PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KURAN VE BİLİMSEL MUCİZELER.... ATEİST GÖRÜŞ!

haci
23-01-2005, 18:43
Bazı köktendinci Müslüman’lara göre Kur’an bir bilim kitabıdır. Çünkü onlara göre çoğu 20’nci yüzyılda yapılan buluşların bazılarına bundan 1400 yıl önce “inen” Kur’an’da rastlamak mümkündür. Bu iddiayı ciddiye almak bile saçmalıktır. Ama onlara inanan çok Müslüman vardır. Çoğu cahil insanlarsa da, arada bir aklı başında ve oldukça iyi bir eğitimden geçerek mühendislik ünvanı kazanmış kişilerin de bu iddiaları paylaştığını gözlemlemekteyiz.
Bilimsel Kur’an’ı yazdığı “The Bible, The Qur’an and Sceience” kitabı ile Batı’ya tanıtan Fransız hekimi Dr. Maurice Bucaille’dir. Bu kitabın yayınlanmasını izleyen birkaç yıl içinde Big Bang, evrenin genişlemesi, atom kavramı, embryoloji, kozmoloji, genetik, jeoloji ve diğer konuların Kur’an’da yazılı olduğu iddiaları ortaya atılmaya başlamıştır. Ayrıca Müslüman’ların birçoğu kendi çabaları ile Kur’an’da mucizevi ayetler bulmaya çalışmaktadırlar. Bazıları aradıklarını bulmaktadırlar.
Bütün bunların anlamı nedir?
Bu saçmalıklara gülüp geçmek mi lazımdır, yoksa onları ciddiye alıp yanıtlamak mı?
Sükut ikrardan gelir tümcesine inanan biri olarak ben yanıtlamayı yeğliyorum.... Bilimin ayağa düşmesine izin veremem.

Kur’an’da çok sayıda anlaması güç, muğlak, belki de tümüyle anlamsız ayetler vardır. Bilimsel oldukları iddia edilen ayetlerin çoğu öyle ayetlerdir. Onlara dayanarak bir bilim kitabı yazılamaz. Batı biliminden yararlanmadan o ayetleri bilimsel olarak yorumlamak da mümkün değildir. Başka bir deyişle Batı bilimi, örneğin, Big Bang kuramını ortaya atmamış olsaydı, aradan bin yıl geçse de Müslüman’lar, Kur’an’da bir ayetin evrenin genişlediğini açıkladığını bulamazlardı. Nitekim aradan 1400 yıl geçmiş olmasına rağmen hiç bir Müslüman bilimsel oldukları iddia edilen ayetlerdeki açıklamaları anlamamışlardır. Batı bilimi onları bulduktan sonra, bazı ayetlerin o buluşlara atıfda bulunduğu iddia edilmektedir.

Kur’an’ı popüler bilim kitabı olarak düşünmek mümkün müdür? Elbette değildir. Çünkü birkaç müphem ve muğlak ayetle çağdaş bilim yapılamaz ve öğrenilemez... Buna inanmak bilim hakkında hiç bir şey bilmemek demektir.

Ayrıca Kur’an bir bilim kitabı ise hangi bilimin kitabıdır. Fiziğin mi? Kimyanın mı? Biyolojinin mi? Sosyal bilimlerin mi? Astronominin mi?
Kur’an’da çağımızda kullanılan bilimsel ilkelerden en azından birinin bulunması gerekmiyor mu? Çağdaş bilimsel kavramların hiç biri ile bağdaşmayan bir kitap nasıl bilimsel olarak kabul edilebilir.
Quantum mekanik ilkeler 20’nci yüzyılda bilimin çehresini değiştirmiştir. Kur’an’da onlarla ilgili olduğu iddia edilebilecek bir ayetle henüz karşılaşılmamıştır. Kimbilir, belki de köktendinci bir Müslüman onları da müphem ve anlaşılması olanaksız ayetlerden birinde bulabilir... Ama onlarla kimi kandırabilecektir.

Allah’ın kelamı oldukları iddia edilen bazı ayetlerin bilimsel olduklarını kabul edelim... Herşeye kadir olan bir ilah bu kadar mı beceriksizdir? Müslüman kullarını 1400 yıl boyunca aptal yerine koymamış mıdır? İndirdiği ayetlere onlar 1400 yıl öküzün duvara baktığı gibi bakmamışlar mıdır?

İslamcıların Kur’an’da bulduğu bilimsel kuramların belli başlılarına aşağıda değinmek ve onları yanıtlamak istiyorum..

1. Big Bang onların ilkidir. Aşağıdaki ayetlerin Big Bang’e işaret ettiği iddia edilmektedir.

21:30 - O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık. Hayatı olan her şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmıyorlar mı?

Bazı İslamistlere göre bu ayet Big Bang’i açıklamaktadır. Gök ve yerin birbirlerinden ayrılmasını Big Bang denen büyük patlama ile açıkarlar.

Bunu anlamak için bu ayeti izleyen iki ayeti inceleyelim.

31 - Yeryüzünde, insanlar sarsılmasın diye sabit dağlar yarattık, rahat gidebilsinler diye dağların aralarında geniş yollar var ettik.
32 - Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Kâfirler ise, gökyüzünün alâmetlerinden (Allah''ın kudret ve azametine delalet eden delillerinden) yüz çeviriyorlar. O kâfir olanlar, görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık. Hayatı olan her şeyi sudan yarattık. Hâlâ inanmıyorlar mı?

Daha sonra Rad 2’ye göz atalım…

13: 2 - Allah O''dur ki, gökleri direksiz yükseltti, onu görüyorsunuz, sonra arş üzerine istiva etti, güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi. Her biri belli bir vakte kadar akar gider. Bütün işleri O yönetiyor. Âyetleri O açıklıyor ki, Rabbinizin huzuruna çıkacağınızı iyi bilesiniz.

Görüldüğü üzere bütün bu ayetlerde dünyadan bahsedilmektedir. Big Bang’den değil… Big Bang aslında uzay-zaman singülaritesidir. Bütün güçlerin birleştiği ve tek olduğu bir durumdur. Kur’an’da dünyanın kaba bir tasviri yapılmakta ve yapılan gözlemler ilkel bir şekilde yorumlanmaktadır. Dağların varlığı depremleri önleyen oluşumlar olarak açıklanmaktadır. Bu ayetlerde dünyadan bahsedilmektedir. Evrenden ve singularite olan Big Bang’den değil.

Dünya Big Bang’den milyarlarca yıl sonra ortaya çıkmıştır. Big Bang’i bu tür ilkel bir şekilde açıklamanın ne anlamı vardır. Madem Allah Big Bang’i bilmektedir, neden onu biraz daha açık ve doğru bir şekilde tarif etmemektedir? Bu ayetin Kur’an’da bulunmasının Müslüman’lara ne gibi bir yararı olacaktır. Eğer bu ayet Allah’ın büyüklüğünü ve nelere kadir olduğunu göstermek için indi ise, bundan çok daha etkili bir yöntem bulunabilirdi.. Allah neden onlara baş vurmamışta ilkel ve anlaşılması olanaksız bir ayetle buna teşebbüs etmiştir.

HACI

23-01-2005, 20:24
Merhaba Haci.

Gercekten musluman olmus bilim adamlari varmidir?
Kaptan Kusto''nun musluman oldugu soylenir.Ama cok ilginc.Ben Kaptan Kusto''nun yasadigi ve su an mezarininda bulundugu sehre gittim.Tamamen hristiyan geleneklerine gore cenazesi kaldirilmis ve hristiyan olarak olmustur.

Kaptan Kusto musluman olmamistir.Sadece muslumanliginda hristiyanlik gibi Tanri tarafindan gonderilmis bir din olabilecegini soylemistir.Zira hristiyanlara gore muslumanlik Tanri tarafindan gonderilen bir degildir.Uydurmadir.

haci
23-01-2005, 20:37
Merhaba Yeni
Müslüman doğmuş veya sonradan Müslüman olmuş bilim adamları vardır .. Sayıları azdır ama vardırlar. Cousteau yalanı gibi daha bir çok Müslüman yalanı vardır. Aya ilk ayak basan astronotun ezan sesi duyması gibi.. Dr. Maurice Bucaille de onlardan biridir. Bir sahtekardır. Kur’an’ın bilimsel bir kitap olduğu dedikodusunu o başlatmıştır. Tabii Müslüman’lar zevkle bu iddianın üstüne atlamışlar ve onu çeşitli buluşlarla genişletmişlerdir.
Bunlar İslam’ın yok olmadan önceki son çırpınışlarıdır... Göle yoğurt çalıyorlar ve tutmasını bekliyorlar. Daha çok beklerler.
Selam
HACI

haci
24-01-2005, 03:17
Köktendinci İslamistler Big Bang’e Allah’ın neden olduğunu kanıtlayan ayetleri Kur’an’ın bilimsellik delili olarak gösterirken, Big Bang’in bir kuram olduğunu ihmal ediyorlar.
Bu konuya Abdus Salam da değinmiş ve şunları söylemiştir. Her ne kadar Big Bang güçlü bir kuram ise de, kanıtlanmamıştır. İlerde başka bir kuram bulunursa Kur’an’da Big Bang’e işaret ettiğine inanılan ayetlerin durumu ne olacak. Bunun için şu referansa bakabilirsiniz..

[15] Dr. William Campbell, The Qur''an and the Bible in the Light of History & Science, Middle East Resources, 2002.

Din, bilimi ne yalanlayabilir ne de doğrulayabilir. Bunlar bilimin kendi içinde olan kavramlardır. Bilim ancak onlar tarafından yönlendirilebilir.

Başka bir deyişle bilimi desteklemek için, bilim dışı bir kavrama baş vuramazsınız. Bilim yalnız ve yalnız kendisi tarafından doğrulanır.. Ve yanlışlanır.. Tabii bunu cahil Müslüman’ların çoğu anlamaz. Onlara göre dinle bilim arasında kesin bir sınır yoktur. Bu yüzden bilimsel gözlemleri hiç çekinmeden Kur’an ayetlerinde ararlar ve hemen her seferinde aradıklarını orada bulurlar..

HACI

24-01-2005, 04:55
İlimde her sıçramanın inanan bilim adamları eliyle olması raslanti değildir. Pozitivizmin ve materyalizmin zavallılığı şuradadır ki, “bir materyalistin materyalizmden kurtulmak için söyledikleri hayret vericidir.” (Gregory Bateson)

24-01-2005, 09:15
Tekrar merhaba Haci

13: 2 - Allah O''dur ki, gökleri direksiz yükseltti, onu görüyorsunuz, sonra arş üzerine istiva etti, güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi. Her biri belli bir vakte kadar akar gider. Bütün işleri O yönetiyor. Âyetleri O açıklıyor ki, Rabbinizin huzuruna çıkacağınızı iyi bilesiniz

Bu ayeti bugunki bilimsel veriler altinda incelersek bircok celiskiler ortaya cikiyor.
Biz kucukken gunes ve ayin dunya etrafinda dondugunu sanirdik.Ustelik bunlarin boyutlari ancak gorundukleri kadardi.Okula gittikten sonra bunun boyle olmadigini anladik.Gokleride dunya uzerindeki mavi bir kabuk olarak goruyorduk ve direkleri yoktu.
Oysa gokler diye anlatilan sey bir bosluktur.Boslugu direklerle ifade etmek biraz guc olsa gerek."güneşi ve ayı emrine boyun eğdirdi. Her biri belli bir vakte kadar akar gider."Burada ise gunesin dunya ve aya gore sabit oldugunu belli bir vakte kadar akip gitmesi gerekenin gunes ve ay degil,dunya ve ay olmasi gerektigini biliyoruz.
Tarafsiz bir sekilde bakildiginda ben bu ayeti boyle degerlendiriyorum.

24-01-2005, 09:20
İlimde her sıçramanın inanan bilim adamları eliyle olması raslanti değildir. Pozitivizmin ve materyalizmin zavallılığı şuradadır ki, “bir materyalistin materyalizmden kurtulmak için söyledikleri hayret vericidir.” (Gregory Bateson)

Merhaba Ahmet.
Inanan diye nitelendirilen bilim adamlari islam anlayisina gore kafirdirler.Cunki Allah disinda kutsal ruh ve Isa''ya taparlar.Ayrica bilime yon veren buluslari yapan musluman bilim adamlari varmidir?

ella
24-01-2005, 12:58
Merhaba Yeni,
Her yerde gerizekalı insanlar olduğu gibi, kendisine Müslüman diye sıfatlayanlar arasında da vardır. Dine hizmet yaptığını düşünerek Kaptan Custo hakkındaki bu tarz yalanları söylemişlerdir. Ben bu yalana da ve aya giden insanların ezan sesi duyduğu iddialarına da ilk duyduğumda inanmamıştım.

Rad suresindeki yorumuna gelince bir hata yapmışsın. Güneşin sabit olduğunu hiçbir bilim adamı söylemez. Aksine bu örnek verdiğin ayetle astronomik gerçekler çelişmez. Belki sen güneşi sabit zannediyorsun, güneş sisteminin merkezinde hareketsiz durduğunu düşünüyorsun, fakat durum senin zannettiğin gibi değildir. Güneşte Samanyolu galaksisi içinde belli bir yönde hareket etmektedir. Galaksi çevresindeki bir turunu yaklaşık 250 milyon yılda tamamlar. Göreceli olarak Samanyolu galaksisi de sabit zannedilse de o da evren içinde belli bir yörünge de hareket eder. Evrende aslında mutlak durağan hiçbir şey yoktur.
Dolayısıyla güneşin belli bir yöne doğru hareket ettiğini ayette söylemesi bilimle çelişen bir durum değildir.
Göğün direkler üstünde durması konusuna gelince. İnsanlar bir dönem gökyüzünün dağların üstünde durduğuna inanıyorlarmış. İşte Kuran bu yanlış inancı doğrusunu söyle ve “Allah gökleri direksiz yükseltti.” der. O yüzden güneşi sabit düşünme örneğinde olduğu gibi, bilimsel gerçekler gerektiği gibi bilindiğinde bu ayetlerdeki bilgiler de daha iyi anlaşılacaktır.
Selamlar.

ella
24-01-2005, 13:30
Merhaba Hacı,
Don Kişot’un kitabını okudun yada filmini seyrettin mi? Don kişot bir çocuk mantığında hayalinde canavarlar üretir ve onlara saldırır. Hatta bir seferinde yel değirmenini canavara benzetip ona saldırır. Gerçek farklı olsa da o hayalinde yarattığı bu görüntülere inanır ve yaptığı savaştan başarılı çıktığını düşünerek kendisiyle gurur duyar.
Senin yazılarını okurken nedense Don Kişot’u hatırlıyorum. Sen de ilk başta hayalinde bir şey üretip sonra o hayale saldırıyorsun. Kendini muzaffer ilan edip gururlanıyorsun. Belki psikolojik olarak tatmin buluyorsun ama yaptığın Don kişot’un hayali canavarlara saldırması gibi bir şey. Kişisel tatminin için iyi bir yöntem ama bu derece hayalde yaşama, sonra gerçek ile kurduğun vehim arasındaki bağlantıyı yitirip, iki dünyayı birbirine karıştırabilirsin.
Bu yazında da yine vehimler üretmişsin. Söyler misin kim nerede Kuran bir bilim kitabıdır diyor? İlk başta böyle bir iddiada bulunup bunun üstüne şunlara soruyorsun:

Hacı Yazdı:
Ayrıca Kur’an bir bilim kitabı ise hangi bilimin kitabıdır. Fiziğin mi? Kimyanın mı? Biyolojinin mi? Sosyal bilimlerin mi? Astronominin mi?

Birincisi Kuran bir bilim kitabı değil, bir hidayet kitabıdır. İnsanlara bilim anlatmak yada tarihsel bilgi vermek için gönderilmemiştir. Gönderiliş sebebi insanları hidayetleri için gerekli olan şeyleri öğretmektir. Bunun yanında anlattığı konular içinde geçen bilgiler bilimle çelişmez. Bazı yerlerde ancak modern bilimle bilinebilecek gerçekler hakkında ifadeler geçer.

Hacı Yazdı:
Kur’an’ı popüler bilim kitabı olarak düşünmek mümkün müdür? Elbette değildir. Çünkü birkaç müphem ve muğlak ayetle çağdaş bilim yapılamaz ve öğrenilemez... Buna inanmak bilim hakkında hiç bir şey bilmemek demektir.

Şimdi kim iddia etmiş ki, Kuran popüler bilim kitabı diye? Böyle bir iddia varmış gibi bir hayal kurup sonra bunu yanlışlamak, canavar vehmiyle yel değirmenine mızrak sallamak gibi bir şey olsa gerek. Buna inanmak bilim hakkında hiçbir şey bilmektir düşüncene katılıyorum. Ama dinin böyle bir iddiası olduğu, Kuran popüler bir bilim kitabıdır diye iddia ettiğini söylemekte başka bir cehalet örneğidir. Çünkü dinin böyle bir iddiası yoktur.

Hacı Yazdı:
Allah’ın kelamı oldukları iddia edilen bazı ayetlerin bilimsel olduklarını kabul edelim... Herşeye kadir olan bir ilah bu kadar mı beceriksizdir? Müslüman kullarını 1400 yıl boyunca aptal yerine koymamış mıdır? İndirdiği ayetlere onlar 1400 yıl öküzün duvara baktığı gibi bakmamışlar mıdır?

Müslümanlar Kuran’daki ayetlere iman ederler, onda olan her bilginin gerçek olduğunu bilirler. Evrenin yaratılışıyla ilgili ayetleri okuduklarında da onların gerçek olduğunu bilirler. Bing BAng teorisini bilmeseler de evrenin yoktan var edildiği ile ilgili ayetleri yada her şey birleşikten gökleri ve yeri birbirinden ayrılmasıyla ilgili ayetleri okuduklarında oradaki bilgileri olduğu gibi kabul ederler. İçinde yaşadıkları evrenin hiçbir şey yokken yaratıldığını bilirler, bu ister Bing bang teorisyle söylenmiş olsun, isterse başka bir teoriyle açıklanmış olsun fark etmez. Bu toriler olmasa da bu ayetler hangi dönemde okunursa okunsun insanlar anlarlar. Yine yanlış bir vehim ve onun üstüne yanlış bir mantık söz konusu.
Selamlar

haci
24-01-2005, 15:35
Ella kardeşim…
Daha fazla yanlış olamazsınız.. Ben hayalimde bir şey oluşturmuyorum. Siz oluşturuyorsunuz. Kur’an’ın bilimsel olduğunu iddia edenler sizlersiniz. Müslüman’lar. Şimdi bunu inkar mı ediyorsunuz? Edemezsiniz. Bu yalan söylemek olur. Size yalanı yakıştırmıyorum.

HACI

haci
24-01-2005, 16:19
Merhaba Yeni…
Kur’an’ın ayetlerini nasıl değerlendirirseniz değerlendirin.. Onları bilimsel olarak kabul etmeyin de.. Gerisi kolay.. Muhammed bu tür ayetlerle müritlerini kendine hayran bırakmaya çalışan bir peygamberdir. Zamanın görüşü evrende mevcut her şeyin dünya merkezli olduğudur. Bu inanış Galila’ya kadar gelmiş ve ondan sonra Batı’da kilise dünyanın evrenin merkezi olmadığını kabul etmiştir. İslam hala dünyayı evrenin merkezi olarak kabul eder. Muhammed’e göre dünya düzdür. Ay nurdur ve güneşden de değerlidir. Güneş doğar ve akşam balçık içinde kaybolur. Sabah yeniden doğar.. Bu ilkel inanç günümüzde biraz değişmiştir ama, Müslüman’lar arasında aya gidilmediğine dair bir inanış hala vardır.
Kur’anın hiç bir ayeti bilimsel olarak, ya da mantık çerçevesinde değerlendirilemez. Tümü saçmalıklardan ibarettir.
Selam
HACI

24-01-2005, 19:42
Merhaba Ella

Ben gunesinin dunya ve aya gore sabit oldugunu soyledim.Bildigim kadariyla gunes sisteminde gezegenler uydulara gore,gunes ise gezegenlere gore sabittir.Otobusun,icindeki insanlara gore sabit oldugu gibi.Tabiki gunesinde bir yorungesi vardir ve o yorunge uzerinde belli bir sure doner gider.
Ama buradaki ayette gorulen gunes ve ayin belli bir vakte akip gitmesi dunyaya goredir.Ayet bunun Allah tarafindan aciklandigini soyluyor.

Ayrica daglarin gokleri tutmak degilde yeryuzunu saglamlastirmak amaciyla varoldugu yine ayetlerde bildirilmektedir.

Ayrica onemli bir noktayi daha belirmek istiyorum.Seninde soyledigin gibi dine fayda saglamak icin dini bilimsellestirmeye calisan kisiler,mealleri hadisler dogrultusunda yapan kisiler ve din ugruna yalan soyleyen kisiler maalasef varlar ve varolmayada devam edecekler.Dinin icine dustugu bu karmasik durumu sorgulamak bana gore sadece ateistlerin degil inandigini soyleyen her insanin gorevi olmalidir.Gunumuzde pratik olarak yasanan islamin insanlara faydadan cok zarar verdigi cok net bir sekilde goruluyor.

Insanlarin islami dogru bir sekilde yasamamasinin islamin sucu olmadigini dusunebiliriz.Ancak bir sistem niteligini sadece teori degil,teori ve pratik ayni anda belirler.Almanlarin bir atasozu vardir."Teori bir seydir,pratik baska birsey."Bu durumda bugun yasanan islam her durumda yetersiz kaliyor.

Kuranin en onemli gorevlerinden biri insan ile Allah arasindaki iliskiyi ve kurallari belirlemesidir.Ancak son gunlerde Kuran bir fal kitabi olarak butun televizyon kanallarinda dolastirilmaya baslanmis ve epeyce bir reyting almistir.Buda islamin icine dustugu zor durumu gozler onune seriyor.

Belki sacma gelecek ama ben Kuran mealinin (ateist demeyelim) inancsiz ve tarafsiz dil bilimcileri tarafindan yapilmasinin daha dogru bir karar olacagini dusunuyorum.

Bence dini sorgulayan sadece Haci degil,yeni''de olmalidir,Ella''da olmalidir,Sermed-i Mahdud''da olmalidir,Alibaba veya ngcoskun''da kisacasi herkes olmalidir.

Sonucta din eger dogru ve saglam ise onu sorgulamak ancak ve ancak onu yuceligini meydana cikarmak icin buyuk bir firsattir.Ama tersi olursa bu dinin zayifligini gosterir ve yok olacagini gosterir.

Insanin en buyuk ozelligi ve hatta tek ozelligi Allah''in ona akil vermesidir.Allah''in bize vermis oldugu bu cok degerli seyi kullanmamamiz icin musluman ulkelerde her turlu oyunlar oynaniyor.Ben cok aciklikla iddia ediyorum.Akli rededen Allah''i rededer.

Simdi sunuda biliyorum.Bazilari diyeceklerki:"Bu Yeni denen sahis cift tarafli oynuyor.Ateist mi,musluman mi?".Bence boyle dusunmek onyargi olur.Siniflandirma olur.Sorgulamamak olur.Ben eger bugunku islam anlayisi ile dusunecek olursam yeni Irak ve yeni Afganistanlarin ortaya cikmasina katkida bulunmus olurum.Yani kotu olurum.Eger kotu isem daha kotu olurum.

Sevgili Ella

Senin ozellikle bu konulardaki bakis acini merak ediyorum.Her yazini virgulune kadar dikkat ederek okuyorum.Eminimki bu konulardada tatmin edici aciklamalarin olur.Ayrica Sylcaco kardesimizle yaptiginiz medeni ve bilim kokan tartismalarinizi ilgi ile takip ediyorum.Lutfen o tarz tartismalara devam edin.

ella
24-01-2005, 22:58
Merhaba Yeni,

Yeni Yazdı:
Ama buradaki ayette gorulen gunes ve ayin belli bir vakte akip gitmesi dunyaya goredir.Ayet bunun Allah tarafindan aciklandigini soyluyor.

Bak bu senin yorumun. Ayette dünyaya göre hareketlidirler, dünya sabittir diye bir ifade yok. Sen kendi düşüncenle bu yargıya varıyorsun. Hatalı yargından yola çıkarak Kuran’ı eleştiriyorsun. Bence bu ayeti bir daha oku. Bu mantığı genel itirazlarda hep görüyorum. Kafada olan bir önyargıya dayanarak kabuller yapılıyor.

Yeni Yazdı:
Insanlarin islami dogru bir sekilde yasamamasinin islamin sucu olmadigini dusunebiliriz.Ancak bir sistem niteligini sadece teori degil,teori ve pratik ayni anda belirler.Almanlarin bir atasozu vardir."Teori bir seydir,pratik baska birsey."Bu durumda bugun yasanan islam her durumda yetersiz kaliyor.

Bence de burada yanlış düşünüyorsun. Bir grubun yanlış yapması İslamı bağlamaz. Eğer İslam’ın dinamiklerinden hareket ederek bir kişi bu yalanları söylese dediğin bir ölçüde doğru olabilir. Bu yalanlar İslam’a rağmen söylenmiş şeylerdir. Benim gibi bir çok insan da bunu kabul etmez. Eğer kendini bir isimle sıfatlayanları yaptığı hatadan dolayı o sıfata sahip olan herkesi suçlamaya kalkarsak, hiçbir grup sistem yada meslek doğru olmaz. Örneğin sapık doktor çıkması bütün doktorların aynı olduğunu göstermez.

Yeni Yazdı:
Ayrica onemli bir noktayi daha belirmek istiyorum.Seninde soyledigin gibi dine fayda saglamak icin dini bilimsellestirmeye calisan kisiler,mealleri hadisler dogrultusunda yapan kisiler ve din ugruna yalan soyleyen kisiler maalasef varlar ve varolmayada devam edecekler.Dinin icine dustugu bu karmasik durumu sorgulamak bana gore sadece ateistlerin degil inandigini soyleyen her insanin gorevi olmalidir.Gunumuzde pratik olarak yasanan islamin insanlara faydadan cok zarar verdigi cok net bir sekilde goruluyor.

Bu konuda sorgulamayı en çok yapan insanlardan birisiyim herhalde. Bu yüzden kendimi bir mezhep adıyla değil isimlendirmiyorum. Ama ateist eleştirilerin bir çoğunu sorgulamadan öte karalama kampanyası olarak görüyorum. Sadece dine karşı olan kinlerinden dolayı düzgün fikirlerini bile yazamadan sadece hakaret ediyorlar.

Yeni Yazdı:
Sonucta din eger dogru ve saglam ise onu sorgulamak ancak ve ancak onu yuceligini meydana cikarmak icin buyuk bir firsattir.Ama tersi olursa bu dinin zayifligini gosterir ve yok olacagini gosterir.

Bu fikrine ben de katılıyorum. İslam hakkında hiçbir sorudan kaçmadım. Terbiyesizlere bile cevap vermeye çalıştım. Benim düşünceme göre İslam tüm ihtişamıyla ortadadır. Bu taraz forum ve tartışmaların çok faydalı olduğunu da her zaman söylüyorum. Dinin hurafe ve uydurma hadislerden temizlenmesi açısından çok faydalı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar sahih olduğunu iddia ettikleri kitaplardaki hadislerin durumunu gördükçe, gerçeğin nasıl olduğu daha yakından kavrayacaklar diye düşünüyourm. Daha önceden geleneksel din anlayışına sahip olan insanların bunu tartışmak için hiçbir fırsatları yokken artık herkes böyle bir fırsata sahip olacak.

Yeni Yazdı:
Insanin en buyuk ozelligi ve hatta tek ozelligi Allah''in ona akil vermesidir.Allah''in bize vermis oldugu bu cok degerli seyi kullanmamamiz icin musluman ulkelerde her turlu oyunlar oynaniyor.Ben cok aciklikla iddia ediyorum.Akli rededen Allah''i rededer.

Ben başka bir şey daha ilave edeyim, “aklı olmayanın dini de olmaz” çünkü din akıllı insanlar için gelmiştir.

Yeni yazdı:
Senin ozellikle bu konulardaki bakis acini merak ediyorum.Her yazini virgulune kadar dikkat ederek okuyorum.Eminimki bu konulardada tatmin edici aciklamalarin olur.Ayrica Sylcaco kardesimizle yaptiginiz medeni ve bilim kokan tartismalarinizi ilgi ile takip ediyorum.Lutfen o tarz tartismalara devam edin.

İlgine teşekkür ederim. Ben de açıkçası Sylcako ile karşılıklı yazışmaktan zevk alıyorum. Görüşlerinin birçoğuna katılmasam da karşılıklı belli bir saygı çerçevesinde yazabiliyoruz. Böyle bir standardı, böyle bir forumda yakalamış olmak gerçekten çok iyi. Onla yazışmaya tahmin ediyorum devam edeceğiz. Moleküler biyoloji konusunda yazdığı bir yazı vardı, ona cevabın bir kısmını yazmıştım, ikinci kısmını da yakında bitirip asacağım.

Selamlar

Not:
Sevgili hacı

Hacı Yazdı:
Daha fazla yanlış olamazsınız.. Ben hayalimde bir şey oluşturmuyorum. Siz oluşturuyorsunuz. Kur’an’ın bilimsel olduğunu iddia edenler sizlersiniz. Müslüman’lar. Şimdi bunu inkar mı ediyorsunuz? Edemezsiniz. Bu yalan söylemek olur. Size yalanı yakıştırmıyorum.

Kuran’ın bilimle çelişmemesiyle, bir bilim kitabı yada popüler bir bilim kitabı olması birbirinden farklıdır. Bu ikisi arasındaki farkı ayıramıyor musunuz? Sen yukarıda Kuran’ın hangi bilimin kitabı olduğunu söylüyorsun. Yada popüler bilim kitabı olup olmamasını tartışıyorsun. Böyle bir iddia yokki. Sen kendince hayali bir şey yaratıp buna saldırıyorsun.
Ben Kuran bilimle çelişmez diyorum. Kuran bir hidayet kitabıdır, içinde geçen konularda anlatılan bazı detaylar bilimsel gerçeklerle örtüşür diyorum. Yoksa Kuran popüler bir bilim kitabıdır, yada Kuran bir tıp kitabıdır diyen yok ki. Bu ikisi arasındaki farkı anlamaya çalış. Benim yalan söylediğim yada inkar ettiğim bir şey yok. Biraz mantık lütfen.
Selamlar

haci
24-01-2005, 23:20
Sevgili Ella
Kur''an''in bilimle celismemesinin, bir bilim kitabi ya da populer bir bilim kitabi olmasi farkli seylerdir diyorsunuz ama, yazinizi okuyan sizin de bu benzerligi yaptiginiz izlenimini alabilir.
Kur''an''in bilimle celismemesi ne demektir?
Daha da ilginci Kur''an''in bir hidayet kitabi olmasi ne demektir? Kur''an dogru yolu ararken bilimsel ilkelere de mi deginmektedir.
Kur''an''in bilimle celismemesi ve ayni zamanda bir hidayet kitabi olmasi son zamanlarda duydugum en ilginc laf cambazligi... Zekisiniz, sevgili Ella. Bunda hic kusku yok. Sizin kadar akilli olmayan bir suru Musluman bu konularda aptalca uzun yazilar yaziyor, hatta web siteleri aciyor. Ben bu forumda onlari yanitlamak istiyorum. Bu iddialari sizden duymadim. Sizin onlara inanmadiginizi tahmin ediyorum. Bana verdiginiz yanitlar, sizi hedef almadigim icin, bana yonelik olmamali. Benim sorgulamaya calistigim kaynaklar Kur''an''i bir bilim kitabi olarak lanse ediyor. Kur''an''da yer alan bilimsel konularin sayisi her gun biraz daha artiyor. Onlara layik olduklari yanitlari vermek zorunda oldugumuzu umarim anliyorsunuzdur.

Selamlar

HACI

24-01-2005, 23:33
Ben Kuran i bir fizik veya bir kimya kitabi gibi degerlendirmiyorum.
Kur an’ın kaynagı ilahi vahiydir. Hedefi insanlıgın dünya ve ahirette mutluluklarını saglamaktır. ici halis hidayet doludur. İnsanlığa hem bir fikir ve hikmet kitabı, hem bir ahlak ve ibadet kitabı, hem bir hüküm ve buyruk kitabı, hem bütün manevî ihtiyaçlarına merci olacak çok kitapların özünü iceren adeta mukaddes bir kütüphane hükmündedir. Kur an dır bu! Bir kitaptır ki sanki bütün kitaplar onu açıklamak için yazılmıştır
aslinda sizler bile aciklamaya anlamaya calisiyorsunuz...