Orijinalini görmek için tıklayınız : P>Q Q>R ise P>R
Ahmet büyüktür Fatmadan
Fatma büyüktür Cemilden öyleyse
Ahmet büyüktür Cemilden
itiraz eden varmı.
Evreni Tanrı Yarattı
Tanrı kendiliğinden var oldu öyleyse
Evren Kendiliğinden var oldu
itiraz eden varmı.
Teşekkürler Aristo...
ugurmania
15-09-2006, 00:28
walla, walla bravo. O sonuç oradan nasıl çıkıyor kafam almadı. Hele bir de ilk örnekle bağdaşık gibi göstermek ve inandırıcılığını artırmaya çalışmak, pes...
ugurmania
15-09-2006, 00:30
Arkadaşım gülmekten kendini alamadı bi örnek verdi.
Pendik feneri yendi
Fener cimbomu
cimbom reali
sonuç: yazmaya gerek yok
Düz mantık :P
Pendik nasıl feneri yendi ise realide yenebilir. bu imkansız değil.
düz mantık dediğin doğru mantıktır. Şaşmaz...
ugurmania
15-09-2006, 00:41
farkettin mi bilmem
Evreni Tanrı Yarattı
Tanrı kendiliğinden var oldu *öyleyse
düz mantıkla bu sonuç da çıkmaz
kendimi zorluyorum
yok yok eğri mantıkla da olmuyor
açıklarsan memnun olurum
Evren kendiliğinden var olamıyor ama kendiliğinden var olamayan bir evreni kendiliğinden var olan bir tanrı var ediyor. Bu mantık dünyanın en saçma mantığı. Neden evren var olmak için bir taşerona ihtiyac duyuyor.
hem evren hiçbir zaman yok değildi ki var olsun. evren hep vardı. sozsuzdan beri vardı sonsuza kadar da var olacak...
ugurmania
15-09-2006, 00:55
Evren kendiliğinden var olamıyor ama kendiliğinden var olamayan bir evreni kendiliğinden var olan bir tanrı var ediyor. Bu mantık dünyanın en saçma mantığı
yok yok senin üzerine fazla gitmeyeyim bu konu bence komik bir hal alacak gerek yok tatsız durumlara sana güzel bi cevap verir zaten akıllı birileri.
neden evren bir yaratıcıya ihtiyaç duymasın?
evren hep var mıydı? Aha. peki bunun bi başlangıcı yok muymuş? Big bang falan? Sen olayı çarpıtıp yine benim inancımı sorgulamaya getireceksin ama bu şekilde ku-rtulamazsın burada iddaa senin tartışma konusu senin iddaan. olaydan sapmadan açıkla bakalım o düz mantığı. olmayan mantığı. öyle atıp tutmakla olmuyor.
Big-bang zamanda sadece bir kesittir, Genişlemiş tüm Evren tekrar bir noktada büzülür ve birleşir, sonra büyük bir patlamayla tekrar genişlemeye devan eder. Big-bang bir kereye mahsus değildir, sonsuzdan beri tekrar etmekte ve edecektir. Buna salınım hareketi denir
Ayrıca big-bangda bir teoridir, daha akla yatkın bir teori üretilmedikçe kabul görür. Teoriler kesin değildir. her an değişebilir.
ugurmania
15-09-2006, 01:20
Teşekkürler ya baya aydınlandım. Bu meretin ilki yok yani. :P
ben yazdıkça sen cevabıma yönelik yazacaksın çünkü ne kadar çürük bir iddaayla başlık açtığını farkettin ama kabul etmek zordur.
Düz mantık her zaman işler diyen birinden bilimsel bir açıklama da beklenemez zaten.
yalancıları çok severim
ben seni de çok sevdim
yanlış anlama
ben düz mantık kullanmam
ne alakası mı var
öyle
içimden geldi
Peki... size bir soru. Evreni tanrı yaratmış olsun. ne zaman. ortalama 5 milyar yıl önce. yada siz bir rakam söyleyin. Peki Tanrı ne zaman kendiliğinden var oldu. Neden var olmak için bekledi. Peki Tanrı zaten sonsuzdan beri var diyorsan neden 5 milyar yıl öncesine kadar evreni yaratmak için bekledi. *Sonsuz eksi 5 milyar yıl eşittir sonsuz. Tanrı neden sonsuz zaman evreni yaratmak için bekledi
Canı sıkılmadımı. bu sonsuz yıllar boyunca Tevrattan, İncilden, Kurandan daha aklı başında bir kitap yazamadımı.
* Demogoji yapmadan mantıklı cevap lütfen. Laf salatası istemiyorum...
sayin walla,
islam ogretisini ile filozoflarin sahsi ogretileri ile iliskilendiremeyiz veya bagdastirmak durumunda degiliz.o onlarin sorunu.
"Allah kendiliginden oldu" diye bir maddeyok islamda.
Sizin bu acilip kapanan evren ezelidir dediginiz gibi biz de Allah ezelidir diyoruz.sizin degisinize de katilmiyoruz.
Dolayisiyla Allah neden gec varoldu ve bekledi demek bizim icin bir soru olmaz,aristoya sorulmali o soru.
Evrenin yasi denen 5 milyar sene ise,evrende bir toz tanesi olan dunyanin kendi gunesi etrafinde 5 milyar kez donmesini ifade eder.Daha evren yokken dunya ve gunes ve de bu zaman olcusunun olmadigi bir anda *Allah sonsuz *milyar yil ne bekledi demek,de olmaz.zira boyle bir zaman yok evvelinde.Allah kainat icinde olmadigina gore kainattaki toz zerrelerinin birbirleri etrafinda donmelerinden *olusan zaman kavramindan da muaftir.Mahiyeti de yaratilmis hicbir mahiyete benzemez ve degismeye ve yaslanmaya tabi degildir.
yaratilmis hersey de ezeli olarak Allahin ilminde mevcuttur.Yani,yaratma demek,ilm-i Ilahide ilmi formatta vucutlari olan mevcudatin,kudret-i Ilahi tarafindan surulen gosterici bir boya ile su bildigimiz aleme gonderilmesidir.Allah canibinden bakinca yaratana dek ne yapti da denemez,zira zaten hersey vardi Allah nezdinde,ama formati degisikti,bu yaratma sadece bize birbirimizi tanitti belki de.
biz cocukken,limon suyu ile kagida yazardik ve gorunmezdi yazi,sonra o kagidi bizaz yuksekten atese tutatdik,kagit yanmadan o gorunmeyen yazilar gorunmeye baslardi.
iste yaratma bu bizce gorunmeyen ama yazari tarafindan bilinen o yazinin kudret-i ilahi dedigimiz o atese tutularak gorunur hale gelmesi demektir.gorunur hale gelmeden de yazi mevcuttur.
kutsal kitaplar hakkindaki soyleminiz ise,baska bir konu.
ama sonsuz ilme ve zaman sahip oldugunu kabul ederek Allah tarafindan gonderildigini kabul ettiyseniz; kur'anin bizim gibilerce bu kisacik zaman diliminde yeterince kavranamamis olabilecegi de aciktir.kur'an da sonsuza gider,biz bir anini yasadik sadece ve degerlendirmemiz eksik olabilir.
he eger Allah yok diyorsaniz,o zaman kur'an uzerinden de Allaha elestiri getirmeye calismayiniz.
konular aslinda muhim ve uzundur.zamanimiz ve mekanimiz ise azdir.
liopleurodon
15-09-2006, 09:12
Yanlış mantık ile yanlış sonuç çıkar.
Eğer, evrenin yaratılmış olması için, "Herşeyin bir yaratıcısı olmak zorundadır" diyorsanız, bu yaratıcı içinde bir yaratıcı aramak elzem olur. Aynı şekilde, "ahanda göz, ahanda protein. Bunlar çok karmaşık. Bunları ancak bir tasarımcı yapmış olmalıdır" diyorsanız, bu karmaşık şeyi tasarlayan daha karmaşık şeyide tasarlayacak bir üst tasarımcı otomatikman şart olur.
Bunlar, aslında, tanrıyı yaratan bir üst tanrı değil, bu sunduğunuz argümanların geçersiz olduğunu gösterir. Bu kompleks bir şey, buna bir tasarımcı lazım demek, abestir, safsatadır. Çünkü otomatikman o tasarımcının da tasarlanması gereğini ortaya koyar ve kısır döngü ortaya çıkarır. Aynı şekilde, evrenin yaratılmaya ihtiyacının olup olmadığını bilmiyoruz. Bu durumda, evreni yaratacak bir mefhum düşünmeye çıkmakta abesle iştigaldir. Bunlardan çıkacak sonuç, "bir tasarımcı olması gereği", "bir yaratıcı olması gereği", argümanlarınızın yanlış olduğudur.
Doğrusu şudur: Kantıları bulmadan hiç bir kuram üretmeyin. Böyle yaparsanız, kanıtları kurama uydurmaya çalıştığınızı görürsünüz ve yanlış sonuca ulaşırsınız. Sizinki tam olarak bu. Eldeki kanıtları yanlış olan kurama uyduruyorsunuz. Önce tanrı kuramını atıp, her şeyi ona uydurmaya çalışıyorsunuz. Ama bilim böyle çalışmaz. Bilim, elindeki verilerin neyi gösterdiğine bakar.
sElamaleyküm,wallabilla ve uğur *abim.
konu çok bilimselneşti,işe mantık filece karıştı,
o zaman bi bilim adamı olaraktan benim bu konuda hakem olmam gerenkti. :roll:
kArarı dooru vermemiçin *-eveli-hankı takımları tuttuunuzu bilmem gerenk. 8O
Hanı pendik FEnERi yendi filece dedinizde..nolmuş yanı..FENERin üstüne takımmı var :evil: ..her araba kaza yapar...(kim fenere laf söliyosa..bilimsel olarak vardıım sonuç şuki*- onun bütün itdaaları havada kalırr..bu sonuç bilimseldir. :? )(şu anda hankınızın fENerli *-hankınızın andıFenERLi annayamadım..az eveli ızgara çok duman yaptıı için kafam accık bulanık..bidebeş dakka hava alcam deyip sık sık kaçıyom dükandan bilgisayana..peder çaktımı davayı..kömür yerine ızgarada beni yakar walla* neyseme fenerli olma davasına annadıım zaman -hankınız bilimsel olaraktan dorusunuz ona açıklıycam :lol: )
bu bİLimsel sonuçtan önceme kanatımı açıklıyom..(artıkın siz bordan çıkcek neticeye accık tamin ediniz..yannız tarafsız olun.. :wink: )
şimdik:
alıntı-bak:wALLA bi,llaabim demişki..
hem evren hiçbir zaman yok değildi ki var olsun. evren hep vardı. sozsuzdan beri vardı sonsuza kadar da var olacak...
uĞUrabim bak ben bu mantııa sevdim..kusura bakma..yanı bu abinin görüşünden yana oy verebilirim..neden ceMAl de sor*-neden?
bAK bu abi doru mantık yürütmüş.*
bak ben hiç bi zaman yok deildim..
anam dourduundan bari hep vardım.
ölünçeye kadanda varolcam.
bunun başka izaı yok abim. bu budur. :mrgreen:
herşey varolduu zaman vardı-varolmadıı zamanda yoktu.yok olan varoldu*-varolan yokoldu...(..hoopbenim cep telefonu noldu yaw..tutuuun *kapkaççı çarptı bana bizim bilime dalmışkene....(pire))
konuyu açıklamaa devam edecem..( *eeeEEe cemal..Allah bize güzelceme sabırlar versin gari.. :x )
cEmELe
hiramusta
15-09-2006, 14:37
İhlas Suresi
1 DE Kİ: “O, Tek Allah'tır:
2 Allah, Öncesiz ve Sonrasız, Bütün Evrenin Asıl Sebebi.1
3 O doğurmamıştır, doğurulmamıştır;
4 ve hiçbir şey O'na denk tutulamaz.”2
DİPNOTLAR
1 Bu karşılık, Kur’an'da bir tek defa geçen ve yalnızca Allah için kullanılan Samed teriminin yaklaşık anlamını vermektedir. Bu terim, İlk Sebep ve Öncesiz-Sonrasız Mutlak Varlık kavramlarını, mevcut olan veya tahayyül edilebilen her şeyin esas kaynağı olan Allah'a döneceği ve bu nedenle hem yoktan var edilmesi hem de varlığını sürdürmesi açısından O'na bağımlı olduğu düşüncesi ile içiçe geçmiş şekilde kapsar.
2 Karş. 89:3, not 2 ve sure 19, not 77. Allah'ın her bakımdan tek ve benzersiz olduğu, bir başlangıcının ve sonunun olmadığı gerçeği, “hiçbir şey O'na denk tutulamaz” ifadesinde mantıkî karşılığını bulmaktadır: Böylece O'nu tasvir etme ve tanımlama ihtimallerini de saf dışı bırakmaktadır (bkz. 6:100'ün son cümlesi ile ilgili not 88). Sonuç olarak, O'nun Varlığının mahiyeti insan kavrayışının yahut tahayyülünün sınırları dışındadır: bu gerçek, Allah'ı mecazî temsîller veya hatta soyut semboller aracılığıyla “tarif etme” teşebbüslerinin neden hakikatin inkarı ile eşit görüldüğünü açıklamaktadır.
Ama bazıları bütün görünmez varlık türlerine Allah'ın yanında (O'na denk) bir yer yakıştırmaya başladılar, halbuki onları[n tümünü] yaratan O'dur; ve cehaletleri yüzünden O'na oğullar ve kızlar isnad ettiler!
O, sonsuz ihtişam sahibidir ve insanların her türlü tasavvur ve tahayyülünü aşan bir yüceliğe sahiptir (Enam 100)
Kısa ve öz,
İşinize geldimi bir yaratan var, işinize gelmedimi o zaten var. Bir tanrı zaten vardı ise daha basit bir hidrojen atomu zaten neden yok. Var İşte Var.
Önce yaratıldı dediğiniz madde ne ki?
-Proton
-Elektron
-Nötron
Bir hidrojen atomunu al, elektronunu hakkariye, protonunu trabzona, nötronunu muğlaya götür, ne madde kaldı ne tanrı. Yok oldu işte. Sadece ortaya enerji çıktı.
Şimdi oturduğunuz sandalyeden kalkıp onun üzerine ayaklarınızla çıkın, ağırlık merkeziniz yerden yükseldiği için enerji kazandınız, her hangi bir atomunuz yok olmadı, zaten bir tek atomunuz yok olsa Atom bombası olur Patlarsın. *Tekrar sandalteden indin, kazandığın enerjiyi verdin. noldu atom mu kazandın. sadece eklemlerin biraz ısındı.
Elektron, proton, nötron bir arada değilse madde de yoktur. Aslında madde diye bir şey de yoktur. Var olan bizim enerji kabuğundan algıladığımız sinirsel uyarılardır.
Tamam kabul siz diyorsunuz ki;
Öncesiz ve sonrasız var olan Tanrı, var olan şeylerin yaratıcısıdır. Buna inanıyorum, bunun için insanların günde 5 vakit beyinlerini öpüyorum, kadınları yaz sıcağında kapatıp, inanmayanların canına okuyorum.
Bende diyorumki evreni tanrı yarattı, Tanrıyıda bir Sümüklü böcek yarattı, Sümüklü böcek vahiy yoluyla bana dediki, sokakta çıplak gez, insanların ensesine bir tokat atmadan yanlarından geçme, bebeklere tecavüz et, mandayı sırtında taşıyıp ibadet et.
Ben sizce Şizofrenim değil mi? Yok aslında birbirimizden farkımız.
Ama ben her ikisinide savunmuyorum...
hiramusta
15-09-2006, 15:47
Lise yıllarındayken fizik hocam bir sohbet esnasında şöyle bir söz söylemişti."Çocuklar hareket halinde olan bir madde veya nesnenin harekete geçtiği bir zaman ve harekete geçirten güç-enerji vardır.İşte hareket halinde olan gökcisimleri de böyledir.Onları harekete geçiren bir enerji,(ki bu *enerji fiziği,kimyayı,matematiği bilen akıllı bir enerji olacak h.u.) ve harekete geçtiği bir zaman vardır.Biz bu enerjiye Allah diyoruz.Ne güzel demiş hocamız.Öldüyse rahmetle,sağsa selametle anıyorum.
Sn. Walla,
Ugurmania ile tartışmanıza bayıldım. Da; sizin sonuca varmanız çok çetrefilli olmuş, ona da yandım. Bak; ugurMANİA’nın ne olduğunu biliyorduk da senin de onun gibi olduğunun ifşası için bu yazını bekleyeceğimizi bilmiyorduk. (Ugurmania sözlerim tamamen espiri unsurudur. Farklı değerlendirmeyeceğinizi umut ediyorum.)
Yine burada aklıma iki tek soru geldi. Sormamda bi sakınca yoktur umarım.
İnananlar; ezelden, ebede bir yolculuk olduğuna, ahiret hayatına ve ahiret hayatının sonsuzluğuna inanırken; evreninde sonsuz olabileceğini neden düşünmez de büyük patlama teoremine sarılır?
İnanmayanlar; evrenin sonsuz olduğuna inanır ve söylerken, maddenin yok olmadığı bir şekilde yer ve kimlik değiştiğini ispatlarken; ölünce ben yok olurum, ahiret hayatı felan da fasa fisodur der?
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Hiramusta: ,(ki bu *enerji fiziği,kimyayı,matematiği bilen akıllı bir enerji olacak h.u.)
bu şartın nedeni ne onu anlayamadım. Neden belirtir misin?
liopleurodon
15-09-2006, 15:55
Ne güzel demiş hocamız.
Hocan güzel demiş, ama yanlış demiş. İşte mesele bu. Gezegenleri harekete geçiren kuvvet bilinmeyen, öyle meşhum bir kuvvet filan değildir. Bunlar, bilhassa astronomların gayet iyi bildiği doğal kuvvelterdir.
Big bangtan bu zamana, tanrı, allah filan aramayın. Ancak, big bang ve ötesine koyarsanız, belki o zaman tartışılabilir olur. Ama peşin söyleyeyim, tartışılabilir olur demek, orada olabilir demek değil.
Sevgili mdmmh
Bende senin bu inanan ve inanmayanların nasıl düşündüklerini inananlara sorayım. inanmayanlar zaten biliyor.
Daha önemli bir konu.
Dünyanın neresinde olursa olsun inanmayanlar, sanki kırk yıllık arkadaşmışta, yada onlarında ilahi bir kitabı varmışta, yada hepsi aynı medreseden mezun olmuşda vs vs. Hepsi tek bir noktada birleşiyor, Tanrı yok, öbür dünya yok, her şey bu dünyada, evrim süreci devam ediyor, insanı kul değil insan olduğu için sevelim, merak edip araştıralım, insanlar özgürdür. vs vs.
İnananlara bakalım
Milyon tane ayrı din, aynı din içinde bile elli tane mezhep, aynı ilahiyat fakültesi profesörleri Kadının camide nasıl namaz kılar konusunda bile farklı görüşe sahip. Hepsi çeşit çeşit.
Yalnızca bir doğru vardır. İnanmayanlar bu doğrunun etrafında tek ağızda birleşir, inananlar birbirini kesiyor, sunni-şii diye.
hiramusta
15-09-2006, 16:12
Bunun cevabını bing bang deki büyük orantısal hesapları bilen arkadaşlar versin.
liopleurodon
15-09-2006, 16:26
Big bangta büyük orantısal hesaplar filan yok hiramusta kendini kandırma. Belki big bangın şu an kainattaki atom sayısının karesi kereki tekrar ortaya çıkışı. Öyle bir hesap filan diyorsunuz ki...
Konuy basitleştireyim senin için. Bak, allah ne büyük düşünmüş, sana ikigöz vermiş. İşte bu ispattır diyosunuz.. ama 4 tana gözümü olsa daha iyi olmaz mıydı?
Yazın, kışın, selin, kuraklığın vs olmayacağı, şöyle dümdüz bir kainat yaratsa olmaz mıydı? Sanki bu öyle iyiymiş, mükemmelmiş gibi konuşuyorsunuz.
Baban ile annen bir gün evvel evlenseler sen, sen olmayacaktın. O kadar kaotik bir durum bu. Eee, sen olmayacaktın, ama senin yerine başkası olacaktı. Böyle boş hesaplarla bir şey çıkarmaya çalışmak gafletinden artık bir sıyrılın..
Genelde lisede iken edebiyat kolunu seçerler, ötekiler genelde fen kolunu seçerler.
genelde zaman tv, kanal 7, tgrt falan izlerler, ötekiler national geographi veya discovery falan izlerler
Genelde allı güllü kumaşları severler, ötekiler daha cok geometrik çizgiler severler
Genelde hap ben bilirim derler, ötekiler araştırmam lazım derler
Genelde kadın gördülermi tahrik olurlar, ötekiler kadın gördülermi insan görürler.
Genelde paraları istif edip daha çok isterler, ötekiler üç kuruş kazansın dünyayı gezmek ister.
Genelde büyük ve ağır arabalara binerler, ötekilerin genelde arabaları yoktur, varsada mutlaka küçük arabaya binerler.
Genelde onun gibi düşünmüyorsan linç ederler, ötekiler saygı duyarlar.
hiramusta
15-09-2006, 16:49
Ne zaman Öss'de ateist bir öğrenci 1. olur.Ne zaman bilim olimpiyatlarında bir ateist öğrenci grubu 1. olur, O zaman senin dediğine katılırım walla.O karşılaştırmalar toplumun hemen herkesiminde mevcuttur.
Genelde yazıyor, genelde...
sayin liop,
"Eğer, evrenin yaratılmış olması için, "Herşeyin bir yaratıcısı olmak zorundadır" diyorsanız, bu yaratıcı içinde bir yaratıcı aramak elzem olur"
efendim biliyorsunuz,bu is sonsuza gitmez.bir yerde mecbur biter.o bittigi yere biz Allah diyoruz,siz madde (enerji) diyorsunuz.hepsi bu.
"Ama bilim böyle çalışmaz. Bilim, elindeki verilerin neyi gösterdiğine bakar."
efendim elimizde Allahin olmadigina dair yeterli delil var mi.ve bilim tam olarak kendi reddettiklerini her zaman ve mekan icin reddetmeye devam edebilir mi.
hiramusta
15-09-2006, 21:17
Ötekilerden kasdın nedir?
Kim kendini ötekiler gibi hissediyorsa ötekiler onlardır.
alihazar
16-09-2006, 14:40
arkdaşlar siz atesitler kusurz olmadığızı savunur (niye insanın dört gözü yokda, niye dört elim yok niye uçamıyorumvs....)
kusurzluık her parçanın bir birine uymululuğudur sizlerin dediğ gibi kusurzuluk zevk yönünden kusrzuluk değil yani cennete kusurzu olacaksın yani görüş açın dünyadkinden daha farklı olacaktır zevk yödnünde eğer bu dünya kusurzuz olsaydı cennette olurdunuz.
cehennemde kusuruz ama azap yönünden.
birde termo dinamiği öğrenin
bu yazıyı okuyunda ezzeli ve ebedi olmayacağımız öğrenin
http://www.kurandaceliskiyoktur.com/?p=96
ali hazar abim
*sen sadece benle tartış abi,bu ateistler seni anlamıyo ben anlıyorum abi.kızma onlarada anlamıyolar diye rabbim onlarıda kıt akıllı yaratmış öyle,anlamaz onlar abi,gönül gözleri kapalı onların,onlar senin gibi göremiyolar termodinamiği,nerden bilsinler bu adamlar,cennette kusursuz olacaklarını,bizde kusursuz olacaz dimi abi cennette,sende kusursuz olacan yani,cenabi rabbim senle beni niye kusursuz yaratmamış bilmiyom yani,allahın işi işte burda böyle kusurlu yaratıyo,cennette düzeltiyo,halbuki burdada kusursuz yaratsa herkes cennete gitse ama olmaz dimi abim,tabi o da haklı cehennem içinde bi sürü insan ve cin yarattım demiş,bide şeytana söz vermiş.sözden dönmekte olmaz tabi. neyse ben yine kuranı kafama göre yorumlamıyım,yorumları okuyup teselli bulayım.
Termodinamik allahı, cennetimi ispatlıyor. Termodinamik profesörleri İslamiyetimi seçiyor. *Şimdi ne diyeceksin Ali hazar kardeş.
bu soruya ben cevap vericem alihazar abimi yorma boşuna
*sen termodinamiti cennettemi ispatlıyo sndın ptrofsörleri,hem şümdi develere baktınmı sen hiç,allh size akıl fikiri versinde miracı bi düşün,buna ne diyecek şimdi ewrim,soruyorums zize hadi cevap verin
Heh he, termodinamik kanunları allahı, cenneti ispat etmez ama deveyi gören adam allahı görür.
Ne demiş muhammed, mucize mi istiyorsunuz, işte size deve.
Acaba muhammed deve=allah mı demek istedi.
Ahmet büyüktür Fatmadan
Fatma büyüktür Cemilden *öyleyse
Ahmet büyüktür Cemilden itiraz eden varmı.
Evreni Tanrı Yarattı
Tanrı kendiliğinden var oldu *öyleyse
Olmadığını ispat edecek varmı?
Ahmet seviyor Fatmayı
Fatma seviyor Cemili *öyleyse
Ahmet seviyor Cemili
Demekki Ahmet ib...
İntizar, nitelikle niceliği karıştırma. Bu durumda erkek arkadaşın olamıyacak, yoksa sen kötü düşünüyosun.
ozgur_beyin
19-12-2006, 02:44
intizar ( böyle bir türk filmi varmıydı) demekki sen ahmet ibni hanbeli tanıyorsun?
* * * hani yol(mezheb) kurucusu abi.