PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şizofren Gibi Yaşamaktan Kurtuldum.

Rawden
10-08-2011, 00:31
Evet neden bu başlık? Bence Tanrıya inanmak bir şizofreni belirtisidir. "Yukarıda bir şeyler var çok büyük bir kudret var hissediyorum." Hadi canım sen de :) Her neyse konuya girelim.

İslam ile ilgili kafamda bir sürü soru işaretleri vardı. Soru soruyordum ve her ne olursa olsun bir cevap geliyordu. Ve her cevap yeni bir soru üretiyordu. En sonunda "Allah öyle istemiş"e bağlanıyordu her şey. Sonra bir deney yapmaya çalıştım. Kuranı elime aldım ve rastgele bir ayet açtım. Ayette hepinizi cezalandıracam yakacam hepinizi mahvedicem sizi diyordu. Sonra kapattım kitabı. Ardından rastgele bir ayet daha ve orada da hepinizi şiddetli bir azap bekliyor ya bana inanırsınız ya sizi kazığa oturturum tarzından şeyler söylüyordu. Sonra kitabı adam akıllı okudum ve daha 3'te 1'ini okumuşken dehşete daha fazla dayanamayıp kitabı kapattım. Ardından hadisler. Amanın onlar da ne öyle! Sahih hadisler midemi bulandırdı! Muhammedin deve sidiği için iyi gelir demesi, eşeği zükünü yiyin çok yararlı gibi saçma söylemleri, harem kurması, en son Aişe ile 6 yaşında evlenip 9 yaşında gerdeğe girmesi ile ilgili olan hadis son damla oldu ve hadis kitaplarını bir kenara fırlattım. Ardından araştırmalar yaptım ve sonra mucize(!)lerle tanıştım. Bu mucizeler insanı biraz yatıştırıyor. Ardından bu mucizeleri araştırdığımda hepsinin fos olduğunu anladım. Sonra dedim ki nasıl oluyor o zaman? Gezegenler uzay ve insanlar hayvanlar... Bunlar nereden geldi? Evrimi biliyordum ama bunların hepsinin palavra olduğunu sokmuşlardı kafama. Ben de öyle sanmaya devam ediyordum. Ama sonra oturup adam akıllı araştırma yapınca bu adamların ne kadar yalancı olduklarını iyice anladım. Sonra İslamdan kurtuldum. Arada bir boş gezdim. Bomboştum. Ölü gibiydim. Psikolojik çöküntü yarattı bu bende. Ardından insanların ya seve seve ya döve döve inanacaksın ulan mantalitesi beni iyice çileden çıkarttı. Ardından Tanrı fikrini sorgulamaya başladım. Bir baktım aslında dinler efsanelerden gelme... Oradan buradan copy paste yapılmış bir din ortaya çıkmış. Tanrı kendisine inanmayanları iyi olsun kötü olsun yakacaktı!!! Çocuk tecavüzcüsü bir inanmayan da dünyanın en iyi insanı bir inanmayan da yanacaktı!!! Ne hastalıklı bir fikir!!! Ardından düşündüm: Neden Tanrı olsun ki? Neden olmak zorunda ki? Şimdiki moda olan Tek tanrı neden tekti? Çünkü bilimdeki boşluklar Tanrı denen bir "ŞEY"e atfedilmişti. Eskiden yıldırım düştü tanrı yaptı yağmur yağdı tanrı yaptı deniyordu. Bilgi arttıkça Tanrı sayısı azaldı. Şimdi bilgi iyice arttıkça bizim tek tanrımız da tarihe karışacak dedim. "Yukarılarda birisi var!!! Bizi izliyor ve hepimizi yakacak!!!" Tam şizofreni belirtisi. Tanrıyı göremiyorum hani nerede? Cevap: Göremediğin şey olmayacak diye bir şey yok. Peki o zaman 1 metre önünde tek boynuzlu pembe bir at var. Ayrıca arkanda Tecavüzcü Coşkun var dedim. Sen kafayı mı yedin hani nerede dedi. Onu görememen olmadığı anlamına gelmez!!!

ESEN KALIN!

dark screams
10-08-2011, 00:51
pardon ben yukardaki kast ettiğiniz kişiyi anlayamadı öncelikle

Kaf/16- Andolsun, insanı Biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler vermekte olduğunu biliriz. Biz ona şahdamarından daha yakınız.

bu arada Hz. Aişenin yaşı kaynakalrıyla linkte

http://www.sozlerkosku.com/hz-aise-validemiz-efendimizle-evlendiginde-kac-yasindaydi/

Rawden
10-08-2011, 00:58
pardon ben yukardaki kast ettiğiniz kişiyi anlayamadı öncelikle

Kaf/16- Andolsun, insanı Biz yarattık ve nefsinin ona ne vesveseler vermekte olduğunu biliriz. Biz ona şahdamarından daha yakınız.

bu arada Hz. Aişenin yaşı kaynakalrıyla linkte

http://www.sozlerkosku.com/hz-aise-validemiz-efendimizle-evlendiginde-kac-yasindaydi/

Benim kaynağım Sahih-i Buhari seninkiler daha mı üstün?

dark screams
10-08-2011, 01:05
usta benim kaynağım senin kaynağını döver olayına gelmeyelim de şimdi

önce yazılanları bi oku bak bakalım neler yazıyo sonra konuşuruz kaynklar üzerinde

Khayyam
10-08-2011, 02:17
Sevgili Rawden,

Dinsiz bir hayat,- maalesef,- tamamiyle bo$ bir hayat anlamina geliyor. Tanri yok, ahiret yok, olum sonrasi denen birsey yok, ilahi adalet yok, mutlak degerler ve kurallar yok, yok da yok..

Seni bilemem, ama kucuk ya$tan beri Islam diniyle kafasi $ekil almi$ birsi olarak her nekadar Islam'in yalan ve Muhammed'in sahte peygamber oldugunu %100 olarak emin OLSAM DAHI, yinede tam olarak dinin etkisini uzerimden atamam,- ve bu toptan kotu birsey de degil. Mesela alkol kullanmamak gibi.

Muhammed Ai$e ilen ha 9 ya$inda evlenmis, ha 19.. Netice itibariyle onumuzded "mucize" denilen, ama esasinda patetik, sizofren olan "Kuran" adinda bir kitap var.. Kuran aslinda Islam'in reddiyesidir.

Rawden
10-08-2011, 02:20
usta benim kaynağım senin kaynağını döver olayına gelmeyelim de şimdi

önce yazılanları bi oku bak bakalım neler yazıyo sonra konuşuruz kaynklar üzerinde

Sahih-i Buhari'yi red mi ediyorsun?

Rawden
10-08-2011, 02:22
Sevgili Rawden,

Dinsiz bir hayat,- maalesef,- tamamiyle bo$ bir hayat anlamina geliyor. Tanri yok, ahiret yok, olum sonrasi denen birsey yok, ilahi adalet yok, mutlak degerler ve kurallar yok, yok da yok..

Seni bilemem, ama kucuk ya$tan beri Islam diniyle kafasi $ekil almi$ birsi olarak her nekadar Islam'in yalan ve Muhammed'in sahte peygamber oldugunu %100 olarak emin OLSAM DAHI, yinede tam olarak dinin etkisini uzerimden atamam,- ve bu toptan kotu birsey de degil. Mesela alkol kullanmamak gibi.

Muhammed Ai$e ilen ha 9 ya$inda evlenmis, ha 19.. Netice itibariyle onumuzded "mucize" denilen, ama esasinda patetik, sizofren olan "Kuran" adinda bir kitap var.. Kuran aslinda Islam'in reddiyesidir.

Aslında dinsiz hayat daha doludur. Zira dine göre hayatın tek amacı ibadet etmek kulluk etmektir. Ama dinden kurtulduğunuz zaman amacınız bilime yönelmek, insanlara bilgi aktarmak, her gün yeni şeyler öğrenmek, tarafsız yorumlar yapabilmek oluyor. Din varsa tek amaç kulluk. Din yoksa birçok amacınız olur.

dark screams
10-08-2011, 10:52
Sahih-i Buhari'yi red mi ediyorsun?

arkadaşım sen yazdığımdan ne anlıyorsun

önce getirdiğim yazıyı bi oku diyorum

Özgürcan
10-08-2011, 11:59
Hz Aişenin 19 yaşında olduğunu savunuluyorsa bakmaya bile değmez o kaynak, bu konular çok tartışıldı, ben söyleyeyim Ayşe ne demiş, "Ben 9 yaşında küçük bir kız iken..." "Ben kız olduktan 9 yıl sonra..." dememiş,
Kusura bakmayın ama 19 yaşında bir bayan küçük bir kız olamaz, en azından kendine küçük bir kız demez.
Neyse, Rawden çok güzel bir konuya parmak basmış, çoğu inanan aslında doğal olan yağmur rüzgar vb. olayları tanrı mücizesine bağlar. Birisi ona iltifat ettiğinde paranoyakça "maşallaş maşallaş, kul euzu birabbil naz..." demeye başlar... Ben de Richard Dawkins gibi, din olgusunun hatalı genlerden dolayı oluştuğu kanısındayım...
Saygılar...

dark screams
11-08-2011, 11:05
deli olacam ha

bi de biz müslümanlara okumazsınız etmezsiniz tarafsız düşünmezsiniz dersiniz

sizin yaptığınız ne acaba

ben burda kaynaklarla bi yazı bulup getirmişim adam hala çıkıp ben o kaynağa bakmam diyo

ha tabi bakınca mecbur kalıp inanacaksınız o zamanda işinize gelmeyecek değil mi

devam edin ya sizden başka türlü bi hareket beklemem benim hatam

Özgürcan
11-08-2011, 14:15
Yukarıdaki mesajı kendime yediremediğim için tatilde zamanıma kıyarak başlığı okudum ve bunu bu konu hakkında tartışırken-araştırırken okuduğumu farkettim. Yukarıda yazdığım açıklamalar kaynağı çürütür nitelikte, ancak yine de cümle cümle yazıyı - kaynağı- çürütmek mümkün. Fakat tatilde bu konu hakkında daha fazla zaman öldürmek istemiyorum...

yalnizs
11-08-2011, 14:38
Mevlana Şibli “Asr-ı Saadet” isimli eserinde; Hz. Aişe’nin doğum tarihi ile ilgili bilgilerin güvenilir olmadığından hareketle evlilik yaşını tespit etmeninde mümkün olamayacağını, dolayısıyla rivayetlerde belirtilen yaşın, kuşkulu olduğunu söylemiştir. O dönemde bütün sahabilerin yaşları, genelde ölüm zamanındaki yaşlarına göre hesaplanıyordu. Bu ilkeden hareketle, Hz. Aişe’nin vefat tarihinden, yaşı çıkarıldığında yaklaşık olarak doğum tarihi bulunabilir. İslam tarihçileri, Hz. Aişe’nin vefat tarihi olarak genelde H. 58 yılını, vefatı sırasındaki yaşı olarak da 66 yaşını vermektedirler. Bir kısmı, vefat tarihi olarak H.56-59′u, vefatı sırasındaki yaşı olarak da 65-67 yi belirtseler de, çoğunluğu birinci görüşte müttefiktirler.11 Böylece Hz. Aişe’nin vefat esnasındaki yaşından, vefat tarihini çıkardığımızda (66-58=8) Hicret sırasında Hz. Aişe’nin yaşının 8 olduğu ortaya çıkar. Hicretten bir yıl sonra evlendiğine göre ise evlilik yaşı 9 olacaktır. 12 İbn Kesir bu yaşta evlendiği konusunda hiçbir ihtilafın olmadığını belirtir.

Hz. Hatice’nin Nübüvvetin 10. Yılında vefat etmesi üzerine Havle’nin teklifi ile söz kesilmiş ve Hicretin I. Yılında ise evlilik gerçekleşmiştir. Bizzat Hz. Aişe’den gelen rivayetlerde 6 yaşında sözlendiği ve 9 yaşında da evlendiği belirtmektedir.
Ö. Rıza Doğrul, Hz. Aişe’den nakledilen “Ben Mekke’de oynayan bir çocuk iken Hz. Peygambere “Hatta onların vadeleri kıyamettir ve kıyamet ise daha dehşetli ve daha acıdır.”
(Kamer 46) ayeti inmişti” şeklindeki Hz.Aişe’den nakledilen bu rivayeti delil alınır.
http://islamiyetgercekleri.wordpress.com/aisenin-evlilik-yasi/

sayın dark screams,
buhariyi saymıyorum bile. islam konusunda baştacı olan birçok bilginin kitabı sadece ayşenin yaşı konusunda mı yanlış? islam ve peygamberin en çok sıkıştığı "çocuk istismarı" konusuna modern ilahiyatçılar bir çözüm bulmak için bu yaşları telaffuz ediyorar. objektif olmaya çalışın

yucemanitu
11-08-2011, 22:27
Ya hu kardeşim, bu hadis tamı tamına 1.400 yıldır var. Ve 1.400 yıl boyunca Muhammed ile Aişe'nin evlendiğinde Muhammed'in 54 Aişe'nin 9 yaşında olduğu biliniyor. 1.400 yıldır bunun tartışması olmamış. Şimdi son 10-15 yıldır "yok şu yaştaydı, yok bu yaştaydı" deniyor. İnsan bunu sorgulamalı neden 14 asırhiçbir itiraz yokken günümüz modern dünyasında itirazlar yükselmeye başladı?

dark screams
14-08-2011, 01:16
neyse ya kime neyi anlatmak için uğraşıyorum hata bende özür dileirm anlamanızı bekledim ama kolay değil tabi inanmak

sonuçta bunu inkar etmezseniz kaynaklara rağmen bi sonraki evrede başka şeylere de inanırsınız bu böyle devam eder sonra Mazallah müslüman olursunuz

sonra sorumluluklarınız artar vs vs sizler de haklısınız

sakın inanmayın hep inkar edin

böyleydi galiba

darkmasturbater
14-08-2011, 01:36
Ya hu kardeşim, bu hadis tamı tamına 1.400 yıldır var. Ve 1.400 yıl boyunca Muhammed ile Aişe'nin evlendiğinde Muhammed'in 54 Aişe'nin 9 yaşında olduğu biliniyor. 1.400 yıldır bunun tartışması olmamış. Şimdi son 10-15 yıldır "yok şu yaştaydı, yok bu yaştaydı" deniyor. İnsan bunu sorgulamalı neden 14 asırhiçbir itiraz yokken günümüz modern dünyasında itirazlar yükselmeye başladı?

Ya yeni cemaatler ozellikle Nur cemaati Islami reform yapiyor, sirin gostermeye calisiyor.

1400 yildir hic kimsenin Sahih-i Buhari'nin 9 yasinda evlenmistir demesi zoruna gitmiyordu.Kimse Sahih-i Buhari'yi inkar etmiyordu.Cunku hala koylerde 9 yasinda kizlarla evleniyordu musluman dedelerimiz.Sark icadi/Seytan icadi bu cocuk istismari filan 1400 yillik Sahih-i Buhari'yi reddettirir.

Sayilari toplayip cikarip Sahih-i Buhari'yi yalanlayanlarin serrinden Allah'a siginirim:D

Özgürcan
14-08-2011, 13:28
Dark scream cevabını verdim. Amacın birilerine laf koymaksa EPIC FAIL oldu ben söyleyeyim...
http://images.pictureshunt.com/pics/f/fish_fail-14146.jpg

dark screams
14-08-2011, 14:27
derdim laf sokmak vs değil

ben de cevabı verdiğimi düşünüyorum ama belli ki çok farklı frekanslardayız

neyse başka konularda görüşürüz

yalnizs
16-08-2011, 16:22
sayın dark screams,

sizin de kaynağınızı tabii ki okuduk, yalnız ayşenin kendi ağzından söyledikleri de mi yalan? bu yaş büyütme meselesi ablası esmanın yaşı baz alınarak yapılıyor fakat esmanın 100 yaşında öldüğü de belli değil ki. esma 90 da öldü ise yine 7 yaş gündeme geliyor. yüzyılardır en baş islami bilgin sahih-buharidir ve daha birçoğu hep aynı şeyi söyler, şimdi esma 100de öldü diyerek hesap yapanlar sadece dini çağımıza uydurma gayetinde, bu reform hareketi islamın birçok noktasında mevcut. bakınız iran, suudlar noktasına virgülüne dokunmadan uyguluyor gerçek islam işte oralarda mevcut.

Özgürcan
16-08-2011, 17:13
Ben de Sevgilim Yalnizs'in dediği şeyleri söyledim daha ilk yorumlarda ama sanırım dark screams bir bozuk plak olmaya devam edecek...

yasasincehennem
24-08-2011, 05:37
hmmm burda yazılanları okudum ve dehsete düstüm gercektende bakıyorum ki herkes bol keseden atıyor yok kuranı kerim sudur yok hadisler sudur ben sunu sizlere sunu söyleyim ki gercektende cok cesursunuz bilmediginiz konular hakkında ahkam kesiyorsunuz bazıları ben arastıdım bazıları sunu yaptım ama sizlere sunu kesin söyleyimi kimse bir sey arastırmamıs belli oluyor biri kurandan bir ayet söylüyor onunla yorum yapıyor gercek sudurki tek bir ayatle kuranı kerimi anlayamazsınız o ayeti anlamak icin üstündeki ayatleride alt taraftaki ayetleride okumanız gerekir yoksa herkes kendi basına alim olur basımıza ben kurandan sunu anladım yok ben bunu anladım diyerek cıkar karsımıza aslana bakarsanız sizleri teprik etmek lazım yani su kainatta en zor olanı basarmaya calısıyorsunuz sizler su kainatta en zor sey allahın varlıgını inkardır ha sunuda söyleyim ki inkarıda beceremiyorsunuz sizler yarın basınıza bisey gelse hemen yapacagınız sudur allaha sıgınmaktır hep duyuyordum böyle sitelerin varlıgını nedense denkte gelmemistim bunun icin sizlere tavsiyem biraz arastırın dini yahudi ben yahudiyim diyor hıristiyanda ben hiristiyanım diyor sizlerin de neye selam verdiginiz belli bile deyil görüyorum yarın öldügünde eyvah diyeceksiniz orası kesinde bari dini bu sekilde alet etmeyin ben kuranı kerime inanan peygamber s.a.s inanan biriyim yarın öldügümde bana allahu teala sorsa neden namaz kıldın diye kuranı kerimde öyle emrettin yarabbi derim peki sana derseki sen neden namaz kılmadın sen ne diyeceksin cok merak ediyorum İSTE BU YÜZDEN DİYORUMKİ YASANIS CEHENNEM iyi varsın

darkmasturbater
24-08-2011, 05:56
hmmm burda yazılanları okudum ve dehsete düstüm gercektende bakıyorum ki herkes bol keseden atıyor yok kuranı kerim sudur yok hadisler sudur ben sunu sizlere sunu söyleyim ki gercektende cok cesursunuz bilmediginiz konular hakkında ahkam kesiyorsunuz bazıları ben arastıdım bazıları sunu yaptım ama sizlere sunu kesin söyleyimi kimse bir sey arastırmamıs belli oluyor biri kurandan bir ayet söylüyor onunla yorum yapıyor gercek sudurki tek bir ayatle kuranı kerimi anlayamazsınız o ayeti anlamak icin üstündeki ayatleride alt taraftaki ayetleride okumanız gerekir yoksa herkes kendi basına alim olur basımıza ben kurandan sunu anladım yok ben bunu anladım diyerek cıkar karsımıza aslana bakarsanız sizleri teprik etmek lazım yani su kainatta en zor olanı basarmaya calısıyorsunuz sizler su kainatta en zor sey allahın varlıgını inkardır ha sunuda söyleyim ki inkarıda beceremiyorsunuz sizler yarın basınıza bisey gelse hemen yapacagınız sudur allaha sıgınmaktır hep duyuyordum böyle sitelerin varlıgını nedense denkte gelmemistim bunun icin sizlere tavsiyem biraz arastırın dini yahudi ben yahudiyim diyor hıristiyanda ben hiristiyanım diyor sizlerin de neye selam verdiginiz belli bile deyil görüyorum yarın öldügünde eyvah diyeceksiniz orası kesinde bari dini bu sekilde alet etmeyin ben kuranı kerime inanan peygamber s.a.s inanan biriyim yarın öldügümde bana allahu teala sorsa neden namaz kıldın diye kuranı kerimde öyle emrettin yarabbi derim peki sana derseki sen neden namaz kılmadın sen ne diyeceksin cok merak ediyorum İSTE BU YÜZDEN DİYORUMKİ YASANIS CEHENNEM iyi varsın

Benim inandigima inanmiyorsun o zaman sonsuza kadar yanmalisin oh ne guzel.:D

http://hadis.ihya.org/buhari/konu/955.html

yasasincehennem
24-08-2011, 06:16
evet ne güzel dogru diyorsun fireunda senin gibi düsünüyordu iste
3000 YILLIK FİRAVUNUN CESEDİ

İngiltere – Londra British müzesinde bulunmaktadır. cesedi simdi de belki ibret alırsın hic sanmıyorum ya iste bu yüzden diyorumki Yaşanın CEHENNEM iyiki varsın
http://yukarikayalar.wordpress.com/2007/05/23/3000-yillik-firavunun-cesedi/

Firestorm
24-08-2011, 12:20
evet ne güzel dogru diyorsun fireunda senin gibi düsünüyordu iste
3000 YILLIK FİRAVUNUN CESEDİ

İngiltere – Londra British müzesinde bulunmaktadır. cesedi simdi de belki ibret alırsın hic sanmıyorum ya iste bu yüzden diyorumki Yaşanın CEHENNEM iyiki varsın
http://yukarikayalar.wordpress.com/2007/05/23/3000-yillik-firavunun-cesedi/

http://www.haber7.com/haber/20051121/Firavun-cesedi-efsanesi-de-fos-cikti.php

Şu habere bi bak :fish2:

Özgürcan
24-08-2011, 12:55
Ve Cevâb Veremedi :D :D

yasasincehennem
24-08-2011, 22:43
arkadasınız beni baska konuda tartısma için davet ettiginden cevap yazamadım ama sunu söyleyim size kimin yüregi yetiyorsa ve en bilgiliniz kimse gelsin tartısalım ateisligi reddiye deistligi reddiye diye hordi meydan beyler

Firestorm
24-08-2011, 22:48
arkadasınız beni baska konuda tartısma için davet ettiginden cevap yazamadım ama sunu söyleyim size kimin yüregi yetiyorsa ve en bilgiliniz kimse gelsin tartısalım ateisligi reddiye deistligi reddiye diye hordi meydan beyler

Boş sözler bunlar. Çok bunu söylediler ve arkalarına bakmadan kaçtılar. İddalarınızı topik olarak açın cevap vermek isteyen çok kişi çıkıcaktır emin olun.

yasasincehennem
24-08-2011, 23:04
ben varım diyorum sitenin kurallarını bilmem izin varsa sen ac bende geleyim burdayım iste ben lafa gerek yok içraat gereklidir yani

Firestorm
24-08-2011, 23:06
ben varım diyorum sitenin kurallarını bilmem izin varsa sen ac bende geleyim burdayım iste ben lafa gerek yok içraat gereklidir yani

İddalı olan taraf sensin seç beğen konunu bul hazırlan topiğini aç. Dediğin gibi lafa gerek yok icraad gereklidir diyorsun ama buna sen uymuyorsun daha önceki mesajımda da söyledim hadı aç topiklerini.

istatistik
24-08-2011, 23:14
Mesajlarınız ikili atışma şekline dönüşmesin arkadaşlar. Aksi durumda mesajlarınız silinebilir.

İslam üzerine tartışmalarınızı İslam Forumu (http://www.turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9) içerinde bulunan konularda ya da varsa orjinal bir konu fikriniz yeni açtığınız bu konuda tartışabilirsiniz.

Ruzgarerol
28-09-2011, 19:14
Arkadaşım yeni yaşamında sana başarılar dilerim.Yukarıda da güzel bir söz söylemişsin.Sana katılıyorum.Bence muhammed bir peygamber ise peygamberler ahlaklı olur,ve hiç bir ahlak 6 yaşında bir kızı karısı yapmaz!Ahlak buna izin vermez.

Sana hayatında tekrardan başarılar diliyorum.

SeBaT
28-09-2011, 20:45
Bana tamamen samimiyetsiz, tutarsız ve maksat "dostlar pazarda görsün de onun da atesit olmasının düşünsel bir nedeni varmış sansınlar" hesabı üzerine yazılmış bir yazı olarak geldi. :)

Yok neymiş de hangi sayfayı açsa yakacam, yıkacam, kazığa oturtacam tehdidi varmış... Ve hep aynı senaryo, daha kitap bitmeden engin akıl sahibi insan dehşete düşer ve ışığı bulur :D

Hz Aişe'nin 74 yaşında vefat ettiği gün gibi yazılı metinlerle, delillerle ortadadır. Vefat ettiği günün çarşamba oluşuna kadar ve cenazesini de vasiyeti üzre Ebu Hureyrenin kıldırdığına kadar bilgiler sabittir. Çünkü Hz. Aişe Resulullah vefat ettikten 48 yıl sonra vefat etmiştir. Yani Resulullah hayattayken hz. Aişe 26 yaşında idi ( 74-48=26) Hicretten 7 ay sonra evlendiği bilinen bir gerçek olduğuna göre, medinede vefat ettiği süreye kadar geçirdiği 10 yıllık süreyi 26 dan çıkardığınızda ortaya çıkan yaş 16 olur (26-10 = 17) Buna medinedeki 7 ayı da eklediğinizde yaklaşık 16,7 veya ay hesaplarına göre 17 yaşını bulursunuz. Sizin gibi bilimi seven, bilimsel verilerle düşünce oluşturmaktan yana olan kişilerin nasıl olurda ortada gün gibi apaçık olan metematiksel verileri görmezlikten gelip de sırf açık bulacam da saldıracam niyetiyle sıhhati şaibeli olan bir hadisi böylesine kuvvetle ele alıp ona iman ettiklerine şaşıyorum :D Bu kadar imanınız kuvvetli ise hadislere ve sözde bilimselliğiniz iş inada gelince böylesine tıkanıyorsa benim sizden alacaklarım bir kat daha su götürür gibi gibiii :D

Buhari islam aleminin en güvenilir kaynaklarından biri olmakla beraber hatasız değildir. Onun hatasız olduğunu savunmak cehalettir ve tek hatasız kitabın kur'an olduğu düşüncesine de aykırıdır. zaten İmam buhari de kendi eserine mutlak bir hatasızlık atfetmiyor. ama mutaassıb cahiller onu putlaştırıyor ise de bu bizi bağlamaz. Bunun gibi yine müslüman araştırmacıların ortaya koyduğu bir çok buhari hadisi vardır ki islam alimeleri sizden önce o hadislerin sıhhatinin düşük olduğunu belirtmişlerdir. İki elin parmakları kadar olsa da hadisler üzerindeki ilmi çalışmalar gayet profesyonel usullerle zaten devam ediyor siz merak etmeyin :)

Deve idrarı meselesi de bu cihetten olmakla beraber hadisin bir çok farklı versiyonunda deve sütü geçer. Buharinin elde ettiği rivayetin sidik diye sözkonusu ettiği bölüm eğer ki islam alemince sünnet olarak algılansaydı başta arap toplumu olmak üzere muhtemelen müslüman anne babadan doğan her çocuk hastalandığında sidik içmek zorunda kalırdı ki bunun örneği ne arap toplumunda var ne de yaşadığımız çevrede göremedik.

İslamı reddetmek için sidik aramaktan, bir insanın evliliğine dair hatalı bir aktarımın üzerine mal bulmuş mağribi gibi üsüşmekten daha esaslı şeyler bulamayacaksanız bunun gibi bir çok hurafe, safsata, kehanet ben size vereyim de mutlu olun :D

Yok neymiş de haremmiş felan fişnek. harem kuracak adam çoğu 50 yaşın üstünde, bir çoğunun ağzında diş kalmamış ihtiyar kadınlarla evlenecek ha? üstelik çoğu 1 veya 2 eşinin vefatından sonra evlenmiş kadınlar :)

Kaldı ki hepsi genç kız olsa ne yazar? Alan razı veren razı ve çok eşliliğin daha mahdut hale getirilmediği, Allah tarafından sınırının 4 ile tayin edilip 1 almanın ise tavsiye edildiği emrinin gelmediği bir dönem.

Nihayetinde nikah kıyılıp en meşru yolla karşılıklı rıza ile evlilikler gerçekleşmiş. Biz kalkıp çok evlilik üzerinden islama sataşanların evlenmeyipte kim kime dum duma hayatta üç beş ayda bir başkasının koynuna üşüşmeyi cinsel özgürlük atfedenlere yahu nefsi doymaz bir hınzır gibi her üç beş ayda eş değişip başka birini kokluyorsunuz mu diyelim? İşimiz gücümüz yok da sizin gibilerin uçkur takibine mi düşecez :D

neyse ya nerden tutsam elimde kalacak. Anlaşılan biz daha çoook eğlenecez. Siz varolduğunuz sürece :D:D

alpan
28-09-2011, 22:22
Kaldı ki hepsi genç kız olsa ne yazar? Alan razı veren razı ve çok eşliliğin daha mahdut hale getirilmediği, Allah tarafından sınırının 4 ile tayin edilip 1 almanın ise tavsiye edildiği emrinin gelmediği bir dönem. :D

neyse ya nerden tutsam elimde kalacak. Anlaşılan biz daha çoook eğlenecez. Siz varolduğunuz sürece :D:D

Gelin de eğlenelim biraz,

Nisa 3

Eğer yetim (kız)lar konusunda adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, bu durumda, (onlarla değil) size helal olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Şayet adaleti sağlayamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir (eş) ya da sağ ellerinizin malik olduğu (cariye) ile (yetinin). Bu sapmamanıza daha yakındır.

Allah 1 tane alınmasını tavsiye etmemiştir hatta sizin gibi akılları zorlarsak 4 tane sınırı da koymamıştır, diyebiliriz. Bir seferde 4'ten fazla almayın demiştir, ne diyor üçer dörder alın ama biz komikliğe kaçmayalım.

Gelelim 1 tane alın tavsiyesine, bu tavsiye değildir, bir uyarıdır ve herkese değildir. Sadece "o, gece gelene/o, tokmak gibi vurana/o, çıkıverip de yürek hoplatana"nına güvenemeyen varsa şansını zorlamasın diyor, yemeyenin malını yerler diyor :party:.

Al biraz eğlen

SeBaT
28-09-2011, 23:16
İnsanoğlu yetimler büyüdüklerinde ve akıl sahibi olduklarında babalarından kendilerine miras kalan mallarını kendilerini sahiplenip büyütenlerden isteyecek diye korkup insafsızca o yetimlerle evlenmeye ve malı haliyle ellerinde tutmaya çalışıyorlardı. Yetim kızlar da zaten kendilerini büyüten, koruyan, himayesinde oldukları bu kişilerin evlilik tekliflerine hem minnet duygusundan hem de çaresizlikten boyun eğmek zorunda kalıyorlardı.

Allah bunu yasakladı. Himaye ettiğiniz yetim kızların, çocukların mallarını isteyip sizden ayrılacaklarından dolayı endişe edip onları nikahlamaya kalkışmayın. size karşı kendilerini savunup itiraz edemiyorlar diye bu zulmü yapmayın. Lakin bunun yerine gönül rızası ile, karşılıklı anlaşıp nikah kıyabildiklerinizden 4 e kadar müsade edilmiştir. Bu karşılıklı bir rızadır. Hiç bir kadın istemediği bir erkekle evlenemeyeceği gibi, hiç bir erkek de zorla özgür bir bayanı nikahı altına alamaz. Kaldı ki bayan nikah şartı olarak kendisinden başkasıyla evlenilmesi halinde boşanma şartını da ileri sürebilir İslamda...

Mesele tokmağın gücü meselesiyse o tokmağı kendi kafanıza vurmuş olacaksınız ki gücünden sapla samanı karıştırır hale getirmiş sizi. Yoksa cahili olduğunuz bir mevzuda uyduruk kaydırık yorumlar yaparak böyle komik duruma düşmezdiniz :D:D

Şu uyduruk insan hakları safsatalarından hangisinde yetim kızların hakkını bakıcılarından korumak adına böylesi hassas bir yol izlenmiş görmek isterdim doğrusu. Maalesef sizin dünyanızda bir kız yetim düşmeyegörsün. Onu sahiplenip evlenecek samimi bir kişi bir yana, aklı beyninde değil de tokmağında takılı kalan özgürlükçülüğünüzün kurbanı olarak soluğu ya hayat kadını olmakta, ya bir patron metresi olmakta alıyor. Siz böyle havacıva şeyleri öne sürdüğünüz müddetçe kafaya daha çoook tokmak yersiniz :D:D:D

alpan
28-09-2011, 23:39
İnsanoğlu yetimler büyüdüklerinde ve akıl sahibi olduklarında babalarından kendilerine miras kalan mallarını kendilerini sahiplenip büyütenlerden isteyecek diye korkup insafsızca o yetimlerle evlenmeye ve malı haliyle ellerinde tutmaya çalışıyorlardı. Yetim kızlar da zaten kendilerini büyüten, koruyan, himayesinde oldukları bu kişilerin evlilik tekliflerine hem minnet duygusundan hem de çaresizlikten boyun eğmek zorunda kalıyorlardı.

Allah bunu yasakladı. Himaye ettiğiniz yetim kızların, çocukların mallarını isteyip sizden ayrılacaklarından dolayı endişe edip onları nikahlamaya kalkışmayın. size karşı kendilerini savunup itiraz edemiyorlar diye bu zulmü yapmayın. Lakin bunun yerine gönül rızası ile, karşılıklı anlaşıp nikah kıyabildiklerinizden 4 e kadar müsade edilmiştir. Bu karşılıklı bir rızadır. Hiç bir kadın istemediği bir erkekle evlenemeyeceği gibi, hiç bir erkek de zorla özgür bir bayanı nikahı altına alamaz. Kaldı ki bayan nikah şartı olarak kendisinden başkasıyla evlenilmesi halinde boşanma şartını da ileri sürebilir İslamda...

Mesele tokmağın gücü meselesiyse o tokmağı kendi kafanıza vurmuş olacaksınız ki gücünden sapla samanı karıştırır hale getirmiş sizi. Yoksa cahili olduğunuz bir mevzuda uyduruk kaydırık yorumlar yaparak böyle komik duruma düşmezdiniz :D:D

Şu uyduruk insan hakları safsatalarından hangisinde yetim kızların hakkını bakıcılarından korumak adına böylesi hassas bir yol izlenmiş görmek isterdim doğrusu. Maalesef sizin dünyanızda bir kız yetim düşmeyegörsün. Onu sahiplenip evlenecek samimi bir kişi bir yana, aklı beyninde değil de tokmağında takılı kalan özgürlükçülüğünüzün kurbanı olarak soluğu ya hayat kadını olmakta, ya bir patron metresi olmakta alıyor. Siz böyle havacıva şeyleri öne sürdüğünüz müddetçe kafaya daha çoook tokmak yersiniz :D:D:D

Burada genelde seviye bozmam ama bir tek şartım vardır, iftiracılar hariç.

Benim çevremde evlatlığını yatağa atan kimse yok, ben evlatlığını yatağa atan bir adama da sevgi beslemiyorum :hail::hail::hail::hail::hail:.

Bir tabir var "lokum gibi nereden ......" diye devam eden, yazın aynı onun gibi. Ama soytarılığa ve ahlaksızlığa prim vermem. Bak ne diyorum, senin gibi iftira atmıyorum iyi oku tekrar edeceğim "Benim çevremde evlatlığını yatağa atan kimse yok, ben evlatlığını yatağa atan bir adama da sevgi beslemiyorum"

Başka ne diyorum belgeli diyorum, cennete gitmek için anasını, karısını badeletenler var diyorum, bak bakalım onlar kiminle aynı görüşte. Uyumadan önce iyi düşün diyorum.

Eğlenmek için soytarıya ihtiyacımız yok, çünkü 21 yüzyılda soytarılar güldüremiyor

Not:Aklı tokmağa takılı olan bizim çevremiz değil. Bak bakalım kimmiş?

Tarık süresi 1 ayet- Yemin olsun göğe ve Târık'a; o, gece gelene/o, tokmak gibi vurana/o, çıkıverip de yürek hoplatana.

alpan
29-09-2011, 00:09
Bak aşağıdaki örnekler bizim dünyamızdan değil. Biz bu ve bunlar gibi olanların YÜZÜNE TÜKÜRÜYORUZ. Midesizce gülüp iftira atmıyoruz.Ne yapıyoruz YÜZLERİNE TÜKÜRÜYORUZ.
Soytarılara da gülmüyoruz. Bizim dünyamız böyle. Bizim dünyamızda/kitabımızda aşağıdaki türde şerefsizlikleri haklı çıkaracak hükümlerde, anlayışta yok. Bizim dünyamızdan olduğunu düşündüğün birisi de aşağıdaki gibi sapıklık yaparsa onun da YÜZÜNE TÜKÜRÜYORUZ. Meşrulaştırmıyoruz.
Bizim dünyamızda soytarılar güldüremiyor, mide bulantısıyla karışık acıma hissi uyandırıyor.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=22976

sergenci
29-09-2011, 09:25
sn.Rawden, kitabın 3 te 1 ni okuyup hidayete ermişsin, emin ol ki bu uyuşturucudan kurtulmak yeniden doğmak ve yeni bir hayat demektir, bazen bir söz bazen bir kelime bazen de bir tartışma veya konuşma veya da bir fikir insanın düşüncelerinde bir tokat gibi patlar ve kendine getirir. Her insanın doğruları bir başkasının yanlışları olabilir, dine inanan insanlar sizi hor göreceklerdir varsın görsünler onlarda birgün bir tokatla kendilerine geldcektir. Yeni yolunuz daima aydınlık olsun. Esen kalın.

Hanuman
29-09-2011, 16:39
@SeBaT
Sizin gibi bilimi seven, bilimsel verilerle düşünce oluşturmaktan yana olan kişilerin nasıl olurda ortada gün gibi apaçık olan metematiksel verileri görmezlikten gelip de sırf açık bulacam da saldıracam niyetiyle sıhhati şaibeli olan bir hadisi böylesine kuvvetle ele alıp ona iman ettiklerine şaşıyorum :D Bu kadar imanınız kuvvetli ise hadislere ve sözde bilimselliğiniz iş inada gelince böylesine tıkanıyorsa benim sizden alacaklarım bir kat daha su götürür gibi gibiii :D
----------

Matematik denince, nedense hep aklima Nisa 11 ve 12 geliyor! ;)

muhterem5151
08-04-2012, 12:51
tabiki dinin varlığını kabul edersen bu söylem ortaya çıkar. bende yazınızı bir bilim veya isbat temeline oturtan söylem ortaya koyacaksınız diye okudum. 1 dakkamı aldı ama genede zaman kaybı. sıradan bir inananı yoldan çevirip sorsamda hemen hemen aynı şeyleri söylerdi. hep ayak hep ayak. başka bir numaranız olmazmı sizin?