Orijinalini görmek için tıklayınız : forum sitenin adaletsizliği
ezberbozan
21-08-2011, 01:35
bir profesör çıkıp televizyonlara duyarsınız der ki;
" %99 müslüman olan ülke " der. halbuki bu ülke de herkes dini hakkında özgürdür.
oysa sizler 7/24 islamı kötülemektesiniz??? fakat bizler bu durum karşısında iftiralara sadece cevap veririz.
ama malesef görmekteyim ki, turan dursun forum sitenin yöneticileri
biz müslümanların forum da yazmış olduğumu nice islami kaynaklı cevap olan şeyleri silmektedirler
peki sorum şu;
" neden kafanıza göre müslümanların cevap olarak yazmış oldukları şeylerden bazılarını silersiniz, yoksa Din-i Celil-i İslam'ın gerçekçiliği mi var üzerinizde????
saahtan beri islam'ın adaleti yok denilir malesef forum sitenin kendisinde önce adalet yok!!!
zira biz burada hiçbir ateiste yahudiye, iseviye, human'a, agnotistiğe saygısızlık yapmış değiliz ve küfür etmiş değiliz ama malesef forum site yöneticileri msülümanların savunma amaçlı islami kaynaklarla yazmış olduğu cevapları silmektedir, tek taraflı olunmaktadır ve bu açıdan objektif olunmamakta değilmidir???
Siteye yeni giren ve forum kurallarını okumamış her tipik kullanıcının yaptığı aynı hatayı yapıyorsunuz: Konu başlığıyla alakası olsun olmasın kopyala yapıştırla siteyi size ait bile olmayan uzun alıntılara boğmak. Güya ne kadar çok uzun kopyala yapıştır yaparsanız sanki o kadar sevaba gireceksiniz.
Forum kurallarındaki alıntı kurallarına uymayan yazılar uçmaktadır. Kabul edersiniz etmezsiniz, burası babanızın malı değil. Forumda yazmak istiyorsanız herkes gibi forum kurallarına da uyacaksınız.
ezberbozan
21-08-2011, 04:43
Siteye yeni giren ve forum kurallarını okumamış her tipik kullanıcının yaptığı aynı hatayı yapıyorsunuz: Konu başlığıyla alakası olsun olmasın kopyala yapıştırla siteyi size ait bile olmayan uzun alıntılara boğmak. Güya ne kadar çok uzun kopyala yapıştır yaparsanız sanki o kadar sevaba gireceksiniz.
Forum kurallarındaki alıntı kurallarına uymayan yazılar uçmaktadır. Kabul edersiniz etmezsiniz, burası babanızın malı değil. Forumda yazmak istiyorsanız herkes gibi forum kurallarına da uyacaksınız.
peki islam'ın aleyhinde bir kopyala yapıştır yapılarak konu açıldığında ya da yorum yapıldığında neden silmiyorsunuz??? niye müdahele etmiyrosunuz???
evet sizler çok adaletlisiniz ki sabahdana beri burada islam'ın adaletsizliğindne bahsedersiniz???
önce kendinizi düzeltin sonra başkalarına doğru bildiklerinizi anlatın
Sen NOIR'misin ezberbozan?
peki islam'ın aleyhinde bir kopyala yapıştır yapılarak konu açıldığında ya da yorum yapıldığında neden silmiyorsunuz??? niye müdahele etmiyrosunuz???
evet sizler çok adaletlisiniz ki sabahdana beri burada islam'ın adaletsizliğindne bahsedersiniz???
önce kendinizi düzeltin sonra başkalarına doğru bildiklerinizi anlatın
Niye silelim? Burasi salt islami bir site mi?
Kendi fikrini de, sorusunu da veya cikarimini da ekleyip, kopya da ilave edip, mesaj atan baska inanir arkadaslarin mesajlarini siliyor muyuz?
Islam'in aleyhinde yapilan kopyalamalar, kisilerin kendi fikrini de iceriyor.(Elestiri yazisi, inceleme vs.) Sadece kopyayi asip gitmiyorlar yani.
Siz ise kendi fikirleriniz olmaksizin, cogunlukla kopyalama yapiyorsunuz.
Ustelik musluman olan sizsiniz.
Dininize dair, hic mi bir mesaj boyunca yorum cikartabilecek kisisel fikriniz yok?
yucemanitu
21-08-2011, 10:24
Yahu Müslüman forumuna girdiğimizde inanmadığımızı söylediğimiz an, bir iki eleştiri getirdiğimiz an en iğrenç küfürler eşliğide banlanıyoruz. Burada kendilerine söz hakkı verildiği halde gayet rahat konuşuyorlar, böyle şeyler diyorlar. Hiram Usta, Özedönüş, Yergin de Müslüman üyeler, acaba onların mesajları neden kaldırılmıyor? Çünkü onlar forumu c/p'ye boğmuyor. Arkadaşım git c/p'lerini İslamcı sitelere yapıştır orda "Allah razı olsun" derler alkışlarlar ama; burada mesajın kaldırılır. Bu kural site tüzüğünde de var. Bu kadar basit.
Özgürcan
21-08-2011, 12:02
Ve Cevâb veremedi...
"önce kendinizi düzeltin sonra başkalarına doğru bildiklerinizi anlatın " ezberbozan
Bizim düzeltilmeye mi ihtiyacımız var? Ne konuda mesela? Eğer din, iman, inanç düzleminde yanıldığımızı ve müslüman olmamaız gerektiğini söylüyorsanız boşuna beklemeyin. Burası din karşıtı bir sitedir ve çoğunluğumuz da ateist, non-teisttir. Forum kurallarını tek taraflı işlettiğimize inanıyorsanız yanıldığınızı kanıtlayabileceğim dünya kdar örnek verebilirim. O halde derdiniz nedir ?
"peki islam'ın aleyhinde bir kopyala yapıştır yapılarak konu açıldığında ya da yorum yapıldığında neden silmiyorsunuz??? "
Yine kendi kafanızda kurduğunu ve gerçekle bağdaşmaya kurgular. Non-teist üyelerin salt c/p'sine müsade etmiyoruz. Kaynaklandırabilirsiniz, alıntıda bulunabilirsiniz ancak başlkalarının yazılarını kendi adınıza yayınlayamazsınız.
liopleurodon'un sözlerinin hala forumumuzda tartışılıyor olması ne güzel. Ne yazık ki onun gibi rasyonel ve bilgi sahibi üyeleri kaybettik. Açıkça söylüyorum ki sitenin legend ve benim gibi çapulcu takımına kalması yönetimin gafletinden başka bir şey değil.
İnsana kıymet vererek, insanları aydınlatmak gibi büyük büyük laflar edip sonra aklı selim, bilgili elemanların birer birer yitirilmesine sesiz kalmak, yönetimden kimsenin kılının kıpırdamıyor oluşu ne kadar manidar. Sanki her istediğimizde bu tür insanlara ulaşabilecek mişiz gibi!
Konuya geleyim: Birileri incinecek diye İsa'nın varlığını, varoluşunu ya da annesinin durumunu tartışamamak saçmalıktır. Bu durumda hiç bir şeyi tartışmamız mümkün olmaz. Zira binlerce farklı inançtan insanı, binlerce farklı nedenle incitme ihtimalinizi vardır.
Bence burada sorgulanması gereken şey, "kutsalımıza saldırılıyor" deyip yaygara çıkaranların ve inandıkları şeylerin size ne kadar saygı gösterdiği. Ben sırf bu nedenle kur'an okumuş müslümanlara saygı göstermeme eğilimindeyim. Zira onlar kitaplarının benim gibi insanlara karşı geliştirdiği gayri insani tüm düşünceleri destekliyor ve bu yönde argüman geliştiriyorlar. Kendi görüşlerimizin daha sık dillendirildiği ve bu yönde teşvik edildiğimiz kendi sitemiz diyebileceğimiz bir ortamda -turandursun.com- dahi müslümanlardan ne kadar hakaret işittiğimiz ortada.
ezberbozan
21-08-2011, 17:15
Niye silelim? Burasi salt islami bir site mi?
Kendi fikrini de, sorusunu da veya cikarimini da ekleyip, kopya da ilave edip, mesaj atan baska inanir arkadaslarin mesajlarini siliyor muyuz?
Islam'in aleyhinde yapilan kopyalamalar, kisilerin kendi fikrini de iceriyor.(Elestiri yazisi, inceleme vs.) Sadece kopyayi asip gitmiyorlar yani.
Siz ise kendi fikirleriniz olmaksizin, cogunlukla kopyalama yapiyorsunuz.
Ustelik musluman olan sizsiniz.
Dininize dair, hic mi bir mesaj boyunca yorum cikartabilecek kisisel fikriniz yok?
evet silindi 20 tane konum silindi neden???
ezberbozan
21-08-2011, 17:18
istersneiz bakın islam formu bölümüne " bir elime güneşi verseniz, bir elime ayı verseniz ben davamdan vazgeçmem " konu adlı bir yeni konu açtım bu bölümden alındı forum kirliliğine taşınmıştır. neden???
müşkülpesent
21-08-2011, 17:23
evet silindi 20 tane konum silindi neden???
İnançlı inançsız her üye için geçerli olan kurallar vardır bu forumda. Kimseye kişiye özel muamele yapılmaz. Bu defalarca tekrarlandı ancak ezberbozan olmak yerine ezberekonuşmayı tercih ettiğiniz için görmezden geliyorsunuz bu durumu. İlla bi adaletsizlik arıyorsan kendi forumlarınıza bakın. İnançsızları konuşturmaya bile fırsat vermezler. Sonra da buraya gelip fakir edebiyatı yaparsınız. Biraz vicdan.
bir profesör çıkıp televizyonlara duyarsınız der ki;
" %99 müslüman olan ülke " der. halbuki bu ülke de herkes dini hakkında özgürdür.
(...)
zira biz burada hiçbir ateiste yahudiye, iseviye, human'a, agnotistiğe saygısızlık yapmış değiliz ve küfür etmiş değiliz ama malesef forum site yöneticileri msülümanların savunma amaçlı islami kaynaklarla yazmış olduğu cevapları silmektedir, tek taraflı olunmaktadır ve bu açıdan objektif olunmamakta değilmidir???
Doğru söylüyorsunuz sayın yasaklandığı süre dolmadığı halde ikinci bir nickle yazan sevgili karaca.
Biz sanıyoruz ki bizim din eleştirisini kendi cümlelerimizle yapabildiğimiz gibi sizler de savunmanızı kendi cümlerinizle yapabiliyorsunuz. Biz sizin kendi savunmanızı kendinize ait cümlelerle yapamayacağınız gerçeğini unutup savunma olsun diye başka sitelerden kopyalayıp yapıştırdığınız yazıları forum kirlerine taşıyoruz. ayıp ediyoruz sahiden. Bundan sonra sadece ateistlerin kopyala yapıştır başlık ve iletilerini taşısak sizi memnun edebilir miyiz acaba?
TurkceRap
21-08-2011, 18:09
Cidden ben de birşeyi merak ediyorum, Burası genelde teist olmayan kişilerin toplandığı bir site olduğu halde Biz Müslümanlar buraya yazmasın demiyoruz, Peki biz islamî sitelerin kaçında bu müsamayı görürüz?
Diğer taraftan burada yazan ve siteden şikayet eden Müslümanlar, Acaba aynı şey islamî bir sitede Bir Ateist, Agnostik ya da Deist müsamasızlıkla karşılaştığında aynı hassasiyeti gösteriyorlarmı?
Ben islamî sitelerde yazıp-çizmiyorum, açıkcası hangi sitede bu tarz konularda nasıl davranılıyor tek tek bilmiyorum, ama burada bazı arkadaşlar bunu dile getiriyorlar ve tablo pek de iç açıcı görünmüyor.
yucemanitu
21-08-2011, 18:24
Cidden ben de birşeyi merak ediyorum, Burası genelde teist olmayan kişilerin toplandığı bir site olduğu halde Biz Müslümanlar buraya yazmasın demiyoruz, Peki biz islamî sitelerin kaçında bu müsamayı görürüz?
Aslında sitede Müslümanlara kötü davranılıyor diyen Müslümanlar bunu denemeli, girip bir İslami siteye ben inançsızım falan yazın burdan aldığınız bir argümanla gidin, hiç hakaret etmeden saygı çerçevesinde eleştirin, görün bakın o zaman neler oluyor. Yahu orda non-teistler konuşturulmaz, burda size de söz hakkı veriliyor, oralarda Ateistlere küfür serbest, burda Müslümanlara hakaret yasak. Hatta hakareti bırak Allah, Hz Muhammed diye nick almak bile yasak daha ne istiyorsunuz yahu? Hatta hattta tartışırken bize "kafir" diyen Müslümanlara yaptırım uygulanmıyor. Yani az biraz İslamcı sitelere benzedik Ateiste hakaret etmek serbest. Oldu olacak iki rekat da namaz kılalım, yuh yani. Bu kadar arsız bu kadar yüzsüz olunmaz!
Not: Eğer bir daha tartışırken "kafir" diyen olursa biz de Müslüman demeyip "pislüman" diyelim. Artık "kafir" sözü iyiden iyiye sabrımı taşırmaya başladı. Kendi evimizde kendi sitemizde yeter hakaret yedik yahu. Eğer biz "pislüman" diyemezsek onlar da kafir demesin. Artık şu "kafir" kelimesi için bir yaptırım uygulamaya başlayın lütfen.
Diğer taraftan burada yazan ve siteden şikayet eden Müslümanlar, Acaba aynı şey islamî bir sitede Bir Ateist, Agnostik ya da Deist müsamasızlıkla karşılaştığında aynı hassasiyeti gösteriyorlarmı?
Müslüman sitelerde ne yaptıklarını bilmiyorum ama siteden ayrılan bazı müslümanlar bizim hakkımızda pek olumlu şeyler konuşmuyorlar. örnek1 (http://elaxzel.blogspot.com/p/turandursuncom-sitesi-hakknda.htmlhttp://elaxzel.blogspot.com/p/turandursuncom-sitesi-hakknda.html) örnek2 (http://mahirzz.blogspot.com/2011/06/turandursuncom-sitesi-hakknda.html)
forumlarda neler yaparlar kimbilir ?
saygılar
TurkceRap
21-08-2011, 18:31
Aslında sitede Müslümanlara kötü davranılıyor diyen Müslümanlar bunu denemeli, girip bir İslami siteye ben inançsızım falan yazın burdan aldığınız bir argümanla gidin, hiç hakaret etmeden saygı çerçevesinde eleştirin, görün bakın o zaman neler oluyor. Yahu orda non-teistler konuşturulmaz, burda size de söz hakkı veriliyor, oralarda Ateistlere küfür serbest, burda Müslümanlara hakaret yasak. Hatta hakareti bırak Allah, Hz Muhammed diye nick almak bile yasak daha ne istiyorsunuz yahu? Hatta hattta tartışırken bize "kafir" diyen Müslümanlara yaptırım uygulanmıyor. Yani az biraz İslamcı sitelere benzedik Ateiste hakaret etmek serbest. Oldu olacak iki rekat da namaz kılalım, yuh yani. Bu kadar arsız bu kadar yüzsüz olunmaz!
Not: Eğer bir daha tartışırken "kafir" diyen olursa biz de Müslüman demeyip "pislüman" diyelim. Artık "kafir" sözü iyiden iyiye sabrımı taşırmaya başladı. Kendi evimizde kendi sitemizde yeter hakaret yedik yahu. Eğer biz "pislüman" diyemezsek onlar da kafir demesin. Artık şu "kafir" kelimesi için bir yaptırım uygulamaya başlayın lütfen.
Hocam ister kafir desinler ister başka bişey, biz değiliz demiyoruz zaten, ama var olan çarpıklığı görsünler, Biz ne dışarıda birçok ortamda, ne de onların sitelerinde kendimizi yeterince ifade edemiyoruz, buna rağmen biz onlarla oturup sayfalarca kendimizi ifade ettiğimiz bu sitede tartışıyoruz.
buradan bile aslında dindarlığın nasıl bağnazlığı beraberinde getirdiğini, buna karşın bizlerin fazlasıyla onlara hoşgörülü davrandığımızı anlamaları gerekiyor.
TurkceRap
21-08-2011, 18:35
Hocam ister kafir desinler ister başka bişey, biz değiliz demiyoruz zaten, ama var olan çarpıklığı görsünler, Biz ne dışarıda birçok ortamda, ne de onların sitelerinde kendimizi yeterince ifade edemiyoruz, buna rağmen biz onlarla oturup sayfalarca kendimizi ifade ettiğimiz bu sitede tartışıyoruz.
buradan bile aslında dindarlığın nasıl bağnazlığı beraberinde getirdiğini, buna karşın bizlerin fazlasıyla onlara hoşgörülü davrandığımızı anlamaları gerekiyor.
"Kendimizi ifade ettiğimiz" cümlesini kullanbmamam gerekiyordu, malesef sonradan düzeltemedim, söylemedim sayıla...
TurkceRap
21-08-2011, 18:43
Müslüman sitelerde ne yaptıklarını bilmiyorum ama siteden ayrılan bazı müslümanlar bizim hakkımızda pek olumlu şeyler konuşmuyorlar. örnek1 (http://elaxzel.blogspot.com/p/turandursuncom-sitesi-hakknda.htmlhttp://elaxzel.blogspot.com/p/turandursuncom-sitesi-hakknda.html) örnek2 (http://mahirzz.blogspot.com/2011/06/turandursuncom-sitesi-hakknda.html)
saygılar
Örnek1açılmıyor ama örnek2'deki üyeyi biraz hatırlıyorum...
"Kendimizi ifade ettiğimiz" cümlesini kullanbmamam gerekiyordu, malesef sonradan düzeltemedim, söylemedim sayıla...
Örnek 2 de şöyle bir yorum yapmış:
Ateistler apaçık allahın düşmanlarıdır.
Hep diyorum. İnananlar allah küçük düşürüyor diye. Allahla biz nasıl düşman olabiliriz ? Büyüklüğümüzü eş değer mi görüyorlar yoksa ?
Eş değer görmeleri çok normal, çünkü kuranda allah kızıyor, nefret ediyor, şeytan iddaalaşıyor, beddua ediyor, yemin ediyor. Allah neredeyse insani tüm duygulara sahip.
Ha şunu da belirtelim. Biz allaha düşman değiliz. Çünkü inanmadığımız bir şeye düşman olamayız.
Saygılar.
Örnek1açılmıyor ama örnek2'deki üyeyi biraz hatırlıyorum...
linkte hata var sanırım linki tekrar veriyorum örnek1 (http://elaxzel.blogspot.com/p/turandursuncom-sitesi-hakknda.html)
saygılar
Yanlış alıntılama olmuş. Sayın ahlen'in mesajını alıntılayacaktım.
Saygılar.
milomanara
21-08-2011, 19:15
Müslüman sitelerde ne yaptıklarını bilmiyorum ama siteden ayrılan bazı müslümanlar bizim hakkımızda pek olumlu şeyler konuşmuyorlar. örnek1 (http://elaxzel.blogspot.com/p/turandursuncom-sitesi-hakknda.html) örnek2 (http://mahirzz.blogspot.com/2011/06/turandursuncom-sitesi-hakknda.html)
Bu arkadaşlar için kurallarına doğru dürüst uymadıkları dinleri çok önemli olduğundan dinlerini eleştirmek analarına sövmek gibi bir şey. Muhammed şarlatandır dersiniz bozulur, halbuki, şarlatan "Bilir geçinen kimse(tdk/2)" demektir. İnanmasanızda hayali arkadaşlarına hürmette kusur etmemenizi isterler. Ortaçağ bedevisinin kadın algısnı meşrulaştırmak için kıçlarını yırtarken, hak ettikleri cevabı verdiğinizde alınırlar, çünkü o "kustaldır".
İrrasyonel dinci alınganlığı her yerde vardır ve bunun ifade özgürlüğüyle falan alakası yoktur. Herife c/p yapma diiyorsun, inatla c/p yapıyor, yasaklanınca da özgürlük! diye bağırıyor. Yahu öper misin, sabaha mı bırakırsın derdi eskiler...
mahirzz;
Mahirizz nickli üye, forum alanlarında hakaret içerikli iletiler astığı için 3 günlüğüne uzaklaştırılmıştır. Döndüğünde uslubuna dikkat etmesini temenni ediyoruz.
Aynı üye iletişim formu aracılığıyla bizlerin hakkındaki gerçek düşüncelerini
kendi seviyesine göre ifşaa ettiğinden 2 yıl boyunca yasaklanmıştır.
başlık sahibi ezberbozan (aynı Türkçe katliamını daha önce de yapmış.)
http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=25220
karaca isimli üyemiz, uzun iletileri farklı sitelerden forumumuza defalarca asmış, edilen ricaları dikkate almamıştır. Kendisine forum kurallarını tekrar hatırlatıyor, ve arkadaşımızı 3 gün tatile gönderiyoruz. Umarım geldiğinde tutumunu değiştirir.
Karaca nickli üyemiz yönetici arkadaşlarımıza küfredenler kervanına katılmış olup bir ay süreli uzaklaştırılmıştır .. 21 yy. insanına yakışır iletiler beklediğimizi vurgular iyi yolculuklar dileriz..
Bu da axzel'in profili (hala üye kendisi):
http://turandursun.com/forumlar/member.php?u=10288
yucemanitu
21-08-2011, 21:48
liopleurodon'un sözlerinin hala forumumuzda tartışılıyor olması ne güzel. Ne yazık ki onun gibi rasyonel ve bilgi sahibi üyeleri kaybettik. Açıkça söylüyorum ki sitenin legend ve benim gibi çapulcu takımına kalması yönetimin gafletinden başka bir şey değil.
İnsana kıymet vererek, insanları aydınlatmak gibi büyük büyük laflar edip sonra aklı selim, bilgili elemanların birer birer yitirilmesine sesiz kalmak, yönetimden kimsenin kılının kıpırdamıyor oluşu ne kadar manidar. Sanki her istediğimizde bu tür insanlara ulaşabilecek mişiz gibi!
Konuya geleyim: Birileri incinecek diye İsa'nın varlığını, varoluşunu ya da annesinin durumunu tartışamamak saçmalıktır. Bu durumda hiç bir şeyi tartışmamız mümkün olmaz. Zira binlerce farklı inançtan insanı, binlerce farklı nedenle incitme ihtimalinizi vardır.
Bence burada sorgulanması gereken şey, "kutsalımıza saldırılıyor" deyip yaygara çıkaranların ve inandıkları şeylerin size ne kadar saygı gösterdiği. Ben sırf bu nedenle kur'an okumuş müslümanlara saygı göstermeme eğilimindeyim. Zira onlar kitaplarının benim gibi insanlara karşı geliştirdiği gayri insani tüm düşünceleri destekliyor ve bu yönde argüman geliştiriyorlar. Kendi görüşlerimizin daha sık dillendirildiği ve bu yönde teşvik edildiğimiz kendi sitemiz diyebileceğimiz bir ortamda -turandursun.com- dahi müslümanlardan ne kadar hakaret işittiğimiz ortada.
İmza...
Aferin sebep olanlara "liopleurodon" gibi değerli ve donanımlı kişiler gitsin; axzel gibi, barudi gibi tartışmadan saygıdan insanlıktan bihaber tipler kalsın. Nerdee o bilgili akıllı üyeler, liop gibi AerA gibi kaybettiklerimiz nerde barudi gibi, axzel gibi forum kirliliğinden başka bir şey olmayan cahillikleri midemi bulandıran üyeler nerde? Ama yönetim liop gibi değerli üyelerin gitmesine sebep olmakla kalmayıp bazılarını kendi banladı; invi ve hakdoğan gibi rezillere bile sürekli sabır ve hoşgörü gösterirken evrensel'i, tardu'yu mantıklı ve tutarlı bir gerekçe olmadan banlayıverdiler. Söyleyince de kötü adam oluyoruz. Yahu dost acı söyler derler; ben bu siteye nasıl düşman olabilirim ki? Neyse ne desem boş. Kimbilir belki evrensel gibi ben de banlanırım, invi e hakdoğan gibiler de yeni bir nickle dönüp terör estirmeye devam eder. Ooof offf...
bu aşamadan sonra evrenselin foruma döneceğini pek sanmıyorum.
onun gibi bir üyenin banlanması öylesine büyük bir hata oldu ki,
yönetimin tüm olumlu işleri bu hatanın gölgede kalmasına sebep olur.
bu işlerin prosedürü nedir bilmiyorum ancak,
bir şekilde bu hatanın telafi edilmesi için adım atılmalı.
istersneiz bakın islam formu bölümüne " bir elime güneşi verseniz, bir elime ayı verseniz ben davamdan vazgeçmem " konu adlı bir yeni konu açtım bu bölümden alındı forum kirliliğine taşınmıştır. neden???
Hicbir fikir icermeyip, sadece alintidir.
http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=406432&postcount=4991
Bu arada, benim ileti buraya farklı bir konudan alınmış. Yazdığım son iki paragrafın konuyla alakasının olmamasının nedeni bu.
Yazdıklarımı "yönetime tam muhalif" türü bir serzeniş olarak ele alıp buraya aktaran arkadaşı tebrik etmek istiyorum doğrusu, demek ki üyelerin yazdıkları takip ediliyor. Lakin keşke iletimin diğer yarısını yerinde bıraksaydı. Anlam bütünlüğü bakımından daha yerinde olurdu gibi.
Yönetim tarafından bazı üyelerin uzaklaştırılmaları konusunda yucemanitu ve Khaos'a katılıyorum. Zira forumda teist, yarı teist ya da ateist o kadar çok zaman kemirgeci insan var ki bunlar evrensel-insan'a atfedilen kafa karışıklığından daha fazlasını yaratıyorlar.
İnsanlar her fikri konuşabilsin, site aksiyon içeren başlıklara da sahip olsun, iyi güzel de her iki ayda bir aynı kaynaktan "yaratılıp" gönderilmiş gibi görünen "allame, ilim, irfan, x, y, z" tipleri için fazla fazla müsamaha gösterilmiyor mu, emek harcanmıyor mu sizce de?
Sistemin iyileştirilmesi için benim önereceğim bir yöntem var. Örneğin artık belli bilgilerin ve belgelerin bir komisyon çalışmasıyla işlenmesi, depolanması, salt okunur wiki benzeri bir kütüphane de bulundurulması, yayımlanması işine girişebiliriz. Yani defalarca ve defalarca aynı konulara cevap vermek, zaman harcamak yerine neden dijital bir kütüpane yaratıp belli bilgileri burada okunmaları için barındırmıyoruz. Hani böylece belki "insan maymundan gelmedi? Allahu Ekber!" türü başlıklar açıldığında konuyla ilgili daha önce konuşulmuş şeyleri ya da ciddi bilimsel literatürü bu arakadaşın yüzüne çalabiliriz.
İnsanlar okumuyor evet. Maalesef iş dünyayı ya da evreni anlamaya çalışmaya geldiğinde insanlar ehliyet kursu için çalıştıkları kadar çalışmak istemiyorlar. Maalesef popüler, fast-food bilginin tepe yaptığı bir çağdayız ve herkes her şeyi hemen bilmek istiyor. Ne kadar böyle bir şey olamaz desek te, biz de kendi ilkel sistemimizle bu görüşü destekliyoruz.
Bunun önüne geçebilmemizin yöntemi de, bildiklerimizi artık düzgün bir dille bir yerlerde depolamak, yayımlamak ve aksini isteyen hızlı tartışmacıları bu yönde teşvik etmek. Bu forumda belki onlarca zihni sinir vaka için yüzlerce çözüm üretebilecek toplam bilgi mevcut. Ben siteye ulaşmaya başladığım günden bu güne kadar buradan o kadar çok istifade ettim ki. Belki doğrudan değil ama bir şeyleri daha kolay anlayabilmemin bir sebebi varsa orası bu sitenin ta kendisidir.
Şimdi bu dağınıklığın toplanması ve etkili bir şekilde bilgi kirliliğinin, tekrarların, abuk düzeysiz tartışmaların önüne geçilmelidir diye düşünüyorum.
saygılar.
örnek 2yi okudum.kim kin ve nefret dolu apaçık ortada......başka bişi demeye gerek yok kanımca:D
sevgili dostum ulu manituyada aynen katılmaktayım.
geçmişte de çok değerli üyelerimiz uzaklaştı,kimsenin kılı kıpırdamadı.
giden gider kalan sağlar bizimdir mantığı aynen devam etmekte.
artık bu mantığın değişmesinide beklemiyorum ben.
Hocam bu pisluman kelimesini benden mi yürüttün :D Bir kere dedim forumda uyari aldim :D
Neyseki iyi isabet evet kafir diyenlere pislüman denmesi gerekiyor !