PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurab Bayrami

20-01-2005, 01:22
Zaman zaman kotu soz soylemis gonulleri kirmis olabiliriz, bilinizki kirilan gonlumuz sizlerin sahsina degil, bizlerin hayat kaynaklarina saygi gostermeyen soz soyleme sanatinizadir.

Yarin Kurban bayrami, elbet Allah kullarina kotu davranilmamasini tavsiye eder, bende o tavsiyeye uyacagim.

Herkesin mubarek kurban bayrami kutlu olsun. Allah hepimize saglikli mutlu vede basarili zamanlar dilesin.

Kirkit

n0thing
20-01-2005, 18:17
Tüm müslüman arkadaşların Kurban Bayramı bereketli olsun.

haci
20-01-2005, 18:23
Ben kurban bayramından nefret ederim.. İsteyen kutlasın bu ilkel bayramı.. Ben kutlamıyorum. Hayvanların olmayan bir ilah için katledilmesini bir vahşet olarak kabul ediyorum.. Bu putperestlikten kalan bir gelenektir ve vazgeçilmelidir. Tabii bunun mümkün olacağını da sanmıyorum..
Ne acı....
HACI

oguz
20-01-2005, 18:40
Olmayan bir tanrinin gazabindan kurtulmak icin, olmayan tanriya yag cekmekten ibaret ilkel bir adet olan "kurban" adeti, Islam''a Yahudi dininden gecmis "ahlaksiz" bir inanistir... Hayvan girtlakladiklari bu gunu bayram ilan edenlere ve bu vesileyle oluk oluk akan kanlarin arasinda bayram kutlamasi yapanlara esefle ve igrenerek bakiyorum...

Bu pislige bulasmayan akli basinda tum insanlari ve tum Ateistleri tebrik ederim...

20-01-2005, 20:25
siz busunuz iste.

Bayram gunu bile, muslumanlarin bayramini kutlama yerine hakaret ediyorsunuz

bende sizlere igrenerek bakiyorum.

kirkit

20-01-2005, 21:44
Northing Sana tesekkur ederim, ateist olmanin baska erdemli olmanin baska seyler oldugunu gosterdin, atesit olupta insan olamayanlara. Iste bizim boyle ateistlere soyleyecek agir bir sozumuz olamaz.

baska haksizca yapilan saldirilari vede sirf arka cikmak adina ahlaksizligin savunuldugu durumlarida elestirme buyuklugunu gostermeniz dilegi ile.

Sevgilerimle

kirkit

explorer
20-01-2005, 23:24
sevgili kirkit.
bu forumun bölye bir msj atma yeri olmadıgını cok iyi biliyorsun

topici bile "kurab" diye açmışsın

sevinmek için tek bir günü beklemeyin
hergün hayat dolu olun.
"herkese mutlu günler "

saygılar

21-01-2005, 00:22
explorer

bos ver benim ne yazdigimi, kurban demek istedigimi anladin sanirim.

Fakat hala sizlerin bakisina sasiyorum, neden burasi yeri olmasin, burada musluman olan kardeslerimiz yokmu, ne var yani onlarin bayraminida buradan kutlasak.

Bu davranis sizin tipik bir ozelliginizi gosteriyor, demekki dunyaya sizler hakim olsaniz, sizin istediginizin disinda hicbir sey o dunyada yer alamayacak, yani ateistler cogunlukta muslumanlar azinlikta olsa biz kurban bile kesemeyecegiz, zira diyeceksinizki bu dunyanin kurban kesmek icin uygun olmadigini bilmiyormusunuz diye. Bosuna savunma, zira bu forum kucuk bir dunya, ve sizler cogunlukta bizlerse azinliktayiz, ve senin demene gore ben burada bayram kutlamasi yapmamaliyim.

ne hos degilmi explorer. Ikinci bir durumda su, sana kim soyledi mutlu olmak icin biz yanlizca belirli gunleri seciyoruz diye, emin olki cok sukur allahima, ben hergun mutluyum, Allahim hergun beni saglikla hayata baslatip beni calistiriyor, bana uretkenlik veriyor, bana yemek yediriyor, nefes aldiriyor, beni gulduruyor icabinda aglatiyor, zaten hayat dediginde bu degilmi. O halde bizlerin yanlizca ozel gunlerde mutlu oldugumuzuda nerden cikardin.

Ha eger mutlu olmaktan kastin sadece senin mutlu olus tarzin ise onu bilmem, ama mutlu olmanin senin henuz farkedemedigin binlerce yontemi ve yolu vardir. Birak istersen bizide biz uolumuza gidelim, ve sizin cogunlukta oldugunuz bu kucuk dunyada(forum sayfasindan bahsediyorum) yasayalim, zira bu sizin aynanizdir.

kirkit.

Russell
21-01-2005, 02:05
kurab
kurabiye bayramı deseydin bari.
hehehe

21-01-2005, 03:14
Kusura bakmayin ama, Russel denen sahis resmen zirvaliyor
AYIP ya

:!: :!: :!:

Russell
21-01-2005, 15:55
alamanyalı alamanyalı uyanda balığa gidelim.

yukardakinin nesini anlamadın.

yazıları en baştan oku gene kafan basmadıysa istersen açıklarım.

oguz
21-01-2005, 17:09
Kurban bayramina HAYIR!

Fakat, KURAB bayrami her ne ise kutlanabilir...

Sakincasi yoktur...

Bu vesileyle herkesin KURAB bayramini kutlar, nice KURAB bayramlari temenni ederim...

jesabel
27-01-2005, 22:36
Arkadaşlar,

Bayramlar şeker bayramı kurban bayramı vs. dinler gibi insnaları disisipline etmek adına zeki muhammed''in ,zeki İsa''nın ve gibilerin dinleri ve bayramları insanlığı terbiye etmek adına değilmidir?
Din kesinlikle bir siyasettir.
Bayramlar tatilimiz asla bir canlının kıyımı bana bayram olamaz...

27-01-2005, 23:55
Sana katilmamak elde degil zecabal, inanki katilmak istiyorum.

Sevgilerimle

Damdanakan.

quixsoul
28-01-2005, 14:39
içinde kan olan bir bayram bana hiç mutluluk getirmiyor.Gönlümüzden kutlamak tebrik etmek geliyorda bir canlının üstüne 5-6 kişi yüklenip, çocukların gözlerine şiddetin taşınmasını içime sindiremiyorum.

ReS
28-01-2005, 15:20
Arkadaslar icinde kan olan kiyim olan diyorsunuzda, bu kesilen hayvanlar telef edilip eglence diye cope atilmiyor yada bir araya toplanip etrafinda donulmuyor!!!

senede bir kez de olsa, et yememis insanlar,yoksul aileler var,onlarla paylasiliyor. fakir insanlar sevindiriliyor.

diger etleri yerken bir sorun yok dimi,sanki o digerlerini kesmeden satiyorlar.Allah Alllahhh

ngcoskun
28-01-2005, 15:38
evet res biz de et yiyiyoruz ve onlarda kesiliyor.ama aynı şartlarda mı.aslında olması gereken tesisler yerine eline bıçağı alan kurban kesiyor.
sağlık bakanlığı mezbaaları basıyor sağlıksız et kesiyorlar diye kaldi ki kurbanlar eskiden sokaklarda kesilirdi.şimdi ise ortalık kan gövdeyi götürmesin çocuklarımız etkilenmesin diye toplanılmaya çalışıldı.ama nereye tarlalara, bahçelere.son derece sağlıksız ortamlarda et kesiliyor.et kesme olarak baktığımızda durum böyle.

birde bayram olarak baktığımızda daha da fiyasko.et kesmenin bayramı mı olurmuş.bunu bayram olarak kutlamak vahşet.et yemekle bunu bayram olarak görmek farklı şeyler.allaha kurban etmenin hiçbir mantığı yok.onun benim kestiğim sağlıksız ortamlarda fakir fukaraya verdiğim ete mi ihtiyacı var.
ben zaten senede bir kere hayır kurumlarına yardımda bulunuyor.çevremde yoksulluk sınırında yaşayan bir aileye başlı başına yardım ediyorum.şimdi kurban kesmedim diye allahınız beni cehennemde yakacaksa ona diyecek hiçbir lafım yok.ben kurban kesmeyeceğim hiçbir zaman.varsın yaksın beni.yaptığım diğer durumları değerlendirmeden.tek kurban kesmedim diye ................

ReS
28-01-2005, 15:52
ngcoskun kardes
sadece kisa olarak kurban islamin emirlerindendir,ben o yuzden kurbana karsiyim deyinn de olay bitsin.
konulari oraya buraya cekiyorsunuz,laflari degistiriyorsunuz.yok sagliksiz ortam yok cocuklarin etkilenmesi.
cirpindikca batiyon,forumda olan kisiligine aciyorum..

ngcoskun
28-01-2005, 16:03
sevgili Res
neden nasıl inkar edebilirsin kurbanların sağlıksız ortamda kesildiğini.bana deyin ki şu tesisde son derece sağlıklı olarak kesiliyor ben de inanayım.
nasıl inkar edebilirsin çocukların olumsuz etkilendiğini.ben bile bugün gibi hatırlıyorum.dedemlerin 1 hafta gözüm gibi baktığım hayvanı gözlerimin önünde kestiklerinde duyduğum acıyı.o kan nasıl rahatsız etmez çocukları.vahşeti mi öğretelim onlara hemen herşeyden önce.

benim konuyu oraya buraya çektiğim falan yok.bunlar benim bu konuda ki düşüncelerim beğenmediniz galiba. ama bu bir vahşet olmasının yanı sıra sağlıksız da.bu vahşetin bayramını kutlamaya devam edecekseniz benim diyeceğim yok.sadece benim yazdıklarımı okuyup kendine göre değerlendirsin herkes.belki birlerine faydam olur.

haci
28-01-2005, 16:08
Bence ReS ngcoskun''un kurban konusundaki gorusunu ehemmiyetsizlestirmeye calisiyor.... ve batiyor...

Kurbana karsi olan biri neden Kur''an''a karsi oldugu icin kurbana karsi olsun. Bu aptalca bir cikarsama.
Kurbana karsi olan birisi bunun barbarca bir eylem oldugunu bildigi icin ona karsi. Bu vahsetin Kur''an tarafindan istenmesi bu kitabin ilkelligine isaret ediyor. Kur''an''in Allah''a kurban kesilmesini istemesi, Kurban kesmenin yanlis oldugunun bir delili daha..

Bir ateistin Muslumanligin bir etkinligini o yalniz Kur''an''da yazilidir diye reddetmesi duyulmus sey degil. Aptalca bir cikarsama.....

Bu Muslumanlar neden boyle dersiniz? Neden kendi sapkinliklarini goremiyorlar ve baskalarinda sapkinlik ariyorlar.

Evet. Birisi cirpindikca batiyor. Aptalca yorumlari ile sonunda benim bile gazabimi ustune cekti. Ama o ngcoskun degil. ReS......

HACI

28-01-2005, 16:23
Dort kadinla evlilik,kadina verilmeyen bosanma hakki,hadisler,yaratilis gibi konulari tartismanin yerinde oldugunu dusunuyorum.
Ancak kurban bayrami ve kurban meselesini belki biraz abarttik.Dusununki bu tip bayramlarda ve diger bayramlarda insanlar biraraya geliyor ve bir seyler paylasiyorlar.Bence insanlari bir araya getiren bu ozel gunlerin mantigini tartismamak gerekir.
Dogum gunlerinin bir mantigi varmidir?Helede yasi ilerlemis insanlarin dogum gunune sevinmekmi lazim yada uzulmekmi?"Istatistiklere gore bir yil daha olume yaklastin!" ve "Dun istatistilere gore 9 yil omrun kalmisti ve simdi 8 yil omrun kaldi!" hele de "Istatistiklere gore olmus olman gerekiyordu ama sansliymissin.Buna sukret!"
Iste dogum gunu uzerine tartisirsak gelecegimiz tablo bu.Bunun icindirki insanlari bir araya getiren nedenler,dini veya ne olursa olsun,tartismanin fayda getirmeyecegini dusunuyorum.
Ayrica kuranin bir kac ayetinde Allah''in bizim kesecegimiz kurbana ihtiyaci olmadigini kurbanin Allah''in riziklarindan faydalanmayi sembolize ettigini okumustum.
Kan konusunda ise farkli dusunuyorum.Kani gormek dogaldir.Bir cocuk kan gordu diye depresyona girmez.
Oluyu gormek bir cogumuzu korkutur.Cunki oluleri cocuklara gostermezler ve olu,cocugun kafasinda hayalete donusur.Oysa cocukluktan beri olu gorebilseydik bir cogumuzda boyle bir korku olusmazdi.Gorunum itibariyle olu kandan daha masum oldugu halde maalessef onyargilarimizdan dolayi daha korkunc olmustur.
Bir gercek daha var.Hepimiz(vejeteryanlar haric!) bir sekilde hayvan yiyoruz ve hatta onlarin derilerini ayakkabi olarak kullaniyoruz.
Eger hayvan oldurmek bir vahset ise bunun dinlisi,dinsizi olmaz.
Kurban kesti diyede kimse katil ruhlu olmaz.

n0thing
29-01-2005, 16:48
Hayvanlara işkence ederek kesilen kurbanın bir anlamı oluyor mu?

Hayvanın arka bacaklarına satır atıp, hayvanı felç etmek. Boğazı yarı kopmuş hayvanın sokaklarda dolaşması yaratıcınız tarafından nasıl karşılanır? Yaratıcınız size kızmaz mı? Nasıl bir müslüman böyle bir zulüm yapar ve buna kurban bayramı der? Doğru düzgün kurban kesmenize 1 şey demiyorum ama bir işi de doğru yapın arkadaşlar.

Babası, kesilen kurbanın kellesinin yanında küçük çocuğuyla fotoğraf çektiriyor.Bu mu kurban ve insanlık? Biz ateistiz ama bu zulümü yapanlar bizden bile günahkar.

kalkandelen
11-02-2005, 17:26
ben musluman olan arkadaslarin kurban bayramini kutluyorum..cocukken 2-3 koyun alinir biri kesmeye goturulurken digerleri gormezler,kesilmeye hazirlanan koyunun gozu yavasca baglanir ,besmeleler dualr falan girtlagi yavas yavas oksanir ve cok keskin bir bicakla cani alinirdi...

sessiz sessiz aglar o guzel hayvanimin allaha kurban olup cennete gittiginden emin olduktan sonra afiyetle kavurmamaizi yerdik..bu 40 sene evvel tabii

simdiiiii kurban bayrami yok..kurban vahseti var..hayvanin arka ayaklarini canli canli kesip onu yere dusuren cellatlar var..

ibrahimin gordugu ruya ile oglunu kesmek istemesi.allah ruyama girecek ve oglumu kesmemi soyleyecek..nah...kesmem///ruyalarin gercek oldugunu zannedip hayata gecirmeye calismanin ismi psikolojide sizofreni olarak tanimlaniyor..

bir dusunun lutfen..sizlerde cocuklarinizi kesermiydiniz..kesmeyin..
sevgi her turlu hastaliga iyi gelen bir ilac..seviniz..hayvanlarida,insanlarida..bitkileri de..guzel olan herseyi seviniz..

adem ve havvanin cocuklarindan birinin kestigi kurbani begenmeyen al ilah allah..ibrahimin ruyasinda cocugunu kesmesini emreden allah,muhammede nesli kesik diyenlere cevaben inmis ihlas suresi..kurban kes...

yazik..allaha mutevazi diyenlere bir kere daha dusunmelerini oneririm..o sizden korukorune itaat etmenizi istiyor...mormonlarin,jehova wittneslerinin allahindan farki yok bu konuda,,hic olmazssa onlardan kan istemiyor,kafirleri oldurun demiyor..

gec oldu ama yeni uyeyim..bir daha kurbanda burada gorusmek uzere..
yine katil kasaplari cellatlari tartisacagiz..

sevgiler