PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : cevherden açıklama

05-09-2006, 18:19
üyeler yaklaşık olarak bu sitede 1 yıldır değişik rumuzlarla dolaştım.
fakat artık ramazan ayı yaklaşmakta ve kendimi dinime karşı daha çok hazırlamaktayım.
medrese eğitimi almaya başladığım için siznle bir süre uzak kalacağım. ama unutamyın bu can bu medende oldukça deli cevat gibi gençleri her zaman aydınlatmak için çaba vereceğim.amacım ve misyonun budur. bu sitedeki tüm şahıslarada şunu belirtmek isterim
her işi uzmanından öğrenin.

deli_cevat
05-09-2006, 18:31
yuh sana be bende abi diyodum ciddiye alıyodum meğersem turan dursun burda olsa kafasına sıkarım diyen bi teröristmiş hadi koçum yürrüüüü ense traşını görelim

aldostu
05-09-2006, 18:51
İnanmayanlar bu yüzden inananlardan ve inançlarından nefret ediyor.
Kırk tane farklı maske,
kırk farklı takiyye.
Kiminde uysal, kiminde saldırgan.
Kiminde efendi, kiminde küfürbaz.

Bu insanlar,
bu taktiklerle yanlarına farklı cenahtan insan çekebilirler mi?

Sadece ,yazık diyorum.
İnanan insan dümdüz ve dürüst olmalı.
Tek yüzü olmalı, binbir surat olanların itibarı olmaz.

Üzüldüm.
Bu yüzden Hiramusta'yı
Soröğren'i ve
Ensareo'yu
ve adını hatırlıyamadığım diğer müslüman arkadaşları
seviyor ve takdir ediyorum.

Muhtelif maskelerin *ardına saklanmadan,
yüreklice inançlarını savunuyorlar.

En azından bu özelliklerinden dolayı onları kutluyorum ve
burada oldukları için teşekkür ediyorum.
Doğru veya yanlış,
inançla efendice,samimiyetle,takiyyesiz
müdafaa yaptıkları için sağolsunlar.

Kimsenin inancını tenkid edemem.
Neyin doğru neyin yanlış olduğunun ,
zanların ötesinde olmadığını iddia eden bir insan olarak.

Ama maskecileri kınıyorum.

Aldostu.

vartor
05-09-2006, 19:09
Insan degil insan musfettesi olduklari ortada, Semerkant'in bu yazisi, hile, tuzak yalan dolanla, dinen, teblig ugruna insanin alcalmasinin, bir vazife bir sevap addedildigi sonucunu dogruluyor.

mep
05-09-2006, 19:30
Vay benim her işi uzmanından öğrenmiş abim,
bizi böyle boynu bükük koyup gidiyosun he!halbuki ne güzel vakit geçiyodu senle,hani o uzmanından öğrendiğin bilgilerle,deli cevat ve benim gibi cehil gençleri bilgilendiriyordunya,şimdi bu açığı kim kapatacak abicim,nerden bulucaz senin gibi bu işi uzmanından öğrenmiş birini ama sen duramassın abi dönersin yine korku olur,cevher olur,semer olur dönersin yine girersin yine bir kılığa dönersin abim nede olsa uzmanından öğrendin sen herşeyi ve misyonun bu senin .iyi ramazanlar semerkant abim,medrese eğitiminde başarılar.islamı yüceltmek adına verdiğin mücadelede sende dimdik yürüyenlerle beraber yürü ama sadece yürü sağa sola bakma gözlerine perde çek ,kulaklarına ağırlık koy,kalbinide mühürle ki.. sende dinden imandan çıkmayasın.hayırlı işler abim.

spartacus
05-09-2006, 19:37
Ben ego tatmini olarak görüyorum. Giderken de kendi yaptıklarını itiraf etmek ise, yine bir ego tatmininden gelmektedir. Dayanılmaz bir hafiflik varki bu ego tatmininde giderkende laf vurayım telaşı.

Verdiğin hiç bir şey yoktu, rahat ol.
Değer kattığın hiç bir fikrin yoktu çünkü muhasebesi yapılamayan her bilgi ya hamdır yada ahmaklığa yol açar. Değer insanın edindiği şeyleri muhasbe edebilmesi ile ortaya çıkan fikirlerdir, fikri olmayanın ise elinde hiç bir değer yoktur, o yüzden paylaşacak hiç bir şeyide! Ne değer bıraktın nede paylaşak bir şeyin vardı, payına egonu tatmin etmek düştü, onuda eline yüzüne bulaştırdın!

"Erdemli olmayı göze al; bu yola gir; bunu sonraya bırakan, yolunda bir ırmağa rastlayıp da akıp geçmesini bekleyen köylüye benzer; ırmak hiç durmadan akıp gidecektir - Herotios"

ve ayrıca ne demiş;

"Her kim hükmünden dolayı coşuyorsa, ebedi erdem yolunu bulamaz kalidassa 5.yy."

Evet ne diyoruz demek ki "her işi *uzmanından öğrenin." Bağnaz ve akılı süs diye taşıyanlardan değil, 3 uyanığın kutsal deyipde yutturduğu şeylerden değil, kendi aklınızla görün, muhasebesini yapamayacağınız hiç bir bilgiyede henüz edinilmiş bir bilgi demeyin ve irdelemeden, kendi aklınızla görmeden sahiplenmeyin, neme lazım böyle başkasının yalancısı olur çıkarsınız. Felaket tellalı gibi bir oradan bir buradan avareye dönersiniz.
Avarelik durumlarına Teşbihde hata olmaz diyerek bir örnek ve tanımlama vermek gerekir ise;

Avare Dingil: Araçlarda yüksüz iken kaldırılan ve sadece tümseklerde sürtünmeden dolayı kendi halinde dönen, dönerken hiç bir değer üretmeyen, harekete zerre kadar etkisi olmayan dingil demektir. Kamyonların en arka tekerleri bunun için en iyi örnektir.

Sana öğrenim yıllarında başarılar ve iyi dersler...

ibrahim_z
05-09-2006, 21:27
cevher siteden ayrılışın hepimize hayırlı uğurlu olsun. sen git ramazana daha iyi hazırlan, medresede beynini yıkat, her sitede farklı kimliklerle kendini tanıtarak insanları aldat, gençleride kendin gibi dogmatikleştirmeye ve mantığa aykırı davranmaya alıştır(senin deyiminle aydınlat). bu arada medresede işi bilen uzmanlarına bu sitedeki yazılardan da bahset belki onlar cevap verebilir de ramazandan sonra başka bi nikle bizlere yazarsın.

05-09-2006, 21:35
Arkadaşlar, *siteye bi süreliğine ara veren her arkadaşımızın forum açması uygun olur mu? Gereksizliğinden dolayı başlığı kilitliyorum. -merwe