Orijinalini görmek için tıklayınız : Son Nokta !
Ercument1
03-09-2006, 20:01
sayın Ercüment1,
Öncelikle sitemize hoş geldiniz.
İlk mesajınızı upuzun bir kopy paste yaparak göndermişsiniz. Öyle uzundu ki silerken bile yoruldum. :)
Alttaki mesajınızda ilgili link'i vermişsiniz. Bu yüzden mesajınızın buradan silinmiş olması, içinde size ait fikirler de olmadığından bir kayıp sayılmaz.
Lütfen uzun kopy pastelerden ve özellikle de sizin fikir ve görüşlerinizi, sizin kelimelerinizi içermeyen sadece alıntıdan mütevellit yazılardan sakının zira tarafımızdan silinmektedirler.
Dinlerden özgürlüğe tekrar hoş geldiniz diyorum.
K.C.
Ercument1
03-09-2006, 20:07
http://www.islamustundur.com/hazaminfazliRabbi.html
yazının alındıgı sayfa burasıdır *:wink:
Ercüment abim hoş geldin
Çıkaramadım kimlerdensin abi.son nokta demişin,siteyi islam üstündüre kiraya vermişsin,güzel abim bize böyle kopy yapıp saçma sapan şeyleri okutmak için geldiysen,boşuna uğraşma burdaki insanlar okumuştur onları çünkü hergün birileri gelip bize aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp yapıştırıyo bizim üstümüzde pek etkisi yok onların abi,bizim zekalarımız onları kavramıyo,sizler okuyun,okuyun ulema olun abi,bu arada zeka dedimde kendi fikriniz varsa,varsa yani onları yazarsanız seviniriz
bu arada böyle link veriyonuzya bende semerkant abim site açtı onun linki veriliyo diye heyecanlanıyom
Ercument1,
Öncelikle sitemize hoş geldin. Gelir gelmez bir uyarı almış olduğunu farkettim. Umarım bu davranışını sürdürmez ve sitemizin kurallarına uygun, düzeyli bilgi paylaşımı ile aramızda yer alırsın.
Aynı siteden başka bir alıntı, alıntı kullanımı üzerine bir örnek:
alıntının yapıldığı adres: http://www.islamustundur.com/konular/ilkdin.html
Kutsal kitapların kaynağı sümerlerdir *iddi(iftir)ası :
* * *mezopotomya'da bulunan kil tabletler 1850 yılında bulunmuş ve ancak 1870 yılında çözülüp okunabilmiştir.yani kur'an'ın vahyedildiği tarihten 1200 yıl sonra bulunup okunabilen *tabletlerin kur'an'a kaynaklık etmesi ne kadar * bilimsel *ve objektif *bir iddia olabilir !
Bu yukarıdaki ile ilgili açıklama yapmak oldukça zor. Biryerlerden anlatmaya başlamak gerekiyor ama, hangi seviyeden, temel bilgiler seviyesinden mi emin değilim. Acaba, hangi kaynakta, Kuran'ın, Sümer tabletleri okunarak ve oradan copy-paste yapılarak ortaya çıkarıldığı yazmaktadır?
* * *gılgamış *destanını *, kendisinden çok önceki * bir tarihde *yazılmış olan *eski bir tabletin içerdiği bilgileri çarpıtan bir versiyon olduğu artık bilinmektedir.1914 *yılında arno reobel tarafından bulunan asıl tablette " çok tanrıcılığın *bulunduğu iddia edilen dönemden çok önceleri tarihlerde yeryüzünde tek tanrı inancının bulunduğu ,insanın balcıktan *yaratıldığı ve tufan karamanı olan ziusudra isimli kişinin vahiylara her zaman saygılı *ve *dindar *bir kral olduğu " bilgileri yer alır ! * *
Kaynak? Ufak bir google taraması, Arno Reobel ile ilgili tüm bilgilerin birbirinin kopyası ve yukarıda alıntı yapmış olduğum paragrafı içerdiğini göstermektedir. Ancak ne bu bilginin dayandığı yayın ile ilgili bir bilgi, ne de bu "Arno Reobel"in kimliği konusunda herhangi bir bilgiye ulaşmak mümkün olamamaktadır. Bu ismin geçtiği başka herhangi bir metinle karşılaşamadım. Ancak Arno Poebel ile ilgili bilgiler var. Sumer dili gramerini ilk çözen kişi olarak (1923).
Bu sadece bir örnekti. Alıntıların kendi görüşlerimizi desteklemek için sadece bir yardımcı olduğu ile ilgili bir örnek.