PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumda Bulunmanızın Temel Amacı Nedir? Konuların İşleyişi Hakkında Düşünceleriniz

c m
21-11-2011, 00:07
- Forumda Bulunmanızın Temel Amacınız Nedir?
- Konuların İşleyişi Hakkında Düşünceleriniz

Katibe Bartleby
21-11-2011, 00:38
insanlar neler konuşuyo ne diyolar hangi konulara ajıba diye arada bakıyorum öyle.

kharon
21-11-2011, 00:54
Çok yazmasamda genel olarak fikir alışverişi ve bilgi edinmek için burdayım, en uzun süre kaldığım forum sitesi burasıdır, dinlerle ilgili konulardan yeterince faydalandım, kafamdaki soruların cevabını aldım, diğer konularda da forumu takip etmeye başladığım günden bugüne kadar olan zaman zarfında bilgi olarak baya bir yol aldığımı düşünüyorum.

Konuların işleyişi diğer sitelere göre daha iyi, moderasyonun işini iyi yaptığını düşünüyorum, her üye biraz daha sorumlu davranırsa arada çıkan kavgaların biteceğini düşünüyorum.

saygılar

Astur
21-11-2011, 01:01
Gündemde gözümden kaçan şeylere arada forumda rastlıyorum, başka insanlar ne düşünmüş diye bakıyorum vs. ben de. İyi oluyor.

darkmasturbater
21-11-2011, 06:59
Gunluk hayatta kendini genellikle gizleyen insanlarin, derin dusuncelerine ulasabilmek.Gunluk tartismalarin ilerisinde tartismalari takip etmek, bazen katilmak.

VraeL
21-11-2011, 22:53
armageddon savaşı için şeytan adına adam toplamaya çalışıyorum. (.

Neva
22-11-2011, 01:12
Daha once benzer icerikte yerli-yabanci takip ettigim siteler de mevcuttu, ancak burasi uslup bakimindan, seviye olarak beli bir cizgiyi idame ettirebilmis oldugu icin buradayim acikcasi..
Ozellikle Ateizm ve inancsizlik veya inancli olma durumu seviye olarak, bu sitede kimlik dusmanligi(musluman, yahudi, hristiyan vs.) seviyesinden ileri tasinmis bir cizgide geliyor bana.. En azindan ben uye oldugumdan beri izledigim budur.

Bunun disinda beyinsel olarak gerek dindar, gerekse dindar olmayan, murekkep yalamis insanlar mevcut, yazilarini, mesajlarini takip ettigim ve begenerek okudugum veda etmis veya hala yazmaya devam eden insanlar var.Farkli basliklarda insanlarin dusuncelerini okumak guzel. Icerik zengin denilebilecek cizgide..

Turkiye disinda yasayan biri olarak, din disinda, politik bakis acisini ve gidisati, birebir halktan insanlarin agzindan okumak, en azindan kendi adima bir sans diye dusunuyorum. Her ne kadar elimizin altinda online gazete vs. ulasmak zor olmasa da, kisiler bazinda ortaya konan dusunceler, boyali basin cumlelerinden daha degerli benim icin..

kilimanjaro
23-11-2011, 13:29
Çok değil, bundan 10 sene önce "ateizm" sözcüğünü ağzına almaktan dahi çekinen, olabildiğince sığ görüşlü, çepeçevre tabularla kuşatılmış, toplumsal kabullere biat derecesinde sonuna kadar bağlı sıradan bir kişi iken bugün bir ateist sitede bulunmamın sebebi hikmetini bilmek ister misiniz? O halde lütfen dinleyin;
Bundan yaklaşık 9-10 yıl önce geçirdiğim ruhsal bir bunalım sonucu yaşamla tüm bağlarımı koparma noktasına gelmiştim. Dini inançlarım çok da güçlü olmamakla beraber "denize düşen yılana sarılır" misali belki bitaz ferahlarım, belki sıkıntılarımdan kurtulurum umuduyla Kuran'dan medet ummuştum. Oysa rahatlamadım... Aksine, dinlediklerim beni öylesine rahatsız etmişti ki, daha fazlasına dayanamadım. Kendimi cennet misali gül bahçesinde bulacağımı, acılarımın dineceğini umarken, aksine kasap dükkanına girmiş kurbanlık koyun gibi hissetmeme neden olmuştu. Öyle ya, "Hele bir inanma, gör bak sana neler yaparım... Kazanlarda kaynatırım, kızgın saçta oynatırım, asarım, keserim, biçerim..." kabilinden tehditler karşısında siz olsanız ne hissederdiniz?
Tamı tamına 7 ay hastanede yattım. Çıktığımda korkularımdan büyük ölçüde kurtulmuş, iyileşme yoluna girmiştim. Nekahat devresini de atlattıktan sonra kuranı -ama bu kez bir öncesinden farklı olarak - sıkıntılarımdan kurtulmak amaçlı değil de eleştirel bir bakış açısıyla fakat olabildiğince yansız, objektif bir yaklaşımla okuyup incelemeye karar verdim. Fakat şunu da kabul etmek gerekir ki, ne kadar tarafsız olmaya çalışsanız da sonuçta islami bir çevrede müslüman bir ailede yetişmiş olmanın etkisiyle işe Kuran lehine bir önyargı ile başlamaktan kurtulamazsınız. Ancak bütün iyi niyetime, Kuran'ı besmeleyle alıp öpüp başıma koyduktan sonra okumama rağmen daha ilk sayfasında uğradığım hayal kırıklığı önyargılarımı kırıp gerçeklere dönmeme yetti. Kitabın son sayfasına geldiğimde ise besmele ile öpüp başıma koyduğum sözde "Allah kelamı" kutsal kelamlar manzumesi kitap adeta kul yazması sıradan bir kitaba dönüşmüştü.
O anda kararımı verdim. Etrafımdakilere de; "Hayır" dedim "Bu sözler Allah'a ait olamaz. Baştan sona tutarsızlıklarla dolu bu kitapta tehditten, şantajdan, rüşvetten, ayrımcılıktan, adaletsizlikten başka birşey yok..." Bana "Sen Allah'a da mı inanmıyorsun?" dediler. " Tabiiki inanıyorum. Ama anlaşılıyor ki farklı yaratıcılardan söz ediyoruz. Benim Allah'ım, yarattığı kullarını mümin-müşrik diye ayırıp inananı cennetine alırken inanmayanı cehennem azabı ile korkutmayacak kadar merhametlidir, adaletlidir. Sizin Allahınız ise inanmamayı suç sayarak kullarını cehennem ateşinde yakmakta bir sakınca görmüyor. En başta bu kitap, insanlara Allah'ı sevmeyi değil, ondan korkmayı öğütlüyor. "Gökten inmiş ilahi kurallar manzumesi" diye baştacı ettiğiniz bu kitapta tehdit var, şantaj var, rüşvet var, şiddetin her türlüsü var. Haksızlık, hukuksuzluk adaletsizlik var, ayrımcılık var... Kısaca sizi ananızdan doğduğunuza pişman edecek herşey burada... Bu hükümler sizi tanrının kulu değil, kölesi yapıyor. Eğer "kul" ile "köle" arasındaki nüansı farkedebiliyorsanız mesele yok...
"Nüans" deyip geçmeyin, o nüans ki sizi nereden alıp, nerelere götürüyor. Bir kere özgürlüğünüz yok. Pardon, inanma özgürlüğünüz var ama, inanmama özgürlüğünüz nedense yok. "Bismillahirrahmanirrahim" diyerek günde onlarca kez terennüm ettiğiniz o esirgeyicilikten, o bağışlayıcılıktan eser yok. Peki ya sevgi? o nerede? Burada sadece "Allah'tan korkun" diyor. Neden "Allah'ı sevin" demiyor? Allah "öcü" mü? Eğer siz bütün bunlara rağmen "bunlar Allah'ın sözleridir" diyorsanız biliniz ki Allah'a hakaret ediyorsunuz..."
Tabiiki burada söylenecek daha onlarca, yüzlerce şey var. Amma bunları teker teker sayıp dökmeye ne benim vaktim elverir, ne de siz tahammül edebilirsiniz.
Son birşey söyleyip bitirmek istiyorum. Kuran ile ilgili tüm söylediklerim sakın ola ki inançlı arkadaşlarım tarafından "hakaret" olarak algılanmasın. Bunlar sadece benim algılarımdır ve de sadece beni bağlar. Bu algılarımı burada asla hakaret ya da aşağılama olarak ifade etmiyor, sadece şahsımın "naçizane bir tesbiti" olarak ortaya koyuyorum.
Bu arada eğer farkında olmadan hakaret, aşağılama anlamına gelecek maksadını aşan ifadelere yer vermiş isem peşinen tüm inançlı arkadaşlarımdan tekrar tekrar özür dilerim.
Değerli arkadaşlarım, şimdi anladınız mı neden ben buradayım?
Saygılarımla...