Orijinalini görmek için tıklayınız : dinlerin tasviye sürecin ilk müslümanlıktanmı başlandı sizce
religeonsmaster
02-09-2006, 08:12
kurgusu başlayan medeniyetler çatışması fikrinin arkasında yeni bir dogmatizmle tüm insanlığa yeni bir din hazırlandığını *ve eski dinlerinde tasviyesine sahip olduğu taassup ve hoşgörüsüzlük nedeni ile müslümanlıktan başlandığını düşünüyorum. şimdi inaçlı arkadaşlar itiraz edecek hayır efendim en hoşgörülü din müslümanlıktır müslümanlıkta taassup yoktur diye inandığınız allah için hoş görü adına ne gösterebilirsinizki türk ulusunun başına gelen en büyük felakettir müslümanlık. dünyanın diğer yarısını karanlığa gömmüştür batı aydınlanırken kendi dinlerindeki taassubu yıkmıştır batı ve yerine aklı mantığıı koymuştur bence bu böyle ve bu yüzyılda bitecek gibi bildiğimiz dinler
güçlünün beraberindeki otoritesi aynı zamanda onu destekliyen kul-köleci, ırkcı, dinci kitle haline gelen insanlarla ola gelmekte. egoist sermayenin savaş bölgesi olarak gördükleri BOP için üretimleri olan savaş araç ve gereçlerinin daimi tüketici kitlesi bu din, ırk, güç peşinde koşanlara kendi fabrikaları kadar ihtiyaçları var. üzülerek söyleyim museviliğin ve hıristiyanlığın harami çocuğu müslümanlık ta desteklenerek sürdürülecektir..
religeonsmaster
03-09-2006, 01:08
ben umutla bakmak istiyorum buna. fikri ve vicdani özgürlüğün zafere ulaşacağı bir yüzyıl olacağını düşlüyorum tüm dünya cocukları için.
*zorbaların hakimiyet cabası her zaman aydınlanma doğurmuş insanlık tarihi öyle yada böyle kötü savaşlarla gelişmiş bu kargasanın içinden umarım böyle bir güzellik cıkar
Turan Dursunlar niçin ölüyor..
Geleceğe kendileri yaşayamasalar bile dinlerden arınmış özgür bir toplum oluşturabilmek için..
Sadece oturmak ve izlemek çözüm değil karanlığa ne yazık ki..
Ben yanmasam,
Sen yanmasan,
Biz yanmasak,
Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Nazım Hikmet
Bu şiiri daha iyi anlamak lazım bence..
Bu din adına yapılan tüm kıyım ve cinayetlerden (sadece müslümanlıktan bahsetmiyorum), bu dinle kendini haklı gösteren zorbalıklardan arınmış bir dünyayı kim istemez..
Ama isteyince olmuyor işte sadece.