Orijinalini görmek için tıklayınız : şu tasarıma bir bakın
liquid666
06-09-2006, 14:06
Akıllı Tasarım (AT) teorisinin ortaya çıkmasını sağlayan en önemli bilimsel buluş, canlı hücresinin yapısıdır. Ne Darwin ne de 1940'larda onun teorisini güncelleyen neo-Darwinistler, hücrenin yapısı hakkında kayda değer bir bilgiye sahiptiler. Bu nedenle, yaşamın fizik ve kimya kanunlarının bir ürünü olarak "kendiliğinden" kolayca ortaya çıkabileceğini, bir "tasarım" gerekmediğini varsaymışlardı.
Hücre, 20. yüzyılın ikinci yarısında açıldı. DNA'nın yapısı 1953'te çözüldü. Hücrenin içindeki "moleküler makinalar" 60'larda ve 70'lerde keşfedildi. Ortaya çıkan tablo, AT teorisinin öncülerinden sayılan Yeni Zelanda'lı moleküler biyolog Michael Denton'un ifadesiyle, "insanoğlunun sahip olduğu tüm teknolojik yapılardan daha ileri bir teknoloji"ydi.
AT teorisyenleri hücrenin söz konusu kompleksliğini sıkça dile getiriyorlar. Bu kompleksliği görebilmek için herhangi bir moleküler biyoloji kitabını okumak iyi bir başlangıç olabilir. Ancak "bir resim bin kelimeye bedeldir" ve resimden de daha iyisi hareketli görüntüdür. Bu sitede : http://www.studiodaily.com/main/technique/tprojects/6850.html
işte tam böylesi bir görüntü, harika bir bilgisayar animasyonu var. Bir hücrenin içindeki kompleks mekanizmalardan bazılarını gösteren bu 8 dakikalık film, gözle göremediğimiz dünyada neler yaşandığına dair iyi bir izlenim veriyor. Ve unutmayın, bu filmde gördüğünüz işlemlerin benzerleri, vücudunuzdaki trilyonlarca hücrede her saniye gerçekleşiyor. *(Mustafa Akyol)
Yapmayın arkadaşlar kendinize gelin. Evrim tamamı ile doğru olsa bile buna uygun ortamı hazırlayan, denge, oran ve ölçüleri belirleyen KİM? Bir insanın tüm bilgileri DNA’da. Bir DNA bir toplu iğne başını on milyarda biri büyüklüğünde. Dünya üzerindeki tüm insanların DNA larını bir araya toplasan bir çay bardağını zor dolduruyor. Yapmayalım aldatmayalım kendimizi. Sirkinelim biraz.
Sevgiler...
liopleurodon
06-09-2006, 14:23
Külli külli saçmaladın. DNA'nın büyüklüğü nedir git bir öğren önce. Uygun ortam filan yoktur, denge menge de.. Etrafında gördüğün sakatlıkların çoğunun sebebi DNA'nın bu halidir. Gittik biz bu işin doktoru olduk, sen gelmiş bize ahanda diye atlıyorsun. Git biyoloji oku, öğren, oldu mu?
ewet tasarıma bakınnnnn köpekbalıklarının dişleri her sene yenilenir. insanın ne olur? yada prostad meselesi o damar 1 cm. arkadan geçse böyle bir problem çıkmayacak. ne tasarlamışlar yaaaaaa
gerçi çamurdanda ancak bu kadar olurdu be arkadaşlarrr ne yapsın başka malzeme bulamamış yaratıştaa....
arkadaşlar bu bilinçli tasarım amerikan malı bir safsatadır.Bilinçli tasarım fantazisinin abd başkanı bush tarafından ortaya atılmasıyla gericiligin dünya çapındaki 'kabe'sininde neresi oldugu ortaya çıktı.
bilebildigimiz birçok canlı biyolojik açıdan berbat tasarım örnegi olarak kabul edilebilecek özelliklere sahiptir.kendimizden örnek verelim. insan dişlerinden çektigini çok az şeyden çekmiştir.oysa köpekbalıklarının dişleri her sene yenilenir.şu hayvana bahşedilen güzelim tasarım biz sevgili kullara da bagışlanamazmıydı. tıp bilimi insanın bedensel ve ruhsal eksiklerini onarmak için çırpınıyor.dogaüstü güçlere sahip bir yaratıcı,çok daha basit,hatası az,tamiri kolayyüksek etkinlikte ürünlr meydana getiremezmiydi!!
ibrahim_z
06-09-2006, 21:33
şu tasarıma bir baktım. emin ol ben tanrı olsam çok daha iyisini tasarlardım. zaten sonsuz bir gücün bundan sonsuz kat daha fazla kusursuz bir düzen yaratabileceğini düşünen biri neyin kusursuzluğundan bahsediyor anlamıyorum.
deli_cevat
06-09-2006, 22:36
evet liqid şimdi sana allahın yediği haltlara birkaç örnek öyle hücreyle mücreyle olmuyo bu işler al sana tasarım sonuçta bu resimdekilere allahın tasarımı
Kardeşim cewat, koydugun fotoğrafları içerdiği şiddetten dolayı kaldırıyorum. Medyada yeterince şiddete maruz kalıyoruz, bunları bilelim ama foruma bu şekilde taşımayalım, tamam mı kardeşim?
merwe
painkiller
07-09-2006, 00:22
liquid arkadaşım,
diyosun ki evrim tamamıyla doğru olsa bile bu ortamı hazırlayan kim?
ve farkında mısın bilmiyorum ama bu cümlen ile islam hristiyanlık yahudilikten oluşan semavi dinler saçmalığının bilimle çeliştiğini sen de kabul etmiş oluyorsun?
ha bir de şurası var...bu sitede sadce ateistler yok...deist tir agnostik tir birçok farklı insan prototipini görebilirsin...tanrı var mı yok mu tartışılı ama bir nokta kesin mevcut dinler baştan sona bir saçmalık...
akıllı tasarımı tartışmak istiyorsan bize dünya üzerinde akıllı tasarımı bilimsel kabul etmiş bak doğruluğunu kabul etmiş demiyorum sadece ve sadece bilimsel bir teori olarak kabul etmiş tek bir üniversite bağımsız bilimsel araştırma kuruluşu örnekleyerek başlayabilirsin...vatikanla falan bağı olmayan başka konuları da inceleyen kısacası bağımsız bilim kuruluşu...
liquıd666 abim dinlerden özgürlüğe hoş geldin abim.
akıllı tasarım filan demişsin abi.hangi akıl hangi tasarım abi,kim akıl etmiş neyi tasarlamış abi.akılda ortada tasarlayanda ortada değilmi neyin tasarlandığını göremiyormusun.Acaba sünnet olayıda tasarım hatası düzeltme olayımı !?.silkineceğiz sevgili abim silkineceğiz.
"Evrim tamamı ile doğru olsa bile buna uygun ortamı hazırlayan, denge, oran ve ölçüleri belirleyen KİM?"
Uygun ortam *:lol: *Kardeşim ortam farklı olsaydı, bugün evrimleşmiş canlılarda farklı olacaktı, bu akdar anlatılıyorda siz niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz evrimin nihai bir amacı yoktur yani "düşünen bir canlı yaratıyım" diye işlemez bu sistem...
Sn. Liquid666,
Bilim mi dediniz o halde modunuzu sıfırlamalısınız. İnanç mı dediniz buna bilimle varamazsınız.
Sn. Dolfen ve sn. İbrahim_z,
Şu an bulunan canlılığın hatalı olduğunu söylemek evrime ters düşmüyor mu? İnanın bizler de günümüzün 20 saatini yiyecek arayarak geçirsek ve demir parçaları, teneke kutular, çivi dahil, pek çok sert madde mönülerimizde bulunsa şu an değil 32 buna bi 32 daha eklenir de yedekte 10 tane bulunurdu.
Sn. Cevat,
Ha işte onların müsebbibini başka yerlerde aramayalım derim. Bir ayna yeterli değil mi?
Sn. Painkiller,
Yanlış biliyorsam lütfen düzeltin. Akademik hiyerarşideki isimlendirmeler bile Vatikan kökenli olan üniversitelerden hangisi acaba özgür köklere sahip?
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
ewet arkadaş mhmmd, ewrim hatalı gelişeblir.Bu doga ananın gelişim biçimi belkide.... Yaşam kitabının ilk sayfasında ne war?? geçtigimiz mayıs ayında insan genomunun son halkasının okunmasıda tamamlandı.
İlk gen 1972 de tesbit edilip klonlandı. ilk genin bulunmasıyla ortalıgı hızla bir gen dalgası sardı.bu öylesine bir dalgaydıki hemen her şey genle açıklanmaya başlandı.İş iyice çıgrından çıktı ve sonunda genler insanın kaderinin acımasız efendisi yapılıp çıkarılılar.
Yaşam maddenin öz örgütlenme gösterdigi dogal bir olgudur. termodinamik dengeden oldukça uzak, olan bir çevrede gelişir ve bu tür bir çevrede kendiliginden ortaya çıkan tersinemez süreçlere baglı olarak ilerler.
Bu nedenle yaşam için gerekli olan koşul, yaşamın büyüyüp geliştigi dirimkürenin evrenin tümüne açık olmasıdır.
Sn. Dolfen,
“-Evet arkadaş mhmmd, evrim hatalı gelişebilir.”
Tezinizin kaynağını merak ettim. Çünkü devamında, bu tezinizi destekler yazınızdaki,
“-kendiliğinden ortaya çıkan TERSİNEMEZ süreçlere bağlı olarak ilerler.”
Cümlenizle bile çelişmektedir.
alihazar
08-09-2006, 18:28
ARKADAŞLAR
neden düşünmüyorsunuz zten inanç meselesi değilmi.
neden inkar ediyorsunuz hem tesadüfi olsa tesadüfi olan şey kolay olmazmı siz tesadüfi diyorsunuz(çoğunuz) fakat tesadüfi olan bir şeyi yapamıyorsunuz hepiniz gelseneiz bir araya bir sineği bile yaratamazsınız
hem Yine Ebu Hureyre radiyallahu anh anlatiyor: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur."
O, icerisinde hastalik olan kanadiyla korunur bunu bilim tarafından ispatlandığınına söylemem lazım bunu ancak sineği yaratan bilir ve bu bilgiyi onada(s.a.v) yine Allah'tır
liopleurodon
08-09-2006, 18:59
O, icerisinde hastalik olan kanadiyla korunur bunu bilim tarafından ispatlandığınına söylemem lazım bunu ancak sineği yaratan bilir ve bu bilgiyi onada(s.a.v) yine Allah'tır
Uydurmadır. Sen, içine sinek düşen yemeği yeme derim. Bu yalanı söyleyenlerin vebalini nasıl çektikleri ayrı bir sorudur. İstersen gene ye. Biraz önce tuvaletteki psilkten kalkıp gelmiş, kanatları vs. pislikle dolu olan şey, çorbana girip çıktıktan sonra senin miden kaldırıyorsa, buyur, afiyet olsun..
Niye sinek yapalım, işimiz mi yok? Doğada gerektiği kadar sinek varken, niye buna para harcayalım. Ama, senin asıl yanlışın, ben mesela, bugüne kadar hiç bir şeyin tesadüf olduğunu söylemiş değilim. Sana basit bir soru sorayım. Tuz ruhuna çinko at. Oksijen, klor, hidrojen ve çinko karışımı olur şişede. Şimdi söyle bakalım, bunlardan hangisi (veya bileşiği) şişeden çıkan gazı oluşturur? Bunun ortaya çıkması, bir tesadüf müdür?
Sn. Alihazar,
M.Ö. 2800 yıllarında (günümüzden 4806 yıl önce) hüküm sürmüş olan Mısır’ ın 4. sülale devri hükümdarlarından Keops’ un yaptırdığı piramidin iki özelliğini aktarıyorum.
- Kahire’de bulunan Keops piramidinin üstünden geçen meridyenin, karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böldüğünü ve dünyanın ağırlık merkezinin ortasında bulunur.
- Taban alanının yüksekliğinin iki katına bölünmesinin Pi (3.14) sayısını verir
Keops der ki; “-Ben tanrınızım”
Bir tarafta bir sinek kanadı, diğer tarafta piramit mimarısı!
Şimdi hep beraber bu medeniyeti gerçekleştirenlerin inançları ile inanalım mı?
liopleurodon *abim.
* havanda su dövüyosun abi,adam sineğin kanadında şifa vardır diyo,olay bitmiştir sen şimdi bu abime kalkmış klor,mlor diyosun,sor bakalık abim klorun ne olduğunu biliyomu,şişeden çıkan gazı sormuşsun,bi kere o gaz değil cin,ayrıca şişe diye söylediğin şeyde aladdinin lambası,yorma abimin kafasını böyle sorularla,şimdi düşünüp durucak adam,çinko kim?hidrojen neresi ?
alihazar
09-09-2006, 14:35
Bazı insanlar tesadüfi diyor hem o günün şartlarını düşünün arkdaşlar tıpğ ne durumda sizde biliyorsunuz bir insan o zmanda bunu kendisi çok zor bilir anlamıyorsuuz objektif olalım
hem uydurmadır diyen arkadaş ispatlasın bakalım bunu zoruna gittiğinde *uydurmadır diyorsun
Bazı insanlar tesadüfi diyor hem o günün şartlarını düşünün arkdaşlar tıpğ ne durumda sizde biliyorsunuz bir insan o zmanda bunu kendisi çok zor bilir anlamıyorsuuz objektif olalım
hem uydurmadır diyen arkadaş ispatlasın bakalım bunu zoruna gittiğinde uydurmadır diyorsun
* * *abim sen ne diyosun!tıpğ a ne olmuş?ne için objektif olunacak.abiler bu abi ne diyo?kim uydurmadır demiş kimin zoruna gitmiş?n'olmuş ya anlayan biri açıklasın çıldırıcam!..
ugurmania
09-09-2006, 17:51
Sevgili ugurmania,
kişilere hitap etemeyelim, fikirlere karşı yazı yazalım ve hakaret etmeyelim.
-merwe
liopleurodon
11-09-2006, 09:09
Size muazzam bir tasarım örneği vereyim. DNA.. O DNA'dır ki, bir insanın göz renginden, ayak tırnağının hangi hızda uzayacağına, hangi kıza aşık olacağına, resim de mi, matematikte mi başarılı olacağına vs. herşeyi mikroskopik ölçüde içinde tutar.. Böyle muazzam bir tasarımdır. Amma velakin:
Canlılardaki DNA'nın %90'ı junk DNA'dır. Yani hurdadır. Hiç bir halta yaramazlar. Daha kötüsü, kromozom yükünü artırdıkları için, çoğu zaman sakat yavrulara sebep olurlar. Tamir mekanizması denen self-replication mekanizması hatalı çalışır, arada sırada mutasyonlara sebep olur, bu da gene sakat doğumlar vs. demektir. DNA'daki kodlu proteinlerden biri hemoglobindir. Bu uzun, devasa moleküller (600+ aminoasit)'in %80'i gereksizdir. Bu gereksiz yük yüzünden anemi gibi kan hastalıkları son derece yaygındır..
Ne mükemmel tasarım değil mi?
ugurmania
11-09-2006, 20:09
Canlılardaki DNA'nın %90'ı junk DNA'dır. Yani hurdadır. Hiç bir halta yaramazlar. demişsin. Bravo. Bu buluşunla nobel alırsın zannımca. Bunu bilimadamları söeyleyemiyor prof hocalarım bile çoğunun görevini bilemiyoruz derken sen teşhisi koymuşsun. Junk dediğin Dna yı biraz daha araştır benim bütün zamanım bu konularla geçiyor.
ibrahimiz abim:
şu tasarıma bir baktım. emin ol ben tanrı olsam çok daha iyisini tasarlardım.
zaten sonsuz bir gücün bundan sonsuz kat daha fazla kusursuz bir düzen yaratabileceğini düşünen biri neyin kusursuzluğundan bahsediyor anlamıyorum.
abim siz şindik evrime taş atmıyomusunuz.?B
bu rezalet tasarımın sebebi ervim deilmi?
Allaha kızcana evrime kızcen güzel abim.Allaın bu işnerle ilgisi yok.Bak alakalı memur: EVRİm.ne yapmışsa o yapmış.
ya evrimim,
neylerse güzel eyler,
aradada bu abilerimi kızdırcek şeyler eyler.
*****--*-*-*-*-*-
dolpen abi:
ewet tasarıma bakınnnnn köpekbalıklarının dişleri her sene yenilenir. insanın ne olur? yada prostad meselesi o damar 1 cm. arkadan geçse böyle bir problem çıkmayacak. ne tasarlamışlar yaaaaaa
gerçi çamurdanda ancak bu kadar olurdu be arkadaşlarrr ne yapsın başka malzeme bulamamış yaratıştaa....
abim sende haklısın ammacık muracaat ettiin,şikatçi olduun yer yannış.
Sende ervim abime kızcen.Köpek balıının dişini,
her sene yenileyen it *olu it neden bizim dişlerimize bu kıyaı geçmemiş...veyama ne zaman bu kıyaa geççekse geçsin galik-* bizde raata erelim biraz.porustat konusundada haklısın abi,
hıyar 2 ce.me arkadan geçirememiş namussuz.
Bu kadder ureştin -yaptın 1 ce.m arkadan geçitseydin nolurdu*-reca ederim.Bak şikatçi çok, gelçek sefere ureş biraz daa.bu damara 1 c.me arkadan geçirt.
aQura abim:
Kardeşim ortam farklı olsaydı, bugün evrimleşmiş canlılarda farklı olacaktı, bu akdar anlatılıyorda siz niye anlamamakta ısrar ediyorsunuz evrimin nihai bir amacı yoktur yani "düşünen bir canlı yaratıyım" diye işlemez bu sistem...
aQavara abim bu işte en doruyu sen sölemişin abim.
benim senden annadıım kadarıynan bu evrim denen -afedersin*hIyar-
nihai amaçsız yapmış bu işi..
hEraldem boş zamanında,
vakıt geçsin deyi yaptı bu işe.
olanda bize oldu abim..
baş arısı bizde*
diş arısı bizde,
* porustat-afedersin biz ona sidik zoru diyoz- bizde..
eeee.. Allahın hıyarı evrim..
Madem evirecektin ,
şöleceme adam gimi evireydinde bizede üzmeseydin,
daa iyi olmasmıydın.
Neden bize eziyet ediyon hıyar-afedersiniz-
Zevkmi alıyon biz kıvrandıkça..
salatalık olu-salatalık evrim...
çok müim not: Liyop abim sakkın bana sarma (ve dolma) Sarogen abimde tüydü.
meyasda yok.....ben kaldım çıbıl ortada.Hanı benimde bilisel konularda kimseden
heç bi korkum yok..ee nede olsa bende tanışman Pırof.um emme... hanı diyomkine..
sakkın bana sarma..
heeyyyy... benden eyvallah abiler ben..kaçıyom ufak ufak....
bu yana doru bilimsel evrimsel homurtu sesleri geliyo. da.
bilimsel konuların usmanı *-krdşnz. lmc.
sayin liop,
'Canlılardaki DNA'nın %90'ı junk DNA'dır. Yani hurdadır. Hiç bir halta yaramazlar. "
bu tip kullandigimiz cumleler aslinda,
Canlılardaki DNA'nın %90'ı bizim su anki bilimsel noktamizin cozemedigi DNA'dır. Yani henuz bilimsel acidan *muammadir. kimbilir ne kadar cok islevleri vardir.elbette bilim bunlari da arastirma ve cozmeye tum enerjisini sarfetmeye devam edecektir.
desek daha gercekci ve slogandan azade olmaz mi.tabi siz daha iyi bilirsiniz.
liopleurodon
14-09-2006, 09:18
Canlılardaki DNA'nın %90'ı bizim su anki bilimsel noktamizin cozemedigi DNA'dır. Yani henuz bilimsel acidan *muammadir. kimbilir ne kadar cok islevleri vardir.elbette bilim bunlari da arastirma ve cozmeye tum enerjisini sarfetmeye devam edecektir.
Soröğren, sen bana küfür mü ediyorsun şimdi? Yoksa hakaret mi?
Sana, %90 Junk DNA'dır dedim. Manası Çözülememiş DNA'dır demedim. Manası çözülememiş DNA Junk DNA'nın dışında kalır. Sen kaç defadır, bu biizm işimiz, mater yaptık, doktora yaptık derken, hala bize bizim işimizi öğretiyorsun, daha kötüsü, siz işinizi bilmiyorsun diyorsun, etme gözünü seveyim..
DNA'ya hormonlar (vs) saldırır. O zaman DNA kendinin bir parçasını mRNA olarak kodlar, bu mRNA ribozoma gider ve ribozom mRNA'nın DNA'dan getirdiği kalıbı kullanarak protein üretir. İşte Junk DNA, mRNA'ya geçmeyen, mevcut her tür kimyasal tetiklemede dahi, DNA'dan ayrılmayan kesimlerdir.
Ama mesela, DNA'dan ayrılan kesimlerde, henüz çözülememiş veya atıl yerlerde çoktur. Hani derler ya 600 elemanlı protein, ihtimali şu kadar vs. laflarına kaynak olan hemoglobin. Bu upuzun bir proteindir, ama %80'i önemsizdir. Diğer tarafı olmasada, bambaşka olsada, gene oksijen taşıma işini görür. Hemerythrin örneğin, aynı işi daha küçük proteinle hallediverir.
sayın liop,
beni yanlış anlamayınız,sizin bilimsel yeterliliğinizi takdirbile edebilmekten uzağım biliyorsunuz.ama,ben sadece bilimin ve bilimsel araştırmanın sonuna gelemediğimizi ve dolayısıyla şu anda manasız ve faydasız sandığımız bazı olguların belki daha ileriki bilimsel gelişmeler ışığında daha farklı değerlendirilebileceğini ve sizin de böyle düşünebileceğinizi ummuştum.
zira bilim durmadı henüz,bence.
Sözün özüne gelinirse degerli arkadaşlar, yaradışçılar artık insanları teolojik ve metafizi dogmalarla ikna etme olanakları kalmaıgından çıkış yollarını bilime bagladılar.bu nedenle 'yaradılış bilimi' diye dinsel olguları örtülü bir şekilde içeren, sahte bir bilim yaratma çabasına girdiler.bilim dünyasında kendilerine yer açmak için hoyratça saga sola saldırıyorlar.darvini ve evrim kuramını ortadan kaldırarak insan bilincinde boşluk yaratma çabasındalar.böylece oraya kendilerini yerleştirebileceklerine inanıyorlar.bu yolla bilimsel bir kuram ortaya koyabilmeleri imkansız.şayet bir mücadele içinde iseniz haraketinizin ana eksenine öncelikle kendi tezinizi koymalısınız. her şeyden önce onun saglam ve inandırıcı olması gerek. mücadelenizin merkezinde karşıtlarınızın karalanması oturuyorsa uzun vadede oradan bir yere varmanın olanagı yok.
sevgili dostlar bilimin açıklayamadıgını, hiç bir şey açıklayamaz. bu güne kadar bu hep böyle olmuştur. insanlıga safsatadan, falcıdan, büyücüden, muskacıdn vb. fayda yok. her insan h,er istedigine inanmada serbesttir. bu en azından onun insani, hukuki ve ahlaki bir hakkıdır. Fakat hiç kimsenin inancını bilim iye yutturmaya hakkı yoktur. çünkü akıl ve bilim dışındaki çözümlerin gözyaşı, sömürü *ve acı getirdigi *deneyimlerle sabittir. toplumu bilim ve akıldışına karşı koruma görevi ilk aşamada bilimcilere aittir.
Sn. Dolfen,
Oldukça pozitif olan yazınızın altına bir imza da ben atmak istedim. Yüksek müsaadenizle.
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın
deli_cevat
19-09-2006, 17:31
sonuç olarak tasarım güme mi gitti *:?:
Sevgili liquid666 kardeşim ve diğer inanan kardeşlerim,
Sorun burda, siz evrim sürecini 3-5 dakika yada 3-5 ay yada 3-5 yıl yada 3-5 bin yıl mı sanıyorsunuz. *hayır efendim bu sürec milyarlarca yıl. bu değişiklikler PIT diye ortaya çıkmıyır, milyonlarca yıl gerekiyor ve yavaş yavaş değişim oluyor, ve en önemlisi evrim daha devam ediyor bitmedi, yani sizin mantığınızla Akıllı tasarım süreci devam ediyoır, Allah yeni yeni şeyler öğrenip bunu sonraki kuşaklarda *tatbik-i husul ediyor güzel kardeşlerim.
Aklınıza takılan varsa sorun çekinmeyin.
Burda ateist geçinen arkadaşlar kör cahil değil hepsi birer uzman, sorun lütfen cevaplasınlar, yeterki siz isteyin ve samimi olun...