PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İNSAN MUAZZAM BİR CEVHERDİR..!

13-09-2006, 09:09
Sevgili arkadaşlar siteye yeni üye oldum.Öncelikle belirtmeliyim ki; amacım kimsenin kalbini kırmak veya kimsenin düşüncesine saygısızlık etmek değildir.Çünkü ne düşünürse düşünsün,ne yaparsa yapsın insan sevgisinin her kalpte barındırılması gereken en yüce düstur olması gerektiğini düşünüyorum.İnsan nasıl sevilmez ki..! Aklını kullanabilen,birşeyler üretmeye çalışan,olaylar karşısında muhakeme yeteneğiyle doğruyu yanlıştan kolayca ayırabilen, insanlık adına güzel şeyler yapma uğraşı veren,kendisine ve çevresine faydalı olabilen,bu yönleriyle de diğer canlılardan ayrılan insan...Nasıl böyle bir insan sevilmez.Nasıl ona düşmanlık beslenebilir.Neden ona karşı cephe alınıp kalp gibi bir elmas paramparça edilerek canına kastedilebilir.Anasının onu doğurmak için ne meşekkatlere katlandığı,bebekken nasıl da gözü gibi baktığı,besleyip büyütmek için uykusundan fedakarlık ettiği,yemeyip yedirdiği,tarifi imkansız zahmetlere katlandığı düşünülmeden nasıl canına kast edilebilir.O cam gibi gözlere nasıl toprak doldurulabilir...!
* * *Şu bir gerçek ki insan; tüm cihetiyle muazzam bir cevahir hükmündedir. Bu kıymetli ve akıllı organizmanın bir tanesi bile benim nazarımda dünyadan ve içinde bulunan herşeyden kıstas kabul edilemeyecek derecede daha değerlidir.Bu yüzden her kim olursa ve hangi düşüncede olursa olsun her insan kendisine muhabbet beslenilmeye,ve en şerefli mevkide bulunmaya fazlasıyla layıktır.Saygılar efendim...

mhmd
13-09-2006, 11:31
Sn. MUHABBET MERHAMET,
Duygularınız gibi duru olarak hoş geldiniz diyorum.

Çeşm-i insaf gibi kamile mizan olmaz
Kişi noksanı bilmek gibi irfan olmaz
Eylesen her ne kadar Tutiye talim’i lisan
Sözü insan olur amma özü insan olmaz. (Talib)

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.

13-09-2006, 11:54
Bilmukabil...Teşekkür ederim.

mep
13-09-2006, 12:04
muhabbet abim sitemize hoş geldin.
*insana dönük güzel düşüncelerinize katılmamak mümkün değil,fikirler,dinler herşey farklı olabilir ama özünde insan olmak, insan olmanın erdemini kavramak,buluşulması gereken ortak nokta bu olmalı.tekrar hoş geldin diyorum.saygılarımla

13-09-2006, 14:54
Sevgili Muhabbet Merhamet,

Aramıza hoş geldiniz. Biz de sizin gibi düşünüyoruz. Rengi,dili,dini ne olursa olsun insan insandır. İnsan olarak kendimize sevgimiz saygımız olmalı. Kendimize sevgimiz saygımız olmadığı sürece başkalarını da sevgimiz saygımız olamaz. Yani kendimizle barışık olmalıyız. İşte insanlık olarak en büyük sıkıntımız bu.

Kendimizi düşündüğümüz kadar başkalarını da düşünebilsek inanın ki bu ölümler bu savaşlar olmayacak. Ama işte insan bu. Doğuştan bencil. Doğasında her zaman bu bencillik var. Kimi insanlar bu bencilliğini mümkün olduğu kadar öne çıkarmamaya çalışır. Ama kimi insanlar da doğasında var olan bu bencilliği temel alarak hareket ederler.

İşte insanlık bu güne kadar ne çektiyse böyle düşünen insancıklardan çekmiştir. Ben bunlara insancık diyorum. Benim bildiğim insan, insan olmanın erdemlerini taşır. Nedir bu erdemler? Sevgidir...Saygıdır...Dürüstlüktür...Kardeşliktir. ..Barıştır....Hoşgörüdür... Eğer bir insan bu erdemlerden yoksunsa ona ben insan diyemem. Sana yapılmasını istemediğini sen de başkasına yapmayacaksın. Eğer bu bir insanlık kuralıysa insan olmanın zihniyeti bu kuraldan geçer.

Elbette insan muazzam bir cevherdir. Önemli olan bu cevheri ortaya çıkarabilmek. Bu cevherin ortaya çıkabilmesi için de her insanın ben insan mıyım yoksa insancık mıyım diye kendini sorgulaması gerekir. Eğer bu sorgulamayı yapabilirsek insan olacağımız düşüncesindeyim. Eğer insan olmak istiyorsak kendimizi sorgulamaktan korkmayalım. Bunu başarabilirsek insanlık güçlenecektir. Bu insanlık anlayışının güçlenmesi demek insanın mutluluğu demektir.

Bundan hareketle sitemize geliyorum. Farklı farklı düşüncelerde olan insanlar olarak bu sitedeyiz. Hareket noktamız insana sevgi ve saygı olmalıdır. Eğer bunu temel alabilirsek düşünceye saygı da olacaktır. Site olarak farklı düşüncedeki insanların saygı ve sevgi temelinde kardeşçe bir arada yaşayabildiklerini ülkemize kanıtlamak. Gerçekten ülke olarak bu kültürden yoksunuz. Aynı bayrak ve aynı topraklar üzerinde yaşıyorsak bunu yapmak zorundayız. Eğer demokrasiden yanaysak bu bir demokrasi kültürüdür.

İnançlı-inançsız olmamız önemli değil. Önemli olan insan olmamız. Sevgiyle kalın...

istavrit
13-09-2006, 20:35
İNSAN MUAZZAM BİR CEVHER degildir!!!

geneli kastediyorsaniz ben goruslerinize katilmiyorum..
bu yol kisa sure sonra allahin varligi, ulviyet, maharet ile izah edilecektir..yolun sonu belli..allah insani mukemmel yaratmistir!!!
nah mukemmel yaratmistir!!!
insani allah mukemmel yarattiysa;
defolu insanlari kim yaratmistir..dusunme ozurlu, sakat insanlar kimin eseridir?
beyinleri sapik dusuncedeki insanlar allahin degilde goktanrinin urunumudur?
hergun masum insanlarin cocuklarin kanini oluk oluk akitan insan da ne gibi cevher vardir..

kriteriniz dunyadaki diger canlilarsa, konusma ve *dusunme yetenegi ile *ustunlugu soylenilebilir ..
insan made by god degildir...
insan egitilmis hayvandir..egitilmeyenleri de butun dunya goruyor..

bir vahset, bir katliam, bir sapiklik oldugu zaman cok klasik bir soyleme basvururuz.."insanca degil".. oysa bunlar insancadir..

siz hic kediye tecavuz eden bir fil gordunuzmu..?
hirsizlik yapan bir essek..
kackap yapan bir zebra..
beline bomba baglayip insanlari olduren bir maymun..
veya ucak kacirip masum insanlari olduren bir kaplan..
acligi disinda ceylan olduren bir aslan gordunuzmu..?

evet bunlar insanca seylerdir..

suslu cumlelerle insanligi aklayamazsiniz...binlerce yildir insan oglu iktidarlari icin, birbirlerini oldurmekte, sakat birakmakta kan akitmakta..
sadece yuzyilimizdaki savaslarda 100 milyon insan olurken siz hala bunlar insanca degilmi diyorsunuz...
hayvanlarmi yapti bu katliamlari..
kapkac kurbani bagiriyor.."bunlar hayvan"...
pardon...
kapkactan tutuklanmis bir hayvan varmi?

insanca degil derken hayvanca mi demek istiyorsunuz?
insanligin ayiplarini hayvanlara yamayarak kimse kendine ustunluk, liyakat payesi cikartmasin..

ben sizin kadar abartamiyorum insanligi

13-09-2006, 22:07
bende istavrit e aynen katılıyorum,insan mukemmel bir varlık değildir
yıkan yokeden güzeli çirkinleştiren yaşadığı dünya ya bile düşman bir varlıktır.kendinden başka hiçbir canlının çoğalmasına izin vermez
insan sayesinde soyları tükenme noktasına gelen canlıları iyiliğinden değil
bu dünyayı kendine özel kendi malı gib gördüğü için, o canlıları vitrininde
eksik etmek istemez, çünkü gelecek kuşakları eğlendirecek bişeyler kalmalı,sadece işine yarayanları sistemli bir şekilde çoğaltır işkembesini
doldurmak için.
ingilterede besi çiftliklerinde büyükbaş hayvanların bonfilesi sert olmasın diye daracık kabinlerde tutulur hareket etmesin diye,bumu mukemmel varlık, ne kadar sevgi dolu ne kadar vicdanlı,kendi tanrısı için her yıl milyonlarca hayvanı aynı saatte gırtlaklama sakınca görmez,eğer dünyanın en vahşi yaratığı hangi canlı diyorsanın,aynaya bakın derim,
evet insandır en vahşi olanı hiçte mukemmel değildir,dünyanın başına bela olmuş kanser virusünden farksızdır.

mhmd
14-09-2006, 09:05
Sn. İstavrit,
Sn. Gandalf,

Pes, ki pes doğrusu. Dakka bir gol bir. Kendimi, dünya üçüncüsü olduğumuz, dünya futbol şampiyonası Türkiye-G.Kore maçında hissettim. “-Maç başladı sevgili seyirciler Hakan Hasana, Hasan Hakana ve gol!!! Dakka yok. Henüz 11. saniye…”

Daha ilk yazısında vurun. Vurun, vurun çekinmeyin. Yazılarınızda bahsettiğiniz insani pozisyonlarla vurun.

Biri çıkar bir cevherdir der insan.
Peki, arkadaşlar cevher ne demek?
Kısaca değerli olan hammadde diyebilir miyiz?
İnsanın tüm özellikleri ve yeteneklerinden bahsedebilir miyiz?
Eee, kim bu önermeye katılmıyor?
Yanlışında da bu cevherin rolü yok mu?
Katliamları, kötülükleri, rezaletleri bu cevher yardımıyla yapmıyor muyuz?

Bor, bir cevherdir. Toprak altında beş para etmez. Onu çıkarıp işlerseniz; yakıt teknolojisinde de kullanırsınız, silah teknolojisinde de. Yakıt olarak kullanırsanız %85 lere varan ekonomi sağlayabilirsiniz herkesin yararı olur. Silah teknolojisinde kullanırsanız ölümcül bir patlamayı, onlarca kez büyütebilir katliamınızın büyüklüğü ile övünürsünüz.

Diyorum ki önce bi merhaba desek, tanışsak, dertleşsek de daha sonra var olan fikirlerimizi tartışsak. Kötü mü ederiz?

istavrit
14-09-2006, 12:08
sayin mhmmd,

buradaki cevherden kastedilen seyin ne oldugunu anlamayacak kadar saf degiliz..pes yani!!!

siz hammedde gozu ile bakiyorsaniz soylemlerimiz ayni kapiya cikar..
hayvanlar egitildigi zaman insandan daha akilli ve faydali olabiliyor..
yaratilmislarin en mukemmeli insandir dinsel bir soylem..
insanliga zerre kadar katkisi olmayan, cift suren okuz, yuk tasiyan essek kadar faydali olamayan insanin mukemmel oldugunu iddia etmek pembe gozlukle dolasan sozum ona humanist ozentisi entel ve dantel takim isidir..

hakkini yemeyelim, birde allahin ipine siki siki sarilan dinci takiminin..

mhmd
14-09-2006, 12:24
Sn. İstavrit,

Sözlerimi geri alıyorum. Hata ettim, özür diliyorum.

“-Avazeyi bu aleme Davut gibi sal. Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş.” (Baki)
Kimin umurundaki…

14-09-2006, 15:49
Sevgili Muhabbet Merhamet,
Bence düşüncelerinizi başlık açma yerine burda yazmış olsaydınız daha uygun olurdu. Biliyorsunuz her sitenin kendine özgü kuralları vardır. Keşke bu kurallarımızı okuyup ondan sonra başlık açmış olsaydınız. Daha uygun olurdu. Sitemize yeni üye olanlara on mesaj şartı getirdik. Aslında bu başlığınızı da normalde kaldırmamız gerekiyordu. İnsani düşüncenizden dolayı kalmasını istedik.

Evet arkadaşım. İnsan var olan canlılar içerisinde en mükemmelidir. Bizi onlardan üstün kılan özelliklerimiz var. Düşünmek ve üretmek. Bu bizi diğer canlılardan üstün kılan özelliklerimiz. Ama önemli olan bu özelliklerimizi olumlu kullanabilmek. İstavrit arkadaşımız da işte bu özelliklerini olumsuz kullanan insanlara ateş püskürüyor. Bunu üzerinize alınmayın. Tanıdığım kadarıyla bizim sizin gibi düşünen arkadaşımız.

Ben şahsen yazınızıda insanlık ışığınızı görüyorum. İnançlı olmanız bu ışığa engel olmamalı. Saygı ve sevgi temelinde hareket edersek birbirimizi daha iyi anlamış oluruz. Bu ülkenin sizin ve bizim gibi sağduyulu düşünen insanlara ihtiyacı var. Ülke hepimizin. Birbirimize tahammül ederek birlikte kardeşçe yaşamayı gerçekleştirmek zorundayız.

Ama siz de iyi biliyorsunuz ki tebliğ adına ülkeye şeriat dayatılıyor. Ve bunların yazılarından sürekli kan damlıyor. Bu ülkenin barışını ve kardeşliğini istiyorsak bu birliktelliğin temelini bu sitede atalım istiyoruz. Laik ve demokratik cumhuriyeti birlikte omuzlayarak bizi parçalamak ve yıkmak isteyen iç ve dış düşmanlarımıza karşı bayrağımızı yükseltelim. Sevgiyle kalınız...

aldostu
14-09-2006, 16:38
Ben şahsen yazınızıda insanlık ışığınızı görüyorum. İnançlı olmanız bu ışığa engel olmamalı. Saygı ve sevgi temelinde hareket edersek birbirimizi daha iyi anlamış oluruz. Bu ülkenin sizin ve bizim gibi sağduyulu düşünen insanlara ihtiyacı var. Ülke hepimizin. Birbirimize tahammül ederek birlikte kardeşçe yaşamayı gerçekleştirmek zorundayız.

sevgili Ezkamo Dostum;
tamamına katıldığım yazın ve özellikle yukarıya aldığım paragraftaki,güzel, hoşgörülü, düzeyli yaklaşımların için sana gönülden teşekkürler.

Aldostu.

Sevgilerimle
------------------------------------------------------------------
Nefret etme, İntikam alma, Kızma, Korkma
İnsan *inançla, barışla, gerçekle, ve sabırla kazanır.