
Bu kuralların uygulanıp uygulanmadığını denetlemek sorumluluğu yöneticilerde. Ancak yöneticilerin de tek işi gün boyunca forumu takip etmek değil. herkes bu işi gönüllü bir şekilde yapmakta. Bunu da kendi zamanlarından ayırabildikleri kısımları burada harcayarak yapıyorlar. Durum böyle iken her mesjı tek tek okuyup kurallara aykırı yerleri değiştirmeye çalışmaya kimsenin zamanı yetmez. Bu nedenle de çoğu zaman mesajlar olduğu gibi kaldırılır. Ayrıca bu uygulama, yaptırımların daha etkili olmasına da yarar. Bu durumdan çok şikayetçi olan arkadaşlarımıza kurallara biraz daha dikkat etmelerini önerebilirim. Böylelikle kendi yazdıkları da boşa gitmemiş olur.
Çok güzel bir açıklama yapmışsınız, sağ olun.
Sansür konusundaki son önerimi de yapayım; site sahipleri bu konuyu düşünsün: Hakaret etmek, alay etmek, ırkçı yazılar yazmak serbest olsun.
Çünki herkes herşeyi hakaret, alay ve ırkçılık olarak algılayabiliyor. Kriminal faaliyete tekabül eden yazılarla tartışmayı sabote eden spamler silinsin sadece.
Çok güzel bir açıklama yapmışsınız, sağ olun.
Sansür konusundaki son önerimi de yapayım; site sahipleri bu konuyu düşünsün: Hakaret etmek, alay etmek, ırkçı yazılar yazmak serbest olsun.
Çünki herkes herşeyi hakaret, alay ve ırkçılık olarak algılayabiliyor. Kriminal faaliyete tekabül eden yazılarla tartışmayı sabote eden spamler silinsin sadece.
Bu kadarla da kalmasın pedofil,zoofil ve nekrofiller de kendilerini özgürce savunabilsinler.
Hatta katliam savunuculuğu da yapmak serbest olsun.
Forumda özel bir bölüm açılsın, gerçek hayatta kavga etmek isteyenler orda sözleşsinler vs.
Ateistforum sana uygun bir yer. Yönetimi ırkçılığı bizzat pompalıyor, hakaret ve küfür serbest. Git orada yaz bence.
Violadagamba
06-08-2011, 21:28
Bu kadarla da kalmasın pedofil,zoofil ve nekrofiller de kendilerini özgürce savunabilsinler.
Bak ne demişim: "Kriminal faaliyete tekabül eden yazılarla tartışmayı sabote eden spamler silinsin sadece."
Şark kurnazlığı ile bir yere varılamaz.
O da serbest olsun madem sansür kötüdür..(ki edite ben de karşıyım fakat bir yere kadar tahammül edilebiliyor)
Sen diğer formumlara katılıyor musun? Burada istediğin özgürlüğü umarım istediğin bir forumda da yakalamışsındır..
Violadagamba
06-08-2011, 22:58
O da serbest olsun madem sansür kötüdür..(ki edite ben de karşıyım fakat bir yere kadar tahammül edilebiliyor)
Sen diğer formumlara katılıyor musun? Burada istediğin özgürlüğü umarım istediğin bir forumda da yakalamışsındır..
Kriminal faaliyetlere bir süreliğine tabii ki ses çıkarmayın ve hemen ilgili polis masasını arayın. Ardından da sapıkları, katilleri, teröristleri yakalatıp sansürlü bir şekilde sayenizde başarılan operasyonları özel bir sayfada sergileyin.
Sansür kötüdür. Muğlak kavramlarla insanların yazılarını, beyanlarını imha etmeyin. Ayıptır...
Tekrarlıyorum: "South Park"ı izleyin.