Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuran- ı Kerim i siz yazsaydınız soru foruma ağır geldi silindi
hidayet571
13-08-2011, 17:53
an -ı Kerimi şahıs yazsaydı mesela sen yazsaydın bir sürü aşiret reislerrinin başlıca geliri olan putları kaldırımıydın.kendine inanan bi kesim yapacaksın yani bol ödül yani seçim vaatleri gibi insanların nefsini okşayacak şeyler yazmazmıydın
5 vakit namaz ,öncesinde abdest, insanın o ençok uyumak istediği andan sonra gusul,1 ay boyunca arabistan sıcağında oruç,nefse çok zor gelir zekat,hac gibi hem maddi hemde bedeni külfetli bir ibadet bunları o kitaba koyarmıydın bide bunların üzerine içki ve kadını yasakla nasıl bir mantıkla insan tarafta toplayacağını düşünür bu kadar insanlara zor gelen konuların göz göre göre apaçık konması Kurran- Kerim'inAllah (C.C.) tarafından indirilldiğine şüphe götürmez bir kanıttır.bunu göremeyecekte göz yoktur
tekradan ben açayım
:D
Başlık bir başka başlıkla birleştirilmiş, çünkü içeriği aynı.
Bu tarz hatalı bir akıl yürütmenin, başka dinlere de uyarlanabileceğini hatırlatır, başlığın akıbetini de birleştirmeyi yapan arkadaşa bırakırım.
Sayın Hidayet571;
Bu forumda senin savunma olarak bize sunduğun kendi içini rahatlattığın bir sürü konu zaten tartışıldı. Hatta burdaki ateistler sizden çok daha iyi kuranı savunabilirlerdi isteseler. Rahat olunuz, bu tip sorularınızdan çoktan haberimiz var...
Önceki mesajlarından da anladığım duruma göre sana şu tavsiyeyi yapıyorum:
Gaza gelmek iyi değildir.
Araştır, oku. Hiç bir şeyden bu kadar emin olma.
Saygılar
No God No Sadness
13-08-2011, 19:57
hidayet571, o başlığın bize ağır geldiği için mi yoksa hakaretlerin yüzünden mi kapatıldı?
http://www.russiablog.org/DontFeedtheTrolls.jpg
hidayet571
13-08-2011, 20:10
başlığı aynen yukarıdaki gibi açıp bıraktım o yazıda hakaret var diyorsanız ne diyim daha
Sayin hidayet571 ;
Acmis oldugunuz basliklar foruma agir gelip silinmez. Acmis oldugunuz baslik
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=404185&postcount=155
Buradaki baslikla birlestirilmistir.
basmagul
13-08-2011, 21:09
Sayin hidayet571 ;
Acmis oldugunuz basliklar foruma agir gelip silinmez. Acmis oldugunuz baslik
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=404185&postcount=155
Buradaki baslikla birlestirilmistir.
Ya silinmeydi,tasinmaydi nede cok aciklama yaptiniz ,helal olsun size.Bu bile inancsiz insanlarin adaletine ornektir.
Onlarin sitelerine girip birak konu acamayi,DINSIZ oldugunuzu soylesenize gorun bakin ne rezillikler yapiyorlar,kutsal dinin merhametli/adil insanlari...
hidayet571
13-08-2011, 21:11
anlama özrümü var sizde neden birleştiriyorsunuz başlığı şu iki konunu birbiriyle ne alaksı var ben diyorum ki Kuran-ı Kerim Allah katındandır alın size kanıt diye sen Hz.Muhammed in okuma yazma bilip bilmemesiyle alaklı başlığa ekliyorsun objektif olun ağızdan da olsa savunduğunuz insanların hakkına saygı gösterin
hidayet571
13-08-2011, 21:13
buyrun site adı verrin hep beraber girelim ve bahsettiğiniz gibi dinsiz olduğunuzu söyleyelim diyorsunuz ya kanıt öyle bol keseden sallamayın kanıt gösterin
YasasinBilim
13-08-2011, 21:30
buyrun site adı verrin hep beraber girelim ve bahsettiğiniz gibi dinsiz olduğunuzu söyleyelim diyorsunuz ya kanıt öyle bol keseden sallamayın kanıt gösterin
Bol keseden sallayan biri varsa o da sensin. Olmayan (silinmiş, engellenmiş) bir kaydı nasıl gösterebiliriz?
Senin hiç bir inandırıcı tarafın yok. Mesajlarından da ne kadar bilgisiz biri olduğunu yeterince belgelemişsin zaten.
Sana inanmamız için, bize 1 tane islami site göster, içinde islam karşıtı en küçük bir düşünce yer alsın.
Bu konuda ikna olmak isteyen sensin.
Biz çok denedik. Sen de bir deneme yapmak istiyorsan buradan başla:
http://www.sorularlaislamiyet.com/
sonra da bize gösterirsen hepimiz ikna oluruz.
basmagul
13-08-2011, 21:34
buyrun site adı verrin hep beraber girelim ve bahsettiğiniz gibi dinsiz olduğunuzu söyleyelim diyorsunuz ya kanıt öyle bol keseden sallamayın kanıt gösterin
Eger gosterirsem bu yazindan dolayi OZUR dileyecekmisin?
basmagul
13-08-2011, 22:22
Ozur lafini duydugunuz anda nasilda tuyuyorsunuz degil mi? Herkesi kendiniz gibi sanip,camur at izi kalsin felsefesi hayat tarziniz olmus.
Sunu acik yureklilikle soyluyorum ki,ben hayatimda Islam uyusturucusunu icine sindire sindire cekmis insanlar kadar yalanci ve iftiracilar gormedim.Ne bileyim belkide dinleri terk etmemdeki en buyuk sebep sizlerde gordugum bu hayasizlik.
Benim bu forumdaki nickimle gercek kullandigim nick cok farklidir.Senden yalanci/iftiraci olmasin,bu foruma sadece bir yalanci yobazin pesine dusmek amaciyla gelmistim.Fakat daha ikinci mesajimda benim kim oldugumdan uyuzlandi ve tuydu.
O forumdaki ismimin belli olmasini bile goze alarak bana bol keseden sallama dedigin icin sitenin linkini veriyorum.Kendimi cesurca ve kibarca tanitmama ragmen,daha 3 cu sayfada bana nasil kapiyi gosterdiklerini gormenizi istiyorum.
Karsimda me-lemek zorunda kalinca,nasil agresiflestiklerini once okuyun,bitincede haber verin ozel mesajdan aldigim tehditleri gostereyim.
Haaa diyebilirsin ki "o adamin sen oldugunu nereden bilelim"..Once oku bakalim o benmiyim,bir baskasi mi gor :)
http://www.islam-tr.net/serbest-kursu/22886-seviyeli-bir-tartismaya-varmisiniz.html
anlama özrümü var sizde neden birleştiriyorsunuz başlığı şu iki konunu birbiriyle ne alaksı var ben diyorum ki Kuran-ı Kerim Allah katındandır alın size kanıt diye sen Hz.Muhammed in okuma yazma bilip bilmemesiyle alaklı başlığa ekliyorsun objektif olun ağızdan da olsa savunduğunuz insanların hakkına saygı gösterin
Sayin hidayet571 ;
Saygidan bahsedebilmeniz icin, once baska insanlarin yaptigi is, dusunus ve oluslara da saygi duymaniz gerekir.
Once bir baslik acarken icerik olarak neyi tespit olarak ortaya koydugunuzu iyi bilin. Sonra, bu kanit/tespit'i ne tur bir sitede bir kanit ortaya koyuyor oldugunuzu bilin.
Sizin gibi tek basina kanit koyan, gerek inanan/gerekse inanmayan pek cok arkadasimizin mesajlari vardir. Onlarin hicbirinin mesajlari, sizin mesajlarinizdan degersiz degildir. Size ait cifte standart uygulayacak halimiz yok.
Ustelik koydunuz kanit, inceleme arastirma yapilmis kaynaklarla desteklenmis ve sunulmus turden bir kanit degildir. Gelin bir baslik aciyorum kitabin Allah'tan geldigini size kanitlayacagim turunden bir basliktir.
Buna benzer icerik bakimindan ayni zilyon tane mesaj var forumda.
Iki basligin icerik olarak birbirine uygun dusmesi halinde, silinmez, birlestirilir. Silinenler konu ile alakasiz olan forum kiri tabir ettigimiz mesajlardir. Ki onlara ulasma luksunuz de mevcut. Bunlari saklamiyoruz.
"Muhammed okuma yazma biliyor muydu?" basligi altina nicin alindi basliginiz?
Islamiyete gore, ortada Muhammed diye bir sahis olmaksizin,islamdan, Kuran'dan, hadisten, sunnetten vs. muslumanlarin haberdar olmalarindan bahsedilemez.
Kuran, islamiyete gore, Muhammed'e Allah tarafindan gelen vahiylerin derlenmesi sonucu ortaya cikmis ve bugune ulasmis bir kitaptir. Aksi olsaydi Allah tum kullarina ayni anda vahiy yollar, kitaplara gerek kalmazdi.
Buraya kadar benimle hemfikirseniz;
Kitabin Allah tarafindan geldigini kanitlamaniz icin, Muhammed olmazsa olmaz bir unsurdur islamiyete gore. Mesajlarinizdan izledigim kadariyla da Muhammed'i reddeden bir inanir degilsiniz. Bu durumda savunmaniz da Muhammed'e ve tebliglerine iliskin olacaktir.
Bakin asagida, konuya iliskin yapmis oldugunuz bir savunmayi kopyaladim.
Yani dondurup dolastirsaniz da, savunmaniz Muhammed uzerinden olacaktir, olmak zorundadir, zira burasi islami bir site degil takdir edersiniz ki.. Inancsizlarin agirlikli oldugu bir site.
evet bu yorumların üstüne bende ekleme yapayım Kuran-ı Kerim den daha iyisini yazdığınızı söylediğiniz başlığı açın ki o rda insanların gözünü boyama anlamlı yazdığınız hakların tamamının temeli İslamiyet zmanında atılmıştır.
sürekli insanlık insan sevgisinden bahsediyorsunuz ateistlerin insanlığı başkalarının haklarını gasp edemediklerinde biter sayfalarca forumunuz var siz niye açlık çeken insanlara müslümanlardan önce koşmuyosunuz nerde insanlığa yardım başlığı yada şunu sorun kendinize ben hangi insan için bu güne kadar ne yaptım
- Bakin bu koyulastirdigim mesajinizin konuyla ne alakasi var? Ateistlerin insanligi veya ahlak anlayisina dair bir suru baslik mevcut.
Evet haklısınız Hz. Muhammed sadece kendi devrinin değil tüm devirlein en zeki insanıdır sizin mantığınızla devam ediyorum hiç bir kaynakta yok diyorsunuz ayın ikiye bölünmesi yine diyorsunuz ki mekkeye heryerden ticaret kervenları gelirdi yazdıklarını o gelenlerden öğrendi bu kadar zeki bir insan oraya gelecek kervanları düşünemedimi onu yalanlayacak bir kişinin insanları şüpheye düşüreceğini düşünemedimi
-Bakin Muhammed'i yucelterek savunma yapmaktan baska seceneginiz yok.
diyorsunuz ya çelişiyor diye siz forumun her başlığında kendinizle çelişiyorsunuz bir sayfada inanan çok kişi buldu kendine çünkü zorda olan fakirlere hitabeden şeyler yazdı diyorsunuz başka sayfada zengini dahada zenginleştirdi zengin dostu diyorsunuz
Bu durumda acmis oldugunuz baslikta, Muhammed'in sagdan soldan duyup duymadigina, kitabi kendi mi yazdigi , yoksa Allah tarafindan mi gonderildigine dair tartismanin icerik olarak gidisati apaciktir.
Yukarda inanmayan insanlarin mantigindan yola ciktiginizi zaten kendiniz soyluyorsunuz. Bizimle ayni mantiktan yola cikiyorsaniz, once bize Muhammed'in kitabi kendinin yazip yazmadigini ispatlamak zorundasiniz ki Allah'tan geldigine ikna edebilesiniz.
Bakin ayrica ayni baslikta, bir baska inanir arkadasiniz kitabin, Muhammed yazmasi degil, Allah tarafindan geldigini ispatlamisti.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=397250&postcount=145
Kitabin Muhammed tarafindan yazilmadigini ispatlamak ne demektir? Kuran'in Allah tarafindan gonderildigini ispatlamaktir.
YasasinBilim
13-08-2011, 22:50
...
http://www.islam-tr.net/serbest-kursu/22886-seviyeli-bir-tartismaya-varmisiniz.html
...
sevgili dostum;
o forumdaki bütün mesajları okudum.
Dehşete kapıldım.
Bu adamların hepsi zombi.
Bunlar ölmüşler.
Ve biz bu adamlarla aynı havayı soluyoruz, aynı yerlerde dolaşıyoruz.
Bunların fakir olanlarını vergilerimizle besliyoruz.
Dehşet ötesi...
Muhammed'i tebrik etmek lazım.
Bu saatten sonra Allah gökte belirip "dinler uydurmadır, bana inanın!" dese bile nafile. "Bu bir sınavdır" derler. Allahı da umursayan olmaz.
saygılar..
http://www.islam-tr.net/serbest-kursu/22886-seviyeli-bir-tartismaya-varmisiniz.html
Sitedeki şu olay çok iyi ya:
xx'e, bu mesaj için toplam 4 kardeşimiz dua etmiştir. (digital dua)
KozmikSakaci
14-08-2011, 07:44
mesajları okuyunca eski günlerim aklıma geldi :D
Natürelist
14-08-2011, 12:24
Bende okudum :fear:
sayin basmagül kovulduguna üzüldüm demekki hic de tahammülleri yokmus, neyse canin sag olsun üzülmeyiniz :) pek de önemli bir site degil.
Merak ediyorum hidayet arkadas ne diyecektir? o hala basligim basligim silindi diye kendi kendine vurunup duruyorda? halbuki basligi hala buradadir ama alt katlara yönlendirilmistir, cünkü buna benzer türden baslik cok, ama bundan kendisinin haberi yok? o baska bir sey.
Saygilar
bu adamları iyi tanıyın.
bir de utanmadan TD forumun kendilerine yanlı davrandığından dem vururlar.
takiyyecilik hücrelerine kadar işlemiş.
hiç bir insani ilke üzerinde anlaşılabilecek adamlar değildir müslümanlar.
güvenilmez, yalancı, demogog, hile-i şeriyyecidirler.
şimdiye kadar bir kaç islamcı siteye üye olmuştum.
oralarda kelime dahi edemeden üyeliğinizi sonlandırırlar.
islamcı olmayan bir iki genel foruma da üye olmuştum.
o forumlarda yaptıkları namertlikleri yazmaya kalksam database yetmez.
hatta sosyalist bir forumda bile,
sıradan eleştirilerimi 'islama hakaret' olarak lanse etmeye kalktılar.
bi de burda sürekli ince ince ateistlere hakaret edebilmeye uğraşıyorlar.
bu yüzsüzleri iyi tanıyın.
Müslüman forumları, var olan müslüman kitleyi, müslüman tutma misyonu üstlenmiş herhalde. Farklı seslere o yüzden kapatmışlar kendilerini. Büyü bozulsun istemiyorlar. Dualar yazıp, ilahiler dinleyip, gözleri kapatıp islamı yaşıyorlar. Böyle mutlu oluyorlarsa sorun yok. Ayrıca, Allah ve peygamber hakkında en güzel yazıları yazarak, resimler çizip yayınlayarak digital dua topluyorlar. Yani forumda boş boş vakit geçirmiyorlar, orada da ticarete devam... Gerçi bu digital dualar sayılır mı, ahirette haneye puan olarak yazılır mı, bilemem.
P.S. "Flash disk'e dua yükleyip muska diye boynuna asan Ulvi"
Müslüman forumları bu haldeyken, dindar arkadaşların bu forumda isyan etmeleri ise çok garip. Bir süredir buralardayım, bu forum, dindar arkadaşları değil dışlamak, aklı başındakilere davetiye gönderecek durumda. Ha, bir süre sonra bazılarının ağır tartışmalar nedeniyle şirazesi kayıyor, küfür etmeye ya da seviye düşürmeye başlıyorlar ve haklı olarak uzaklaştırılıyorlar. Ayrıca, ufak tefek münferit hatalar olmuşsa da, bunlar genellenemez, isyan sebebi olamaz.
No God No Sadness
14-08-2011, 22:53
hidayet kardeş; eğer sen istediğin gibi burada at koşturabiliyorsan, yöneticilere habire şikayette bulunabiliyorsan ama bizim aynı şeyi islâmi forumlarda yapmamız mümkün değilse burada düşünmesi gereken biz değil sizsiniz. " Leşleriniz hayvanları zehirleyemez, hayvandan daha aşağısınız. " gibi sözleri sarfetmene rağmen hala bu forumda yazabiliyorsan o çok şikayet ettiğin yöneticilere yat kalk dua et. Bunca yaptıklarına rağmen sen forumda yazabiliyorsun ama islâmi forumlarda sırf dinsiziz diye direk yasaklanıyoruz. Fazla şikayet etme bence. Âdabını da bil.