Orijinalini görmek için tıklayınız : Site Yonetimin Adalet Anlayisi
Simdiye kadar iki kez moderatorluk yetkileri ile yazar kimligi arasindaki ayrimi cizemeyen murted isimli mod tarafindan taciz ve tehdit edildim. Hakarete ugreadim ve iletilerim silindi. Bu durumdan sikayetci oldugumda ise uyari alan taraf ben oldum.
Birinci sikayet konusu, bu arkadasin tamamen siyasi taraf oldugu bir konu aleyhinde ust uste baslik acmam uzerineydi. Bu kisi tarafindan "artik sabrimizi tasiriyorsun" seklinde bir tehdide maruz kaldim. Bu durumdan rahatsizligimi dile getirdigimde ise kendisiyle ayni goruste olan Nova isimli mod tarafindan uyari aldim. Daha sonra bunu yonetime sikayet ettim ama hicbir yanit alamadim
Ikinci mevzu dun yasandi. Ayni mod yine benzeri bir konu uzerinde tartisirken once bana hakaret etti, sonra ust uste iletilerimi silmeye basladi. Bu durumu da yonetime sikayet ettim ama konu disina ciktigimi soyleyip yine bana uyari verdiler.
Sanirim sikayet verilen konularda yoneticiler kendi aralarinda oylama yapiyor ve bu sekilde karar veriyorlar. Site yonetiminin benim aktif olarak tartistigim konu uzerinde taraf oldugunu ve bu dogrultuda karar verdigini dusunuyorum. Zaten murted isimli mod'un bana savurdugu hakaretlerde ve yetki ihlallerinde arkasinin saglam olduguna guvendigi izlenimi ediniliyor.
Forum icerisinde yasadigim bu magduriyeti diger katilimcilar ile de paylasmak istedim. Her konu icerisinde bazen balik disina cikmalar olur ama konuya bagli olarak bunlarin buyuk kismi benim yasadigim haksizliga ugramaz. Hem magdur edilip hem de uyari almak ise isin en tuhaf yani. Eger kararlar oy cokluguyla aliniyorsa adaletin tarafli bir jurinin karariyla saglanan bisey olamayacagini dusunuyorum.
istatistik
21-10-2011, 17:54
Başlığın konusu dışına çıktığı için pek çok kişi uyarılıyor. Hatta tekrarları nedeniyle ceza ya da uzaklaştırma alanlar da oldu. Kimse sizin gibi yaygara çıkarmadı. Bu yaygaranızın nedeni, hatanızı göremiyor olmanız. Bu nedenle de kabullenemiyor ve haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz. Politika bölümündeki pek çok başlığı çöplüğe çevirdiniz. Bunun yanında kemalist, stalinist, faşist, nasyonal sosyalist gibi pek çok kelimeyi kişiler hakkında önyargılarınızı ifade etmek amacıyla kullandınız. Sizin gibi düşünmeyen her kim var ise sizi hedef aldığı gibi bir paranoya içerisine girdiniz. Hala da aynı şekilde devam ediyorsunuz. Bir çeşit kendini önemli ve büyük görme gibi bir hastalığınız var.
Site yöneticilerinin kendi görüşleri olabilir ve bu görüşleri ifade etmede özgürlükleri var. eğer herhangi bir site yöneticisi sizin düşüncelerinizi sansürlemek istese, pek çok forumda yapıldığı gibi doğrudan yasaklar. Ancak, şu zamana kadar böyle bir uygulama gerçekleştirilmedi. Düşüncelerinizi özgürce yazıyorsunuz. Ancak bu özgürlük, site kurallarını ihlal edebileceğiniz anlamı taşımıyor. Diğer herkes gibi siz de site kurallarına uymak zorundasınız. Siteye üye olurken bu sözü verdiniz. Şimdi ne oldu da kendinizi bu sözün üzerinde görüyorsunuz? Sizin ayrıcalığınız nedir? Burada kendinize haksızlık yapıldığını iddia ederken, size sunulan özgür ortamı kötüye kullanarak, kendi reklamınızı yapmaya çalıştığınız diğer bütün üyelere haksızlık yapıyorsunuz.
Bu mesajımın ardından da yine her türlü kulbu takacaksınız. Bunu da biliyorum. Ancak pek de umrumda değil. Sonuçta bir forum ortamındayız ve yazılanlar herkes tarafından okunabiliyor. Kararı da yazılanları okuyan verecektir.
Bu da bonus olsun:
http://www.youtube.com/watch?v=liHD7XvONwY
Sn istatistik
Bana verilen uyari cezalarinda oy kullanan uyelerden biri oldugunuzu tahmin ettigim icin simdi neden boyle seyler yasandigini daha iyi gorebiliyorum. Siz benim sikayetci oldugum konunun ne oldugunu bile anlamiyorsunuz, nasil adil oy kullanacaksiniz? Forumda daha kidemli ust yonetici olan Frodo ile bile didismelerim oldu ama onlar yonetici yetkilerini murted gibi benim aleyhime kullanmadilar. Burada moderatorluk yetkiniz muhalif oldugunuz yazarlari ezmeniz icin verilmedi size. Sizin gibi dusunen insanlarin oy coklugu ile adalet saglayacaginizi saniyorsaniz hukugun ne oldugunun h'sinden bile haberdar degillsiniz
istatistik
21-10-2011, 18:03
jadi,
Yukarıdaki yazıyı adam akıllı oku. İdrak edene kadar, hatanı anlayana kadar oku.
Bakin sn istatistik. Benim fikirlerim cop oldugunu dusunuyor olabilirsiniz ama ben de sizin icin aynisini dusunuyorum. Burda mevzu bu degil. Sizin savunmaya calistiginiz siyasi gorus gercekten savunulabilir olsaydi tartisma adabina bu kadar aykiri saldiri, hakaret dedikodu ve ihlal yapmak ihtiyaci hissetmezdiniz zaten.
Konu uzerinde tamamen tarafli bir moderatorun yetkilerini haksiz olarak kullandigindan sikayet ediyorum ve oy birligiyle ana uyari veriyorsunuz. Boyle adalet olmaz
Herneyse,
Istatistik isimli mod'un verdigi yanittan benim sundugum sikayet konusunda ne kadar adil oy kullanabilecegi gorulmustur umarim. Benim sikayet ettigim moderatorun yetkilerini keyfi olarak kullanmasi, adam bana yanit olarak forumu cope cevirdin diyor :)
Mesela ben tamamen tuzuk kurallarini uygun olarak actigim bir baslikta "sabrimizi tarsiriyorsun" diye tehdit edildim. Yonetim neden bu basvuruma cevap vermedi. Modlar boyle keyfi olarak tehdit savurabiliyor mu?
istatistik
21-10-2011, 18:34
Yetkilerin keyfi olarak kullanılmadığı, konuyu ısrarla saptırmaya çalıştığınız için mesajlarınızın taşındığını açıklıyorum ve bunu idrak edemiyorsunuz. konuları çöpe çevirdiniz dememin nedeni de budur. Israrla konuları saptırıyorsunuz. Yukarıdaki bir bölümü hatırlatmak isterim.
Diğer herkes gibi siz de site kurallarına uymak zorundasınız. Siteye üye olurken bu sözü verdiniz. Şimdi ne oldu da kendinizi bu sözün üzerinde görüyorsunuz? Sizin ayrıcalığınız nedir? Burada kendinize haksızlık yapıldığını iddia ederken, size sunulan özgür ortamı kötüye kullanarak, kendi reklamınızı yapmaya çalıştığınız diğer bütün üyelere haksızlık yapıyorsunuz.
Kendi faşizan düşüncelerinizi insanlara demogoji ile dayatmaya çalışmanız çok hoş.
Istatistik isimli mod'un bana karsi takindigi taviri gorenler, sikatci oldugum bir konuda ne kadar tarafsiz oy kullanabilecegini de anlamislardir. Benim sikayetci oldugum sey buydu ve burada yapilan uygulamayi diger uyelerle de paylasmak istedim zaten. Yonetim kurulu gercekten tarafsiz olsaydi murted bu kadar ileri gitme cesareti bulamazdi diye dusunuyorum.
Soz kunusu moderatorun bana ettigi hakaret mesaji asagida. Bundan sonra butun iletilerimi, silmeye basladi. Silinen iletilerim kesinlikle konu baglamindan tamamen alakasiz degildi. Bu yuzden sikayet ettim ve ben uyari cezasi aldim.
Kımıl zararlısı, bu nereden çıktı şimdi?
Seni ben İngiliz psikiyatristlerine emanet ediyorum, Türk doktorlarının bir şey yapabileceklerini sanmıyorum senin için.
Kimin neyi suistimal ettiği ortada, ahlakçılık oynarken bile herkesten ahlaksız olduğunu saklayamıyor, lafın bittiği yerde ortaya karışık bir şeyler sallıyorsun.
O iletilerin orada kalmayacak bayan safsata.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26633&page=5
Bu sayfadaki 45. ileti olan İstatistik'in iletisinden sonra Jadı'nın girdiği iletiler konu dışı olduğu için forum kirlerine alınmıştır. Şu an forum kirleri bir sorun nedeniyle gözükmediği için ayrıca bir başlık açıp oraya taşıdım.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26643
Hanımefendinin o başlığa 46. olarak girdiği ileti şu şekilde:
Bu tip mevzularda butun faturayi hukumete kesmeye calisan ulusalci veya kemalist arkadaslar nedense atalari olacak sahisa hic toz kondurmazlar. Onlarin derdi genclerin olmus olmasi degil bunlardan siyasi rant elde etmek zaten.
M.Kemal'in Kurt sorunu konusunda ve genel ulus anlayisi olustururken yaptigi yanlisliklari ele alan bir makale . Bu kisiyi yere goge sigdiramayan sahislarin tiyniyetini anlayacaksiniz okudugunuz vakit
http://stratejiksiyaset.blogcu.com/ataturk-un-yaptigi-hatalar/8754477
Başlığa bir göz gezdirilirse görülecektir ki o başlığa ne ulusalcı ne de Kemalist bilinen biri yazmış. Aksine tüm suçun Akp'de olduğunu söyleyen kişiler -ki kendisi başkalarının ihmal ve suçlarını öne sürüp de bunların suçu yok mu diyerek faturanın tümden Akp'ye kesilmesine karşı çıkıyor.- oturup konuşulmasından yana olan kişiler. Kimse Kürt sorununun kökeni Akp'dir dememiş ya da herhangi bir zaman diliminde, herhangi bir başlıkta herhangi bir dönemdeki asilmilasyon politakaları için iyi yapılmıştır dememiştir. Bu gayet ortadayken
söyleyecek lafı omadığından olsa gerek kemalist ya da ulusalcılara sataşmak ve Akp'yi olduğundan masum göstermek amacıyla kimse evet o zamanın politkaları tümden doğrudur dememişken konuyu cumhuriyetin ilk dönemindeki uygulamalara getirmeye çalışmaktadır.
Bunun konuyu saptırmaktan öte bir anlamı var mıdır?
Bakın ne diyor?
Bu tip bir olayi siyasi emellerine alet etmeye calisan sahislarin samimiyetsizligi midemde eksime yaratiyor o yuzden olsa gerek.
Ozellikle Kurt sorunu konusunda M.Kemal ve Ismet ikilisinin imza attigi insanlik disi faaliyetler icin asagidaki yazinin mutlaka okunmasini istiyorum
Olayları siyasi emellerine alet edenler, yani sadece Akp'yi suçlayan bizler samimiyetsizmişiz. Çirkinleşecek bahane arıyor, kinini kusacak yer alıyor. Bir Allah'ın kulu söylesin ki kim, nerede, hangi zaman diliminde kendisinin linkini verdiği faaliyetleri savunmuş? Bu, vıcık vıcık çamur, başka da bir şey değil...
Hakaret ettiğim ileti de şuymuş:
Kımıl zararlısı, bu nereden çıktı şimdi?
Seni ben İngiliz psikiyatristlerine emanet ediyorum, Türk doktorlarının bir şey yapabileceklerini sanmıyorum senin için.
Kimin neyi suistimal ettiği ortada, ahlakçılık oynarken bile herkesten ahlaksız olduğunu saklayamıyor, lafın bittiği yerde ortaya karışık bir şeyler sallıyorsun.
O iletilerin orada kalmayacak bayan safsata.
Aynı iletileri Kürt Sorunu başlığına asmış, kimse de ona bir şey dememiş. Çünkü o başlığın içeriğine uygun. Derdim yazdıklarıyla olsaydı onlara da müdahale ederdim herhalde. İlgili konuyu (Bir kaç ileti yukarısında ahlakçılık oynayarak bu konuyu bile siyasi emellerinize alet ediyorsunuz demişti.) her zamanki gibi Kemalizm'e olan nefreti kusacak bir alana çevirmeye çalıştığı için iletilerini taşıyacağımı söylemişim; bu da tehdit dediği.
Önüne geleni yaftalayan birinin ''kımıl zararlısı'', ''psikiyatriste görün'', ''bayan safsata'' gibisinden ifadeler için bana hakaret ediliyor diye yaygara koparması ise trajikomiktir. Bir de ''geri'' var, ondan da yergin rahatsız olmuş. Bundan ibaret hakaret ediyorlar bana diye kıyameti kopardığı ifadeler.
Geri, zaten savaşarak bir şey olmayacağını söylüyoruz. Bu sorduğun şeyin muhattabı bile biz değiliz zaten. Şartları düzelltin ne oldu? 24 asker yerine on asker kaybettin? Sorun çözüldü mü? Şu durumda bile yıkama yağlama, kabahatin hiç olmazsa bir kısmını başkalarına yıkama dersindesin.
Soz kunusu moderatorun bana ettigi hakaret mesaji asagida. Bundan sonra butun iletilerimi, silmeye basladi. Silinen iletilerim kesinlikle konu baglamindan tamamen alakasiz degildi. Bu yuzden sikayet ettim ve ben uyari cezasi aldim.
Uyarı cezası alışının sebebi aynı iletileri ısrarla aynı başlığa asman -ki başka bir başlığa astığında ne iletilere ne de sana müdahale edilmemiştir.- ve konu dışı iletiler yazmandır. Çarpıtma. Seni bizzat benim uyarmamış olmam o an tartıştığın kişi ben olduğumdandır.
Murted yaptiklarinin neden hakli oldugunu anlatmaya calisan biseyler yazmis, Bazi durumlarda modlarin hakaret edip tehdit savurma, yetkilerini kendi gorusleri dahilinde kullanma olduguna ikna etmeye calismis. Istatistik gibi kimselerin oyuyla da dava karara baglanmis
Ben söyleyeceğimi gayet açık şekilde söyledim, Aihm'e kadar yolun var.
Ben söyleyeceğimi gayet açık şekilde söyledim, Aihm'e kadar yolun var.
Arkan saglam korkma en ust mahkemeye de gitsem yine bana uyari cezasi vereceklerdir. Ben sadece bu olayi forum ile paylasmak istedim. Sikayet konusu fikirsel farkliliklar degil, bazi yetkilerin maksadi disinda kullanilmasi ve taraf tutan yoneticilerin oylariyla adeletin saglandiginin sanilmasidir
Sayin Jadi,
Moderatorluk yetkisi ile yazar kimligi arasindaki ayrim ne demektir?
Modlar herhangi bir konuya iliskin mesaj yazarken, "kukla uye" rolunu mu oynamalidir sizce?
Veya mesaj yazarken tirnak icinde, bu mod olarak bu da yazar kimligi ile yazilmistir seklinde ibare mi dusmeliyiz?
Birden fazla uye tarafindan okunduguna gore , bu ayrim(mod-yazar kimligi) neye gore yapilacaktir?
"Forumu cope cevirmek ", bu sekilde davranan uyelere yonelik, hem yonetim tarafindan hem de diger uyeler tarafindan kullanilan bir deyimdir. Zira yonetim de diger uyeler tarafindan raporlar(sikayet) almaktadir bu yonde.. Ayni olaylar ornegin bir islam forumunda da olmaktadir.
-Arama yapmaksizin, konu acmak
-Asilmis olan mesajlari(alintilari vs.) yeniden asmak
-Hicbir konu veya fikir icermeyen ve siteye katki saglamayacak baslik acmak
-Ornegin Cafe'ye uygun olan bir basligi, konulu bolumde acmak,
-Konu disina ziyadesiyle cikmak vs. gibi
Ama bu baglamda istisnasiz herkese ceza vermek adil degil. Bu sebeple konuyu tasiriz, birlestiririz, cope kaydiririz vs. Uye de bunun farkina varir, ve bir dahaki sefere daha dikkatli davranir diye dusunuruz. Sonucta hepimiz insaniz ve hata yapabiliriz.
Yani Murted, sorunlu bir baslikta kendi kafasina gore diledigi seyi silip, dilemedigini oldugu gibi birakma luksune sahip degildir.
Adiliyet; modlari, herseyden once forumun amaci dogrultusunda(site duzeni) kullanilmasi, diger uyelerin de kisilik ve siyasi dusunce ozgurlugunu dikkate alma cizgisinde baglayicidir. Her acilan basligin (hic degilse politika basliklari) ayni tanimlarla(sen kemalistsin, sen stalincisin, sen fasistsin, hicbirsey bilmiyorsunuz yalnizca ben biliyorum vs. tarzi) bir nevi copluge cevrilmesi ve konudan uzaklasilmasi sonucu elbette konulara mudahale edilecektir.
Siz pekcok kereler, bircok uyeye(genel) karsi taciz iceren tanimlar kullandiniz. Buna ragmen uslubunuzu duzeltmenizi bekledik. Murted'e iliskin taciz ediyor seklindeki sikayetiniz geldiginde de, onceden de diger uyelere karsilik kullandiginiz uslup dikkate alindi.
Yani olayin ozu su idi:
Siz onunuze geleni taciz edebiliyordunuz tartsima esnasinda , bunda bir sorun yoktu, fakat siz taciz edilince bayrak actiniz.
Sizin saga sola savurdugunuz tacizleriniz adina, bizim diger uyelerden sikayet beklememize de gerek yok. Zira onlar sizin stress topunuz degiller. Ki size fazlasiyla musamaha gosterildi.
Sizinle paralel dusunen (siyasi olarak) baska uyeler de var. Hic dusundunuz mu acaba onlara da neden ayni sekilde yaklasilmadi? Demek ki ortada bir uslup sorunu var ve siz bunun farkinda degilsiniz.
istatistik
21-10-2011, 20:05
Sayın jadi, kendi reklamınızı yapmaktan tatmin olduğunuzda haber verin.
http://www.youtube.com/watch?v=liHD7XvONwY&feature=player_embedded
sayın jadi, site yönetimini suçlamadan önce şapkanızı çıkartıp özeleştiri yapsanız muhakeme yapabilmeniz açısından çok daha yararlı olacaktır. kaldı ki forum yönetimi gayet adilane olduğunu sizin yazılarınıza rağmen hala üyeliğinizin sonlandırılmamış olması ile belli etmektedir. aynı zamanda bu forumda gerek murted gerekse istatistik dışında kalan birçok üye arkadaşımızla da karşıt olmuş ve hakaret olarak algılayabileceğiniz yazışmalarınız olmuştur, bilhassa kendim bu yazıları daha önceleri okudum. buradan anlaşılacağına göre sorun murted, istatistik veya doğrudan forum yönetiminde değil bu kadar çok insanı karşınıza alarak direk sizde olduğu aşikardır.
spartacus
21-10-2011, 20:24
Jadı adaletden bahsediyor, adalet istiyorsun, oysa adaletsizliğin için istiyorsun. O halde neden bir blog açmıyorsun? Aç bir blog, kendinden gayrısını karala, çamur at..
Defalarca yapılan eleştiriyi bir daha anımsatayım.
1. Olgulara-konulara göre yaz. Eğer konu ya da olgu hakkında bir fikrin yoksa, sırf konuyu sapıtmak ya da fikir belirtenleri susturmak için ithamlarda bulunma. Bu yönteminden vazgeç.. Olgu hakkında fikrin varsa yaz, yoksa yazma... her başlığı basit bir kaç içi boş kelimeye endeksledin, konulara göre yaz...
2. Herhangi bir eleştiriyi, ikide bir birilerini koruma histerisiyle bastırmaya çalışma.
Örnek: Ben bu gün hastaneye gitsem, bana sıralı bir numara verseler, sıram geldiğinde ise dur!, sen git tekrar sıra numarası al deseler, sence ben bunu eleştiremez miyim?
Senin cevabın hayır eleştiremezsin, daha önce çok oluyordu, şimdi o kadar olmuyor? Bu söylemin benim başıma gelen şeyi değiştirdi mi? Daha önce çok ya da az olması demek benim yaşamışlığımı ortadan kaldırdı mı? Ya da benim hakkımı aramama ya da durumu eleştirmeme engel olabilir mi? Dile getirdiğim an bu seferde beni kemalist, ulusalcı bilmem ne olmakla suçluyorsun? Sence başıma gelen bu olayın benim neyci olduğumla alakası var mı? Sen ne yapmaya çalışıyorsun?
Basit-bayağı! bir hükümet böyle bir taktik izliyor ve sende böyle balıklama bir biçimde her başlığa dalıyorsan, üzgünüm, buna çirkeflik deniyor. Düşünsene, hakkımı arıyorum, ama hükümet bana kemalistlikden, ulusalcılıkdan dem vuruyor, ya da eskiden de olduğundan, ya da eskiden daha çok olduğundan(bu şimdi de olduğunu kabul etmek değil mi?! eee o halde sorun ne?). Bunun adına özgürlük ve adalet diyorsun, oysa adaletsizlik tam da hamurunun mayasında... ister çözersin, ister çözmezsin, ama lütfen forumu ve katılımcıları bu biçimde itham edip, susturmak, konuları da sabote etmekten vazgeç...
Hükümeti aynen geçmişdekiler gibi(yok iç düşman, dış düşman, yok ezan susmaz, yok bayrak inmez! vs, darbeciler, ulusalcılar, kemalistler, eskiden daha çoktu bizde yapıyoruz ama AZ(?)) böyle sindirici-antidemokratik bir yol izlediği için eleştirmen gerekirken aksine, bu çirkefliği topluma dayattığı yetmiyormuş gibi birde sen gelip forum konularında yapıyorsun. Lütfen, yaptığını bir düşün. Sen ne yapmaya çalışıyorsun? Şimdi bir fikrimi, düşüncemi söylesem, devlet bana şiddetli bir baskı uygulasa, susmalı mıyım? Beni susturmak sana ne kazandırıyor jadı? hadi beni susturdun, senin yaptığın ne oluyor?
Boşu boşuna küçük hükümetlerin küçük oyunlarıyla kafanı dolduracağına biraz düşün, kişilerle mi uğraşmalısın, olgulara mı bakmalısın? eskiden çok oluyor diye buyur beni öldür o zaman. Sonra da öldürdüm, ama kötü bir şey yapmadım? öldürdüğümü de iddia edemezsiniz!? Sebep? eskiden daha çok oluyordu, hem darbeciler de var... Bunun için sınırsız özgürlük istiyorsun, kusura bakma o özgürlük bu gün hükümetin elinde, dilediği gibi kullanıyor, sende bir blog aç bu faşizanlığı dilediğince uygula.. Bu forumda neden uygulayamıyorum diye de lütfen yakınma, biz demokratik bir ortamız, demokrasinin de adaletinde ne olup-olmadığını iyi biliyoruz..
Senin bir yazını şikayet etmiştim. Bi sonuç alamadım, daha önceki bir kaç şikayetim gibi. Bak ben birşey diyor muyum ? Halen seni katlanmak zorunda kalıyorum. Şu siteyi didik didik okurdum, ta ki sen gelip her şeye mandanoz olana kadar. Artık girmiyorum bile! İnan, isteğim kalmadı.
Jadı sitede ne kadar süredir yazıyor tarihçesine bakamadım.. Bir dönem siteyi takip etme olanağı bulamadım çünkü.. son bir kaç hafta içinde okuduklarım ise neden dahil olduğu başlıkların alevlendiği hakkında yeterince bilgi içeriyor. Forum ortamında yazarın kendini tekrarlaması işkenceden beter en azından benim için. siz ilginizi başlangıçta çeken takip etmeye çalıştığınız, cevap hakkı doğan diğer yazar işten eve bir an önce gelse de:) düşünce güreşine tutuştuğu kişiye yazısını postalasa diye beklerken, O da ne ! sürekli aynı kişi, aynı içerikli ileti tekrarları karşısında ne yapacaksınız? ya konuyu takip etmekten vaz geçeceksiniz.. Ya da içinize atmayacaksınız. Nihayetinde dün yanlış hatırlamıyor isem akşam saatlerinde aynı içerikli iletinin, jadı tarafından birkaç başlığa aynı anda asıldığını gördüğümde okuma alanımı koruma güdüsü ile müdahil olma gereği duymuş oldum bir başlıkta. Sonuç mu? konunun orijinini tartışmak bizleri rahatsız ediyormuş,savunma refleksimiz aynıymış:) Eh! yani de bir yere kadar. karşısındaki üyenin ne anlatmaya çalıştığı umuru olmayan, topyekün yazarları aynı potaya koyup, hazırda bekleyen cevap yapıştırmaları karşısında bu başlıkta jadı tarafından dile getirilen feryadın haklılığına nasıl ikna olabilirim? keşke modlar ile aranızda devam etmiş olsaydınız sorununuz her ne idiyse! biz okuyucuları madem konudan haberdar ettme gereği duydunuz! biz de her zaman olduğu gibi mürtezalık yapıp önemsendiğimizi düşünerek bu cevabı yazdık. siz ulusunuz, siz devletsiniz, biz kuluz bilmeyiz affediniz!
Bence forum yonetimi demokratik olmak ile hukusal olmak arasindaki farki bilmiyor. Aslinda demokratik olmak insanlarin kendi yoneticilerini kendilerinin secmesi demektir. Bu secimler belli periotlar ile yenilenir. Hukuk ise yasalarda yazili olan kurallar demektir. Suclar, kurallar ve cezalar bellidir. Cezalar belirlenirken demokratik secim son belirleyici faktor olamaz
Burada yoneticiler secim ile degil atama ile belirleniyor. Ama biz, bir mod'un uygulamasindan sikayetci olursak o zaman demokrasi akillarina geliyor
Bir uygulama konusunda haksizliga ugradigimi dusunuyor ve hakkimi aramak icin sikayetci oluyorum. Bunun bedeli olarak bana uyari cezasi veriyorlar. Buyuk ihtimalle sikayet dilekcesi vermeseydim uyari da almayacaktim. Adeta nispet verircesine ya da , bak bir daha hakkini arasan daha agir ceza veririz dercesine bunu yaptilar
Bir kac ay once hic hak etmedigim halde "sabrimizi tasiriyorsun" diye bir tehdit aldim. Sikayet edince yine uyari cezasi verdiler. Bu forumda hakkini aramaya calismak dgm'de veya askeri mahkemede yargilanmak gibi sanki. Birde akp nin demokrasisine burun kivirirlar
Her neyse, istatistik gibi uyelerin oy coklugu ile adaletin saglanabilecegine inanmiyorum. Bu forumdaki yonetici kadrosunun yarisindan fazlasinin ayni zihniyette oldugunu biliyorum. Daha ust mercilere sikayetimin temyiz edilmesi icin yine dilekce verdim. Aldigim yanitin sonuclarini burada paylasmaya devam ederim artik. Istatistik bu kadar sacmalamana ragmen sana sabredip yazmana izin veriyoruz anlamina gelecek seyler soyluyor. Hakkimi aramak icin yaptigim girisimleri sacma sapan bir video yapistirarak yanitliyor. Daha ust duzey yoneticiler, olmasini istediginiz forum boyle bisey mi?
Jadı sitede ne kadar süredir yazıyor tarihçesine bakamadım.. Bir dönem siteyi takip etme olanağı bulamadım çünkü.. son bir kaç hafta içinde okuduklarım ise neden dahil olduğu başlıkların alevlendiği hakkında yeterince bilgi içeriyor. Forum ortamında yazarın kendini tekrarlaması işkenceden beter en azından benim için. siz ilginizi başlangıçta çeken takip etmeye çalıştığınız, cevap hakkı doğan diğer yazar işten eve bir an önce gelse de:) düşünce güreşine tutuştuğu kişiye yazısını postalasa diye beklerken, O da ne ! sürekli aynı kişi, aynı içerikli ileti tekrarları karşısında ne yapacaksınız? ya konuyu takip etmekten vaz geçeceksiniz.. Ya da içinize atmayacaksınız. Nihayetinde dün yanlış hatırlamıyor isem akşam saatlerinde aynı içerikli iletinin, jadı tarafından birkaç başlığa aynı anda asıldığını gördüğümde okuma alanımı koruma güdüsü ile müdahil olma gereği duymuş oldum bir başlıkta. Sonuç mu? konunun orijinini tartışmak bizleri rahatsız ediyormuş,savunma refleksimiz aynıymış:) Eh! yani de bir yere kadar. karşısındaki üyenin ne anlatmaya çalıştığı umuru olmayan, topyekün yazarları aynı potaya koyup, hazırda bekleyen cevap yapıştırmaları karşısında bu başlıkta jadı tarafından dile getirilen feryadın haklılığına nasıl ikna olabilirim? keşke modlar ile aranızda devam etmiş olsaydınız sorununuz her ne idiyse! biz okuyucuları madem konudan haberdar ettme gereği duydunuz! biz de her zaman olduğu gibi mürtezalık yapıp önemsendiğimizi düşünerek bu cevabı yazdık. siz ulusunuz, siz devletsiniz, biz kuluz bilmeyiz affediniz!
Sn pervane,
Simdi benim fikirlerimden rahatsiz oldugunuz icin bunlari yaziyorsunuz ama adalet herkez icindir. Muhalif gordugunuz icin insanlari bu kadar kolay harcamayin. Benim sikayetci oldugum sey, kimseye hakaret etmedigim veya konunun disinda cok fazla cikmadigim halde bir moderator tarafindan hakarete ugramam, hakkimi aramaya calistigimda buna pisman edilmeye calismam. Burada cignenen adalet birgun size de lazim olabilir
@jadi
Bir kac ay once hic hak etmedigim halde "sabrimizi tasiriyorsun" diye bir tehdit aldim. Sikayet edince yine uyari cezasi verdiler. Bu forumda hakkini aramaya calismak dgm'de veya askeri mahkemede yargilanmak gibi sanki. Birde akp nin demokrasisine burun kivirirlar
------------------
AKP "demokrasisinin" özel yetkili mahkemelerini unutuyorsunuz sayin jadi. ;)
@jadi
------------------
AKP "demokrasisinin" özel yetkili mahkemelerini unutuyorsunuz sayin jadi. ;)
Orada da son hukum oy cokluguna bakilarak mi veriliyor? Eger oyleyse bunu adi sadece hukuk skandalidir
İnsanın veya topluluğun adaletli veya adaletsiz olmadığı güçlü olduğu anda anlaşılır. Ondan gayrısı laf-ı güzaftır. Forumlarda yönetimin adil olması olasılık dahilindedir. Fakat bildiğim kadarıyla forumlarda terazinin bir kefesi ağır basar. Moderatorler ve adminlerin haksız olduğu olaylarda haklı oldukları kabul edilir. Yeni üye olduğum için sitenin adaleti hususunda bir fikrim yok.
Sayin Jadi,
Moderatorluk yetkisi ile yazar kimligi arasindaki ayrim ne demektir?
Modlar herhangi bir konuya iliskin mesaj yazarken, "kukla uye" rolunu mu oynamalidir sizce?
Veya mesaj yazarken tirnak icinde, bu mod olarak bu da yazar kimligi ile yazilmistir seklinde ibare mi dusmeliyiz?
Birden fazla uye tarafindan okunduguna gore , bu ayrim(mod-yazar kimligi) neye gore yapilacaktir?
"Forumu cope cevirmek ", bu sekilde davranan uyelere yonelik, hem yonetim tarafindan hem de diger uyeler tarafindan kullanilan bir deyimdir. Zira yonetim de diger uyeler tarafindan raporlar(sikayet) almaktadir bu yonde.. Ayni olaylar ornegin bir islam forumunda da olmaktadir.
-Arama yapmaksizin, konu acmak
-Asilmis olan mesajlari(alintilari vs.) yeniden asmak
-Hicbir konu veya fikir icermeyen ve siteye katki saglamayacak baslik acmak
-Ornegin Cafe'ye uygun olan bir basligi, konulu bolumde acmak,
-Konu disina ziyadesiyle cikmak vs. gibi
Ama bu baglamda istisnasiz herkese ceza vermek adil degil. Bu sebeple konuyu tasiriz, birlestiririz, cope kaydiririz vs. Uye de bunun farkina varir, ve bir dahaki sefere daha dikkatli davranir diye dusunuruz. Sonucta hepimiz insaniz ve hata yapabiliriz.
Yani Murted, sorunlu bir baslikta kendi kafasina gore diledigi seyi silip, dilemedigini oldugu gibi birakma luksune sahip degildir.
Adiliyet; modlari, herseyden once forumun amaci dogrultusunda(site duzeni) kullanilmasi, diger uyelerin de kisilik ve siyasi dusunce ozgurlugunu dikkate alma cizgisinde baglayicidir. Her acilan basligin (hic degilse politika basliklari) ayni tanimlarla(sen kemalistsin, sen stalincisin, sen fasistsin, hicbirsey bilmiyorsunuz yalnizca ben biliyorum vs. tarzi) bir nevi copluge cevrilmesi ve konudan uzaklasilmasi sonucu elbette konulara mudahale edilecektir.
Siz pekcok kereler, bircok uyeye(genel) karsi taciz iceren tanimlar kullandiniz. Buna ragmen uslubunuzu duzeltmenizi bekledik. Murted'e iliskin taciz ediyor seklindeki sikayetiniz geldiginde de, onceden de diger uyelere karsilik kullandiginiz uslup dikkate alindi.
Yani olayin ozu su idi:
Siz onunuze geleni taciz edebiliyordunuz tartsima esnasinda , bunda bir sorun yoktu, fakat siz taciz edilince bayrak actiniz.
Sizin saga sola savurdugunuz tacizleriniz adina, bizim diger uyelerden sikayet beklememize de gerek yok. Zira onlar sizin stress topunuz degiller. Ki size fazlasiyla musamaha gosterildi.
Sizinle paralel dusunen (siyasi olarak) baska uyeler de var. Hic dusundunuz mu acaba onlara da neden ayni sekilde yaklasilmadi? Demek ki ortada bir uslup sorunu var ve siz bunun farkinda degilsiniz.
sn neva
Yani benim uslubumu begenmediginiz icin en son sikayet verdigim konu hakkinda aleyhimde oy kullandiniz. Belki de neden sikayet ettigimi onemsemediniz bile. Sadece bana gicik oluyordunuz ve haksiz olduguma hukmettiniz
Ayrica ben sivri dilli olabilirim ama hakaretamiz iletiler yazmama konusunda kendimi oto-sansurden her zaman geciyorum. Bana karsi yazan uyeler bazen gercekten hakaret ederlerken ben ayni kelimeleri kullanarak yanit vermiyorum. Tamam hep konulari kavgaci olarak tartismamdan rahatsiz olab ilirsiniz ama bu kural disi olan bisey degil. Ayni ters uslubumu musluman uyelere karsi islami konularda kullanacak olsam belkide keyiften dort kose olurdunuz. Bence en buyuk rahatsizlik yaratan sey fikirler
Eskiden yazarlik yaptigim ateist sitede ayni kavgaci dilimi muslumanlara karsi kullanirdim. Herkez beni cok severdi. Ne zaman ki politikaya merak saldim, kemalizme karsi oldum, o zaman bu insanlarin gercek yuzunu gordum iste
Sn. jadı bu yazdıklarınıza kendiniz inanıyor musunuz?sizin fikirlerinizin nesinden rahatsız olacağım? siyasi parti üyesi miyim, oy kaygısı mı taşıyorum, seçmelerimi mi elimden alacaksınız? sizi neden muhallif göreyim ki? siz bildiklerinizi dile getiriyorsunuz. biz de bildiklerimiz ile karşılık veriyoruz. Beğenmiyor musunuz! biat edilmedi mi, üretiminiz alıcı bulmadı diye harcandınız gittiniz vah ki ne vah! site iç işlerine karışmak haddim değil..modluğun ne meşakatli olduğunu bilirim. Arafta tesbih çektirtir üyeler,kafanızı vuracak duvar bulamazsınız.İsa'ya da Musa'ya da yaranamazsınız ikisi de benim dinim der durur.Oysa ki sizin dininiz yoktur..Kulluğu,köleliği,ilkel kabile yasalarını savunan aklıevveller cevapsız kaldığında,savundukları rağbet görmediğinde son bir hamle ile demokrasi ipine sarılır, her eve lazım nede olsa, forumdan öğrendikleri ile soslu demokrasi nutukları çeker durur site sakinlerine. Her insanın bir taşma noktası vardır. bariz küfür içermiyor ise yazı dilinde inceden dokundurmalar olağandır.Aktif olan yazarların hiç biri lise çağlarını yaşamıyor..Burası paşa konağı da değil. Fikirler çarpıştırılıyor. Hak hukuk adalet konusunda ise sitenin tüzüğü disiplin uygulamalarını tartışma kapsamı dışında bırakıyordu. ilgili madde hala yerinde duruyor ise ki bakmadım.Bu başlığın varlığı tüzüğe aykırıdır. bu da böyle biline..
sayin pervane. Gercek soyluyorum bakin eskiden muslumanlar ile islami konulari yine bu uslubumla tartisirdim. Muslumanlar haric kimse benden rahatsiz olmazdi. Ayni uslup kemalizme karsi donunce tahammul sinirlarimizi zorluyorsun, zaten sana cok sabrettik diyorlar. Veya biliyorsunuz iste marksistlerinde bazi tabulari va ve onlara dokunursan bir teist gibi reaksiyon verebilirler...vs. Bu forumda bana bu kadar insanin karsi olma nedeni bu aslinda ho$ ben de kimseye kendimi sevdirme derdinde degilim ama karsilik olarak bana yaptiklari saldirilar kabul edilir gibi degil. Fikirler yine fikirler ile curutulmelidir, dedikodu, hakaret ve ya asagilama ile degil. Bu mantiginiz yuzunden her secimde kaybedeceksiniz zaten
Ben bu forumda yazdigim sure icerisinde herkezden daha cok hakarete maruz kaldigimi dusunuyorum ama sikayet etmedim cunku bu tarzim degil. Murted ise mod yetkileri ile yapmamasi gereken seyler yapiyor. Sikayetimde haksiz oldugumu dusunmuyorum zirt pirt sikayet eden biri degilim zaten. Ama sikayetime karsi aldigim gayri ciddi yanit(bu ikinci) artik biraz bardagi tasirdi. Ve bu uygulama herkezin gozleri onunde tartisilsin istedim sadece o kadar
Ornek vereyim. Mesela bazi uyeler alakali alakasiz her konuya cevaben Ayse'nin yasindan, Muhammed'in cinsel hayatindan veya hic alakasiz tevbe suresinden bir ayetle cevap veriyorlar. Hic alakasi olmayan konularda bile adam gidiyor Muhammed'in seks hayati soyleydi diyor. Mesela kiz "islam aslinda cok evlilige cevaz vermez" dese, buna karsilik Ayse evlendiginde alti yasindaydi diye karsilik veren uyeler oluyor ...vs
Benim kemalizme takintili oldugumu soyleyenler, konuyu saptirdigim icin ceza verenler bu yukarida sacma sapan carpitma yapanlara hicbirsey soylemiyor. Neden?
bursali68
22-10-2011, 11:45
Merhaba,
Konuya mesaj yazıp yazmama konusunda kararsız kaldım...Ancak belki yararı olur düşüncesi ile yazmaya karar verdim...Sn.jadi , çok doğru bir insan olabilirsiniz , ortaya koyduğunuz düşünceler de son derece doğru olabilir , ancak bir yazıya bakıldığında o yazının içeriğiyle birlikte " üslubu " da ön plandadır...Sizinle bu forumda bir kaç kez yazıştık...Ve mümkün olduğunca şu an sizinle yazışmamaya gayret ediyorum...Nedeni ise düşüncelerinizdeki haklı veya haksızlığınızdan çok yazım üslubunuz...
Sanırım sizin yazılarınıza şöyle geri çekilip bakan biri sizin " kavgacı , yazışmayı bir nevi sokak ağzına döndüren " tarzda yazdığ izlenimine kapılabiliyor...Benim edindiğim izlenim bu...
Sözün özü site yönetiminin adalet anlayışını sorgulamadan önce yazım şeklinize ait özeleştirinizi , ama gerçekten doğru olarak yapmanız gerekir diye düşünüyorum...Bence üslubunuzu gözden geçirmeniz gerek , çok bağırmak , çok haykırmak , çok fazla ses çıkarmak haklılığı ortaya koymuyor...
Ayrıca site yönetimi de insan...Aile yaşamı , iş hayatı , kendine özel yaşantısı , dertleri-kederleri-sevinçleri olan insanlar...Bir de hayatlarının arasında bu sitede kim ne demiş , kim ne yazmış , kim kimi şikayet etmiş...lerle uğraşıyorlar...Muhakkak ki istisnalar da olsa hata yapacaklardır...Şahsen ben bana karşı bir hatalarını görmedim , şimdiye dek , gayet nezaketli davranıyorlar...Size denk gelmiş olabilir...Ama dediğim gibi bir de dönüp kendinizi sorgulayınız...
Amacım sizi kırmak veya yermek değil...Sadece bir kez daha dönüp yazdıklarınıza ve özellikle üslunuza bakarak diğer okuyucular açısından empati yapmanızı sağlar mı diye düşündüm...
Sağlıcakla kalınız...
Ayrıca site yönetimi de insan...Aile yaşamı , iş hayatı , kendine özel yaşantısı , dertleri-kederleri-sevinçleri olan insanlar...Bir de hayatlarının arasında bu sitede kim ne demiş , kim ne yazmış , kim kimi şikayet etmiş...lerle uğraşıyorlar...Muhakkak ki istisnalar da olsa hata yapacaklardır...Şahsen ben bana karşı bir hatalarını görmedim , şimdiye dek , gayet nezaketli davranıyorlar...Size denk gelmiş olabilir...Ama dediğim gibi bir de dönüp kendinizi sorgulayınız...
Sn bursali, uslubumu yanlis buldugunuz icin belki bu karara mustahak oldugumu dusunuyor olabilirsiniz. Ama belli bir mod uygulamasi yuzunden sikayet ediyorum ve bana uyari cezasi veriyorlar. Eger yazim seklim o kadar kabul edilmez ise direk forumdan atsinlar veya yazdiklarimi denetim altina alsinlar. Veya yazmama izin veriyorlarsa kurali neyse onu uygulasinlar. Dedigim gibi, ayni uslubu muslumanlara ve islama karsi kullansaydim beni bas taci edeceklerdi. Dikkat ederseniz bana en cok saldiran uyeler, Irakli cocuklarin tanktan kacarken cekilmis resmine "hani nerde allahiniz" diye alay eden kisilerdi ayni zamanda. Ayrica bu forumda sikayet konularini oy cokluguyla karara bagladiklarini biliyorum. Hukugun ve demokrasinin ne oldugunu pek anladiklarini sanmiyorum. Yani ya murted'in yaptigi seylerin cezasi neyse versinler ya da bana senin burda yazmani istemiyoruz desinler. Burda tartistigimiz farkli seyler yani
bursali68
22-10-2011, 13:46
Merhaba,
Sn bursali, uslubumu yanlis buldugunuz icin belki bu karara mustahak oldugumu dusunuyor olabilirsiniz.
Sevgili Jadi , asla ve asla hayır...Ne böyle bir düşüncem , ne böyle bir söylemim , ne de böyle bir hakkım olamaz...
Ama belli bir mod uygulamasi yuzunden sikayet ediyorum ve bana uyari cezasi veriyorlar. Eger yazim seklim o kadar kabul edilmez ise direk forumdan atsinlar veya yazdiklarimi denetim altina alsinlar.
Sevgili jadi , direkt hakaret olmadığı sürece herkes yazmakta özgür...Benim anlatmak istediğim ama sanırım anlatamadığım şey , yazı içerisindeki direkt gözle görülür hakaret değil...Yazının geneli hakkında hissedilenlerdir...Belki de bazen tepki çekmenizin nedeni bu olabilir diyorum sadece...
Dedigim gibi, ayni uslubu muslumanlara ve islama karsi kullansaydim beni bas taci edeceklerdi. Dikkat ederseniz bana en cok saldiran uyeler, Irakli cocuklarin tanktan kacarken cekilmis resmine "hani nerde allahiniz" diye alay eden kisilerdi ayni zamanda.
Açıkçası uzun süredir foruma girebilme sorunu yaşadığım için dediğiniz konuyu görme veya takip edebilme şansım olmadı...Bu yüzden yorum yapamıyorum bu noktada ve haklı olabileceğinizi düşünüyorum...
Yani ya murted'in yaptigi seylerin cezasi neyse versinler ya da bana senin burda yazmani istemiyoruz desinler. Burda tartistigimiz farkli seyler yani
Bu konudaki yorum size ve site yönetimine ait...Ne desem yanlış olur...Bence biraz daha sakin olsanız daha iyi olur diye düşünüyorum...Bazen hepimiz gerginleşebiliyoruz...
Neyse yine de siz de sağlam bir kalemsiniz ,sizinle yazışmak istemeyişim benim kendi tercihim ancak iyi bir kalem olduğunuz gerçeğini de değiştirmez bu tercihim...Fazlaca detaya takılı kalmadan bir an önce aranızda olduğu hissedilen sıkıntıyı çözmenizi ve yazılarınıza devam etmenizi beklerim...
Sağlıcakla kalınız...
Desteginiz icin tesekkur edrim sayin bursali. Bende bundan sonra elimden geldigi kadar sakin yazmaya gayret edecegim zaten. Forumdan ayrilmayi dusunmuyorum. Onlarinda ayrilmami istediklerini sanmiyorum. Sadece murted isimli kisi yetkilerini haksiz sekilde kullandi. Ayrica bakin dikkat edin, uye profillerine bile girip her firsatta arkamdan dedikodu yaptigini goreceksiniz. Bu mod eger bu hareketin, bir cezasi varsa, bunu alana kadar hakkimi aramaktan vazgecmeyecegim. Eger bazi tahrikler yuzunden moderasyon yetki ihlallerine ceza indirimi uygulaniyorsa(namus cezasi indirimi gibi mesela) bunu da bilmek isterim. Oy cokluguyla verilen kararlarin hukuk tanimina uygun dustugunu sanmiyorum. Yani murted'in yaptigina tahrik indirimi mi uygulandi yoksa sadece oy cokluguna bakilarak mi karar verildi? Bu soruya bir yanit alamadim henuz
istatistik
22-10-2011, 17:05
Yani murted'in yaptigina tahrik indirimi mi uygulandi yoksa sadece oy cokluguna bakilarak mi karar verildi? Bu soruya bir yanit alamadim henuz
Mesajlarınızın taşınması doğru ancak eksik bir karardı. Eksik yanı, konu dışına çıkmanız nedeniyle uyarı verilmemiş olmasıydı. Bu uyarı da verildi. Kurallar üstü olmadığınızı, diğer üyelerden farklı bir ayrıcalığa sahip olmadığınızı öğrenmeniz gerekiyor.
Verilen kararlar, "bu sefer ne yapalım" şeklinde bir oylama ile değil, tüzük incelenerek veriliyor. Tüzüğü çiğnediniz, uyarı aldınız. Bunu daha önce de hatırlatmama karşın hala meseleyi kişisel bir garez varmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz.
Jadı, her karar için oylama falan yapmıyoruz. Bu zaten mümkün değil. Lakin, biri bir uygulamayı hatalı buldu mu gelip bunu belirtiyor. Çünkü moderasyon işlemleri mod forumunda bir iz bırakıyor, diğer yömneticiler de gerekirlerse fikir belirtiyorlar.
Senin şu son üç şikayetindem sonra, dilekçen itibariyle otomatik açılan başlığa yöneticiler (büyük çoğunluğu online olmuş olmalarına rağmen) gelip yanlış yapıyorsun demedikleri gibi bazısı da gelip başlığa yazmışlar ve sana yönelik uygulama (iletilerinin taşınması ve uyarılman) hakkında senin lehine tek bir ses dahi çıkmamış. Yani gelip de sana sen haklısın diyecek birilerini bekliyorsan boşa bekleme.
Farkındaysan tek bir üyeyi dahi ikna edemedin; çünkü sana önyargılı yaklaşıyor olsalar bile hakaret ediyorlar diye kıyameti kopardığın ileti ortada, konuyu saptırdığın iletiler ortada, çamurluk yaptığın iletilerin yeri de belli ve hepsinin de izahını zaten yaptım. Tüzük dışı bir şey yok, öyleyse sorun da yok.
Peki benim "sabrimizi tasiriyorsun" seklinde tehdite maruz kaldigimda ve sikayet etmemin karsiligi olarak uyari aldigimda yoneticiler bunu da dogru mu bulmuslardi? O dava nasil sonuclandi? Yine oy birligiyle mi?
Bu tip sikayetlerde oylama yapip ona gore karar verdiklerini biliyorum. Bunu bana yoneticilerden biri soylemisti. Demokratik yonetimin boyle bisey oldugunu saniyorsaniz eger nasil bu kavramlari bu kadar yanlis ogrendiniz gercekten hayret ediyorum. Mesela ben bir karar sonuca baglanirken murted'in arkadaslik ilskilerini kullanip lobi yapmadigini nereden bilicam? Daha onceden baska bir tartisma yuzunden bana gicik olmus bir yoneticinin tarafsizligina nasil inanicam?
Veya, her konuyu alakasiz sekilde aysenin yasina kitleyen ve bu suretle tartismayi muslumanlar icin tahammul edilmez hale getiren uyelere hic bir uyari yapilmazken kemalistler neden bu kadar kollaniyor? Neden bu ayrimcilik var?
En azindan neden sikayetimin red edildigi bana soylensin ben de savunmami sunayim. Bir moderatoru sikayet ettigim icin bana ceza veriyorsunuz. Yani sen kim oluyorsun da bizim mod'umuzu bize sikayet ediyorsun demek istiyorsunuz. Eger beni bu tip moderator saldirilarindan korumayacaksaniz neden ozgurce yazabilirsin diye yalan soyluyorsunuz?
AlbatrosS
22-10-2011, 20:42
Jadı, Mürtedd'in iletisine kadar bir tane kemalist-ulusalcı eleştiri ve argüman yok; ama sen insanları ''kemalistlikle'' suçluyorsun. Kemalizme yamayamadığını da kemalizmden etkilenmekle.
Bu, Tayyip'in BDP'ye ''onlar zaten zerdüşt, ne işi olur türbanla'' demeleri gibi bir şey.
Jadı, Mürtedd'in iletisine kadar bir tane kemalist-ulusalcı eleştiri ve argüman yok; ama sen insanları ''kemalistlikle'' suçluyorsun. Kemalizme yamayamadığını da kemalizmden etkilenmekle.
Bu, Tayyip'in BDP'ye ''onlar zaten zerdüşt, ne işi olur türbanla'' demeleri gibi bir şey.
Ben onun argumaninin ne oldugunu bilmiyorum ama bir keresinde pante ile benzer goruste oldugunu soylemisti. O yuzden ulusalci veya ataturkcu gibi bisey olsa gerek. Kemalist lafina da fena taktiniz kafayi nedense
Baska bir baslikta kemalistler benden sikayetlerini dile getirdikleri bir baslik actilar . Murted onlara cevaben "yazdiklarindan bize rahatsiz oluyoruz ama kurallari ihlal etmedigi icin elimiz mahkum atamiyoruz" mealinde bir seyler yazmisiti. Ayrica gercekten giyabimda cok fazla dedikodu yapiyor ve benim o konu icinde kendimi savunma sansimda yok. Yaptigi sey sadece bu sekilde icindeki hinci cikarip bosalmak
Ayrica burada benim sikayetci oldugum sey baska bunu neden anlamiyorsun? Murted (ve nova) bana haksiz bir saldiri yapiyorlar ve sikayet ettigim icin uyari cezasi aliyorum. Elini vicdanina koy lutfen hak mi bu?
istatistik
22-10-2011, 21:28
Peki benim "sabrimizi tasiriyorsun" seklinde tehdite maruz kaldigimda ve sikayet etmemin karsiligi olarak uyari aldigimda yoneticiler bunu da dogru mu bulmuslardi? O dava nasil sonuclandi? Yine oy birligiyle mi?
Konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşların dikkatine:
Sözü edilen olay, yukarıda anlatıldığı gibi değildir. Üyemiz açıkça olayı çarpıtmaktadır.
Söz konusu üye, bir başlığı, pek çok kişinin de şikayetçi olduğu şekilde, konuyu kemalizme getirmeye çalışarak sabote etmeye başladı. Adı geçen moderatör arkadaşımız da, yazılı olarak kendisini uyardı. Kullandığı ifade, konunun rayından çıkması nedeniyle sarfedilmiştir. Üyemiz ise bunu, "beni susturmaya çalışıyorlar" diye anlayarak bir sonraki mesajında moderasyon eleştirisi yapmıştır.
Hepimizin de bildiği gibi, forumun ilgili bölümleri dışında ve dilekçe yoluyla yapılan şikayet ve eleştiriler haricinde moderasyon eleştirisi yapmak yasaktır. Bakın, moderasyon eleştirilemez demiyorum. Bunun belirli usulleri var diyorum. Bunun nedeni ise, üyenin son uyarıyı alma nedeni ile aynı "Başlığın Amacından Sapmaması". Üye, ilgili alan dışında moderasyon eleştirisine başladığı ve konuyu dağıttığı için uyarı almıştır. Daha sonra, işi kuralına göre "Dilekçe" vererek yapmıştır. Verdiği şikayet dilekçesi için kendisine uyarı, ceza ya da madalya verilmemiştir.
Kamuoyuna Duyurulur.
Saygılarımla.
Ben onun argumaninin ne oldugunu bilmiyorum ama bir keresinde pante ile benzer goruste oldugunu soylemisti. O yuzden ulusalci veya ataturkcu gibi bisey olsa gerek. Kemalist lafina da fena taktiniz kafayi nedense
Bravo, dakika bir gol bir. En basitinden bu konuya bakalım. Savaşacağına oturup da konuşun diyen, anadilde eğitim, özerklik üzerine konuşulabilecek makul taleplerdir diyen bir ulusalcı ya da Kemalist gördün mü? Görmedin, bunu da bal gibi bilmene rağmen ben çamuru atayım da o temizlemekle uğraşsın diyorsun. Bunların hepsini ben sadece o başlıkta söyledim.
Meydanı yanlış fikirlere bırakmak istemiyorsanız bunu siz yapın. Jadı'nın söylediklerinin %99.9'una katılmıyorum, Pante (onu iyi tanıdığımı düşündüğümden örnek veriyorum.) ya da belki başka arkadaşlarla ortak paydamız çok daha fazla amabu, bana onu susturma hakkını vermiyor.
Bu yaptığın terbiyesizlikten başka bir şey değil. Ayıp yaa, ayrıca Pante gibi bana göre eğriye eğri, doğruya doğru diyebilen biriyle ortak paydamın seninkinden çoooooooooook daha büyük olması gayet de iyi bir şey. Anlaşmazlıklar, konuşularak kolayca çözülebilir ama senin gibi biriyle bir orta nokta bulmak mümkün değil. Çünkü sen tamamen art niyetlisin.
Baska bir baslikta kemalistler benden sikayetlerini dile getirdikleri bir baslik actilar . Murted onlara cevaben "yazdiklarindan bize rahatsiz oluyoruz ama kurallari ihlal etmedigi icin elimiz mahkum atamiyoruz" mealinde bir seyler yazmisiti.
Evet, bir kitap okudum da hayatım değişti türünde tiplerden, sırf belli bir kesimi karalamak için işkembeden sallayıp durduk yere insanları geren üyelerden forumun düzeninin bozulmasına davetiye çıkardıkları için yönetimce rahatsısız. Bir ateist vatandaş gelip de Müslümanlar bebek yiyorlar, ensest yapıyorlar diye her başlıkta sayıklasa ve kaynak olarak da işkembesini gösterse aynı muameleyi görür.
Ayrica gercekten giyabimda cok fazla dedikodu yapiyor ve benim o konu icinde kendimi savunma sansimda yok. Yaptigi sey sadece bu sekilde icindeki hinci cikarip bosalmak
Kendini fasulye mi sanıyorsun sen?
Dedikodu dediği de Astur'un profilinde çevirdiğimiz geyiklerden ibaret.
09-10-2011 02:23
murted
Ben dedim la senin için katıksız liberali, o da adeti olduğu üzere yanlış anlayıp yanlış aktararak su katılmamış liberal demiş sana sanırım.
20-09-2011 01:56
murted
Benden korkuyon mu len artık? Yanlış anlamaya zaten meyilli insanların yanında yanlış anlaşılmalara mahal vermeyecek kadar açık yazmaya gayret edelim. Kıyamam yaa (Gün gelir gene işim düşer belli mi olur? ), çekinmeden doğrudan yazabilirsin bana.
Burada yanlış anlayan kişi Jadı oluyor.
25-08-2011 14:04
murted
Ben de diyorum bizim eleman neden düşük puan almış. Hayır, madem İngilizcen zayıf niye çeviririm diyon?
Astur'a İngilizce'ye hakim değilsin demişti.
murted
Kardeş, senin illumunatinin adamı olmadığın ne malum, hea söylesene bunu bir?
Cevab veremedi.
Burada da İllumunati'nin varlığı ısrarla savunan Jadı'yla tartışan ve öyle bir şey olamaz diyen Astur'a senin onların adamı olmadığın ve özellikle insanları onların yokluğuna inandırmaya çalışmadığın ne malum diye geyiğine, komplo teorisyenleriyle dalga geçme amaçlı soruyorum.
İnsaf yaa, dedikodu dediği de bu.
Ne diyeyim ben sana?
Sen seversin, Recep tayyip de sever.
Azıcık edep yahu desem olur mu?
Jadı, her karar için oylama falan yapmıyoruz. Bu zaten mümkün değil. Lakin, biri bir uygulamayı hatalı buldu mu gelip bunu belirtiyor. Çünkü moderasyon işlemleri mod forumunda bir iz bırakıyor, diğer yömneticiler de gerekirlerse fikir belirtiyorlar.
Senin şu son üç şikayetindem sonra, dilekçen itibariyle otomatik açılan başlığa yöneticiler (büyük çoğunluğu online olmuş olmalarına rağmen) gelip yanlış yapıyorsun demedikleri gibi bazısı da gelip başlığa yazmışlar ve sana yönelik uygulama (iletilerinin taşınması ve uyarılman) hakkında senin lehine tek bir ses dahi çıkmamış. Yani gelip de sana sen haklısın diyecek birilerini bekliyorsan boşa bekleme.
Farkındaysan tek bir üyeyi dahi ikna edemedin; çünkü sana önyargılı yaklaşıyor olsalar bile hakaret ediyorlar diye kıyameti kopardığın ileti ortada, konuyu saptırdığın iletiler ortada, çamurluk yaptığın iletilerin yeri de belli ve hepsinin de izahını zaten yaptım. Tüzük dışı bir şey yok, öyleyse sorun da yok.
Yani murted ne diyim ben sana. Daha once benim aleyhimde oy vermis olan uyeler icin hala "sana sahip cikmalarini bekliyorsna cok beklersin" diyorsun. Bir dava temyiz edildiginde buna ayni insanlar bakmaz, bir ust kurul bakar. Gercekten hukuksal olmanin ne oldugundan habersizsin ve birde bu hukusuzlukla kendini guvence aldim diye hava attigini saniyorsun. Gerci ben bu sitede bu tip sikayetlere benim talep ettigim duzeyde bir degerlendirme yapildigini dusunmuyorum ama yani iste diger katilimcilar da okusun bilsin bu uygulamalari. Veya bilmeyenler ogrensin
Yani sen simdi yonetimin benim varligimdan rahatsiz oldugunu mu soyluyorsun?
AlbatrosS
22-10-2011, 21:36
Baska bir baslikta kemalistler benden sikayetlerini dile getirdikleri bir baslik actilar . Murted onlara cevaben "yazdiklarindan bize rahatsiz oluyoruz ama kurallari ihlal etmedigi icin elimiz mahkum atamiyoruz" mealinde bir seyler yazmisiti. Ayrica gercekten giyabimda cok fazla dedikodu yapiyor ve benim o konu icinde kendimi savunma sansimda yok. Yaptigi sey sadece bu sekilde icindeki hinci cikarip bosalmak
Ayrica burada benim sikayetci oldugum sey baska bunu neden anlamiyorsun? Murted (ve nova) bana haksiz bir saldiri yapiyorlar ve sikayet ettigim icin uyari cezasi aliyorum. Elini vicdanina koy lutfen hak mi bu?
* Jadı, ben sadece şikayet konusu başlığa bakarak şunu söylüyorum:
* Mürtedd'in söz konusu iletilerini forum kirlerine yollama gerekçesi bence makul ve tutarlı.
* Ortada kemalist yok ama sen hükümete yapılmış eleştiriye ''sizi gidi gizli kemalistler'' babında yorum yapmaktasın. Sen de takdir edersin ki, bu açıkça alakasız bir yorumdur. Yerine göre de ''iftira'' olarak yorumlanabilinir.
* Şimdi bu eleştirinin konuya ne katkısı olacaktır mesela?
Açıkçası ''tehdit ve taciz'' iddialarını inan bana ciddiyetle okudum. Kadın olmandan dolayı doğrudan ''bunlar doğru mu lan'' diye düşündüm okurken. Böyle bir şey olduğuna inansaydım tepkim kesinlikle çok sert olurdu.
Bence senin sıkıntın şu: Forumda epeyce fazla sayıda yazı yazmaktasın ve hemen her konu ve başlıkta senden bir muhalefet şerhi var gibi :) Bir kadının düşünme ve yazma isteğini, fikirlerini çokça eleştirsem dahi önemli buluyorum. Ancak, bu istek bazen bizde kontrolsüzlüklere ve hatalara sebep olabiliyor. Hemen her konuda yazma ve dahil olma isteği aslında epey olumlu bir şey olmasına rağmen, muhalefet etme tarzın insanları bir süre sonra rahatsız edebiliyor.
Çünkü bazen cidden alakasız şekiller yazıyorsun. Bunu liberalinden anarşistine ve sosyalistine kadar birçok insan ifade etti üstelik.
Örneğin ben hiçbir yazımda Tayyip'e diktatör demememe rağmen beni ''ulusalcı argümanlara sapmak ve kemalist olmakla'' suçlayabiliyorsun :)
Bunun kemalistlerin herkesi ''hain'', Tayyip'İn de bdp'yi ''zerdüşt'' olmakla suçlamasıyla aynı tavır değil midir?
* Jadı, ben sadece şikayet konusu başlığa bakarak şunu söylüyorum:
* Mürtedd'in söz konusu iletilerini forum kirlerine yollama gerekçesi bence makul ve tutarlı.
* Ortada kemalist yok ama sen hükümete yapılmış eleştiriye ''sizi gidi gizli kemalistler'' babında yorum yapmaktasın. Sen de takdir edersin ki, bu açıkça alakasız bir yorumdur. Yerine göre de ''iftira'' olarak yorumlanabilinir.
* Şimdi bu eleştirinin konuya ne katkısı olacaktır mesela?
Açıkçası ''tehdit ve taciz'' iddialarını inan bana ciddiyetle okudum. Kadın olmandan dolayı doğrudan ''bunlar doğru mu lan'' diye düşündüm okurken. Böyle bir şey olduğuna inansaydım tepkim kesinlikle çok sert olurdu.
Bence senin sıkıntın şu: Forumda epeyce fazla sayıda yazı yazmaktasın ve hemen her konu ve başlıkta senden bir muhalefet şerhi var gibi :) Bir kadının düşünme ve yazma isteğini, fikirlerini çokça eleştirsem dahi önemli buluyorum. Ancak, bu istek bazen bizde kontrolsüzlüklere ve hatalara sebep olabiliyor. Hemen her konuda yazma ve dahil olma isteği aslında epey olumlu bir şey olmasına rağmen, muhalefet etme tarzın insanları bir süre sonra rahatsız edebiliyor.
Çünkü bazen cidden alakasız şekiller yazıyorsun. Bunu liberalinden anarşistine ve sosyalistine kadar birçok insan ifade etti üstelik.
Örneğin ben hiçbir yazımda Tayyip'e diktatör demememe rağmen beni ''ulusalcı argümanlara sapmak ve kemalist olmakla'' suçlayabiliyorsun :)
Bunun kemalistlerin herkesi ''hain'', Tayyip'İn de bdp'yi ''zerdüşt'' olmakla suçlamasıyla aynı tavır değil midir?
Murted'in cope yolladigi iletimden once actigim baska bir baslikta alakasiz sekilde "sabrimizi tasiriyorsun" dedigi bir iletisi vardi. Bende bir mod olarak bu soz ile beni baski altinda birakiyorsun dedim. Bunu dedim diye nova bana uyari cezasi verdi. Bende sikayet ettim ama hicbir yanit alamadim.
Ikinci konu baska ama o sikayetimde sonra yine ana uyari cezasi verdiler. Yani bir mod'dan sikayet edersen sana bedel olarak ceza veriyorlar. Verdikleri cezalari oylama ile kararlastiriyorlar. Ben bu oylamanin adilligine guvenmedigim icin burada tartismaya acmak istedim. Ama sen bir baska baslikta senle girdigim tartisma yuzunden burda benim neden sikayet ettigimi anlamak istemiyorsun.Zaten cogunuz konuya hep boyle yaklasiyorsunuz
Yani sen simdi yonetimin benim varligimdan rahatsiz oldugunu mu soyluyorsun?
Senin varlığından değil (Aslında teker teker hiç bir üyenin varlığından değil) ama üslubundan, yaftalayıcılığından, konuları sürekli aynı yerlere bağlamandan, konuları sürekli saptırmandan, işkembenden konuşmandan rahatsısız. Size ne diyebilirsin.
Hayır, o kadar basit değil. Çünkü, insanları saçma sapan, alaksız şeylerle itham edip, ilgisiz alakasız niyet okuyarak ortamın durduk yere gerilmesine davetiye hazırlıyorsun. Bu da bizi haliyle ilgilendiriyor.
Senin varlığından değil (Aslında teker teker hiç bir üyenin varlığından değil) ama üslubundan, yaftalayıcılığından, konuları sürekli aynı yerlere bağlamandan, konuları sürekli saptırmandan, işkembenden konuşmandan rahatsısız. Size ne diyebilirsin.
Hayır, o kadar basit değil. Çünkü, insanları saçma sapan, alaksız şeylerle itham edip, ilgisiz alakasız niyet okuyarak ortamın durduk yere gerilmesine davetiye hazırlıyorsun. Bu da bizi haliyle ilgilendiriyor.
Yonetim olarak senden rahatsiziz dedin, bence kendin ve kendin gibi olanlari genelledin. Daha dun frodo ile om ile konusmam gecti, asla bunu ima edecek bisey soylemedi. Sargon ile daha onceden de muhabbetim var zaten. Dilaver ile hic konusmadim ama senin gibi bir insan olmadigindan eminim. Cem'i tanimiyorum ama belli bir olgunluk seviyesinde oldugu cok net gorunuyor
Ben bu arkadasin moderasyonundan gercekten cok sikayetciyim. Bakin kendisiyle ayni fikirde olan istatistik hakkinda ayni seyi soyleyemem. Cunku o ne yetkilerini art niyetle kullaniyor ne de sagda solda dedikodumu yapiyor veya senden sikayetciyiz gibi maksedini asan seyler soylemiyor. Ben sadece bu kisiden, fikirlerinden degil ama bu yukarida bahsettigim tavrindan cok buyuk rahatsizlik duyuyorum. Kisisel olgunluga erisememis kisilere bazi yetkiler verilmemeli bence
istatistik
22-10-2011, 21:55
Ikinci konu baska ama o sikayetimde sonra yine ana uyari cezasi verdiler. Yani bir mod'dan sikayet edersen sana bedel olarak ceza veriyorlar. Verdikleri cezalari oylama ile kararlastiriyorlar. Ben bu oylamanin adilligine guvenmedigim icin burada tartismaya acmak istedim. Ama sen bir baska baslikta senle girdigim tartisma yuzunden burda benim neden sikayet ettigimi anlamak istemiyorsun.Zaten cogunuz konuya hep boyle yaklasiyorsunuz
Aslında konunun özeti yukarıdaki iletide yatıyor. Bu dediklerine yukarıda cevap verildi. Ancak sabit bir fikir edinmişsin ve hatalı olduğunu kabullenemiyorsun.
Daha önce de belirttim. Şikayetini doğru şekilde yaptığında herhangi bir ceza almadın. Ancak buna rağmen, göz göre göre, yüzün bile kızarmadan yalan söylüyorsun.
Uyarı alnanın, şikayet dilekçen ile alaksız olduğunu da belirttik. İnatla tersini iddia ederek, diğer üyelerin gözünde bizi karalamaya çalışıyorsun.
Sn istatistik, forumun yonetim uygulamalarindan aldigim cevaplar icime sinmedi . Zaten sizin gibi bir insanin verdigi oy ile bu davada nasil adalete varilir bunu okurlar kendileri karar versinler
istatistik
22-10-2011, 22:02
Bakın, "sizin gibi bir insan" şeklindeki muğlak ifadeler ile kişilik haklarıma saldırıda bulunuyorsunuz. Terbiyesizleşmenin lüzumu yok. Konunun başından bu yana insan gibi açılamalarda bulunuyorum. Fakar her seferinde laf sokmaya çalışmak gibi küçük hesapların peşinde koşuyorsunuz. Ve hala utanmadan, ben kimseye hakaret etmiyorum diyorsunuz!
Bakın, "sizin gibi bir insan" şeklindeki muğlak ifadeler ile kişilik haklarıma saldırıda bulunuyorsunuz. Terbiyesizleşmenin lüzumu yok. Konunun başından bu yana insan gibi açılamalarda bulunuyorum. Fakar her seferinde laf sokmaya çalışmak gibi küçük hesapların peşinde koşuyorsunuz. Ve hala utanmadan, ben kimseye hakaret etmiyorum diyorsunuz!
Sizin gibi derken bana yonelik tutumuzdan bahsediyorum. Her buluttan nem kapmayin bu kadar. Insanlarin haksizliga uyradigini dusundugu noktalarda rahatsizliklarini dile getirmelerine karsi takindiginiz tutum cok yanlis. Sizden baska ayni seyi yapan da yok zaten. Murted bile kendini sizin kadar agresif bicimde savunmuyor. O yuzden benimle ilgili bir sikayette kullandiginiz oya guvenmiyorum. O kadar
Murted'in cope yolladigi iletimden once actigim baska bir baslikta alakasiz sekilde "sabrimizi tasiriyorsun" dedigi bir iletisi vardi. Bende bir mod olarak bu soz ile beni baski altinda birakiyorsun dedim. Bunu dedim diye nova bana uyari cezasi verdi. Bende sikayet ettim ama hicbir yanit alamadim.
Alakasız yere sabrımız taşırıyorsun demedim.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26338
Başlık buydu. O ara Politka forumunda iki iletiden biri Jadı'nın Kemalizme saydırdığı iletiler sınıfına giriyordu. Arka arkaya da bir kaç başlık açılmıştı.
O başlıkta sen işgal kuvvetlerine karşılık vermekle çok ayıp ettiler, kucaklarını açıp hoşgeldin demeleri lazıma getirmiştin olayı. O başlık herkesin iyiden iyiye kafa bulduğu bir başlığa dönmüştü ki bunun sorumlusu bizzat sendin.
O an sabrımızı taşırma dedim. Ve sahiden de senden yana gelen şikayetler ve politka forumunun senin işkembene göre at koşturduğun bir yer olmasından aktif yöneticiler olarak rahatsızdık. Gene de o cümleyi gayri ciddi bir iletinin sonuna iliştirdiğim için pişman oldum ve olayı da geyiğe döktüm.
Yaa, pantolonlarını indirip arkalarını dönmeleri lazımdı. Karşılık mı vermişler? Aaaaa, çok ayıp.
Şu lanet Kemalistler bıraksalardı da İngiliz sömürgesi olaydık. Onlar bizim özgürlüklerimizi kısıtlamaz, dindarlara zulmetmezlerdi. Pardon yaa, o Humeynici kızdı değil mi? Ama olsun buradaki de benzer versiyonu. Humeynici değil loyd corccu bu da.
Bıraksalardı hilafet kalsaydı, şeriat kalsaydı ne olurdu sanki? Biz zaman içinde zaten seve seve benimserdik laikliği kendiliğinden. Osmanlı çok yenilikçiydi zaten, kendi haline bıraksalar 1950'de refarndumla gelirdi laiklik. Ne demeye kaldırmış ki pis Kemalistler her haltı?
Osmanlı'da derin devlet yoktu; ormanları kemlistler yaktı, denizi gene bunlar pisletti.
Jadı, sabrımızı zorluyorsun. Senin kendine de mi saygın yok?
Bu arada her uyarı, bir ceza mahiyetinde değildir. Kuralın hatırlatılmasına yönelik olarak da verilebilir.
Jadı'nın profilinden uyarılara bakarsanız aldığı uyarının şu şekilde olduğunu görürsünüz:
Ceza alan üye: jadi Gerekçe: Bilgilendirme
İleti de şu şekilde:
Sn. üyemiz, genel forum panolarında yönetim eleştirisi yapmak yasaktır.
Yönetim ile ilgili soru ve sorunlarınızı BAŞVURULAR bağlantısını kullanarak gerçekleştirebilirsiniz.
Bu konudaki ilk ihtarınızdır.
İyi forumlar.
YÖNETİM.
Sanki böyle yaparsan diline biber süreriz, falakaya yatırırız falan demişiz. Gene de yöneticilerden biri bizzat şikayet konusuyken bir başkasının böyle bir konuda uyarı vermesinin şık olmadığını söyledi ben dahil pek çok arkadaş. Ama özür dileriz denilecek bir kabahat de yoktu elbet ortada. Zira yöneticilerle ilgili şikayetlerinizin yeri ilgili başlık değildi. Ama illaki soruyorsan, bana kalsa ben bu yüzden bir uyarı vermezdim. Gerekli değildi, hatta çok da şık değildi ama uyarı tüzük dışı da değildi özetlen.
İki saatimi bütün saçmalıklarına cevap vermeye harcadım. Umarım daha başka şeyler gevelemezsin, onlara cevap vermekle uğraşmaya niyetim yok.
sn neva
Yani benim uslubumu begenmediginiz icin en son sikayet verdigim konu hakkinda aleyhimde oy kullandiniz. Belki de neden sikayet ettigimi onemsemediniz bile. Sadece bana gicik oluyordunuz ve haksiz olduguma hukmettiniz
Ayrica ben sivri dilli olabilirim ama hakaretamiz iletiler yazmama konusunda kendimi oto-sansurden her zaman geciyorum. Bana karsi yazan uyeler bazen gercekten hakaret ederlerken ben ayni kelimeleri kullanarak yanit vermiyorum. Tamam hep konulari kavgaci olarak tartismamdan rahatsiz olab ilirsiniz ama bu kural disi olan bisey degil. Ayni ters uslubumu musluman uyelere karsi islami konularda kullanacak olsam belkide keyiften dort kose olurdunuz. Bence en buyuk rahatsizlik yaratan sey fikirler
Eskiden yazarlik yaptigim ateist sitede ayni kavgaci dilimi muslumanlara karsi kullanirdim. Herkez beni cok severdi. Ne zaman ki politikaya merak saldim, kemalizme karsi oldum, o zaman bu insanlarin gercek yuzunu gordum iste
Sayin Jadi;
Kendinizce uretip belirttiginiz gorusler (soyle yaptiniz-boyle yaptiniz seklinde) sizi baglar.
Anladigim kadariyla fazlaca merak ediyorsunuz, merakinizi gidereyim. Kendi adima, basindan beri sizin fikirlerinizden degil(aykiri fikirler olabilir) fakat uslubunuzdan dolayi ve forum kurallarini ihlal edisinizden dolayi olumsuz gorus bildirdim.
Size kisisel olarak gicik olmam gibi bir durum soz konusu degildir. Bu sizin tanimizin yine, sizi baglar.
Sivri dilli olmak guzeldir, fakat sivri dilli olmak, saga sola sen moron'sun, sen kemalist'sin, sen sosyalist'sin vs.vs. yaftalama yapmak degildir.
Ha bunu yaparsiniz, fakat bunu bildiginiz, insanlari birebir tanidiginiz bir ortamda yaparsaniz, kimse rahatsiz olmaz. Takdir edersiniz ki burasi sanal bir platform. Enseye tokat, gote parmak seklinde bir samimiyetin mevcut oldugu bir yer degil.
Sanirim siz yaftalama yapmak ile sivri dilli olmak kavramlarini karistirmissiniz. Kiran kirana kaliteli bir tartisma yapmak ayri bir seydir, kahve agziyla saga sola yafta yapistirmak ayri birseydir.
Kendinizi oto-sansurden geciriyor olabilirsiniz. Ancak sizin hakaretamiz addetmediginiz sozcukler, baskalari icin hakaret iceren ve dolasiyla duzeyi dusuren sozcukler olabiliyor. Ve biz bu sebeple sikayet raporlari alabiliyoruz.
Size karsi hakaret eden uyeler var ise, bunu tarafimiza sikayet olarak raporlarsiniz. Mesajlarin gidisatina bakar, uygulamaya koyariz.
Kavgaci da olabilirsiniz, forum kurallarini ihlal etmeden, yaftalamadan tartismayi goturdugunuz surece bizim acimizdan hicbir sorun teskil etmez.
Ayni ters uslubunuzu Islam forumunuzda (kisisel yaftalama ve hakaretamiz uslup) Musluman olan uyelere karsi kullansaniz, samimi soyleyeyim Murted kadar musamahali davranmaz, direk geregini yaparim. Degil ki zevkten dort kose olalim....!!!!!
Baska bir forumdaki tavriniz ve karsiliginda gordugunuz muhabbet bizi hic ilgilendirmez dogrusu..
Bir de benim anlayamadigim sudur size dair;
Murted'i gunah kecisi, Istatistigi de onun ekurisi olarak lanse etmek derdindesiniz anladigim kadariyla. "Sabrimizi zorluyorsun, tasiyorsun" ifadesi bir tehdit degildir. Ayni sekilde islam forumunda da benzer copluge cevirislerde benzer ifadeleri kullanmistir Murted.(bir daha aynisini yaparsan direk silerim, bu son uyarim vs.turunden) Yani size ozel bir ifade olmayip geneldir. Ki baslik altinda da farkli zamanda uyarida bulunulmustur size.
Actiginiz veya dahil oldugunuz basliklari, profilinizden icerik baglaminda incelerseniz ne demek istedigimi daha iyi anlarsiniz.
Istatistik yanlis birsey yapmaksizin, gerekli olan -ceza degil- uyariyi vermis sadece. Ayni sekilde Nova'da ceza degil bilgilendirme vermis.
Konulu baslik altlari forum yonetimi elestirisi yapmak icin uygun degildir. Gordugunuz gibi bu isler icin su anda yazdiginiz bu bolum mevcuttur. Sizin yazma keyfinize gore konulu baslik altlarini amaci disinda(yonetim sikayetleri vs.) kullanmamizi beklemiyorsunuz sanirim?
Yani baska insanlara basligi saptirdiklari veya uygun yere mesaj asilmadigi icin ayni uygulama yapiliyorsa, teist-atesit farketmez bu sizin icin de gecerlidir. Bunu neden sorun etmeye calisiyorsunuz anlamis degilim.
Sizin diger uyelerden ayricaliginiz mi var? Varsa nedir?
Kaldi ki bu site yonetimi ve dahi kararlari sadece Istatistik ve Murted cevresinde donmuyor.
Politik baglamda tabulari tartismak iyidir, yapilmalidir fakat oncelikle tartismayi yapacak kisinin o tabudan(kemalizm) kurtulmasi gereklidir, bundan dolayi uyelere iliskin kisisel yaftalama ve hakaretamiz sozcukler teist olsun, ateist olsun farketmez hakettigi uygulamayi gorur.
Siz de o denli saplanti haline gelmis ki Kemalizm, size aykiri fikirde yazan herkes istisnasiz kemalist, ulusalci, akp karsiti vs. Insanlari kafanizdaki sablonlara oturtmadan tartismayi denerseniz, belki cok daha saglikli giden tartismalar yapabilirsiniz.
Sn istatistik, forumun yonetim uygulamalarindan aldigim cevaplar icime sinmedi . Zaten sizin gibi bir insanin verdigi oy ile bu davada nasil adalete varilir bunu okurlar kendileri karar versinler
Elbette okurlar karar versin, aydinlatma amacli bir daha olayi ozetleyelim.
O yuzden benimle ilgili bir sikayette kullandiginiz oya guvenmiyorum. O kadar
Guvenin veya guvenmeyin, hepimiz yanlis bir uygulama yaptigimizda, gerekcemizi de ortaya koyariz ve eger cidden yanlissa bu uygulama elestirilir ve geregi yapilir.
Ancak sizin burada yapmaya calistiginiz; Bana ayricalikli davranin durumu.
Yani baskasi yaptiginda o kisiye uyari, bilgilendirme verilsin, ben yaptigimda verilmesin olayi.
Sizin diger uyelerden hicbir ayricaliginiz yok. Bunu unutmayin.
istatistik
22-10-2011, 22:16
Jadiye verilen uyarı, bir oylama sonucu değil, site tüzüğü gereği verilmiştir. Bunu hatırlatmakta fayda var.
Yaftalama lafini dilinize cok doladinz. Daha once yuz kez soyledim tekrar ediyorum. Ben birini bir konu uzerinde kemaliste veya baska biseye benzetiyorsam bunun nedenini mutlaka aciklamaya calisiyorum. Yani o an tatisma uzerinde cok gozume batan bir benzerlik oluyor ve bunu souyuyorum. Kemalizm aslinda cok yaygin bir virus gibidir, avrupalilar da bile var olan bisey. Ille her seferinde militarist veya irkci bir kimlik tasimasi gerekmez. Muslumanlara, devlete veya siyasi partilere veya azinlara veya buna benzer biseye bakis aciniza dair kemalist ozellikler sergileyebilirsiniz . Veya ne bileyim, bir sosyalist siyasi gorusunu ayni bir dindar gibi savunmaya calisiyor olabilir. Ben bu benzerligi buluyor ve soyluyorsam bu yaftalamak degildir. Asil beni sacma sapan seylerle yaftalayan sizsiniz
Jadiye verilen uyarı, bir oylama sonucu değil, site tüzüğü gereği verilmiştir. Bunu hatırlatmakta fayda var.
Yonetim kurulundaki uyelerden biri om ile oyunu benim lehime verdigini soylemisti. Birde insanlarla fazla didisme diye uyardi
Bu mesaji aldigimda aslinda sikayet konularina oylama ile karar verildigini ogrenince sok gecirdim
Yani baskasi yaptiginda o kisiye uyari, bilgilendirme verilsin, ben yaptigimda verilmesin olayi.
Sizin diger uyelerden hicbir ayricaliginiz yok. Bunu unutmayin.
Sn neva, benim ne gerekceyle sikayet verigimi bile anlamiyorsunuz. Nasil sizin yonetiminize guvenmemi bekliyorsunuz?
Yonetim kurulundaki uyelerden biri om ile oyunu benim lehime verdigini soylemisti. Birde insanlarla fazla didisme diye uyardi
Bu mesaji aldigimda aslinda sikayet konularina oylama ile karar verildigini ogrenince sok gecirdim
Sayın jadı
Bu dediğinizin aslı astarı yoktur, çünkü öyle bir oylama da yoktur. YK nin bir üyesi olarak bunu açık ve sarih olarak beyan ediyorum. Geçmişte belki benim bilmediğim böyle bir oylama olmuş olabilir ama gene de zannetmiyorum. Çünkü bir onur üyesi olarak mod istişare forumunu uzun zamandır görüyorum hem de epey uzun bir zamandır.
Şayet bir YK üyesi böyle bir şey beyan etmiş ise lütfen ismini zikredin ve kendisinden açıklama isteyelim.
saygılarımla
istatistik
22-10-2011, 22:24
Jadi, "Ceza oylama ile verilmemiştir" cümlesinin neresini anlamıyorsun? Forum kuralını ihlal ettin ve ceza aldın. Bu kadar basit.
Özel mesaj konusuna gelirsek iki ihtimal var:
1) Biri sizi kandırmış.
2) Yine yalan söylüyorsunuz.
NOT: Mesajlarınızı tek tek yazmak yerine bir seferede yazmanız daha makbule geçer. Zira her seferinde birleştirmek zorunda kalıyoruz.
Külliyen yalan. Yukarıda da yazdım. Bizzat tartışmaya dahil olduğumdan ve kendisiyle gereğinden fazla yüz göz olduğumu düşündüğüm için bizzat ben uyarmadım. İstedikten sonra bunu da yapardım, hiç kimse de bir şey diyemezdi(Arkan çok sağlam deyip gene sallayacaktır muhtemelen. Tüzüğe uyduğum sürece sağlamdır, ondan şüphen olmasın.). Ama görüyorum ki (İlk görüşüm mü? Tabiki hayır!) bundan bile kendine pay çıkarabilecek kadar art niyetli.
Jadı'nın şahsından değil tutumundan yönetimce rahatsısız. Senin iddia ettiğim gibi yöneticiler varsa buyursun gelip yazsınlar.
Yaftalama lafini dilinize cok doladinz. Daha once yuz kez soyledim tekrar ediyorum. Ben birini bir konu uzerinde kemaliste veya baska biseye benzetiyorsam bunun nedenini mutlaka aciklamaya calisiyorum. Yani o an tatisma uzerinde cok gozume batan bir benzerlik oluyor ve bunu souyuyorum. Kemalizm aslinda cok yaygin bir virus gibidir, avrupalilar da bile var olan bisey. Ille her seferinde militarist veya irkci bir kimlik tasimasi gerekmez. Muslumanlara, devlete veya siyasi partilere veya azinlara veya buna benzer biseye bakis aciniza dair kemalist ozellikler sergileyebilirsiniz . Veya ne bileyim, bir sosyalist siyasi gorusunu ayni bir dindar gibi savunmaya calisiyor olabilir. Ben bu benzerligi buluyor ve soyluyorsam bu yaftalamak degildir. Asil beni sacma sapan seylerle yaftalayan sizsiniz
Sayin Jadi;
Sizin kisisel aciklamaya calismaniz ne yazik ki bir sure sonra sokak kavgasi duzeyinde bir tartismaya donuyor.
Ayni sekilde bizler her mesaj yazan muslumani, kendimizce gerekce yapistirip Hizbullahci diye nitelendirebilir miyiz?
Iste bu yuzden soylemistim onceki mesajda, Kemalizm'i tartismak icin (tabu baglaminda) once o saplantidan kurtulmaniz gerekir, ki tartismaya her katilanin bir yonunu Kemalist'e benzetip yaftalamayasiniz.
Ama bu sizde saplanti halinde ise, siz mutlak bir benzerlik bulursunuz.
Biran once Kemalizm saplantisindan kurtulmanizi diliyorum.
Sn neva, benim ne gerekceyle sikayet verigimi bile anlamiyorsunuz. Nasil sizin yonetiminize guvenmemi bekliyorsunuz?
Sayin Jadi;
Ben sizin ne gerekce ile sikayet verdiginizi, dilekcenizi kendi gozlerimle okuyabiliyorum. Supheniz olmasin.
Sayın jadı
Bu dediğinizin aslı astarı yoktur, çünkü öyle bir oylama da yoktur. YK nin bir üyesi olarak bunu açık ve sarih olarak beyan ediyorum. Geçmişte belki benim bilmediğim böyle bir oylama olmuş olabilir ama gene de zannetmiyorum. Çünkü bir onur üyesi olarak mod istişare forumunu uzun zamandır görüyorum hem de epey uzun bir zamandır.
Şayet bir YK üyesi böyle bir şey beyan etmiş ise lütfen ismini zikredin ve kendisinden açıklama isteyelim.
saygılarımla
Simdi kesinlikle ismini vermek istemiyorum bu kisinin ama bu olay bir onceki sikayet konusunda gecti. Yani murted'in bana sabrimizi tasiriyorsun dedigi ve akabinde nova'nin uyari verdigi konu hakkindaki sikayetimdi bu.
O zaman dedim demek ki kararlari oylama ile veriyorlar. Keske hic bos yere sikayet vermeseydim diye dusundum. Insanin o derece adaletet duygusunu yok eden bir yanit oldu benim icin. Zaten admin forumunda baslik acilmis ve murted bana "sakin sana sahip cikmalarini bekleme" diye bir cumle kurdu. Belli ki oylama ile oluyor bu isler
Zaten murted orada sabrimizi tasiriyorsun demesinin hakli oldugunu savunmaya calisiyor ama site tuzugunde bu konuda hicbir kisitlama oldugunu gormedim. O zaman neden sikayetime bir karsilik alamadim ve bu moderator arkadas ayni yontemde kullanmaya cesaret etti?
Biran once Kemalizm saplantisindan kurtulmanizi diliyorum.
Eger benim kemalizmi ele alis tarzima bakarsaniz beni kemalizme takik olmakla suclamanin fa$sizme takik olmakla suclamak gibi bisey oldgunu goreceksiniz. Veya sizin kemalizme yaklasiminiz enimkinden farkli bilemiyorum. Fa$izm saplantindan kurtulmani bekliyorum demk gibi bisey bu
Sayın jadı
1- Mürtedd'in admin forumu görmesine imkan yoktur.
2- Ne şimdi ne de daha önce sizin hakkınızda bir oylama yapılmamıştır.
3- Arkadaşımız size sabrımızı zorlama diyebilir. Bunda da bir beis yoktur.
4- Şayet dediğinizde samimi iseniz bu YK üyesi arkadaşın ismini verin ve kendisinden özeleştiri isteyelim. Demek ki sizi kandırmıştır. Ama ismi vermiyorsanız eğer, demek ki yalan söylemektesiniz. Başkaca da bir izahı yok bunun.
5- TD sitesinin her düzeyde yöneticisinin tüm tabularından arınablmesi beklenir. Bu kesindir. BUna aykırı bir davranış olamaz ve şayet var ise hatalarından da arınırlar. Bu konuda da kuşkunuz olmasın.
6-Ama sırf siz başlık açtınız diye hiç bir yönetici arkadaş da harcanamaz.
saygılarımla
Eger benim kemalizmi ele alis tarzima bakarsaniz beni kemalizme takik olmakla suclamanin fa$sizme takik olmakla suclamak gibi bisey oldgunu goreceksiniz. Veya sizin kemalizme yaklasiminiz enimkinden farkli bilemiyorum. Fa$izm saplantindan kurtulmani bekliyorum demk gibi bisey bu
Sayin Jadi ;
Yapmis oldugunuz kendinizce aciklama tutarli degil. Ayni soruyu sorayim.
Benzer sekilde, kendi gerekcemi yapistirararak onume gelen musluman arkadasi, susu benziyor, busu benziyor diye Hizbullahci diye yaftalayabilir miyim?
Var mi boyle bir mantik?
Ben sizi nerede okusam, birileri illimunatici, birileri kemalist, birileri ulusalci vs.vs.
[QUOTE=dilaver;419317]
/QUOTE]
Peki anliyorum. Bundan sonra sabrinizi zorlayacak basliklari ust uste acmamam gerektigini anliyorum. Arkadasin o sozunden o mana cikiyor cunku
Simdi kesinlikle ismini vermek istemiyorum bu kisinin ama bu olay bir onceki sikayet konusunda gecti. Yani murted'in bana sabrimizi tasiriyorsun dedigi ve akabinde nova'nin uyari verdigi konu hakkindaki sikayetimdi bu.
O zaman dedim demek ki kararlari oylama ile veriyorlar. Keske hic bos yere sikayet vermeseydim diye dusundum. Insanin o derece adaletet duygusunu yok eden bir yanit oldu benim icin. Zaten admin forumunda baslik acilmis ve murted bana "sakin sana sahip cikmalarini bekleme" diye bir cumle kurdu. Belli ki oylama ile oluyor bu isler
Zaten murted orada sabrimizi tasiriyorsun demesinin hakli oldugunu savunmaya calisiyor ama site tuzugunde bu konuda hicbir kisitlama oldugunu gormedim. O zaman neden sikayetime bir karsilik alamadim ve bu moderator arkadas ayni yontemde kullanmaya cesaret etti?
Alllaaaam, neden beni böyle imtihan ediyorsun? Neden ben yaaaa?
(Jadı: murted gizli müslüman çıktı, aranıza sızmış, asın onu!)
Bu kadar mı çarpıtılır yaa? Başlık otomatikmen açılıyor sen dilekçe verince ve ben mod forumuna yazılanları görüyorum değil mi? Tüzük dışı bir şey yapmadığımı da biliyorum. Bir kişinin çıkıp da sen haksızsın demediğini/demeyeceğini de biliyorum dolayısıyla. Bu kadar, Ahmet'i beğenmedim Mehmet gelsin, onu da beğenmedim babası gelsin, o da olmadı dedesi gelsin yapan sensin. Bekleme diyorum ben de. Oylama falan yok, basit işler işin oylamayı beklersek zaten işimiz var. Üstelik bazı yöneticiler konudan bile bihaber olabiliyorlar. Her seferinde onları mı bekleyeceğiz? Ya da adamlar fikir sahibi olmadıkları konuda neden oy kullansınlar ki?
Üfffffff...
AlbatrosS
22-10-2011, 22:46
Ya Jadı,
Birçok forumda yazdım ve şimdiye değin en rahat ve ferah yazabildiğim yer burasıdır. Ne tamemen başı bozuk bir yer ne de zırt-pırt gerekli-gereksiz moderasyonlar uygulanan bir yer.
Daha önce anarşist forum'da da yazıyordum. Hatta orasının benim için özel bir anlamı da var. Ancak mod işleminin hiç olmaması da tartışmaları ciddi derecede rayından çıkarıp seviyesizleştiriyor. Moderasyonun olmadığı yerde forumdaşlar ana-avrat küfürlere değilse de yerli yersiz hakaret ve argoya savrulmaktalar.
Öte yandan, şu forumda senden çok daha marjinal fikirleri savunuyorum. Açıkçası yazdıklarım böylesi bir dönemde site yöneticilerinin başına dert bile açabilir. Sen hiç değilse iktidarı savunduğun onca iletiden dolayı yırtarsın :D
Kimseye hakaret etmediğim, argo konuşmadığım tek bir iletim silinmediği gibi uyarı da almadım. Ha, argoya sapıp mevzu rayından çıktığında uyarıldım. Benzer üye savunduğu ırkçı ve hakaret dolu iletileri yüzünden tek bir kerede bile atılması gerekirken mod'lar fazlaca bile sabır gösterdi ve sonunda atıldı sanırım. Bilemiyorum.
Bu mevzuyu daha fazla deşmene değecek terslikte bir moderasyon işlemi yok bence.
Mürtedd ve diğer modlarla aranda geçen tartışmaların birçoğu mod'luktan ziyade forumdaşça tartışmalara da dahil.
Lütfen bu mevzuyu fazlaca uzatma ve sen yine bildiğin arazalığı çıkarmaya devam et :)
Sayin Jadi ;
Yapmis oldugunuz kendinizce aciklama tutarli degil. Ayni soruyu sorayim.
Benzer sekilde, kendi gerekcemi yapistirararak onume gelen musluman arkadasi, susu benziyor, busu benziyor diye Hizbullahci diye yaftalayabilir miyim?
Var mi boyle bir mantik?
Ben sizi nerede okusam, birileri illimunatici, birileri kemalist, birileri ulusalci vs.vs.
Yaftalamak degil ama bazi benzer ozellikler varsa konusulabilmelidir. Herkezin yaptigi bisey bu sadece benim degil ki. Bana da fuhrer dendi, nazi dendi ne bileyim hy dendi, yalanci dediler, pislik dediler ve daha bunlar gibi binlercesi
Ya Jadı,
Birçok forumda yazdım ve şimdiye değin en rahat ve ferah yazabildiğim yer burasıdır. Ne tamemen başı bozuk bir yer ne de zırt-pırt gerekli-gereksiz moderasyonlar uygulanan bir yer.
Daha önce anarşist forum'da da yazıyordum. Hatta orasının benim için özel bir anlamı da var. Ancak mod işleminin hiç olmaması da tartışmaları ciddi derecede rayından çıkarıp seviyesizleştiriyor. Moderasyonun olmadığı yerde forumdaşlar ana-avrat küfürlere değilse de yerli yersiz hakaret ve argoya savrulmaktalar.
Öte yandan, şu forumda senden çok daha marjinal fikirleri savunuyorum. Açıkçası yazdıklarım böylesi bir dönemde site yöneticilerinin başına dert bile açabilir. Sen hiç değilse iktidarı savunduğun onca iletiden dolayı yırtarsın :D
Kimseye hakaret etmediğim, argo konuşmadığım tek bir iletim silinmediği gibi uyarı da almadım. Ha, argoya sapıp mevzu rayından çıktığında uyarıldım. Benzer üye savunduğu ırkçı ve hakaret dolu iletileri yüzünden tek bir kerede bile atılması gerekirken mod'lar fazlaca bile sabır gösterdi ve sonunda atıldı sanırım. Bilemiyorum.
Bu mevzuyu daha fazla deşmene değecek terslikte bir moderasyon işlemi yok bence.
Mürtedd ve diğer modlarla aranda geçen tartışmaların birçoğu mod'luktan ziyade forumdaşça tartışmalara da dahil.
Lütfen bu mevzuyu fazlaca uzatma ve sen yine bildiğin arazalığı çıkarmaya devam et :)
Genel olarak forumdan sikayetci oldugumu soyleyemem. Sadece burda bahsi gecen sahis tarafindan rahatsiz oldugumu dile getirdim ama sana arkadasimizi harcatmayiz dediler. Oyle olsun ne diyelim
[QUOTE=dilaver;419317]
/QUOTE]
Peki anliyorum. Bundan sonra sabrinizi zorlayacak basliklari ust uste acmamam gerektigini anliyorum. Arkadasin o sozunden o mana cikiyor cunku
Sayın jadı
Elbette istediğiniz gibi anlayabilirsiniz. Bu sizin algılama gücünüz. Ama bir insan kemalizmle yatar ve onunla kalkarsa, ve her başlığa kemalizm sokarsa emin olun sabrımız zorlanır.
Biz ateist bir siteyiz ve derdimiz ataeist bir camia oluşturmak. Bizim içiin din ön plandadır. Bu konu ile ilgili bir arkadaşımız size "sabrımızı zorlama" demişse haklı demiştir. Çünkü kemalizmle yatıp kalkamayız. Umarım anlaşılır olmuştur.
saygılarımla
AlbatrosS
22-10-2011, 22:50
[QUOTE=dilaver;419317]
/QUOTE]
Jadi,
Ben şimdi Mürtedd'in tipine bakıp kendimce rasyonel gerekçelerle kendisini ''NURİ ALÇ TAVIRLARI SERGİLEMEKLE'' suçlayabilir miyim? :)
[QUOTE=jadi;419319]
Jadi,
Ben şimdi Mürtedd'in tipine bakıp kendimce rasyonel gerekçelerle kendisini ''NURİ ALÇ TAVIRLARI SERGİLEMEKLE'' suçlayabilir miyim? :)
Bak sen bu sahsi seviyor olabilisin ama devamli surette arkamdan dedikodu yapiyor. Beni yaftaliyorsun diye elestirenler dedikoduculuga ne kadar hosgorululer hayret yani. Ayrica sorun bu da degil ben bundan dolayi da bir sikayet vermis degilim ama en son sikayet ettigim konuda bana kimil zararlisi git psikatriste diyor ve ust uste butun iletilerimi siliyor. Acik bir hakaret ama yonetim arkadasina sahip cikmis ne diyebilirim.
[QUOTE=jadi;419319]
Sayın jadı
Elbette istediğiniz gibi anlayabilirsiniz. Bu sizin algılama gücünüz. Ama bir insan kemalizmle yatar ve onunla kalkarsa, ve her başlığa kemalizm sokarsa emin olun sabrımız zorlanır.
Biz ateist bir siteyiz ve derdimiz ataeist bir camia oluşturmak. Bizim içiin din ön plandadır. Bu konu ile ilgili bir arkadaşımız size "sabrımızı zorlama" demişse haklı demiştir. Çünkü kemalizmle yatıp kalkamayız. Umarım anlaşılır olmuştur.
saygılarımla
O zaman tuzuge bunlari maddeler halinde ekleyiniz. Kemalizm ile cok ugrasilirsa sabrimiz tasabilir yazin mesela.
Genel olarak forumdan sikayetci oldugumu soyleyemem. Sadece burda bahsi gecen sahis tarafindan rahatsiz oldugumu dile getirdim ama sana arkadasimizi harcatmayiz dediler. Oyle olsun ne diyelim
Bakın sayın jadı
Bir YK üyesi olarak mürtedd'in yaptığı her şeyden musulum. Şikayet üzeri veya değil. O mod olduğuna göre benim ona gereken motivasyonu verebilmiş olmam gerekir. Dolayısıyla o ve ben birizdir. Şayet ayrım olursa ya o ya ben gideriz. TD de hep böyle olmuştur .
O yüzden kuru sıkı eleştirilere harcatmayız demek istedim, yani aynen sizin yaptığınız gibi. Aksi olsa şimdiye kadar darağacı kurulurdu. Burada isim fark etmez. En kıdemlisinden, en yenisine kadar geçerlidir bu ilke. Umarım böyle de kalacaktır.
saygılarımla
Bakın sayın jadı
Bir YK üyesi olarak mürtedd'in yaptığı her şeyden musulum. Şikayet üzeri veya değil. O mod olduğuna göre benim ona gereken motivasyonu verebilmiş olmam gerekir. Dolayısıyla o ve ben birizdir. Şayet ayrım olursa ya o ya ben gideriz. TD de hep böyle olmuştur .
O yüzden kuru sıkı eleştirilere harcatmayız demek istedim, yani aynen sizin yaptığınız gibi. Aksi olsa şimdiye kadar darağacı kurulurdu. Burada isim fark etmez. En kıdemlisinden, en yenisine kadar geçerlidir bu ilke. Umarım böyle de kalacaktır.
saygılarımla
Yanlis bir uygulama bence. Herkez bireysel eylemlerinin sorumlulugunu kendisi yuklenmelidir. Siz neden onu kendinize endekslediniz ki?
Ayrica bu forumda uygulama bu sekildeyse neden o zaman bana ozgurce yazmaya devam et kendini baski altinda hissetme gibi seyler soyleyen yoneticiler oluyor o zaman? Neden durustce soylemiyorsunuz bazi seyleri?
O zaman tuzuge bunlari maddeler halinde ekleyiniz. Kemalizm ile cok ugrasilirsa sabrimiz tasabilir yazin mesela.
Sayın jadı
Tüzüğümüzü okursanız şayet, kemalizm taraftarı değil ama tam da karışıtı olduğumuzu görebilirsiniz (program)
Ayrıca baltayı gene taşa vurdunuz. Çünkü bu sitede en kemalizm karşıtı üyelerden biriyim ama sizin gibi değil. Ben karşıtlığımın altını doldurmaya çalışırım. Çünkü sizin sevmediğiniz, hatta nefret ettiğiniz bir ırka mensubum, ben komünistim.
saygılarımla
Ayrica bu forumda uygulama bu sekildeyse neden o zaman bana ozgurce yazmaya devam et kendini baski altinda hissetme gibi seyler soyleyen yoneticiler oluyor o zaman? Neden durustce soylemiyorsunuz bazi seyleri?
Bakın Sayın jadı
Bahsettiğiniz yönetici frodo ve ben de aynı şeyleri söylüyorum fakat gariptir ki mürtedd de aynı şeyleri söylüyor. Yani biz bir ekibiz aramızda fazlaca da çatlak ses çıkmaz. Ama anladığınızı zannetmiyorum.
saygılarımla
AlbatrosS
22-10-2011, 23:04
[QUOTE=AlbatrosS;419325]
Bak sen bu sahsi seviyor olabilisin ama devamli surette arkamdan dedikodu yapiyor. Beni yaftaliyorsun diye elestirenler dedikoduculuga ne kadar hosgorululer hayret yani. Ayrica sorun bu da degil ben bundan dolayi da bir sikayet vermis degilim ama en son sikayet ettigim konuda bana kimil zararlisi git psikatriste diyor ve ust uste butun iletilerimi siliyor. Acik bir hakaret ama yonetim arkadasina sahip cikmis ne diyebilirim.
Mürtoş'la şahsi olarak tanışmam. Tamam, birbirimize sempatimiz var sanırım; ama hiç sohbet bile etmedik.
Sahi Mürtoş'um, bir aralık mailini yaz da laflayak, Jadı'nın dedikodusunu yapalım nan :)
(tamam, mailde ciddiyim)
Mürtoş'un yaptığını, aslında sen ''fikir'' altında yapmıyor musun Jadı? Bence hiç alakası olmayan bir yerde insanlara ''kemalist, şucu-bucu'' kulplar takmak da müfteriliktir. Yapmaya çalıştığın ''okuma tarzı''nı anlıyorum; ancak, bunu fazlaca ve aslı astarı olmayan verilerle yaparsan hata edersin.
Herneyse, son olarak sunu soyliyim
Ben yillardir forumlarda yazan biriyim, Bundan once hayatimda hic bir moderasyonu veya baska bir uyeyi sikayet etmisligim yoktur. Ileti bile raporlamis degilim. Bu kisi tarafindan gercekten haksizliga ugradigim icin sikayet etmek istedim ama sikayetime karsilik bana uyari cezasi verdiler. dilaver'in verdigi yanittan zaten benim gibi birine arkadaslarini harcatmayacaklarini ogrendim. Herhalde bu kadar verilirken "benim gibi birinin" sikayet etmesi kilit rol oynadi. Birde benim komunizt irkindan(?) nefret ettigimi sanmis. Buda bir cesit yaftalamak aslinda ama siz yapinca sorun olmuyor nasil olsa.
[QUOTE=AlbatrosS;419325]
Beni yaftaliyorsun diye elestirenler dedikoduculuga ne kadar hosgorululer hayret yani.
Sayin Jadi;
Boyle bir durum mevcutsa, sizin cevap hakkiniz vardir. Zira yasakli uye degilsiniz.
Eger yasakli uye olmus olsaydiniz, o zaman tepki verirdik zira cevap hakkiniz olmamis olurdu.
[QUOTE=jadi;419328]
Sayin Jadi;
Boyle bir durum mevcutsa, sizin cevap hakkiniz vardir. Zira yasakli uye degilsiniz.
Eger yasakli uye olmus olsaydiniz, o zaman tepki verirdik zira cevap hakkiniz olmamis olurdu.
Oncelikle zaten benim o anda forumda olmadigim bir zamanda zaten sayfalarca uzamis bir konuda veya bir uye profilinde goruyorum bu dedikodulari. O kadar duzeysiz seyler soyleniyor ki cevap verecek bir taraf bulunmuyor
Bakın Sayın jadı
Bahsettiğiniz yönetici frodo ve ben de aynı şeyleri söylüyorum fakat gariptir ki mürtedd de aynı şeyleri söylüyor. Yani biz bir ekibiz aramızda fazlaca da çatlak ses çıkmaz. Ama anladığınızı zannetmiyorum.
saygılarımla
Aman tamam. Size en bastan sikayette bulunanda kabahat zaten. Sandim ki tarafsiz bir bicimde sikayetler ele aliniyor. Siz murted'i icsellestirmissiniz, ona nasil kiyacaksiniz?
[QUOTE=Neva;419336]
Oncelikle zaten benim o anda forumda olmadigim bir zamanda zaten sayfalarca uzamis bir konuda veya bir uye profilinde goruyorum bu dedikodulari. O kadar duzeysiz seyler soyleniyor ki cevap verecek bir taraf bulunmuyor
Bu bir gerekce degil ama(forumda olmadiginiz zamanlar). Madem rahatsizsiniz, alintilayip cevap hakkinizi kullanirsiniz. Sonucta yasakli uye degilsiniz.
Halla halla, dedikodu dediğini de yazdık. Dört tane cümle, zaten aynısını ben başlıklarda da söylemedim mi? Dedikoduyu niye profilimde yapayım hem? Herkese açıksa nasıl dedikodu olabiliyor hem? Bilen bilmeyen de kim kiminle nerede şeklinde kaynatıyoruz sanacak.
(Jadı: Kaynatmadığınız ne malum? murted: He Jadı, heeeee...)
------------------------------------
09-10-2011 02:23
Ben dedim la senin için katıksız liberali, o da adeti olduğu üzere yanlış anlayıp yanlış aktararak su katılmamış liberal demiş sana sanırım.
Alıntı: 20-09-2011 01:56
Benden korkuyon mu len artık? Yanlış anlamaya zaten meyilli insanların yanında yanlış anlaşılmalara mahal vermeyecek kadar açık yazmaya gayret edelim. Kıyamam yaa (Gün gelir gene işim düşer belli mi olur? ), çekinmeden doğrudan yazabilirsin bana.
Alıntı: 25-08-2011 14:04
Ben de diyorum bizim eleman neden düşük puan almış. Hayır, madem İngilizcen zayıf niye çeviririm diyon?
Alıntı: murted
Kardeş, senin illumunatinin adamı olmadığın ne malum, hea söylesene bunu bir?
Cevab veremedi.
------------------------------------
Anlamıyorum ki nasılsa başını okumazlar ben sallayayım da bir şey var sansınlar mı diyorsun?
[QUOTE=jadi;419337]
Bu bir gerekce degil ama(forumda olmadiginiz zamanlar). Madem rahatsizsiniz, alintilayip cevap hakkinizi kullanirsiniz. Sonucta yasakli uye degilsiniz.
Bu durumda dedikodu yapmak mesru oluyor yani. Ben nasilsa daha sonra gelip cevap verebilirim bunlara. Kimil zararlisi gibi sifatlara karsi kendimi savunma hakkim varmis ne guzel
uzamis bir konuda veya bir uye profilinde goruyorum bu dedikodulari.
Sayın jadı
Bunları belgeleyebilir misiniz.
saygılarımla
uzamis bir konuda veya bir uye profilinde goruyorum bu dedikodulari.
Sayın jadı
Bunları belgeleyebilir misiniz.
saygılarımla
murted kendisi vermis zaten. tesadufen rastgele uye profillerine bakiyorum ve orada bile bu adamin arkamdan biseyler yazdigini goruyorum. Ama prensip olarak forumda dedikodu yapilabiliyor ama kemalizm konusunda sinirlama var sinirim
Herneyse artik bu konuda tartisacak cok bisey yok benim icin. Gercekten zirt pirt hersey icin sikaet eden biri degilim. Verdigim sikayetler arkadasimizi harcatmayiz seklinde ele aliniyorsa oradan adalet beklemek zaten yanlis. Birde benim komuniztlerden nefret ettigim varsayilarak hakkimda karar veriliyor.
Neyse, ben yine de kararlarinizdan tatmin olmadim. Bir daha herhangibir moderasyon uygulamasi icin sikayet verecegimi de sanmyorum.Ayni seyler devam ederse ayrilirim forumdan artik kastirmanin manasi yok
murted kendisi vermis zaten. tesadufen rastgele uye profillerine bakiyorum ve orada bile bu adamin arkamdan biseyler yazdigini goruyorum. Ama prensip olarak forumda dedikodu yapilabiliyor ama kemalizm konusunda sinirlama var sinirim
Rastgele profillere bakıyorsun ki murted orada dedikodunu yapıyor. Öyle mi? İspatla madem. Astur'un profiline yazdığım dört iletiden (İkisi senden bahsetmiyor bile aslında.) başka nerede var? Onlar zaten dedikodu tanımına falan da girmiyor ya neyse.
Sohbet odasında olabilir mi? Oturup oranın arşivini teker teker oku, belki bir şeyler çıkar.
Bu arada, arkadaşlar, sizden de bir ricam var. Herkes profilini kontrol etsin. Profilinde Jadı ile ilgili dedikodu bulan kapıp buraya getirsin.
Sayın jadı
Kusura bakmayın ben yaşımdan ötürü biraz bilgisayar özürlüyüm. Mürtedd şunları bana öm ile yollar mısın. Ben jadı'nın dediklerinden bir şey anlamadım da.
saygılarımla
Murted'e uygulanmasını düşündüğünüz kıyım şekli neydi jadı? modluktan el çektirilmesi mi?
[QUOTE=Neva;419341]
Bu durumda dedikodu yapmak mesru oluyor yani. Ben nasilsa daha sonra gelip cevap verebilirim bunlara. Kimil zararlisi gibi sifatlara karsi kendimi savunma hakkim varmis ne guzel
Carpitmayin lutfen..
Benim bildigim genele kapali alanda yapilan konusmalar dedikodu olur. Anlasilan sizin dedikodu dedikleriniz, genele acik alanda yazilanlar aleni mesajlar.
Murted'e uygulanmasını düşündüğünüz kıyım şekli neydi jadı? modluktan el çektirilmesi mi?
:)
Kiyim falan yok canim sikayet davalarina arkadasimizi harcatmayiz durtusuyle bakiliyor. Hele sikayetci olan jadi ise artik ordan birsey beklemek anlamsiz.
Benim bekledigim kiyim sekli diye bisey yok. Bu tip ihlallerin cezalari ic tuzuklerinde yazili olmali. Ona gore bakilir, mesela uyari verilir. Devam ederse bir sure uzaklastirilir, yine devam ederse atilir...vs.
sayın jadı
Mürtedd'i ya da başka bir modu kimseye harcatmayız. Bunun tekrar altını çizeyim. Ama argümanlarınız sağlamsa o zaman başka. Ama şu başlıktan ve size olan tüm cevaplardan anlaşıldı ki site dahilinde de bu konuda yalnızsınız. Herhalde bunu siz de yadsıyamazsınız. Başlığı takip ettiğimi zannediyorum ama bir tane sizi destekleyen iletiye rastlamadığımı sanıyorum.
Hadi bunu da kemalizme bağladık diyelim, öyle ya ateist camiada kemalistler çok ama bunu TD sitesi gibi bir siteye yapmayın bari. Ben dahil bazı arkadaşların ismi hala nettedir. Suçumuz ise terörist ya da terörist destekçisi olmamız. 2 sene evvelki tartışmalar hala nette ve ate forum arşivlerinde mevcuttur, suçumuz anti kemalist olmak. Bizlere bu yafta ile geliyorsanız şayet o zaman denilebilecek pek fazla bir şey yok.
Sayın jadı
Forumdan gitmenizi istemeyiz. Ama karar verdiyseniz de sizi engellemeyiz. İstediğimiz tek şey site tüzüğümüzü okuyup öğrenmeniz. Bizde her şey ona uygun olur çünkü.
saygılarımla
sn dilaver. Yanliz olmam haksiz oldugumu kanitlamaz. Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar diye de yorumlayabiliriz bu durumu. Veyahut insanlar daha onceki konulardaki tartismalar yuzunden burada tarafli davraniyorsa bu benim haksizligima mi delalet eder? Hala hukuk ile oy coklugunu ayni sey saniyorsunuz
Sayın jadı
Forumdan gitmenizi istemeyiz. Ama karar verdiyseniz de sizi engellemeyiz. İstediğimiz tek şey site tüzüğümüzü okuyup öğrenmeniz. Bizde her şey ona uygun olur çünkü.
saygılarımla
Eger murted'in sergiledigi moderasyon ihlaleri devam ederse giderim demistim. Bu yanittan bunlarin devam edecegi anlamini mi cikarmaliyim acaba?
Acikca soyleyin ne dusundugunuzu. Senin ayrilmani saglayana kadar bazi moderator tacizleri devam mi edecek yani?
sn dilaver. Yanliz olmam haksiz oldugumu kanitlamaz. Dogru soyleyeni dokuz koyden kovarlar diye de yorumlayabiliriz bu durumu. Veyahut insanlar daha onceki konulardaki tartismalar yuzunden burada tarafli davraniyorsa bu benim haksizligima mi delalet eder? Hala hukuk ile oy coklugunu ayni sey saniyorsunuz
Sayın jadı
Elbette kanıtlamaz. Ama genel foruma başlık açtığınıza göre en azından genel forumda destekçi aradığınız düşünülebilir ki başka türlü de düşünebilmek mümkün değil.
Bakın Site içinde hiç kimse kimsenin kankası değildir. Hiç kimse kimse ile ahbap çavuş ilişkisi içinde olamaz. Ben komünist bir birey olarak bunu teyit ediyorum. Şayet öyle bir ilişki görür, ya da duyarsam siteyi o insanların başına yıkarım ya da beni atar kurtulurlar. Elbette bu söylediklerim yöneticileri bağlar.
saygılarımla
Acikca soyleyin ne dusundugunuzu. Senin ayrilmani saglayana kadar bazi moderator tacizleri devam mi edecek yani
Sizden ricam şudur. Şayet varsa bu mod tacizlerini bana öm ile iletin. Ben forum alanlarında pek yokum, her şeyi okumuyorum. Her kim sizi taciz ederse haberim olsun ki gereği yapılsın.
saygılarımla
Sn dilaver,
Yine de benim sikayet dilekceme karsilik "ben murtede kendim gibi kefilim, o demek ben demektir" seklinde yaklasmaniz yanlis. Insanoglu hatasiz degildir. Siz bu denli sahiplendiginiz bir gorevliyi nasil adil bir bicimde yargilayabilirsiniz? Ben bu soylemi cok hatali buluyorum. Sanirim o yuzden burada yargilanma seklim askeri mahkemelere benziyor zaten. Hani askeri askere sikayet edersin, hakim askerdir, savci askerdir, herkez birbirini kollar, birbirine sahip cikar falan. Her sikayet dilekcesi verdigimde karsilik olarak uyari cezasi almam bu yuzden iste
Bu tartışma enerjimizi harcamanın dışında hiç bir anlam taşımıyor.
Kural 1: Moderasyonun kaldırdığı mesajları yeniden asmak "seni iplemiyorum" demektir.
Göz yummayız.
Kural 2: Moderasyon kararlarının tüm foruma açık şekilde tartışılması -pratiğin bizi öğrettiği şekilde- sonuçsuz kalan boş uğraştır. En güzel örneklerinden birisi de bu başlıktır.
Herkes söyleyeceklerini söyledi. Artık bu başlık "yeni şeyler" söyleyemez.
Sizden ricam şudur. Şayet varsa bu mod tacizlerini bana öm ile iletin. Ben forum alanlarında pek yokum, her şeyi okumuyorum. Her kim sizi taciz ederse haberim olsun ki gereği yapılsın.
saygılarımla
tamamo zaman
Sn dilaver,
Yine de benim sikayet dilekceme karsilik "ben murtede kendim gibi kefilim, o demek ben demektir" seklinde yaklasmaniz yanlis. Insanoglu hatasiz degildir. Siz bu denli sahiplendiginiz bir gorevliyi nasil adil bir bicimde yargilayabilirsiniz? Ben bu soylemi cok hatali buluyorum. Sanirim o yuzden burada yargilanma seklim askeri mahkemelere benziyor zaten. Hani askeri askere sikayet edersin, hakim askerdir, savci askerdir, herkez birbirini kollar, birbirine sahip cikar falan. Her sikayet dilekcesi verdigimde karsilik olarak uyari cezasi almam bu yuzden iste
Sayın jadı
Sizin bu iletinizi alıntıladıktan onra frodo'nun yazdıklarını gördüm ve daha da söz söylemeye gerek görmedim.
Bu kadar basittir bizim anlayışımız. Siz isterseniz bunu askeri mahkeme olarak alın. Haa sahi siz askeri mahkemede yargılandınız mı.
saygılarımla
tamamo zaman
Tamam ise bu başlığı artık dinlenmeye alabiliriz.
saygılarımla
istatistik
22-10-2011, 23:58
Bir üye, siteye üye olurken, kuralları okuyup kabul ettiğini belirtir. Yani, site kurallarına uyacağını önceden taahhüt eder. Söz verir.
Aradan zaman geçtikten sonra, kurala uymadığı için uyarı ya da ceza alıp da, ben bunu saymam demek ikiyüzlülüktür. Bunun başka bir açıklaması yok.
Ancak, burada yaşanan, bunu görmek ve idrak etmek yerine, uygulamaları kişisel husumet nedeniyle yapıldığını iddia etmek.
Yaşanan süreç, verilen dilekçeler ve uygulamalar, mesajlarımı okuyan var ise açıkça görülmektedir. Buna rağmen çıkıp da, tek bir üye bile, kafasında bir soru işareti oluştuğunu belirtmiyor ve detaylı bir açıklama istemiyorsa, yapılan açıklamalar yeterli, uygulamalar ise yerinde bulunmuş demektir.
Hal böyleyken, tek tek yöneticilere kulp takma, daha mesaj yazılırken herkesin görebileceği belirtilen profil mesajlarını gizli dedikodular olarak yorumlama, oylama olmadığı ve tüzük uygulandığı halde hala oylama olduğunu iddia etme, isim vermeden kişileri zan altında bırakmak ve hayali bir oylamayı haber edindiğini ileri sürmek, moderatöre kapalı admin bölümünde yaşandığı iddia edilen hayali bir tartışmayı tekniğe aykırı şekilde bir moderatörün gördüğünü iddia etmek ve daha pek çok eylem ile site sabote edilmeye çalışılıyor.
Bu kadar yazıdan, açıklamadan ve ısrardan benim anladığım sitenin sabote edilmeye çalışıldığıdır.
Mod arkadaşlardan ricam bu başlığa yazmamalarıdır. Başlık tarafımdan kilitlendi. Doğal olarak yanıt hakkı doğuracak mesajlarda haksızlık olacak.