PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Kadınların dayak yeme özgürlüğü..."

Vandenys
26-09-2011, 18:06
/Bursa Müftülüğü internet sitesinde aynen şöyle deniliyor: “Bir insanın her zaman neşeli, mutlu olması hoş olurdu. Ama, bu mümkün değildir. Eşinizin sinirli olmasının nedeni sizinle hiç ilgili olmayabilir. Ona saldırı hakkı tanımak gibi güzel bir armağan verirseniz fırtınaya fırsat vermezsiniz. Fırtınalara fırsat verin. ‘Bu adam beni deli etti’ diyorsanız, bırakın fırtına essin, arkasından sağanak yağış gelsin, sonradan çiçekler açacaktır.”/
http://birgun.net/writer_index.php?category_code=1187090030&news_code=1317043416&year=2011&month=09&day=26

TUBA
26-09-2011, 18:19
ALINTI

Bursa Müftülüğü internet sitesinde aynen şöyle deniliyor: “Bir insanın her zaman neşeli, mutlu olması hoş olurdu. Ama, bu mümkün değildir. Eşinizin sinirli olmasının nedeni sizinle hiç ilgili olmayabilir. Ona saldırı hakkı tanımak gibi güzel bir armağan verirseniz fırtınaya fırsat vermezsiniz. Fırtınalara fırsat verin. ‘Bu adam beni deli etti’ diyorsanız, bırakın fırtına essin, arkasından sağanak yağış gelsin, sonradan çiçekler açacaktır.”

Yani? Ey kadınlar, dayak yeme özgürlüğünüzü kullanın. Sadece varlığınız değil, yediğiniz dayak da kocanıza bir armağan olsun! Kocanızın her yumruğunda yüzünüzde güller açsın!

yukarıdaki açıklamaya; döven sadist dayak yemekten zevk alana mazohist diyebilirim. yani kısacası psikolojik rahatsız kişiler.

VraeL
26-09-2011, 21:08
vay be, resmi kurumların açıklamaları aldı başını gidiyor,

biri diyor ki iş yerinizdeki erkekleri emzirin,

biri diyor ki ey kadınlar dayak yeme hakkınızı kullanın

biri diyor ki "Tecavüz mağdurları tecavüzcüsüyle evlenirse iş yükümüz azalır!" (http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26267)

"meydan bizim ne de olsa eğlencesine bakalım beyler" mantığı.

hatta, bildiğin yağma... Hani bir ordu, bir şehri ele geçirince, o ordunun askerleri şehri talan eder, yağmalar, kadınlara tecavüz eder ya, bu da onun gibi birşey...

K.C.
26-09-2011, 21:54
Yazının orijinali bir profesöre ait:
http://www.bursamuftulugu.gov.tr/index.php?modul=content&id=12

Bu fırtınaya fırsat verme, fırsat vermeme konusundaki çelişki ve anlamsızlığa (saçmalığa mı demeli) takıldım ben.

Olimpiyat
27-09-2011, 10:12
Müftülüğün böyle bir fetva vermesine gerek yok ki.Kadınlarımız zaten bunu biliyor ve uyguluyor..

Kocamdır, döver de sever de diyenler de hiç de az değil(bakmayın bir kaç tane dayak yiyen bayanın sesinin çıktığına, çoğu ses çıkarmıyor )

Kocası tarafından dayak yiyen kadınların içine attığını, nasıl olsa sonuç alamam dediğini de çok iyi biliyorum.

Bu yüzden;
Müftülüğün böyle bir fetva vermesine gerek yok,kadınlarımız zaten gereken sağduyuyu(!) gösterip,fırtınanın kasırgaya dönüşmeden dinmesine izin veriyor :)

sergenci
27-09-2011, 11:46
eğer söz dinlemezlerse (hafifçe) dövün, diyor kuran,hanımlarını döven bu üstün zihniyet parantezleri görmemezliğe gelip tekme tokat girişip paketliyor kadını. İslamdaki kadının değeri koskoca bir sıfır.

pervane
27-09-2011, 22:53
Müftlük sitesindeki yazıyı kaba taslak okudum. Pekdemir'in yazısı daha arızalı gibi duruyor. Bir yere çatacak ama kime çatacağını tam kavrayamadan başbakana,laikliğe,hiç olmadı dayak meraklısı suskun kadınlara,bu yazıya hiç ses çıkarmayan diğer birilerine vs.vs.. Yazıda sıradan iletişim teknikleri sıralanmış dayak yeme hakkını nereden çıkarmış yazar merak ettim...

KızıL
28-09-2011, 10:54
bu adamlar ne kullanıyor kafaları nasıl bu hale geliyor ben anlamıyor ve merak ediyorum!!!

prozac
28-09-2011, 11:07
Merak edip inceledim gerçektende diyanet dergisi Eylül 2005 (http://www.diyanet.gov.tr/turkish/DIYANET/2005aylik/eylul/aylik/Diyanet.html) sayısıda yayımlanmış , şaşılacak bir durum yok kadın dövmek zaten caiz.. Bu ulvi çalışma çoğaltılıp tüm kadınlara ulaştırılmalı ki akıllarını başlarına alsınlar !

Kalemine sağlık ! Nevzat hocam..

pervane
28-09-2011, 21:22
Tutarsızlıkta ikisi de dorukta.Hocanın yazısı biraz daha gayretli yorumlanmaya çalışılırsa maden rezervine ulaşılacağı kesin. Ucu çok açık ifadeler, ancak yine de iyi niyetimi zorlayan kelimeler de barındırıyor. Bu kısım gibi mesela, kişilikten bahseden adam herhalde saldırı hakkı derken fiziksel saldırıdan bahsetmiyordur diye düşündürüyor.

"Kesinlikle sabır haklı ve mantıklı olmalıdır. Kişiliği ezdirmek, hakkını aramamak sabır değil pasifliktir."