PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : pante ve sitemiz

ozgur_beyin
06-09-2011, 17:34
ateist forumda pante şunları yazmış kime yazmış anlamadım.
kime ve niye demiş. anlayan varmı?

Smile'ımın yanlış anlaşılmaması için kısa bir açıklamada bulunayım:
Turan Dursun adının bir sitede de yaşatılıyor olması çok anlamlı ve önemli elbette.
Amacı Turan Dursun adını kullanmak bile olsa.
Aydınlanma mücadelesine yıllardır katkıda bulunulması hafife alınamaz.
Eleştirimiz, sitenin yaşatılmasında destek verenlerin ve yönetimde yer alanların çoğunu tenzih ederek, siteye çöreklenmiş birkaç sapkının Turan Dursun adına yaraşmayacak türde siteye sapık siyasi görüntü kazandırma gayretlerine kayıtsız kalınmasınadır.
Ne yazık ki bu son dönemde tırmanışa geçmiştir.

Örneğin daha önce yazılarına bile izin verilmeyen ve siteyi kapattırmaya çalışan HY'nin artık videolarına bile ses çıkarılmamaktadır.
Hem de kasıtlı olarak Atatürk bölümü'ne bu videoları asan sapkına sadece "Bu videolar için sen ne düşünüyorsun?" sorusu yöneltilmiş ama yanıt bile alınamamışken herhalde videoların kaldırılması akıldan bile geçmemektedir. Umarım bu mesajdan sonra kaldırırlar.
Sürekli Atatürk'e, devlete ve orduya yönelik saldırıda bulunan ve terör örgütünü öven bu sapkınlara "düşüncelerin özgürce ifadesi" adına göz yumulmaktadır.
İğnelenmiş Atatürk bölümünü kaldırtmaya çabalamaktan netice alamayan bu sapkınlar, şimdi de bu köşeyi Atatürk'e saldırma köşesi haline getirmeye çalışmakta ve utanmadan HY üzerinden yapacak kadar adileşmektedirler.

Turan Dursun hiçbir zaman Atatürk'e saldırmadı, tersine her adı geçtiğinde, konu olduğunda onun hakkında övgü dolu ifadelerde bulundu ve hatta yüceltecek derecede takdirlerini sundu.
Gerici yobazların ve liboşların hedefi, hiçbir zaman Turan Dursun'un hedefi olamazdı. O siyasetten mümkün olduğunca uzaktı, hele ki yobaz, liboş ve bölücü siyasetten.
Bu konuda oğlu Abid Dursun da rahatsızlıklarını belirtmiştir. Turan Dursun yaşasaydı ve kendi adına bir sitesi olsaydı, o sitede HY gibilerin esamesi okunamazdı.

jadi
06-09-2011, 17:38
Hehehe benden bahsetmis. Topal Osman gibi devlet icin kursun atan bir capulcuyu kahraman ilan bir fa$istten daha fazlasi beklenemezdi zaten.

murted
06-09-2011, 17:57
Atatürk'ün sözleri için, hem Said'e hem de Atatürk'e aynı anda övgüler düzebilen bir adamı mı referans alacağız? Sahiden işgüzarlık bu yaptığın.

vartor
06-09-2011, 17:59
Hala uyesi bulundugu sitemizde degil de, dedikoducu kadinlar gibi, site disindan, hur dusunceye saldirisina devam eden, bir zamanlarin guclu yazarinin dustugu halleri gorup de acimamak mumkun degil. Jadi ise muhattabi, siteyi degil de, onun fikirlerini elestirseydi, hak verebilirdim; su haliyle, esas yerlerde surunenin kendisi oldugunu birgun anlayacagini umit edebilirim ancak.
Olgunluk, politik gorusunu bir tarafa birakabilip, cogunlugun yarari icin hareket edebilmektir. Bunun da az rastlanan bir yetenek oldugunu, maalesef goruyor, anliyorum.

jadi
06-09-2011, 18:06
Murtedcim. Verdigim videoda Kemal'in 6 ağustos 1929 yılında bir tren garinda yaptigi konusmaya atif yapiliyor. Bir seyi hy'nin soyluyor olmasi onun mutlaka yalan oldugu anlamina gelmez. Dile getirilen iddalar uzerine tartismak yerine olayi ki$sisel boyuta indirgemeye "argumentum ad hominem" denir. Bu davranisin felsefi acidan kabul edilir bir tarafi yoktur.

Yani hicbir dusunceyi veya tarihi gercegi hy uzerine indirgeyerek yanlislayamazsin ama hepiniz yapiyorsunuz bunu maalesef. Kemalist ide, sosyalisti de, liberali de yapiyor

spartacus
06-09-2011, 18:11
Olayı, Forum(paylaşım alanı) ile site söylemini bilinçli biçimde birbirine karıştırdığı için çok önemsenecek bir durum olarak görmüyorum.. Forum alanında katılımcı ve her düşünceden insanların fikirleri üzerinden site eleştirmenliğinin, çamurun dibi olduğunu uzun zamandır zaten biliyoruz. Bu ciddiyetsizliğe alıştık(bayağı, sıradan, önemsiz bir şey oldu)artık umursamaya, ciddiye almaya değer görmüyorum.

İkincisi din konusunda ne olduğu ortada olduğu gayet açık olan HY nin, politik konuda da tartışmaya yer bırakmayacak düzeyde neo-faşist temelini biliyoruz. Anlamadığım o videoların oradaki işi ne? İşte bu da Atatürkçü demek için ise site ile alakası ne, değilse, HY kendisini Atatürkçü olarak tanıtıyor birde buradan nemalanıyorsa neden bu konu üzerinde ciddiyetle durmazlar?

Birde şunu kabul etmek gerekir, sevgili jadı senin görüşün nedir orada, sadece videolar var, ne demeye oraya girdiler nasıl girdiler?

murted
06-09-2011, 18:14
Videoda kaynak gösterilmiyor Jadı, madem kaynağını biliyorsun oradan yazsana. Ne demeye Harun Yahya'nın ağzından veriyorsun ki sözü?

http://www.genckizlar.net/ataturk-kosesi/69677-belgelerle-ataturk-komunizim.html

İlgini çekebilir.

Demedi diyenlerin iddiası şu:

BU DİĞER KOMUNİZİM YAZILARI İLK DEFA 1947 DE MİLLET DERGİSİNDE SONRADA 1964 DE TOPRAK DERGİSİNDE YAYINLANMIŞTIR..O SÖZLERİN UYDURMA OLDUĞU KANITLANMIŞTIR..

ÇÜNKÜ MUSTAFA KEMALİN O KONUŞMASI HAKİMİYETİ MİLLİYE CE CUMHURİYET GAZETELERİNDE VE SÖYLEV VE DEMEÇLER CİLT 2 SAYFA 256 DA BİZZAT MUSTAFA KEMAL TARAFINDAN ASLI YAZILMIŞTIR..

Şurası unutulmamalıdır ki, Türk Aleminin en büyük düşmanı komünistliktir. Her görüldüğü yerde ezilmelidir.

Türk alemi?

Hem antikomünist, hem de Türkçü. Bir taşla iki kuş. :D

jadi
06-09-2011, 18:18
Videoda kaynak gösterilmiyor Jadı, madem kaynağını biliyorsun oradan yazsana. Ne demeye Harun Yahya'nın ağzından veriyorsun ki sözü?

http://www.genckizlar.net/ataturk-kosesi/69677-belgelerle-ataturk-komunizim.html

İlgini çekebilir.

Hayir, ne zaman tepki cekecek bisey desem "bunu hy de soyluyor, o yuzden kesin yalan iste ispatladim" mantigi uzerine savunma insa eden insanlarla muhatap olmak zorunda kaliyorum. Bu felsefi acidan cok ilkel bir tavirdir. Onu dile getirmek istedim

spartacus
06-09-2011, 18:25
Jadı HY de söylüyor diye mi bazıları yoksa Yöntemin HY yöntemi olması mı? Bence bir ayrım yapman gerekir.

mesela 20. Yüzyılda tüm savaşlardan Evrim Teorisini sorumlu göstermek, HY söylüyor demek değildir, HY yöntemine vurgudur. (Bu yöntemde 1930-150 arası Nazi, İtalya Yöntemidir, 1950 sonrası ise bazı köktenci Amerikancılar(soğuk savaş ve köktencilik, antibilim yapabilmek için) CIA vb devraldı. Genelde Yalan üzerine oturtulmuş etkili propaganda biçimindedir ve kitlelerin %99 u(ki kitlelerin korkuları, inançları, dehşet öncelikle işlenir ve buradan beslenildiği için kimse ne dediği ile ilgilenmez, dahi anında doğru kabul edilir, rahatlıkla hipnotize edildikleri propaganda ile ilgilenirler sadece) rahatlıkla kandırılabilir...

Astur
06-09-2011, 18:32
Bence burada tartışmamıza bile gerek yok, yazık diyelim geçelim.

aydoe
06-09-2011, 23:34
Örneğin daha önce yazılarına bile izin verilmeyen ve siteyi kapattırmaya çalışan HY'nin artık videolarına bile ses çıkarılmamaktadır.
Hem de kasıtlı olarak Atatürk bölümü'ne bu videoları asan sapkına sadece "Bu videolar için sen ne düşünüyorsun?" sorusu yöneltilmiş ama yanıt bile alınamamışken herhalde videoların kaldırılması akıldan bile geçmemektedir. Umarım bu mesajdan sonra kaldırırlar.

Anlamadığım o videoların oradaki işi ne?
Birde şunu kabul etmek gerekir, sevgili jadı senin görüşün nedir orada, sadece videolar var, ne demeye oraya girdiler nasıl girdiler?

Forum Kurallar : (http://www.turandursun.com/index.php?option=com_content&view=article&id=678&Itemid=134#bas)
42- Uzun Metinleri Kopyala-Yapıştır Yöntemiyle Forumlarımıza Taşımayınız Kendi yorumlarınızı da katmadığınız sürece başka sitelerdeki yazıları kopyala-yapıştır (copy-paste) yöntemi ile forumlarımıza taşımayınız.

Videolar halen duruyor !

HY bu siteyi mahkeme kararı ile kapattırdı bir sürü uğraştık paralar ödedik,HY ile ilgili yazılanları sildik ve bu adamın videoları halen orada durmakta.

Pante'nin de kendine göre bu siteye bir emeği var ,bir sürü başlığı ,binlerce yazısı var ,herhalde bu durumdan üzülmüş ki yazmış.

HY nin ne olduğu belli , yorumsuz HY alıntısı HY videosu siteye asılması doğrumudur ?

dilaver
07-09-2011, 02:55
Degerli Arkadaşlar

Lütfen konu dahilinde kalınız. Konu pante'nin bir degerlendirmasi, TD sitesi hakkında. Bu da muhtemelen jadının astığı videolardan kaynaklanmış. Bunda yogunlaşalım ve söyleyecegımiz varsa dile getirelim. Buradaki izleyicileri ad hominem tartışmaları ilgilendirmiyor. İsterseniz kendi aranızda öm yoluyla tartışın. Yok bu başlığın sandığa gitmesini arzu ediyorsanız o zaman bu şekilde tartışmaya devam edin.

saygılarımla

simply a good person
07-09-2011, 04:33
Pante'den yapmis oldugu alinti;

Hem de kasıtlı olarak Atatürk bölümü'ne bu videoları asan sapkına sadece "Bu videolar için sen ne düşünüyorsun?" sorusu yöneltilmiş ama yanıt bile alınamamışken herhalde videoların kaldırılması akıldan bile geçmemektedir.

Site tüzügüne göre C/P olayi zaten onaylanan bir durum degil. Bu ister bir yazi olsun, ister bir video!

Ne demis Pante;

...videolari ekleyen kisiye: videolarin icerigi hakkinda ne düsünüyorsun?

sorusu yöneltildigi halde bir cevap verilmeyisi!!!...

Bence bizlerin farkedemedigi birseyi yakalamis.

Gercekten öyle ise, bence elestirisinde gayet hakli. Burda sayin Jadi fikirleri benzerlik gösterse bile kendini baskalari üzerinden ifade etmeyip, kendi kelimeleri ile yada link vererek yine kendi cümlesi ile kendini ifade edebilirdi. Bir video asip fikir beyan etmemek hatta sorulmasina ragmen etmemek hic de iyi bir intiba birakmaz. Sonucda burasi herhangi bir site degil ki bir müzik klibi asar gibi izleyin, dinleyin tarzinda aklimiza her geleni yapistiralim.

ozgur_beyin
07-09-2011, 16:18
bu jadi arkadaşımızın videoları nerde bilen varsa bana bi söylesin

kharon
07-09-2011, 16:28
bu jadi arkadaşımızın videoları nerde bilen varsa bana bi söylesin

sn.ozgur_beyin

buradan (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=284&page=64) ulaşabilirsiniz.

saygılar

VraeL
07-09-2011, 17:24
Yalnız dikkat çekilmesi gereken bir konu var:

Jadi tutupta o videoları ayrı bir başlık altında "işte hy'nin düşünceleri" gibi bir başlık adıyla falan koymamış,

Tersine "atatürk bölümü" adlı başlıkta bir tartışma dönmeye başlamış, atatürk'ün siyasi görüşünü konuşmaya başlamış bir takım üyeler,

Jadi'da çıkıp hy'nin atatürkten bahsettiği 2 tane videosunu koymuş ve hiç bir yorum yazmamış.

Bu iki video da HY, Atatürk türkçü, komünist karşıtı, dindar olduğunu anlatıyor. Üstüne birde atatürk'ün komünizm görüldüğü yerde yok edilmelidir şeklinde bir sözü olduğunu söylüyor.

Burda jadı şunu anlatmaya çalışmış,

"hy gibi insanlar atatürkü savunuyor, onun dindar ve türkçü olduğunu anlatıyor, hy gibi adamlar atatürk böyle olmasaydı niye böyle olduğunu iddia edip onu savunsunlar ki, o halde atatürk dindar ve türkçüdür."

görüldüğü gibi jadi başka başlıklar altında her ne kadar düz mantığı eleştirse de, asıl düz mantık kuran kendisi.

Gelelim panteye,
pante de jadıdan geri kalmamış,
o da düz mantığın kurbanı olmuş,

Pante de demiş ki,

"Hy'nin videolarını olduğu gibi, yorumsuz bir şekilde, forumlara koyan insanlar hy'cidir. Jadı da forumda bir yerlerde, hynin videolarını olduğu gibi koymuştur. O halde jadi HY'cidir."

al birini vur ötekine...

Ha bu arada jadıya "hiç yorum yazmamışsın, senin düşüncelerin nedir ki bu videolar hakkında önce onu söyle" diyen kişi ben oluyorum. Az çok olaya dahil edildiğimi düşünerek, birşeyler yazma gereği duydum.

pante
07-09-2011, 18:19
Hehehe benden bahsetmis. Topal Osman gibi devlet icin kursun atan bir capulcuyu kahraman ilan bir fa$istten daha fazlasi beklenemezdi zaten.

Cadı, sana önceki tartışmalarımızda hakettiğin ve hoşuna gitmeyen hitaplarımdan 10 misli bir demet sunuyorum.

Hala uyesi bulundugu sitemizde degil de, dedikoducu kadinlar gibi, site disindan, hur dusunceye saldirisina devam eden, bir zamanlarin guclu yazarinin dustugu halleri gorup de acimamak mumkun degil.

Dedikoducu erkekler gibi :) arkamdan atıp tutmaya devam eden Vartor, zamanında burada yazmaktan dilimizde tüy bitti de ne oldu?!
Bana acımak yerine, asıl acınacak duruma düşen avucunuzun içindekine acıman gerekirken kılınız kıpırdamıyor.

Olayı, Forum(paylaşım alanı) ile site söylemini bilinçli biçimde birbirine karıştırdığı için çok önemsenecek bir durum olarak görmüyorum.. Forum alanında katılımcı ve her düşünceden insanların fikirleri üzerinden site eleştirmenliğinin, çamurun dibi olduğunu uzun zamandır zaten biliyoruz. Bu ciddiyetsizliğe alıştık(bayağı, sıradan, önemsiz bir şey oldu)artık umursamaya, ciddiye almaya değer görmüyorum.

Forum alanı, sitenin kalbidir. Özellikle bir grubu dışlayıp diğer gruba kanat geren zihniyetin de dış güçler olmadığı aşikardır. Bu durumda çamurun dibinin neresi olduğunu konuşmaya gerek yok sanırım.

Bence burada tartışmamıza bile gerek yok, yazık diyelim geçelim.

Geçin tabi..
Yoksa size yazık olur. :)

Pante de demiş ki,

"Hy'nin videolarını olduğu gibi, yorumsuz bir şekilde, forumlara koyan insanlar hy'cidir. Jadı da forumda bir yerlerde, hynin videolarını olduğu gibi koymuştur. O halde jadi HY'cidir."

:shocked:

Ne ilgisi var? Beni ne ırgalar Jadı'nın neci olduğu.

Bak Pante ne demiş:

+

İğnelenmiş Atatürk bölümünü kaldırtmaya çabalamaktan netice alamayan bu sapkınlar, şimdi de bu köşeyi Atatürk'e saldırma köşesi haline getirmeye çalışmakta ve utanmadan bu saldırıyı HY üzerinden yapacak kadar adileşmektedirler.

+

Turan Dursun yaşasaydı ve kendi adına bir sitesi olsaydı, o sitede HY gibilerin esamesi okunamazdı.

frodo
07-09-2011, 19:58
Pante'nin söylediklerinin içerisinde sadece bir doğru var: HY'nin referans gösterilerek
bir şeylerin ispat edilmesi ve bunun TD sitesinde yapılmış olması.

O videolar TD sitesinde sadece bir yerde yayınlanabilir; forum kirleri.

Subat
07-09-2011, 20:10
Temcit pilavının sonu gelmeyecek anlaşılan.
Kaç yıl oldu, yine aynı muhabbet. Siteyi kimse bir başka gruba kapatmadı. O başka grup, diğer grubu yok etmeye çalışırken, kendisini yok etti. İyi ki herkes aynı şekilde davranmadı.

Her eleştiride, Turan Dursun yaşasaydı böyle yapmazdı demek çok bilmişlikten öte bir şey değil. Turan Dursun'un kendisi bile kitaplarında farklı görüşleri işlemiş ve eleştirisini sunmuştur. Madem biri o konuda böyle bir video yazdı, siz de öyle olmadığını yazın. Laf arasında ettiğiniz hakaretlere ses bile çıkartmıyor o eleştirdiğiniz kişiler. Bunda da verdiğiniz emeklerin payı olduğunu söylemek yersiz olmaz.
Eskiden sizin yazılarınızın hepsini okuyabilmek için uyumazdım. Oysa şimdi durum tam tersi. Ele geçiremediğiniz siteyi terk etmek yerine keşke kalıp, aydınlanma mücadelesine desteğinizi sunmaya devam etseydiniz. Terk ettiğinizi söylemek de yersiz oldu ya, neyse!

Videolar halen duruyor !

HY bu siteyi mahkeme kararı ile kapattırdı bir sürü uğraştık paralar ödedik,HY ile ilgili yazılanları sildik ve bu adamın videoları halen orada durmakta.

Pante'nin de kendine göre bu siteye bir emeği var ,bir sürü başlığı ,binlerce yazısı var ,herhalde bu durumdan üzülmüş ki yazmış.

HY nin ne olduğu belli , yorumsuz HY alıntısı HY videosu siteye asılması doğrumudur ?

HY argümanlarının kullanılması bana göre de doğru değildir. Site kurallarının işletilmesi gerektiği görüşünüze katılıyorum.

pante
07-09-2011, 20:54
Siteyi kimse bir başka gruba kapatmadı. O başka grup, diğer grubu yok etmeye çalışırken, kendisini yok etti.

Ele geçiremediğiniz siteyi

Yalan!

HY argümanlarının kullanılması bana göre de doğru değildir. Site kurallarının işletilmesi gerektiği görüşünüze katılıyorum.

Bu da yalan!

Daha önce ne dediğine bakalım:

Madem biri o konuda böyle bir video yazdı, siz de öyle olmadığını yazın.

Böyle düşünen biri kalkmış daha sonra videoların kaldırılması görüşüne katıldığını söylüyor. Hem de kaldırıldıktan sonra.

Namık hep aynı Namık! :)

Subat
07-09-2011, 21:10
Parça, parça alınca okuduğunuzu anlamak zorlaşıyor tabi ki.
Site tüzüğünde HY argümanları kullanılamaz yazıyor da ben mi bilmiyorum? Videolara da on onbeş dakika önce baktım. Yazımı yazdıktan sonra! 15 gün boyunca nete giremediğim için olan bitenden haberdar değilim.
Yalan olan, sizin yalanladıklarınız

Ayrıca,

Namık hep aynı Namık! :)

Dahice(!) bir yönlendirmeyle kişileri koşullamaya çalışmanızı takdir ediyor, başarılarınızı diliyorum. Zira, herşey ortada.

pante
07-09-2011, 22:01
Parça, parça alınca okuduğunuzu anlamak zorlaşıyor tabi ki.
Site tüzüğünde HY argümanları kullanılamaz yazıyor da ben mi bilmiyorum? Videolara da on onbeş dakika önce baktım. Yazımı yazdıktan sonra! 15 gün boyunca nete giremediğim için olan bitenden haberdar değilim.
Yalan olan, sizin yalanladıklarınız

Kabul et Namık, HY videoları hakkındaki görüşlerinde çelişki var.

Ben yalancı değilim. Forumlarda yalana ihtiyaç duymadım şimdiye dek. Varsa bir örneğin belirtebilirsin.
Bu konuları deşip tartışmak istemiyorum ama kısaca yanlışını belirteyim:
TD'da yazmama sebebimin gruplaşma olduğu ve ÖD grubu varolduğu müddetçe yazmayacağımı belirttiğim biliniyor.

Ayrıca "Sitenin ele geçirilmesi" de neymiş? Hiç olasılık dahilinde mi böyle birşey? Meclisin paravan olduğunu belirtmiş ve istifa etmiştim zaten. Nitekim meclisin tüzük değişikliği, site sahibi tarafından reddedildiğinde paravan olduğu da kanıtlanmış oldu. Hatırladın değil mi?

Dahice(!) bir yönlendirmeyle kişileri koşullamaya çalışmanızı takdir ediyor, başarılarınızı diliyorum. Zira, herşey ortada.

Burada haklısın. "Namık hep aynı Namık" sözüm sanki Namık hep yalancıymış gibi anlaşılabilir. Onu kastetmediğimi belirteyim.
Kastettiğim yalan değil, çelişkili yazmandı.

Neyse videolar layık olduğu yere gitti, kavga bitti. Uzatmayalım.
Bu arada Frodo'ya teşekkürler.

Astur
07-09-2011, 22:04
Geçin tabi..
Yoksa size yazık olur. :)

Hahaha, bırak Pante yav, burada bize MDD hayallerini anlatıp rezil mi edeceksin bizi aklınca. :D

Bu başlıkta bir iletim daha vardı, taşınmış ama madem geldin buraya kopyalayayım:

Sevgili dilaver,

Pante burada yazmadığına göre kendisine cevap vermenin falan ne anlamı var ki? Kendisi burada olsa kendisine forumda iğneli bir Atatürk başlığının ne gereği olduğunu sorar, bu iğneli başlık olayını gerekli görmemenin neden sapkınlık olduğunu düşündüğünü falan sorardım. Forumdan foruma atışmayı seçenek görmüyorsak bence Pante'ye cevap vermenin gereği yok.

Ha bu jadı'yla konuşulanların burada yeri yok dersen haklısın, ama çöp yerine başka bir başlığa taşınsa daha iyi olur sanki bu mesajlar.

Gelmişken şu konuları bir izah et bakalım bize.

pante
07-09-2011, 22:40
Hahaha, bırak Pante yav, burada bize MDD hayallerini anlatıp rezil mi edeceksin bizi aklınca.

Yok canım onu kastetmedim.
Siz de yüz çok, rezil olmazsınız merak etme. :D
Kastettiğim; "geçilmezse eğer haklılığım görülür, videolar kaldırılır, çabalarınıza yazık olur sonra" idi.
Gerçi senin sonraki mesajlarını olumlu gördüğüm için yazık olanlardan çıkarıyorum. :)

kendisine forumda iğneli bir Atatürk başlığının ne gereği olduğunu sorar, bu iğneli başlık olayını gerekli görmemenin neden sapkınlık olduğunu düşündüğünü falan sorardım

Astur, forumlarda hiç iğneli başlık olmasaydı ama Atatürk bölümü iğneli olsaydı eğer; seninle aynı düşüncede olurdum ve kaldırtma çabasını sapkınlık olarak görmezdim.
Ancak bu çabanın tamamen Atatürk karşıtlığından ve Atatürk'ü hazmedemekten kaynaklandığını düşünüyorum.
Çünkü bir başlık, çok ilgi duyulduğu için, çok tartışıldığı için, yararlı ve anlamlı olduğu için ve insanlık-dünya için ya da ülkemiz-halkımız için önemli bir sorun olduğu için iğnelenir.
Örneğin Kürt meselesi, örneğin Turan Dursun, örneğin Ergenekon..
Elbette Atatürk de ülkemiz-halkımız için, forum katılanları için önemli ve anlamlı bir unsurdur, çok tartışılan, adı çok geçen ve Türkiye'nin sorunlarında çok konuşulan bir konudur.
O başlık sadece övgülerin değil, eleştirilerin de yeraldığı bir başlıktır.
Keşke eksik olduğunu düşündüğüm sabitlenecek değerde bir Marksizm ya da Sosyalizm-Kapitalizm başlığı da olsaydı.

Sanırım sen bu başlığın iğneli olmasını sitede kişi kültünün varlığının işareti olarak görmektesin ama yanılıyorsun.
Aynı mantıkla biri de çıkar "Kürt Meselesi" başlığını bölücülüğün işareti olarak suçlar.
Bu tür talepleri duydukça size liberal diyememekte ne kadar haklı olduğumu görüyorum. :)

Astur
07-09-2011, 23:10
Astur, forumlarda hiç iğneli başlık olmasaydı ama Atatürk bölümü iğneli olsaydı eğer; seninle aynı düşüncede olurdum ve kaldırtma çabasını sapkınlık olarak görmezdim.

Politika bölümündeki diğer iğneli başlıklara bakarsan diğerlerinin konularının Sivas Katliamı(forumun kimliğini de göz önüne alınca bunun olması doğal), Ergenekon ve Kürt meselesi(politika bölümünde en sık tartışılan iki konu) olduğunu görürsün.

Ancak bu çabanın tamamen Atatürk karşıtlığından ve Atatürk'ü hazmedemekten kaynaklandığını düşünüyorum.

Tabii, her zaman öyledir. :)
.

Sanırım sen bu başlığın iğneli olmasını sitede kişi kültünün varlığının işareti olarak görmektesin ama yanılıyorsun.

Aynen öyle. Başlığa ilk sayfadan itibaren gir ve bak. İlk mesajdan itibaren Atatürk'ün sevdiği parçalar, Atatürk konulu şiirler, marşlar, fotoğraflar vs. var. İlkokullarda Atatürk köşeleri vardı ya, onun internetteki hâli. Türk forumlarında sık gördüğüm bir olgu bu. Doğrudan kişi kültü olayına örnektir.

Aynı mantıkla biri de çıkar "Kürt Meselesi" başlığını bölücülüğün işareti olarak suçlar.

Onun nasıl olacağını anlayamadım Pante bak. Analoji olmamış gibi.

Bu tür talepleri duydukça size liberal diyememekte ne kadar haklı olduğumu görüyorum. :)[/QUOTE]

pante
07-09-2011, 23:53
Politika bölümündeki diğer iğneli başlıklara bakarsan diğerlerinin konularının Sivas Katliamı(forumun kimliğini de göz önüne alınca bunun olması doğal), Ergenekon ve Kürt meselesi(politika bölümünde en sık tartışılan iki konu) olduğunu görürsün.

Onun nasıl olacağını anlayamadım Pante bak. Analoji olmamış gibi.

Yanlış değerlendiriyorsun.
Bir başlığın çok okunması onun her zaman daha değerli-önemli olduğu anlamı taşımaz. Örneğin Turan Dursun'u anma gününde Turan Dursun için açılan başlık 100 görüntüleme bile yapamazken, pante başlığı 1000 görüntüleme yapabiliyor. Ben Turan Dursun'dan daha fazla önemsenmiyorum herhalde.

Ya da "Turan Dursun hakkında" forumunda iğneli başlıklardan biri 3 bin görüntüleme almışken, iğnesiz olan Turan Dursun başlığı 17 binde. Şimdi kalkıp iğneliyi kaldırıp çok görüntüleneni mi iğnelesinler..

Kaldı ki Atatürk başlığı da politika başlığında iğnelenmiş diğer konular gibi çok görüntülenmiş bir başlık. Sivas Katliamı 6 binken, Atatürk bölümü 25 bin.

Ayrıca sabitlenecek başlıkların seçimi yönetimin takdiridir. Bir aralar seçme başlıkların sorumlusuydum ama tek başıma karar vermek yerine birçok kişinin değerlendirmesine göre karar veriyordum. Hatta bunun için bir forum açmış, tartışarak karar veriyorduk.
Herhalde iğneleyenler de keyfine göre hareket etmiyor.

(((Aynen öyle. Başlığa ilk sayfadan itibaren gir ve bak. İlk mesajdan itibaren Atatürk'ün sevdiği parçalar, Atatürk konulu şiirler, marşlar, fotoğraflar vs. var. İlkokullarda Atatürk köşeleri vardı ya, onun internetteki hâli. Türk forumlarında sık gördüğüm bir olgu bu. Doğrudan kişi kültü olayına örnektir.))) -Astur-

Sen herhalde başlığın ilk sayfalarına bakıp hep övgü görmüşsün. orta sayfalar tartışma dolu.

((((Onun nasıl olacağını anlayamadım Pante bak. Analoji olmamış gibi.))))-Astur-

Deneyimini yaşamamışsın belki de o yüzden anlayamamışsındır.
O suçlamada sizden değil, diğer uçtan gelir.
Yani, Akhe gibileri düşün. :)

VraeL
08-09-2011, 00:06
:shocked:

Ne ilgisi var? Beni ne ırgalar Jadı'nın neci olduğu.

Bak Pante ne demiş:

+

İğnelenmiş Atatürk bölümünü kaldırtmaya çabalamaktan netice alamayan bu sapkınlar, şimdi de bu köşeyi Atatürk'e saldırma köşesi haline getirmeye çalışmakta ve utanmadan bu saldırıyı HY üzerinden yapacak kadar adileşmektedirler.

+

Turan Dursun yaşasaydı ve kendi adına bir sitesi olsaydı, o sitede HY gibilerin esamesi okunamazdı.

Sözde hepiniz ateistsiniz,
Sözde tanrı ve din kavramı olmaksızın toplumun kabul gördüğü ahlak kurallarına uyabiliyor ve "iyi" kavramını yaşatabiliyorsunuz.
Sözde hiç bir ideolojiyi ölümüne savunmuyor, körü körüne inanmıyorsunuz, herşeyin bilincindesiniz vs vs...

Fakat olay pratiğe gelince, çok ağır suçlamalar, aşırı iğneli konuşmalar, hatta iftiralar ve hakaretler havada uçuşuyor. Sanki karşılıklı taraflar geçmişte birbirlerinin ailesinden birilerini öldürmüş gibi. Ne bu nefret duygusu? Neden dinle ilgili başlıklarda gösterdiğiniz birlik ve beraber hareket etme yetisini, konu politika olunca gösteremiyorsunuz?
Neden hiçbiriniz ben libarelim, ben komünistim, ben faşistim, ben sosyalistim demek yerine "hayır ben hepsinden önce ateistim" diyemiyor.
Veya neden hiçbiriniz paslıçiviyle olan konuşmalarımızda ikimizin vardığı sonuç gibi "hayatımızdaki inanç ve görüşler bizim için hayati önem taşımıyor çünkü biz inanç ve görüşlerin her an değişebileceğinin farkına varmış insanlarız" sonucuna ulaşamıyor?
Ha yanlış anlaşılmasın, hepimiz böyleyiz tabi sözde, fakat politika forumuna girip 3-5 başlığı okuduğumda, gören de sanır ki hepsine "spagetti canavarından" ilahi öğretiler indirilmiş ve ölümüne savunuyor görüşlerini...

Neyse sitenin en gençlerinden biri olarak büyüklük bende kalsın, başkalarının düşünüp söyleyemediğini ben düşünüp söyleyeyim: Sevgili Pante, öncelikle hoşgeldin, hepimiz aynı ağacın farklı dallarıyız.
Siyaset değişir din değişmez...

Evet şimdi konuya dönelim,

Bu cümlende ki "HY gibilerin" sözlerinden yola çıkarak jadıyı kastettiğini düşündüm ve senin düz mantık yürüterek jadının koyduğu videolardan yola çıkıp jadının hyci olduğunu iddia ettiğini düşündüm.

Fakat anladığım kadarıyla senin kastettiğin şey jadının hyci olmadığı fakat hy'yi kullanarak atatürke saldırmaya çalıştığı? Doğru mudur?

ozgur_beyin
08-09-2011, 00:19
sevgili pante bu siteyeye baktığını(izlediğini) biliyorum bütün egolarıı paspasın altında ırak buraya dön devrandeğişti eski hikayelerini kimse bilmez.
sevgili pante yazmak su içmek kadar bir ihtiyaçtır bizim gibi manyaklara
tarık bin ziyad demileri yaktı sende egolarını yak dön yuvana pante
umarım dost davetinb icabet edersin

pante
08-09-2011, 00:45
(((( Sözde hepiniz ateistsiniz,
Sözde tanrı ve din kavramı olmaksızın toplumun kabul gördüğü ahlak kurallarına uyabiliyor ve "iyi" kavramını yaşatabiliyorsunuz.
Sözde hiç bir ideolojiyi ölümüne savunmuyor, körü körüne inanmıyorsunuz, herşeyin bilincindesiniz vs vs...

Fakat olay pratiğe gelince, çok ağır suçlamalar, aşırı iğneli konuşmalar, hatta iftiralar ve hakaretler havada uçuşuyor. Sanki karşılıklı taraflar geçmişte birbirlerinin ailesinden birilerini öldürmüş gibi. Ne bu nefret duygusu? Neden dinle ilgili başlıklarda gösterdiğiniz birlik ve beraber hareket etme yetisini, konu politika olunca gösteremiyorsunuz?
Neden hiçbiriniz ben libarelim, ben komünistim, ben faşistim, ben sosyalistim demek yerine "hayır ben hepsinden önce ateistim" diyemiyor.
Veya neden hiçbiriniz paslıçiviyle olan konuşmalarımızda ikimizin vardığı sonuç gibi "hayatımızdaki inanç ve görüşler bizim için hayati önem taşımıyor çünkü biz inanç ve görüşlerin her an değişebileceğinin farkına varmış insanlarız" sonucuna ulaşamıyor?
Ha yanlış anlaşılmasın, hepimiz böyleyiz tabi sözde, fakat politika forumuna girip 3-5 başlığı okuduğumda, gören de sanır ki hepsine "spagetti canavarından" ilahi öğretiler indirilmiş ve ölümüne savunuyor görüşlerini...

Neyse sitenin en gençlerinden biri olarak büyüklük bende kalsın, başkalarının düşünüp söyleyemediğini ben düşünüp söyleyeyim: Sevgili Pante, öncelikle hoşgeldin, hepimiz aynı ağacın farklı dallarıyız.
Siyaset değişir din değişmez... )))) -Vrael-

Bu yazdıklarına katılıyorum. Bu konuda az mücadele vermedim. Çözüm için politika forumunun ön plana çıkarılmaması için dahi uğraş verdim. Grupçuluğa karşı oluşumun nedeni de buydu.
Farklı siyasi düşünceler elbette olacak. Ateist-nonteist diye herkesin aynı fikirde buluşması mümkün değil, ama maalesef bazı arkadaşların öncelikleri farklıydı.

((((Evet şimdi konuya dönelim,

Bu cümlende ki "HY gibilerin" sözlerinden yola çıkarak jadıyı kastettiğini düşündüm ve senin düz mantık yürüterek jadının koyduğu videolardan yola çıkıp jadının hyci olduğunu iddia ettiğini düşündüm.

Fakat anladığım kadarıyla senin kastettiğin şey jadının hyci olmadığı fakat hy'yi kullanarak atatürke saldırmaya çalıştığı? Doğru mudur?)))) -Vrael-

Doğrudur.

Birincisi; malum şahsın yazılarının, videolarının sadece Atatürk bölümünde değil, sitede yayımlanması yanlıştır.

İkincisi; kötü adamın övgüsünü örnek vererek çamur atma yönteminin çirkinliğidir. Örneğin Hitler'in Atatürk'ten övgü ile bahsettiğini yazarak Atatürk'ü karalamaya çalışmak gibi.
Burada da yapılmaya çalışılan nonteistlerin nefret ettiği bir sahtekarın Atatürk övgüsünü yayımlayarak çamur atma yöntemidir ki o sahtekar dincinin Atatürk sevgisinin de sahte olduğu malumdur.

Üçüncüsü; Videoda geçen komünizm konusunda Atatürk'ün söylediği iddia edilen söz yalandır.

Yani, bir yalan söz alınıyor, TDseverlerin nefret ettiği ve forumda alıntılarına izin verilmeyen bir dinci sahtekarın ağzından sunularak Atatürk düşmanlığı için kullanılmaya çalışıldı. Böylece sosyalistlere "Atatürk komünizm düşmanıydı", ateistlere "Atatürk dinciydi" ve "işte bu sahtekar dinci de Atatürkçü" şeklinde yansıtılmak istendi.

Bu yöntem ister Atatürk için kullanılsın, ister Lenin-Stalin için, isterse günümüz politikasında RTE için, sonuçta ahlaksız bir yöntemdir, çirkindir.

pante
08-09-2011, 01:03
sevgili pante bu siteyeye baktığını(izlediğini) biliyorum bütün egolarıı paspasın altında ırak buraya dön devrandeğişti eski hikayelerini kimse bilmez.
sevgili pante yazmak su içmek kadar bir ihtiyaçtır bizim gibi manyaklara
tarık bin ziyad demileri yaktı sende egolarını yak dön yuvana pante
umarım dost davetinb icabet edersin

Sevgili Özgür_Beyin;

Siteyi elbette zaman zaman izliyorum. Neticede buranın bir üyesiyim ve gerek tartışılan konuları görmek için, gerek tarafıma Ö.M. ile yazılan mesajları, gerekse hakkımda yazılanları yanıtlamak için takip ediyorum.

Ama yazmamamın egolarımla ile ilgisi yok. Ben o kadar tavra rağmen yine yazmayı sürdürmekteydim. Ta ki ÖD grubu kurulana kadar.
Sitede yazmayı bırakışımın tek nedeni grupçuluktur.
Ve bu grup olduğu müddetçe de yazmayacağımı belirttim. Köşe yazarlığını da bu grup nedeniyle reddettim.
Ne oldu o grup? Sadece 1 ay çalıştı. Bizi tasfiye etmek için. Bıraktığım dönemden beri, yaklaşık 2 senedir hiçbir faaliyeti var mı? Yok.
Öyleyse asıl egolarını terketmesi gerekenler, o grubu kuranlardır.

Sevgiler.

Profesyonel Ateist
08-09-2011, 01:05
HY hayranı ateistler(!) türemiş. Üzüldüm gerçekten. Daha nelerle karşılaşacağım bilmiyorum. Muhammed hayranı bile çıkabilir hiç şaşırmayacağım.

Astur
08-09-2011, 01:19
Yanlış değerlendiriyorsun.
Bir başlığın çok okunması onun her zaman daha değerli-önemli olduğu anlamı taşımaz. Örneğin Turan Dursun'u anma gününde Turan Dursun için açılan başlık 100 görüntüleme bile yapamazken, pante başlığı 1000 görüntüleme yapabiliyor. Ben Turan Dursun'dan daha fazla önemsenmiyorum herhalde.

İğneleme olayının işlevi zaten değer atfetme falan değil, görünür kılmadır. En azından akla yatkını o. O nedenle genelde duyurular falan sabitlenir. Bana kalsa sadece duyuruları sabitler ya da iğnelerim zaten.

Kaldı ki Atatürk başlığı da politika başlığında iğnelenmiş diğer konular gibi çok görüntülenmiş bir başlık. Sivas Katliamı 6 binken, Atatürk bölümü 25 bin.

Sivas Katliamı konusunda bu forum taraftır. O açıdan belki o anlaşılabilir. Atatürk konusunda ise değil, olmamalı. Mesele sadece sayı meselesi olsa haklısın. İğnelenecek olsa 25 bini geçecek çok başlık da var yani, görüntülenme tuşuna basıp sıralama yaptırdığında karşına 10 binden fazla defa görüntülenmiş bir sürü başlık çıkar mesela. Kriter çok muğlak, bu işin neye göre yapıldığı belli değil.

Benim tahminim pek çok Türk forumundaki geleneğe uyulmuş, ondan bu başlık sabitlenmiş.

Herhalde iğneleyenler de keyfine göre hareket etmiyor.

Başlıkları kim iğneledi bilemiyorum. Kim, neden iğnelediğini makul bir biçimde anlatırsa sorun zaten çözülür.

Sen herhalde başlığın ilk sayfalarına bakıp hep övgü görmüşsün. orta sayfalar tartışma dolu.

Ortalara da baktım, Atatürk köşesi tadında mesajlar ile tartışmalar beraber yürümüş. Tartışmalar da çoğunlukla atışma kıvamında. Bu başlığı iğneli yapmanın anlamını ne kadar baksam da göremiyorum.

Deneyimini yaşamamışsın belki de o yüzden anlayamamışsındır.
O suçlamada sizden değil, diğer uçtan gelir.
Yani, Akhe gibileri düşün. :)

Forumda ya da başka yerlerde bu tarz adamların ne düşündüğünü hiçbir şekilde kâle almamak lazım bence. Bunların kafasına göre iş yapılmaz.

Mentor
08-09-2011, 03:02
Ta ki ÖD grubu kurulana kadar.
Sitede yazmayı bırakışımın tek nedeni grupçuluktur.
Ve bu grup olduğu müddetçe de yazmayacağımı belirttim. Köşe yazarlığını da bu grup nedeniyle reddettim.
Ne oldu o grup? Sadece 1 ay çalıştı. Bizi tasfiye etmek için. Bıraktığım dönemden beri, yaklaşık 2 senedir hiçbir faaliyeti var mı? Yok.

İlginçtir, pante'nin bu düşüncesini ilk defa öğreniyor olmama rağmen sürecin gidişatı gereği ben de pante gibi düşünüyorum. Zira siteye fiilen iştirak etmek istememin hemen ardından DÖG üyeliğini talep etmiş, bir müddet sonra bir etiketten daha farklı bir şey olmadığını düşünmeye başlamıştım. Nihayetinde gruptan ayrıldım.

DÖG'ün yapılanması ve sistematiğini iyileştirmek ve etkinliğini artırmak konusunda, bizzat ısrarcı olmama rağmen kimsenin fikirlerimi dahi dinleme eğiliminde olmadığını da bir sitem olarak belirtmek isterim - ulpian ve dilaver yönetime girerek kendi fikirlerim konusunda etkin olabileceğimi belirtmişlerdi -. Fakat sitenin ağır bürokrasisi, bırakın temelden bir sistem konuşmayı, oluşturmayı ya da uygulamayı, herhangi bir makalenin düzenlenmesi işini bile haftalarca askıya alacak şekilde yavaş ve silik çalışıyor. En başından beri dedim ki - eminim bunu söyleyen tek insan ben değilim - DÖG aktif bir çekirdek olmalı ve üyelik kıstasları gerçekten iyi belirlenmeli. Etkinliği, tüm sitenin gidişatını, yolunu belirlemeli yani belirleyici olmalı. Neyse, artık DÖG için yapılabilecek hiç bir şey yok. Onun görevini üstlenecek gibi görünen "kolektif" mevcut ve onun da akıbeti aynı olacaktır. Çünkü sistemsizliğe, ciddiyetsizliğe ve Türk işi "aymaz adamların kaytarma modeli" ni işletmeye devam ediyoruz. Site şu durumda, moderatörler tarafından yönetilen demokrasinin olmadığı polis devletine benziyor. Ve bunları alenen konuşmak suç ve sabotajcılık.

Yahu peki siz durumun vehametinin, geldiği noktanın farkında mısınız? Site, iki inançlı üye "üzülmesin" diye inançlılar lehine pozitif ayrımcılık yapılan, patır patır akıllı adamlarını kaybeden bir hale geldi. Birileri hala çıkmış site işleyişi alenen konuşulamaz diyor. Neden? Ses yok.

Sitede ayrıca; Atatürkçü, ulusalcı ve milliyetçi kesime karşı yönetim cephesinde bir otomatik tahammülsüzlüğün ve bu fikirler üzerinden bir yaftalama mekanizmasının bulunduğunu sanırım odun olsa dile gelir söyler. Zira özgürlükleri, karşıt fikirlerin dillendirilmesini, haklarının korunmasını, anti-militarizmi, hümanist düşünceyi neredeyse ütopik sınırda savunmama rağmen henüz 5-6 ay kadar önce ulusalcılıkla ve siteyi ele geçirmeye çalışmakla itham edilenler grubuna dahil edildim. Nedenini dahi öğrenemediğim, tek suçumun yaftalanmış bir birinin başlığına yazmak olduğunu düşündüğüm bu uygulamayı anlamadım, anlamam da mümkün değil. Ne yazık ki asıl konuşması gereken insanlar, asıl hak sahipleri "lanet olsun" deyip gitmeyi seçiyor. Alanlar yine bizim gibi insanlara kalıyor.

spartacus
08-09-2011, 03:23
Forum alanı, sitenin kalbidir. Özellikle bir grubu dışlayıp diğer gruba kanat geren zihniyetin de dış güçler olmadığı aşikardır. Bu durumda çamurun dibinin neresi olduğunu konuşmaya gerek yok sanırım.

Forum alanında kişilerin fikir ya da görüşleri üzerinden heleki başka, başka platformlarda buradan hareketle siteyi masaya yatırmanın bırakalım objektif yaklaşım olmadığını, etik olmadığı ortadadır. (yazdığım gibi bu düzeysizliğe(çamurun dibi) alıştık ve malesef bir çoğununda düzeyi bellidir, bu sözlerim yazdığın yazı adına değildir, alıştırılmış olduğumuz kafa yapısına ve belirttiğim biçimde davranış sergileyenleredir. Kaldı ki 12 Eylül darbesinin hem Dinci-gericiliği hemde Neo-Faşizmi temsil ettiği açık olduğu halde bir zamanlar forum alanımız resmen darbe propaganda merkezine dönüştürülmüştü, dinlerden özgürlük demek ile darbeye taraf olmak zıt şeylerdir.)

Yazında bir tespit gördüm(tamamen katılıyorum), bir yöntem üzerine yazmışsın -ki aynı yöntemin çamurun dibi olduğunu bende sık, sık tekrarlamışımdır.

"İkincisi; kötü adamın övgüsünü örnek vererek çamur atma yönteminin çirkinliğidir. Örneğin Hitler'in Atatürk'ten övgü ile bahsettiğini yazarak Atatürk'ü karalamaya çalışmak gibi."

Bu ifadenden bahsediyorum -ki bu yöntem daha da karmaşıktır, tamamen asparagas üzerinden şekillenir. Öyle bir asparagas yayılır ki, asparagas da amaç okuyucu kitlesini daha baştan hiç bir sorguya ve araştırmaya yer vermeyecek düzeyde etkilemektir. Bunun da başarısı ya tarihsel kişilikler üzerinden ya da tarihsel dönemler üzerinden türetilmiş, yada dönem gözetmeksizin, neye görelik tamamen dışlanarak çarpıtmaya dayalı kaba, ama kısa efsanelerdir. Eldeki imkanlar ölçüsünde asparagasdan geriye kalanların yalan olduğunu rahatlıkla belgelediğiniz halde belgelemek çokda işe yaramıyor. Çünkü asparagas ve daha en başta oluşturulan şartlı etkiyi kırmak da, yalana belge bulmak da neredeyse imkansız oluyor... (Nasıl ki HY nin neredeyse tüm alıntıları, şu düzemece resimleri yalan ya da çarpıtmaya dayalıdır, ama 50 kezde ispatlasanız, etkilenmiş kişide bir değişikliğe yol açmaz, işte aynı yöntemle hangi konuda olursa olsun yapılan tüm kuru propagandalarda aynı biçimde rol oynarlar, zaten bu tarz şeyler kuru söylemi bol, ama kaynağı olmayan cinsdendir.)

Piyasa malı, ama alık avlayan bir yöntemdir bu yöntem ve genelde okuyucuya hiç bir şey vermez, vermeyi de amaçlamaz çünkü bu yöntemin temeli sadece propaganda yoluyla etki oluşturmaktır, içinden zerre bilgi-fikir çıkmaz...

Forumda HY videoları da olabilir, sorun yayınlanması değil sorun hangi minvalde yayınlandığı ve yayınlayan kişinin bunu neye göre yayınlayıp sunduğudur. Örneğin evrim konusunda safsataya inanmış birisi safsatalarını pekiştirmek ya da kaynak için videolara başvurabilir, sonrasında da katılımcılardan yorum ya da karşıt görüşleri alır, okur.

O başlığa nedensiz bir biçimde video eklenmiş olması eleştirilebilir, videoyu asan da bunu salt bir karalama amacıyla yaptı ise hoş değildir, yalnız cevap yolları tıkalı değil(videoların kaldırılması içinde hiçde geç değil), kaldı ki kişi pekala zıt bir görüşü de benimsemiş olabilir, bu açıdan da kimsenin kişisel görüşlerini belirleme şansımız yok, dahi susturmak amacımız da olamaz. Her türlü fikir ve görüşün(tüzükde belirtlen kıstasda) açıkca dile gelebilmesinden yanaysak A ya da B diye bir ayrım koyamayız ve üyelerin görüşleri üzerinden site eleştirmenliği yapmaya kalkmak hem subjektifizmdir hemde çamurun dibidir. Karalama biçimidir, bu anlamda madem karalamaya dönük yöntemleri eleştiriyoruz o halde bu tarz karalama yöntemlerininde hiç bir farkı olmadığını görmemiz gerekiyor.(heleki sitede bağlantı sorunları yaşandığı dönemler köstekleme açıktan anti-propaganda biçiminde başlıklar açanlar, heleki burada ettiği onca küfürden dolayı, kişisel davranışından dolayı uzaklaştırılanların kendi kişisel meselelerini başka platformlarda hem sahtekarca gölgeleyip hemde efsane yazanlar, bunların ne farkı var şimdi şu beğenilmeyen yöntemden? heleki forumlardaki kişisel meseleleri, moderatörlük meselelerini sitelerinde seviyesizce dedikodu havasında tartışanlar, tartıştıranlar HY den farklı değillerdir. Çünkü farklı düşündüklerini iddia ederken aynı kaba pisler.)

yucemanitu
08-09-2011, 08:51
Site şu durumda, moderatörler tarafından yönetilen demokrasinin olmadığı polis devletine benziyor. Ve bunları alenen konuşmak suç ve sabotajcılık.

Evet, bundan ben de şikayetçiyim. Tabular yok, özgürüz derken siteyi eleştirmek, bazı şeyleri tartışmak tabu haline getiriliyor. Moderasyonla ilgili bir konuyu tartışıyoruz ordan bir sözde dinlerden ve tabulardan özgür bir mod'un taptığı bir YK üyesinin moderasyonunu hiçbir hakaret etmeden eleştirince tabularından birine dokunduğum modumuz ağzından salyalar saça saça bana saldırıp "sen bizden daha iyi olmadan bizi eleştiremezsin" kabilinden bir şeyler diyor. Daha başka tuhaf lafları da var. Şimdi eski küllenmiş bir tartışmayı açmayayım diye söylemiyorum ama eğer iftira attığımı vs. düşünen varsa olayı baştan konuşabiliriz.

Bırakın artık şu "Açıktan tartışma yapmayın ünlemi kullanın." lafını ünlem şikayet etmek içindir. Şikayet et, et, et... Nereye kadar? Biz şikayet etmek değil konuşup anlaşmak istiyoruz. O yüzden bu kadar korkmayın açıktan tartışalım.

Yahu peki siz durumun vehametinin, geldiği noktanın farkında mısınız? Site, iki inançlı üye "üzülmesin" diye inançlılar lehine pozitif ayrımcılık yapılan, patır patır akıllı adamlarını kaybeden bir hale geldi. Birileri hala çıkmış site işleyişi alenen konuşulamaz diyor. Neden? Ses yok.

Evet, çok doğru benim de bir sürü emek vererek hazırladığım iki başlığıma barudi isimli üye içine s.çıp bıraktı. Ayrıca zaman zaman Müslümanlardan yemediğim hakaret kalmadı. Birini şikayet ettim kimse ilgilenmedi durumu protesto edince yönetimden biri hiç utanmadan, gayet rahat bir şekilde: "Müslümanlarla kavga etmek istiyorsan et ama siteyi alet etme." dedi. Yahu bu ne biçim iştir aynı kişi hiç utanmadan hakdoğan diye sabotajcı bir çirkefi korumak için ortalığı birbirine kattı. Aynı kişi Müslümanlar incinir diyip kalktı bir üyenin nickini değiştirdi. Peki bizim incinmemiz ne olacak? Bizim kavga koparılıp içine s.çılan o kadar emek verdiğimiz başlıklar ne olacak???

Sitede ayrıca; Atatürkçü, ulusalcı ve milliyetçi kesime karşı yönetim cephesinde bir otomatik tahammülsüzlüğün ve bu fikirler üzerinden bir yaftalama mekanizmasının bulunduğunu sanırım odun olsa dile gelir söyler.

Evet, şahsına sırf Kuran'ı Türkçeye çevirtmek gibi mükemmel bir işi yaptığı için saygı duysam da ben asla ve asla Atatürkçü değilim. Ama Atatürkçülere karşı saldırı ve tahammülsüzlük var lakin bir kısmının bu siteden gitmesinden evvel çok daha ağır saldırılar ve tahammülsüzlükler Atatürkçülerden geliyordu bu da bir gerçek. Kim gücü ele geçirirse o karşı tarafın canına okuyor.

Ne yazık ki asıl konuşması gereken insanlar, asıl hak sahipleri "lanet olsun" deyip gitmeyi seçiyor.

Eğer sabotajcılar korunup hakaretlerine ses çıkarılmazsa yapacak başka bir şey kalmıyor ki dostum. liop, Aera, evrensel gibiler gitsin barudi ve ilim gibiler kalsın. Yahu evren 34, yergin, aheste, bergüzar gibi Müslüman arkadaşlara ben de değer veriyorum onları seviyorum ama sabotaj ve hakaret için burda olanları onlarla aynı görmüyorum. Neyse boşverin siz beni bazılarınızın gözünde "Aha deli konuştu. Aha yine zırvaladı." Siz boşverin benim gibileri. Bildiğiniz gibi devam edin en iyisini siz bilirsiniz.

Khaos
08-09-2011, 12:08
bu başlıkta yürütülen tartışmanın amacı nedir.

sitenin işleyişindeki birtakım sorunlara çözüm aramak mı.
şayet çözüm aranıyorsa,
bağlamı ve çerçevesi belirlenmiş başka bir başlıkta,
daha geniş katılımlı bir tartışmanın başlatılmasını talep ediyorum.

sonuçta bu başlık,
bir üyenin bir başka sitede,
forum hakkındaki düşünceleri gibi bir bağlam üzerinden başlatıldı.

bu koşullarda çözüm üretecek bir başlığa dönüşmesi beklenemez.
yok eğer bir çeşit ağlama duvarı gbi,
herkesin gelip yakınacağı bir yer olacaksa,
beni pek ilgilendirmez son tahlilde.

murted
08-09-2011, 12:38
Burayı ağlama duvarı niyetine kullanabiliriz. Herkes döksün içindekini. :)

Sangre
08-09-2011, 12:45
http://www.sherv.net/cm/emo/sad/cry-blow.gif

Mentor
08-09-2011, 13:01
Bu başlıkta yürütülen bir tartışma yok.
Bir takım olumsuz, gerici olgular, "gitmeyen" bir şeyler var ve bunlar dile getirildi.
Bir ağlama duvarından, kişilerin konuşulduğu ve yerildiği bir başlıktan ziyade, sistemin gediklerinin tartışıldığı bir zaman aralığının kaydıydı sadece. Bu iletileri okuyanlarla konuşmuş, onlara bir şeyler anlatmış olduk.

Khaos
08-09-2011, 13:08
Bu başlıkta yürütülen bir tartışma yok.
Bir takım olumsuz, gerici olgular, "gitmeyen" bir şeyler var ve bunlar dile getirildi.
Bir ağlama duvarından, kişilerin konuşulduğu ve yerildiği bir başlıktan ziyade, sistemin gediklerinin tartışıldığı bir zaman aralığının kaydıydı sadece. Bu iletileri okuyanlarla konuşmuş, onlara bir şeyler anlatmış olduk.

sayın xor

gitmeyen bir şeyler olduğu fikrinize belki katılıyorumdur.
bunların dile getirlmesi için daha uygun bir başlık oluşturulabilir bence.

ama bu başlığın adı bile bir çerçevedir.
ve gitmeyen şeyleri tartışmaya kalktınızda,
bu çerçeve tarafından koşullanmak an meselesidir.

bir üyenin başka bir forumda TD dedikodusu yapıp yapmadığı üzerinden gitmeyen şeyler tartışılabilir değildir.

hazır fırsat varken,
çerçevesi çizilmiş bir başlıkta gitmeyen şeyler tartışılsın diyorum.

bu tarz bir başlıkta gitmeyen şeyleri tartışmaya kalkmak bir sonuç üretemez.
bu iletileri okuyanlara da hiç bir şey anlatmamış olursunuz sonuç itibarıyla.

böyle bir başlık doğası gereği ağlama duvarına dönüşür.
gitmeyen şeyler gitmemeye devam eder.

ahmetsln
08-09-2011, 13:37
Benim fikrimce Turan Dursun forumlarının temel sorunu Turan Dursun'un anısını yaşatmak yerine siyaset forumunun fazlaca öne çıkması.

Özelikle yöneticilerin forumu tıpkı bir parti gibi yönetmesi ve bu partininde özgürlükçü ve çok demokratik yapıda oluşturması. Ve kendileri gibi düşünmeyenleri tasfiye etmeye çalışması.

Yani TD forumları siyasi bir forum gibi olmuş. Amacı bu yönde değişiyor.

Konuya gelince HY gibi bir adamın sözlerine güvenmek ne kadar mantıklı diye düşünüyorum. Bu konu da pante'ye katılıyorum. Fazlaca saldırgan olmak ve sırf kötülemek amaçlı TD düşmanı ve TD forumlarına her daim saldıran bir insanın sözlerine güvenerek onun sözlerini bu forumda kanıt olarak göstermek öncelikle TD'ye hakaret olarak sayılmalıdır.

Eğer bunu yapmıyorsak TD'ye karşı büyük yanlışlıklar içerisindeyiz.

Khaos
08-09-2011, 13:41
Benim fikrimce Turan Dursun forumlarının temel sorunu Turan Dursun'un anısını yaşatmak yerine siyaset forumunun fazlaca öne çıkması.

Özelikle yöneticilerin forumu tıpkı bir parti gibi yönetmesi ve bu partininde özgürlükçü ve çok demokratik yapıda oluşturması. Ve kendileri gibi düşünmeyenleri tasfiye etmeye çalışması.

Yani TD forumları siyasi bir forum gibi olmuş. Amacı bu yönde değişiyor.

Konuya gelince HY gibi bir adamın sözlerine güvenmek ne kadar mantıklı diye düşünüyorum. Bu konu da pante'ye katılıyorum. Fazlaca saldırgan olmak ve sırf kötülemek amaçlı TD düşmanı ve TD forumlarına her daim saldıran bir insanın sözlerine güvenerek onun sözlerini bu forumda kanıt olarak göstermek öncelikle TD'ye hakaret olarak sayılmalıdır.

Eğer bunu yapmıyorsak TD'ye karşı büyük yanlışlıklar içerisindeyiz.

somut olarak; işaret etmeye çalıştığım problem işte bu mesajda görüldü.

sitenin problemleri ile hy konusunda panteye katılıp katılmamak gibi iki farklı olay sürekli olarak birbirinin gölgesinde tartışılır bu türlü başlıkta.

ben diyorum ki,
sorunları çerçevesi belirlenmiş bir başlıkta tartışalım.
pantenin hy üzerine tavrını ise böyle bir başlıkta dileyen tartışmaya devam etsin.

murted
08-09-2011, 14:22

Ahmet, öncesi hakkında bir şey demiyorum. Ama 6-7 aydır buradayım, bu söylediğinize dair tek bir örnek görmedim. 3- 4 aydır falan da mod forumunu görebiliyorum orada da böyle bir gündem yok.

Haaa, sen geldiğinde zaten onlar tasfiye edilmişlerdi falan diyorsan burada olmadığım için bir şey diyemem ona.

ahmetsln
08-09-2011, 15:06
Ahmet, öncesi hakkında bir şey demiyorum. Ama 6-7 aydır buradayım, bu söylediğinize dair tek bir örnek görmedim. 3- 4 aydır falan da mod forumunu görebiliyorum orada da böyle bir gündem yok.

Haaa, sen geldiğinde zaten onlar tasfiye edilmişlerdi falan diyorsan burada olmadığım için bir şey diyemem ona.

DÖG forumunda gördüğüm kadarıyla benim kanım budur. Eski yöneticilerin tartışmalarını falan okumuştum.

frodo
08-09-2011, 16:08
Aslında başlığın kendisi TD sitesinin geleneklerine ters. Bu anlamda da kapatılması gerekirdi. Kişilerin, üyelerin isimleri kullanarak açılan başlıkları geleneğimizde sandık odasına kaldırıp naftalinleyip saklamak var.

Ancak gereksiz bir tartışmaya girmemek adına gözyumduk.

Arkadaşlar forum ana sayfamızda ikinci sırada özel bir forum alanı var. Bilmiyorum dikkat ettiniz mi ? Sitemiz Üzerine Düşünceler... Üstelik bu başlıkta o forumda açılmış. Ve bu forum alanları adı üzerinde sitemiz üzerine düşüncelerin serdedildiği serbest bir alan. Yani dilediğiniz eleştiriyi özgürce dile getireceğiniz bir yer. Bunun tek
istisnası moderasyon kararlarının tartışılmasındaki sınırlamamızdır. Bu sınırlamanın uzun
deneyimlerle edinilmiş dayanakları var. Kimse haksız olduğunu kabul etmediğinden tartışmalar pehlivan tefrikasını kıskandırır boyutlara varıyor. Bu anlamda diyoruz ki modlar size yanlış yaptılarsa alenen tartışmayın şikayet edin. İnanın her mod şikayetini
moderasyon kurulunda ciddiyetle değerlendirilip acımasızca eleştiriyoruz.

Ricamız bu başlığın kendi konusu içerisinde kalınması.

murted
08-09-2011, 16:58
Arkadaşlar forum ana sayfamızda ikinci sırada özel bir forum alanı var. Bilmiyorum dikkat ettiniz mi ? Sitemiz Üzerine Düşünceler... Üstelik bu başlıkta o forumda açılmış. Ve bu forum alanları adı üzerinde sitemiz üzerine düşüncelerin serdedildiği serbest bir alan. Yani dilediğiniz eleştiriyi özgürce dile getireceğiniz bir yer. Bunun tek
istisnası moderasyon kararlarının tartışılmasındaki sınırlamamızdır. Bu sınırlamanın uzun
deneyimlerle edinilmiş dayanakları var.

Başlık aslında cafeye açılmış. Bizden biri de onu buraya taşımış.

ozgur_beyin
08-09-2011, 20:48
Başlık aslında cafeye açılmış. Bizden biri de onu buraya taşımış.

sevgili dilaver taşımış banada kibarlık edip haber verdi.
sevgili frodo ben bu başlığı ne birisini zemmetmek. nede birisini övmek için açmadım. pantenin yazısına bir anlam veremediğim için açtım sonra öğrendimki h. y. bahsinin geçmesine sevgili JADI arkadaşımız neden olmuş
sadece durumu anlamak içindi hepsi bu

yucemanitu
08-09-2011, 20:57
Siz ne saçmalıyorsunuz be ağlama duvarıymış bilmemneymiş, sitede sorun olarak gördüğümüz bir iki şeyi dile getiremeyecek miyiz? Alın başlığınız sizin olsun. Haa bu arada size müthiş bir kıyak yapacağım, ciddiyim birkaçınız sevinçten havalara uçacak şimdiden kınalarınızı hazırlayın bu kıyağımı da unutmayın.

spartacus
08-09-2011, 21:19

Sevgili Murtedd arşivlere bakabilirsin :) Malesef bazı şeyler ciddi düzeyde varsayılmış efsanelerdir. Hatda geçen senelerde her bir şeye(basit moderasyonlar bile) oylama yapılıyordu....

Frodo yazmış aklıma geldi tam yazayım dedim zaten yazmış bende link olarak vereyim bir şeyide eklemek isterim...

moderasyon duyurularının yapıldığı başlıklar sadece duyuru maksatlıdır o yüzden kilitlidir. Buna benzer moderasyon başlıkalrında amaç duyurudur, forum alanı değilde duyuru alanı olarak düşünmek gerekir..

Sitemiz Üzerine Düşünceler bölümünde ise başlık açmak da yazmak da zaten serbest..

Bazı arkadaşlarımız hem uzak olduğu hemde moderasyon içerisinde bulunmadığı için aslında arkaplanı ya da ince detayları bilemiyor, haliyle bazı duyurular sorun oluşturabiliyor...
Yine de geriye doğru gidelim, nerede dincilere sonsuz müsamaha bakalım... defalarca dile gelmiştir, hangimiz olursak olalım moderasyona dahil olduğumuzda elimizde tek bir rehber var o'da tüzüktür. Kimin ne görüşte olduğunun hiç bir önemi yok, dahi farklı görüşte olunca farklı okumuş olmuyoruz, tüzüğü herkes aynı okuyor.

Geriye Doğru İnceleyebilirsiniz... (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=410047#post410047)

aydoe
08-09-2011, 21:51
Keşke ben gibi bir modunuz olsaydı :)

Sangre
08-09-2011, 22:06
Allah korusun..

Firestorm
08-09-2011, 22:09
Allah korusun..

aydoe'e güvenmeyin modluk için oyunuzu bana verin :heh:

VraeL
08-09-2011, 23:37
((((Evet şimdi konuya dönelim,

Fakat anladığım kadarıyla senin kastettiğin şey jadının hyci olmadığı fakat hy'yi kullanarak atatürke saldırmaya çalıştığı? Doğru mudur?)))) -Vrael-

Doğrudur.

Birincisi; malum şahsın yazılarının, videolarının sadece Atatürk bölümünde değil, sitede yayımlanması yanlıştır.

İkincisi; kötü adamın övgüsünü örnek vererek çamur atma yönteminin çirkinliğidir. Örneğin Hitler'in Atatürk'ten övgü ile bahsettiğini yazarak Atatürk'ü karalamaya çalışmak gibi.
Burada da yapılmaya çalışılan nonteistlerin nefret ettiği bir sahtekarın Atatürk övgüsünü yayımlayarak çamur atma yöntemidir ki o sahtekar dincinin Atatürk sevgisinin de sahte olduğu malumdur.

Üçüncüsü; Videoda geçen komünizm konusunda Atatürk'ün söylediği iddia edilen söz yalandır.

Yani, bir yalan söz alınıyor, TDseverlerin nefret ettiği ve forumda alıntılarına izin verilmeyen bir dinci sahtekarın ağzından sunularak Atatürk düşmanlığı için kullanılmaya çalışıldı. Böylece sosyalistlere "Atatürk komünizm düşmanıydı", ateistlere "Atatürk dinciydi" ve "işte bu sahtekar dinci de Atatürkçü" şeklinde yansıtılmak istendi.

Bu yöntem ister Atatürk için kullanılsın, ister Lenin-Stalin için, isterse günümüz politikasında RTE için, sonuçta ahlaksız bir yöntemdir, çirkindir.

Yanlış anlaşılma yüzünden kusruma bakmayın, özür dilerim.
Dikkatsizce okuyup, sizin düz mantık kurarak jadıya hyci iftirası attığınızı sanmışım.

sevgiler

murted
08-09-2011, 23:51
Siz ne saçmalıyorsunuz be ağlama duvarıymış bilmemneymiş, sitede sorun olarak gördüğümüz bir iki şeyi dile getiremeyecek miyiz? Alın başlığınız sizin olsun. Haa bu arada size müthiş bir kıyak yapacağım, ciddiyim birkaçınız sevinçten havalara uçacak şimdiden kınalarınızı hazırlayın bu kıyağımı da unutmayın.

Yaa Manitu, sen fazla alıngansın bu aralar. Forumun işleyişine dair şikayetler falan gündeme gelmişken herkes sıkıntısını yazsın dedik. Senin şikayetçi olduğun şeyleri zaten biliyorum ben. Xor da benzer şeylerden şikayetçi. Kim dedi size konuşmayın, şikayetinizini dile getirmeyin onu da anlamadım ki?

Khaos
09-09-2011, 00:29

ya usta

kastı aşan bi ifade oldu.
amacım; tartışmayı kesmek değil,
tam tersine büyütmekti.

ancak pante üzerinden yürümesinin karışıklık üreteceğini düşündüğüm için tartışmayı platforma çekmeye çalışıyordum.

galiba seni kırmış oldum.
ben tanrılardan nefret ederim ama manitunun yeri her zman farklıdır.

son modaya uyup üyelikten ayrılmak gibi bişey düşünüyosan,beni sevindirmeyeceğini bilirsin.

şu sitede kaç tane anarşist var ki zaten.

bu sorunu dile getirmek aydoe yi ya da panteyi haklı çıkaracak bir bağlamda ele alınmamalı.

öyle ya da böyle sitede sorun varsa -ki var-,
bu sitenin dedikodusunu yapan birisi gelip burda kendini haklı çıkarma manevraları yaparken,
aynı başlıkta bizim sorunları dile getirmemiz sadece o manevralara alan açmaktan öte anlam taşımaz.

sevgili ulu yücemanitu
sana ve emeğine herzaman saygılıyım.

arada bir saçmalama hakkımı kullanıyorum işte.
sen de görmezden geliver.
o kadar hatırımız yok mu.

Natan
09-09-2011, 12:08
Başlığın konusu farklı, gelinen şu nokta çok farklı bir yerde. Bunu herkes biliyor- da- neden sürdürülüyor onu anlayamadım. Pante TD sitesinin bir üyesi; yazar yazmaz, onun bileceği bir iş. Ancak sitem ettiği noktaların haklılığını ben de yer yer gözlemliyorum. Sizin de rahatsızlık duyduğunuz noktalar var. Açılan benzer başlıklarda sürekli dile getirilir. Çözüm için bir adım atamadık. Ben bir girişimde bulundum- gayet de demokratikceydi- sonuçlandıramadık yada istenilen konumda; İlgisizlik.

Nacizane önerim; gördüğünüz sorunları - neler yapılabileceği düzleminde- bir başlık altında yazın. Biz de öğrenelim, nasıl adım atabileceğimize bakalım. Burada şu bu kullanıcıyı deşifre ederek bir yere varılmıyor. Ben bunu gördüm.

Yönetimde gruplaşmaların olduğu iddasını ise elimin tersiyle itecek değilim. İki yada daha fazla grubun olduğu düşünülemez. Kaç kişiyiz şunun şurasında. Ancak bazı arkadaşların söyledikleri yazarların kimliğinden dolayı haklı kabul görüyor.

Sangre
11-09-2011, 16:39
Bi ara Evrensel insan'ın köşesi vardı Cafe'de.. Burayı da Pante'nin köşesi yapın isterseniz.. Arkadaşın açtığı başlıkları, yazdığı iletileri felan copy yaparsınız.

ozgur_beyin
11-09-2011, 17:01
sevgili sangre anlamadığım şu. seni ne rahatsız etti.
bir bu sitenin formatına uygun yazılar aktardım. başka ne var .bu yazıları evrenselle eşdeğer tutmuş san söyleyecek bir şey bulamadım.
ayrıca pante hala bu sitenin üyesidir .ve hala yeri doldurulamamış bir yazarımızdı.
ama site içi çekişmeden siteye küstü ve gelmiyor

Sangre
11-09-2011, 17:46
Yok canım ne rahatsızlığı.. Site üzerine düşüncelerin paylaşıldığı bir bölümde, siteye üye olduğu halde bir nedenden dolayı burada yazmayıp da başka bir yerde sitemizin dedikodusunu yapan birinin yazdıkları asılmış.. Ayrıca bununla da kalınmayıp, dedikoduyu yaptığı sitede yazdığı başka yazılar da, sırf aynı kişi yazdı diye konuya getirilip asılıyor.. Oysa o yazılanlar da, bizim sitemizde ''Ayşe Hür'e destek olalım'' başlığı altında çoktan yayınlanmış yazılar.. Senin ''Faşist Ateistforum''a ait verdiğin linklerde ise, o yazıyı yazan hanıma edilen hakaret ve küfürlerin haddi hesabı yok!

Bir de gelmiş neden rahatsız olduğumu soruyorsun.. Çok ilginç gerçekten.

unbe
11-09-2011, 17:51
sangre,

sırf atatürk resmi var diye ya da ulusalcı bir çizgide diye ateist forumu faşistlikle suçlayamazsın!
hiç kimsenin kimseyi siyasi görüşünden dolayı eleştirmeye ya da yaftalamaya hakkı yoktur.hala daha burda salak saçma bu tarz tartışmaların sürdürülmesi beni deli ediyor.

Sangre
11-09-2011, 17:53
sangre,

sırf atatürk resmi var diye ya da ulusalcı bir çizgide diye ateist forumu faşistlikle suçlayamazsın!
hiç kimsenin kimseyi siyasi görüşünden dolayı eleştirmeye ya da yaftalamaya hakkı yoktur.hala daha burda salak saçma bu tarz tartışmaların sürdürülmesi beni deli ediyor.

Ateistforum'da M.Kemal'in resmi yok.. Sen heralde Ateistplatform ile karıştırdın.

Ben Ateistforumda 3-4 sene yazdım.. Oranın nasıl bir faşist yuvası olduğunu, bize sırf düşüncelerimiz yüzünden edilen hakaretler ve sonunda da siteden yaka paça atılmamız dolayısıyla çok iyi bilirim.. O konuda hiç şüphen olmasın.

unbe
11-09-2011, 17:53
dipnot: pantenin başka bir forumda TD sitesini eleştirmesi kabul edilemez.
ancak haklı olduğu konular var.hala site içerisinde gruplaşma var ötekileştirmek var.ÖD grubu haricinde TDK var.sadece DÖG yeterli olmalıydı ve bu kadar başka gruplar kurulacağına DÖG üzerine yoğunlaşılıp aktifleştirilmeye çalışılsaydı site bambaşka yerlerde olurdu düşüncesindeyim.

murted
11-09-2011, 17:54
sevgili murtedd yazıya link vemekle işgüzarlık yapmışsın sanki başka işin yokmuş gibi
linkten yazının tamamını okuman için taraf gazetesine üye olman gerekiyor bende bunu öğrendiğim için yazının tamamını alıntıladım.
MURTEDD Bİ DAHA YUKARDAKİ PARAĞRAFI OKU

Tamam, ben hepsi orada da var zennettiğimden alıntıyı kaldırıp link verdim. Özür dilerim.

Bu arada, kocaman harflerle yazmaktansa insan gibi söylemeyi denesen nasıl olur? Hangi paragraf?

Ben yazının tamamı verdiğim linkten de okunabiliyor zannettiğimden ve gene Cem'in açtığı başlıkta da aynısı var zaten diye yazıyı kaldırıp link vererek hata etmişim. Peki sana yer gösterdiğimiz halde neden aynı iletiyi buraya yapıştırıyorsun? Gidip ilgili başlığa yapıştırsana! Bu başlıktan daha başka başlıklara yazılanlar konu dışı diye şu an yazılı olana yakın sayıda ileti taşıdım.
Bunları ilgili başlığa taşımamam için bir sebep olduğunu sanmıyorum.

Bu başlık Pante'nin ilk iletisinin içeriği ile mi ilgili? (Ha böyle bir konu başlık mevzusu olabilir mi, ona da değineceğim.)Yoksa Sangre'nin itiraz ettiği türden daha fazlası da var mı? Neden daha öncesinde de bu konuyla ilgili bir başlık açılmış mı diye arama yapmak ve açılmadıysa da yeni bir başlık açmak yerine buradan devam ediyorsun?

Zaten senin açtığın başlık faul bir kere. Açtığın zaman çevrimiçi idim ve kaldırmayı düşündüm ama zaten kafeye açılmış, dokunmayayım hadi dedim. Tüzüğe göre falanca, falan platformda, falancalar için falan falan demiş, bu falan falanlar kimlerdir diye başlık açılamaz. Sonrasında bir ton insan o başlığa yazmışken ve de kaldırmanın tahammülsüzlük olarak düşünülebileceğini bildiğimden dokunmadım. Gene de hedef gösterilen kişilerden biri rahatsızlığını belirtseydi başlığın akıbeti sandık olurdu.

unbe
11-09-2011, 17:58
sangre,
evet forumları karıştırdım.ancak yine de bu sitede herzaman yapılan şey şu oldu.insanlar sürekli olarak yaftaşanmakta.yok sen ulusalcısın,yok siz ulusalcılar falan sölemlerine çok defa şahit oldum.bu beni rahatsız ediyor çünkü hiçbirimiz burda siyasi görüşümüzle değil,nonteist kimliğimizle bulunmaktayız.politika forumunun kaldırılması da önerildi zamanında ancak kabul görmedi.....

unbe
11-09-2011, 18:00
teşekkürler murted.

Sangre
11-09-2011, 18:08
sangre,
evet forumları karıştırdım.ancak yine de bu sitede herzaman yapılan şey şu oldu.insanlar sürekli olarak yaftaşanmakta.yok sen ulusalcısın,yok siz ulusalcılar falan sölemlerine çok defa şahit oldum.bu beni rahatsız ediyor çünkü hiçbirimiz burda siyasi görüşümüzle değil,nonteist kimliğimizle bulunmaktayız.politika forumunun kaldırılması da önerildi zamanında ancak kabul görmedi.....

Ben 'ulusalcı' demenin ne hakaret, ne de yafta olduğu düşüncesindeyim.. Sen ''M.Kemal'in ilkelerini kabul ediyorum' diyorsan, orada Milliyetçilik var zaten.. Yani sen Milliyetçi/Ulusalcı oluyorsun doğal olarak.

Veya sen Oda.tv'den veya orada yazanların yazılarından güzellemeler getiriyorsan, kendilerini 'Ulusalcı' olarak gören o kişilere verilen sıfatlar size de yakıştırılır.

Veya sen 'Cumhuriyet Güç Birliği' adaylarını destekliyorsan, Perinçek'in başını çektiği İP, Aydınlık gibi organları siyasi olarak en yakınında olarak görüyorsan, onların kendilerine yakıştırdıkları 'Ulusalcı' kelimesinin sana yakıştırılmasına da gocunmaman gerekir.

Eğer sen yukarıda saydığım kişi, organ, ilke veya kurumları desteklediğin halde 'Ben Ulusalcı değilim' diyebiliyorsan, sen Ulusalcı olduğunu bilmeyen bir Ulusalcısın demektir.. Bunun başka bir izahı var mı?.. Tanrıya veya doğa güçlerine inanmayan bir 'dindar' veya her hangi bir doğaüstü dine inanan bir 'Ateist' olur mu?.. O kişinin 'Ben dindar değilim' veya 'Ateist değilim' demesi bir şeyi değiştirir mi?

Bu yüzden ulusalcıya ulusalcı, sosyaliste sosyalist, liberale liberal demek hakaret veya yafta değil, onu tanımlamanın bir yoludur sadece.. Sen karşılıklı tartışmalarda o kişiye 'Bana ulusalcı deme lütfen' diye ricada bulunabilirsin, o kişi de eğer iyi niyetli biriyse ricanı kırmaz ve bir daha sana böyle bir tanımlamayı söylemez.. Ama söylemeye devam etse de bu yanlış bir şey değildir kanısındayım.

unbe
11-09-2011, 18:18
burda sorun ulusalcı denmesi değil sangre.bu sitede ulusalcı denilmesi hakaretvari olarak,küçümsenecek birşeymiş gibi söylenildi,dile getirildi ben bunak arşıyım.kendimle ilgili olarak daha önce belirttim,tekrar belirtiyorum.ben ne ulusalcı,ne komünist,neb aşka birşeyim.benim görüşlerimin tamamını içinde barındıran bir siyasi kurum yok olabileceğini de sanmıyorum ben kendim kurmadığım sürece :D
m.kemalin birçok yapmış olduğu şeye hayranım evet ama bu onu eleştiremeyeceğim manasına gelmez bu birincisi.
komünizmin çoğu ilkesinin türkiye için biçilmiş kaftan olduğunuda düşünmekteyim bu ikincisi.
üçüncüsü ise,hem solcu,hem komünist,hem ulusalcı,hem de sosyalistim çünkü hepsinin de fikirlerinin bir kısmına katılmaktayım.bunu defalarca dile getirdiğim halde hakaret edercesine ah siz ulusalcılar denmesi beni rahatsız ediyor!

ozgur_beyin
11-09-2011, 18:24
sevgili mürtedd ve sangre.anladığım şuki insanların dini ve felsefi fikirleri yahut .adlandıramadığım başka durumlar ve duygular öne çıkıyor. ne olursa olsun birinin azıcık nasırına basarsan tüm ilkeleri yok oluyor ve egoları öne çıkıyor. bunun yanına belli etmesede bir hınç ve intikam duygusu ekliyor. ne yazıkki.
söyleyeceklerim enson bunlar. insan yanlış yapabilir yanlışa düşebilir.haklı olunabilir .haksız olunabilir.aydın olmaya çalışan insanlarda hoş görü daha çok olmalı . kabulü daha çok insan olmalı.umarım anlaşılmıştır. cevaplanmaya ihtiyaç duyulmaz

Sangre
11-09-2011, 18:33
burda sorun ulusalcı denmesi değil sangre.bu sitede ulusalcı denilmesi hakaretvari olarak,küçümsenecek birşeymiş gibi söylenildi,dile getirildi ben bunak arşıyım.

Ben hakaretvari olarak kullanıldığını düşünmüyorum.. Eğer bu şekilde alınganlık yaparak düşünürsek, 'Liberal' kelimesini de aynı durumda düşünebiliriz.. Bir devlet eleştirisinde, bir Kemalizm eleştirisinde, eleştiriyi yapan kişiye hemen 'Liberal' sıfatı kullanılıyor.. Hatta çoğu zaman, artık her kesim tarafından hakaret olduğu kabullenilmiş 'Liboş' kelimesi bile kullanılıyor.

Ben iki kelimeden de gocunmuyorum.. İsteyen istediği kelimeyi, istediği konuda söyleyebilir.. Çünkü öyle çok abartılacak, alınacak kelimeler değiller.

Şimdi ben bir Sosyaliste hakaret olarak kabul edilen 'Moskof' desem, hangi Sosyalist alınır ki.. Alınırlar mı acaba, merak ettim :)

unbe
11-09-2011, 18:42
dene ve gör sangre:D
ne demek istediğimi bal gibi anladın sen:D
sustum......daha önemli faaliyetlerim var şu an:D

ALKA
11-09-2011, 18:51
Başlık kişisel polemiklere kaçtığı ve amacından çıktığı için kilitlenmiştir.