Orijinalini görmek için tıklayınız : ATEİSTLER HAZIRMIYIZ
yaklaşık 1 haftadır misafir olarak *forumları *okuyorum *ve *üye olmaya kara verdim.sebebim size karşı ne kibirdir *nede sizi *eleştirmaktir sadece * doğruyu *bulmanıza *yardımcı olmak istiyorum.gayret bizden hidayet ALLAH tandır.
öncelikle yazdığınız açıkladığınız ve yorum yaptığınız *tüm konular islamda yok. yani islamla bağdaşmıyor vede islam *bunu kabul etmiyor.yani islam değil *başka bir şey
bu sebepten çok merak ediyorum bu yazıları kimden alıyorsunuz.ve nasıl inanıyorsunuz. *anlşamış değilim.
neyse 1. *iddianız * *güya *kuranı * h.z *MUHAMMED * yazmış *buna nasıl olurda kanıyosunuz.anlamıyorum .tabiki sizde inanmıyorsunuz *fakat inanmak için çalışıyorsunuz.
düşünün bir kere * H.Z MUHAMMED *S.A.V * 40 YAŞINDA peygamber oldu * bu *mübarek *resul
hayatı boyunca paraya önem vermedi.İLAHLIK PEşinde olmadı .ilahta değildi zaten.SADECE islamı tebliğ etti.bundada başarılı oldu.düşünün * ve önce kuranı *okuyun *ve eğer bilim seniz
*bu kitabın kuranın bir *insan tarafından yazılmadığı *nı hemen görürsünüz.KURAN İÇİNDE bulundurduğu *konular ,anlatım *şekli *ile zaten açıkça *bir insan tarafından yazılmadığı *anlamak çok kolaydır.hiç bir bilim adamıda *bunun aksini sölememiştir.sadece islamı *karalamak istiyen kişiler olmuş bunlarda *sadece 60 yıl yaşamıştır.ama islam ölmemiştir .ölen bellidir
ufak bir örnek * eğer kuran * in san eseri olsaidi tabiki değil *çok fazla çelişki olurdu içerisinde
ve bir anayasa *kitabı okuyun *ABD NİN VEYA başka bir ülkenin *görün insan ve İLAH AYRIMINI
anlayın ve akıl erdirin.unutmayın önce *okuyun bir tane satın alın ve okuyun .
unutmadan *eğer kuranın *sırlarını anlamak istiyorsanız önce *dinin gerekleri olan abdesti *alın ve * OKUYUN *O *SİZE KENDİNİ AÇACAKTIR.
UNUTMAYIN TAPILACAK *SADECE ALLAHTIR.ÖZGÜRLÜKTE İSLAMDADIR.
dinamow arkadaşım,
Forumları takip ettim diyosun ancak yazılarından belli ki istediğin yerleri ya da görmek istediğin yerleri okumuşsun. Sürekli en güvenilir islam kaynaklarını vererek yazı yazıyoruz. Hal bu lafı ettiysen artık korkarım senin kalbine mühür vurulmuş. İman mührü... (:
Kuran'da çelişki yoktur diyorsan kuran okumamışsındır. Kuran'ın bir çok yerinde çelişki var. İlk aklıma geleni buraya yazayım .Bakara-106 ile fetih-43 çelişir (aklıma gelen bunlar). Çelişkiler konusu da önceki başlıklarda açıldı bir bakmanı tavsiye ederim.
Muhammed'in parada gözü yoktu. Evet doğru. Bu adam devri değiştirmek istiyordu ki Allah'ın adını kullanarak devrimlerini gerçekleştirdi. Ama arapların gelişmesini de önledi. Bunlar uzun konular.
Kuran içinde bulundurduğu konular çoğu zaman Muhammed, Bekir, Ömer, Osman, Ali'nin menfaatine ayetlerden ibarettir. Çoğu da ömer'in. Örnek Bakara-223. ayet bu ayetin iniş sebebini bir araştır derim.
İyi okumalar...
exclusive
23-08-2006, 11:03
eğer kuran * in san eseri olsaidi tabiki değil *çok fazla çelişki olurdu içerisinde
Kuranda bulunan pek çok çelişkili ayet bize kuranın allah katından gelmediğini göstermektedir. Örneğin aşağıdaki iki ayet müslüman olmayanların cennete girip giremeyeceği hususunda birbirleriyle çelişmektedir. Allah kimi cennete alıp kimi almayacağı konusunda kararsız kalmış, şaşırmış olamaz değil mi?
Al-i İmrân 85. Kim, İslâm'dan başka bir din ararsa, bilsin ki kendisinden (böyle bir din) asla kabul edilmeyecek ve o, ahirette ziyan edenlerden olacaktır.
Bakara 62. Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir.
Bir de şu ezan meselesi var benim değindiğim. Bir forumlarda gez de bul o konuyu... Dinini biraz daha iyi öğretiyoruz. Mikail melek konusu da var...
İyi okumalar...
E XCLUSİVE * ÇOK FAZLA BİR ŞEKİLDE SADECE * ANLAMAK * istediğin şekilde *anlıyorsun.fakat unutma sen okumadan anlamadan cevap veri yosun
bakara 62 tefsirini oku ve anla gaf lapmışın hata lı bir yazı
62- İslâmiyet'e zahirde iman etmiş olanlar, yani, Muhammed dinini dilleriyle ikrar ettiklerinden dolayı insanlar arasında müslüman sayılanlar, Musa dinine mensup olan yahudiler, İsa dinine mensup hıristiyanlar, bu üç dinin dışındaki dinlerden olanlar yani onlardan her kim, Allah'a ve ahiret gününe, bu sûrenin başında beyan buyurulduğu üzere, gerçekten dış görünüşleriyle ve içyüzleriyle iman eder ve bu imana yaraşır şekilde iyi bir iş yaparsa şüphesiz bunların Rableri katında ecir ve mükafatları vardır. bunlara korku yoktur ve bunlar mahzun da olacak değillerdir, yani, yapılan inzarlar, uyarı ve tehditler bunlar hakkında değildir.
çok okuman lazım
dinamow kardeş sana bir sorum var şimdi sen kuran baştan sona tanrının kitabı çelişki yok daha önce söylenen hiç biz söz yok hiç bir esin kaynağı yokmu diyorsun. cevap yazarsan sevinirim
bakın üyeler arabaya binmek için önce *ehliyet alacaksın sonra kapıyı açıp anahtarı kontağa *takacaksın ve gerekli olan *ulgulamaları *yaparsan emniyetle gidersin.ama gidipte kafana göre arabayı kullanmak istersen kullanamassın.hata edersin.yol katedemessin.
ve arabaseni biyerde *tökezletir.şimdi *sen önce *abdest alıp şartlara riayet etmessen *KURANDA sana *sırlarını açmaz ve tökezlersin.şimdi *sen bi adama *desen *ya buadam yalancı *üç kağıtçı *dır desen *o adam ne yapar *seninle muhattap olmaz ve cevap vermez.
SENDE KURANA bu şekilde yaklaşırsan kuranda sana cevap vermez
önce gidip islam *ALİMLERİNİN YORUMLARINI OKUYUN.
TÖVEBE EDİP DUA EDİN
EVET MURAT HİÇ AMA HİÇ BİTANE BİLE YOK ÇELİŞKİ SADECE SENİN *.önce kuranı şartlarına * *göre oku *manı tavsiye ediyorum
KURANI KERİM *KISA NET ÖZ VE ANLAŞILIR bir uslüptadır.hiç kimsede bunu inkar edemez.senin önce bir tövbe etmen lazım
kuran geçmiş ve gelecekten hABER VERİR
BU SİTEDE SADECE ŞUNU YAPIYORSUNUZ *İslam düşmanlarının yaz ıları alıp onları araştırmadan değerlendiriyorsunuz.ona inanmak istiyorsunuz çünkü ona bağımlısınız.aksi işnize gelmiyor
deli_cevat
23-08-2006, 13:09
BU SİTEDE SADECE ŞUNU YAPIYORSUNUZ İslam düşmanlarının yaz ıları alıp onları araştırmadan değerlendiriyorsunuz.ona inanmak istiyorsunuz çünkü ona bağımlısınız.aksi işnize gelmiyor
turan dursun müftülük yapmış bir insan bu kan irin kokan dinden çıkmak için sadece sorgulama yeteneğine sahip olmak yeter eğer çok biliyosan benu mustalık gazasını oku gör çok sevgili peygamberin nasıl olmuşta yahudi kadınlarının toplu tecavüzüne izin vermiş tipik mücahid lafları görüyorum sadece laf ama yazılarda mantık yok sadece laf laf laf
Sevgili Cevat,
Lütfen sizi saygılı olmaya davet ediyorum. Lütfen uslübunuza dikkat ediniz. Uygunsuz yeri sildim. Bir daha olmasın. Ezkamo
Arkadaşlar, bu tip başlıklar açmamamınızı ve açılanlara da cevap vermemenizi rica edioruz, lütfen bu tarz tartışma ortamları oluşturmayalım. Sonuçsuz bir tartışma olduğundan başlığı kilitledim -merwe